- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bajtokarpi #16099 üzenetére
nem minden lap tud ilyen kis mértékben adni feszt. ilyen a tiéd is.
mellesleg ez sem sok...ez 0,05V lofütty
LOAD(prime vagy IBT teszt alatt) mennyi feszt kapott a proci 1.35V BIOSbeli beállítás mellett?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bajtokarpi #16096 üzenetére
ott tudod megtenni.
élettartama nem fog csökkeni...ha az ajánlott értékeken belül maradsz...nálad ez a CPUra vonatkozoan 1.5V a fesz, és 72°C hő.
-
bajtokarpi
őstag
válasz
proci985 #16095 üzenetére
Üdv.!
Feszt még nem próbáltam emelni, nem vagyok tisztában vele, hogy mondjuk egy 0,01-es feszemeléstől mennyire lehet baja a procinak. Gondolok én az élettartamára.Ha feszt szeretnék emelni akkor a cpu voltage control alatt tudom ezt megtenni?
Köszönöm neked is a segítséget!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
bajtokarpi #16092 üzenetére
a VID az a CPU normal vcore fül alatt látható a biosodban. meg kiírja az easy tuner 6 is a HW monitor fülön. tehát a tied VIDje 1.35
az FPO a proci kupakjára van írva. ebből és a VIDből már elég sokmindnere lehet következtetni, hogy mennyire megy jól.
3.2ghzn hibázik. próbáltál feszt emelni picit (ha a smallFFT/prime hibázik, akkor általában elég egy-két lépcsővel emelni a biosban, tehát olyan 0.01 körül).
az a Xigma quad tuningra is bőven jó, szóval a hűtéssel nagyon nem lehet bajod (azért hőfokokra ügyelj).
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bajtokarpi #16092 üzenetére
inkább erre válaszolok
VID : gyári alapfesz, nálad ez 1.35V
FPO : "gyártási szám"
tehát most 1.35Von vagy. procifeszt egészen 1.5Vig emelhetsz, ha bírod hűtéssel, és akkor megy a magasabb orajel is.
milyen felbontásban játszol?
-
bajtokarpi
őstag
válasz
lipi67 #16090 üzenetére
Üdv.!
Ne nézz hülyének kérlek, de mi az a Vid, FPO, és a szériát, hogy 1,35-ös-e, hol tudom megnézni?? 3,2 ghz-en hibázik a cpu. Szerinted akkor nem érdemes tuningolni? Jó lenne pedig az a 3,2 ghz, mert sokkal jobban ki tudja hajtani a videokarimat (MSI Hawk 5770).
Köszi
-
lipi67
nagyúr
válasz
bajtokarpi #16085 üzenetére
Nézd meg a Vid-edet. Ha 1,35-ös széria, kb mind1 az FPO-ja, 3,2körül lesz (táp-ram-lap )-tól függ feszemelés nélkül a vége. Úgy valós 1,5Vkörül lesz 3,6-on és adhatsz neki 1,7-is, akkor se megy nagyon 3,75 fölé.
Valós 1,35-ön nézd, amit ott tud az kb reális. Nem ér annyit a feszeleése mint amennyi sebességnövekedést érzékelnél...(#16089) Sky94: Ezt ember nem tudja pontosan, teszteld ki. 2 uolyan deszka is letérhet akár 10-15 FSB-vel is egymástól, no meg a tesztkörnyezet(esetedben a konfigod) Olyan sokat ne várj tőle..
Keresd meg a lapod topikját, ott csak lesz valaki aki ismeri a biosodat. (Nekem lövésem sincs hogy néz ki..) Volt 1x neo-s p35-öm, 4300-as procical, az mendegélt szépen. A VGA-d és a procid így is ok, úgy értem, amihez kevés lenne a proci 260-on, ott már amúgy is vgs limited lenne.. -
Debesq
tag
És akkor tudja vki mennyi FSBt bír a lapom? Egy kis feszt is emelnék ha tudnám hgy kell a BIOSba állítani. Már olvastam a kézikönyvét is. De az is lehet hogy nem lehet állítani? 260 FSB megy , bár elég nehezen indul a gép, 266on meg be se bootol alap feszen. És amúgy hogy kell fixálni a feszeket? mert néha magától átállítja a PCI frekvenciáját 133ra pedig 100ra állítottam.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bajtokarpi #16087 üzenetére
és AUTOn vannak a feszek?
mert akkor azokat gyorsan fixáld...először normalra mindent.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bajtokarpi #16085 üzenetére
hali.
feszben hol jársz, illetve fixálva vannak e?
-
bajtokarpi
őstag
Üdv.!
Segítsetek nekem légyszíves. Core 2 Duo E6750 tuningolásában.
FSB-t emeltem 400-ra,
system memory multipliert 2.0
Pci-e fix 100Lin-x, Orthos, és Prime 95 is hibát jelez. Mit tudok tenni, hogy stabil legyen, és ne hibázzon a proci? Mit kéne még állítani? Full-full kezdő vagyok tuning téren, direkt ezért cseréltem le a proci hűtőmet a gyáriról, egy Xigmatek HDT S-1283-ra.
Köszi
-
gezu1025
tag
válasz
Szab02 #16082 üzenetére
Igen éppen most szórakoztam a rammal és ennek következményeként állt vissza alapra a bios ... Utána vissza mindent úgy ahogy kell. cpu 3.2 ram 400 ( effektíve 800 ) bus-200 Ht-1000 északi híd-1600
Örülök, hogy biztosak vagytok benne, hogy nem hardver. Én is gondoltam rá. A legjobban az idegesít, hogy minnél gyorsabban történnek a dolog az említett játékokban annál inkább akad és laggol és fogy az fps. Ja meg a füst az ami nagyon leviszi.
De ami igazán idegesít az a shift papíron gond nélkül kéne vinnie maxon nem átlag 20 fps-t produkálni...
Meg a Fifa 10 ami gyors labdajátaráskor játszhatatlan. De mikor multkor föltettem a win7-et régi gépre előtte xp-n futott win7-en ugyanezt a bugot csinálta. Akkor tök más volt a cpu és a vga sőt még csak nem is ez a win7 volt. Tehát akkor is szarakodott win7 alatt a fifa10.
Poén lesz végén maradok xp-nél dx11-es vgaval....
-
gezu1025
tag
válasz
darál0w #16075 üzenetére
Ja a bibi az, hogy nincs 1 hónapja, hogy újra tettem. Mondjuk azért tettem újra, mert jöttek ezek a hardverek, mármint a cpu+vga. Az lehet, hogy win7 valami beállítás? Energiagazdálkosás? Vagy esetleg az gond lehet, hogy nem a legtisztább a win7?
Esetleg ati driver valami beállítás? Valami 2-3 betüs rövídétést kéne be,ki kapcsolnom amiről azt sem tudom, hogy mi?
-
gezu1025
tag
Sziasztok!
Lenne nekem egy pár kérdésem. Ez a gépem:
Alaplap: Asus M2N68
CPU: AMD Phenom II X3 720 BE @ 3200Mhz
VGA: Asus HD 5770
RAM: 2X2 GB Bufallo DDR2 800MhzA gondom pedig az, hogy ezzel a géppel 1280x1024-ben nfs shiftben az átlag az 20-25 fps, Battlefield Bad Company 2-ben egy nagyobb robbanásnál 15, gyorsabb járművel haladásnál meg mintha minden laggolna, akadna. Egy komolyabb géppuska tűz mögül lemegy 25-re.
JustCause2-ben szintén nagyobb sebességnél egy nagyobb mezőn vagy városban 20 alá lemegy. És Fifa10 meg össze-vissza akad szintén olyankor mikor gyorsabban járatom a labdát. ( ez lep meg a legjobban, bár ez lehet szoftveres gond )
Minden játék max graf beállítások mellet üzemel win7-64 biten.
Azért jöttem ide, mert először aztmondták, valami visszahúzza a gépet, arra jutottak, hogy a ram lassú, de a ram tuning tupikból meg ide küldtek, de mindegy is. A lényeg az, hogy aki tud az segítsen.
Gondolom sem a vinyo ( régi samsung sata2 160GB 7200RPM HD sentinel szerint 100%-os ) sem a táp ( FSP ATX-400PNF) nem befolyásolja ezt a dolgot.
-
kNG
senior tag
válasz
darál0w #16068 üzenetére
Ez nagyon szép eredmény, itt már azért szárnyalhat!
Hát a lap még bírná is sztem, mert mostmár szinte 100%-ra mondom hogy stabil anélkül hogy adtam volna feszt neki, a ramokból hamarabb elfogyna a szufla, mert ez nem GEiL de se nem CSX vagy BUFFALO vagy akármi nagy cucc
ezek a kis ramok max. 900 MHz-t mennének nem? (Ha visszavenném az időzítést és adnék neki egy kis feszt)...
-
kNG
senior tag
válasz
darál0w #16066 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget!
1.1V-ről indul, ma reggel próbáltam +0.1 V-vel, de az még kevés volt, a +0.2 V teljesen stabil..szóval a VTT-m ezek szerint 1.3V, ezzel elégedett vagyok ha 1.4V-ig minden jó!Így van, egész pontosan 430-as FSB-nél vok, CPU terhelve 1,248-1,26 V-t kap, ez is bőven jó szerintem
MCH-nak adtam plusz feszt, és stabil volt, aztán miután rájöttem hogy a VTT limitált, most normálon van, eddig 1 óra prime, és minden kőstabil!
A 7*-es szorzó miatt a ramok kaptak +0,1 V-t, és most 860 MHz-n mennek (egyébként 800-asak).
Lenne még ebben tartalék emberi keretek között? Csak a kíváncsiságom miatt kérdem, szerintem ettől tovább nem megyek mert feltehetően minden így marad a gépemben ahogy most van vagy 2-3 évig, ha elég lesz, ha nem, mert nem akarok erre költeni egy ideig!
-
darál0w
Jómunkásember
hali.
p35ös lapok esetében a VTT 1.1Vrol indul, szal ne vidd tulzásba. 1.4Vig teljesen jo vagy.
ha jol számolom ~430 FSBnél jársz. ezt még tudnia kellene VTT emelés nélkül is sztm, max +0,1V.
probálj meg csökkenteni a VTTn és adagolj +cpu feszt.
MCH hogy áll? mivel mind a 4 foglalatot használod, annak se árt...
1.25Vrol indul nálad. 1.4Vnál töbebt ne adj neki, de annyi mehet neki biztonságosan.
(azt olvastam hogy quad esetében a legjobb, ha a distance to TJ max.-ot 30 felett tartjuk 24/7 use-hoz, ez nekem bőven megvan). - baromság
-
kNG
senior tag
Sziasztok!
A minap sikerült egy Intel C2Q Q8200 procira rátenni a kezem, és meg is kaparintottam!
Szóval most ezt a procit használom, de az alacsony szorzó miatt nehéz tuningolni...lényeg a lényeg 3000 MHz fölé nem szeretnék menni...ez a 3000 MHz meg is van, alacsony Vcore mellett, DE(!) ennek bizony kell a VTT...ha nem adok neki, akkor nem bootol be, adtam neki +0,1 V-t, és akkor bebootolt, nyomtam neki a primeot, és háromnegyed óra után kifagyott...ha +0,2 V-t adok neki, akkor atomstabil, egyébként hűvös is, Distance to TJ max. 42-től 50-ig terjed FULL PRIME teszt alatt, természetesen kisebb terhelés alatt még hűvősebbek...(azt olvastam hogy quad esetében a legjobb, ha a distance to TJ max.-ot 30 felett tartjuk 24/7 use-hoz, ez nekem bőven megvan).A kérdés : ekkora VTT biztonságos-e? Azt olvastam hogy léghűtés alatt a quadok nem szeretik az 1,4-nél nagyobb VTT-t, én nem is akarok neki többet adni...ha jól sejtem 45 nm-es procik esetén a p35-ös lapok alap VTT-nek 1,1 V-t adnak...jó ez a sejtésem? Tehát ha én +0,2 V-t adok a VTT-re akkor a procimat biztonságban tudhatom jó léghűtés mellett? Pasztám is erős szóval azzal nincs gond!
Köszi előre is a segítséget mindenkinek!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
akhilleus86 #16060 üzenetére
ha minden lappal ugyan az a problem, akkor nyilván a procival van vmi...sajnos fogalmam nincs mi lehet vele...probálkozz meg vele itt
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
akhilleus86 #16058 üzenetére
tehát ez egy athlon xp 2600as.
milyen lapokban probáltad?
-
akhilleus86
csendes tag
válasz
darál0w #16057 üzenetére
Igen! Jó a bios és már 3 lapban is próbáltam amit leelllenőriztem a saját lapján, hogy támogatja-e... Ráadásul abban a lapban amiben volt és évekig működött, abban sem jön össze és ugyanezt produkálja! Már kezdem azt gondolni, hogy a proci a hibás! Pedig ugy tudom a proci ha beindul onnantól elvileg jó....!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
akhilleus86 #16054 üzenetére
hali.
első ránézsre kompatibilitási probléma.
biztos, h az a bios van fent a lapon/lapokon, ami támogatja a procit?
-
lipi67
nagyúr
válasz
rvn_10 #16053 üzenetére
Akkor meg mindent gyári értékre (bios bal oldal fehér betük), utána csak a ram feszt állítod amennyit két. ET6-tal meg win alól megnézed (fokozatosan veszed le) mennyi a legkisebb fesz amin stabil a proci. Ha megvan, biosba be s az ET6-os fesz értékénél 1 lépcsóvel többet adsz neki. (bootnál hibázhatna, hiába stabil Prájmolás alatt)
-
akhilleus86
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítség kellene! Van egy AXDA2600DKV4D procim és akármilyen lapba teszem ami elvileg kezeli abban is csak azt írja ki, hogy unknown cpu tipe... 2200!
Ha be akarom állítani amit találtam hozzá 11,5 , 166Mhz@333Mhz Fsb akkor ha elmentem és kilépek a biosból, jön a sötétképernyő és csak biosreset után indul el!
Valami jó ötlet! ???? Köszi! Üdv mindenkinek! -
rvn_10
senior tag
Hello! Egy P35 ds3-nak mennyi kb a max fsb-je, amin 24/7-ben lehet használni,ha a hyd hütését egy kis ventivel megoldom?
-
hads
tag
Sziasztok, ez egy nagyon szuper topic, mert én idejöttem a kérdésemmel, igaz utána vettem észre, hogy itt az AMD-ről beszélgetnek nem az Intelről, de mindenki segítőkész volt és ezt nagyon köszönöm.
Egy kérdésem van még:
Visszatettem a 2,8-as pentiumomat a gépbe a legmagassabb FSB-vel, amit a 3,6-os proci tuningolni engedett (215MHz).EVEREST memória írás eredmény (mindkettő 215MHz-s beállítással)
3,6-nál 3390
2,8-nál 6640
Mindkettő 800-as, miért ez a bődületes eltérés és a 2,8-as érezhetően gyorsabb. -
sz.9
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a beállításokhoz.
Gigabyte EP45T-UD3LR + E8400 (3Ghz) + 2Gb RAM
Milyen beállításokat csináljak, hogy úgy menjen a rendszer ahogy kell?
Tuningot egyenlőre nem szeretnék.Köszi!
-
papi20
tag
Átirányítottak hozzátok, mert egy kis segítség kellene. Nemrég vettem egy Gigabyte Ep45-Ds3-as lapot, a régi procimat egy E8200-at megtartottam van mg mellé 2x1 gb Corsair Dominator 1066 mhz-es ramom. Az a bajom hogy ha akár 1 mhz-et is húzok akkor beszarik. A régi lapomban egy Asus P5Q-ban ment 3.6Ghz-et egy kis feszemeléssel. De ebben a sz*r lapban nem .
-
JoolsNOS
veterán
válasz
darál0w #16039 üzenetére
Pont ez a gond, hogy ott szinte semmit se tudok állítani
Bár elég antituning az a lap. A procinak van "gyári" overclock beállítása, de ott meg nem látom mit állít. 10%ot állítottam rajta, értelemszerűen nőtt órajel meg ht, meg ram is, csak hát egy idő után már kéne visszaosztani, de nem lehet.
Majd még átböngészem, ha nagyon mélyre ások talán még a lap user manualt is megtalálom valamelyik fiókban. -
JoolsNOS
veterán
Aprópopó. A régi gépemen is elkezdtem állítgatni a dolgokat, de ott azért nem tudok úgy belenyúlni. Namost ez egy 3500+os Amd, egy asus m2v lapban. Biosban csak procifeszt és fsb-t tudok állítani. Semmi ram (csak fesz) illetve ht nb visszaosztási lehetőség. Próbáltam állítani kicsit lejjebb procifeszen, de everest szerint maradt a gyári fesz érték. Illetve evereszt nem lát nb-t. Gazdálkodjak abból ami van, vagy ilyen lapnál máshogy lehet állítani a többi értéket?
köszi -
darál0w
Jómunkásember
válasz
JoolsNOS #16036 üzenetére
nem is baj, h írtad, csak gondoltam leírom, h intelnél nem így van
itt az FSBvel csak a proci orajelét meg a ram orajelét piszkálod. NB és HT nincs. azaz NB van, de nem ugyan az, mint AMDnél.
és igen, ezeket az energiatakarékos funkciokat is lehet állítgatni win alol. ha biosban be van kapcsolva, akkor win alatt ki lehet iktatni, de ha biosban ki van kapcsolva, akkor win alatt nem lehet bekapcsolni. ez egy az egybe mint AMDnél.
-
darál0w
Jómunkásember
-
JoolsNOS
veterán
Csak vigyázni kell, mert pl az én lapom automatikusan emel feszt ha emelem az fsb-t. Ezért ha mégis van hasonló állítási lehetőség, mindenképp állítsd manuálra a feszeket hogy ne változzanak. (persze ha tudod állítani akkor egy idő után kell plusz fesz, nekem kb a 20%ot még elviszi alapon) Meg ugye a ramokat és ht nb frekit is vissza kéne osztani (főleg 20% körüli tuningnál) Bár inteléknél nem tudom hogy megy pontosan.
CnQ-t meg nem csak biosból tudod állítani, hanem xp-nél energiasémák: minimális energiagazdálkodás opción üzemel csak. Win7nél meg konkrétan lehet állítani mennyit vegyen vissza belőle terheletlenül. De érdemes benn hagyni, mert nagyon kevés program szenvedi meg teljesítménycsökkenésben a bekapcsolt állapotot (pl nfs shift nálam be-be szaggatott de csak xp alatt) Illetve jó az ha feleslegesen nem melegszik annyira a proci meg nem fogyaszt annyit ha nem, kell. -
hads
tag
válasz
JoolsNOS #16030 üzenetére
Köszönöm segítőkész hozzászólásodat.
Csak az FSB-t állítottam, mert a proci feszültségének emelését nem engedi az alaplapom, a többit meg nem igazán tudom, hogy mire jó.
A cool n quiet kilehet kapcsolni a bios-ban?
Végeredmény az lesz, hogy meghirdetem a procit, pedig nagy reményeket fűztem hozzá.
-
JoolsNOS
veterán
Lehet az alaplap nem szereti.(bár asrock oldal szerint minden biossal megy) Nekem anno az m2v alapom szarabbul kezelte a 2 magos 5600+ot mint a sim 3500+ot. Sajna nekem csak lapcsere oldotta meg. (biosfrissítés nem, tehát asrock oldal lehet téved, mert nekem is kellett volna működnie)
A szorzó meg a cool n quiet miatt megy vissza. (ha nincs terhelve a proci akkor lejjebb veszi fogyasztás miatt.
Fsb emeléssel meg lehet a feszt és egyebet is kéne babrálnod, bár nem tudom eddig mit állítottál fsb-n kívül. -
hads
tag
Sziasztok,
Volt nekem egy Pentium 2,8-as procim, amit 20%-al meghúztam 200 MHz-es FSB helyett 240MHz-el. Az Orthos és a használat során atomstabil volt. Az Everest memóriaolvasásra 7100-at írt ki.
Vettem egy Pentium 3,6-ost (661) beleraktam a gépbe. A memória olvasás rögtön visszaesett 3990-re és a 3,6 procival lassabb lett a gépem.
Megpróbáltam emelni az FSB-t, de bármekkora emelésnél az Orthos 3 mp múlva már piroslott.
A szorzót pedig az FSB emeléskor a CPU-Z szerint visszaveszi.Mit tudnék ezzel a procival kezdeni, hogy legalább annyira legyen gyors, mint az előző?
-
Real_Gabe
tag
Sziasztok!
Az új INTEL rendszerekben nem vagyok otthon és kérnék segítséget beállításhoz.
Adott egy Gigabyte P55-UD4 alaplap
Intel Core I5 750
CSX 2x1GB DDR3 1800MHzNos azt tudom, hogy alapon csak 1333Mhz-et enged a proci.
Sikerült is mindent úgy állítgatnom, hogy 1800Mhz legyen a memória és a proci se menjen
sokkal gyorsabban mint az alap órajel, ezt az alap 133MHz-es freki emelésével értem el, plusz szorzók állítgatása.
De a gép nem indult el és vissza állt alapra.
A memória időzítésekhez nem nyúltam az ment alapon 9-9-9-24-en.A memória 8-8-8-27 1800MHz-et tud 1,9V-on.
Viszont a feszültségemelést nem tudtam megcsinálni, nem enged hozzá, nem is találtam.Mit ajánlotok, hogy kell ezeket az új cuccokat jól tuningolni.
Az LGA 775-ös rendszerekkel nincs gondom, az viszonylag egyszerű, de ez az új INTEL generáció elég kötött.
Köszönöm a segítséget!
-
-
BaLee
addikt
válasz
darál0w #16022 üzenetére
Kellett neki egy kis fesz, mert mindig lehalt a 4. mag a tesztben, de 1.4V-al már stabilnak tűnően vitte a 450-es FSB-t. NB feszhez nem kellett nyúlni.
Szóval akkor lapra meg memóriára sem kell már költenem, ez megnyugtat.Visszavettem 425-re és 1.325V-ra többet most úgysem használnék ki és kicsit hűsebb lesz így.
Köszi a segítséget még1x!
-
darál0w
Jómunkásember
VTT : FSB/CPU termination. 1.4Vnál többet ne adj neki.
MCH : NB feszültség. itt sem kell 1.4V fölé menni.
ramcserével nem vennél észre különbséget....szintetikus tesztekben biztos jobban teljesítene, de a mindennapokban nem.
ramokat akkor teszteld le először.
tuningnál egyszerre mindig csak 1 dolgot huzunk. előbb a ramot teszteld ki, h mit bír...aztán mehet utána a CPU is. és akkor már csak a lap akadályozhat meg, ha tudod, h melyik mit megy.
-
BaLee
addikt
válasz
darál0w #16020 üzenetére
Köszi a választ.
Lazítottam az időzítéseken CL4ről visszavettem CL5re, van értelme lecserélni a ramjaimat mondjuk 1066-os memóriákra, lesz valami érezhető változás? Vagy ha megy ezekkel most 900on akkor felesleges?
A VTT és az MCH nekem így még kínai, hol keressem ezeket a biosban?
A memóriára rá van adva a 2.1 volt de ezt is írja neki a gyártó.Most így CL5ös időzítésekkel 450es FSBvel már 10 perce megy az Orthos hiba nélkül (ha valami nem stimmelt 1 perc után szokta dobálni a hibát) szóval lehet csak ez volt a gond...
-
darál0w
Jómunkásember
hali.
p35ös deszkák ~450 FSBnél wallosak.
de ahhoz, h ezt elérd egy yorkkal, meg kell feszelni a lapot is.
a VTTt és az MCHt is értem ez alatt.
a ramod pedig itt már 800 fölött megy, így azt javaslom kicsit lazíts az időzítésén ha ezt még nem tetted meg. ugy bínak 900 fölött is menni.
-
Ragga.Bob
tag
válasz
portoky #16018 üzenetére
A darál0w által írt képletből behelyettesítéssel pl.
ram órajel/fsb=ram szorzóAhogy azt szintén darál0w írta:
-a ram órajelét pl az everestben itt nézd meg: everest->alaplap->alaplap->memóriabusz tulajdonságai
-vagy a cpuzben azonnal láthatod (ha jól emléxem)
Olvasd el az első hsz-t, sokat segít. Meg ha kicsit visszaolvasol, akkor kb minden 3. hszben rengeteg segítség van (a többi 2 kérdés
).
-
BaLee
addikt
Adott egy Q9505 prorci, egy P5K Pro P35ös deszka, és 4db Geil Ultra 1gbos 800-as DDR2 memória.
Hallottam már, hogy ezek a P35ös lapok nem a quadokhoz voltak kitalálva, de miből veszem észre, hogy az alaplap nem bír több fsb-t? El sem indul a gép?
4ghz körül is elindult igaz a wint már nem töltötte be újraindult, olyan 3.8ghz környékén már elindult csak időnként kékhalált dobott, majd 3.7 körül már csak az Orthos írt hibát pár perc után, de 425 körül FSB-n stabilnak tűnik (3.6ghz).Honnan tudom kideríteni, hogy mi miatt nem bír többet?
-
portoky
csendes tag
Sziasztok!
Nem értek a tunighoz ezen a téren analfabéta vagyok..kicsit lassúnak találom a gépet..ma meg is ütötte egy adat a szememet..
Asrock Turbo Twins 2000-res alaplapom van E8400-as procival 2*2 GB DDR2 800 RAM...
Elindítottam az OC tunert és az FSB (current fsb) 333-on fut..ha jól sejtem az a RAMok frekvenciája igaz? Vagy valami egészen más..?
Ha tényleg RAM frekvencia..megéri felhúzni 400-ra? -
Debesq
tag
Hello!
Nem tudjátok miért csak 260 FSB-t tudok maximum beállítani?Minden alapon van, a memória órajele auton változik. 300 FSBt szeretnék, mert sokan írták hogy gyárí hűtővel sem melegszik a proci. Légyszi segítsetek
Gépem:
Intel Core 2 Duo E4300 proci
MSI 945PL Neo3 alaplap
2x512MB DDR2(667) Kingmax RAM
Nvidia 7300GS 256MB videokari -
darál0w
Jómunkásember
hali.
minek állítanád vissza AUTOra? épp ezért kell manualra állíani, mert AUTO rambeállítás alapra teszi a ramot. szal maradhat 4X. vagy ha magasabbra emeled az ECt, akkor még visszább is lehet venni...attol függ mit bír a ramod
az időzítéseket csak akkor psizkáld, ha tul laza. tehát ha nem a gyári időzítésen megy.
-
b3Ro
senior tag
válasz
darál0w #16004 üzenetére
Hello !
Kosz a segitseget ! A leirtak alapjan csinaltam a dolgokat, es egyedul a amemorianal akadtam, memoknal utkoztem fagyasokba, mikor a szorzot 5.33x alitottam, tehat most 4x en van! Ezekutan probaltam az Autot vissza allitani de ugy fagyas ! Ezekun jo ha marad 4x esen? A masik,h a DRAM Timing Mod ot kell e piszkalni ?
-
b3Ro
senior tag
Sziasztok !
Van egy Asus M4a78td-m evo alaplapom, es hozza egy Athlon ii x2 250 es proci egyenlore gyari hutovel ! Na mar mos a procit szeretnem tuningolni
, de ahol a fsb allitom meg a frekvenciakat, ott van kis millio opcio, aminek a 90 % Auton van, es ezeket nem tuom, h allitasam, hadjam ugy vagy mil egyen vele ! A kerdesem tehat az lenne, h a biosban a frek es az fsb n kivul mit allitask at ??
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- Yettel topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Gigabyte alaplap topik
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged