- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- VR topik
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Panorámás miditorony jött a Chieftec fémjelzésével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TKL formátumú, vezetékmentes "Fekete Özvegyet" dobott piacra a Razer
Új hozzászólás Aktív témák
-
danilow
csendes tag
Miért nem érezhető ha BIOSban tuningolok?Segítsetek
-
-
Laccee89
csendes tag
Sziasztok!
Adott az alábbi conf:
Gigabyte EP43-DS3L (dualbios, legfrissebb biossal)
2*1gb Geil ultra 1066Mhz
E8500
HD4850A problémám az lenne,hogyha hozzányulok a memó vagy a proci órajeléhez,akkor első gépbekapcsolásnál a monitor nem kapcsol be, majd ha pár másodperc mulva ujrainditom a gépet,akkor az is bekapcsol. Ezt minden egyes gépinditáskor el kell játszani,elősször monitor nem kapcsol be,majd ujrainditás után bekapcsol,és az órajelek is az álltalam beállitottak. Erős a gyanúm hogy ez a dualbios miatt lehet? Esetleg másban keressem a hibát?
Köszi
-
M.W.H
aktív tag
válasz
darál0w #28088 üzenetére
hááát nemtudom most visszavettem a tuningot igy is sipol (most vettem a procit tuning nélkül kb 1 percig használtam szal nem tünt fel)
beállitottam a coolnquiet-et ha visszaveszi a procit akkor abbahagyja a sipolást... ha felemeli az órajeleket de nem terhelem maxon akkor sipol:S -
danilow
csendes tag
Nem nem teszi vissza gyárira!
-
ETOM
addikt
válasz
danilow #28084 üzenetére
"Az miért van hogy ha progivalemlek az órajelen(AsRock OC TUner) akkor érződik a játékoknak a tunig v agyik kevésbé szaggatnak!De ha BIOSban tuningolok akkor oylan mindtha nem cisnaotam vna semmit!?"
Túlhúzod és visszalövi a BIOS a gyárira gondolom ezért nem érzed más nem jut eszembe.
-
danilow
csendes tag
Köszönöm h számbavesztek engem is! szánalom
-
netboy
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok javasolni egy jó kis progit amivel kideríthető mennyire működik stabilan egy húzott gép (proci)?
Van egy Abit KD7-es alaplapom amiben eddig egy 1700 as athlon ketyegett de gondoltam, ha már régen nem volt annyi pénzem, hogy megvegyem az alaplapba a legjobb procit a leggyorsabb memoriával akkor majd most tuningolunk egy kicsit a régi gépen.
Az alaplap biosa maximum athlon +3000(333) et támogatja a leírás szerint de a kézi beállításoknál megadható magasabb fsb is. Gondoltam én tökéletes lesz a gépbe egy Athlon XP +3000(400) és egy 1GB-os 400-as Samsung ram mert hát ugye az FSB a lényeg mint tudjuk. Az elképzelés jó de nem olyan egyszerű a dolog.
Memteszt tökéletesen lefut, boot cd-ről tökéletesen fut a windows DE amint a winchesterről bebootol a gép, összeszakad a windows. Utoljára fogta magát és a winchester leált mint ha a tápot kihúztam volna belőle. A probléma, hogy ezután nem lehet többé elindítani a wint még a régi procival sem (sajnos újratelepítés).Gondoltam már arra, hogy szar a tápegység vagy az alaplap (van 3 pupos kondi rajta) de a régi procival stabilan megy a gép.
Valami tippet tudnátok adni?
Előre is köszönöm!
-
M.W.H
aktív tag
hejhó!
nah tuningolgattam a gépet
mencseszter magos x2 4200+ msi k8n neo2 lap nforce3 csipszetnah occson jutottam hozzá a procihoz mert melegedési problémái vannak. sebaj vizhütés megeszi. szal a lényeg hogy felhuztam 2640 re és sipol magas frekin valami a gépböl amikor a procit nem terhelem:S van valakinek valami tippje? (ram deszka proci? para egyáltalán?)
-
Vityapapa
tag
Üdv mindenkinek!
kicsit szeretnék húzni a procimon, és ebben szeretném a segítségeteket kérniproc: dualcore E6300 2800 MHz gyári hűtővel
lap: ASUS P5QPL-AM
ram: noname 2x1 GB 800 MHz 5-5-5-18 a mostani időzítéseFeszeket és frekiket mennyire tegyem?
A ramot vegyem vissza 667-re?
Időzítést mennyire?
Előre is köszönöm! -
BRIKLY
veterán
válasz
danilow #28069 üzenetére
üdv.
újra itt vagyok, egy Athlon II X2 255 procival.
most nem a procival,hanem valami mással van problémám..
mivel elég magas az alap feszem,gondoltam,hogy kihúzom a procibol amit ezzel megy..
valószínű szép sikerem lehetne,most itt tartok:az egyik probléma az, hogy 10-15 perc prime95-nél,elkezd ciripelő hangot adni valami az alaplapon.
a másik pedig az, hogy a HW monitor lát egy érdekes hőfokot, ami 77fok alá nem megy, de terhelés alatt felmegy 100fok fölé.itt egy kép.
valószínűnek tartom, hogy valami sz@r érzékelő lehet, mert bekopcsolás után rögtön 77 fok,és onnan csak felfelé megy. NB,SB hűtve van,nem forró,,sőt,majdnem hideg. mikor megy a terhelés, akkor a proci melletti kis bizbaszok fórrók. ez nem tudom normális-evolt két sünim, azt megkapta.erről is itt egy sz@r kép.
tehát a leg zavaróbb számomra a ciripelés. mi lehet az? normális dolog ez?várom az ötleteket, tippeket,és köszönöm a segítséget előre is!
-
danilow
csendes tag
Az miért van hogy ha progivalemlek az órajelen(AsRock OC TUner) akkor érződik a játékoknak a tunig v agyik kevésbé szaggatnak!De ha BIOSban tuningolok akkor oylan mindtha nem cisnaotam vna semmit!?
-
BRIKLY
veterán
-
joker1220
őstag
válasz
darál0w #28060 üzenetére
Köszönöm szépen!
Most olvastam, eredetileg az FJ volt fent de azzal nem is próbálkoztam, hanem rögtön frissítettem az FKB re:S
Akkor viszateszem FG re, megpróbálom azzal aztán legfeljebb még mindig ott az FJ,
amúgy ezen a lapon azt olvastam mivel dual bios os hogy a backup bios az FA, és a Main Bios gyárilag FJ, persze ez nem jelent semmit...Az FG nél ezek az opciok vannak:
Support EuP Lot6(for rev 2.1 only)
Add CPU Core Control optionA frissebbek FI, FJ nél pedig 6 magos procikhoz frissítették a biost illetve adtak egy funkciot az FJ vel hogy usb n tölthessem az IPOD om ami nincs, szóval igazad van
-
joker1220
őstag
válasz
darál0w #28052 üzenetére
Reggel mar csak 30 perc prime95 blend re volt időm, de ezen kivül játszottam, tömöritettem, aida64 stability test, 3dmark, cinebench, netezés, minden tökéletesen futott,
viszont amikor ujrainditottam, akkor megint fekete képernyő.Közben konzultáltam Speed(R) illetve Herr Z vel akik egybehangzoan megerősítették a legfrissebb beta bios al kapcsolatos feltevésem miszerint esélyes hogy nem kellett volna arra frissíteni mert sz@r!
Szóval ha hazaérek viszavarázsolom az előtte lévőt, aztán jelentkezem
-
Lala36
csendes tag
válasz
darál0w #28054 üzenetére
Csak kíváncsiságból kérdezném, hogy ezt az energiatakarékossági funkciót ki lehet kapcsolni valahol? Mert szeretném kipróbálni, hogy megnyugodjak, nem csesztem el semmit ezzel a próba tuninggal. Aztán nyilván visszakapcsolom, mert tényleg jobb, ha feleslegesen nem fogyaszt a gép amikor nincs szükség nagy proc teljesítményre.
-
Lala36
csendes tag
Sziasztok!
A következő a gondom:
Van egy AMD Athlon II X3 450-es procim, Gigabyte GA-880GM-D2H-s alaplappal.
Tegnap a laphoz adott Easy Tune6 programmal próbálkoztam kicsit tuningolni.
Emelgette is a frekit, 3200-ről 3400-re.
De újraindítás után a gép nem indult rendesen, CMOS-reset után betöltött az XP, viszont az a gondom, hogy most mind az Everest, mind a CPU-Z csak 800MHz es processzor frekit mutat 4x-es szorzóval az eddigi alap 3200 helyett.
Viszont a Biosban is meg az Easy Tuneban is 3200 látszik.
A proci teljesítménye látszólag nem csökkent az eredetihez képest, adott játékot, pl. ugyanúgy futtat, mint eddig.
Ebből gondolom, hogy az nem létezik, hogy 3200 helyett 800MHz a processzor frekvenciája.
Arról már nem is beszélve, hogy az alaplap sem tudja a 4x-es szorzót, minimum az 5x-ös amit be lehet állítani.Akkor most mi hülyült meg, és mit lehet tenni, hogy pl. az Everest is normális frekvenciákat lásson?
-
joker1220
őstag
válasz
darál0w #28049 üzenetére
Igen még az este!
Az történt hogy frissitett a bios, újraindult, belépett a win7 be,
majd kért egy újraindítást a win7 is, ezt követően meg kiirt
valami hibát hogy a windows nem tudja azonositani a processzor
digitális aláirását, majd fekete képernyő fogadott!Kikapcsoltam a gépet és reggelig nem is nyúltam hozzá,
most bekapcsoltam elsőre belépett a win be gond nélkül,
Adtam a Vcore nak 0.025 v + feszt hátha segít az is egy
kicsit mert pont ennél a proci tesztjénél olvastam hogy 0.05 v + is
lehet adni neki!Még nem mertem lefuttatni a prime95 , eddig csak cpuz és everest ment:
Remélem jó ez így!
-
joker1220
őstag
Visszatértem, immáron egy AMD config al, ennél több tuning beállítást el sem tudnék képzelni
Gigabyte GA-MA770-UD3 (rev 2.0)
AMD Phenom II X2 555 BE
Artic Freezer 7 Pro (rev 2.0)
2x2 gb Kingston ddr2 kit cl 5 (5-5-5-18)Eight, nézd meg ezt a biost , szerintem
ezzel már lehet kezdeni valamit -
Telefunen
őstag
-
megint én
őstag
-
-
PH-User
addikt
válasz
molnarpeter #28017 üzenetére
3 éves múlt, 455 nap munkaidő.
Igen, korábban is nézegettem, 100/100-asnak írta.
Az volt még írva, hogy az adatkapcsolatban előfordultak problémák 18 alkalommal.
Ez volt kb. fél évesen, azóta ez nem változott, csak mostanra lett benne 455 nap.
03.12-én járt le a garanciája. -
Bucsek
tag
válasz
Motion_Blur #28009 üzenetére
Szia 2x2gb800mhz es ram, és egy asus p5ql pro alaplap.
-
Gery15
addikt
válasz
darál0w #28028 üzenetére
Ahogy már írtam.
FSB:500
Ration:8
CPU Vcore:1,325v
CPU PLL: 1,500v
CPU Terminaton:1,360v
CPU Reference:0,826v
CPU Reference 2 :0,861v
MCH Core:1,34v
MCH Reference:0,801v
MCH/DRAM Reference:0,920v
ICH Core: 1,240v
ICH I/O:1,560v
DRAM Voltage:2,08v
DRAM Termination:0,920v
Channel A Reference:0,900v
Channel B Reference:0,900vEgy excel táblázatban megvannak a itesztelt értékek 2,6GHz-től 4GHz-ig stabil prime 1 órás print screen-el.
-
bivalyolo
őstag
válasz
bivalyolo #27975 üzenetére
na közbe kipróbáltam h mit tud ez az előre beállított oc.. hát 5 perc után smallFFT-vel bsod
mondjuk elég fura mert pl. 3.5ghz-nél a vcore-t 1.4v-ra állítja, az nb-t 1.250v-ra, az nb órajelét meg 2100 körülire.
de egy 3.2ghz-es beállításnál meg 1,425v-ra állította a vcore-t.. -
kpal
nagyúr
Tudnátok segíteni egyik egyik ismerős gépet kéne a 3.4Ghz-re tolni és az alábbi cuccok vannak Giga p35-s3g + C2D E7400 + 2x1GB 800Mhz mit hova kell állattani ?
THX a segítségért
-
pengegyerek
aktív tag
válasz
Telefunen #27953 üzenetére
Szia. Frissítettem biost 1238- ra és úgy tűnik most már jó menni fog rendesen tuningolt beállításokkal is.
A baj, hogy a memóriám az nem nagyon bírja a strapát és nem tudom nagyon tuningolni.
Az nem baj, hogy ha a gép indításkor elindul kikapcs majd 3 másodperc múlva ismét elindul de akkor már rendesen? Ekkor ad + feszt a táp a cuccnak? -
Bucsek
tag
Sziasztok, az E8400-as procimat, hogy tudom húzni? biosban már jártam, megtaláltam, de egszerüen nem lehet állítani semmit :-\
a másik kérdésem, hogy alap ventivel, tehát amit a procihoz adtak, azzal meddig lehet húzni? ha egyáltalán lehet? (még nem csináltam semmit, csak kérdezem, hogy) ha alap ventivel húznám, akkor mit s hogy? Sajna kezdő vagyok, csak ma veszek új VGA-t és ajánlották, hogy húzzam a procit.
köszi
-
sTk89
csendes tag
Sziasztok!
Alaplapom:ASUS P5G41T-M LX ebbe egy E7500 meg 2x2gb DDR3 ami bírja az 1333MHz-t.
A problémám a következő:a lap FSB be elbírja 1333 a CPU 1066-ot tud. Biosba hogy feltudjam rakni a DRAM Frequencyt 1333-ra ahhoz az FSB-t is felkéne raknom 333 és még mint állítsak, vagy ez puszta lehetetlenség?Help pls -
Telefunen
őstag
válasz
Cube576 #27995 üzenetére
Szerintem kezdésnek rögtön mehet az FSB 400-ra, a memory multiplier 2.50-re (így fog 1000-en menni a RAM-od), a DDR2 overvoltage 2V-ra, az időzítések 5,5,5,15-re (föntről lefelé haladva), minden egyéb fesz normalra. Ha így nem menne stabilan, akkor max. a procinak adjál egy keves + feszt.
@(#27994) baleee89 : Majdnem olyan jól megy mint az enyém
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest