- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ETOM
addikt
válasz
Blaze71 #20637 üzenetére
Szia! Köszi a választ, azt hiszem K10-es a procim egy AMD 7750 3.2GHz-re húzva. A lapomon 2 db hely van ezért én is a 1x2GB-ra gondoltam, később szeretnék 4 GB memóriát, mert biztos jól jön majd.
Most egyébként 2x1GB Kingmax 1066 van bent. De nem szeretem ezt a márkát csak amikor vettem erre volt keret
-
Blaze71
őstag
válasz
Blaze71 #17521 üzenetére
Fent a másik BIOS, de a helyzet annyiban változott, hogy így már nem is indul el. Szerintem gariztatás lesz. A BIOS-ig eljut, be is állítottam a tuning kivételével mindent, de miután kiléptem, csak a Post-ig jutott. Majd RESET után elvileg elindult, de mielőtt még töltötte volna a Windows-t, megfagyott. Szerinted is vihetem gariztatni?
Szerk: Most nem, de ha minden oké, akkor úgy szoktam Win alatt csinálni és kiveszem a pipát a Load CMOS Default after BIOS update és a Clear DMI data Poll előtt. Sosem volt vele gondom. Nem az első Giga lapom, ráadásul nem is az első, ami elhalálozik. Gondolom az FX-5000 és a 2 db 1 GB-os Kingmax nem halhatott meg, hiszen akkor vagy nem indulna, vagy valamit csipogna indításkor.
Szerk2: Elvileg nekem nem fog 20 ezerbe sem kerülni, a DS3 meg 20.800.- volt, amikor vettem, ergó még vissza is járna egy kevés.
-
Blaze71
őstag
válasz
Blaze71 #17515 üzenetére
Kipróbáltam, rögtön üres volt a képernyő, majd újraindult és kiírta, hogy biztonsági módot ajánl. F1-re tovább, Del-re BIOS. Nyomtam neki egy Load Optimal Default-ot és újraindítottam. Rendszer szépen felállt, de Everest memóriateszt alatt megfagyott. Azóta, lassan már 5 perce szépen mutatja, ahol megfagyott. Ötlet?
Szerk: Akkor visszateszem az előzőt, mert a legfrissebb van rajta. Mondjuk előtte meglesem a Giga oldalát, hátha került fel újabb. Tényleg, ha frissítés közben fagy meg, akkor sem lehet gond a DualBIOS miatt, igaz? Úgy érzem mehet gariztatni, csak nem a legjobbkor, a magas árak miatt.
Na, nyomtam neki egy RESET-et és nem Boot-olt vissza. Csak akkor, ha kikapcsolom egy percre a tápot. Nejem meg rohadt mérges, mert az Ő gépéről van szó. Most csesztet, persze jogosan, hogy minek nyúltam hozzá, ha jó volt....
-
kop8
őstag
válasz
Blaze71 #14704 üzenetére
Ezt jeges vízhűtésel csináltam ma.
És nekem alapon 1,325Volton megy a proci.
Everest memóriasebességteszet nem csináltam mert nem az volt a célom hogy mit megy a memória, hanem a procit néztem mit tud
.
Minden alap feszen ment kivéve a procit és memóriát, NB, SB, HT fesz emelésre sem ment tööbet. -
Mach5
aktív tag
válasz
Blaze71 #14715 üzenetére
De ha lejebb veszem a ramot és húzom a procit, akkor a ramom kb 730mhz környékén lesz, mivel 2.5ghzről 2.8ghzre szeretném húzni a processzoromat. Ramot meg nem szerettem volna 896on járatni hátha nem bírja, de a 730kb. az meg kevés. Olyan 800 környékére valahogy nem lehet kihozni?Se processzornál se ramnál nem állítok feszt, mivel ezt még alapbeállításokkal is bírnia kéne. Amúgy ha húzom a processzort netalántán a ramot akkor csak fagyások lépnek elő nem? Nem fog meghalni vagy valami ettől a kis tuningtól igaz? Ha meg fagyás van akkor úgy is vissza állítanám kisebbre vagy alapra.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Blaze71 #14706 üzenetére
azért az az 1.4V sem kevés
Q8200nél nálam az a határ pedig az is 45nmes...
most tesztelek egy gyors 24/7es beállítást., aztán holnap nekiülök, megnézni, h mit tud...de még az is lehet, h ma este...a c'n'qnak meg utánajárok...
minek az a 790?
nem elég az a 294es EC?
vagy csak a kíváncsiság...
-
-
erdomester2
tag
válasz
Blaze71 #14692 üzenetére
Hát persze, az FSB meg a szorzó. Látom, felnyomtad a géped rendesen. A procit és az alaplapot egyszerre rendeltem és az volt a durva, hogy úgy kaptam meg, hogy az alaplapba már beletették a procit. Egy kicsit kiakadtam ezen, úgyhogy kiszedettem a lapocskát, de azon kívül, hogy újnak tűnt, nem tudtam megállapítani mást. Mégis hogy garantálják, hogy az egy új processzor? Ha a procit nem az alaplaphoz veszem, hanem mondjuk ajándékba, akkor majd átnyújtom kézben, vagy mi? Antireklám: Bluechip
A tápot korábban az A4Teamnél vettem, azt is a kezembe adták, néztem egyet de ok. Viszont náluk már többször vásároltam, úgyhogy nem problémáztam. -
erdomester2
tag
válasz
Blaze71 #14683 üzenetére
"Pontosabban azt, hogy mennyiszer mennyi adja ki a 2,7 GHz-et". Ezt hogy tudom megnézni?
Memória igen 1db 2GB Kingmax 800MHz. Van még 3x512 a mostani gépemben, de ezeket biztos nem szeretné a nagy darab unokájuk, és összesen 2 slot van (mATX). Gond? Jobb lett volna 2x1GB? Vennék még majd egy 2gigásat csak túl sok kiadás egyszerre.
A VGA ez.Lehet, hogy meg lehetett volna olcsóbban, de ki az aki összerak nekem egy konfigot? kb 20 hozzászólásba került, mire kiderítettem, hogy 4670-est vegyek, na ezek után ha mindent össze akarok hangolni, megőszülök. Amúgy ez egy érdekes téma, csak nincs rá időm
-
erdomester2
tag
válasz
Blaze71 #14669 üzenetére
Nem csak azért lesz Win7, mert újabb, hanem mert kevésbé erőforrás igényes. És azért ezt a konfigot raktam össze, mert a fórumozók postjai alapján így sikerült, és rengeteg időbe telt volna utánajárni, hogy melyik alaplapnak jobb az ár/teljesítmény aránya. A célom az volt h elmenjenek rajta a Fallout 3, NFS Shift és hasonló játékok minimális grafikával. Soha nem volt erős gépem, ezért nincsenek nagy igényeim.
A tuning sem lényeg, de ha 3 gigahertzig elviszem a 2,7es procit az azért nem ártana, na meg tapasztalatnak sem rossz. Dual Core 2,7Ghz E5400. Akkor már leírom a többit is:
Ram: Kingmax 2GB
Táp: FSB 400WÁrak egyébként:
Alalap (GA-G31M-ES2L): 10k
Proci: 16k
Ram: 11k
Videokártya: 19k
Winchester (320GB Samsung): 10k
Táp, hűtő, ház, kábel van, 66ezerért ez nekem megfelelő arra, hogy napi max 1 órát toljak vmi játékot, mivel se időm se hajlandóságom (megunom és van jobb dolgom is) nincs több órát elszórakozni ezzel. Az utóbbi pár hétben a San Andreassal játszottam, de a játék 1/3-ánál abbahagytam, mert unalmas volt -
erdomester2
tag
válasz
Blaze71 #14650 üzenetére
Így van, az volt a lényeg, hogy játszani tudjak rajta. Ezt ajánlották a fórumon és minimális igényeimnek megfelelő. Az, hogy win7et teszek fel, számít a vga kártyánál vagy bárhol máshol? Nincs is máshol
HD4670, de jövő7en, ha nekiállok a tuningnak, szépen leírok mindent
-
triklin
tag
válasz
Blaze71 #14627 üzenetére
hát kár
egyszerűen nemtudom mitévő legyek
ha 939 es lapom lenne vennék bele vmi erősebb procit de 754 ből ez a csúcs
(vagyis van 3700+os limitált szériás 1mb l2 vel de piszok drága és nagyon ritka. (használtan)).
azthiszem feladom...(voltal nem sz@rakszom mert bios csak 0,5 voltonként enged emelni, akkora dózist meg nem akarok adni neki. Vagy bios flash érne vmit?)
Azért köszi -
varga27
csendes tag
válasz
Blaze71 #14504 üzenetére
Értem. Amint lesz rá keretem le fogom váltani valszeg egy 5770 vagy 5850 lesz az NV helyén de előtte monitor meg sokminden kell.Ja megy ugye egy házikó se ártana mer a banbínó hyper212 miatt nemtudom feltenni a gépház oldalát
Holnap még lehet teszek egy utolsó próbát 1,45-1475 voltal 3,5 ön de még nem lesz erősebb táp nem merem tartósan 1,45 volt fölöt járatni me nagyonmegnő a fogyasztás (+2 winchester 2 optikai meghajtó is eszik egy kicsit) -
varga27
csendes tag
válasz
Blaze71 #14501 üzenetére
Jah az bizony!
Csak karácsony kelőtt volt betervezve a vga vétel és először egy 4850 aztán az elfogyott utána egy 4770 aziselfogyott és igy videokari híján muszály volt valamit venni
Egyébként a a proci a 3250mhz et stabilan viszi. 3375 nél 1,392voltal az az érdekes hogy nem kékképernyővel indul újra hanem csak simán, ezért gondoltam h a táp fullad bele. Meg szerintem 3375mhz hez 1,4volt fölötit adni h stabil legyen az gyanús. Ahogy olvasgattam ezek a phenomok 3.5ghz környékén ~1,4voltal stabilag bár bár nincs egyforma proci és ez lehet egy gyengébb példány. -
Fundey
tag
válasz
Blaze71 #12576 üzenetére
Lehet az lesz,mert ugy néz ki már a hétvégére kész is lehet teljesen,talán megfelelő áru/értékű 5770-t még nem fogok találni,de a gamergép jó procija,alaplap,ram fejében már talán tudok COD4&5-özni a 7300gt-vel,legalábbis remélem tud annyit javítani rajta a 4mag,2x2gb 2133mhz cl8 és a RE h tudjak egyel felsőbb kategóriájú gamekkal játszani még végre az igazi vga-t meg nem találom...
Bár azon meglepődtem hogy még ugyan ilyen erősségű konfigom volt mint most ez a netezős gép csak Intel procival(2.6 cerka),azt feltudtam húzni alap hűtővel 3.25-re abszoolute nstabilan és még ahozképest annyira nem is volt meleg...az apróba is az ilyen procikat,pedig annyira kiemelik hogy bartonmagos meg minden,azt sokkal drágább mint az ilyen teljesítményű intel procik,azt felét sem tudja,legalábbis húzásban egy nagy 0...ezekszerint -
picur220
veterán
válasz
Blaze71 #12258 üzenetére
Én nem nagyon akarok feszt babrálni, nehogy meleggé váljon a helyzet
A RAM-nak van külön szorzója? Most voltam a BIOSban, de nem nagyon láttam. A HT multipliert vettem vissza, mert nincs sok jelentősége, és nem akarom hajtani és emelni ezáltal a hőmérsékleteket. A CPU terhelés alatt is csak max 40°C-os volt!
Am OC-Switch-csel babráltam az FSB-t, de így meg nem engedi a lapon babrálni az FSB-t. Majd lehet, hogy leveszem a switchet 0-ra, és a lapon nyomatom a cuccot
Az NB meg a HT frek nem ugyanaz? Mert én a CPU-NB freq-t babráltam. A CPU-Z meg az NB-freq-t írja HT-nek. -
picur220
veterán
válasz
Blaze71 #12243 üzenetére
Akkor a RAM-szorzót csökkentsem? Nagyon nem akartam RAMot tuningolni, csak CPU-t, azt meg olyan 3,5-ig. Gondolom addig el fog menni. Az OC-switchet meg még azért megnézem, gondolom ugyanúgy megy, mintha kézzel babrálnám az EC-t. (Azt tudom vele emelni 10; 15, vagy 20 %-kal.)
-
KAMELOT
titán
válasz
Blaze71 #12243 üzenetére
Én szlovákiában lakom a várost meg látod a leírásomban
Azt amit írtam 50 euro az a CM Gladiator ház raktári árat mondtam. Üzletben 60 euro.
Nálatok nagyon drága minden. TESCO-ban meg ne vegyen senki semilyen elektro cuccotHm....pedig érdekelne engemet hogy ilyen tuningolások után mennyit fogyaszt egy gép.
Valaki más aki tudna ilyen infót adni????
THANX -
slayerenkala
tag
válasz
Blaze71 #12248 üzenetére
Hát 1.45 az sztem sok, de persze nem vészes...
Amúgy ennyivel persze hogy elindult 3.5ön de nyomtam pl egy winrar benchmarkot ott 800kbyte/s-t mért...alapon 2.8on 1700-1800 körül van... szóval valami nem stimt.Azt figyeltem meg még hogy ezt így 250-re állítottam a memoria mhz-je is nő, már valami 1600 körül jár.
-
KAMELOT
titán
válasz
Blaze71 #12212 üzenetére
Szeva!
Értem amiket mondasz és kösz a válaszokat!
Hát én is így vagyok a dolgokkal...nekem sem terem 20 000-res a kertben. Meg ha teremne akkor sem ide nyomnám bele
Jó ha az embernek van jó gépe! Én nem tuningolok hagyom a szegény procikat ugy ahogy van. Ja persze ahogy írtam az alaplap végett nem lehet tuningolni.
Hát igen egy cuccból ameddig ki lehet hozni a maxot addig oké...persze biztonságossan.
Lehet ha majd lesz ój gépem ahol tudok tuningolni akkor én is megteszem.
Öcsém már persze egyszer kinyírt egy alaplapot.....túlfeszelte és egy feketeség volt a képenyőn
Ja még ha megkérdezhetem mennyit fogyaszt a géped??? ilyen normál üzemmódot mondj, monitor ne legyen benne. Vagy ha még lehet milyen monitorod van és mennyit fogyaszt...persze ha le tudod mérni??
Előre is kösz a válaszokat!!
Enyém 82W/óra -
KAMELOT
titán
válasz
Blaze71 #12172 üzenetére
Amugy csak a játékok végett tuningoljátok a gépeket vagy valami máés végett is.
Szerintem ha 4GB-nél több ramotok lenne sokkalta gyorsabban mennének a gépek.
Egy ugyan olyan proci több RAM-mal gyjobban látja el ugyan azt a feladatot
Cak azért mondom mert amikor egyszer váltottam 128MB ramról 512MB ramra a gép is jóval gyorsabb lett.
Főleg ilyen ADOBE PHOTOSHOP-os haveroknak elkel a 8GB.Ja mégvalami ismeri valaki a RDRAM-okat alias RAMBUS RIMM???
Nekem az ezelőtti gépembe ilyen ramok mentek. Abban az időben sokkalta gyorsabbak voltak......És ilyet csak USA és UK-ban gyártottak. alaplap is olyan kialakításó volt.
Na majd bekapcsolom a régi gépemet és leírom az adatait.Várom a válaszokat!
-
KAMELOT
titán
válasz
Blaze71 #12172 üzenetére
Hát azt a gép igényt azért irtam, hogyha már veszek gépet akkor már rendesset veszek.
Ezek jövőbeli tervek. Azaz olyan 1 év mire még lesz.
Addigra remélem lemennek az árak.
Ugy volt hogy veszek alaplapot de aztán meggondoltam magamat.
Felesleges kiadnom most pénzt. Ami van gépem az arra hogy dolgozok rajta nagyon is megfelel.
Minden megy rajta.
Virusokat abszolut nem kapok. MInden a legerősebb fokozatra van állitva mind a antivirban mind az internet options-ban. Tűzfal is maxon van.
A legfontosabb hogy néha rá kell szánni egy pici időt a defragmantálásra. Ugye utána sokkalta jobban fog menni a gép. Meg egy kis optimalizálás sem árt.
És mindjárt szebben megy a gép.
Én INTEL procikat használtam. Tudom mostmár AMD-k is kezdenek jók lenni, de maradok az INTEL-nél
Ez meg itt az öcsém gépe. WIN 7 64bit. Proci az látható, 800MHz 4GB ram, GigaByte GA-EP43-DS3L, ATI RAdeon EAH 4850 512MB. -
KAMELOT
titán
válasz
Blaze71 #12151 üzenetére
Igen ahogyan irták, az alaplap csak ennyit bir. Ha megnézed a cuccaimat akkor láthatod hogy milyen az alaplapom.
Ameddig nem lesznek olcsók a QUAD procik addig nem veszek semmi ujat a gépbe.
Ha majd veszek akkor 3GHz feletti quad + 1GB graf kártya valami brutál alaplap + 8GB RAM 1333MHz -
KAMELOT
titán
válasz
Blaze71 #12105 üzenetére
ja még tegnap azt elfelejtettem mondani, hogy amikor feltettem még régebben (most jutott eszembe) a VISTA 64bit-eset akkor is csak 3456MB RAM-ot jelzett ki.
Ehhez vélemény?
Pedig a SYSTEMben 4GB jelzett de az EVERESTben meg a máshol is csak 3456MB.
Lefényképezem a BIOSt hogy mit ir ki. -
KAMELOT
titán
válasz
Blaze71 #12105 üzenetére
szeva!
Lassú a neted...? gondoltam ha már erős géped van akkor van legalább egy jó neted is.
Ja milyen az a lassú net??Nekem T-com net van ADSL 270kB/s letöltés és 35-40kB/s feltöltés.
Ez nálunk a TURBO 2 de amint megyek dolgozni váltok TURBO 4-re ami 1,5MB/s letöltés és 64kB/s feltöltés.
Telefonhálózaton keresztül jön, mert a kedves polgármesterünk nem épitetett ki ide OPTIKAI hálózatot. -
-
KAMELOT
titán
válasz
Blaze71 #12099 üzenetére
igen igen a virógboltossat használom....és elég szépen nyílik.
Nekem arra nincs pénzem hogy origi progikat vegyek.
Amugy is használom a ADOBE photoshop CS4 + kiegészítő pakkot, ami önmagában is
400 000Ft.
Letöltés 3-4 óra a DVD amire meg ráégetem 100Ft.
nem szarakodok itt az origi cuccokkal.
ESET NOD 32 van benne virágboltos....csak nincs hozzá kód..de így is minden nap frissít nekem. Igaz minden 20-dik napban újra teszem az ESET-et de akkor is nem kell minden 2-3 napban új kódot befirkálni.
Ha már itt tartunk te milyen vírusirtót használsz? Persze virágboltos legyen! -
KAMELOT
titán
válasz
Blaze71 #12097 üzenetére
okés....értettem mindent....és nagyon köszi!
Csak a biztonság kedvéért kérdeztem, hogy minden rendben menjen!
Az XP és a VISTA OS is rendben futott...tehát nem voltak hibák benne meg véletlenül sem.
Szerencsém volt amikor megszereztem ezeket....mivel torrentokról szedtem le.
Ha fent lesz mind a kettő írok, hogy megy e -
KAMELOT
titán
válasz
Blaze71 #12095 üzenetére
oké....csak kérdezem a dolgokat.
Akkor megcsinálom így.
A LINUX-ot csak a mint OS kérdeztem, hogy mi a véleményed. Nem azt akrom feltelepíteniAkkor az instalálásnál csináljak két particiót ugye.
Először a VISTA 64bit tegyem és utána az XP-t vagy mindegy a sorrend.
Vagy inkább leírnád a menetet hogyan csináljam?!
Előre is köszi! -
KAMELOT
titán
válasz
Blaze71 #12092 üzenetére
Hát igen amerikaiakat minden szarral meg lehte etetni.
Ezen a két OS dolgon én is gondolkodtam csak hogy nem e kutyulja össze a gépet hogy két OS van benne??
Mert a Scannerre elég lenne XP is SP3-al is csak max 5-6GB foglal. És oda a scanner.
Én meg használhatnám a 64bites VISTA-t hiszen ott rakéta gyorsasággal mennek a progik.
Hm...gondolkodom rajta csak ebben az évben már kb. 10x raktam újra az OS. volt fent egy ideig LINUX meg magyar VIsta meg 64 bites is. na OK gondolkodom ezen hiszen tényleg az jobb lenne.
Más OS mint a LINUX ehhez mit szólsz. sokan dicsérik??? -
KAMELOT
titán
válasz
Blaze71 #12089 üzenetére
kösz neked is a választ!
Hát igen az 84ben volt....azóta eltelt 25 év és a technika egyre gyorsabban fejlődik.
2000ben a NASA laborban volt ha jól tudom az első 1THz gép)
azóta ki tudja milyen gépek vannak már.
Csak minnél nagyobb a teljesítmény annál többet eszik a gép.Mit szólsz a MAC gépekhez??? USAban elég sokan használják.
-
qdak
addikt
válasz
Blaze71 #12023 üzenetére
, KaraDani
Gigabyte GA-M61PME-S2P (PCI-E, DDR2, VGA, AM2+)
11 490
AMD Athlon II X2 240 AM3 BOX
13 990
ATX FSP 350 W 12 cm (AX-350PNF)
6500
1 GB DDR2 800 MHz Kingmax
6150
Ati Radeon HD4670 1 GB GDDR3 PCI-E
18 500
~56630
hejjel meg spórol, majd vesz uj vinyót tha lesz pénze XD
az lesz haver gépe kb
-
psg5
veterán
válasz
Blaze71 #11776 üzenetére
Köszönöm. Én is erre gondoltam. Majd azért figyelgetem a melegedést.
Levegő tuti nem maradt közötte, mivel a hűtő alján gyárilag nagyon egyenletesen volt kenve, a procira amit raktam az meg aztán tényleg leheletvékonyan és egyenletesen lett.
Attól féltem hogy kémiailag hogy egy szilicon alapú és egy ezüstös ha keveredik akkor mi lehet. -
ЯΞD
senior tag
válasz
Blaze71 #11676 üzenetére
huhh ez most egy kicsit nekem zavaros... az a baj, hogy még ilyet nem csináltam és így nem igazán értek a tuninghoz a bios-hoz aztán meg pláne esetleg nem tudnál valami msn- vagy azonnali beszélgetős módszeren keresztül segíteni lépésenként? a notin keresztül tudunk közben kommunikálni... ha túl nagy kérés lenne ez akkor mondjad nyugodtan. de csak addig zavarnék amíg sikerül valami normális tuningot kihozni belöle... köszi előre is!
irtam egy pm-et is...
-
geza12345
tag
válasz
Blaze71 #11644 üzenetére
A VGAm az jó az ki lett próbálva egy erősebb gépbe Ati HD4670 a RAMom 1.5 giga 400 MHz
1 giga egybe 256-256 külön
Cod 6 -al játszok akkor szaggat be amikor sok a mozgás
Más nem szaggat mármint program és a Cod 4 az szépen megy 1024X768-ba felvéve az elsimítások de ennek csak 2.4 Mhz a minimális gépigénye -
Kartács
aktív tag
válasz
Blaze71 #11521 üzenetére
C'n'Q Auto-n van! (+bár ez a hűtő állítható is de gondolom ez nem szól közbe).
Gyári hűtőt majd kipróbálom még ma este és írok,
bár meglepődnék, ha egy gyári hűtő jobban menne, de ki tudja?!RAM: G.Skill 4G 1600os van de ez csak 1333on fut...
1. miért?
2. feltolhatom BIOSban neki 1600ra (bármi fesz s egyéb beállítás nélkül)?
3. Érezhető a különbség 1333 és 1600 között v. jobb melyiken lenne jobb? -
Kartács
aktív tag
válasz
Blaze71 #11516 üzenetére
1,45v fölé még nem vittem de már akkor is nagyon melege volt szegénynek.
-Gyári hűtőt még nem próbáltam ki gondoltam csak nem jobb ennél, de majd megfogom nézni akkor.
Akkor az én procimnak max 1.45v lehet adni ugye? (965ös)Most alap 1,4 feszen megy 3.6g-n viszont a hűtő minimum fordulaton (1400rpm) így 62°C ami szerintem sem a legegészségesebb.
Táp: Chiefter 550W (tudom nem a márkás kategória, de 1 táphalál után erre futotta még anno) majd valami FSB-t akarok beszerezni, de ez kevés lehet neki akkor?
Vga: 8800GTS640 OCAkkor lehet hagyom a tuningot egyenlőre (ha kevés neki a táp+hűtő) és majd visszatérek rá, ha lecserélem őket. Hűtőnek mit ajánlanátok még?
-
yolan
őstag
válasz
Blaze71 #11376 üzenetére
Igen, ez így van, de a fenntebb említett gia lapoknál (ezekről tudok tényleg tapasztalatból nyilatkozni) ha auto értéken hagyom a beállítást, akkor az 1.25v-os procimnak vígan ad 1.3 körül, ami szerintem nem 1.25. Persze szoftveres mérés nem mérés, de az csak elfogadható, hogy ha téved is, közel mindig ugyan annyit téved, erre lehet alapozni, tehát ezek után túlfeszeli a lap auto értéken
-
yolan
őstag
válasz
Blaze71 #11373 üzenetére
A vid megállapítása még rendben is lenne a lapoknál (biosoknál), de maga a vid egy túlfeszelt érték. Két igen erős példát tudnék felhozni amire emlékszem pontosan. Az egyik az egy 65nm-es e6300, ami a gyári értékek szerint 1.86ghz, 1.325v-os vid, ehhez képest ezen a feszen 3.5ghz-n még stabil volt, és 1.088v-on 2.8ghz-n is, ebből következtethető, hogy a gyári 1.86ghz-t biztosan! 1.0v alatt tudta. A másik egy 45nm-es e5400, a vid-je 1.1v, kitesztelve 0.96v-on tudta a gyári órajelet beton stabilan, és a mostani e8400-am is 1.25v-os a gyári feszültsége, most nálam a gyári 3ghz-n 1.024v-on üzemel. Ezek és még tucatnyi ilyen mérés, kitesztelés alapján merem azt állítani, hogy túlfeszelt értékek. Igaz csak gigabyte lapokról tudok ennyire pontosan nyilatkozni, de elég széles chipset szórással. g31, p35, p45, x48, mind belépőszint mind felső kategóriájú lap.
Teszteket is tudok mutatni. -
yolan
őstag
válasz
Blaze71 #11363 üzenetére
Hmm, akkor lehet, hogy csak az intel ennyite túlfeszelés.
Én meg amd-vel nem igen találkoztam, utoljára k6-al ami sajátom volt, illetve a pesti szerverrel ami egy athlon xp, de azt ugyebár nehéz lenne innen Debrecenből ilyen téren piszkálnom, már csak a linux disztró miatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Netfone
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest