- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
KaraDani
addikt
Céljuk ugyanaz persze, csak valahogy ezeknél a core 2 knél orthos nem olyan hatékony. Primeból nem tudok újabbat, de mivel neked is core2 d van, ajánlom az Intel Burn Test-et. Az a legdurvább, nálam 5-10fokkal jobban is melegedett alatta az e7200-m hyper tx 2 vel mint prime alatt. Plusz vadállatok mint én benyomnak mellé 3-4 memtestet (memóriamérettől függően), meg egy szőrős fánkot vga ra, nah akkor kell ám a házszellőzés
-
Rica
senior tag
Az a tapasztalatom, hogy ha a GPU órajelét emelem, sokkal többet ér plusz fps-ek tekintetében, mintha a (vga) memóriával küzdenék. Nálam fontos, mert most is a 30-as átlag körül játszom, szal +/- néhány fps sokat számít. Tehát ugyanazt mondanám, mint a CPU/RAM esetében gémekhez: memória legyen elég mennyiség és jó minőség, de külön nem küzdök magasabb frekiért és alacsonyabb időzítésekért, mert nincs gyakorlati haszna (persze kíváncsiságból megnézem).
KaraDani: én eddig azt hittem, hogy az Orthos ugyanaz, mint a Prime. Nem sokára visszajön a garcserés TX2-őm + alakítok rendesen a szellőzésen, kipróbálom a procim végét.
Még mindig a jó öreg 95-öst használod, vagy van újabb verzsön? -
KaraDani
addikt
válasz
buffon75 #11996 üzenetére
Értem, hát ezzel a lappal ebből a konfigból szerintem sokkal többet nem lehet kihozni. Egy macerás core 2 csere hozhat valamit, de a lap meg a ddr1 meg az agp annyira visszafogná, hogy szerintem nem éri meg a beruházást. 1,5 giga memó ebbe konfigba szerintem szintén elég. Van egy Socket A-s konfigom is az újabb mellé, ami 3000+ os athlon xp procis agp, ddr1, 9550. Na ebben alapból 512 memo volt beleprbáltam még 512 memot, eszméletlen gyorsulás volt, beleraktam még egy gigásat így lett 2giga semmit nem éreztem az 1gigához képest. Lapot kéne cserélni, alapvetően, csak akkor ugye cserélhetsz mindent, sajnos ez ilyen, amit ez a lap tud az már mind elavult szabvány. Inkább gyűjtögetnék a helyedben kicsit, és cserélnék valami "olcsóbb" korszerű konfigra.
-
KaraDani
addikt
válasz
buffon75 #11994 üzenetére
Jézusom LGA 775 ös lap AGP vel és DDR 1 el
Alapvetően ha nem akarod az egészet cserélni, akkor csak procicsere jöhet szóba, bár nem látom túl sok értelmét. Alapvetően belerakhatsz egy cro2 dou-t simán, de azt is csak akkor ha frissíted a biosod, és lehetőleg van külön vga, nem csak az integrált. Integráltal csak 800 as fsb t enged, külön karival 1066 ot. Szóval ha core 2 megy bele akkor is csak max 1066 os fsb-s, pl e8xxx széria kilőve azok 1333 asok. Tudom, hogy nem fogsz szeretni érte, de alapvetően ezt már bővíteni nincs sok értelme, macerás, és buta ez a lap. VGA t nem írtál, ha csak integrált van, max vehetsz vmi használt AGPs karit, az dobna a játékokon. -
buffon75
csendes tag
Sziasztok! Segitséget kérnék kicsi géptuningolás szempontjából mit tudnátok ajánlani.
Alaplap: Asrock 775i 65g
Processzor: Celeron D 346 3000GHz
Memória 1,5 GB. 400Mhz
Merevlemez:160 Gb HDD
Mit lehetne ezen a gépen lecserélni hogy kicsit gyorsulna? -
KaraDani
addikt
Azért én proci tesztenk maradnék, a proci teszteknél. Orthost hanyagolnám, gyengus, az nálam még akkor is ment amikor prime 10 perc, ibt meg 3 perc után kiakadt.
Rica: Szerintem fél óra Prime/IBT elég ha játékra használja csak az ember, játékkal úgyse tudod folyamatosan annyira leterhelni. Ha videot vág renderel, és egyéb hosszú ideig tartó erősen processzoréhes dolgot csinál az ember akkor látom értelmét a 2óra és feletti procitesztnek.
-
Rica
senior tag
válasz
Tubica #11989 üzenetére
Gémer beállítottsággal azt tanácsolnám, hogy ha tuningolsz, akkor először keresd meg a CPU stabil végét. (2 óra és nem fél perc orthos vagy prime cpu sterss 9-es prioritáson). Ha ez meg van, megnézném, hogy mit tud a videó kártya. Én úgy tapasztaltam, hogy ott is inkább a GPU húzása növeli a teljesítményt mérhetően, és nem a memória.
CC (amit mindig szeretnék hangsúlyozni): nyálazd végig az adott hw darab topikját, mielőtt bármit csinálsz vagy kérdezel. Kurva sokat lehet tanulni belőle. -
Tubica
senior tag
hogy érted hogy mit tud a VGA-m
Húzás előtt, és utána is ez volt:
Memória mérete 256 MB
GPU órajele 562 MHz (eredeti: 560 MHz)
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 12
TMU futószalagonként 1
Vertex árnyalók 5 (v3.0)
Pixel árnyalók 12 (v3.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v9.0c
Pixel kitöltési sebesség 6744 MPixel/mpMemóriabusz tulajdonságai
Busz típusa GDDR3
Busz szélessége 128 bit
Valódi órajel 702 MHz (DDR) (eredeti: 700 MHz)
Effektív órajel 1404 MHz
Sávszélesség [ TRIAL VERSION ]nVIDIA ForceWare Clocks
2D/3D GPU: 560 MHz, Memória: 700 MHzEzek Everestes infók !
-
Rica
senior tag
válasz
Tubica #11987 üzenetére
Csak a visszaosztással tudsz játszani. Meg van már a procid stabil vége? szvsz addig ne foglalkozz a ramokkal. Ha meg van, akkor is előbb nézd meg inkább , hogy mit tud a VGA-d.
Ribinek is: Amikor AMD-és konfigom volt, az volt az általános tapasztalatom, hogy a ramok fogják vissza a tuningot (ez persze deszka függő, de nálam nem járt olyan, ami szerette volna a gyors ramokat). HT 800 és 1000 között volt optimális k9-nél. -
Tubica
senior tag
Az enyémre is tudna valaki választ adni ?
-
Ribi
nagyúr
Lenne nekem egy X2 240 procim és egy asrock lapom.
Mivel nem sok AMD-m volt eddig, nem nagyon tudtam, hogy mit hol merre.
Alapból felrántottam a Bus-t 250-re, HT vissza 2000-re, memo ment alap 800-on.
CPU alapól is 1,35V-t kapott és mivel ez a max amit a lap tud adni ezért ígyhagytam.
Viszont az NB alapból ha jól emlékszem 1,25V-t kapott. Ehez sem nyúltam csak lefixáltam.
Így 3.5G-n simán be is indult. E felett viszont már nem annyira akart elindulni.
Nemtudom, hogy itt mennyire a CPU fesz a korlát és ne is nagyon próbáljam ennyi fesszel tovább húzni?
Van valami értelme a bus-t huzni és a szorzót visszavenni?
Kell-e + fesz az NB-nek ha a Bus-t emelem tovább, HT-t mennyire lehet húzni?
Alaplap:Asrock K10N78FullHDStressz teszt nem volt még, tudom lehet 3.5G-n sem stabil, de Superpi lefut
-
Tubica
senior tag
Everest home 3ghz-ig engedi most 9*216-on van 9*400-ig lehet felvinni.
Úgy akarom megpiszkálni, hogy leveszem a memóriát 533mhz-re ( 266 ), és addig húzom a procit, míg a ram el nem éri a 333mhz-et ( 667 ) hogy ez lehetséges-e, így értem a húzást.
csinálok pár everestes, és CPU-Z-s képet.
-
Tubica
senior tag
Úgy lehet húzni a procit, ha a memória mhz-ét nem 333-on futtatom, hanem mondjuk 200Mhz-en ? ( időzítéssel vinném le ) kárt tenne ez a prociba,lapba,memóriába ?
Ha leteszem 200Mhz-re, akkor felhúzhatom 333mhz-ig ?
-
Tubica
senior tag
Sziasztok. Szeretnék választ kérni a következő kérdésemre.
Szeretném húzni a processzoromat. AMD Sempron 3400+ ( 1.8ghz )
Alaplap: Asus M2V
Ram: Nanya 1gb ddr2-es ram ( alapba valamiért csak 300Mhz-en megy )Azt szeretném megkérdezni, hogy hogy lehet úgy húzni a procin, hogy a ram órajele ne változzon meg ?
Köszönöm.
Üdv. TibiLegjobb hely
-
Rica
senior tag
válasz
princeygor #11964 üzenetére
Általában nehéz ügy a laptopok húzása. A szűk térben nem tudod megoldani a hűtést. Egyedül a télen kihűtött szoba marad, illetve a szabad ég.
-
castiel
aktív tag
válasz
princeygor #11964 üzenetére
magát a processzort biztos lehet, de az már nem biztos hogy az alaplap is engedi illetve támogatja.. na meg azért tuti felmelegedne elég szépen ha azt tuningolnád
-
princeygor
csendes tag
Intel® Core™ 2 Duo Processor T7200 vaio laptopban levo procit lehet tuningolni? ha igen,hogyan,mert a biosban nem talaltam:S
itt vannak adatok rola:
Processor* Front Side Bus Speed : 667MHz
* L2 Cache : 4MB Advanced Smart Cache
* Speed : 2GHz1
* Technology : Intel® Centrino® Duo Mobile Technology
* Type : Intel® Core™ 2 Duo Processor T7200valaszokat koszonom elore is.
-
qdak
addikt
P4 520 Prescott 2,8 GHz: 271*14=3794 en még megy a win @~1,56V,
DE a lap kezdéskor már nem pontos orajelet is ki!
kb 250 FSB ig minden rendben, az felett fals értékeket irkál ki inditásnál,
ez le7 a lap (Abit AW8-MAX) FSB-jének vége ?
ja és hiába emelm az egekbe a feszt akkro is ugyanez van.
Vmi tipp hogy tudok tovább menni ?
Kiváncsi lennék mennyit tud a Procim mondjuk 1,75V on :-D -
jilian
addikt
válasz
KaraDani #11959 üzenetére
Tehát akkor ez természetes??
De hát azon vagyok,h a feszt lejebb faragjam...
Mivan ha prime olyan mértékben visszaveszi a voltot,h azért nem fog futni a prime?
Mint pl most nálam:
A jelen esetben 1.365 V a biosban, de a prime 1.22-re veszi vissza.
mivel azon vagyok,h visszaszorítsam a höt, visszaveszek a feszböl.
Tegyük fel el tudok menni 1.25 V-re... még bebotol, de a prime elindításával tovább veszi vissza-->nem kékhalál?
Kötve hiszem,h 1.2 V alatt életképes lenne 3.8 Mhz a proci...
HM?
Köszönöm -
KaraDani
addikt
-
jilian
addikt
Béke!
Ezzel tálalok...
Kiváncsi lennék a véleményekre...
THX -
törölt tag
válasz
matthew95 #11946 üzenetére
Elsőnek talán olvasd el ezt: AMD túlhajtási útmutató Aztán beszélhetünk, nekem is ilyen konfigom van mint Neked lesz
-
Blaze71
őstag
válasz
Nagyjából idáig jutottam ezzel a procival DDR2 800MHz-es memóriával:
Idáig meg a Giga 770T lapjával és az Elpida Chippes Kingston 1333MHz-es memóriával:
Sanos nem volt időm rendesen kitesztelni a gépet, beállítást, mert vitték el. De kiindulásnak jó lehet. Szerintem a procidnak valahol 3,4-3,8 GHz között lesz a vége. Az 1333 MHz-es modulokat 1066 MHz-re osztottam vissza, procinak 1,4 V-ot, memóriának 1,6 V-ot adtam. A fenti beállításban stabil volt XP és Win7 alatt is. Szerintem ha több időm lett volna rá, fel lehetett volna tornázni 3,7 GHz körülire is.
-
riolobo
tag
Mármint "Dinamyc Power Saver".
-
riolobo
tag
Közbe még annyi újdonságra jutottam,hogy feltettem az easy tune 5 pro nevű progit ami ugye windowsból engedélyezne némi tuningot viszont per pillanat ez se engedi. Mikor rámegyek az overclocking fülre azt mondja,hogy vagy az alaplapom nem támogat tuningot(ami hülyeség) vagy a dynamic energy saving be van kapcsolva,próbáljam meg kikapcsolni. Tehát mi a fene az és hol kell ki/bekapcsolni ,nem ugrik be,hogy biosba találkoztam volna ilyesmivel. Pedig gondlom ez lesz a titoknyitja.
-
Rica
senior tag
válasz
matthew95 #11948 üzenetére
Basszus, elfelejtettem, hogy AMD másképp működik. Bocs. Amíg nem érkezik értelmesebb hozzászólás, addig nézd meg a bios-ban, hogy vissza tudod-e osztani a ramokat, kell, hogy legyen egy olyan menüpont, hogy ram frekvencia, ott kell eggyel, vagy extrém esetben kettővel lejjebb állítani. Nekem régen volt AMD konfigom, ott azt csináltam, hogy a 400-as freki helyett, 333-at, aztán később (50%-os húzásnál) 266-ot állítottam be, és az időzítéseket hagytam a alap frekinek (akkkor 400) megfelelő szinten. Mikor meg volt a proci stabil vége, utána állítottam be, hogy ott mennyit tudnak a ramok.
-
riolobo
tag
Sziasztok! Van egy Gigabyte p35-ds3-as alaplapom meg egy core 2 duo e6550-es procim. Régóta használom túlhajtva a rendszert stabilan minden gond nélkül. aztán ma történt egy olyan ,hogy nem bootolt be a gépem a vinyomról így küldtem a biosra load default-ot ami meg is oldotta a gondot. Ami viszont fura,hogy most hiába állítom be a biosban a jól megszokott túlhajtási dolgaimat és mentem el őket,továbbra is alapbeállításokon működik a rendszer. Ha újra belépek biosba látszólag be van állítva az emelt fsb meg ilyesmik de mégse ezt használja a rendszer. Mi lehet az oka? Azért idegesítő a dolog mer túlhajtás nélkül nagyon gyengusz a procim a vga-hoz így valamelyest rá vagyok kényszerítve a túlhajtásra és hónapok óta működött is rendesen minden meg most is működik csak nem az én beállításaimmal pedig elvileg be vannak állítva. Nagyon jól jönne néhány használható ötlet.
-
Rica
senior tag
válasz
Általában azt javasolnám, hogy először nézd meg, mennyit tud a procid. (A gyári hűtő viszont max 20 %-os tuningig ajánlott, az pedig nem sok, szóval proci hűtő: ár/értékben CM Hyper TX3 a legjobb).Ezalatt fogd vissza a ramokat, azaz hagyd alapon (frekit és időzítéseket) vagy autón. Mikor már meg van a proci stabil vége, akkor próbáld hozzá ki, hogy mit tudnak a ramok. Konkrétumokhoz erősen ajánlott mindennek a saját topikját végignyálazni (deszkának is).
Ha játszol is, nem árt először a vga-t kiválasztani, én azzal kezdeném. -
matthew95
tag
Helló! Elég láma kérdésem van!
Még nem tuningoltam úgyhogy az lenne a kérdésem, hogy ha én cpu-t akarok tuningolni akkor a ramnál is kell valamit babrálni a biosban v. csak elég a procinál fsb-t, szorzót emelni?
Mégvalami: Valószínűleg ilyen alaplapom lesz:
GIGABYTE GA-MA770T-UD3P
procim: AMD Athlon II X4 620 2.60Ghz AM3 BOX
Egyenlőre csak gyári hűtővel lesz! Milyen beállítást javasoltok? -
Rica
senior tag
Szerintem brutál gyors ramokra gémerkedéshez nincs szükség (csak éppen annyira, hogy ne fogja vissza a cpu tuningot (pl. egy 800-as ddr2 a közkedvelt 8400-ast), csak jó minőségre és elég mennyiségre. Vannak persze alkalmazások, ahol ez a fontos (fájl tömörítés pl.), de tuningban a proci és a vga nyúzás az igazi egy jó deszka segítségével (magán vélemény). Volt egy időszakom nekem is, amikor egy brutális ddr1 A-Data 566-os párossal töltöttem pár éjszakát, hogy mennyit megy 2-2-2-5-1T, de gyakorlati haszna nem volt semmi.
KaraDani: Gyorsabb voltál
-
KaraDani
addikt
Dehogy számít, semmire nem jó, csak mutogatni. Az első kettőt azért használtam 1200 on folyamat mert annyira lazán vitte "kis" fesszel. Most csak 1000 en mennek, nem érez belőle semmit az ember. Meg jól néz ki, hogy a HD 4850 es PH 3dmar06 listán legalább ddr2 ben enyém a legjobb eredmény 1250 el cl5.
-
Louro
őstag
"...Bár most tanultam meg én is, hogy úgy sem tudom elfüstölni..."
Hát igen, elég régóta van beépített hővédelem a procikban. De azért jó nem arra hagyatkozni, hisz oké, elmennek a procik hűtők nélkül is, csak hát, akkor van egy jó procid, ami P1-es szintjét üti meg
Szerintem jó lesz az új gép, egy hétig kísérletezni fogok, hogy mit bír. Megvettem, a biztonságos szintig húztam (E8200 proci 3200MHz-en, nem ér nevetni). De meglessük, hogy mit bír feszemelés nélkül. Ha 10% felett lesz, akkor azt mondom megérte. Na meg VGA egy Hz-et se volt húzva
Jajj, de szégyellem most magam, ahhoz képest, hogy régen mennyit tuningoltam. Sose feledem amikor 50 Mhz-es procit 55-re húztam, aztán 60-nál már fagyogatott a gép
És ramnál én másodlagosnak érzem az órajel (intelnél) másodlagos. Inkább az időzítés, ami számít.
-
Rica
senior tag
válasz
Vigilante #11940 üzenetére
A drop értékét ugye a biosban látható adatokból számolod? Everest (és a többiek) csak hozzávetőlegesen mér. 12 órát felesleges gyötörni. Ha biztosra akarsz menni, akkor 2 óra bőven elég 9-es prioritáson. Hőmérsékletnél a magokét nézd. Bár most tanultam meg én is, hogy úgy sem tudom elfüstölni
KaraDani: Ha fontos a ramjaid sebessége, el lehet azt boltolni, hogy 4 egyformád legyen. A chip számít, de ezt gondolom Te is tudod. Nekem DDR1 OCZ Platinum-ban volt olyan szériám, ami viszonylag lassú volt, de nem érdekelt.
-
Vigilante
őstag
Nah fejlődés a procimat 1,184V on 3600MHzen tom használni prime teszt 12 óra hiba nélkül és így már 65 foknál melegebb semmiképpen nem lesz.
a VGA-mból meg ez eredeti 720GPU 1800Shader 1800Memory(1,1V-on) helyett 850GPU 2125Shader 2125Memory (1,3V-on).
Ennél többet már csak a prociból úgy lehetne ha majd ha megvan a TX3-as hűtő azzal merem emelni is a feszt most éppen hogy kevesebb fesszel megy az alapjánál pontosan 0.04V-al -
Vigilante
őstag
Hi all az lehetséges hogy egy lap semmennyi voltot nem droppo?Alapból 1.216V és prime 95 nél is marad annyi még a keményebb tesztek alatt is. (Gigabyte GA-EP45-UD3LR)
a BIOSban 1.25-re van állítva mondjuk. -
KaraDani
addikt
válasz
#98593280 #11936 üzenetére
Nem is a te kérdésedre válaszoltam
DDR3 ban egyenlőre még nem vagyok otthon, majd tán egy év múlva.
Rica: jó az a 4 giga, na meg fene használ xp-t már
Egy éve win7 64bit. Amúgy meg nem a 4*1 fogja a dolgot, az a 2*1 külön is gyenge. Az első 2*1 még az első szériás, a második kettő már 2. széirás, ami brutálisabban néz ki, de szarabb. Alapból a gyári időzítése az első széirásnak 5-5-5-16, a másodiknak 5-5-5-18.
-
Rica
senior tag
válasz
#98593280 #11934 üzenetére
Ne olvassatok iponos teszteket! Korrekt eladók, de annyi hülyeséget tudnak írni, hogy az borzasztó. Itt a PH!-án mindent megtaláltok. Főoldalon gyakorlatilag minden cuccnak meg van a tesztje, ha még sem, akkor ott a topikja.
KaraDani: Azok bizony jó kis ramok! Ha nem akarsz xp-ről váltani, sztem felesleges a 4gb, attól lassul le (de azért érdemes bekérdezni a deszka totyikjában). Ha eladsz egy párost most, többet fogsz kapni érte, mint amennyiért vetted.
-
Rica
senior tag
válasz
#98593280 #11930 üzenetére
Persze, hogy jó, ha kellő meleget fúj ki hátul. Én még nem tudom, hogy oldom meg a 3 db 5,25-ös helyére való rögzítést elöl. Az asszony gyurmaragasztót ajánl. Kipróbálom, de a Scythe-kért úgy is el kell mennem a Computer Modding-ba, ott van mindenféle apró kütyü. Ilyen is lesz biztos.
Sztem nézd meg a deszád topikját is, de azt mindenképpen, hogy a gyártó mennyi feszt javasol a ramoknak (rá kell, hogy legyen írva). Az enyém elég brutális (ddr2 Ultra Geil 1066 narancs 2*1) A gyártói ajánlás 2,2 - 2,4 Volt. 2,3-on stabil 1152 (4-5-5-15). De most alapon van (3,2*333) a procival együtt (9*333), mert a vga-nak nem kell több.
-
Blaze71
őstag
-
Vigilante
őstag
Nah most GTA 4 mellett max 60 fok a proci és a VGA is (felaplikáltam a ház oldalára egy 12es ventit és furtam jó sok lyukat neki)
-
törölt tag
Ez az Actic Cooling is jó, rá lehetett kötni a TX3-as ventijével együtt az alaplapi CPU pwm-es vezérlésre, így együtt emeli az rpm-jét a procival, ha terhelést kap a gép.
Egyébkén most ment a tuning 3250Mhz-ig, 250-es EC-vel, Ram BIOS-ban 1000Mhz volt, 4x-es osztással, Everest 500Mhz-et írt. HT és NB is 2000 volt, HT autón, NB meg 8x szorzóval. CPU fesz 1,4V. Ez így mondhatni stabil volt.
Ugyanezzel a settel EC-t emeltem 260-ra de már nem indult a win7. HT-t fixáltam 1,8Ghzre, akkor sem, RAM-nak kellene feszt adnom? 0.1, vagy 0.2V?
-
Rica
senior tag
válasz
Vigilante #11927 üzenetére
Jó választás, ár/érték arányban a legjobb, az enyémen egy TX2 van. Attól, hogy C0-ás, még ne becsüld le, bár nem hiszem, hogy 4,5-re szükséged lesz folyamatosan.
ShellKretor: én is most szerelek egy-egy 12 centis Scythe-t, egyet előre, 3 5,25 slot helyére, egyet hátra. Az első kicsit erősebb.
-
Vigilante
őstag
Most a VGA-mnak estem neki egy Gigabyte GV-NX96T1GHP -nak.
Az alap órajelét GPU:800 SHADER:2000 MEMORY:2000 -re emeltem és 1.1 ről 1,3 V-ra emeltem, így IDLE 40 fok LOAD 65(alap órajelek: 720 1800 1800)
-
Vigilante
őstag
Hyper TX3 lesz sztem a választás az ugye már elég, addig meg marad az 1.216V és 3600MHz végülis egy C0-és e8400 től már ez is szép teljesítmény
alapfeszen.
-
Beri
addikt
válasz
#98593280 #11923 üzenetére
Ha a RAM-ok a gyári beállításokon vannak, akkor annak nem kell a feszültségét emelni, de lehet, hogy rosszul feszeli őket a lap. Állítsd be kézzel biztos, ami biztos. HT frekit vedd 1GHz-re, azzal nem lehet problémája. Auto-n mennyire állítja egyébként?
Képfeltöltés helyett meg használd a ph saját képfeltöltőjét. Helyes kis thumbnailt is csinál, meg minden
-
törölt tag
BusSpeed-et 250-re tettem (External Clock így 3250 volt), NB-t 8x szorzóval 2Ghz-re pont, HT-t auto-n hagytam, vagy az állítsam fix-re (2Ghz-ig lehet)? CPU feszt 1,4-re tettem (normál), Memóriát 5:33-al visszaosztottam, BIOS 1333 Mhz körüli értéket írt ki. PCIE-t 100 Mhz-re tettem. Többin nem változtattam, de a Win7 nem boot-olt be, a kezdőkép után újraindult. Mit csinálok még rosszul?
RAM feszen kell emelnem?
Orthos Prime-al 53 fokos a proci, 2700-at pörög a TX3.
-
törölt tag
Beri: Köszi! Képfeltöltés helyett melyiket?
Nem néz ki rosszul, csak az az 1.4V nem alapfes
Aha, most látom, hogy a cpu-z -ben is ugrál, 1,3 és 1,4 között.
Hűtés oké, egy CM TX3 van rajta.
Házam már nem szellőzik rosszul, egyelőre van hátul egy Arctic Cooling 12 centis PWM-es venti, de előre is akarok még1et majd. -
Vigilante
őstag
Hi all adott egy Gigabyte GA-EP45-UD3LR és egy e8400 es proci.
+2x2Gb 800MHz Kingston DDR2.
Most 1,22V on a többi mint autó megy 3600at a proci és 800-on a ramok.
Valaki tudna Gigabyte M.I.T. beállításokat adni hogy mondjuk 445 FSB vel is (4000MHz-en) is stabilan menjen?Így 3600-on a prime belnd teszt 12 óra után is semmi hiba a proci 70 fok max(gyári hűtő). -
Beri
addikt
válasz
iceman1988 #11913 üzenetére
RAMok mekkora órajelen járnak? Nem az lett túl sok?
-
yolan
őstag
-
iceman1988
tag
Sziasztok!
van egy abit ip35-e típusú alaplapom, van rajta egy dual-core e5200-as proci hyper tx2-es hűtéssel. az a helyzet, hogy 3 Ghz-nél jobban nem tudom húzni úgy hogy stabilan menjen.
az lenne a kérdésem, hogy milyen beállítást ajánlotok nekem hogy még egy kicsit feljebb..kb 3.5 Ghz köré tudjam húzni?
cpu-z szerint most 1.192 volton megy a proci, a 2x2 gb geil black dragon ramok pedig 2.05 volton és 4-4-4-12-es időzítésen mennek.
Köszönöm a válaszokat! -
BPFeri
senior tag
Engedd meg , hogy segítsek !!
P35 tuning by Gorneck23 !!
-
Rica
senior tag
Igen, a 8400-ast már nem lehet (állítólag) elfüstölni, de nem tudom, hogy melyik szériától van az Intel procikban ez a védelem. Nekem egy finom kis E0-ás van és 60 fok fölé még nem sikerült meleg szobában sem vinnem (a magokat), igaz, csak 4,3 fölött valamivel próbáltam egyelőre 1,28 V-tal. Nincs is nagy szükség feljebb húzni, alapon hajt egy meghúzott 4870-et.
fahrii: van Gorneck23 mesternek egy kifejezetten p35-ös Giga deszkákról szóló oldala. Kurva jó. Már nem találtam meg neked, próbáld meg góglival, vagy nyálazd végig a topikot, és ott biztosan meg lesz.
Mika1229, LeGo89: ha a procid végét akarod tudni, vedd vissza a ramok ferikéjét és az időzítéseket alapra, vagy még lejjebb, vagy egyszerűen csak hagyd autón. Az Asus deszkák nem nagyon szeretik a ram tuningot. Én mondjuk nem is foglalkozom vele gémerként, mert sokat nem ad pluszban a játékoknál, csak legyen jó minőség és elég mennyiség.
-
LeGo89
csendes tag
hali all!Teljesen új vagyok a tuningba,bár utána olvastam már sok helyen,még mindig nemjöttem rá miért ir hibát a gépem.
alaplap:Asus p5ql p43
proci:e7300/2667Mhz/
ramok:2x1024 /1066Mhz/ Kingmax
a gondom a következő,betudom állítani a húzást biosba,minden fasza,ujrainditásnál se pofázik,amikor viszont kikapcsolom és ujra be,akkorkiirja hogy állitsam átmert neki igy nemjó.
nahmost amit csinálok a biosban azt kül oldalakról szedtem.
Állitottam a 266*10 en,320*10-re
FSB-t elkezdtem kisebbre venni,illetve a cpu-nak nagyobb feszt adtam.Sehogyse jó,mindegy mit csinálok,amig nem állitom vissza eredetire,addig bese bootol.
A procihűtéssel nincs gond,Artic Accelero 7 pro van rajta,tehát azzal nincs gond.gondoltam az alaplapra is,mivel ugyhallottam hogy a p43asok nem nagyon szeretik a tuningot.
szal kellene egykis segitség,hogy mit rontok el mit állitsak stb..Előre is köszönöm! -
Hellosztok!
Vettem egy e7400as c2d procit, e mellé van egy Gigabyte Ep35-DS3R lapom, TX3as hűtő és 1066os Kingmax ram, sajnos tuninghoz hülye vagyok és a topicba túl sok post van ahhoz hogy végigolvassam, esetleg tudnátok linket egy olyan posthoz ahol részletesen leírják egy tuning lépéseit+hogy mit miért kell csinálni?
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mobil flották
- Hegesztés topic
- Witcher topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Keresünk dokkolókat
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest