- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Házi hangfal építés
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED monitor topic
- Apple MacBook
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
dvd_R+
őstag
válasz
darál0w #13396 üzenetére
na ebből odáig értem hogy pcie freki 100 idáig értem
továbbiakat ki tudnad fejteni máshogy ? részeltesen mi a neve amit állitsak menyire állitsam stb egyébként 3ghz et irtál de nekem most 3,2 ghz en megy 400fsb-n a régi gépemben is ennyin ment és hibátlanul ment 1évig sose fagyot le jatekok max grafo meg terhelve stb és semmi szal a 375fsb-s teszt felesleges szerintem mert 400fsb-n megy most azaz 3,2ghz en
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
dvd_R+ #13395 üzenetére
az még egész jo
de mivel alaphűtőd van, sokra nemszámíts....eléggé melegedős a 65nm, aztán 60C a határ
kezdetnek nézzünk megy egy 3ghzet.FSB 375
pcie freki 100
ramoknak mehet 2V és ugy szorozd őket (dram multiplier) , h megközelítőleg gyári értéken legyen vagy alatta. felette semmiképp.
ezen kívül minden feszt normalra.ha megvagy prime Small FFT teszt. legalább fél ora. ha a hő 60C felé megy. azonnal kikapcs. árt a procinak...
-
dvd_R+
őstag
tessék le print screeneltem
-
dvd_R+
őstag
tessék le print screeneltem
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Croatush #13388 üzenetére
1. hülyeség
ajánlom neked is a coretempet. VID rublika.
2. hát ha a 2. egy ?jel, akkor ott is bibivan
ramokat mindig ugy kell járatni(persze ha nem akarjuk tuningolni, de ez más tészta) , h megközelítőleg alaporajelen menjenek. ezt a ram szorzokkal tudod variálni.(DRAM multiplier)
ez a "visszaosztás", ami egyébként szorzásram orajel = FSB * ramszorzo.
3.
az jo lesz
-
-
dvd_R+
őstag
tudnál adni linket arrol a programról ? gondolom az ki írja milyen verizó van most fent biosbol és akkor meg tudom mondani arra is a vállaszt
-
dvd_R+
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Thomacrew97 #13373 üzenetére
azért nemtalálod, mert nincs benne...ez egy ilyen lap. olcso husnak híg a leve...
(#13374) dvd_R+ milyen BIOS van most fent?
van egy gigabyte program,
az a neve, h @BIOS.
win alol 1 perc a BIOSfrissítés.
-
Croatush
tag
Üdv!
Tuningolni szeretnék egy ilyen konfigot, de sehogy sem akar sikerülni:
Lap: P35-DS3R
Proci: C2D e6750 (G0)
Ram: GeIL Ultra Black Dragon, 800MHz-es, CL4Úgy láttam ilyen gépekből 3,4GHz-eket is simán kihoznak, nekem 2,92t sem sikerült...
Ahogy eddig próbáltam: FSB szorzót 8ra (maxra) húzom, aztán az fsb-t 360ra állítom, próbáltam alapfesztől +0,125V-ig, próbáltam úgy is, hogy a többi cuccra rakok +0,1 voltot, aztán a memóriára megpróbáltam +0,3-mal is (+0,4ig bírja a doboza szerint)... semmi... kilépek, mentem, lecsapja az egész gépet, elkezd újra betölteni, dosos boot képernyő előtt megint levágja és visszaáll az egész alapbeállításra...Mit nem csinálok jól?
-
Thomacrew97
tag
Darálow nekem mit mondasz?
-
dvd_R+
őstag
válasz
Thomacrew97 #13375 üzenetére
köszi a vállaszt de darálow véleményére is kviancsi vok mert privibe mondta segit
-
Thomacrew97
tag
válasz
dvd_R+ #13374 üzenetére
Nah ez volt nekemis a baj
hogy vettem multhéten egy E7500at, de mivel 0307es BIOS volt fennt az új proc nem ment..Nah ezért szépen frissítettem egy BIOS-t amit kevés szaktudással nem ajánlok mert lesz egy valaha alaplapnak hívott kacat a faladon
Jobb alaplapoknál mint az enyém már az asztalról is meg lehet oldani, de ez tuning szempontjából lényegtelen
-
dvd_R+
őstag
válasz
darál0w #13370 üzenetére
az alapfeszt hol tudom meg nézni ?
a cél az amit pl az ez előtti alaplappal értem el p965 ds4. maxot hoztam ki a procibol a lapbol és a memoriakbol mindent ugy allitottam be a biosba hogy a leggyorsabb leg erösebb leg stabilabb legyen 3,2 ghz ig tudtam huzni a procit stb stb szal a cél az lenne a maxot ki hozni a legjobb tudast ebböl a configbol ugy hogy ne károsodjon semmi !
ja gyári intel cooler van hozá a proci most 3,2 ghz ig van huzva 42 fokos alapbol 2,13 ghz
a memoria 1066 mhz t birja mert nem huztam a procit beálltitaom csak a ramot hogy 1066mhz legyen és ment szal mondhatni tuningolható a pontos tipusa a memóriának
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Thomacrew97 #13367 üzenetére
egyáltalán nemszámít.
bár most nézem...elég gyér az a BIOS. nem is igen lehet belőle tuningolni...
ez bizony kevés. elég fapados lap. ezzel nem fog menni a tuning
-
darál0w
Jómunkásember
-
Thomacrew97
tag
Darál0w tessék a [link]
De az mennyire lényegtelen hogy itt még az E2200 volt enm az E7500? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
John Szasa #13362 üzenetére
okés.
sok sikert
(#13364) kozsy18 biztosan dobna.
milyen lapod van?
-
kozsy18
tag
Hát lehet az lesz
Köszönöm a segítséget!
-
kozsy18
tag
válasz
darál0w #13358 üzenetére
Hát... szinte mindehol... amikor vettem a configot, még úgy ahogy elment a dolog... de most az újabb játékokkal már nem nagyon tudok mit kezdeni...(GTA 4-ben pl kicsi volt a látó távolság, ami kívül esett rajta minden fekete, csak a fények jöttek át)
Ha 2-3, neaggyisten 4 program használatban van akkor elég lassú...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Thomacrew97 #13344 üzenetére
hali.
azt az alaplapot egyáltalán nem ismerem....
ha csinálsz képet a BIOS minden oldalárol, talán tudok segíteni
asszem mindenkit visszaolvastam. ha vki kimaradt nyugodtan írjon
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
John Szasa #13352 üzenetére
15-20C nemlehet
hacsak nem egy 0fokos szobában ücsörögsz...
mivel nézted? coretempet javaslom
az életben nincs ilyen, h ram visszaosztás
csak mindenki így hívja. a lényege, h szorzokkal tudod állítani a ram orajelét...ha neked 800as ramod van és 800ra "osztod vissza" nyilván semmilyen gyorsulás/lassulás nem lesz
a ram időzítését, pedig kézzel is be tudod állítani, de ezt a ram "visszaosztás" nem befolyásolja.
(#13356) Fortissimus persze hogy jol.
IBTt csak azért linkeltem be, mert procitesztre, az vmivel gyorsabb
egyébként IBT kicsit jobban zabálja procit.
#13353) kozsy18
hol érzed a lassulást?1 mag 1G rammal manapság már igen kevéske. netezni még jo, de másra...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
dunken #13333 üzenetére
hali.
ott nálad még elég kezdetlegesek a tuninglehetőségek
nincs más dolgod, mint emelni az FSBt először. majd ha kevés a fesz, azt is adagolsz. szigoruan 1.5Vig.
pcie frekit 100ra fixálni, ramokat pedig visszaosztani megközelítőleg alapra
ha vmi nem tiszta, akkor szolj. elmagyarázom bővebben, esetleg egy BIOS képet is csinálhatsz. ugy könnyebb a dolgunk
-
kozsy18
tag
Heló!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
AMD Athlon 64 3500+ os procim van egy ASUS A8N5X alaplapon 1G rammal. Kicsit kezd lassulni a masnina és arra gondoltam húzok egy kicsit a proci frekvenciáján. A bioszban próbálkoztam.
Első körben a gyári FSB-t 220-ról 250-re növeltem (automatikus szorzó mellett), de BOOT FAIL-t írt ki... (2.75 Ghz-et kaptam volna 2,43 helyett)
Másosik körben 230Mhz-re állítottam szintén auto szorzó mellett. A külömbség nem nagy, alig 110 Mhz lett...
Hogyan lehetne jobban húzni a processzoromat?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
John Szasa
csendes tag
válasz
darál0w #13294 üzenetére
Halihó!
Hűtő: a típusát nem tudom pontosan de egy biztos hogy egy jó fajta Arctic Cooling!
15-20 C fok körül alakul a CPU hőmérséklete mostanság
!
Még egy fontos kérdésem lenne: ha visszaosztom a RAM-okat akkor az mit fog eredményezni??? (Késleltetésük romlik vagy mi változás lesz??)
Egyéb dolog
?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sinya85 #13349 üzenetére
én ezeket a beállításokat használom 24/7re. vagyis ez a még ajánlott szint. teszt erejéig persze mind átléphető saját felelőségre
24/7 - "24 hours a day, 7 days a week". szal mindennapi használatra
(#13342) animatrix11
asus topikban biztos megmondjék neked, de én a BIOSos tuning híve vagyok -
darál0w
Jómunkásember
válasz
sinya85 #13321 üzenetére
1. 1.5V
2.1.3-1.4V 24/7
3. 333
4. gyári értékek alapján.
5.1.3-1.5V!!
6. intel szerint 1.3625V valos , de ha bírod hűtéssel még az 1.45V is mehet neki(#13326) Vagtam szerintem mást nem igen kell piszkálni, de van a procinak is külön topikja. ott biztos tudnak 1-2 trükköt
(#13337) lipi67
biztos fog örülni neki
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
animatrix11 #13320 üzenetére
itt olvashatsz rola. "finomhangolási lehetőségek"
-
Fortissimus
őstag
Hi
melyik programot ajanljatok rendszerstabilitas es memoria tesztelesre 4 magos gepen, win7x64 rendszeren?
verzioszamot is pls
thx -
Thomacrew97
tag
Hali
Nekem egy asus p5sd2-vm sises alaplapom van és egy c2d E7500 2.93 ghz-n. feljebb szereteném rántani egy picit de seholsem találom a biosban hogy hol lehetne.vki tud segíteni?
-
zeorsdfd
senior tag
Az mit jelent, ha mindig az egyik mag áll le prime alatt. Mit állítsak? Vcore, mch, fsb overvoltage? (445x9@1,280)
-
animatrix11
őstag
Még egy kérdés van olyan progi amivel win alól tudom buherálni a wint? csak hogy ne kelljen annyit újrainditgati
-
dunken
csendes tag
Hát épp az elöbb fagyott ki játék közben! De szerintem a tápom miatt! Amugy faszán megy vele minden nekem!
-
lipi67
nagyúr
válasz
::Trunks:: #13332 üzenetére
Minek a ventije? cpu hűtő? Mire van kötve, hány pines? (4-esre dugd a lapon és a biosban állítsd be.)
(#13335) sinya85 : Sok sikert!!!
-
lipi67
nagyúr
válasz
sinya85 #13330 üzenetére
Akkor meg: Vcore mehet első lépésben 1,2v-ra, MCH meg 1,26körül, hogy a ramjaid ki tudják futni magukat. Többinek ne adj első körben, itt nézd megm, mit mennek. A proci bios 1,4v -ig nyugodtan mehet majd 24/7-be is, Vtt-t is emelheted 1,3-1,4 ig, mch-t is ha kéri..(ref-eket a vtt-hez viszonyítsd. A vtt ref emelkedjen, az mch is, de..az könnyen lehet, hogy ha marad, vagy ha csökken, akkor lesz jó. Nem tudok mit mondani, ki kell zongorázni..
(#13320) animatrix11: Attól, hogy mennyi cpu Termination-t, (FSB term. , vagy Vtt-lapja válogatka mi a neve) adsz neki, s attól, hogy min stabil a lapod. 0,72 alá nem szokás menni, ez a min. Igaz..nem ismerem a laodat. Nekem pl. egy emberesebb tuningnál Vtt 1,5V volt és 1 fölött a ref-je.. (igaz egy q9550 és 4,7GHz felett) Szívesen mondanék konkrétumokat, de tényleg nincs recept. Próbálgatni kell.
PL: Megnézed, hogy mennyi at a cpu fesz, amin szeretnéd járatni a procidat. Mikor beállítottad, kezded emelni az FSB-t óvatosan. Ha elérsz egy olyan FSB-hez ahol elindul a prime, de x idő után eldob, akkor nem feszt adsz még a propcinak, nem FSB-t csökkentesz, hanem adsz az MCH-nak picit. Ha nem ok, akkor szépen elkeded babrálni a többit is..Mikor újra belőtted u.azon feszen a magasabb FSB-vel, akkor újra elmelsz 1-2 FS
B-t. Megint el fog dobni. Ekkor VTT-t adsz és emeled a ref-eket
ha nem ok, akkor az MCH ref-et veszed vissza..stb... türelemjáték.. -
dunken
csendes tag
Sziasztok nekem Asus M2N alaplapon és AMD Athlon 64 X2 4800+ procim, 2giga ram 400w-os táp Ati5770 videokarim van. Valaki letudná írni részletesen hogy hogyan kell felhúzni a procimat 3.0Ghz-re? Most a gyári 2.5Ghz. Most tettem rá egy Arctic AMD Freezer 64 Pro-űtőt! Bios-om a gyári azthiszem! Ezt néztem de nem ilyen a biosom! Amatör vagyok segítsetek!
Köszi -
::Trunks::
senior tag
Sziasztok srácok!
Azt szeretném kérdezni,hogy mi lehet a gebasz a ventimmel,maxon pörög,pedig elvileg hőmérsékletre kéne állítania a sebességet,eddig úgy is volt,de le volt véve,mert nem volt húzva a proci,de most játszani szeretnék,ezért visszaraktam! Előre is köszi. -
lipi67
nagyúr
válasz
animatrix11 #13320 üzenetére
Finomhangolás és nem különálló "kapcsolók"
Olyan mint a gigánál a a cpu termination, MCH termination. A VTT érték mértékétől függ. Játszani kell vele..(#13321) sinya85: "X" tuningnál lehet jó beállítás, de ilyen, hogy fix beállított értékek..nincs. PLL 1,5 ez mehet fixre. A többi a procifüggő. a 333 is ok, ramfesz (amennyit kér) MCH- mennyi a tuning, mennyi ram van benne stb..
-
dvd_R+
őstag
hali most cseréltem el az alaplapom és most ez a configom és ehez keressem a maximum beállitasokat amivel megy a gép és gyors meg minden fasza
GA-EP35C-DS3R rev 2.1
E6420 proci
2x2gb ballastix crucial ddr2 1066mhz
gigabyte gts250 1gb -
atenza
senior tag
gigabyte p31-d3sl rev1
-
atenza
senior tag
válasz
sinya85 #13322 üzenetére
Nem ugrik fel... Épp ezaz, akármit csinálok nem megy fel, viszont ha a TM2-t (termal monitor) kikapcsolom, akkor marad folyamatosan 9es szorzón, viszont játékokban és 3dmarkban is majdnem fele annyi fps-t kapok, mint tm2-vel bekapcsolva és 6os szorzón...
PL:
1, biosban 9×200
EIST disabled
C1E disabled
TM2 enabled => windowsba visszaveszi 6×200-ra ( 1,2ghz prime95 alatt is marad) és 3dmarkban 1200pontot kap cpu tesztre
itt az everest és a cpu-z 1,2ghz-et ír, 3dmark meg 1,8-at2, biosban 9×200
EIST disabled
C1E disabled
TM2 disabled =>windoswba marad 9×200 (1,8ghz folyamatosan) DE 3dmark06-ban 690pontot kap cpu tesztre
everest, cpu-z és 3dmark is 1,8ghz-et írFolyamatos 1,8Ghz- melett miért kapok sokkal gyengébb eredményt akár 3dmakban v játékokban, mint 1,2ghz-nél?
-
sinya85
senior tag
Már annyiszor megkérdezhették elöttem hogy fel sem merem tenni a kérdésem.
de azért mégis
Géptuningnál a főbb beállítások amihez hozzá kell nyulni 500Fsb felett?
1. cpu pll voltage
2. fsb termination
3. fsb strap
4. dram voltage
5. Nb voltage
6. cpu voltage1. az 1.5re gondoltam
2. 1.3
3. 333
4. gyári 2.2
5 ugy tom 500fsb felett kel csak emelni 1.4 re gondoltam
6. 1.25 és 1.35 közt ahol stabilValaki mondjon rá valamit hogy jól e gondolom a dolgokat
THX -
animatrix11
őstag
Asus maximus extramenél ezek mik?:
CPU GTL Reference
North bridge GTL ReferenceBeállitottam a legkisebb értékre, de totál nem vágom mit állít ez
-
atenza
senior tag
Egy E2160-as procinak ki kéne hajtania egy 4850-est 3Ghz-re húzva?
3dmark06-al teszteltem, és 8300 pontot kapott, ami ugye elég kevés.
Hiába tuningolom a procit, pl 9×335=~3Ghz, az everest is meg a cpuz is ~2ghz-et ír, mégpedig 6×335-el. tehát valamiért visszaveszi a szorzót.
A biosban van 3 lehetőség, ami elvileg energiatakarékosságot hivatott elősegíteni:
C1E, EIST, TM2. Ez a három közül ha az első kettőt kikapcsolom, akkor elvileg mennie kéne 9-es szorzóval folyamatosan, és nem kéne visszavennie 6-ra... De hiába kapcsolom ki őket, visszaveszi, ráadásul terhelés alatt sem emeli fel 9es szorzóra...Van valakinek valami ötlete? Az elért cpu pont alapján pedig 2ghz-en megy összehasonlítva más rendszerek pontjaival, pedig a 3dmark meg 3ghz-et ír szemben az everesttel és a cpuz-vel (2ghz)
-
zo-lo
csendes tag
Esetleg, tudnátok olyan oldalt ajánlani vagy itt, ahol leírják szájbarágósan, hogyan kell tuningolni, de részletesen. Nincs erőm, itt több 1000hozzászólást végignyálazni.
Köszönöm!
-
zo-lo
csendes tag
Sziasztok!
Konfiguráció:
INTEL Core2 Quad Q9400 2.66GHz 775 (1333MHz)
GIGABYTE GA-EP45T-UD3LR (1600MHz/2200+)
OCZ 4096Mb DDR3 1600Mhz Reaper KIT (7-7-7-20, 1.9V)Problémám:
1333MHz-en a rendszer működik.
Mihelyt a rendszert meghúzom, instabil lesz (1500MHz), 1600MHz-en, el sem indul. (FSB-t toltam 400-ra)Próbáltam úgy is, auto beállításon hagytam a rendszert.
Fixre is állítottam a feszt, többet is adtam neki. (memória 1,94V)
Más auto beállításon van, mivel az alaplap automatikusan állítja a feszt és a memória időzítést. (1500MHz-en, növelte az időzítést 9-9-9-24, memória feszt 1,94_V, procinak is emelte a feszültségét 1,32V.)Kaptam kölcsön egy Zepelin 1600MHz-es (1GB) memóriát. 1600MHz-en. megy a rendszer auto beállítások mellett. Kipróbáltam egy Kingmax 1600MHz-es memóriát is. (2x1GB) Még 1650MHz-en is megy a rendszer. Tovább nem próbáltam feljebb vinni.
Nem teszteltem a rendszert. (teszt programokkal) De működik.Nem vagyok otthon a tuning világában. Biztos, hogy elcseszek valamit.
Tudom, hogy nem nagyon lehet auto-n hagyni semmit.Esetleg, memória kompatibilitási gondok vannak?
Segítséget, előre is köszönöm!
-
Vagtam
tag
Sziasztok!
i5 (750)-nél meddig egészséges a VCore-t állítani max?
A többi feszültség maradhat auto-n vagy azokat is kell piszkálgtani, vagy csak fixálni kell (de hol ?)
köszönöm a válasz(okat)
Tomi
-
okay
aktív tag
válasz
darál0w #13309 üzenetére
Pont ezzel kisérletezek.
Manuálisan akarom beállitani a szinteket hogy hány %-on hány MHz-n menjen ,csak hiába állitom az értékeket ,nem akar ott szintet lépni ahol kellene. Sokat csal ,de ha egyenletesen meg tudnám terhelni akkor látnám az eredményt.
De akkor sajnos akkor nem fog sikerülni. -
okay
aktív tag
Hello!
Lehet hülyeség de létezik olyan program amiben be lehet állitani a CPU terhelésének a mértékét? Például ha én kb 30%-ra akarom terhelni vagy éppen 60%-ra ,ezt meg tudom tenni?
Köszi! -
NFree
addikt
-
capulet75
addikt
Sziasztok.Egy Q9550 et járatok most épp 3,4ghz-en.Az 1-2 mag 33 a harmadik 43(!) a négy meg 30.Miért ilyen magas a harmadik mag hőmérséklete?
Új hozzászólás Aktív témák
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Microsoft Excel topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Trollok komolyan
- Óvodások homokozója
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- ÚJ Intel Core i5 14600KF BOX 14/20mag 20+24mb 125W TDP
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest