- TCL LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Frissítettél? Lehet, hogy ezért tűnt el egy funkció a VGA-dról!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Az Intel szerint sokáig marad velünk az Intel 18A node
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
- 

ZetorGumi addikt 
- 

TXT őstag van arra lehetőség, ha egy tuningolt gépben új UEFI verzió kell (új lapoknál bios helyett ez van) akkor az előző beállításokat vhogy elmenteni és az újba betölteni?  
- 

TXT őstag AM3+-nál számít milyen memóriák azok, amelyek a gépben vannak, van, ami előnyösebb esetleg jobban menne?    
- 

darál0w Jómunkásember válasz  Kowi84

üzenetére Kowi84

üzenetérenézzünk először 3600mhzet... amit nem írok, az marad ugy, ahogy alaphelyzetben is van. cpu host clock control enabled cpu host freq 400 pcie freq 100 system memory multiplier 2 dram timing - manul és itt szépen beállítod a ramjaid gyári időzítését. system voltage control manual ddr2 overvoltage - állítsd itt is be a ramjaid alapfesztét....bios szerint1.8V az alap ugy kalkulálj. pcie overvoltage normal fsb overvoltage +0,1V MCH overvoltage normal cpu voltage control 1.25V első körben ennyi, töltsd le az IBT-t. 10 kör max stress. kell 2 kép majd...IBT 6. körében és a teszt végén. a képeken legyen rajta az IBT, coretemp, valamint cpu-z program cpu és memory füle. 
- 

pepusos senior tag válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetére Nem! Régebbi asus lap, amiben van egy 533as ram modul. Tettem mellé egy 800ast, arra gondolván, hogy majd megy 533on, nem lesz gond. Megy is, de csak a felét látja, vagy még annyit sem. Róla van szó Nem! Régebbi asus lap, amiben van egy 533as ram modul. Tettem mellé egy 800ast, arra gondolván, hogy majd megy 533on, nem lesz gond. Megy is, de csak a felét látja, vagy még annyit sem. Róla van szóIgen, méretben. 490-nek látja az 1 gigás modult. 
- 

pepusos senior tag Lehet nem ide tartozik, de hátha tudjátok... miért van az hogy egy 1 gigás memóriát csak fele akkorának lát az OS? A ram 800 Mhz-s, a lap 533 Mhz-s memóriáig támogat. Ezért lehet? De ha megy benne, akkor miért látja csak a felét?  
- 

Kowi84 aktív tag Hali! Segítséget szeretnék kérni. A konfigom a következő: Gigabyte EP-35 DS3, E8400 (Zalman 9500 LED), 2x2 Gb DDRII 1066 Kingmax. Húzni szeretném a procit, de nem igen értek az efféle dolgokhoz, valaki tudna nekem segíteni ebben? 
- 

darál0w Jómunkásember 
- 

pepusos senior tag válasz  Bálint85

üzenetére Bálint85

üzenetéreHúzni addig lehet, ameddig értelmes fesszel megy. 62 fok fölé nem tanácsos menni hőfokkal. Ha fagy, akkor kevés neki a fesz. Ha feszeled, jobban melegszik. Meg kell találni azt a pontot, amikor még nem túl meleg, és stabil. Minden cpu más tuningban, nincs két egyforma. Ezt olvastam valahol  
- 

pepusos senior tag válasz  Bálint85

üzenetére Bálint85

üzenetéreSajna azt hiszem az én tudományom itt véget ért  Nekem sem akart menni, fagyott, összeomlott, minden volt, aztán az AMD Overdrive-al sikerült mindent úgy beállítani, hogy végre stabil a rendszerem. Tudom hogy jobb BIOS-ból tuningolni, de nekem bejött az AOD. Azért is írtam ezt, mert a progi mind a 4 magot külön mutatja, hogy mekkora freq.-en megy, és ott külön is tudod húzni az egyes magokat... talán megoldható vele hogy a további 3 magot is 3900-re tedd. De ez csak egy ötlet, a guruk lehet leszedik a fejem érte. Nekem sem akart menni, fagyott, összeomlott, minden volt, aztán az AMD Overdrive-al sikerült mindent úgy beállítani, hogy végre stabil a rendszerem. Tudom hogy jobb BIOS-ból tuningolni, de nekem bejött az AOD. Azért is írtam ezt, mert a progi mind a 4 magot külön mutatja, hogy mekkora freq.-en megy, és ott külön is tudod húzni az egyes magokat... talán megoldható vele hogy a további 3 magot is 3900-re tedd. De ez csak egy ötlet, a guruk lehet leszedik a fejem érte. HT maradhat azon amin van, nem hoz érezhető sebességnövekedést, NB-t én nem húztam, mert nem tudtam  Sajna nem engedi lapom, bárhogy akarom. Állítólag az gyorsít a rendszeren, de plusz fesz neki is kell (CPU NB-VID) Sajna nem engedi lapom, bárhogy akarom. Állítólag az gyorsít a rendszeren, de plusz fesz neki is kell (CPU NB-VID)
- 

Bálint85 senior tag válasz  pepusos

üzenetére pepusos

üzenetéreahol belehet állitani az FSB na itt 3500 MHZ körül állítottam be csak és itt lehet állítani Profile overclockingba max 8% tudtam állitani mert különben lefagyott. 
 és mikor a szorzót állítottam így 3900Mhz tudtam húzni feszemeléssel 1,4V.ahol aktiválni kell a magokat ott engedélyeztem mind a 4et és egyszerre kezeli őket. és -2 van alatta állítva az összesre NB,HT,RAM nem nyultam ezeket is kellene állitani? 
- 

darál0w Jómunkásember 
- 

Bálint85 senior tag Asus M4A785TD-V EVO alaplapot hogyan kell meghúzni normálisan? 
 Phenom II 560 proci van benne 3,3Ghz megy.Mind a 4 mag aktiválva van és működik is HERR_Z kollégától lett véve. 3,5Ghz sikerült állítanom max FSB állítgatással. ha a szorzót állítom úgy 3,9Ghz sikerült kipréselnem belőle fesz emeléssel de az AIDA64 a 4 magból egyre írja azt h 3,9Ghz megy a többire 3,3Ghz ír!
 mi van ilyenkor vagy h működik ez az egész?       
- 

klambi addikt egy i5 430m cpuban ugye van turbo boost, na ezt hogy tudom kikapcsolni hogy ne emelje fel az órajelét??    
- 

pepusos senior tag válasz  darál0w

üzenetére darál0w

üzenetéreCsak gondoltam szólok, hogy megvan a vége  4018 MHz 1.456 volttal minden tesztben stabilan. A ramokkal nem játszom inkább, arról letettem. Állítólag nem sokat számít hogy 800 vagy 1066, így hagyom is a fenébe 800-on. Sajna a 4*1 Gb ram könnyen hasal, pláne úgy hogy nem tudok NB freq.-et emelni... Most minden szép és jó, és belül vagyok a kritikus 62 fokon is 4018 MHz 1.456 volttal minden tesztben stabilan. A ramokkal nem játszom inkább, arról letettem. Állítólag nem sokat számít hogy 800 vagy 1066, így hagyom is a fenébe 800-on. Sajna a 4*1 Gb ram könnyen hasal, pláne úgy hogy nem tudok NB freq.-et emelni... Most minden szép és jó, és belül vagyok a kritikus 62 fokon is Üdv, és köszi a türelmet és a helpet! Üdv, és köszi a türelmet és a helpet! 
- 

atosz19 csendes tag Sziasztok! 
 Először is nem vagyok otthon ebben a témában szóval bocsi
 Az lenne a kérdésem, hogy van egy ilyen procim ---> Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @2.00GHz 2.00GHz <----- és hogy Tuning terén lehet-e valamit kezdeni ezzel procival vagy dobjam ki?
- 

rob83 aktív tag 
- 

darál0w Jómunkásember válasz  HabyRolika

üzenetére HabyRolika

üzenetére10 kört állíts be. 
- 

HabyRolika tag válasz  HabyRolika

üzenetére HabyRolika

üzenetéreMaximum STRESS-en stabilnak írta a rendszert 178sec futás után és autómatikusan leállította a progit 
- 

üzenetére HabyRolika

üzenetére
- 

üzenetére HabyRolika

üzenetéreaz még jo... viszont prime helyett IBTt használj te is procitesztre.... prime majd ram és nb tesztre lesz jo, ha azt is huzni akarod. 
- 

HabyRolika tag válasz  HabyRolika

üzenetére HabyRolika

üzenetérepontosabban a CPU-Z 1.336 volt-ot ír 
- 

üzenetére HabyRolika

üzenetéremajd ha megvan a hűtő, gyere és értekezünk.  
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 4
- iPhone topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gyúrósok ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mikrotik routerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- 4. generációs i5 és xeon (i7-4770 helyett) processzorok
- 2. és 3. generációs processzorok.
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- Intel Core i3 / i5 6 7. generációs processzorok tesztelt, hibátlan, LGA1151 foglalat
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3838
- Apple iPhone 13 Pro max 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- AKCIÓ!!! RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nekem sem akart menni, fagyott, összeomlott, minden volt, aztán az AMD Overdrive-al sikerült mindent úgy beállítani, hogy végre stabil a rendszerem. Tudom hogy jobb BIOS-ból tuningolni, de nekem bejött az AOD. Azért is írtam ezt, mert a progi mind a 4 magot külön mutatja, hogy mekkora freq.-en megy, és ott külön is tudod húzni az egyes magokat... talán megoldható vele hogy a további 3 magot is 3900-re tedd. De ez csak egy ötlet, a guruk lehet leszedik a fejem érte.
 Nekem sem akart menni, fagyott, összeomlott, minden volt, aztán az AMD Overdrive-al sikerült mindent úgy beállítani, hogy végre stabil a rendszerem. Tudom hogy jobb BIOS-ból tuningolni, de nekem bejött az AOD. Azért is írtam ezt, mert a progi mind a 4 magot külön mutatja, hogy mekkora freq.-en megy, és ott külön is tudod húzni az egyes magokat... talán megoldható vele hogy a további 3 magot is 3900-re tedd. De ez csak egy ötlet, a guruk lehet leszedik a fejem érte.