Új hozzászólás Aktív témák
-
zlutor
aktív tag
-
zlutor
aktív tag
Igen, 1,4V-on ment ennyit... tobbi reszlet itt
De az igazsaghoz hozza tartozik, hogy ekkor kb. ket ora CoD4 utan volt ujraindulasom is - annak ellenere, hogy tobb, mint 1 ora Othos megvolt csont nelkul...
Szerintem tulmelegedett vagy a memo (+0,1V), vagy az alaplapi chipset (kezzel merve is forro volt
) - ezen iranyban keszulok fejleszteni a hutesen, ha idom lesz es akkor szerintem stabil lesz teljesen.
A 2,5GHz-et csont nelkul viszi...
-
redzsi
senior tag
No a frekvencia emelés után a biosban a frequency 240 szerepel, újraindítás után is, a cpuz szerint mégis maradt 2000mhz. Melyiknek higyjek?
-
qw78er89
aktív tag
válasz
tomi909 #2093 üzenetére
Az F12-t
Letöltöd a @BIOS progit és lehet xp alól is. Feltelepíted a @bios progit elindítod, katt Update New BIOS kiválasztod a bios file-t (kicsomagolod az exe-t és lesz benne egy valami.f12, na azt), majd udate, újraindítás és kész!
Fontos: mielőtt elkezded load optimized defaults és zárj le minden futó progit (még vírusirtó, tűzfal is)
Hogy is kell! Interneten keresztül soha !!!Csak akkor, ha bizonyíthatóan attól szállt el a cucc!
-
redzsi
senior tag
A stepping F2. Szerintem gyorsabb lesz, de a véleményetek is érdekel, hátha valakinek más a tapasztalata. Feleslegesen nem akarom nyúzni..
A 2,6Ghz feszemeléssel sikerült? -
redzsi
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha felhúzom az AMD 3800+ x2-em órajelét 2Ghz,
pl 2,4 re (ha bírja) észrevehető a gyorsulás játék, egyéb használat közben?
Alaplap: Gigabyte M61 SME-S2,
Ram: 1GB 800mhz SamsungKöszi
-
qw78er89
aktív tag
-
zlutor
aktív tag
válasz
Grószfater #2071 üzenetére
haat, ha mar ilyen szepen szolva kered, legyen: pár segítő szó
-
tomi909
tag
ezt elfelejtettem.
CPU-Z szerint a fesz: 1,296 v
Köszi
-
tomi909
tag
Sziasztok.
Szeretném kikérni a véleményeteket valamiről:
10-es szorzó mellett 220-as FSB-n, 30 perc ORTHOS után CoreTemp-el mérve a magok 70 fokosak voltak.
Ez nem sok egy kicsit?????
Ezeket állítottam BIOS-ban:
No-Execute Memory Protect: Disable
CPU Enchanged Halt (C1E): Disable
CPU Thermal Monitor 2 (TM2): Disable
CPU Eist Function: DisableSystem Memory Multiplier: 2.00
PCI Express Frequency (Mhz): 100Nekem a 70 fok az soknak tűnik. Everest-ben is ugyanennyi a CPU1. CPU2.
2200MHZ nem olyan sok 200MHz a plussz.Köszi
Tomi
-
MomoSinX
aktív tag
sztetek az én 3800+ om eltudna ketyegni 3 GHzn? az alap az 2 GHz most 2.50 GHz és stabil de nemtudom hogy birná e a nagyobbat...
-
vér mórus
csendes tag
Sziasztok....
Nos a 4G-n szaladgáló X2-ről lemondtam...
3.33-ig sikerült stabilan húzni, felette már nem bootolt...
Viszotn az alaplati chipset hűtés nem ok, meg a geil ultrák is sütnek...
Szal némi hütés még kell ezekre.... -
tomi909
tag
Sziasztok
Megpróbáltam felhúzni a procit, de nem sikerült eddig....
A Ram szorzót fixáltam 2.00-ra, a cpu szorzót levettem 10-ről 9-re, az fsb-t felnyomtam 250-re. Ezután újraindítottam de rendszer el sem indult. csak töltött folyamatosan a vinyó és kész. Ilyenkor mi van?? Mit kéne még állítanom hogy sikerüljön a tuning?Köszi.
-
Chaser
legenda
válasz
Grószfater #2056 üzenetére
Van a lapodnak egy szép topikja, ott célirányosabban tudnak segíteni. Ahogy az előttem levő írta lehet FSB-ben ott a vége a procinak, az is lehet még több fesz kell neki, esetleg más memóval többet megy.
-
whYz
őstag
válasz
Grószfater #2071 üzenetére
fsb limit?
vedd le a szorzot és told fel az fsb-t... ha többet bir akkor nemtudom ha meg ugyanugy nem megy tovább akkor fsb limit
jobb 5letem nincs -
Grószfater
csendes tag
Nemtom mi a f@sz van,nekem a qtya se akar írni pár segítő szót?????
-
tomi909
tag
Kezd kicsit világosodni a dolog.
Köszi a segítséget nektek.
Majd akkor holnap belevetem magam a tuningba. nagyon nem akarok tuningolni csak egy 2.8-2.9-re szeretném felhúzni. Ami lehetséges ha jól tudom. Majd ha valamit nem tudok akkor írok ide.....
Még1x Köszi.Jó éjt mindenkinek.
Tomi
-
qw78er89
aktív tag
válasz
tomi909 #2062 üzenetére
Fejtsük ki kicsit bővebben!
Először is a ram szorzót állítsd át auto-ról 2-re!
Másodszor az fsb-t kezd el emelni, hagyd elindulni a gépet, oprendszer betöltődött ok, ha nem akkor állítsd vissza oda, ahol még elindult és akkor lehet tesztelni, hogy stabil-e!
Kezdésnek ennyi!
Ha valamit nem értesz azért írd be nyugodtan!Szerk: mivel 10-es szorzód van próbáld meg a 250-re, ha megy 270, 280, 290, 300.
Ahogy Dashes írta feszt egyenlőre ne emelj!
-
whYz
őstag
válasz
tomi909 #2060 üzenetére
az 1. hsz-nél pontosabban nemhiszem h le lehetne irni
egyébként ez a topic erről szól, ha visszaolvasol sokat segít...
dióhéjban: biosban told fel az fsb-t, csökkentsd a cpu:dram arányt, told fel a cpu vcore-t és teszteld orthossal miközben figyeled coretemp-el a hőmérsékletet... persze csak fokozatosan -
tomi909
tag
Sziasztok
Lenne egy kérésem.
Nagyon megköszönnném ha valaki leírná nekem hogy hogyan kell a processzort húzni pontról pontra, nagyon kezdő vagyok még. Persze csak ha van időtök.Köszi
Tomi
-
borzozo
csendes tag
Hali mindenki!
Szeretnék foglalkozni proci tuningolással, és ehhez kérnék segítséget.
Egyenlőre gyári hűtéssel szeretnék húzni egy q6600-ast, P5K alaplappal és 800 mhz-es Kingmax ramokkal. Proci nem tudom, hogy G0 -e, vagy sem. Hétvégén megnézem, jelenleg csak a gép van itt.
Így gyári hűtéssel meddig lehet húzni?
A ramokat jövő héten cserélem, geil ultrákra. /2*1 gb 800 mhz cl4/
Ha valaki tudna segíteni mit, hogy, és miért csináljak, az megköszönném. -
MomoSinX
aktív tag
Helló All
lenne 1 kérdésem a jövőben szeretnék még 1 GB ramot és 2 vincsesztert és sztetek elfogja bírni a 350W os CODEGEN tápom? eddig nemvolt gond még,csak szeretnék 1 kis + fejlesztést
-
Grószfater
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni!
E6750-es G0 procim van. 8x405-nél feljebb állítom az FSB-t,akkor nem bootol be.
A Ramok simán bírják a 960(+0.3V 5-5-5-15)-at is,biztos nem ott van a hiba.
A Ramokat szinkronba állítom(810),akkor is 405 a vége
A feszültséget 1.4 V-ig mertem emelni tovább nem.Láttam másoknak alapfeszen is viszi a 450-et!!!
Az FSB-re tettem 0.2 V-ot,akkor is ugyanez a helyzet.
Lehet,hogy ennyi a vége a procinak?Előre is köszi a segítséget!!!
-
Chaser
legenda
válasz
vér mórus #2046 üzenetére
Nem hallotam még 4G-n szaladgáló x2-ről, sztem ha 3.5G összejön már örülhetsz.
HT legyen 1000 alatt, fölötte se lesz gyorsabb a rendszer. Ramokat ne járasd- ha mennének is - 1000@cl5-ön, 900@cl4 sokkal gyorsabb lesz, de valszeg még a 800@cl4 is gyorsabb az 1000@cl5-nél, AMD érzékeny a ramok késleltetésére. -
simicska
tag
Csákány!
Gondoltam közzé teszem első sikerélményem az új gépemmel
X2 4000+ @ 2.8 (5600+)
http://kepfeltolto.hu/i/?43024&t=img
-
KMT
addikt
válasz
vér mórus #2046 üzenetére
Ha visszavennéd 667-re, akkor 800on menne. Ahhoz nem kell plusz fesz.
A geil nem megy 1000 MHz-et? Lehet, hogy 2,2 V körül CL5-ben menne annyit, nem?A HT (Hyper Transport) -nek 1000 Mhz körül kell lennie. Olvastam már olyat, hogy 1200 MHz belefér, de olyat is, hogy csak 5%-kal szabad túllépni. HT szorzóval tudod belőni, 258-as FSB-hez a 4-es szorzó jó lesz szerintem, de ha a proci végét keresed, akkor vedd lejjebb. Amúgy is azt mondják, hogy nem sokát számít, hogy 800-on, vagy 1000-en megy.
-
Klemens
őstag
Sziasztok! Nekem lenne egy mercury p4vm800-as lapom egy celeron d 325-ös procival. Segítséget kérnék tuningra! Hogyan mivel tudnám jobbá tenni? Biztos tanácsokat kérnék priviben! Elöre is köszönöm!
-
vér mórus
csendes tag
Sziasztok...
Egy pici tanács kellene, hogy mire figyeljek, vagy h megoldható-e...
Vagy ha már volt ilyesmi problem akkor visszaolvasok, de igy szuroproba szerüen nem találtam.Cél a 4Ghz...
Egy A64X26400+BE-t vettem alapnak, egy MA790x-ds4 lapba... A memók GEIL ultra 800asok...ELviekben a 4GHZ-hez kellene 15,5-ös szórzóval 258as FSB... Na ezt asszem én sem gondolom komolyan...
Ugye a ramok ekkor már 800 helyett kerek 1gigán mennének... Ami esélytelen... 667re visszavéve is kellene nekik plusz feszt adni?
Ill..EMlítitek a HT-t vissza kell osztani... Ez mi fán terem?
Szerintetek elérhető ez a freki? -
ricky731
tag
Sziasztok!
Beirom ide is mert ide jobban vág
Nincs véletlenül valami help féleség DS3R tuninghoz?
Ma jön meg a gépem és majd szeretném kicsit tuningolni is
Valami olyasmire gondoltam hogy miket kell beállitani elöször biosban..
Pl PCI frekit meg hogy melyik feszekhez kell nyulni csak a CPU meg NB
meg RAM vagy valami máshoz is.A teljes konfig a köv
Gigabyte GA-P35-DS3R
Intel Core 2 Duo E8400
Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Innovision 3D 8800GTS 512MB
OCZ 4GB (2x2GB) PC2-8000C5 1000MHz ReaperX
Corsair PSU 450W VX450W -
csacsu
tag
hali.nekem 4000+ x2-m van,biostar nf61v alaplappal.mit lehet belöle kihozni és hogyan?megköcönném ha valaki segitene:
-
ricsy888
senior tag
válasz
birozoli7800 #2040 üzenetére
Azt hiszem 66-ra állítsd, legalábbis nálam ez volt tuning előtt és most is.
-
ricsy888
senior tag
válasz
birozoli7800 #2038 üzenetére
Nem sok a 45C°. Jól csináltad, de próbálkozhatsz nagyobb FSB-vel is.Úgy számold, h a procid szorzója 15x tehát most is így jött ki a 2,2Ghz (15x149) Ha neked ez így megfelel akkor jó
De azért teszteld le, hogy stabil-e.
Állítani még a PCI/AGP frekit kéne, vagyis inkább ezt kéne fixálni, de sajnos ahogy én tudom ennél a lapnál nem lehet.
Régen nekem is volt 2400+-os procim nekem 2,1Ghz-ig bírta alapfeszenHozzáteszem, hogy egy elég antituningos sz@r Mercury lapba
-
birozoli7800
senior tag
válasz
ricsy888 #2036 üzenetére
A BIOS-ba belementem és megtaláltam "cpu host fequency (mhz) itt volt két érték volt 133 és 169. Alapon 133-an volt én pedig ezt 149-re állítottam. Így a rendszertulajdonságokba 2800+ mhz, és 2,26 ghz írt.
A proci hője 45 c*lett.
(Alapon 41 c*)
A 45 c* nem sok?
Jól csináltam mindent a húzásnál?
Kell még valamit állítani? -
greatchaos
addikt
válasz
birozoli7800 #2035 üzenetére
igazából ne számíts sokra, hiszen ez ax xk-k közül már igen a plafon. azok meg nem arról híresek, hogy maradt volna bennük még szufla...
-
ricsy888
senior tag
válasz
birozoli7800 #2035 üzenetére
A tuning szerencse kérdése. Nincs két ugyanolyan proci ami ugyanannyit menne. Alapfeszen elvileg nem lehet semmi baja. Ha feszt emelsz akkor pedig ne nagyon menj 1,7V fölé.
-
birozoli7800
senior tag
Szevasztok!
Van egy AMD AthlonXP 2400+-os procim Gigabyte 7vt600p-rz alappal.
Meddig lehet ezt húzni?
A procinak lehet károsodása ha felhúzom? -
zsid
senior tag
válasz
Wertosanta #2033 üzenetére
Szorzó szorozva az FSBvel és megkapod az órajelet.A 8.1GHzzel magasan vezetnéd a cputuning.net listáját
-
Wertosanta
csendes tag
Sziasztok!
Felhuztam a proceszort egy picit (amd x2 4000) olyan 2,6-de ezt nem tudom mert most 8166mhz ir ki minden, de mükszik nem melegszik, bârmivel nêzem ezt irja ki. Mivel lehet a baj? vagy inkàbb ne vâlaljam a kockâzatot.
-
Szasinka
tag
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy Orthos alatt a CPU-Z max 60 fokot mér a magok hőmérsékletére. Ez még elfogadható érték vagy vegyek visszább a dolgokból? Előre is kösz a segítséget.
-
Neptunfű
tag
Olvastam az első hsz.-t
Az lenne a kérdésem, hogy adott egy asus m2a lap amiben egy BE-2400as procit szeretnék húzni. (kíváncsiságból, hogy mennyit bír a gép).
A memóriám 2*1gb Geil ultra aminek az időzítésein nem tudok változtatni a lap korlátozottsága miatt.
Tehát ha emelem az FSB-t akkor a ram órajelei is változnak.
Jelenleg 2400MHz-en a proci, 800MHz-n a ram üzemel.Szeretném tovább húzni a processzort, (reményeim szerint el lehetne menni 230-240FSB ig is), de ekkor a ramok már 880-920MHz-n mennének. Biosban a max DRAM fesz 2.1V és nem tudom, hogy elmennének e a ramok.
Tehát a kérdés az ,hogy visszavegyem e a ramokat 667re és akkor tuning mellett lesznek 780-800MHz között, vagy hagyjam őket 900MHz-n ketyegni, ha elbírja az alaplap és a mem?
Remélem nem kérdeztem nagy hülyeséget, ha mégis, légyszíves javítsatok ki!
Előre is köszönöm!
-
Zoli1222
őstag
még nem teszteltem nagyon semmi-vel.
hajnalban miután írtam nézegettem a beállításokat a bios-ban, és érdekes móson simán állíthattam az fsb-t 500-ig is nem változott se az nb, se az sb fesz értéke.Most már csak az lenne a kérdésem, h hogy tudom állítani a mem fesz-t, mert az auton van és nem látom sehol se, hol lehetne azt kikapcsolni. 800mhz-es memóriáim vannak (kingmax). mennyi a maximum amit elbírnak?
-
Zoli1222
őstag
Ha nem stabil a rendszer mert túlhúztam, akkor az hogy nyilvánul meg? A procit szeretném 3ghz fölé pöckölni, és 1 bizonyos érték pontosan 380 fsb fölött nagyon megugranak a fesz mutatók.
-
Croatush
tag
Ramok még cask nem is melegek szal jó lesz ez, kösz a segítséget mindenkitől
-
Chaser
legenda
Én elhiszem hogy nálatok annyit ment, a 945-ösök 300-350-et tudnak, nagyon csúnya lenne ha a g33 ne menne 400 fölött, mikor a g31 is 400 környékén elkapar, a g33-mal meg láttam pár esetet, mikor jobban ment a proc mint p35-tel, a g33 annak vga-s változata. Tehát, még1x: milyen lapról van szó pontosan?
-
NRG
tag
Jajj ne már, hagyjuk legyen igazatok vígan megy 500on.
Kár, hogy a legtöbb proci wallja 500alatt vanígy érdekesen lehetett bizonyosságot szerezni a "víganról" de mondom legyen igazatok akkor biztos elrontott valamit a srác vagy a wallja 300on van
ez is valószínű nah mind1 offoknak off igazatok van, ezentúl elsősorban segítség miatt fogok ide írni és okoskodjon mindenki csak engem hagyjon ki, köszi!
-
rebbag
tag
Sziasztok, bocs ha már sokan kérdezgették, nemvolt sok idöm végigolvasni. Az érdekelne, hogy van valamilyen oldal, amely kezdöknek/tapasztalatlanoknak egyszerüen elmagyarázza cpu tuning lépéseit?
-
apro
senior tag
válasz
Croatush #2009 üzenetére
hali
tedd 2.25v re a ramokat manuall,az idözitést és bizti hogy megy kb. 10 évig!! ha szerencséd van, az id ezt állizsd be 4.4.4.12.4.35.10.10.10.10.. Disabled,Peg../Disabled,Auto/auto, ezell meni fog, de még 2.20v vel is viszi ezeket simán( mell. nekem ezt 450fsb vel 2.2v vel tudta igy ment 900mhz.)
hamarabb eladod a gépedet mint tönkre megy a ram
hali -
NRG
tag
válasz
Croatush #2009 üzenetére
Baja semiképp nem lesz, max hamarabb elromlik vagy visszaesnek az értékei (csak jóval a gyári alatt működik) Természetesen ha visszaviszed valami miatt nem kell említened semmilyen feszültséggel kapcsolatos szót
Gondolom a jótállás jóval több mint 1év szal max vissza viszed. Használhatod 2.3-2.4-en de legyen jó szellőzés a házban és nézz rá néha nehogy forró legyen mert akkor valami nem ok.
Sajátomként mondjuk én nem használnám 2.2 fölött. (csak a túlzott óvatosságom miatt..) -
NRG
tag
válasz
Croatush #2005 üzenetére
2V-on mindenképp bírnia kellene az 55518-at főleg ha tényleg 44412-es "verzió" Mivel a gyártó oldalán a működési V 1.9-2.4-ig van meghatározva vedd fel 2.2-re és fixáld 55518-ra úgy tuti stabilan mennie kell. De ha nagy tuningmániás vagy akkor mehet a 2.4 a gyártó szerint és ha nem viszi úgy a 44412-t akkor vidd vissza cseréltesd ki, mondván nem tudja azt nyújtani ami rá van írva pedig azért vetted stb. bár sztem nem éri meg a macera az átlag 2-3% teljesítménynövekedést.
-
XS-en nem nagyon láttam még marketing-szagú beszámolókat, általában mérvadónak tartom az ott publikált dolgokat. A linkelt kép egyébként ebből a topicból származik, jónéhány kommenttel, egyéb véleménnyel. A mATX fontos követelmény volt természetesen. Papi77 nem szeretné egyébként sem túlzottan nyúzni a lapot, a 300MHz-es FSB pedig egy reálisan megcélozható célnak tűnik némi plusz fesszel.
Persze béke. -
NRG
tag
Egyértelmű, hogy az FSB móka volt az, nem pedig az érdeklődés. Nehézkesen tudom azt linkelni, hogy valami instabilan vagy egyáltalán nem megy adott értékeken... Amúgy sem hiszek mindenféle oldalak pénz motiválta teszteinek elsősorban saját és ismik garantáltan valós tapasztalataira alapozom megyőződéseimet. Elhiszem, hogy van olyan ami megy de ritka mint a fehér holló, félreértés ne essék én kívánom, hogy legyen a szóban forgó példány is ilyen. Értem te ajánlottad és úgyérzed most megkérdőjelezem, pedig nem így van csak azt mondom ne számítson tuningrekordokra a tulajdonos és ettől még lehet a legleg az matx-ek között. Nade hagyjuk a sok offolást.
Peace
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged