- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
sinya85 #13349 üzenetére
én ezeket a beállításokat használom 24/7re. vagyis ez a még ajánlott szint. teszt erejéig persze mind átléphető saját felelőségre
24/7 - "24 hours a day, 7 days a week". szal mindennapi használatra
(#13342) animatrix11
asus topikban biztos megmondjék neked, de én a BIOSos tuning híve vagyok -
darál0w
Jómunkásember
válasz
sinya85 #13321 üzenetére
1. 1.5V
2.1.3-1.4V 24/7
3. 333
4. gyári értékek alapján.
5.1.3-1.5V!!
6. intel szerint 1.3625V valos , de ha bírod hűtéssel még az 1.45V is mehet neki(#13326) Vagtam szerintem mást nem igen kell piszkálni, de van a procinak is külön topikja. ott biztos tudnak 1-2 trükköt
(#13337) lipi67
biztos fog örülni neki
-
lipi67
nagyúr
válasz
sinya85 #13330 üzenetére
Akkor meg: Vcore mehet első lépésben 1,2v-ra, MCH meg 1,26körül, hogy a ramjaid ki tudják futni magukat. Többinek ne adj első körben, itt nézd megm, mit mennek. A proci bios 1,4v -ig nyugodtan mehet majd 24/7-be is, Vtt-t is emelheted 1,3-1,4 ig, mch-t is ha kéri..(ref-eket a vtt-hez viszonyítsd. A vtt ref emelkedjen, az mch is, de..az könnyen lehet, hogy ha marad, vagy ha csökken, akkor lesz jó. Nem tudok mit mondani, ki kell zongorázni..
(#13320) animatrix11: Attól, hogy mennyi cpu Termination-t, (FSB term. , vagy Vtt-lapja válogatka mi a neve) adsz neki, s attól, hogy min stabil a lapod. 0,72 alá nem szokás menni, ez a min. Igaz..nem ismerem a laodat. Nekem pl. egy emberesebb tuningnál Vtt 1,5V volt és 1 fölött a ref-je.. (igaz egy q9550 és 4,7GHz felett) Szívesen mondanék konkrétumokat, de tényleg nincs recept. Próbálgatni kell.
PL: Megnézed, hogy mennyi at a cpu fesz, amin szeretnéd járatni a procidat. Mikor beállítottad, kezded emelni az FSB-t óvatosan. Ha elérsz egy olyan FSB-hez ahol elindul a prime, de x idő után eldob, akkor nem feszt adsz még a propcinak, nem FSB-t csökkentesz, hanem adsz az MCH-nak picit. Ha nem ok, akkor szépen elkeded babrálni a többit is..Mikor újra belőtted u.azon feszen a magasabb FSB-vel, akkor újra elmelsz 1-2 FS
B-t. Megint el fog dobni. Ekkor VTT-t adsz és emeled a ref-eket
ha nem ok, akkor az MCH ref-et veszed vissza..stb... türelemjáték.. -
atenza
senior tag
válasz
sinya85 #13322 üzenetére
Nem ugrik fel... Épp ezaz, akármit csinálok nem megy fel, viszont ha a TM2-t (termal monitor) kikapcsolom, akkor marad folyamatosan 9es szorzón, viszont játékokban és 3dmarkban is majdnem fele annyi fps-t kapok, mint tm2-vel bekapcsolva és 6os szorzón...
PL:
1, biosban 9×200
EIST disabled
C1E disabled
TM2 enabled => windowsba visszaveszi 6×200-ra ( 1,2ghz prime95 alatt is marad) és 3dmarkban 1200pontot kap cpu tesztre
itt az everest és a cpu-z 1,2ghz-et ír, 3dmark meg 1,8-at2, biosban 9×200
EIST disabled
C1E disabled
TM2 disabled =>windoswba marad 9×200 (1,8ghz folyamatosan) DE 3dmark06-ban 690pontot kap cpu tesztre
everest, cpu-z és 3dmark is 1,8ghz-et írFolyamatos 1,8Ghz- melett miért kapok sokkal gyengébb eredményt akár 3dmakban v játékokban, mint 1,2ghz-nél?
-
KaraDani
addikt
válasz
sinya85 #12190 üzenetére
Nekem is 4 van nem árt, de a gamek 90% ugyanúgy ment 2 vel is. Monitorozd csak, hogy melyik game mennyi memót zabál, majd meglátod. 4 a normális szerintem is, de túl van ez a dolog misztifikálva átlagusereknek aki csak játszik, officeozik ,netezik , filmezik stb..., 4 nél több tuti nem kell.
-
ULTRAS12
tag
válasz
sinya85 #12173 üzenetére
VIZHŰTÉSES
GA EP45 EXTREME nagyon ütős jó kis lap. -
Blaze71
őstag
válasz
sinya85 #12173 üzenetére
Szerintem lesd meg az MSI, vagy a Gigabyte 790-es Chippel szerelt lapjait. Ha jól rémlik, mindkét gyártónak van vízhűtéses példánya. Segítenék most is és keresnék Neked, de GPRS netem van és lassan megyek aludni, mert 4-kor kelek. A 790-es lapoknál van esélyed a 300 MHz fölötti EC-re, ami pl egy 620-as proci esetén már 4 GHz fölött lenne. Árban olyan 30 ezer körül már talán beszerezhetőek. Ha találsz valamit, akkor linkeld be a totyikba és szívesen véleményezem holnap.
-
Rica
senior tag
válasz
sinya85 #12132 üzenetére
Amit írtam, vitko Gigabyte alaplapjára vonatkozik.
A CPU szorzót tedd 9,5-re, hogy ne a deszka kínlódjon, lehet, hogy annak az Asus lapnak sok ez a freki. Fogadjunk, hogy 450-en vígan fog dalolni, a procid meg 4275-ön lesz.
A RAM szorzót pedig vedd vissza. Az fsb:dram arány tök mindegy.vitko: ha játszani akarsz, ezek az értékek tökéletesek, de azért lesz még jobb is. A deszka alapértelmezett RAM feszültsége 1,8 Volt→ tehát +0,4-et adjál neki.
Azt, hogy 4 G vagy 3,6, vagy akár még kevesebb akkor fogod meg tudni, ha majd méred az fps-eket játék közben és látod a különbséget. Szerintem a VGA lesz inkább a szűk keresztmetszett full HD-ban, szóval azt kell először kitapasztalnod. -
Rica
senior tag
válasz
sinya85 #12124 üzenetére
Tökéletes. Fogadni mernék rá, hogy a 2*2GB RAM kit fogja vissza a procidat.
vitko: Ha a procid 333-on van, akkor: a menüben a MIT (motherboard intelligent tweaker), azon belül System Memory Mulriplier-nél az érték legyen 3,2. Adj neki egy kis plusz feszt is az 1,8Volt alaphoz képest attól függően, hogy mi a gyári javaslat alsó értéke.
-
Rica
senior tag
válasz
sinya85 #12120 üzenetére
Sztem vedd külön a dolgokat. Érdemes külön megnézni a procid végét visszafogott ramokkal. Nem hiszem, hogy egy 8500 megáll ekkora plusz fesszel 4G-én. És töltsd ki léci a cuccaid című rovatot.
Abban tud valaki segíteni, hogy hogyan fényképezzem le a BIOS-t? Printscreen nem működik, a mobilom meg elmosódott képet csinál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Autós topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest