Hirdetés

2017. február 26., vasárnap

Hozzászólások

(#7051) Bazsesz válasza andrasferenc (#7050) üzenetére


Bazsesz
(őstag)

Szia!

Ha ennél kicsit megszárad a fej -> Vezérlőpultban fejtisztítás, ha nem rakja helyre, akkor 3 éven belül - amennyiben eredeti tintával használtad - megoldják a dolgot garanciába (vagy kitakarítják, vagy kicserélik, vagy jegyzőkönyvezik).

Wifi csatlakozás: routeren megnyomod a QSS, WPS (vagy melyik gyártó hogy hívja) gombot, nyomtatót 2 másodpercig nyomva tartod a WiFi gombot, és kb. ennyi, 1 percen belül a WiFi-n van. Vagy B-tervként használod a Product Setupot (hozzá adott CD-n, vagy letöltöd), és csatlakozol azzal egyszer (utána ha újratelepíted a gépet már nem kell csatlakoznod újra a ProdSetup futtatása közben). Utána ha bekapcsolod a nyomtatót automatice csaltakozik rá (bár a minimális áramfogyasztás végett nem érdemes kikapcsolni).

Átlagos nyomtatáshoz bármely fénymásolópapír megteszi 200g-ig.

Készülék szervizbe való szállításához lehet rendelni hozzá ilyen ki szilikon sapkát - majd hétfőn lefotózom - a tartályra (sztem 1-2 USD-ért kapsz Alin vagy Ebayen, de az is lehet, hogy a szerviz kérésre ad-e), de igazából akkor van gáz vele, ha a nyomtatót az élére teszed úgy, hogy a tartály fent van, de akkor se ömlik belőle a tinta ki (minimális kifolyik, ami bosszantó lehet, de nem számottevő). De szervizt úgy számold, hogy kb. 10-15e oldalanként el kell küldeni használt tintagyűjtő párna cserére (általában megcsinálják gariban ezeknél), és kb. ennyi.

A nyomtató tartálya ugye színenként 70ml (illetve legalább, és azoknál, amit most kapsz), így az első feltöltésnél a teljes tégely belemegy értelemszerűen. Aztán használattól függően a tinta máshogy fogy. Például egy kizárólag 10×15-ös fotónyomtatásra vett nyomtató, 1075 nyomat után (első feltöltés) így állt a tintaszintje:

De persze töltésnél meg van jelölve vonallal hogy meddig kell tölteni, a tégely meg szerencsére visszazárható a későbbi felhasználásra.

Üdv: Bazsesz

Szerk: használt festékgyűjtő párna mindegyik tintás nyomtatóban van, így nem Epson specialitás. Kicserélése ezeknél az új modelleknél nem bonyolult (Pár nagy ITS-es nyomtatót leszámítva1 csavar, kiszeded, berakod az újat, csavar vissza), viszont programmal ki kell törölni (a maradék 1-2nél meg szervízdoboz van, de még csak az L1455-nél találkoztam vele, az viszont beszerzésin 283e magyar forint).

Szerk2: mármint az L1455 ára annyi. A szervizdobozé valahol 8k körül mozog.

[ Szerkesztve ]

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#7052) atala válasza Bazsesz (#7051) üzenetére


atala
(őstag)

Minden nagyobb epson üzleti nyomtatóban hulladék gyűjtő doboz van. Kihúzod, betolod az újat, és kész a csere.
Viszont vannak olyan L szériás nyomtatól Mint pl az l800, L805, ahol van hátul egy kis ablak, amit leszedsz, és le tudod húzni a hulladék tinta szállító csövét a szivacs tartályról. Megtoldod egy csővel, és bele vezeted egy kis tartályba. Nekem is így van megoldva. Amikor majd szoftveresen jelzi, hogy megtelt a hulladék gyűjtő, elég lesz csak egy 3e Ft-ért vett szoftverrel resetelnem. Nem kell szétszedni a nyomtatót, nem kel szervizbe küldeni.

(#7053) Bazsesz válasza atala (#7052) üzenetére


Bazsesz
(őstag)

Én tudom nagyon jó, van WFP-m is. Viszontpéldául ITS létére az L1455-ben is doboz van.

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#7054) Nagya21 válasza andrasferenc (#7048) üzenetére


Nagya21
(őstag)

Hali!!
L210-em van.
Colorway premium silk glossy papirra (a meggyes elejü, matt selyemtruktúrás, mint a nagyon régi képek), besza behu képek, Lidl A4-fényes papirra(mint ami most van akcióba), nagyon szép képek, Konica minolta papír-Kodak ultra premium photó paper *****,Canon premium paper, nagyon régen volt tescó gazdaságos photópapir(2*25lap) ami fortepan, ezekre úgy nyomtat, mintha előhívnád.
Kodak Photo paper***, és Colorway premium high glossy(az almás elejü), ezek is jók osztogatósnak.
Üdv Nagya

[ Szerkesztve ]

A telefonoknak 2 nagy ellensége van: A Gravítáció, és a H2O.............

(#7055) Jarod1 válasza Nagya21 (#7054) üzenetére


Jarod1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

vestéktartályok mennyit bírnak és milyen árban van az utánpótlás?

Nem igérek semmit..... de azt betartom..

(#7056) Nagya21 válasza Jarod1 (#7055) üzenetére


Nagya21
(őstag)

HAli!!
Nekem a 2 év alatt még nem fogyott el a 70mL gyári ténta.
A gyári ténta 2000huf/szin.
Üdv Nagya

A telefonoknak 2 nagy ellensége van: A Gravítáció, és a H2O.............

(#7057) Bazsesz válasza Nagya21 (#7054) üzenetére


Bazsesz
(őstag)

Nem tudom, hogy hogy csinálod, de nekem a ColorWayt egyik se húzza be az ilyen jellegű nyomtatásra szánt 3 közül. Nyekeregnek, nyikorognak, de az istennek se akarja behúzni. Addig behúzta szépen, amíg nem volt a hátuljára felnyomtatva a ColorWay felirat, de ott valószínűleg mást is változtattak, vagy nem tudom. Vagy utál mind a három, ami normál nyomtatásra van használva.

(#7055) Jarod1: nagyon felhasználás függő. Céges L355 olyan ~1500-2000 oldalt visz egy töltéssel, kb. 1,5 havonta töltögettem. Abab volt vegyesen: fotónyomtatás (10×15, 13×18, A4), normál színes nyomtatás, névjegykártya nyomtatás (magas minőség). Itthoni L365-ben 1800 oldal van, de a második sor fele elfogyott (volt egy jó adag kétoldalas névjegykártya nyomtatás színesben, magas minőségben, 100% lefedettségben, na az kb. 200 ív alatt elkoptatott egy sort). Kizárólag 10×15-ös fotónyomtatásra használt L310-zel 1200-1400 kép/sor. Van ügyfelem, aki szórólapozásra használja, ő olyan 5000 oldalt nyomtat ki vele (azaz kb. 10e szórólapot A5 méretben, normál minőségben).

Egyébként Epson úgy írja, hogy 2 évre elegendő tinta normál háztartási felhasználással. Sajnos ezt se megerősíteni, se cáfolni nem tudom, mert nincs a közelemben olyan Epsonos, aki normál háztartási felhasználásra venne ITS nyomtatót, de Nagya21 szerint lehetséges.

Tintát röhögve veszel 2000 forint alatt kisker áron eredetit (utángyártott pár száz forinttal olcsóbb csak), például az X-re végződő számítástechnikai webáruházban 1694 forint darabja.

Üdv: Bazsesz

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#7058) Nagya21 válasza Bazsesz (#7057) üzenetére


Nagya21
(őstag)

HAli!!
Próbáld meg a colorway-t , hogy eléggé lazára hagyod a vezetősínt, meg 5-8db-nál eccerre többet nem töltesz be.
A colorway premium silk glossy, valami eszement jó strukturája van a papírnak, olyan méhsejtrács, vagy rombusz szerű, nagyon jól mutat, nagyon állat.
Üdv Nagya

[ Szerkesztve ]

A telefonoknak 2 nagy ellensége van: A Gravítáció, és a H2O.............

(#7059) Jarod1 válasza Bazsesz (#7057) üzenetére


Jarod1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

No akkor ez az új tartályos nyomtatók már jobb árkategóriájúak, a régi 14 ml 4 ezer Ft/szín hez képest

Nem igérek semmit..... de azt betartom..

(#7060) djsensore


djsensore
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Levittem az árát az EPSON M5690-nek.

:))

(#7061) atala válasza Jarod1 (#7059) üzenetére


atala
(őstag)

Igen, viszont a nyomtató drágább, és szerkezetileg is gyengébb. Legalábbis az Epsonnál.

[ Szerkesztve ]

(#7062) atala


atala
(őstag)

Találkoztatok már olyannal, hogy ha sokat nyomtattok, akkor belassul a nyomtatás?
Most már több Epson nyomtatónál tapasztaltam ezt.
Pl ha A4-es lapot nyomtatok telibe, akkor kb a 10. lapnál belassul a nyomtatás. Fele olyan gyorsan mozog a fej. A ki/be kapcsolás sokszor segítet, de nem mindig. Persze egy idő után megint gyors lesz.

(#7063) Bazsesz válasza atala (#7062) üzenetére


Bazsesz
(őstag)

Wifi-n, vagy USB-n kötötted a gépre?

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#7064) atala válasza Bazsesz (#7063) üzenetére


atala
(őstag)

Mindig USB-n. Mindig akkor csinálja, ha egy képből akarok sok példányt nyomtatni. Ha egyesével nyomtatok sok különböző képet, akkor nincs gond.

[ Szerkesztve ]

(#7065) Bazsesz válasza atala (#7064) üzenetére


Bazsesz
(őstag)

Nekem ezt akkor csinálta, mikor a régi ezer éves routerre volt kötve. Próbálkoztál teljes unistall, majd a Product Setup-pal való újratelepítéssel?

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#7066) atala válasza Bazsesz (#7065) üzenetére


atala
(őstag)

Ez nálam nem új keletű dolog. A régebbi nyomtatóm is csinálta. Az is lehet, hogy a photoshop amiből nyomtatok szarakodik.

(#7067) Bazsesz válasza atala (#7066) üzenetére


Bazsesz
(őstag)

Bevallom őszintén PS-ből nem nyomtattam még. Nekem akkor csinálta az L355 itt bent, mikor még a régi 54mbit-es tplink routerünk volt. Na akkor ha volt egy kis internet forgalom, akkor belassult.

Megígérem, hogy a hétvégén kipróbálom a jelenséget.

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#7068) SamSem58


SamSem58
(fanatikus tag)

Sziasztok,

Van egy Epson DX4400 multifunkciós nyomtatóm mely egyáltalán nem nyomtat. Már november óta rakoncátlankodott (begyűrte a papírt, nem nyomtatott) de az újratelepítés megoldotta a problémát. Ám most először csak kék színnel nyomtatott, majd egyik napról a másikra egyáltalán nem nyomtat Hiába a fejtisztító program használata, hiába a patroncsere, még tesztoldalt sem tudok nyomtatni. Mi lehet a hiba, illetve mi lenne a megoldás?

Samsem

(#7069) andrasferenc válasza atala (#7062) üzenetére


andrasferenc
(tag)

Például az Epson L486-os használati utasítása kitér a lassú nyomtatásra.
Idézem:
A nyomtatás jelentős mértkében lelassul a folyamatos nyomtatás során
A nyomtatás lelassul. Így akadályozható meg, hogy a nyomtató túlmelegedjen és károsodjon. Ettől függetlenül a nyomtatás folytatható. A normális nyomtatási sebesség visszaállításához hagyja a nyomtatót inaktívan legalább 30 percig. A nyomtatási sebesség nem normalizálódik, ha a készülék ki van kapcsolva.

(#7070) atala válasza andrasferenc (#7069) üzenetére


atala
(őstag)

Most, hogy írtad, nekem is rémlett ilyesmi, és megnéztem a kézikönyvet. Az L805 használatija is írja ugyan ezt.

(#7071) jozsi252


jozsi252
(PH! kedvence)

Epson L365-nél van egy olyan jelenség hogy nem rak tintát a papírra. Ez mégis mi a franctól lehet? Ismerősnek jött elő egyik pillanatról a másikra.

Természetesen mindegyik tartály fel van töltve, nem volt semmilyen előzménye a dolognak. Szépen nyomtatott idáig. A papírt rendesen behúzza, illetve át is megy a fejen, de semmilyen nyomat nincs rajta, se fekete se színes, semmi.

Van esetleg valami tippetek?

:R

iPhone 7 Black 32GB - Watch Series 2 Space Gray 42mm | Xtar VP2 Li-ion töltő eladó | Xtar SV2 Li-ion - Ni-MH töltő eladó

(#7072) Bazsesz válasza jozsi252 (#7071) üzenetére


Bazsesz
(őstag)

Próbálj meg egy manuális fúvókaellenőrzést végezni a nyomtatón:

-Kapcsold ki, majd várj kb. 5 másodpercet.
-Tartsd lenyomva a mégse gombot (rószaszín körben fordított háromszög gomb)
-Nyomd mellé a bekapcsoló gombot, majd mikor elkezd zölden villogni engedd el mindkettőt.

Ha a fúvókákat rendben kinyomtatja, akkor driver probléma van. Távolítsd el, majd INNEN töltsd le a legújabb Product Setupot.

Amennyiben üres lapot nyomtat, Vezérlőpult -> Eszközök és nyomtatók -> L365 nyomtatás nyomtatás beállítások -> karbantartás -> nyomtatófej tisztítása.

csinálj egyet, nézd meg hogy miként változik a mintázat.

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#7073) Jarod1 válasza Bazsesz (#7072) üzenetére


Jarod1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mit csinál ez gomb kombináció?

Nem igérek semmit..... de azt betartom..

(#7074) jozsi252 válasza Bazsesz (#7072) üzenetére


jozsi252
(PH! kedvence)

Köszi a tippeket, az a helyzet hogy az erőteljes öblítés oldotta csak meg a gondot.

iPhone 7 Black 32GB - Watch Series 2 Space Gray 42mm | Xtar VP2 Li-ion töltő eladó | Xtar SV2 Li-ion - Ni-MH töltő eladó

(#7075) Bazsesz válasza Jarod1 (#7073) üzenetére


Bazsesz
(őstag)

Manuálisan tudsz fóvókaellenőrző mintázatot nyomtattatni a nyomtatóval :)

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#7076) tindisco válasza Bazsesz (#7075) üzenetére


tindisco
(lelkes újonc)

Sziasztok,

most vettem egy EPSON X-610-es nyomtatót.
A hozzáadott szoftver, a EPSON Easy Photo Print nekem kicsit fapados (előtte HP ésCanon nyomtatóim voltak).

Tudtok esetleg valamilyen más alternatív szoftvert ajánlani hozzá? Vagy csak ezzel a gyári szoftverrel lehet használni?

Köszi előre is!

(#7077) Nagya21 válasza tindisco (#7076) üzenetére


Nagya21
(őstag)

Hali!!
Azza a programmal nyomtatsz amivel akarsz.
Az Epson Easy Photo print nem is fapados, próbáld ki a Brother-ét. :DD
Üdv Nagya

A telefonoknak 2 nagy ellensége van: A Gravítáció, és a H2O.............

(#7078) Bazsesz válasza tindisco (#7076) üzenetére


Bazsesz
(őstag)

Bevallom őszintén, hogy nem használom. Meguntam, hogy a PhotoEnhanche-et ki kell kapcsolni minden Nikonnal készült képnél (illetve pár Samsung telefonnál is megvan a jelenség), Ráadásul valamelyik verzióváltásnál (mikor magyar nyelvű lett talán) sokkal jobban elcseszi a képet.

Akármilyen hihetetlen én a Windows jobbklikk->nyomtatást használom fotónyomtatásra. Egyszerű, de használható.

Arra készülj fel lelkiekben, hogy a patront enni fogja fotónyomtatásnál (volt XP-102 nyomtatóm), ráadásul én a képek miőségétől se estem hasra, bár lehet régi volt a cucc.

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#7079) sniphoe


sniphoe
(fanatikus tag)

Sziasztok! L100-as nyomtatóhoz tudtok ingyenes megoldást a következő problémára?
"A nyomtató használtfesték-párnája élettartamának végéhez ért. Vegye fel a kapcsolatot az Epson ügyfélszolgálattal."

If everything seems under control, you're just not going fast enough.

(#7080) sniphoe válasza sniphoe (#7079) üzenetére


sniphoe
(fanatikus tag)

Közben sikerült megoldanom. :K

If everything seems under control, you're just not going fast enough.

(#7081) Jarod1


Jarod1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Van egy office bx600fw és a papír adagolónáelég sok por van, amit porszivóval nem tudok kiszedni, görgőkre is rátapadhatott, tud valaki szészedési videót? youtube on nem láttam..

Nem igérek semmit..... de azt betartom..

(#7082) penszel


penszel
(újonc)

helo van egy nagy baj! epson stylus nyomtatóm nem megfelelő szint nyomtat ki pld piros csík helyet sötét bórdót, sárga helyet kékes színt, zöld helyet meg valami kékes félét, nyomtat nagyon beteges szint álít elő de meg se közelíti a valóságot udorító a szín egyáltalán nem takarja a valoságot ojan mint valami bedöglöt képcsöves szines tv

(#7083) penszel válasza penszel (#7082) üzenetére


penszel
(újonc)

nem is használtam a nyomtatót nagyon! alig csináltam vele szines képeket, ez egyik pillanatról a másika jöt a hiba. Fekete szöveges papírt akartam vele kinyomtatni de vízszintes kihagyásokat csinált aztán csináltam vele fúvoka ellenörzést hát nem let jó mert kihagyot a fekete fejtisztítás után fekete hejre ált de a szines fuvoka teszt pld a cián ott is ki hagyot sőt sárga szín már nem sárga volt hanem valami fakult nem tudom mijen? de nem sárga

(#7084) johnywalker válasza penszel (#7083) üzenetére


johnywalker
(senior tag)

Minél tovább áll, nincs használva egy nyomtató annál jobban hajlamosak beszáradni a fejfúvókák.Télen 3-4 hetente, nyáron gyakrabban be kell kapcsolni és valamit nyomtatni, ami minden színt használ.Milyen patronok vannak benne, eredeti vagy utángyártott?A fejtisztítást hasonló esetben többször is el kell végezni, hogy a nyomat folyamatos legyen, ne hagyjon ki.

[ Szerkesztve ]

(#7085) penszel válasza johnywalker (#7084) üzenetére


penszel
(újonc)

meg van a hiba! ha valaki így járna 2 színt felcseréltem a patron be hejezésnél ajaj
de megoldodot a szin nyomtatás, most már minden színt szín szerint nyomtat :) úgy megijedtem! :)
de jo lett köszönöm a segítséget :)

(#7086) johnywalker válasza penszel (#7085) üzenetére


johnywalker
(senior tag)

Háát...igazi pancser hiba! De ügyes vagy és megoldottad...
Ilyenre kevesen gondolnánk :C

[ Szerkesztve ]

(#7087) penszel válasza johnywalker (#7086) üzenetére


penszel
(újonc)

jolvan este volt, sötét volt, lámpánál meg nem úgy láttam :(
na meg meg voltam ijedve mert mielőt piszkáltam volna patronokat előte fekete fehér szöveget vízszintes fehér kihagygyást csinált a betűkben, egy két helyen utána csináltam fuvóka ellenőrzést és látszódott a mintán hogy ki hagyot na mindegy szenvedtem vele sokat még majd csinálok egy két fej tisztítást hogy a felcserélt színt teljesen át tisztázza sárga talán még nem az igazi de kicsit mintha még fakult lenne de legaláb sárga :R

(#7088) johnywalker válasza penszel (#7087) üzenetére


johnywalker
(senior tag)

Jóó., ok!Senki sem lehet teljesen májer! Az Epson rovat olvasói is tudnak tanulni és figyelni ilyen hibákra, ebből is lehet okulni... :K

[ Szerkesztve ]

(#7089) atala válasza penszel (#7085) üzenetére


atala
(őstag)

Azért csak úgy egyszerűen nem lehet felcserélni két színt! Ha chippes a patron hibát jelez a nyomtató, ha nem jó helyre teszed be a patront. Nem értem neked hogyan sikerült?

(#7090) penszel válasza atala (#7089) üzenetére


penszel
(újonc)

úgy sikerűlhetet hogy nekem utángyártot patronok vannak benne, nem eredeti! sőt aból csak a fekete az meg ujratőlthetős másfajta csippel olyan vegyes felvágot patronok vanak benne :)

(#7091) penszel válasza atala (#7089) üzenetére


penszel
(újonc)

epson stylus sx218 nyomtatóm nem válogat be vesz mindenféle vele kompatibilis patront akár vegyesen is gond és hiba nékűl már egy jó ideje így használom.

(#7092) penszel válasza penszel (#7091) üzenetére


penszel
(újonc)

ja ami nagyon fontos jo lett a nyomtató és most már egyfajta 4db ujratőlthetős önregenáló csipű patront használok szépen dolgozik mint ujjkorában

(#7093) penszel válasza penszel (#7092) üzenetére


penszel
(újonc)

na ilyen patront használok most már. Rohat jooo! ha ki veszem és már hiányzik belőlle a festék, csipen a két kis pötyöt rövidrezárom,vissza rakom és telinek mutassa
https://www.nyomtassotthon.hu/toltheto_tintapatron_informacio

(#7094) troller


troller
(senior tag)

Sziasztok,
Adott egy XP-205-ös nyomtató, elég sokat volt használva, aztán agyszercsak bekapcsoláskor az összes led villogott rajta, a diagnosztika meg azt mutatja, hogy papír van elakadva benne, ami természetesen nem igaz.
Kicsit utánaguglizva az derült ki, hogy elértünk valami beépített maximális nyomtatási számot, amit elvileg resetelni kellene.
Tudja valaki ennek a pontos módját?

Asus P5QL-E; Q9505 @3,4GHz 6M; 2×2G DDR2 800 Kingston; Gigabyte GV-N950OC-2GD

(#7095) Bazsesz válasza troller (#7094) üzenetére


Bazsesz
(őstag)

Valószínűleg elkoszolódott egy szenzorod: [link]

Még megvolt az XP-102-m, bevált.

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#7096) troller válasza Bazsesz (#7095) üzenetére


troller
(senior tag)

Köszi, este kipróbálom.
Ha mégis a waste counter a probléma, amit a videóban is emleget a srác, arra van valami ingyenes resetelő progi?

Asus P5QL-E; Q9505 @3,4GHz 6M; 2×2G DDR2 800 Kingston; Gigabyte GV-N950OC-2GD

(#7097) nyikszi válasza sniphoe (#7080) üzenetére


nyikszi
(senior tag)

Szia! Hogy sikerült megoldani?

''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

(#7098) Petyus87


Petyus87
(fanatikus tag)

Üdvözlök Mindenkit!
Első sorban olyan emberektől kérnék segítséget, akik használják az Epson WorkForce M105 vagy az L365-os típusokat. Valóban igazak azok az állítások, hogy extra takarékos és hogy a "megvásárlás pillanatában 11.000 oldalnyi fekete/fehér A4-es méretű oldal nyomtatásához elegendő festéket kap"?
Eredetileg lézer nyomtatót akartam, de ez elgondolkodtatott.
Csak feketén szeretnénk nyomtatni wifi segítségével.
Köszi előre is!

(#7099) nyikszi válasza Petyus87 (#7098) üzenetére


nyikszi
(senior tag)

Szia! Én ugyan L386-ot vettem, még nincs 2 hónapos, de az biztos hogy takarékos. Nem nyomtatunk olyan nagyon sokat, de még szinte semmi tinta nem fogyott azóta. Pedig volt színes is bőven, na meg fekete-fehér is. Én elégedett vagyok vele. Egy negatívumot mondanék, hogy a fotók nyomtatása nem olyan szép. Én személy szerint kicsit jobbat vártam volna, persze ez nem fotónyomtató és téged ez nem is érint.

''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

(#7100) Petyus87 válasza nyikszi (#7099) üzenetére


Petyus87
(fanatikus tag)

Köszi! Ami azt illeti, volt egy HP tintasugaras nyomtatónk pár éve és túlzás nélkül ette a festéket, marha gyorsan kifogyott, pedig nem használtuk napi rendszerességgel. Rátaláltam ezekre az Epson takarékos nyomtatókra és ugyan kicsit drágák, de ha tényleg ilyen takarékosak és jók, akkor hajlandó vagyok többet szánni rá.
Ha van esetleg másnak is tapasztalata, szívesen fogadom.

(#7101) andrasferenc válasza nyikszi (#7099) üzenetére


andrasferenc
(tag)

A fotók nyomtatása nagy mértékben függ a fotópapírtól is.
Én az L486-ossal nyomtattam három féle papírra.
A legjobb, legélesebb, legragyogóbb a HP Preimum plu glossy 300 g/m2-es papírral lett. Utána az Epson value glossy 183g/m2-es papír következett, majd a HP Premium plus 280 g/m2-es a sorban. Ez utóbbinál valamelyest javult a tinta megszáradásával a minőség.

(#7102) nyikszi válasza andrasferenc (#7101) üzenetére


nyikszi
(senior tag)

Én az előző Canon nyomtatómhoz hasonlítottam. Nem vészes egyébként, meg lehet csak én képzelem bele. Ugyanaz a papir amit eddig használtam. Féltem hogy nem viszi, mert 260 grammos, de szépen vitte :)

[ Szerkesztve ]

''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

(#7103) andrasferenc


andrasferenc
(tag)

Az Epson L486-as nyomtatóról, a nyomtató gombjaival indított „közvetlen” szkennelés esetén (PDF formátumban) miután megnyitom az elmentett PDF fájlt, felugrik egy Acrobat Reader ablak a következő szöveggel:
Az oldal helyes megjelenítéshez betűcsomagra van szükség az adobe.com webhelyről.
Ezt el lehet fogadni, illetve el lehet utasítani. Ha a mégse gombot választom, szépen megjelenik a szkennelt fájl.

Amikor a számítógépből vezérelt Epson Scan 2-ről vezérelve szkennelek és az elmentett PDF fájlt megnyitom, nem jelenik meg ilyen figyelmeztetés. Szépen megnyílik a fájl. (Mivel le van töltve az Epson Scan OCR Component is, oldalhelyesen jelenik meg a beolvasott fájl.)
(Operációs rendszer: Windows 10; Windows 8.1. Adobe Acrobat Reader DC verziója: 2015.023.20070)
Ha letöltöm ezt a betűcsomagot, bekavarhat az Epson Scan 2 felületről történő szkennelés esetén már jól működő PDF beolvasásnál, amikor is a fájl megnyitásakor nem jelenik meg figyelmeztetés?

[ Szerkesztve ]

(#7104) andrasferenc válasza andrasferenc (#7103) üzenetére


andrasferenc
(tag)

Meg lett a megoldás az Epson L486 típusú nyomtató nyomógombjaival végzett szkennelésre.
A következő beállítást kell elvégezni az Event Manager:
"Kereshető PDF létrehozása" négyzet ne legyen kijelölve.

[ Szerkesztve ]

(#7105) Cickánykoma


Cickánykoma
(tag)

Üdv!

Van egy SX410-es nyomtatóm, amiben beszáradt/eldugult a fej, mivel eleinte a feketenél, majd a színeseknél sem nyomtatott pár töredéknél többet a nozzle checken. Netes videó útmutatásai alapján próbáltam átmosni a fejben a fúvókákat. Ezt többször is megismételtem, kétféle alkoholos tisztítófolyadékkal injekció + cső segítségével. Az átmosáskor a fej alá tett papír átázott és a lenyomatban mutatta az összes színt, viszont utána többszöri fejtisztítás és nozzle check után is csak nagyon halvány és darabos fekete nyomatot adott, színeket nem, majd a fekete is teljesen eltűnt, mintha kiszáradt volna a fej megint.

Valami tipp, hogy mit nézzek még meg tisztításnál? Esetleg mennyi időt álljon a mosófolyadékban a fej? (én kb. 10-15 percet hagytam, nedvszívó törlőpapirral a fej alatt). :F

A fej teljes kiszerelését és beáztatását nem merem kockáztatni (nem jól rakom vissza, eltörök valamilyen műanyag alkatrészt stb.)

[ Szerkesztve ]

Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D

(#7106) frankstork


frankstork
(tag)

Sziasztok!
Nyomtató vásárlás előtt állok.
Amit kinéztem az a L850. Számíthatok valami "gubancra",vagy megéri az árát, vehetem nyugodtan?

szeryfoto.hu

(#7107) atala válasza frankstork (#7106) üzenetére


atala
(őstag)

Nekem az L805 van, és nagyon megbízható nyomtató. Ha minden igaz, ugyan az a szerkezete a 850-nek is. Dokumentum nyomtatására nem nagyon ajánlom, mert ahhoz túl lassú, de fényképekhez kiváló.

(#7108) BB3


BB3
(újonc)

Sziasztok!
EPSON STYLUS 115.:( :W
VILÁGÍT A NINCS FESTÉK,pedig van.
Mit lehet ilyenkor csinálni?
Légyszi Valaki mondjon egy varázsszót!

(#7109) atala válasza BB3 (#7108) üzenetére


atala
(őstag)

Töltve van a patron, esetleg utángyártott?

(#7110) Jarod1 válasza BB3 (#7108) üzenetére


Jarod1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a varázs szó: chip reseter

Nem igérek semmit..... de azt betartom..

(#7111) Jarod1 válasza Cickánykoma (#7105) üzenetére


Jarod1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egy más gyártású papírral próbáld meg..,a fekete patront rázd meg, ha érzed még hogy lötyög akkor van benne ha nem a kkor üres...

Nem igérek semmit..... de azt betartom..

(#7112) BoriszG


BoriszG
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Vettünk egy L565-ös csoda nyomtatót, feltöltöttük tintával, de az istennek nem jövök rá miért nem érzékeli, hogy tele van. Van valahol valami kis bizgentyű amit nem fordítottam el, vagy egy gomb amit 3 mp-ig nyomva kell tartani vagy bármi ilyen? A karbantartás, tintaszinteknél csak azt szajkózza, hogy üres... a használati utasítás ugyan ide vezet... HELP :W

http://www.madarasimeheszet.hu

(#7113) atala válasza BoriszG (#7112) üzenetére


atala
(őstag)

Ezekben nincs érzékelő. Nálam az L805-nél nem is jelez szintet, hanem ki van írva, hogy meg kell nézni mennyi van még a tartályban. Néha meg felugrik egy ablak, hogy rendszeresen figyeljem, a tintaszintet.

Az első tinta feltöltés meg volt? A nyomtatás rendben van?

(#7114) BoriszG válasza atala (#7113) üzenetére


BoriszG
(lelkes újonc)

Hát ez az, hogy ez lenne az első feltöltés. Nem tudok nyomtatni sem, hiszen azt dobja fel, hogy üresek a tartályok... pedig fel van töltve mind.

http://www.madarasimeheszet.hu

(#7115) atala válasza BoriszG (#7114) üzenetére


atala
(őstag)

Miért nem olvasod el a használati útmutatót?
Kapnod kellett a nyomtatóhoz egy kihajtható papírt ahol leírják, hogy hogyan kell a tintafeltöltést elvégezni.
Az első beüzemelésnél amikor bele öntöd a tintát, utána fel kell tölteni a rendszert.
Ha jól látom ennél a nyomtatónál az első bekapcsoláskor ez megtörténik. Valószínűleg be lett kapcsolva a nyomtató tinta nélkül.
Amikor kiírja, hogy üresek a tartályok, nincs valami lehetőség a továbbjutáshoz?
Híd fel az epson ügyfélszolgálatot, megmondják hogyan kell feltölteni a rendszert tintával.
EBBEN a videóban mutatják, hogy először fel kell tölteni a tartályokat, majd utána bekapcsolni, és megnyomni az OK gombot.
Ja, és a csapot se felejtsd el kinyitni.

(#7116) atala válasza BoriszG (#7114) üzenetére


atala
(őstag)

Bocs, ezen nincs csap. :)
ITT nagyon jól mutatja, hogyan kell megcsinálni.
Próbáld meg 3mp-ig nyomni az OK gombot bekapcsolás után, majd ha jól látom meg kell nyomni a kék gombot.

[ Szerkesztve ]

(#7117) nyikszi válasza BoriszG (#7114) üzenetére


nyikszi
(senior tag)

Egy képernyőképet betehetnél ide, talán többet tudnánk segíteni. (Én is "szenvedtem" a feltöltéssel, de csak azért, mert elnéztem a gombokat :) )

''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.