Aktív témák
-
karesz501
senior tag
Van vmi elképzelésetek arról, hogy hol találok némi anyagot egy T60-as processzorának ki- és beszereléséhez? Minden segítséget szívesen veszek
Köszi
-
adnoctum18
senior tag
Jó az íroasztalomon nekem is van egy,meg az íróasztal szekrényében is egy régi.
Tudom,hogy a westend nem nagy referencia,csak számba akartam venni az összes szituációt,ahol találkoztam TP-al.
A lentebb feltett kérdésemre (a zenével kapcsolatban) még mindig nincs senkinek tippje? -
Tim82
félisten
válasz
adnoctum18 #3196 üzenetére
Az íróasztalomon TP van, meg az ágyam mellett még egy.
A WestEnd azért nem túl nagy referencia. De az ottani információs pultos gépek mindegyike portreplikátorral van felszerelve...
-
tototos
addikt
Hello mindenkinek!
Van olyan ember aki Vistát használ a laptopján? Olyan gondom lenne hogy azt akarom hogy ujjlenyomattal lehessen bejelentkezni, de megjelíti azt is hogy beüthetem a jelszót. Ezt hogy tudom szerintetek eltüntetni?
-
attka
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de minden komolyabb helyen, komolyabb emberek Thinkpadot használnak. Már jó ideje figyelem a TV-ben, hogy politikusok, újságírók, nevesebb cég emberei, kb. 10-ből 9 mind thinkpadot használ. Azért ez nem semmi.
Hali
-
Illető
tag
Árleszállítás X23 Thinkpad tekintetében. Hat esztergomi látkép alá ment a vételár.
-
Emitel
tag
Sziasztok!
Van egy IBM T42-es laptopom. Az a baj vele, hogy sima (normál) Cat5 kábelt rákötve, nem látja a hálózatot, routert v. ADSL modemet.Úgy érzékeli , hogy hálózati kábel nincs csatlakoztatva. Több gyári egyenes UTP kábelt megpróbáltam már.
Egyedül csak az árnyékolt UTP kábelt eszik meg. Azzal minden működik.
Mi lehet a gond? -
Illető
tag
Valaki vigye már el ezt az X23-ast Karácsonyra! Lehet alkudni is, meg minden!
-
Shadowfax
addikt
Az csak addig marad ott, míg mi oda nem megyünk.
Folytassuk itt a szervezkedést.
-
Tim82
félisten
válasz
Shadowfax #3185 üzenetére
Tandem Café-ra gondoltam (IX. kerületben, a Pipa utcában van, a Nagyvásárcsarnok mellett).
Nem rossz hely (sőt, nekem a törzshelyem, tehát ha asztalt akarunk foglalni, azt könnyen elintézem), igény szerint van sör/kávé/tea/egyéb, nem késdobáló és van wifi. (Ha már Thinkpad-tali...
) Ha javarészt nemdohányzók vagytok (én dohányzom ugyan, de megtartóztatom magam
), akkor javasolt a pince. Ja meg ott jobban el is férünk, ha gépeket is hozunk.
Viszont nekem egy problémám van: ez a hét nem jó (betelt a naptáram
), jövő héten meg gondolom, mindenki ünnepel, tehát lehet, hogy a tali 2008-ra marad.
-
Shadowfax
addikt
Mindent át lehet hidalni, csak akarni kell.
Mindenesetre külső dvd-s eszközről nem sikerült az X20-asomra telepíteni semmit, mert a telepítés különböző fázisaiban állt le, fagyott ki. Vettem egy dokkolót (Ultrabase) egy tizesért (beépített DVD ROM), s láss csodát, elsőre sikerült az install.
Amúgy az X20-asomat 30k-ért vettem augusztusban, az X23 csak slightly better config, nem hiszem, hogy a dupláját érné. Szerintem. -
Tim82
félisten
válasz
Shadowfax #3167 üzenetére
pösti, jelentem.
hányan lennénk egyébként a talira?
az említett rendszertelepítési problémát szerintem át lehet hidalni egy PCMCIA-s USB. 2.0 porttal.
Illető: nemigen, két látképpel kevesebb volt második gépre félrerakva. jó az A30, csak hát egy batár darab. viszont van T40-em is, mint fő gép - pont megfelelő kompromisszum a teljesítmény és a hordozhatóság között.
de amúgy nagyon tetszenek a régebbi X2x-X3x-asok is...
-
Shadowfax
addikt
-
Blaise
veterán
na a laptopinfo-n "karácsony" van
-
Illető
tag
válasz
Shadowfax #3169 üzenetére
Nem olyan macera, pendrive-ról bootolsz, mint win98 indítólemez, és elindítod az üres merevlemezre felmásolt winXP telepítőkönyvtárból az installert. Így a legkézenfekvőbb, bár tény, hogy lehet bonyolultabban is.
Az ár meg ha sok valakinek, akkor keres majd olcsóbbat vagy megpróbál alkudni.szerintem már csak a form factor miatt is megéri egy egyszerűbb telefon árát, ráadásul friss 40-es hdd-vel mérem.
-
Shadowfax
addikt
Egy pöttyet drágán méri a dolgot... Csak portreplikátort ad hozzá, nem ultrabase dokkolót, így nincs optikai meghajtó, ezért a rendszer(újra)telepítés egy nagy szívás...
(Macerás az 1.1 USB-n keresztül külső cuccról, ha egyáltalán menni fog. Max. azt lehet csinálni, hogy átalakítóval betenni a vinyót a pc-be, s ott formázni, telepítgetni, oszt jóccak.)Hol legyen a tali? Többnyire pestiek vagyunk?
-
Illető
tag
Sziasztok,
Thinkpad csere királyokra, fejedelmekre. Gondoltam, szólok itt is.
-
Sipi
addikt
válasz
Shadowfax #3160 üzenetére
Igen, legyen! Ha már ThinkPad-buzivá váltam, hadd lássak egy helyen egyszerre rengeteg gyönyörű gépet!
Persze, a topik több látgatója elől nem veszem el a hangsúlyt. Csak finoman jelzem, hogy mint a Gentoo topik indítója, "gazdája", már szerveztem ilyet, és szerintem nagyon buli dolog.
Sipi
-
tototos
addikt
Szerintem aki laptopot akar venni az holnap nagyon figyelje a laptopinfo weboldalát, kiiírás szerint IBM gépek várthatók
IDÉN UTOLJÁRA... HOLNAP AKCIÓS HP és IBM GÉPEK! Ez már a Karácsony -
-
BFeco
aktív tag
válasz
Shadowfax #3144 üzenetére
Egy T40-et javítottam már a hőlégfúvós módszerrel. Szegényt ütötték, vágták.
Ha megemelted a gépet, azonnal csíkozott a kijelző, majd fagyás. ATI BGA forrasztás kontakt hiba. Kb. 2 hónapja már panaszmentes ( 4 éves a gép).
Gratulálok a Thinkpad gyűjteményedhez.
Nekem még csak 6 Thinkpad volt a tulajdonomban. 390, 390E, T40, T41, T42, X60.
Az offtopikos részre. -
Shadowfax
addikt
No, akkor az ígért kép(ek). My ThinkPad family.
Első sor balról jobbra: X20, T43, 765D
Középső sor: 760L, 365E, 365XD
Hátsó sor: 340, 345C.A kis huncutok már nem férnek el az asztalomon.
Csak a T43-mat és az X20-at használom mindennap, a többi a "múzeum".
Szerencsémre nagyon olcsón jutottam hozzájuk, de még volna pár gép, ami hiányzik a kollekciómból (pl. 701C, Transnote, 360P, stb.) -
Tim82
félisten
válasz
Atlantis #3147 üzenetére
csatlakozom az állkereséshez. illetve, találjuk meg az enyémet is.
sőt, kérek egy ilyen barátnőt (rendelés leadva a felsőbb hatóságok felé
). Gyűrűk Ura-fan, Thinkpad-addikt (hogy az utóbbi hölgyeknél milyen ritka!) - legalább két közös pont.
hogy (félig-meddig) on (és komoly) legyek, megvan a Thinkpad A30. sajnos, a 15'' méret ellenére XGA, valamint van 1 db pixelhibája (világoskék). tesztprogramok szerint minden rendben, illetve memtest-et még nem futtattam.
két optikai meghajtó van benne, egy dvd-rom és egy cdrw. a benne lévő 256 Mb RAM miatt néha "gondolkodik" kicsit, de ez bővítve lesz.
a T40-hez képest egy batár állat.
valamint kicsit zajos is, egy 4200 rpm-es, harminc gigás Hitachi Travelstar vinyó van benne, kerreg néha rendesen. (azt hiszem, kicserélem majd a T40-ből korábban korábban kioperált 40 gigás Fujitsu vinyóra.) egyébként csak pöcökegere van, amit nekem szoknom kell - még kicsit lassan bánok vele.
ja igen, és egy érdekes hibajelenség: beleraktam a PCMCIA-slotjába egy USB 2.0-ás kártyát, gond nélkül felismerte, de amikor a kártya portjába beleraktam egy pendrive-ot, az XP kifagyott.
a saját, alaplapi USB-portjaival semmi ilyen gond nincs.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #3145 üzenetére
Egy kollégámnak adtam el a T41p-t, egyszercsak majd úgy köszön reggel, hogy a fejembe húzza.
Ez nincs időhöz kötve. Szerintem az a lényeg, hogy ne a kijelzőnél vagy egy sarkánál emelgesse a gépet, mert attól az alaplap kis mértékben elhajolhat, s a video chip elengedi magát... -
Shadowfax
addikt
válasz
dabadab #3141 üzenetére
a videokartya kezd elszakadni/elszakadt az alaplaptol
Sajnos ez egy ismert probléma több típusnál is. A Thinkpads fórumon is gyakran emlegetik. Többeknek sikerült így megoldani a dolgot. Mondjuk nekem ehhez nem lenne bátorságom...Szerintem a manual alapján könnyen ki lehet cserélni az alaplapot, ha sikerül szerezned.
Az uramozás márcsak azért is zavar, mert a nememből fakadóan nem lehetek "úr".
-
dabadab
titán
Mar nyavalyogtam itt a T41-em doglodese miatt, most el is jutott mesteremberhez (a laptopinfo szervizeben), aki szerint az a baja, hogy a videokartya kezd elszakadni/elszakadt az alaplaptol (a hibajelensegeket tekintve ez teljesen hihetonek tunt) es megemlitette, hogy mar tobb ilyet is latott, egyarant erintette az ATI (ilyen van nekem) es Intel GPU-val szerelt gepeket.
Hallott vki mas is errol a problemarol?
Ha esetleg sikerul szereznem occsoer' egy inteles alaplapot, akkor azt be tudom rakni a gepbe?
-
Gondwana
addikt
válasz
Atlantis #3124 üzenetére
Ismerős a TVTSCHED problémád - nekem is volt. Kis kutakodás után arra jutottam, hogy valami background scheduler modul lenne. Paraszt módon nyomtam neki egy DELETE-t (na jó, move to TEMP-et). Ez történt több, mint egy hónapja. Azóta az akku üzemidőm is rendbejött (akkortájt nehezen lehetett 2h fölé menni, most megint 3.5h körüli)
Azt is írták, hogy reinstall után 1-2 hónappal képes visszajönni a probléma.Tényleg! Használ egyáltalán itt bárki ütemezett háttérfeladatokat, pl. defrag, meg hasonlovak?
(1ébként T60 - 2008v91)
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Atlantis #3134 üzenetére
"sajnos a kínaiak egyre több pácienst is biztosítanak"
Namost nem akarom elvitatni magamtól a hülyeséget, tehát lehet, hogy én voltam baromarcú, de nem emlékszem, hogy a logolást én kapcsoltam volna be. Ezek szerint marad az, hogy nagy valószínűséggel a sw volt a hunyó. Ráadásul egy logolás, ami egy nap 10 Mb-nyi adatot termel, azért nem kellene hogy lefoglalja a fél processzort egész nap. -
Atlantis
veterán
válasz
Adrian Mole #3132 üzenetére
Még az enyém se ér sokat.
shadowfax: ne szerénykedj, sajnos a kínaiak egyre több pácienst is biztosítanak.
-
Atlantis
veterán
Asszem kérvényezni fogom, hogy shadowfax kapjon egy Thinkpad-doktor rangot...
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Shadowfax #3127 üzenetére
OK, köszi, teszek még egy próbát ezzel is.
Közben egyrészt meglepve veszem észre, hogy ha kikapcsolom (a hw-es gombbal a gép elején) a wifi antennát, akkor jóval kevesebb prociidőt emészt a progi, de még így is elég jelentőset (venti még most is állandóan megy). Másrészt felfedeztem, hogy a c:\Program Files\ThinkPad\ConnectUtilities\ könyvtárban van két folyamatosan bővülő html (?) file. A nagyobbik 10 Mb-os és csak a mai napra vonatkozik. Nekem kínai, sajnos.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Adrian Mole #3122 üzenetére
Most próbáld meg úgy a reinstallt, hogy kitörlöd az összes eddig létrehozott profilt is.
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #3125 üzenetére
Nincs updatelhető komponens.
Nem tudja esetleg valaki, hogy a fent említett Access Connections naplózza-e valahol a viselt dolgait? Hátha bele tudnék nézni, mi a répa ez. -
Adrian Mole
senior tag
válasz
Atlantis #3124 üzenetére
Waaaa! Nem akarom, nem akarom!
Most jelenleg a Think Vantage System Update-tel próbálkozom. (zárójelben - a tököm egy kicsit tele van, hogy ActiveX alatt megy, Explorert kell hozzá használnom) Ha lesz eredménye, visszaírok ide.Mint moderátorhoz - bocs, hogy két helyre is felpakoltam, de tényleg sürgős, év végi hajtásban nem akarnék újratelepítéssel szívni
-
Atlantis
veterán
válasz
Adrian Mole #3123 üzenetére
No, ez engem is érdekel, mert nekem a tvtshed.exe csinálta ugyanezt. Csak a Windows reinstall segített.
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #3122 üzenetére
Sőt, tettem fel a Lenovo supportjának is kérdést, de nem jött (eddig) válasz.
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Adrian Mole #3121 üzenetére
Még annyit a dologhoz, hogy újratelepítettem a Think Vantage Access Conections progit, de a gond ugyanaz maradt. Help!
-
Adrian Mole
senior tag
Nagy szószban vagyok, és nem tudok rájönni a megoldásra. remélem, tud valaki segíteni, vagy átirányítani egy másik topicba. A gép egy T60. A Think Vantage Access Connection lefoglalja az egyik processzormagot, és belassítja a gépet. Maga a program is évek alatt hajlandó csak elindulni (ha nem kábeles netcsatlakozás van), szívok a hálózatra felkapcsolódásnál. A feladatkezelőben az AcSvc.exe 50%-on áll periódikusan (kábeles csatlakozásnál is), más, AC-vel kezdődő exe-k is bekavarnak és állandóan, kb másodpercenként egyszer a winyóhoz is hozzányúl valami. Ami mostanában történt, az az, hogy a géphez adott Symantec vírusírtó és tűzfal licence lejárt, mindkettőt legyalultam, vírusírtóból AVG van fent, a tűzfalnak a Windows sajátja. Hogyan tudnám helyrepofozni a dolgokat?
Nem tudom, hogy kapcsolódik-e a témához, de megpróbáltam legyalulni néhány progit, többek között a PS SE Albumot (vagy hogy a penészbe hívták), mikoris az unistalnál közölte, hogy használja az AcSvc.exe-t, legyek szíves azt leállítaniLegyalultam, de maradt a fent leírt jelenség.
-
MucsMDR
csendes tag
Üdv. mindenkinek!
Vettem egy X40-es notit. Nagyon tetszik, elégedett vagyok vele, pont nekem taláták ki: nem dolgozok rajta órákat, és mindenhova cipelem...
Az elejétől fogva zavar viszont, hogy a csatlakoztatott (USB-n v. Bt-n ...) eszközöket nem "engedélyezi" (vagymi). Az eszközkezelőben megjelennek, de nem telepíti fel, illetve akár ha egér nékül indítom, az egeret hiába csatlakoztatom, nem "indítja be".
Hol, milyen beállítás okozza ezt? WinXP? v. az IBM security valahol? nem találom a megoldást... Sokat használok pen-drive-ot pl, éz zavar, hogy nem "mountolja (bocsánat)" be, hanem állítgatni kell az eszközvezérlőben.
Tisztelettel -
Tim82
félisten
válasz
Gondwana #3116 üzenetére
én gyorsabbnak érzem, kevesebbet "gondolkodik" az XP, de ez szubjektív meglátás. "a minőségérzet a fejben alakul ki" - ahogy olvastam valamikor a fórumon, már nem emlékszem, hol és ez szerintem a gépsebességre is elég jól adaptálható mondás. nem álltam neki tesztelni a különbséget, egyszerűen jó pár alkalmazásnál érezhető volt a növekedés - főleg Photoshop-ra gondolok, amin kiszúrtam, de azt egyébként ritkán használom. (másrészt a netem így is elég lassú, de ez a "mobil szélessáv" limitációja, nem pedig a RAM-é.)
tehát sajnos nem tudok erre bármilyen adatokkal megtámogatható választ adni.
a 486-os idők óta nem volt AMD-processzoros gépem. nem mintha előnyben részesíteném az Intelt, egyszerűen csak így alakult...
-
Tim82
félisten
válasz
Shadowfax #3114 üzenetére
Köszönöm, bár valószínűleg nem én fogom sajátkezűleg végezni, hanem boltban rakatom be, amelyiknek a kínálatában láttam az M 745-öst (bár csak az van ott, hogy 1.8 GHz Centrino processzor). De nagyon-nagyon hasznos infó, lehet, hogy komoly jövőbeli
-tól kíméltél meg az "A"-s változatról szóló figyelmeztetéssel - erre figyelnem kell.
(a "képregényt" meg elmentem, biztos ami ziher
)
-
Shadowfax
addikt
Ez a képregény Neked íródott.
A Pentium M 745 jó lesz, csak arra vigyázz, ebből van "A" végű változat (745A) is, na az nem jó... (Tehát kerülendő a 7**A.)
-
Tim82
félisten
válasz
wienattwo #3111 üzenetére
a memória a vevő által cserélhető alkatrészek közé tartozik, akár a merevlemez és az optikai meghajtó. hivatalosan nem érinti a garanciát a cseréje, esetleg akkor lenne ebből probléma, ha bizonyíthatóan az új alkatrész okozna zavart a gép működésében.
tudtommal a gyárilag benne lévő 512 Mb-os modult is ki tudod cserélni (nincsen az odaforrasztva
), talán valamivel nehezebben hozzáférhető, de nem hiszem, hogy különösebb problémát okozna.
ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor esetleg vidd be az IBM/Lenovo-szervízbe a gépet és a beszerelendő memóriamodulokat és kérd meg őket, hogy ők rakják bele.
a T40-emben egyébként gond nélkül működik dual-ban a gyári, IBM-matricás Infineon modul (266 MHz) egy 333 MHz-es Kingmax-szal. nyár végén, amikor bővítettem, én is itt kérdeztem meg, hogy lehet-e gond a dologgal, de szerencsére nem volt.
egyébként pl. itt volt róla szó, kb. egy hónapja.
-
wienattwo
tag
T42-be (512 ddr333) ramot szeretnék bővíteni 1 gigára. Úgy lenne a legjobb, ha eladnám az eredetit, és vennék bele 2x512 400mhz-eset. Ekkor IBM-éknél a noti garija elvész? (tudom, volt már róla szó, csak nem emlékszem,hol)
Ha ez nem járható út, akkor csak vennék mellé egy 512-es Kingmaxot, de abból lehet kapni 333 ill 400mhz-eset is azonos áron. Ha dualban szeretném hajtani, akkor inkább a 333-ast érdemes venni?
Vagy pedig -mivel az eredeti ram Hynix (csak ibm matricával)- érdemesebb Hynix-szal párosítani a dual miatt? -
Tim82
félisten
Jól tudom, hogy ha T40-ben processzort akarok cseréltetni (jelenleg egy 1,5 GHz-es Banias van benne), akkor a Dothan-ok közül bármelyik 400 FSB-st belerakhatom? Természetesen ha a BIOS támogatja... de elvileg lehetséges, gondolom. (Everest szerint a BIOS-om 2006. február 6-án volt utoljára frissítve, gondolom, nem okozna problémát a bővítés.)
Azt hiszem, távlati terv, hogy egy Pentium M 745 processzor kerüljön bele...
-
Tim82
félisten
bármelyik 9.5 mm vastag, IDE csatis HDD-nek jónak kell lennie bele...
-
Emitel
tag
IBM T42-es laptopomba szeretnék a 40Gb-os merevlemez helyett 80 v. 120Gb-os hdd-t rakni.
Tudnátok mondani megfelelő típust hozzá? -
Tim82
félisten
Köszönöm.
Legalább + 256 Mb RAM-ot veszek bele, de távlatilag ki fogom bővíteni a maximális 2 * 512-re.
A terv szerint XP is lenne rajta, ha valami az Ubuntu-val nem működne (ami valószínű lesz, mert ezen a gépen szeretném megtanulni, a T40-emmel egyelőre nem kockáztatok).
-
adnoctum18
senior tag
#3090 re valaki?
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Óra topik
- LED világítás a lakásban
- Mobil flották
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Formula-1
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged