- OLED monitor topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple MacBook
- Autós kamerák
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
Aktív témák
-
lamazonia
tag
kösszi a válaszokat
lehet jobbak vagytok mint az ibm support -
Sipi
addikt
válasz
thenameless #2797 üzenetére
Esetleg magyar-angol billentyűzet-kiosztásból eredő különbség?
Sipi
-
thenameless
tag
Helo, ban egy számomra már az őrület szélére kergető problémám...
Adott egy thinkpad pontosan t43... elinditásnál jelszó van beállítva ami tartalmaz egy 0-ás karaktert... ma elindítom a gépet és mikor írom be a jelszót a 0-ás karater leütésénél hibahang (bip mint mikor pölö F1-12 billentyűt nyomnék) halható.. ha rákötök más billt ugyanúgy hiba.. próbálkoztam gyermeteg mód azzal hogy kikötöm az elemet a gépből, billentyűzet le stb.. de így sem változott semmi.. van vkinek vmi ötlete a dologra?
jelszót kiütni vagy más megoldás?
szervízre pénzem se nagyon van most, és a hétfő amúgy is messze van..
Remélem vki tud mondani vmi okosat, elölre is köszi. -
Sipi
addikt
válasz
lamazonia #2795 üzenetére
Az IBM-nél sokminden CRU-nak, azaz Customer Replacable Unitnak számít. A memória is - viszonylag egyszerűen cserélhető. Betehetsz újat, a garancia természetesen él a gépe - kivéve erre az új memóriára.
A Rambo drive úgy tudom, dvd-író is. De erre nem veszek mérget.
Sipi
-
lamazonia
tag
megtaláltam , kösszi
már csak két dolog tisztázatlan nekem, ha belerakok házilag még egy giga ramot, akkor a garanciám, vajon él e?
meg a dvd író para, hogy ez vajon:
39T2676 39T2677 24/8/4/24X CD-RW/DVD RAMBO-V DRIVE YES
dvd író e?
hátha valaki tudja
előre is kösszi -
Sipi
addikt
válasz
lamazonia #2793 üzenetére
Garancia. A vásárlás napját nem tudod igazán megnézni, a garancia az első vételtől ketyeg, ami valószínűleg valamelyik nagyker vásárlási dátuma. Majdnem ugyanitt van az alkatrészek listája, hogy eredetileg minek kellene benne lenni.
Az IBM esetében a garanciát a gép sorozatszáma adja. Ha aszerint van rá garancia, akkor érvényesíteni tudod. Semmi más (eladó marhasága, számla, stb.) nem számít. Magyarul: igen, tudod érvényesíteni, totál független, hol és milyen alkatrészekkel vetted.
Sipi
-
lamazonia
tag
sziasztok.
lehet most én is belépek a thinkpad felhasználok körébe
régen volt egy ibm 570es laposom, imádtam...
most szeretnék venni egy t60ast, 15" 1400*1050es kijelzővel, minden jóval...
az a kérdésem, ha olasz billentyüzetes, akkor úgye a magyarországon tudom érvényesíteni a világgaranciát?(mert pölö dellék szerint, magyaroszág nem a világ réssze
szokott probléma lenni ezzel a sorozattal? egy latitude és eközött varjálok.
az ibm oldalán pontossan hol tudom megnézni az eredeti configot, a vásárlás napját, ill. hogy még mennyi garancia van rá?
előre is kössziegy láma
-
sssent
senior tag
Ahogy mondod. Két dolgot tennék hozzá:
A gép alkatrészei is sorszámozottak, a csereberélt alkatrészekre természetesen nem él a gépre érvényes jótállás. Ha nem CRU alkatrészt cserélsz (ld. service manual), akkor az egész gépre nem érvényes a jótállás.
A jótállási idő a vásárlástól számítandó, de az ő nyilvántartásukban egy ennél korábbi időpont szerepel. Ha az adott gép véletlenül sokat kallódott erre-arra, akkor akár elég nagy is lehet ez az eltérés. Ha nincs jótállási jegyed és számlád, akkor ezt az időt bukod. -
Rez_Grof
őstag
Ha valakinek lenne egy fölösleges t43-hoz való töltöje kölcsön az kérem jelezze felém. SOS
THX -
Tim82
félisten
válasz
danielh2 #2784 üzenetére
Én csak abból indulok ki, hogy az Aqua Computernél ingyen és bérmentve raktak be nekem + 512 Mb Kingmax DDR RAM-ot a T40-embe, csak a RAM árát kellett kifizetnem. (Ez volt 6700 Ft körül, nyár végén. A noti DDR RAM-ok drágulnak, nem tudom, DDR2 fronton mi a helyzet...) Szóval, nekem ez "wholesale lehúzásnak" tűnik.
Másrészt a Thinkpad-ekbe igen könnyen lehet házilag is beilleszteni/cserélni a RAM-ot. A T sorozatban mindenképpen, de nem hinném, hogy a Z60t-dben annyival bonyolultabb lenne.
-
danielh2
tag
Hogy on is legyek:
Notebook RAM-ot általában mennyiért szerelnek be gépbe (Thinkpadről lenne ofcoz szó)?Mert adott helyen ahol a beszerelés benne van az árban, 12e egy egygigás RAM (DDR2), máshol viszont ugyanaz a kingston ram 7e körül is megvehető (magában). Ezek szerint 5e lenne a beszerelés munkadíja, vagy csak a wholesale lehúzás esete látszik fennforogni?
-
danielh2
tag
A postaforgalomban érkező számítástechnikai kellék/eszköz 350 euro értékig vámköteles, 3,5 százalékos kulccsal! Tehát ezekre nem vonatkoznak a kereskedelmi vámszabályok, és a 0 százalékos vámkulcs, itt a CN-23 Vámáru nyilakozat érvényesül. Természetesen ezen felül meg kell fizetni a 20 százalékos ÁFA-t is. Tehát, ha rendelsz egy 300 euró (kb. 75 000 Ft) értékű laptopot/PDA-t, akkor arra ki kell fizetni 2625 forint vámot, és 15 ezer forint ÁFA-t.
Az hozzá tartozik a dologhoz, hogy 10 eurót meg nem haladó adótételt nem kell kifizetni, tehát ha 1500 Ft lenne a vám, akkor azt elengedik, "csak" az ÁFA-t kell kifizetni. A 350 eurós értékhatár felett alkalmazható a kereskedelmi vámszabály, azaz a nulla százalékos kulcs, így 20 százalék ÁFA fizetendő. Ezer euró felett pedig Egységes Vámáru Nyilatkozatot (EV) kell kitölteni, és szintén csak a 20 százalékos ÁFA él. -
tototos
addikt
Nem tudjátok hogy mitől van az hogy bekapcsoltam a security drivert, de még mindig felkiáltójeles az Atmel TPM az eszközkezelőben, azt ítrja hogy nem tudja betölteni a drivereket.
-
dabadab
titán
válasz
Giovanny #2775 üzenetére
EU-bol rendelve semmi sincs, ha ceges szamlara megy, akkor AFA-t se kell fizetni, bar ez nemi plusz adminisztraciot igenyel (ilyen esetben az elado valoszinuleg tudni fogja, hogy pontosan mi a teendo.)
Arra kell figyelni, hogy ne verjenek at(Lenyeli a penzt, es nem kuld semmit, nem azt kuldi, amit hirdetett, aprobetuben megemlitett totalkar, szoval a szokasos ebay-es dolgok.)
-
Giovanny
őstag
Sziasztok!
Ha valaki rendelt külföldről thinkpadot (ebay) akkor el tudnátok mondani a tapasztalatokat. Mennyi a vám, (áfa?)meg mire kell figyelni stb..
Előre is köszönöm. -
Joey
tag
válasz
dabadab #2763 üzenetére
Nekem egyszer egy rossz memoria modul csinalt hasonlo dolgokat (szinten T41). Elindult neha, de amikor mozgattam a gepet megallt. Azt hittem en is, hogy alaplap lesz, azon belul is a memoria foglalatra gyanakodtam, mert volt, hogy akkor fagyott meg amikor a memoriat megmozditottam boot kozben.
Probaltam mas modullal is, de azzal sem indult. Mar majdnem lebontottam amikor tettem meg egy probat egy harmadik memoriaval es azzal mar megy rendesen. Ez eredeti memoria mas gepben sem mukodik, teljesen halott. Persze nem biztos, hogy nalad is ez lesz a gond, de talan egy probat meger.
-
tototos
addikt
kétszer ment át
-
tototos
addikt
Az mitől lehet hogy bekapcsoltam a security chipet de még mindig felkiátójeles az eszküzkezelőben Az Atmel TPM? még mindig nem tudja betölteni a drivereket
-
tototos
addikt
Hello mindenkinek!
Szerintetek az mitől van hogy a T61-en csak 1440x900-as felbontása szép a kép? Alacsonnyabb felbontáson kicsit elmosódott?
-
dabadab
titán
Nem ertem en ezt a dolgot: beleraktam a gepbe egy masik HDD-t, gond nelkul ment, a sajat HDD-je meg egy masik, tok ugyanolyan T41-ben szinten ment. Visszaraktam a HDD-t a gepbe, a ketto igy egyutt tovabbra sem megy. Most mi van, harom ev utan elhidegultek es valni akarnak?...
-
sssent
senior tag
Az NBD-t, a helyszíni garanciát, meg ilyen specialitásokat nem biztos, hogy érvényesíteni tudsz, viszont a klasszikus becipelős módszer pontosan ugyanúgy működik Mo-on, mint az USA-ban. Szóval, ha van rá lehetőséged vedd meg, megéri.
Szerk.: fentit a ThinkPad notebookokról állítom. Pl. a HP-val egészen mások voltak a tapasztalataim (régebben).
-
dabadab
titán
Foglalkozik itt valaki szervizelessel?
Meg ket hete sincs, hogy lejart a T41 (2373-TG5) garanciaja, erre meghal: bekapcsolaskor beindul a venti, felvillannak a ledek - aztan semmi. A kepernyo sotet marad (amikor eloszor probaltam bekapcsolni, a BIOS-os IBM felirat meg letszott, de ahogy megmozditott a kijelzot, eltunt - probaltam kulso monitort, ott egyszer feltunt a GRUB bootmenuje, de aztan azota azt se lattam).
Van vmi tipp arra, hogy mi halhatott meg es hogy hanyszazmillio ft lenne a javitasa?
-
ByB
addikt
Valaki meg tudja mondani, hogy az USA-ban vásárolt notebook-okra (ThinkPad T61p) itthon milyen garanciális feltételek érvényesek? Odakint amúgy is olcsóbbak, de most azon felül is 25%-os leárazások vannak...
-
-
tototos
addikt
T61-nél hol lehet állítani hogy mikor kezdje el tölteni az akksit? Most elvileg 90% felett is tölti
-
sssent
senior tag
"Egy X60/X61-hez mennyi egy külső DVD pörkölő kb?"
Az attól függ mire gondolsz. Bármilyen külső meghajtót rádughatsz USB-n vagy FW-n, ami olcsó (is lehet). A szofisztikált megoldás a dokkoló + ultrabay slim ODD (ami a T-kben van), ezek így egy vagyon (külön-külön is), a Budafoki úti raktárt keresd! Tudtommal a lenovonál nincs olyan bölcső, mint a HP multibay ODD-ihez volt.
"Ill hol lehet a legolcsóbban most X60s/X61s-et venni?"
Az aprón, de én is csak a google-t használom. -
Sipi
addikt
válasz
tototos #2750 üzenetére
Grrrr. Noné, kikapcsolt eszközhöz nem megy rendesen a driver?
Nyugodtan bekapcsolhatod a BIOS-ban, ez nem állít el semmit. Csak lehetővé teszi, hogy ha kell, ebben tárolj bizonyos jelszavakat.Mod: azért partíciót létrehozni, törölni, formáézni XP-ben is lehet...
Sajátgépen jobb gomb, Kezelés, és a lista alján van valahol a Lemezkezelés.
Sipi
-
tototos
addikt
Na az a lényeg hogy mikor telepítettem az xp-t akkor az egy nagy partícióbol kivettem egy 20 gigást részt az xp-nek a másikat meg nem partícionáűltam meg hanem hagytam úgy. De megoldottam a windows beépített partíciókezelőjével a dolgot. A satát megpróbálom akkor így ahogy mondtad. A PM-nek az lehet a gondja hogy a rejtet partíciónak nincs betűjele, amúgy a 8.5 van meg. De remélem a windows beépítettje is normálisan működik.
-
atosz
őstag
Egy X60/X61-hez mennyi egy külső DVD pörkölő kb?
Ill hol lehet a legolcsóbban most X60s/X61s-et venni?
-
Sipi
addikt
válasz
tototos #2745 üzenetére
SATA: a driver letöltésénél ott van egy README is...
Mivel ez már nem szűz install, a második részt kell nézni. A letöltött, elindított driver a c:\drivers\win\imsm mappában van. Az itt lévő prepare mappában indítsd el az install.cmd programot, ez telepíti. Gép leállít. Bekapcs, be a BIOS-ba, ahol a SATA vezérlőt át kell tenni az eddigi compatibility módról AHCI módra.
Ezután az xp új hardvert talál, a varázslóban: nem kell netről leszednie, és mikor kérdi, te adod meg a driver helyét. Ez a c:\drivers\win\imsm mappa, ezt adod meg, innen telepíti a drivert, ollé. Restart. Imádkozol.A partmagic egy kalap izé... Lehet, hogy a rejtett rész a gondja, de ha ezen problémázik, akkor fakezűek írták. A rejtett rész szabványos típusú, bár nem szokványos. Minden cuccnak tudnia kell, mi az, speciálisan olyan a típusa, amit rendszer-helyreállításra használnak. Ja, a 7-es PM nem jó XP-hez, a 8-as kell legalább. Vagy az Acronis cég programjai. Vagy egy systemrescuecd, amin a gparted tökéletes ilyen célra.
Nem értem, amit írsz. Jelenleg több partíció is van, 20GB XP, meg, meg... Meg mi? Ha van más, miért kell a PM? Esetleg az lehet probléma, hogy ha több is van, egyesekhez nincs meghajtó-jel társítva?
Mindegy, majd jön valaki, és megmondja, mi és hol van ez a BIOS-opció. Az enyémen sem opció, sem recovery nincs.
Sipi
-
tototos
addikt
Na az ultranav megjavult csak újrakellett rakni a drivert. Az Atmo-nél ez a driver van fent. A sata driverben meg nem találok install részt
Norton partion magiccal akartam a partíiókat csinálgatni, mert külön van a windows, egy 20 gigás részen, erre felrakom a programot és indításnál ezt írja ki.
Init failed:Error 117.
Partition's drive letter cannot be identifiedSzerintem a hide partícióval van gondja csak azt meg még mindig nem tudom elrejteni
-
Sipi
addikt
válasz
tototos #2743 üzenetére
Atmel TPM driver - ez a security chip.
Ultranav: passz. Tedd fel az egyéb ultranavos cuccokat, akkor kapsz kezelőfelületet is hozzá. A szokásos IBM, Thinkizé menükben keresd.
Wifi/BT: lehet, hogy ki van kapcsolva az egész. Az Fn gombos állítgatás azt is ki tudja kapcsolni. Eszközkezelőben látszik, hogy enabled vagy sem. Sőt, a hálózati kapcsolatoknál is engedélyezheted a wireless connectiont.
SATA driver. Telepíted, reboot után egyből BIOS, átállítani a SATA módot. Aztán indulásnál remélhetőleg felismeri az XP. (Több reboot után.)
Sipi
-
tototos
addikt
Jah feltelepült hogy compatibilityre állítottam a cuccot. A win beépített kezelőjével nem akar találni egy acces pointot sem
Nem tudom mi a gondja. Akkor a bluettoth meglett, fn+f5 gombbal bejött a beállítás ott ott kellett bekapcsolni. Az eszközkezelőben egy egy felkiátójeles dolog van a Atmel TPM (Az eszköz nem működik megfelelően, mert a Windows nem tudja betölteni a szükséges illesztőprogramokat. (Kód: 31)) Az a baj hogy felraktam a utranav driuvert, de a verézlőpultban az egérnél az utranav beállítások szürkék, semmmit nem lehet kapcsolgatni. Satűthoz akkor nézel drivert, remélem működni fog.
-
Az-X
őstag
Üdv mindenkinek!
Van egy IBM T40-esem amiről sikeresen letöröltem a német Recovery particiot. A kérdés az, van e esetleg valakinek ehhez (2373-82G) magyar recovery-je CD-n vagy DVD-n. Esetleg lehetséges e, hogy én készítsek hozzá ilyen particiot. Gondolok itt arra, mint ahogy pl Ghost-tal lehet.
-
Sipi
addikt
válasz
tototos #2739 üzenetére
Na várj, ezek szerint települt az XP? Mégis látta a vinyót? Hogyan?
A WLAN-hoz tutira nem kell Access Connection. Ez egy olyasmi program, mint a Win beépített wifi-kezelője, kicsit több tudással. Ha használod, kikapcsolja a win sajátját. De nem driver, enélkül is mennie kell a Win saját kezelőjének.
Tapipad: az ultranav driver felrakása után úgy emlékszem, az egér tulajdonságainál lehet állítani a pöcköt és a tapipadot is. Ott sincs semmi? Mert akkor tedd fel az Ultranav Utility-t is, abban minden firlefrancot állítgatni lehet.
Az XP Eszközkezelőjében vannak felkiáltójeles eszközök? Amelyeket nem ismert fel az XP. Ha van BT, egyik az lesz. De a driver után meg kellene jelennie...
SATA: ha már fent az XP, akkor a komplett, letölthető drivercsomagokat telepítsd, ne kézzel bütyköld a gépbe.
Sipi
-
tototos
addikt
Na lehet kezd beállni az xp. A wlanhoz fel kellett rakni az acces connectiont, a csúszka valamiért nem működik a tapipadon. A bluetooth nem akar megjelenni, kehet nincs benne?
És még a sata drivert is be kellene adni neki.
-
tototos
addikt
Kézzel megadtam neki a drivert, mejd újrainduláskor bekapcsoltam a satát.
"BIOS-ban kikapcsolt nativ SATA módban telepítjük az XP-t. Ha fenn van:
Valahogyan ki kell nyerni a fájlokat a driverből. Ezt lehet úgy is, hogy a driverrel egy másik gépen elkészítteted a floppyt, majd erről pendrájvra, cd-re írod az állományokat, vagy egy iso-editorral szeded ki a csomagból a fájlokat. A következő fájlokat kell meglelni:
a. iaahci.cat
b. iaahci.inf
c. iastor.cat
d. iastor.inf
e. iastor.sys
f. license.txt
g. readme.txt
h. txtsetup.oem
Telepítés: az eszközkezelőben katt az IDE ATA/ATAPI vezérlőkre, itt lesz egy Intel xxvalamixxxSATA xxx vezérlő (most pontosan nem tudom a nevét, de egyértelmű), jobb egérgomb - illesztőprogram frissítése.
No ilyenkor szokott betagadni a Win, mondván hogy nem talál jobb illesztőprogit.Ezért átállunk kézi vezérlésre. Magunk választjuk ki a listából a drivert, mégpedig az iaahci.inf személyében. A kapott listából pedig a 82801 GBM SATA....nevezetűt válasszuk. A Win majd hisztizik, hogy nincs aláírva, meg hogy nem garantálja a működést, meg hasonló f@xságok. De mi csakazértis telepítsük. Ezután újra kell indítani, ekkor (ha jól emlékszem) már vissza lehet kapcsolni a BIOS-ban a nativ SATA-t. Kis kuttyogás után a Win mégegyszer újraindít, és ezzel meg is vagyunk."
-
tototos
addikt
Hát még mindig szenvedek a cuccal. Új biossal sincs partíció elrejtés, akkor a wlan nem akar semmit megtalálni, az Atmel tpm valami hibát jelez(nem tudja betölteni a szükséges illesztrőprogramokat), sata még mindig nincs, lehet jobban járok ha visszarakom a vistát és azt konfigolom
-
tototos
addikt
Jah és az audi drivert nem tudom felrakni mert HDA Audio busz oilesztrőprogramra van szüksége
-
Sipi
addikt
válasz
tototos #2730 üzenetére
Az sosem árt.
A linkelt listád alapján a gépeden BIOS , merevlemez és DVD-író frissítés érhető el. A BIOS-szal kezdd, ez egy Wines alkalmazás, felteszed, indítod, csörög, rebootol és DOS-módban frissít. Aztán jöhet a másik kettő, de ezek csak CD-re írható képmások, erről kell bootolni. Megnézi, van-e olyan meghajtó a gépben, ami frissíthető, és uzsgyi.
Legyen bent az akku a gépben, és amíg nem kéri, ne kapcsold ki.
Egyébként furcsa ez. Az én gépemen sincs ilyen, de azon nincs is recovery rész. Lehet, hogy nálad törölve lett? (Bár akkor nem tudtad volna kiírni...) Egy T61-tulaj megnézhetné a BIOS-át...
Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
tototos #2727 üzenetére
Igen, ha már fent van az XP, érdemes felrakni, és visszatenni a BIOS-ban SATA módba. Az Inteles SATA-vezérlők több olyan dolgot ismernek, amit a PATA még nem. (Közelít a tudásuk a SCSI-vezérlőkhöz.)
predesktop: hát, akkor kutasd, mert ebben max. egy T61-tulaj tud segíteni.
Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
tototos #2724 üzenetére
hátha segít
BIOS-ban a hard driveot nem sima SATA, hanem compatibility módba kell tenni.(Semmi bővebbet nem tudok a BIOS-ról mondani, lévén nincs előttem.
)
Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
tototos #2717 üzenetére
ThinkVantage Active Protection System for Windows Vista 32-bit, XP, 2000 - ThinkPad
Display (NVIDIA Quadro NVS 140M / Quadro FX 570M) driver for Windows XP, 2000 - ThinkPad - ha nVidia kártyád van
Power Manager driver for Windows 2000, XP - ThinkPad
(Fingerprint Software 5.6)
Intel PRO/1000 LAN adapter software for Windows 2000, XP - ThinkPad R61, R61i, T60, T60p, T61, T61p, X61, X61s, X61 Tablet
(A Wireless USB nem tudom, mi, csak akkor tedd fel, ha van a gépedben ilyen izé. Ez nem a WiFi kártya, ami a gépedben van.)
UltraNav driver for Windows XP, 2000 - ThinkPad
(Wireless LAN adapter software (ThinkPad 802.11bg, 802.11abg) for Windows XP and 2000 - ThinkPad - szerintem ez nem kell neked)
Display driver (Intel 940GML, 945GM, GL960, GM965 - 950, X3100) for Windows XP, 2000 - ThinkPad - ha integrált Intel videód van
Hotkey driver for Windows Vista, XP, 2000 - Notebooks
Intel PRO 2200bg, 2915abg, 3945bg, 3945abg, 4965ag, and 4965agn Mini PCI adapter wireless software for Windows XP, 2000 - ThinkPad
SmartCard reader driver for Windows Vista, XP, 2000 - ThinkPad R61, R61i (8918), T61, T61p - ha van SmartCard olvasód
ThinkPad Power Management driver for Windows Vista, XP, 2000, Me, 98 SE - ThinkPad
Modem driver for Windows Vista (32-bit and 64-bit)
Card reader driver (Ricoh 4-in-1) for Windows Vista, XP - ha 4in1 kártyaolvasód van
Audio Features for Windows XP, 2000
Bluetooth with Enhanced Data Rate Software for Windows XP, 2000 - ha nagyon kell, marha nagy, BT driver és teljes kezelői felület
Intel Chipset Support for Windows Vista, XP, 2000 - először ezt érdemes feltenni mindig
UltraNav Utility for Windows Vista, XP - szerintem felesleges, nézd meg, aztán szedd le
Integrated Camera Software for Windows 2000/XP - ha van beépített webkamerád
Intel Matrix Storage Manager Driver for Windows 2000, XP, Vista (32bit) - azt hiszem, ebben van a SATA-vezérlő drivere is. Ha ezt leszeded, felteszed, floppy-ra ki tudod másolni a megfelelő drivert. Ekkor sima XP esetén a telepítéás elején, amikor kéri, megnyomod az F6-ot (remélem...), és a floppy-ról bekéri a plusz drivereket. Ezt beadva, felismeri a SATA vezérlőt, és menni fog a telepítés.
ThinkPad SD storage and standard host controller bus driver - ez is régebbi XP esetén kell, SP2 már ismeri, mint az előzőt
Atmel TPM (Trusted Platform Module) device driver for Windows Vista 32-bit, XP, 2000 - security chip driver
Microsoft Bluetooth Support file for Bluetooth with Enhanced Data Rate for Windows XP - Bluetooth driver, semmi sallang.Sipi
-
Sipi
addikt
Ha kézzel, ügyesen telepítesz, nem szükséges a SysUpdate. Nekem egy gondom van vele: hektikusan talál meg dolgokat (semmit, vagy csak pár óriási ThinkVantage-marhaságot). Emellett beépül a rendszerbe, a háttérben fut, sokat zabálva. A WHQL drivereket a sima Windows Update is fel szokta tenni. Ráadásul csak a drivert - pl. a bluetooth olyan, hogy a driver 100k, ha felteszed SysPupdate-tel, az meg a többszáz megás teljes cuccot felteszi.
Mod: tototos, akkor régi az XP. A T61-ben SATA vinyó van, amit az XP csak a Service Pack 2 után ismer fel.
Sipi
-
tototos
addikt
Már a recovery részt kiírtam. Biost 3-szor átnéztem de semmi jelen ennek a rejtett partíciónak
Ezek a driverek közül választhatok Wlannál vagyok gondban mert van 2 majdnem egyfomra
-
Sipi
addikt
válasz
tototos #2713 üzenetére
A BIOS-ban beálílthatod, hogy a rejtett rész mennyire látszódjon. A védelem állapota desabled, normal és secure szokott lenni. Alapban normal, vagyis az oprendszerek látják, de neézkes felülírni. Átállíthatod secure-ba, ilyenkor nem látszik, nem lehet felülírni. Viszont nem is tudod kiírni a recovery készletet, mert a Win nem fogja látni.
Telepítés előtt érdemes erre tenni, akár secure-on is hagyhatod. Ha kell róla valami, visszateszed normal-ba.
Nem tudom megnézni, hol van ez a program. Nincs T61-em, sem Vista-m. Nem hiszem, hogy nálad ne lenne fent - nézd át az összes program között. Többféle menü is szokott lenni, a lényeg, hogy IBM vagy Think vagy ilyesmi szavak vannak benne. A weboldal szerint is itt kell lennie...
Addig ne szedd le a Vista-t, míg nincs recovery készleted!Ezen az oldalon beírhatod a géped sorozatszámát, vagy alatta egyesével kiválaszthatod, hgoy notebook, t61, a hátoldalról leolvasva kiválasztod a típusát és modellszámát, majd a kívánt oprendszert. (Jelen esetben XP-t akarsz feltenni, tehát azt.) Pár bejegyzést kapsz, a drivers and softwares olyan oldalra visz, ami a megfelelő cuccokat tartalmazza. A drivereket fel kell tenned, valamint:
- ha használsz bluetooth-t, az iszonyatos méretű Bluetooth Enhanced Data Rate software is jöhet
- ha van tapipadod, akkor az utranavos cuccokat is. (Elég a driver, a utility akkor kell, ha spéci beállításokat akarsz. De a sima driver telepítése után is sok mindent lehet állítgatni. A utility pedig feltesz pár háttérben futó marhaságot is.)
- Power Manager és Battery *** cuccok
- vannak olyanok, amelyek a nevükben Access Help, Help Center, stb-t tartalmaznak. Nem szükségesek, valamelyikük kell ahhoz, hogy az Access IBM gomb menjen Win alatt. De megint csak sok marhaságot felpakol.
- a Hotkey Utility jöhet
- EasyEject felesleges (és szar is)
- Keyboard Customizer felesleges
- a ThinkVantage programokból szerintem semmit se tegyél fel... Az Access Connections nem mindenkinek működik, otthoni felhasználásnál meg úgysem használod ki a képességeit. Ráadásul ez is beül a memóriába.
- Egyedül a fingerprint cuccosok mehetnek fel, ha használni akarod. Nem árt még a TPM modul sem.Bővebbet nem tudok, mert én csak általában a T61-esek oldalát nézem. Te ismered a pontos típust is, ha azt beírod, nem ajánl fel olyan drivert, ami nicns a gépben. (Nekem most 4-5 féle wireless drivert is mutat.)
Sipi
-
amol
addikt
Nem tudom, nem hiszem. Én emiatt vittem visza több hp-t, de azokon eléggé hallható volt, végül elálltam. Azokban Pentium M volt. Édesapám gépe (P4M) szintén ciripel, de az fagyott is. Azon letiltottam az egyik USB energiagazdálkodását és lejjebb vettem az órajelet, azóta egész jó.
Most van nálam egy Lifebook, T2500, meghallgattam közelebbről és ez is. Kb. 10 centiről hallható éjszakai csendben ha nem megy a venti, nappal már nem. -
amol
addikt
-
tototos
addikt
Na megvettem a T61-t. Kérdés hogy lehet a vista helyett xp-t rakni rá? És hogy lehet a recovery partíciót kiírni dvd-re?
-
Sipi
addikt
válasz
tototos #2704 üzenetére
...
Az IBM-nek (illetve most már Lenovo) működő világgaranciája van. Teljesen mindegy, hol veszed, kitől veszed. Addig, amíg nem történik garvesztéses átalakítás, a világon bárhol érvényesítheted.
IBM szempontból NINCS ilyen, hogy CHS gar. Garancia van, amit a gép sorozatszáma alapján bárki meg tud nézni. Ez az, ami az első eladás napján indul. (Nem a gyártás napján, hanem onnantól, hogy először eladták. Erre írtam, hgoy ez többnyire egy nagyker szokott lenni, aki először megveszi.) Mi az, hogy CHS gar? Mint mondtam, nem a nagyker, kisker, magánszemély ad garanciát az IBM gépekre, hanem az IBM. Bárhol a világon. Függetlenül attól, éppen kitől veszed.
Ha CHS garancia van rajta (ami nem tudom, mit jelenthet), számomra egyet jelent: nincs garancia a gépre. Ha nincs rajta IBM garancia, akkor vagy lejárt, vagy olyat cseréltek a gépen, ami miatt többé nem garanciális. Pl. széttört a TFT panel, és valahonnan a bontóból tettek rá egy másikat. Innentől nem ér az IBM világgaancia, hiszen az csak az eredetileg összeszerelt gépre, annak alkatrészeire él, és csak akkor, ha a szakszerviz cseréli.
Ha ragaszkodsz ehhez a megnevezéshez, és tényleg erről van szó, akkor csak a CHS vállal valami garanciát a gépre, mert az igazi, eredeti már nem érvényes. Ez pedig szinte semmi, kíváncsi vagyok, kijelző-hiba esetén a CHS ingyen kicserélné-e a TFT-t, ami neki pár százezer forintba kerül. (Hiszen meg kell rendelnie az IBM szerviztől, ki kell fizetnie.)Tisztázd az eladóval, mit ért a CHS garancia alatt. IBM berkekben ennek szerintem nincs értelme. IBM gépek esetén _garancia_ létezik, semmi egyéb előtagot, utótagot, jelzőt, főnevet nem lehet mellébiggyeszteni.
Sipi
-
Gondwana
addikt
Hurrányaraluuunk! Most vettem észre, hogy zizeg a T60-am tápja.
(kb. az a hang, mint amikor váltófesz. mágneskapcsolóban a kis gyűrű a vasmagon elreped, és attól zúg)
Szerencsére most még nem hangosabb, mint a HDD - de magától javulni nem szokott, csak romlani a zúgás...
Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OLED monitor topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nyaralás topik
- C# programozás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 840G10 - i5-1350P!!!! nem U!!! Vadiúj!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest