- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Házi hangfal építés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Milyen asztali médialejátszót?
Aktív témák
-
Tim82
félisten
-
Shadowfax
addikt
válasz
dabadab #3518 üzenetére
De X300-ad még lehet.
Már egy ideje nem tudnak lázba hozni az új fejlesztések, de ez most egy nagyon erős kivétel.karesz, dabadab: Thinkpad-talira jöttök?
-
Otisz
őstag
válasz
dabadab #3482 üzenetére
Köszi.
Időközben kiderítettem. Az első valóban helyszínire terjesztené ki a 3évet, de sajnos az én gépemre gyárilag 1év volt...
És sajnos jövő hónap 10-én lejár. Igazából én +2évben gondolkodtam, de már az 1év sem olcsó...és mindenhol csak 1évet ajánlanakAz lenne a legjobb, ha az első változatban leírt garihosszabbítás az én 1évemet 3évre váltaná. Van itt olyan, aki valamennyire benfenntes ebben, és megtudná a rögeszmém erősíteni, esetleg cáfolni?
-
Shadowfax
addikt
válasz
dabadab #3141 üzenetére
a videokartya kezd elszakadni/elszakadt az alaplaptol
Sajnos ez egy ismert probléma több típusnál is. A Thinkpads fórumon is gyakran emlegetik. Többeknek sikerült így megoldani a dolgot. Mondjuk nekem ehhez nem lenne bátorságom...Szerintem a manual alapján könnyen ki lehet cserélni az alaplapot, ha sikerül szerezned.
Az uramozás márcsak azért is zavar, mert a nememből fakadóan nem lehetek "úr".
-
zfarkas
senior tag
-
lamazonia
tag
válasz
dabadab #2854 üzenetére
azért nem sima soros ketyere, és nem is feltétlen soros...
Nem minden esetben-csak az esetek 80%ban- kell levenni a chipet, ha jó helyen van, van úgy hogy lehet "simán" is olvasni, viszont utánna decrypt(ha jól tudom, de pl. a régebbi hpéknál még az se)
De amúgy arra gondoltam, hogy ha van password akkor egyszerűen nem veszem meg...
Csak még mindig nem tudom hol vegyek gépet...
a laptopinfossal az az egy bajom, hogy integ gma -s a videokártyája... -
Sipi
addikt
válasz
dabadab #2854 üzenetére
Gondolom, te is rákerestél már a neten: _ennyire_ azért nem egyszerű. Úgy tudom, nem sima soros port kell hozzá, házilag barkácsolnod kell egy megfelelő ketyerét. Egyes modelleknél kiszedni sem egyszerű, van, ahol az alaplapra van forrasztva. Chipek lábát sem könnyű szerelgetni. És maga az olvasás sem úgy megy, hogy olvas egy portot és ott a jelszó.
Sipi
-
Joey
tag
válasz
dabadab #2763 üzenetére
Nekem egyszer egy rossz memoria modul csinalt hasonlo dolgokat (szinten T41). Elindult neha, de amikor mozgattam a gepet megallt. Azt hittem en is, hogy alaplap lesz, azon belul is a memoria foglalatra gyanakodtam, mert volt, hogy akkor fagyott meg amikor a memoriat megmozditottam boot kozben.
Probaltam mas modullal is, de azzal sem indult. Mar majdnem lebontottam amikor tettem meg egy probat egy harmadik memoriaval es azzal mar megy rendesen. Ez eredeti memoria mas gepben sem mukodik, teljesen halott. Persze nem biztos, hogy nalad is ez lesz a gond, de talan egy probat meger.
-
atosz
őstag
válasz
dabadab #2650 üzenetére
De igen sajnos. Ez egy szoftveres beállítás, amit a Battery Maximizer teszi lehetővé, és amíg az nem fut, tölteni fogja az akkut, azaz nem tanácsos. 96% és afölött tök mindegy, mert nem tölt rá semmiképp, de az alatt akkor tanácsos előtte akkuról bootolni, majd utána rádugni a tápot. De ha kikapcsolod a gépet és nem húzod ki a tápot, akkor nem kell törődni vele, mert akkor nem fog rátölteni!
-
-
Yaye
őstag
válasz
dabadab #1630 üzenetére
Aha, ilyesmire tippeltem. Tehát tulképpen a hdd nyákján is csücsül egyfajta ''security chip'', ami tárolja a jelszót, és kéri fölpörgés előtt? És mi van ha olyan régi vezérlőre köti az ember ami még nem is ismeri az ATA jelszót, mint olyat? Gondolom a beállított jelszó mellett a meghajtó megköveteli a vezérlőtől is hogy kezelje a jelszót, tehát nem is a gép, hanem maga a meghajtó makacskodik.
Most már csak azt nem értem, hogy ha minden modernebb hdd ismeri az ATA jelszó intézményét, akkor miért nem általános ez a lehetőség az asztali alaplapok biosában is (kivéve IBM thinkcentre)? Vagy csak én nem láttam még soha? Úgy tűnik, nem egy haszontalan, vagy könnyen megkerülhető védelem. -
amargo
addikt
válasz
dabadab #1468 üzenetére
Áhhhhá! Hát igen elvileg ez amolyan MM-es scart csoda varázslás, de nekem a TV-tunerrel ment. Más TV-vel még nem próbáltam, de mindenképpen minősigebbet veszek!
Bár most s-video kábel rca átalakítót keresek:
[link]
[link]
[link]
Vagy ilyen aranyozottat?
[link]
Csak kicsit soknak tünik nem?
Mindenesetre köszönöm a linket! Legalább megtüdtam, amit gondoltam, hogy a kábellel van valami necc.. és nem az amit meséltek, hogy 4tűsel csak FF-lesz.
szerk:
Hehe, itt írják is
[link]
[Szerkesztve] -
Sosy
csendes tag
válasz
dabadab #1360 üzenetére
Hali!
Új vagyok a grafikai témát illetően, nemigazán értek hozzá. Az egyik barátom szeretne gépet venni notebook felé hajlik nagyon jobban örülne ha mobil lenne a gép és nem helyhez kötött.
Hogy mit értek a grafikai munkán?
Most kezd majd egy grafikai iskolát és ahhoz kell neki.
lesz benne bőven 3D is ha igaz. program neveket nem tudok sajnos, hogy milyenek futnának rajta . Szerinted jobban járna egy asztali géppel?
A szín hűséget illetően. Ha rá csatlakoztatna egy külső monitort akkor is gondjai lennének? -
Shadowfax
addikt
válasz
dabadab #1122 üzenetére
T7x
Ne szaladjunk annyira előre.
Biztosat ugyan senki sem tud, de egyes jólértesültek szerint már a T60-as egyes modelljei október közepétől kaphatók Merommal (az USA-ban persze), s aztán a T61-esek is megjelennek decemberben.[link]
További fontos (és már biztos, bejelentett) info: lesz wide képernyős T sorozat hamarosan![link]
-
Neja
csendes tag
válasz
dabadab #1026 üzenetére
Köszönöm szépen! Nagyon jól vágod a témát!
Pontosan erről van szó: a hibás pixelek nem zavarnak, mert tényleg nagyon oda kell figyelni, hogy észrevegyem őket, de baromira bosszant a dolog, hogy vettem egy dolgot ami nem kis pénzbe került, és nem tökéletes; holott mielőtt ezt a márkát válaszottam, mindeki csak ezt ajánlotta, hogy ilyet és ne mást: ''A mobilok a Nokiánál, a notebookok pedig az IBM Thinkpadnál kezdődnek és végződnek!'' - mondták.
Mindenesetre nem gondoltam volna, hogy a dühöngésemmel ennyire fellendítem a topik forgalmát.Bocsi.
Az viszont - kicsit furcsán hangzik - de megnyugtat, hogy az előttem szólók közül is van néhány Thinkpad tulaj, akiknek szintén van hibás pixeles gépük.Megpróbálok együttélni a tudattal, hogy én is így jártam.
-
Atlantis
veterán
Nem veszem annak. Inkább azt áruld el, mi az az FRU? Nézem a linket, amit Shadowfax adott, annak alapján próbálok magyar nyelvű bill-t azonosítani a géphez. De ott az FRU számnál tagozódik még tovább, van NMB, meg Chicony. Most melyik a jó? Melyik van gyárilag a gépben?
-
Atlantis
veterán
-
sssent
senior tag
Szerintem az active protection kapcsolgatja le. Ölben is kikapcsolgathat, mert ha szép lassan egy adott szögnél jobban megbillented a gépet, akkor azt is borulásnak veszi, hiába nincs rázkódás, és hiába nem hirtelen a mozdulat. Tipikusan előfordul ilyen ágyban fetrengve. Legalábbis nálam ez a helyzet. De nézd meg a vezérlőpultban az AP-t, ott valós idejű státuszt is tudsz követni. Látványos móka.
-
bundee_rbk
csendes tag
Köszönöm a mindenre kiterjedő választ! Közben én is keresgettem, meg is találtam, télleg jó kis cucc, csak az a baj egy kicsit borsos az ára (ja, mondjuk ne mondjam ezt ha ennyit kiadtam a notira
...
Mondjuk arra biztos jó lenne, hogy megkíméljem a gépet a sok csatlakozódugaszolástól meg felesleges kijelzőnyitogatástól.
Nincs valakinek esetleg egy használt eladó itt a fórumon?
[Szerkesztve] -
Herby
csendes tag
>>>''....ha rendelni kell gepet (marpedig eros a gyanum, hogy ha angol winnel meg angol billentyuzettel szeretnem, akkor rendelni kell) akkor kb mennyi ido alatt erkezik meg....''<< Rendeléstől számítva kb. 3-4 hét a beérkezés.
>>>...Ja, meg ha van vhol vmi teljes arlista (ahol nem csak par verzio ara van meg), az is erdekelne....<<< Alábbi linken látod a teljes T43-as árlistát amiben minden modell benne van: [link]
Ízelítő itt: [link]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Horgász topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BMW topik
- Formula-1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Medence topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Asus ROG STRIX G713RC-HX180
- Acer Predator Helios 300 (felújított)
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest