Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    Teljesen más, félig-meddig ideillő téma: valakinek van valamilyen tapasztalata a Thinkpad A-széria gépeivel?

    A PH!-n - a kereső tanúsága szerint - nem is volt az A-szériának topikja, ezért dobom be a kérdést.

    A kérdés azért merült fel bennem, mert relatíve jó áron tudnék jutni egy A30-hoz. Ami információt eddig gyűjtöttem, az alapján az A-sorozat az IBM "desktop replacement"-nek nevezhető sorozata volt, Pentium III-M/Pentium 4-M processzorokkal, kb. a G és az R-sorozat elődjeként tartják számon. (Nem tudom, mennyire igaz, az R-széria nekem nem tűnik desktop replacement-nek, csak az angol Thinkpad-fórumot olvasgatva láttam ilyen megállapítást.)

    Gondolkodom a megvételén, mert úgy érzem, jól jönne egy tartalék gép. Helyem nincsen sok, tehát asztali gép ezért se jöhetne igazán szóba (nem játszom sokat és 2003-nál újabb játékaim sincsenek, az egy szál engem érdeklő Neverwinter Nights 2-ért nem fogok asztali "gamer" :DDD gépet venni). Nem igazán hordoznám, tehát a súly és akkuidő nem fontos tényező (amúgy van egy nagyon jó súlyelosztású hátizsákom :) )

    Viszont notihoz képest jól bővíthető (2 Ultrabay slot-ja van, tehát ODD és 2. HDD is lehet benne egyszerre), felteszem, a PIII-M 1.13 Ghz-es órajelű processzor egy 16 Mb-os VGA-val azért még megbirkózik a DVD-k, DivX-es és XVid-es filmek lejátszásával. Egyébként meg Office-jellegű alkalmazások, zenehallgatás és talán net/letöltés menne rajta, de nem 24/7-ben. :) Az általam kinézett darab 15'' TFT-jű (a keresés szerint 1400x1050 a felbontása), 256 Mb PC133 SDRAM (naná, hogy bővíteném majd), 30 Gb HDD, valamint egy CD-író és egy DVD-olvasó van benne (két ODD). Amit én tervezek még vele, hogy esetleg beraknék az egyik optikai meghajtó helyére egy 2. HDD-t és arra pedig feldobnék egy kezdőknek szánt Linux-disztribúciót. (Nem értek a Linuxhoz, de remélem, ez csak időleges. ;) Vajon az Ubuntu eldöcögne rajta?)

    Ja és egy későbbi beszerzésen gondolkodva - valamikor tervezek venni E-Bayről egy Dock II-t, azzal pedig mind a T40-em, mind az A30 kompatibilis a Thinkwiki alapján. :)

    Várnék pro és kontra véleményeket, tapasztalatokat az A-szériáról - nem szeretnék neki külön topikot nyitni feleslegesen, nem hiszem, hogy túl sok embernek lenne Magyarországon. Előre is köszönöm. :R

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Aktív témák