- Megjött a Chieftec VEGA M szériás tápok legnagyobb teljesítményű kiadása
- 280 Hz-es, remekül felszerelt WOLED monitor jött a Gigabyte gondozásában
- Itt az AI videók TikTokja, az OpenAI új agymenése
- Rekordösszegért kerül szaúdi kézbe az Electronic Arts
- Nem saját tervezésű a Zhaoxin új szerverprocesszora
Aktív témák
-
Tim82
félisten
Teljesen más, félig-meddig ideillő téma: valakinek van valamilyen tapasztalata a Thinkpad A-széria gépeivel?
A PH!-n - a kereső tanúsága szerint - nem is volt az A-szériának topikja, ezért dobom be a kérdést.
A kérdés azért merült fel bennem, mert relatíve jó áron tudnék jutni egy A30-hoz. Ami információt eddig gyűjtöttem, az alapján az A-sorozat az IBM "desktop replacement"-nek nevezhető sorozata volt, Pentium III-M/Pentium 4-M processzorokkal, kb. a G és az R-sorozat elődjeként tartják számon. (Nem tudom, mennyire igaz, az R-széria nekem nem tűnik desktop replacement-nek, csak az angol Thinkpad-fórumot olvasgatva láttam ilyen megállapítást.)
Gondolkodom a megvételén, mert úgy érzem, jól jönne egy tartalék gép. Helyem nincsen sok, tehát asztali gép ezért se jöhetne igazán szóba (nem játszom sokat és 2003-nál újabb játékaim sincsenek, az egy szál engem érdeklő Neverwinter Nights 2-ért nem fogok asztali "gamer"
gépet venni). Nem igazán hordoznám, tehát a súly és akkuidő nem fontos tényező (amúgy van egy nagyon jó súlyelosztású hátizsákom
)
Viszont notihoz képest jól bővíthető (2 Ultrabay slot-ja van, tehát ODD és 2. HDD is lehet benne egyszerre), felteszem, a PIII-M 1.13 Ghz-es órajelű processzor egy 16 Mb-os VGA-val azért még megbirkózik a DVD-k, DivX-es és XVid-es filmek lejátszásával. Egyébként meg Office-jellegű alkalmazások, zenehallgatás és talán net/letöltés menne rajta, de nem 24/7-ben.
Az általam kinézett darab 15'' TFT-jű (a keresés szerint 1400x1050 a felbontása), 256 Mb PC133 SDRAM (naná, hogy bővíteném majd), 30 Gb HDD, valamint egy CD-író és egy DVD-olvasó van benne (két ODD). Amit én tervezek még vele, hogy esetleg beraknék az egyik optikai meghajtó helyére egy 2. HDD-t és arra pedig feldobnék egy kezdőknek szánt Linux-disztribúciót. (Nem értek a Linuxhoz, de remélem, ez csak időleges.
Vajon az Ubuntu eldöcögne rajta?)
Ja és egy későbbi beszerzésen gondolkodva - valamikor tervezek venni E-Bayről egy Dock II-t, azzal pedig mind a T40-em, mind az A30 kompatibilis a Thinkwiki alapján.
Várnék pro és kontra véleményeket, tapasztalatokat az A-szériáról - nem szeretnék neki külön topikot nyitni feleslegesen, nem hiszem, hogy túl sok embernek lenne Magyarországon. Előre is köszönöm.
Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Xbox Series X|S
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix Gamer Laptop, Ryzen 7 4800H, RTX 3050 Ti, Makulátlan Állapotban
- Lenovo Thinkpad P14s "Kis Tervező Vágó" Notebook -75% Ryzen 7 Pro 4750U 32/512 Radeon 2GB FHD IPS
- Bomba ár! Toshiba Satellite L50 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 1 év garancia!!
- Bomba ár! Asus K73SJ - i7-2670QM I 6GB I 120GB SSD I 17,3" HD+ I Nvidia I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Z Fold7 Blue Shadow Hajlítható nagyképernyős élmény 12/512 GB-2028. 09. 03
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest