- iPad topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Fujifilm X
Aktív témák
-
Tim82
félisten
Teljesen más, félig-meddig ideillő téma: valakinek van valamilyen tapasztalata a Thinkpad A-széria gépeivel?
A PH!-n - a kereső tanúsága szerint - nem is volt az A-szériának topikja, ezért dobom be a kérdést.
A kérdés azért merült fel bennem, mert relatíve jó áron tudnék jutni egy A30-hoz. Ami információt eddig gyűjtöttem, az alapján az A-sorozat az IBM "desktop replacement"-nek nevezhető sorozata volt, Pentium III-M/Pentium 4-M processzorokkal, kb. a G és az R-sorozat elődjeként tartják számon. (Nem tudom, mennyire igaz, az R-széria nekem nem tűnik desktop replacement-nek, csak az angol Thinkpad-fórumot olvasgatva láttam ilyen megállapítást.)
Gondolkodom a megvételén, mert úgy érzem, jól jönne egy tartalék gép. Helyem nincsen sok, tehát asztali gép ezért se jöhetne igazán szóba (nem játszom sokat és 2003-nál újabb játékaim sincsenek, az egy szál engem érdeklő Neverwinter Nights 2-ért nem fogok asztali "gamer"
gépet venni). Nem igazán hordoznám, tehát a súly és akkuidő nem fontos tényező (amúgy van egy nagyon jó súlyelosztású hátizsákom
)
Viszont notihoz képest jól bővíthető (2 Ultrabay slot-ja van, tehát ODD és 2. HDD is lehet benne egyszerre), felteszem, a PIII-M 1.13 Ghz-es órajelű processzor egy 16 Mb-os VGA-val azért még megbirkózik a DVD-k, DivX-es és XVid-es filmek lejátszásával. Egyébként meg Office-jellegű alkalmazások, zenehallgatás és talán net/letöltés menne rajta, de nem 24/7-ben.
Az általam kinézett darab 15'' TFT-jű (a keresés szerint 1400x1050 a felbontása), 256 Mb PC133 SDRAM (naná, hogy bővíteném majd), 30 Gb HDD, valamint egy CD-író és egy DVD-olvasó van benne (két ODD). Amit én tervezek még vele, hogy esetleg beraknék az egyik optikai meghajtó helyére egy 2. HDD-t és arra pedig feldobnék egy kezdőknek szánt Linux-disztribúciót. (Nem értek a Linuxhoz, de remélem, ez csak időleges.
Vajon az Ubuntu eldöcögne rajta?)
Ja és egy későbbi beszerzésen gondolkodva - valamikor tervezek venni E-Bayről egy Dock II-t, azzal pedig mind a T40-em, mind az A30 kompatibilis a Thinkwiki alapján.
Várnék pro és kontra véleményeket, tapasztalatokat az A-szériáról - nem szeretnék neki külön topikot nyitni feleslegesen, nem hiszem, hogy túl sok embernek lenne Magyarországon. Előre is köszönöm.
Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPad topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad T16 Gen2 16" FHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 7710 17,3" Laptop , i7 6820HQ , Quadro M4000M 4GB , 32GB DDR4 , 512GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest