- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
Kovács84
aktív tag
Ismét két T61 az infónál
Hát, nem 21:00-kor rakták fel az biztos
-
karesz501
senior tag
válasz
macskajancsi #3392 üzenetére
Érdeklődj egy kicsit a Laptopinfo-nál, hátha nem olyan nagy a baj és értelmes összegért vállalják a javítást. Hátha nem az alaplap, mert akkor alkatrésznek eladhatod itt a Ph-n, talán.
-
macskajancsi
aktív tag
sziasztok!
adott a kovetkezo problema: IBM T21es laptopom nem indul.
nem volt semmi lathato elojel, egyszercsak ilyen lett. ha megnyomom a bekapcs gombot, csak a power led gyullad fel egy tized masodpercre. se venti nem porog fel, se egy csippanas, semmi eletjelet nem ad ezen kivul.
kb 200+szor nyomogattam, az a vicces hogy egyszer az elejen sikerult elinditani, azota semmi.
amiket probaltam: kiszedni belole mindent, ami viszonylag konnyeden kiszedheto (ram, winy, dvd, aksi). eredmeny semmi.en az alaplapra gyanakszom.
lehetseges hogy kiszaradtak a kondik? (2001es, felujitva nem volt)
vagy valami taparamkor fikkant meg?
gombelem lemerulese jarhat ilyen problemaval?par otletet begyujtenek meg mielott kukaba dobom...
elore is koszi a valaszt!
-
Shadowfax
addikt
IBM TPN200 P2D
Ilyan notebook nem létezik. De csókoltatom a boltot, amelyik így hirdeti.Ez ui. egy Lenovo 3000 N200 nevű gép, sose volt köze se az IBM-hez, se a ThinkPad (TP) elnevezéshez. Lenovo 3000 sorozat topikjában érdeklődj.
-
Koszta
tag
Sziasztok!
Mit gondoltok a IBM TPN200 P2D tipusú notebookról? Megéri emgvenni, vagy ilyen árért (150000Ft), tudtok esetleg jobbat?
Köszi -
Shadowfax
addikt
Újabb kiszivárgott infók szerint ilyen ThinkPadek lesznek elérhetők:
X-series
ThinkPad X200 (11")
ThinkPad X300 (13.3")W-series
ThinkPad W400 (14")
ThinkPad W500 (15.4")
ThinkPad W700 (17")T-series
Thinkpad T400
ThinkPad T500R-series
ThinkPad R400
Thinkpad R500 -
Kovács84
aktív tag
Sziasztok
A Lenovo honlapján még mindig nem működik a Warranty Lookup, vagy csak én bénázok? Már több mint 1 napja??? -
atosz
őstag
Tényleg jóknak tűnnek az X-ek, tetszenek nekem is nagyon. Fasza felbontás, kis méret, LED-es kijelző, SSD, tapipad, no és Thinkpad, mi kell ennél több? Remélem a HSDPA modul is benne lesz azért.
-
Gondwana
addikt
válasz
Shadowfax #3375 üzenetére
A Lenovo X200 név már foglalt...
Bár egyesek szerint meg nem az... Lehet, hogy fake? (nekem annak tűnik, de ki vagyok én...)
-
karesz501
senior tag
válasz
Shadowfax #3375 üzenetére
Egyetértünk (bár ez inkább rám nézve jelent bókot, tekintve Thinkpad "szaktekintélyedet"
).
Nekem tetszik 13.3"-on a widescreen is, pláne ha WSXGA. Pont az SXGA hiánya volt ami "elrettentett" korábban az X sorozattól, bár mostanság már kezdtem megbarátkozni a gondolattal. De ezek szerint nem kell majd kompromisszumokat kötnöm ezen a téren. Cserébe min. $2000-ról indul majd az alapmodell...
-
Shadowfax
addikt
válasz
Major Major #3373 üzenetére
Valószínűleg kettéosztják az X sorozatot 13.3"-os X300-as és 12"-os X200-as modellekre.
Nekem nagyon bejövős.Lealázza majd a Macbook Air-t.
Láttátok, hogy visszatették a hagyományos piros-kék csíkokat a trackpoint gombjaira? A Lenovoblogon erre szavaztak a júzerek pár hónapja.
-
venember83
nagyúr
válasz
Major Major #3373 üzenetére
Az R61 és T61 alatt van súlyban és kijelzőméretben, tehát nem. De gondolom a nagysága miatt lett X300 és nem X70. Külön kategória típuson belül.
-
h0o2a7j6
tag
köszi, akkor nem én voltam béna
-
h0o2a7j6
tag
Aki ráér próbálja már meg megnézni a gépe gariját a gyári honlapon, sztem valami nem frankó vele.
Én itt próbáltam -
Blaise
veterán
válasz
adnoctum18 #3364 üzenetére
hát az kicsit sok
Közben eszembe jutott egy kérdés:
R&R-el megoldható, hogyha újrahúzom a rendszert, akkor létre tudom hozni a recovery lemezeket ISO fájlba ?
-
adnoctum18
senior tag
Nekem a laptop.hu-nál 30-40k-ra saccolták az árát,annyit sokallok érte.
Én is kíváncsi lennék,hogy a kolléga mennyiért vette.
itt egy amazonos ár ,nagyjából úgy látom reális a laptop.hu becslése -
Shadowfax
addikt
válasz
Kovács84 #3359 üzenetére
Kérd el az eladótól a gép serial és type számát, s itt csekkold le, van-e és meddig szól a garancia. A szerviz is csak ezt fogja nézni, nem kérnek semmilyen más papírt.
Ha esetleg a laptopinfo adott róla számlát, azt érdemes azért elkérni (nem a szerviz miatt).
(Válaszoltam a prividre is.) -
Kovács84
aktív tag
Sziasztok vennék egy használt korábban a laptopinfónál vásárolt TP60-ast, mit kell nekem ehhez a géphez kapnom, ill. a gari ügyintézés ebben az esetben hogy megy (a gép még elvileg garis), számla, ilyesmit adnak?
Előre is köszönöm. -
Tud valaki nekem segíteni ultrabay témában?
Egy ilyen advanced ultrabay battery-t (ultrabay slim) be tudok tenni egy R51 ultrabay enhanced portjába? [link]
Hivatalosan ez az akksi T6X sorozathoz van, de ez alapján az ultrabay enhanced slotban ultrabay slim és enhanced eszközöknek is mennie kell: [link]
-
HXY
addikt
a jó kis fém zsanérokat lespórolták...
-
karesz501
senior tag
-
eszizoli
csendes tag
Sziasztok!
Egy IBM T43-as szerkezetben szeretnék HDD-t cserélni nagyobbra esetleg gyorsabb is (7200).
Hol lehetne utána nézni, hogy mivel lenne 100%-ig kompatibilis?
A samsung notebook merevlemezek egész jó árban mozognak, vajon mit szólna egy ilyenhez a gépem?Tapasztalatokat, ötleteket várnék!
-
Foxi
senior tag
válasz
Shadowfax #3350 üzenetére
Jól néz ki, a súlya is igen kellemes, van beépített optikai meghajtó. Kellemes gépnek tűnik, gondolom az árazás is hasonló lesz
Bár kicsit vastagnak tűnik a káva az LCD körül. Majd 1-1,5 éves korában, ha találok belőle hasonlóan jó vételt mint az X60 volt, talán még esélyes is lehet
Monjuk ez az SSD árak fényében nem valószínű.
Ha még jó vékony is lesz, akkor elbújhat mellette a Macbook Air.
-
Shadowfax
addikt
Jeeeeeeeeee!
Kiszivárogtak infók az új ThinkPadről.
Ultralight Lenovo X300 Series Thinkpad
At a glance, some of the major features include: a 13.3-inch LED backlit 1440X900 screen, an ultralight 2.5 pound form factor, and Intel Merom Santa Rosa Dual Core CPU (2.0 Ghz / 880 Mhz ), a 64 GB SSD, up to 4GB of DDR2 PC2-5300 memory, and 4 hours of battery life.
[link]Nekem tetszik.
-
amargo
addikt
hi!
Biztos kérdezték már, de nem találtam, t43- slotjába megy bele maximum 2G memória? vagy összesen..?
Én ebből csak azt értelmezem, hogy max 2G megy bele de 2db-ból..
* PC2-4200 CL4 Non-Parity (NP) Double Data Rate Two (DDR2) Synchronous DRAM (SDRAM) SO-DIMM memory
* 200-pin SO-DIMM with gold-plated leads
* 256 MB, 512 MB, or 1 GB PC2-4200 CL4 NP DDR2 SDRAM SO-DIMM
* Supports up to two 1GB SDRAM SO-DIMMs
* Supports maximum memory up to 2GB -
dekoninck
aktív tag
válasz
karesz501 #3330 üzenetére
Max 15000 a bill? Jól hangzik.
Azt sajnos nem tudom, hogy lesz-e SXGA kivitel, jó lenne, de szerintem a feleségemnek ez is megtenné. A lényeg, hogy a gép maga pici, könnyű.
De mik vannak itt Japánban... azt nem mondom, hogy a világ többi része el van maradva, de hogy minden drágább máshol, az tuti. Kedvencem a Dynabook ss széria, a 12 colos képernyő+DVD író+ 900 grammos tömeg kombó, és nincs 300.000 jen (450.000 HUF), ami sok, de máshol még sokabb, sajnos, és nemcsak nálunk. -
karesz501
senior tag
válasz
dekoninck #3329 üzenetére
Félreértettél. Természetesen nem ajándékba gondoltam
Én már elhatároztam, hogy akkor cserélem majd a T60-amat amikor tudok külföldről hozatni/szerezni/bármi egy Thinkpad-et. Mondjuk arra lennék kiváncsi, hogy van/lesz-e esély arra, hogy SXGA, esetleg SXGA+ -os X szériás gépek is megjelenjenek a közeljövőben?!?!?
Azt még megvárom, jólEgyébként javaslom inkább az IBM-et, már csak a nemzetközi szervíz- és garanciahálózat miatt is (amivel egyébként a Toshiba is büszkélkedhet, legalább is a szervízzel biztosan). A beszerezhető és házilag is könnyen (no meg nem utolsó sorban garanciavesztés nélkül) beszerelhető, max. bruttó 15k-s magyar billentyűzetről nem is beszélve
-
dekoninck
aktív tag
-
Grafiqs
őstag
Mit javasoltok új akksi gyanánt. Mindkettő "gyári" ugyanannyiba kerül, de az egyiket a Panasonic gyártmány a másik pedig Sanyo?
Egy X31-be kerülne.Vagy voltaképpen tökmindegy?
-
Gondwana
addikt
válasz
h0o2a7j6 #3325 üzenetére
T60-on elöl, a kapcsolóval. Egyébként mindig az utoljára használt hálózathoz próbál kapcsolódni boot után.
Nagyon tetszik benne, hogy a 4 helyszín, ahol használom, külön profilok, ezen felül még kettőt csináltam: 10.0.10.XX és 192.168.0.XX az egyéb esetekre - pl. crosslink, vagy DHCP nélküli hálók. -
h0o2a7j6
tag
Azt hol tudom beállítani, hogy windows induláskor ne csatlakozzon automatikusan az itthoni wlan hálóhoz az access connections?
Találtam egy ilyen opciót a global settingsnél hogy: allow wireless connection at windows logon, na ez nincs bepipálva, mégis csatlakozik automatikusan! -
karesz501
senior tag
válasz
dekoninck #3323 üzenetére
Pont nekem válaszolt Shadowfax
, kb. ugyanilyen kérdésemre. Egyébként tudsz itthon venni, a mikéntekről olvassd ezt a post-ot.
szerk.: nekem is hozol egyet?
-
dekoninck
aktív tag
Helló guruk,
Ha Japánban veszek egy X61-et, otthon tudok hozzá szerezni magyar billentyűzetet?
Kapaszodjatok meg: 140000 HUF-nak megfelelő jenbe kerül, bár nem a legújabb. T7100, 80 GB vinyó. -
Kovács84
aktív tag
Az infóhoz jött egy TP60-as X1300-al
-
tototos
addikt
Hello mindenkinek!
Mióta vettem egy új acces pointot azóta sokkal többet megy a gép ventije. Szerintetek mitől van ez? Elvileg ennek az antennája erősebb min a régié.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Atlantis #3314 üzenetére
Akkor: Eszközkezelőben a Nézetben "Rejtett eszközök megjelenítése" katt. Ekkor előjön a "Nem PnP (Plug and Play) illesztőprogramok" közt "Beep" -> dupla klikk -> Illesztőprogram fül ->Letiltás.
Angol windózon: Device manager Menu-> View-> Show Hidden devices ->Expand Non Plug and Play devices -> Double Click "Beep" -> Select the Driver Tab -> Disable.
-
ketyi
csendes tag
Sziasztok,
ehhez mit szóltok:
Thinkpad X60 Tablet, új, brutto 250 ft:
http://www.digitalkind.co.uk/INU_Products/...sp?ref=M85284JV
ebben van touchpad,enélkül még olcsóbb:
http://ecommerce.cbccomputers.com/INU_prod...SP?ref=M85284JUa héten vennék, szerintetek?
valahol jobb ár? -
Scalpel
senior tag
válasz
Atlantis #3308 üzenetére
Talán be van állítva a Power Managerben, hogy tápellátás váltás esetén csippanjon. Az szokott olyan lenni, hogy eldobod magad az ijedtségtől.
A Power Managerben a Global Power Settings fül alatt van egy Beep when power state changes pont, és előtte négyzet pipával vagy anélkül. Ha be van pipálva, akkor szedd ki, és remélhetőleg elmúlik. -
Adrian Mole
senior tag
Segítség!
Megint gondom van az Access Connectionszel, vagy általában az internetes csatlakozással (T60). Wireless csatlakozás nem megy. Pedig minden be van állítva a location profilnál (otthon fix IP, titkosítás van), azt mondja mégis, hogy nem találja a hálózatot. Hol az a baja, hogy szerinte nincs elég közel, hol az, hogy nem válaszol a rooter. Find-nál tökéletesen látja pedig a rootert.
Felmerült bennem az is, hogy a héten egy szállodában rákényszerültem egy T-COM-os wireless kártya megvásárlására (máshogyan nem volt net), annak a beüzemelése is nagyon lassan ment, hátha az okoz gondot (azt a location-t már letöröltem). -
Atlantis
veterán
Miért van az, hogy néha egy irdatlan hangosat csippan a gép? Lefordulok tőle a székről. Minden hangerőbeállítástól független. Van valami rejtett hangszórója, mert némítás esetén is csinálja, BIOS-ban viszont nem lelek erre vonatkozó infót.
-
atosz
őstag
válasz
Gondwana #3305 üzenetére
Régebben se töltött rá mindig - szerintem, csak a T42 óta be tudod állítani, hogy mikortól töltsön, amúgy meg a korábbiaknál sem töltött rá szerintem 96(vagy 92)% felett. Egyébként szerintem kegyetlen jó ez a ficsőr, én remekül ki tudom használni, csak kár hogy szoftveres a dolog, de ettől függetlenül nagyon használható.
Mi a T60 féle stratégia? T42p-m van, és sajnos Dellre váltok, bánom és sajnálom kissé... -
atosz
őstag
válasz
Major Major #3303 üzenetére
A nagy meleg tényleg nem jó neki. De egy szobahőmérséklet teljesen OK. Ráadásul a T40-41-42 szerintem az egyik valaha leghűvösebb gépek, nagyon jó a kialakításuk, nem fog melegedni az akku, ha lóg a 220-on. Ha csak asztalaon használod, akkor nyugodtan legyen benne az akksi, de célszerű legalább 1-2 hetente megjáratni egyet az akkut.
-
Gondwana
addikt
Ha úgy lennének tervezve, hogy hálózati használat mellett le kellene szedni az akkut, akkor azt szerintem Nagykékék ráírták volna (OK, hogy egy FuSi vagy MSI vagy ... melyik gyártót nem sértem meg - nem írta volna rá, de egy IBM...) szerintem...
Hallottunk már olyant, aki leszedegette, de előbb kimúlt az akkuja, mint aki nem szedegette le. T42 óta nem tölt rá mindig, ha konnektort lát (nekem szimpatikusabb mondjuk a T42 féle változat a mostani T60 féle stratégiánál).
Ami biztos kinyírja az akkut, az a hideg (azt hiszem, már 6 fok alatt, bár a víz 4-en kristályosodik és zúzza le a lítium-elektróda pórusait). Ami mégjobban, az a meleg (50 fok felett). Azt is sokan leírták már sok helyen, hogy 50% körül töltve tárolni a legegészségesebb az akkunak. -
Major Major
senior tag
Elméletileg a Li-Ion akksiknak nem tesz jót a meleg, ezért hálózatra téve a gépet jobb kivenni, és távol tartani minden hőforrástól. (hűtőbe rakni pl.
)
http://en.wikipedia.org/wiki/Li-ion_batteryGyakorlatilag, sokak szerint, semmi különbség. Nekem konkrét tapasztalataim nincsenek...
-
magi20
senior tag
Meglett a t40-esem:-))))))
végre lett egy notim,és jó áron is szerváltam szerintem.
mekkora pata hdd-t lehet belerakni?Illetve mi jobb a notinak?
ha 220-ról használom akkor az akksit vegyem ki? -
Aktív témák
Hirdetés
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest