- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Léghűtés topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bluetooth hangszórók
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
Nekem is szükségem lenne egy kis segítségre. Van itt valakinek X2x sorozathoz működőképes akkuja? Ui. az X20-asomban lévő rossz, de nem vagyok 100%-ig biztos abban, hogy az akku purcant-e ki, vagy a töltőelektronika makkant-e meg.
Ehhez kellene egy biztosan jól működő akku, addig nem vennék újat. Ha van ilyen valakinek, s Budapesten kipróbálhatnám, az kérem, jelentkezzen. Előre is köszi.
(Csak az X20, X21, X22, X23 és X24 akku jó bele, X3x már nem.) -
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
válasz
ge.k.ko #2295 üzenetére
A kívánt nagyságú HDD-hez tartozó FRU számokat innen kilesheted: [link]
Az FRU számok birtokában ezt a számot hívd, s érdeklődd meg az árat:
IBM Spare Stock Request Handler
1117 Budapest, Budafoki út 60.
tel : ( 00-36-1 ) 481-0532
fax : ( 00-36-1 ) 382-0285
A másik út:
Megpróbálsz beszerezni egy Hitachi C4K40 vagy C4K60 vinyót valamilyen számtech üzletből, de arra vigyázz, IDE csatis legyen (van ZIF csatival szerelt is, az nem jó!). Toshiba vinyókat meg se próbáld.
Egyébként a vinyót magad is kicserélheted, nem kell hozzá szerviz. -
ge.k.ko
tag
Urak,
x40-esem vinyóját 500 USD fejében szívesen kicseréli az IBM szervíz. Mert hogy a garancia (1 év) májusban lejárt.
Ha valaki tud segíteni, hogy ennél olcsóbban hol és milyen vinyót tudok beszerezni, pls, tegye meg.
BTW kicsit pipa vagyok, ui van 9 masinánk, mindegyik 1,5 év körüli, és csak ezzel van gond, míg a többi ''vacak'' 12''os MSI vígan muzsikál. Ja, és az enyém árából majd 3 kijött ezekből. És gondolom, a javítás is értékarányos, de mondom, még nem volt rá szükség. -
Gondwana
addikt
T60 előtt volt egy compaq contura 410-em, volt egy nagyon jó feature a numerikus billenytűzettel kapcsolatban:
FN+(jkl) a megfelelő szám (123) volt, sőt pl. alt+fn+j,l,m(130) az é ASCIIból.
Ezt valamilyen moddal ki lehet-e csiholni T60-ból? (keyboard customizerrel nem sikerült) -
CB
senior tag
-
Dr. Akula
félisten
válasz
ge.k.ko #2285 üzenetére
1. 3 év garis a cucc, ha újonnan vetted, kell lenni még garinak.
2. Ha használt volt, és letelt a 3 év, akkor szopás, mert az IBM vinyók baszott drágák, más vinyóért meg reklamál a BIOS. Bár ha jól tudom a reklamálás cancelezése után azért működik, ha nem zavar, akkor ez is lehet megoldás. -
CB
senior tag
Sziasztok!
Tegnap letakarítottam a T60-as masinámat. Annak rendje és módja szerint kikapcsoltam, kivettem az akksit. Letakarítottam a kijelzőt, a billentyűzetet, majd nagynyomású levegővel kifújtam mindenhonnét a port.
Bekapcsolás után a következőt produkáljta:
ERROR
0210:STUCK KEY
PRESS F1 TO SETUP
Ezen kívül két sípolással jelzi, hogy gondja van. Ha escape gombot nyomok, betölti a Win-t, és mintha semmi gondja nem lenne, minden műkszik. Ha megnyitom az Internet Explorer-t, a címsor folyamatosan villog. Lenyílik, aztán visszacsukódik.
Segítsetek légyszi, mi lehet a gond? A billentyűzet minden gomja működik, mert a wordben kipróbáltam. Bár olyan, mintha valamelyik gombom beragadt volna.
Köszi előre is.
CB -
ge.k.ko
tag
Sziasztok,
X41-es apróságomban a HDD (40G) elment vadászni, semmilyen módon nem bírom életre kelteni, ergo csere. A gép már másfél éves, no gari.
Mit javasoltok cserére? Érdemes IBM szervízben, vagy vegyek egy 1.8-as vinyót, oszt cseréljem? Ez utóbbi esetben hol?
Minden tippet megköszönök!
G. -
törölt tag
Sziasztok!!!!
A Thinkpadek kijelzője milyen minőségű úgy nagy álltalánosságban nézve? A többi márkához. -
NGabor68
csendes tag
Az új Santa Rosa procis T és X sorozatokba szerelhető Intel Turbo Memory-ról van valakinek gyakorlati tapasztalata? És, lehet egyáltalán már kapni hazánkban?
-
polip
addikt
nekem van egy rossz ... ki mennyit adna érte?
-
-
NGabor68
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyit érdemes adni egy 2 éves ThinkPad T43p notebookért? Tudom, hogy minél kevesebbet, de mégis? A konfig: P2 vagy 2.2Ghz M proci, 1 GRam, 80Gb-os HDD, DVD-RW, 14''SXGA+, nagy kapacítású akksi, XPPro. Jó lenne tudom, mert be kéne számítanom egy új TP árába. Köszönöm! -
Shadowfax
addikt
válasz
adnoctum18 #2270 üzenetére
Mi volt a hibaüzenet? (Ha lehet, szó szerint idézd.)
-
Dr. Akula
félisten
Ezt az idegesítő ablakot hogy lehet eltűntetni?
Minden bootoláskor feljön, és idegesít. -
amargo
addikt
válasz
adnoctum18 #2264 üzenetére
Látod én meg télen kicsit munka miatt izzasztottam a procit, kikellet nyitnom az ablakot, mert 70fok közelébe kezdet mászni a proci. Szerencsére a jeges levegő lehűtőtte, ahogy engem is
-
Shadowfax
addikt
válasz
adnoctum18 #2267 üzenetére
Ezt a venti-szabályozó progit kipróbálhatod esetleg: [link]
-
adnoctum18
senior tag
válasz
adnoctum18 #2266 üzenetére
Hmm gondolkoztam.
Nem lehet,hogy a torrent miatt van és a winyó igényli a bekapcsolt ventit?
Vagy lehet,hogy magát a winyót hallom dolgozni?
Mostmár amugy szinte folyamatosan megy a zúgás... -
adnoctum18
senior tag
Az biztos,hogy asztalihoz képest nagyon jó!
Amúgy nem tudja valaki miért van az,hogy a venti kb két percenként bekapcsol,megy egy 20mpt és leáll?
Lehet ezt valahol szabályozni?
Esetleg NHC-ban?
Nem annyira zavaró,csak mégis jobban szeretem ha csendben van!
Átlagos használat,tehát net mellett. -
attka
aktív tag
válasz
adnoctum18 #2264 üzenetére
Helllo!
Érdekes, hogy ennyit jelent a VGA.
Egyébként összehasonlítva egy desktop géppel, ahol a hűtés hatásfokát nagyon jól lehet javítani, abszulult elégedett vagyok a nálam mért értékekkel a notinál. Egy sima desktop P4 Prescott proci ha jól emlékszem idle 43 fok körül volt, szóval ehhez viszonyítva tökéletes.
Hali:Attka -
adnoctum18
senior tag
-
attka
aktív tag
válasz
Shadowfax #2262 üzenetére
Szia!
Nem vettem észre számottevő különbséget a szobahőmérséklet változásra. Talán 1-3 fokot jelent. A dögmeleg szobában játszottam vele a hétvégén és akkor is max 70-71 fok volt. Idle-ben 53-55 körül. Azt még hozzá kell tenni, ha otthon vagyok akkor tápról nyomom, és maxon járatom a procit 1.8 Ghzen, nem ugráltatva 0.9-1.8 Ghz között.
Hali:Attka
[Szerkesztve] -
Dr. Akula
félisten
Valamelyik cikkben olvastam ezt az értéket (10 fok), de most így hirtelen nem találom. Lehet hogy maximális hőfokok különbsége volt, átlagban kevesebb, a tököm tudja, nem vagyok katalógus. PH-s cikkre emlékeztem, de ott nem találtam, csak ennyit: A hűtőrendszert is továbbfejlesztették, így a friss ThinkPadek, bár elődeikhez képest valamivel több energiát disszipálnak, a jobb hatásfok miatt összességében kisebb felszíni hőmérséklettel és halkabb aktív hűtéssel üzemelhetnek. ([link]).
A Vista annyiban jobb hogy szoktatod magad hozzá, előbb-utóbb az asztali gépen is ezt kell használni. Elvileg biztonságosabb, sok hibajavítást is kapsz vele (és új hibákat is). És a terméktámogatása is később jár le. Ez a jövő, mindenképp rákényyzerülsz előbb-utóbb, akkor már jobb ha legálisan kapsz egyet a notidhoz, mintha warezolnod kéne egyet valahonnan.
-
polip
addikt
válasz
Dr. Akula #2237 üzenetére
hát én nem tom te milyen T60-ra gondolsz, de ami itt van előttem az:
T5600-as procival van (64bites)
10 fok különbség nincs, hiszen az új hűtés minden tesztben 10% különbségnél nem mutatott nagyobb eltérést...
Dual layeres DVD író volt alapban a fent említett T60-ban....
a vista meg elég fontos -
Magnat
veterán
Nu, ha vkit érdekel, megtaláltam a szaggatás okát ... úgy tűnik, h a wifi okozza, mert ahogy lekapcsoltam, egyből mexűnt ... majd még kipróbálom, mi van, ha felcsatlakozok otthon a wifimre, mert úgy rémlik, régebben akkor is szaggatott, ha fel voltam jelentkezve vhova, de lehet, h rosszul emléxem ... aztán meg keresek neki vmi más drivert.
-
Sipi
addikt
válasz
adnoctum18 #2252 üzenetére
Windows-on nincs ezzel tapasztalatom, de Linux alatt úgy megy, hogy standby/suspend/hibernálás előtt mindig leállítja a hálózatot. Hiszen kikapcsolva úgysem megy, ha visszajön, akkor pedig nem állhat hipp-hopp helyre. (Pl. ADSL esetén már új IP-címet kell kapnia a gépnek - ez esetben nem működne, ha ugyanúgy visszatenné a kapcsolatot, mint lelövés előtt.)
Az más tészta, hogy a win miért nem csinálja meg automatikusan azt, hogy standby előtt lelövi, visszaállásnál pedig megújítja... Ilyenkor érdemes megnézni Eszközkezelőben, hogy a hálózati eszköz energiabeállításainál be van-e kapcsolva, hogy a gép kezelje (és kikapcsolja). Ha nem, kapcsold be.
Szóval, szerintem nem vészes a dolog.
Sipi -
Shadowfax
addikt
válasz
adnoctum18 #2246 üzenetére
A wlan jel nálam folyamatosan villog.
A net hibátlanul megy a jel viszont villog.Ez így normális?
Igen. Akkor villog, ha éppen letölt. Ha pl. nem töltesz be éppen új oldalt, akkor folyamatosan világít. -
adnoctum18
senior tag
A wlan jel nálam folyamatosan villog.
A net hibátlanul megy a jel viszont villog.Ez így normális?
tototos:Szerintem az nagyon jó ár érte csak ha lopott az gáz...
Blaise: Igen azzal a javasolt updateket leszedtem.
[Szerkesztve] -
Blaise
veterán
válasz
adnoctum18 #2242 üzenetére
sima System Update-el frissítetted ?
-
Dr. Akula
félisten
Nézőpont kérdése, sztem elég indok az hogy 10 fokkal hűvösebb a T61 mint a T60, Vista jár hozzá (játszani úgyse fogsz rajta, tehát a driver problémák nem érintenek), és hát maga a Core2 proci is gyorsabb mint a Core, és 64 bites. Kombó meghajtó helyett pedig DVD íróval adják. Ennyi épp elég.
-
tototos
addikt
Hello!
Szerintetek megéri befektetni egy T60-ba vagy várjam meg a Santa Rosat? -
polip
addikt
piacon a wireless usb-s t61/t61p-k! [link]
-
NGabor68
csendes tag
Sziasztok!
T43p gép winchestere zabálja a területet, gondolom a rendszeres auto backup miatt. Hogy lehet azt kordába tartani, visszavenni a területből?
Másik. új, telepített X61-et hogyan lehet rávenni, hogy recovery disket készítsen a rejtett partícióról vagyis az OPrendszerről? Segítséget előre is köszönöm! -
chivas
tag
bocsi a sok crystalit.. az Catalyst akar lenni :S
-
chivas
tag
hello sracok ! egy t42 es géppel rendelkezek és teljesen megorulok mar mer képtelen vagyok beállitani normálisan hogy amit a notin nézek azt átvigye tv re...
probalkoztam azzal hogy tettem fel ati mobility crystalit-ot de attolmeg vibrált a kijelzom... szoval az sem segitett... csak ugy tudok filmet nézni hogy asztal.. jobb klikk tulajdonságok... beállitom a méretet 1024szer768 -ra (igaz ilyenkor akijelzom kozepen helyezkedik el minden ugyértem hogy a kijelzom kozepen van mondjuk egy 15cm széles 10 cm magas rész és csak abba látom a dolgokat korulötte meg tök sötétség van) aztán bemegyek hogy speciális aztán ott bekapcsolom hogy mukodjon a tv aztan annyi... de igy nagyon rossz vagyis komplikalt...
tehat annyi kellene nekem hogyha filmet neznek akkor is siman hagyhassam a kijelzom 1400szor 1050 es meretbe a tv-t meg belehessen allitani hogy 1024szer768 mereztseigazan sikerul ...
a másik gondom pedig a hangazmeg végképp nemmegy át nemértem bedugom a sima dugaszt a gépbe abbol olyan vezetek megy a tv be hogy egy feher és egy piros szinu bedugom oket dehát semmi
nagyon nagyon koszonnem a segitséget akinek ugyanilyen notija van hogy hogysikerult lekuzdeni ezeket a problemakat !
ja és a notiba ati mobility radeon 9600 van !
amugy ti hasznaltok a notihoz crystalit-ot ?
elore is koszi a segitséget !!! további kellemes napot ! -
Blaise
veterán
mitől van az hogy a wifi néha ledobál ?
-
Blaise
veterán
üdv !
Hol lehet utánanézni, hogy egy t60-asba mennyibe kerülnek itthon az ultrabay dolgok ? (akksi, wincsi keret) -
Shadowfax
addikt
válasz
adnoctum18 #2208 üzenetére
Akárhányszor újrahúzhatod a rendszert a rejtettről.
Viszont Recovery CD-ket (1 CD+ 1 DVD vagy 6-7 db CD) csak egyszer csinálhatsz. Ezt mielőbb tedd meg.
(Bár ha a rejtettről visszaállítod a gyári beállításokat, újra lehet Recovery CD-ket gyártani, ha akarsz.)
-
Blaise
veterán
válasz
adnoctum18 #2210 üzenetére
a biztonság kedvéért ne felejtsd el kiírni a rejtett partíció tartalmát 1 cd + 1 dvd-re
-
adnoctum18
senior tag
ui. huhh az elöbb véletlenül abban a pillanatban nyomtam ki az ablakot mikor küldte a hszt és ezt a hű win másodpercenként 2 felugró explorer ablakkal jutalmazta amíg ujra nem indítottam...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Blaise
veterán
válasz
adnoctum18 #2208 üzenetére
hi !
Úgy tudom, hogy annyiszor húzhatod újra ahányszor akarod.
De majd jön Shadowfax és megmondja
[Szerkesztve] -
adnoctum18
senior tag
Hi!
A thinkpadon lévő windows licensz hogyan működik?
Hányszor húzhatom ujra a rendszert a rejtett partícióról?
Csak mert azt tudom,hogy a sima oem vagy dobozos winnél van valami korlát.
Köszi a választ! -
Shadowfax
addikt
Ha akkuról megy a gép, akkor a tálcán lévő kis akku ikon fölé teszed a kurzort, s kiírja.
Akkor tedd fel az NHC-t, ha lejjebb akarod venni a proci feszültségértékeit, ezzel valamennyi akkuidőt nyersz ill. egy pöttyet alacsonyabb hőmérsékleten fog üzemelni a gép, a venti sem kapcsol be annyiszor.
Bár ebben a dögmelegben semmit sem ér... Van vagy 35°C a lakásomban még így fél 10-kor is...
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Path of Exile (ARPG)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest