- Teclast Tablet Topic
- 3DMark Vantage eredmények
- Milyen videókártyát?
- Everest / AIDA64 topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
karesz501
senior tag
Nálam az USB csak akkor megy 2.0-án, ha bekapcsolás után dugom fel (na nem azt és nem oda
). Ha kikapcsolt állapotban is van vmi az USB porton (2.5"-ös HDD) akkor az bekapcsolás után csak 1.0-án megy. Kihúz-visszadug (má' megint...) és működik. Nálam.
Kíváncsi lennék, hogy ez "normális" jelenség-e?
-
Gondwana
addikt
Nincs elég információm, de a többit megpróbálom kitalálni: a másik portban tökéletesen működik? (vagy egyáltalán nem) Más USB eszközök működnek rendesen? (Próba-javaslat: windows/system32 vagy a fonts foldert - lényeg, hogy sok apró file - zippel összenyomod egy fileba, egy USB pendrive-ra. Utána gép kikapcs, gép bekapcs - disk cache biztos ürítése miatt - és ha hibátlanul mindent kitömörít, a gond az egér driverével lehet) Az USB kommunikáció csomag-alapú, hibaellenőrzéses, tehát olyan, hogy kicsit megy, kicsit nem, nem túl gyakori. Az viszont gyakrabban megeshet, hogy egy eszközhöz (USB Enum) rossz drivert rendel hozzá a windóz. (update driver - manuálisan)
Szerk.: Nálam meg Logi VX Nano
-
-
sssent
senior tag
"Egy X60/X61-hez mennyi egy külső DVD pörkölő kb?"
Az attól függ mire gondolsz. Bármilyen külső meghajtót rádughatsz USB-n vagy FW-n, ami olcsó (is lehet). A szofisztikált megoldás a dokkoló + ultrabay slim ODD (ami a T-kben van), ezek így egy vagyon (külön-külön is), a Budafoki úti raktárt keresd! Tudtommal a lenovonál nincs olyan bölcső, mint a HP multibay ODD-ihez volt.
"Ill hol lehet a legolcsóbban most X60s/X61s-et venni?"
Az aprón, de én is csak a google-t használom. -
Atlantis
veterán
Hogy miért a T41p-t vettem meg? Mert kellett a CAD-re alkalmas VGA és a Dell akkor még itthon nem kínált ilyet, a HP is csak 15,4''-on, amit az Inspiron után nem akartam még egyszer. Igaz, hogy most 15''-os T60p-m van, de ennek a kijelzője, felbontása tényleg az ideálishoz közelít, ennél nagyobb pixelsűrűség már nem kéne. Már régóta kerestem a T41p utódját és majdnem valami renew HP nw-t vettem, mert a T42p és T43p nem lett volna túl nagy előrelépés, a T60p meg elérhetetlennek tűnt. Dell M65 nem versenyképes szerintem. Lehetőleg minél kompaktabb gépet akartam és ez lett belőle.
Pedig őszintén szólva a Thinkpad-et még a T41p megvásárlása után is kissé rondának tartottam, de aztán megszerettem ezeket a ''fekete téglatesteket''.Vertem a fejemet az asztal sarkába, mikor pár hónappal utána a Dell Quadro-t rakott a D620-ba, ami ugyan gyönyörű gép, de akkor még nem tudtam, mekkora átverés az a VGA és csak a Quadro nevet devalválják vele.
-
Shadowfax
addikt
Felhívod a szervizt, bediktálod a gép típusát, szériaszámát, s az akksi bar code-ját. Ezt leellenőrzik, aztán azt mondják, vidd be az akksit...
Aztán várni kell türelmesen.Én pl. 8 hét alatt kaptam csak meg... Egyszerűen nem küldték Kínából, oszt csók.
Célszerű megdumálni velük, hogy csak akkor kérjék el a rossz akksit, ha már megérkezett az új, hogy addig is tudd használni a géped akksiról, különben nagy szívás...
Ja, szerintem nincs olyan, hogy ''lejár'' egy ilyen visszahívásos dolog, amíg ilyen akksi kint van a piacon, kötelesek visszavenni. A honlapon sincs ilyen kitétel. -
Terminus_
aktív tag
Egy korábbi cikkben azt olvastam, hogy lesz még sima 4:3-as is, de csak a 14''-os vezióból. Ez abszolút nem hivatalos forrásból van tehát lehet, hogy máshogy lesz.
Viszont itt [link] egyenlőre még csak 14,1-es wide van feltüntetve. Nyilván lesz még más verzió is, mert gondolom a 15.4-es wide-ot is megtartják.
Viszont számomra kérdés, hogy a Z, az R és a T sorozat megél e majd egymás mellett, ha mindegyikbe lesz 14-es és 15-ös wide és nagyjából ugyanazzal a felszereltséggel meg lehet majd kapni őket. Szvsz legalább az egyik tök fölösleges lesz, bár ezt majd a piac eldönti. -
atosz
őstag
Múltkor próbálkoztam ezzel, de nem igazán jött össze. Feltelepítve ezt a szoftvert, nem lettem okosabb, mert hiába van meg a kapcsolat, mindig azt írja hogy nincs BT eszköz. Beállítgattam vmit mindenesetre, tárcsáz is valóságosan, de felhasználó/jelszó hibát mond, pedig tudtommal üres/üres...
-
amargo
addikt
Nem, nekem loox 720am van, és telefonnal kötöttem össze, de ez nem érdekes, mert te a PDA-t, azaz a telefonodat használod szintén betárcsázásra. A lentebbi linket csak azért adtam, mert ott pontosan megvannak adva, a betárcsázási szám stb, extra beállítások adott szolgáltattóhoz. Namost a notihoz van egy BT-s software, amin keresztül:
ott van egy gyors kapcsolat fűl, ahol a dial-up ot kell választnai majd betárcsázási számnak a *99# már ha a ezzel jól megy neked, én annó sokat szívtam vele, mert motorolám van (mármint a telefon) és az valamit nagyon kavar betárcsázásnál. De ma már megy. Sok siekrt!
szerk: höööh nesze neked IBM driver.. elmakkant a BT driver kéken..miközben kiakartam próbáálni
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
Nem kell gprs-ni a pda-on, notiról tárcsázz be BT-on keresztűl. Vagy akarod a PDA-n is közben használni a netet? attól függően, hogy milyen szolgáltattónál vagy, kell egy betárcsázási szám: dial num: *99#, ami nálam a csak így megy *99***1#
itt jó infókat vannak:
[link]
ui kimaradt ez, amivel én annó beállítottam:
[link]
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
Nem sok időm volt megnézni éppen csak feldobtuk a gépet és azért megtapogattam
9 cellás aksi volt benne, 88hW. Ezaz, ami kicsit eláll a háztól/váztól. Mivel nem dolgoztattam meg a gépet konkrétabbat nem tudok írni, hogy kb 10perc után is 37% ra azt írta ~2:3x perc van hátra, ezen meglepődtem, ha ma még haveromnál van a gép, akkor átugrok hozzá.
dabadab :
Nekem is angol billem van, azt szoktam meg. Ennál olyan fényes volt minden, nem olyan lágyan járt.. a win gombok miatt összeszrorítva alul minden.. -
Yaye
őstag
Valamit elszúrtak a mérnök urak. A proci jelenleg 40, a vinyó 35 fokos, de a venti csak nyomja és nyomja és nyomja...
Ezek szerint lecserélted a fullos kis Tualatin cuccodat?
Egyébként volt valami lényegi különbség a 42 és a 43 között, a chipsetet meg a procit kivéve?
Shadowfax: A Notebook Hardware Controll-al nem jutottam semmire... az ACPI fülön az ''ACPI controll system is not yet configurated for this system'' üzenet fogad, tehát a ventiállítás ezzel a cuccal alma.
A tpfancontroll viszont úgy tűnik jó lesz
Mondjuk picit riszkes, hogy mi van ha épp álló venti mellett fagy le a rendszer, mondjuk kerül valami végtelen ciklusba, akkor mi lesz, megsül a proci? Megpróbálom belőni az ini-ben, hogy egészen azért sose állítsa le, biztos ami sicher, és már az is szép eredmény lesz... Na, most 1-esen pörög, zene füleimnek, így éjszaka a tök csendben is elfogadható. Kicsit furcsán megy, olyan kb 10 másodpercenként egy villanásnyit zökken, dadog egyet a venti, egész halkan de hallhatóan. Remélem nem árt neki. Ha tutira beválik, akkor merem csak beiktatni a kikapcsolt állapotot.
Egyszerűen fölfoghatatlan, hogy miért nem javítják ezt a problémát egy egyszerű kis bios frissítéssel.
Aktív témák
Hirdetés
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- X13 Yoga Gen2 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- Dell Latitude 5490 14" HD i5-8250U 16GB DDR4 256GB SSD gar
- HP Zbook 15 laptop (15,6FHD/I7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged