Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kokokka

addikt

válasz Qtya123 #35083 üzenetére

Ezt találtam, nálam segített a beépített Netflix dadogásánál. A nézhetetlen helyett egy teljesen nézhető smooth-ot kaptam, de azért nem tökéletes minden jelenetnél. Elvétve még így is előfordul hiba, de szinte hihetetlen, hogy mennyire jó lett, pedig már letettem róla. Igaz, én külső egységekről hajtom, de nem hagy a vérem :)

Szóval:

1. A speciális beállításoknál ki kell kapcsolni a mozgás simítást.
    2. El kell indítani egy DV filmet (én Netflix-en csináltam) ilyenkor a TV automatikusan elindítja a DV IQ-t. Valamilyen oknál fogva ez a képmód nem teszi lehetővé a mozgástisztaság kikapcsolását, ezért
    3. Át kell állítani a TV-t DV Fényes vagy DV Sötét módra (ez tetszőleges). Miután ez megvan,
    4. A beállított képmód menüjében ki kell kapcsolni a mozgás simítást (ennél a két módnál ugyanis ki lehet), majd
    5. Visszaállítani a képmódot DV IQ-ra.

Mint írtam, hihetetlen sokat javult a Netflix lejátszás (nálam), de a YT feltöltő videója alatt is többen írják ezt. Remélem segít másnak is, akinél akad bármelyik belső app vagy külső eszköz HDR és DV alatt.

Itt a forrás:

How to Fix Motion Smoothing/Clarity/Jutter/Stutter Issue on TCL and Hisense with Google TV

Megjegyezném, hogy nem csak TCL probléma ez, bár igaz, ezzel kapcsolatban találtam a letöbbet. Panasonic vagy épp Sony TV-kről is találtam stutter hibákról szóló panaszokat.

Új hozzászólás Aktív témák