Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Notebook hibák
- Inteles Sparkle videokártyák jönnek, ezúttal munkához
- Milyen videókártyát?
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz
Doky586 #32968 üzenetére
Én úgy tudom, úgy emlékszem erre a történetre, hogy a DSM minden KÖTETEN létrehoz magának egy rendszer + egy swap partíciót.
1 kötet lehet egy HDD is, de egy kötet lehet egy RAID0,1 páros, vagy lehet egy RAID5,6 3-as, 4-es fogat is!
Tehát az az állítás csak részben igaz (előző felsorolásból az első eset), hogy a DSM (működőképesen) minden lemezen rajta van.
+ tapasztalatom alapján az sem feltétlenül igaz, hogy ha alap kötetnek volt formázva egy HDD, az kivéve a NAS-ból Win alatt olvashatóvá tehető egy Ext4 kezelő programmal.
Synology NAS-ból raktam át több HDD-t egy épített gépbe, amire OMV-t raktam és a Syno HDD-t, amit én is alap kötetnek formáztam RAID-nek mutatta, mivel több partíció is volt rajta (rendszer + swap + ext4 az adatoknak).
Szerk.:
(#32995) Primary92
Syno NAS-okban a kiforrott szoftvert és a széleskörű szoftveres megoldásokat fizeted ki felárként.
Ezt vagy el tudod fogadni vagy nem.Erre a felhasználási körre én a jövőt állóság miatt - az előttem szólókkal egyet értve - kilőném a DS418j-t, bár még nincs róla infónk, hogy valójában mire képes.
Amúgy csodálkozom, hogy épített gép után gyárira váltanál, fordítva gyakoribb, néha persze én is sokat birkózom az otthoni gépemmel, de eddig nem csalódtam.
Ahogy nézem most lesz típusváltás, mert a lejatszo.hu már nem listázza 4-lemezes NAS-ok között a X16 modelleket. Nagy valószínűséggel azért, mert jön a DS418 és a DS918+.
Ahol van még készleten a 16-os végűek, ott lehet az utolsó darabok, figyeld, hátha valaki akciózni fogja!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Google Pixel topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Gaming notebook topik
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Filmvilág
- Projektor topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Need for SPEED: N150, 4x NVMe, 2x 2,5 Gb LAN barebone NAS, Foxpost az árban
- IPHONE 14 128GB FEKETE MAKULÁTLAN ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 8Gb/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/60W 2Év gari 27% Áfás
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- SAMSUNG Watch 6 40mm bézs szinben, üzletből, garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest