Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
Köszi. Szétnéztem.
Ezek közül a "grand duke" a legbejövősebb, de kár érte, h nincs sárga varással, azzal nagyon komolyan mutatna az óra.
commanche
Jah értem, köszi.
A pillangócsat olyan, mint amivel adják gyárilag is a bőrszíjast nem? Mert az szintúgy tetszetős.
Gyártási hibák? Konkrétan?
A korodat azért kérdeztem, mert belegondolva nem 1 évre szeretnék órát venni, így érdeklődtem, h mégis melyik korosztály választja ezt a típust. Amúgy én is pont annyi vagyok.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
commanche
csendes tag
válasz runner 125 #3897 üzenetére
Linkelném nagyon szivesen, de ez nálla ilyen egyszeri óra volt sajnos :S Ez a bőrszij amit mutattam, az egy hirsch golfer, plusz van hozzá egy pillangó csatt, ami szerintem sokkalta jobban néz ki mint a sime bebújtatós szij csatt, ez a kettő volt azt hiszem 9800ft, szóval nem vészes.
Elégedettnek nagyon elégedett vagoyk vele, de szerintem a bolti árát nem éri meg, főleg ha azt nézem hogy mennyi gyártási hibát tudtak elkövetni egy darab órában. Ezektől eltekintve semmi komolyabb hibája nincs, pontos, megbizható, nem túl feltünő, de mégis fiataos. Jól el van találva na.
És igen, megkérdezheted: 21
[ Szerkesztve ]
I come from a land down under, where beer just flow, and men chunder.
-
seiko
senior tag
válasz runner 125 #3897 üzenetére
http://www.orak.hu/oraszijak-es-tartozekok/oraszijak
-
runner 125
nagyúr
Köszönöm mindenkinek!
commanche
Értem. Te is vateraról szerezted be? Ha igen linkelnéd az eladót?
..őszintén szólva, nagy a gyanúm, h a vateras nepperek is ebay-ről szerzik be, persze nyilván megérhet egy 10-est az, h tuti cuccot kapok, és személyesen.Nézegettem tegnap még a méreteit, ami feltűnt, h 12mm vastag, az azért elég korrekt vastagság. Bár vastag csuklóm van, így talán nem fog hülén állni.
mod.: Buta kérdés; de elégedett vagy vele? Korodat megkérdezhetem?
Seiko
Neked is.
Jó ötlet, h vegyek fémszíjasat, s külön bőrszíjat. Egy ilyen bőrszíj manapság mit kóstál? Nyilván vmi minőségi darab kellene. Amit commanche linkelt lentebb, noh az a szíj nekem s bejövős.
Köszi.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
commanche
csendes tag
Ez így jól néz ki, mikor én vettem őt még nem találtam, csak a watchjoy.com-ról származó kínai replikásokat
Amúgy Seikonak igaza van, fém szíjjal ved meg, és ha kell, vegyél hozzá egy bőrt. Én is ezt csináltam, és ugyan ezt az összeállítást raktam össze:
http://media.photobucket.com/image/tissot%20prc%20200/rutyis/watches/Tissot%20PRC-200/DSC01046-1.jpg
-
seiko
senior tag
válasz runner 125 #3891 üzenetére
jobban jársz, ha a fémcsatos változatot veszed meg, és ahhoz veszel egy fekete bőrszíjat.
fordítva sokkal többe kerül, és nyáron a fémcsat sokkal praktikusabb!
ez az eladó fel is ajánlja, hogy a WDL-ben történjen az átadás, és 2 év garanciát is ad.
hidd el, nem éri meg rizikózni külföldről!http://ekszer-ora.vatera.hu/karora_ferfi/tissot/elado_tissot_prc_200_karora_eredeti_uj_174182281.html
-
seiko
senior tag
vedd meg a vaterán.
ha számlát-garit adnak hozzá, akkor biztos lehetsz benne., hogy eredeti.
de ha teljesen nyugodt akarsz lenni, akkor kösd ki, hogy az adásvétel egy szakszervizben történjen meg.
az ebay-ról azt kapsz, amit küldenek! -
commanche
csendes tag
Közben meg lett a fórumos topic is
http://forums.watchuseek.com/showthread.php?p=2385940#poststop
-
commanche
csendes tag
http://www.lwjuan.com/2010/03/22/how-to-spot-a-fake-tissot-prc-200/
Nem fórum, de asajnos az eredeti fórumon máőr nem talláltam meg ezt a topickot... És amit le írnak ne vedd feltétlen szentírásnak, mert az enyémre is igaz sok minden, a tissot szervízben meg azt mondták, hogy ezek sajnos gyárilag ilyenek...
Mindenesetre egy kolelgának már írtam feljebb, hogy kérdezz nyugodtan PM-ben, ugyan ilyen típusom van, és aukciós Ami a legfontosabb az az, hogy csak olyat szándékozz megvenni ahol magáról az óráról készült kép van fent. Nem sajtófotó.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Szevasztok!
Voltam már itt órás kérdéssel annó, sajna a lóvé elment másra, most úgy tűnik összejön.
Akkoriban nagyon bejövős volt a fekete Police, de lebeszéltetek róla, mert kínai agya van.
Azóta keresgéltem, nem nagyon találtam semmi bejövős formát, míg pár napja megláttam egy Tissot PRC 200-as órát. Szerelem első látásra, főleg a fekete számlapos bőrszíjas.Rákerestem a topikban, s részben meg is találtam a kérdésemre a választ.
..de azért biztosítás gyanánt érdeklődnék.Google kidobált 1-2 magyar boltot, 2 éves garanciával 90.000ft környékén árulják a quartz szerkezetűeket. Felnéztem vatera-ra, csontra féláron - 45-ért elérhető, szintúgy garral, s kiemelve, h eredeti. Mitöbb, ebay-en 33.800ft-ból hozzám kerülne. H van ez?
Nem akarok kifogni egy fake szart, nincs valami forum ahol pl. pontokbaszedve leírják, h mi a különbség a kettő között? Ahogy néztem a fake órák is totál olyan dobozban, ugyanazokkal a kiegészítőkkel jönnek.
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
commanche
csendes tag
Linkem sajnos nincs, a képeket úgy küldték e-mailban, amiket a faszi feltöltött meg még annyi sem látszik :S marad a flickr
http://prohardver.hu/dl/upc/2010-06/29/205063_ae5sabdrikjz0rpo_1.jpg
Na így sikerül megnézni?
[ Szerkesztve ]
-
commanche
csendes tag
Másik amit kérdeznék tőletek, hogy ehhez mit szóltok? Egy használt óra portálon bukkantam rá, szerintem egy jól sikerült replika. Szerintetek?
Ui. A kép lemaradt, mindjárt belinkelem.
[ Szerkesztve ]
-
commanche
csendes tag
Én egy aukciós portálon vettem az enyémet 43K-ért, bevizsgáltattam, eredetinek bizonyult, mind a minősége, mind a szerkezete hibátlan. Ami buktató ezeknél és oda kell rá figyelni, hogy konkrétan az eladásra szánt óráról elgyenek képek késztve, és nem csak sajtófotók.
Ha innen vennél akkor fordulj hozzám ynugodtan, elég mélyen beleástam magam ennek a tipusnak a hamisitványaiba, mik a külső ismérvek amiből megállaitható
-
q13579
senior tag
Én azt mondom, hogy ekkora összegnél nem érdemes rizikózni. Mármint ilyen eltérésnél. Én anno vacciálltam, hogy megvegyem-e 94-ért boltban, vagy hozzam el vateráról 70-ért. Én a drágább mellett döntöttem, mert a fene tudja...
A gond az, hogy a bóvlit is eredetiként árulják.... (máshol legalább annyira tiszetsségesek, hogy másolatként van árulva, természetesen jóval olcsóbban). De amikor csak ezt a 20-30 %-os kült látja az ember, addig szerintem nem éri meg. Egyszerűen drága ennyiért egy bóvli...
Amúgy vaterával is az a gond, hogy a 90% e-bay-ről rendel, akik ugye Kínában tevékenykednek. Innentől pedig nekem túl sáros lenne... Most az én általam keresett Tissot prc200 chrono kvarcal tudok példálózni. 35 körül megjönne, állítólag eredeti, de hogy van az, hogy csak a kínai kereskedők tudják ennyiért, máshonnan jőve 55-60-ban állna meg? Azért ez több, mint érdekes. 35 meg baromi sok hamisítványért.
Tehát a gar és az eredetiség biztosítása nem garantált. Sőt. Mossák kezüket. Ha hivatalos viszonteladó, akkor más tészta. Ez esetben tudjon vásárlásról papírt is adni.
-
Veron
addikt
arra gondoltam, hogy mondasz esetleg valami ismérvet/tippet, hogyan lehet kiszűrni a bóvlit, legalábbis csökkenteni a rostán átcsusszanók számát.
de ha a Vaterás órák egy része is ebayes (lehet), akkor hol lehet 15-20-ért Seiko 5-öst találni? mert a forgalmazó honlapján 24 körül vannak ezek a modellek.[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
seiko
senior tag
ne várj tőlem olyan választ, amit nem tudok megadni.
az ilyen olcsó Seiko-k már nem Japánban készülnek, és létezik belőlük hamisítvány is.
a méretbeli különbségeken ne csodálkozz, mert egy adott szerkezetet sokféleképpen tokozhatnak.
az ebay-es órák esetén érdemes még azt is számolni, hogy esetleg megvámolják őket.
de szerintem amik a Vaterán vannak, azok is onnan származnak. -
Veron
addikt
igen, a kérdés arra irányult, hogy mennyire bóvlik a képek és leírás alapján? túl olcsók, vagy pont annyival olcsóbbak ebayen, hogy megérje, de már nem gyanús?
a fémszíjasat láttam vaterán 15k körül, a nylonszíjasat csak 19k körül, így az olcsóbb kint.
nem tudtok az alap Seiko 5-ösök méretéről megbízható infot? van ahol azt olvasom, hogy 37mm × 11 mm (átmérő × vastagság), vagy ahol meg 38 × 9 -et."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
q13579
senior tag
Már étem vele az automata Tissot-tal kapcsolatban. Nagyon segítőkész volt és nem akartam kockáztatni, üzletben vettem meg az ő közbenjárásával. Azóta is maximálisan meg vagyok elégedve.
Viszont ezek a Tissot PRC 200 chrono-k még mindig 80-tól indulnak és még kedvezménnyel is 65 körül lennének.
Most pedig 40-45-nél többet nem akartam kiadni kvarcért, ebben lett volna benne a kül aukciós oldalakon található darabok. Csak ugye sanszos, hogy bóvlit kap az ember. Így meg akkor felejtős .
-
q13579
senior tag
Hát 140.000 körül kelt el. Ennyit lehet megért volna nekem is. Nagyon megtetszett.
A kül auciós portálokon található TISSOT-okról!
Eddig egyik eladótól sem kaptam olyan választ, hogy 100 %-osan eredeti lenne a termék és akár be is vizsgáltatható, valamint garanciálisan biztosított.
Mindenki annyit mondd, hogy ő "csak" eladó. Más kérdés, hogy hogy válhat valaki eladóvá, ha a termék átadását kívül semmiféle garanciával nem tud elszámolni. És a fura az egészben, hogy többen vásároltak már tőlük, akik kivétel nélkül elégedettek. És senkinek nem tűnik fel, hogy valami gubanc lenne a termékkel?
Érthetetlen. Mert ugye nagyon vonzó, hogy a bolti ár feléért megvehetjük, csak ugye a bovliért már nem kissé sok a 40-50 ezer Ft.
-
bandus
veterán
válasz norbertb88 #3854 üzenetére
engem nem tudtak meggyőzni ha minden jól megy köv félévben a diploma mellé érkezik a longines
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
q13579
senior tag
Igen. Most elég sokat olvastam utána és én is erre jutottam.
Érdekes, hogy a hirdetésekben is rendre az "autentikus" szó szerepel és nem az original, vagy geneue. Mert attól, hogy valami még teljesen hű mása valaminek, tehát autentikus, még nem jelenti, hogy eredeti.
Mindenestre igencsak megtévesztő, hogy minden papírja, doboza, leírása stimmel, csak maga az óra nem :S. És az is fura, hogy a visszajelzések is elégedettséget türköznek. Elképzelhető, hogy fake-t is akartak venni :S.
De gondolom a helyzet akkor ugyanez a vatera-s holmikkal is?
Amúgy a Certina ds podium órákról mi a véleményed?
Erre szeretnék licitálni. Ha 40-50-ből megjönne talán még jobban is járnék mint a prc 200-zal.
-
q13579
senior tag
Sziasztok.
Pár hónappal ezelőtt már kérdezgettem tőletek és sokat segítettetk. Meg is vettem egy automata prc 200-at nagy dilenma után, ami teljesen tökéletes választásnak bizonyult.
Most nézegettem a kínálatot és úgy döntöttem beruházok egy, a mindennapokra szánt kényelmes órára. A Tissot-nál szeretnék maradni, nagyon tetszik a stílusa. Néztem a prc200 chrono-t régebben is, azonban a boltokban 70 körül volt, ami már megütötte kvarcban azt az árat, amit nem adok ki érte. (inkább automata 100-ért).
Azonban a napokban láttam az aukciós portálunkon, hogy az összes prc200 chrono-t 40-50 körül árulják. Ennyiért már beruháznék egyre. Kérdés, hogy mennyire lehet bízni az eredetiségben és a garancia lehetőségében. Ha minden igaz a garancia csak akkor érvényes, ha a viszonteladó pecsétel. Márpedig sok esetben nem kapunk a vásárlásról papírt sem...
Szóval szerintetek mennyire megbízható?
Valamint még egy kérdés. Gondolom ezek az eladók ilyen helyekről szerzik be az óráikat:
[link]Elméletben ez is eredeti, csak hát ugye ott a kína, mint származási hely. Szerintetek?
-
seiko
senior tag
Swatch Group watch and jewelry brands
Prestige and Luxury Range: Breguet, Blancpain, Glashütte Original, Jaquet Droz, Léon Hatot, Omega, Tiffany & Co.;
High Range: Longines, Rado, Union Glashütte;
Middle Range: Tissot, ck watch & jewelry, Balmain, Certina, Mido, Hamilton;
Basic Range: Swatch, Flik Flak;Private label: Endura.
-
Kopa
tag
Az Omega, Tissot, Longines stb mind a Swatch Grup része, akik az ETA és Valjoux szerkezeteket is gyártják szóval nem meglepő, hogy a tokozás alatt ilyen szerkezetek vannak.
Különben Rolexen kívül még van néhány óra manufaktúra ahol saját szerkezetet gyártanak, de mondjuk tény, hogy Rolexnek van a legnagyobb presztizs értéke, meg a többi gyár órája is hasonló árban van. Meg asszem Vostok is saját szerkezetet használ, ami azért egy elég megfizethető óra.
-
seiko
senior tag
válasz Gabbana #3857 üzenetére
a mechanikus órák érzékenyebbek a külső hatásokra, mint pl. a digiltális kvarcok.
nem szeretik a rázkódát, az ütődést, az erős mágnesességet, és a hirtelen hőmérséklet változást.létezik olyan automata óra, amiben egy rotor egy pici generátort hajt, és ez tölt fel egy akksit-kondit.
maga a vezérlés pedig kvarvc.ilyen pl. a Seiko Kinetic, ETA Autoquartz.
és van még a Seiko Spring Drive, ami jelenleg a legújabb fejlesztés.
-
Gabbana
aktív tag
Igaz az, hogy a mozgási energiával működő órák egy eséstől tönkremehetnek? (egy egyáltalán hozzánemértőtől hallottam), nyilván bármi tönkremehet egy eséstől, de igaz, hogy kevésbé megbízható?
Egyébként attól elemet is lehet tenni bele?
Az életben nincs felesleges tapasztalat...
-
seiko
senior tag
válasz norbertb88 #3855 üzenetére
nem vagyok Rolex szakértő, csak egy elvakult Submariner rajongó. ;-)
a Day-Date csak nemesfém tokkal készül.
árakról inkább kérdezd Marcit, ő benne van (nyakig) a témában:http://www.chronoweb.hu/kapcsolat.htm
-
norbertb88
tag
Lemondtam a longines-ról!
Amíg nincs pénzem rolexre addig marad a tissot...
Majd talán szakvizsgámra szülőktől azt kérek, feltéve ha belefér anyagilag.Egyébként egy használt, nagyon jó állapotú, 2000 utáni, r.m.acél datejust mennyibe kerül kb???
-
seiko
senior tag
válasz norbertb88 #3850 üzenetére
semmi bajom a Longines márkával, de ugyanolyan szerkezet van benne, mint a fele annyiba kerülő Certinában.
az Omega is irtózatosan túlárazott tudásához képest, főleg mostanában szaladt el velük a ló.
viszont a Rolexről elmondható, hogy az örökkévalóságnak készült.
használtan kell megvenni, és úgy már nem is olyan drága.
a legolcsóbb manufakturális svájci óra. -
commanche
csendes tag
válasz norbertb88 #3850 üzenetére
Igazából szerintem az óra szerkezet elkészítésének ideje az egyik legfőbb befolyásoló tényező. Egy autómata Longines, sem olyan bonyolult mint egy Omega... Az is fontos hogy merre gyártották stb. És persze a legnagyobb a márkanév
-
norbertb88
tag
Nekem úgy tűnik, hogy nem nagyon lelkesedsz a longines-ért....!?
Van ennek valami különösebb oka, te tudsz róla valami olyat, amit mi esetleg nem???
Írd ki magadból nyugodtan, nehogy rossz vételt csináljak....
Bár már kezdek róla lemondani!Jó, jó persze egyetértek, hogy az összeg az óra és a márka ára együtt! De egy submariner esetében a kb. 1millás ár esetében is ez a helyzet vagy az omega seamaster esetében is nem?????
-
commanche
csendes tag
válasz norbertb88 #3847 üzenetére
Szerintem az autómata megérhet annyit. Én a dizájn miatt nem venném pont eszt, de egy autómatára amúgy is fáj a fogam...
Ha megnyugtad én harmadéves NT-s
[ Szerkesztve ]
-
norbertb88
tag
Egyébként megnéztem a linkeiteket és lehet hogy akkor a 286E-es az automata volt.
Sőt akkor elég valószínű!!!És ha mondjuk 260E-ért automatát vennék???? (az utcso link alapján)
-
commanche
csendes tag
http://www.ora-idozona.hu/termekeink/karorak/longines/hydroconquest/longines-hydroconquest-l3-642-4-96-6
Itt még most is annyi.
-
tomcsi23
veterán
válasz norbertb88 #3837 üzenetére
Honnan ez az ár? Mert gyorsba megnéztem, és itt pl az automata is olcsóbb (mondjuk tavalyi, de 253e).
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
commanche
csendes tag
Ha ilyen fazonút vennél, én lehet hogy ezt megnézném mindenképpen. Elfogadható árú, persze minőségre biztos nem longines, de hát autómata, és jóáras
http://www.ora.bolt.hu/tissot_ora.php?tipus=Seastar%201000
-
seiko
senior tag
egy kvarcóráért én ennyi pénzt nem adnék.
mondjuk egy automatáért is csak akkor, ha Rolex! ;-)
ez a Longines amúgy gyönyörű és kiváló, csak nagyon drága. -
commanche
csendes tag
Én valahogy ezekkel nem vagyok kibékülve, mármint kinézetre, viszont ha neked tetszik, és van rá kereted akkor szerintem megbízhatót kapsz. Bár ha jól tudom a kvarc szerkezet az ETA azza kb ugyan az mint egy tissot. Ami nem rosz csak akkor nem látom értelmét az árrésnek.
Mondjuk mondom ebben utóbbiban nem vagyok biztos.
-
norbertb88
tag
Hétfőn láttam egy Longines-t és teljesen belehabarodtam.
Most azon gondolkodom, h megvegyem e vagy sem!?Erről az óráról lenne szó (csak nem automata, hanem quartz szerkezetű):
http://www.worldlux.com/products/longines/_watch/hydroconquestautoalumsteel/fullsize2.jpgAz óra ára 286E Ft.
Várom a véleményeket......
[ Szerkesztve ]
-
commanche
csendes tag
Ááááááá, azt nem is hagytam volna hogy megcsinálják, annyira nem nagy hiba.
Ps: Nem azért mondtam, mert úgy értetted volna csak, hogy megbízhatónak tűnnek, egyik másik szervízzhez mérve
Szerk: Annyira nem zavaró, bocsánat.
[ Szerkesztve ]
-
commanche
csendes tag
Hát ahogy körbe néztem ennél a cégnél (Tempora Kft.) elég jól csinálták amit csináltak, nem tűntek komolytalanannak. Amúgy ez viszont enyhén szolva meglepett még mindig hogy ilyen minőség ingás előferdül a tissot-nál :| Jó nem egy omega vagy longines, de akkor is!
-
ujskodas
tag
Seiko!
A Lorus-ról valami vélemény?Köszi!
Az ostoba hitelt ad a szóbeszédnek.
-
tomcsi23
veterán
Van olyan "márkaszerviz", akik gari ügyben is szétszedik, ellenőrzés gyanánt. Vagyis, szétbarmolják, fogóval nyomot hagyva a hátulján. Nem beszélve a bejutott porszemekről, miegymás. Rühellem ezt a "nem az enyém, lexarom" hozzáállást, ami jellemző nálunk általában.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
commanche
csendes tag
Jut eszembe, menetközben megnézettem a tissot-t és annyit mondtak a szakszervizben, hogy valószinüleg roszabb volt a festék minősége amit használtak, és hogy ez természetes jelenség...
-
seiko
senior tag
válasz norbertb88 #3822 üzenetére
annyira korlátozott, hogy jelenleg bármikor hozzá lehet jutni.
nekem a 2010-es Submariner jobban tetszik.[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
válasz norbertb88 #3818 üzenetére
Németországban lehet részletre luxusórát venni!
itthon áruvásárlási kölcsönből lehet ezt megoldani. -
-
norbertb88
tag
válasz Gabbana #3817 üzenetére
Hát szerintem nem nagyon lehet hitelre órát venni. De lehet tévedek....!
Egyébként engem is meglep, hogy a citizen csak 12hónap garanciát ad.....az pont fele annak amit a svájci testvérei vállalnak.
De még a divat órákra (Armani, Boss, stb.)is 2 év garanciát adnak.Egyébként remélem te tisztában vagy vele, hogy a citizen az nem svájci, hanem, japán......!
Egy másik fórumon 3hétig ment a duma a citizenről, hogy az is jó kis svájci, mire megelégeltem regeltem és leirtam nekik, h az igazából abszolut nem svájci hanem japán! Erre az üzenetemre fél órán belül kb. 72-en letámadtak, h ez nem igaz, aztán linkeltem nekik egy ezt bebizonyitó oldalt. Ezután kb. 50% belátta, a másik 50 szerint a linkem tuti rossz volt!
Egyébként semmi bajom a japán órákkal és az általad feltöltött citizen is tetszik!
De azért 200E-ért már nagyon jó kis svájci órákat (Certina, Tissot, Doxa, sőt quartz longines-t is) lehet kapni!!!
[ Szerkesztve ]
-
Gabbana
aktív tag
ez pl. tetszik. Nem lehet ezeket megvenni valahol pl. havi 5000 Ft hitelre?
Illetve azt nem értem még, hogy miért csak 12 hó garancia van egy 200.000 Ft os órára amit a citizen csúcsmodelljének neveznek?Még egy kérdés, nincs ebben a típusban olyan ami gombnyomásra háttérvilágít? Sokat használnám sötétben.
[ Szerkesztve ]
Az életben nincs felesleges tapasztalat...
-
Gabbana
aktív tag
Van egy ilyen Swatch Irony-m. Eddig szerettem, de most hogy így olvasgatlak benneteket egyre jobban vonz valami dögnagy sportos 1000 mutatós Citizen.
A kérdésem az, hogy úgy tudom, hogy a swatchom elég rossz minőség, bár nekem nem ez a tapasztalatom, valóban? Egy biztos, valamiért párásodik, ha úszómedencében vagyok, de úgy tudom egybeszerelt óra, csak elemetcserélni lehet. Hol ázhat be?
A szíjat, ami aluminium kimarta valami belül. Izzadtság lehet?Az életben nincs felesleges tapasztalat...
-
seiko
senior tag
válasz norbertb88 #3812 üzenetére
a tömítéseket érdemes évente ellenőriztetni.
amúgy csak az elemet kell időnként kicserélni. -
norbertb88
tag
Ja még annyi, hogy az óra quartz szerkezetű (sajnos)! Nem tudom ez befolyásolja e a karbantartási intervallumot!?
[ Szerkesztve ]
-
norbertb88
tag
Az lenne a kérdésem, hogy most lesz 1éves az órám (Tissot pr50).....!
Érdemes elvinni a szervízbe átvizsgáltatni, tömítést megnézetni, valami minimál szervíz, stb.?
Vagy nem szükséges? -
ujskodas
tag
Tegnap megvolt a miskolci szervízlátogatás a beázott Casio-val. (100 m. WR) "Kiszárították", de kb. 20 perc múlva tiszta pára volt az egész belülről. Úgyhogy sz..t se ért az egész. Mint kiderült nem mindegy melyik Casio szervízbe (boltba) viszem, mivel több importőr van és az egyik nem fogadja el a másik garancialevelét. Áll. a gombok tömítése rossz. 1 éves 5 hónapos óra, a stoppert gyakorlatilag nem használom, csak dísz.
Elvittem oda is ahol vettem, ott korrektek voltak, azt mondták igaz már nem garis, de megpróbálják orvosolni a hibát. 2 hét múlva vihetem, akkor visznek órákat a központi szervízbe. A 20 éves Seiko 5-öm még mindig állja a vizet, pedig használtam rendesen.[ Szerkesztve ]
Az ostoba hitelt ad a szóbeszédnek.
-
Champipi
aktív tag
Katonai jellegű, fekete vízálló órán gondolkozom, tudtok helyet, ahol meg is lehet nézni?
-
commanche
csendes tag
Hát ha nem is pesten, érden van egy nagyon ügyes srác, az érdi tescoban van egy bolt ( kettő is ez a kisebbik) én nálla csináltattam az óráimat, baromi ügyesen csinálta meg. Persze a fent emlitettek is nagyon jók
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest