Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Ben-
veterán
válasz
Kassadin #5892 üzenetére
Casio már van (persze eléggé "alap" és nem is szép) 15.000 ft-ért is, de a valamirevaló abból is 35 felett van..)
A replika órákat egyébként "nevezzük" inkább HAMISÍTVÁNYOK -nak, ugyanis azok. A replika és a hamisítvány nem ugyanaz.Ezek a gagyi kínai szemetek mind HAMISÍTVÁNYOK..
ui.: sosem bagóztam, nem is fogok. undorodom tőle.... és a cigi árából inkább alkatrészeket veszek a gépembe, vagy egy komolyabb órát.
Egyébként grat Seiko! Nagyon sokan addig sem jutnak el, még 40 év után sem, hogy gondolkozzanak a dolgon, nemhogy letegyék.
A nagyanyám úgy tette le 20 év után, hogy kidobta a teledoboz cigit, és soha többet nem gyújtott rá!
-
Kassadin
addikt
válasz
concret_hp #5881 üzenetére
Az írtam hogy évek alatt gyűjtőd össze rá a pénzt, nem azt hogy fél évig nem eszel.
Replika órák 15 ezer körül vannak, 30-ért már veszel casiot gondolom.Seiko: akkor rákellene vennem anyámékat, hogy szokjanak le a cigiről, és inkább nekem vegyenek egy omegát.
-
Empsepo
senior tag
Elmesélek egy érdekes és tanulságos történetet, talán van közöttünk olyan, aki annyi idős, mint én voltam akkor ( 20 körül ).
Szóval ez több, mint 10 éve történt, a Nemzeti Sport aktuális számában szóróanyag volt olvasható, miszerint a Vajdahunyad várában hatalmas " órásbörze ", eredeti svájci órák elképesztő árengedménnyel kaphatók.
Én akkor még nem figyeltem annyira az órákat, nem voltam tisztában a márkákkal, de semmilyen szinten.
Volt ( van ) egy nagyszerű Q&Q órám és annyi.
A lényeg, hogy kinéztem magamnak egy Rousseau Raymond ( !!!! ) típusú órát, ami szerintük 45ezret ért, de akkor és ott 9ezerért elvihető volt.
Megvettem.
Azt figyeltem, hogy voltak akik ötösével vitték az órákat és a katalógus szerint volt olyan aminek az akciós ára is 20ezer fölött volt!
Az egész egy nagy átvágás volt.
Kínai, elemes szerkezeteket tettek az amúgy szépen kivitelezett tokba.
Nem hittem volna, hogy ilyen országos méretű csalást meg tudnak oldani, ráadásul az NS bevonásával. ( Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ezen kívül az újságnak ehhez bármi köze is lett volna. )
Hát ennyi. Figyelni kell. -
Traxx
őstag
Igen, erről az EOL-ról hallottam. Tegnap reggel még nem vettem észre semmit, este pedig már megállt a jószág
Gondolom ezt a tömítéscserét nem végzi el bármelyik bolt...tudsz esetleg Nyíregyházán, esetleg Debrecenben, Miskolcon olyan helyet, ahol ezzel foglalkoznak (na meg nyomáspróbával), és nem totál gagyi elem kerülne bele?
-
válasz
ospubis #5874 üzenetére
ezzel egyetértek
igazából tisztában vagyok vele, hogy nem lenne szükségem egy ilyen drága órára, de egyszerűen annyira tetszik, hogy nem bírtam ellenállni a kísértésnek
amúgy aki szereti és megbecsüli az órákat, az biztosan meg fogja venni több M-ért is, ha megteheti. anyámék kb 600k-t szívnak el egy évben, mennyivel jobb lenne, ha vennének helyette minden évben egy longinest nekem, vagy kétévente egy breitlinget
a hétvégén volt a kezemen egy crosswind, háát, az is gyönyörű, csak nem az én méretem...
-
seiko
senior tag
Sok szerkezetnél van egy bizonyos EOL (end of life) funkció, ami az elem élettartamának a végét hivatott jelezni.
Ilyenkor a másodpercmutató 3-4 osztásokat ugrik, az óra pontos marad.
Ez az állapot tarthat akár egy naptól két hétig.
Ha éppen nem vetted észre, akkor sajnos megállhatott az órád simán.
Ha biztos akarsz lenni a vízállóság megmaradásában, akkor cseréltetni kellene a tömítéseket, de csak a bemérést csinálják meg az esetek többségében.
Évente illene nyomáspróbáztatni az órákat.
Így lehet a komoly problémákat megelőzni. -
Traxx
őstag
Sziasztok!
Úgy fest, hogy megadta magát az elem a Tissot PR50-emben. Vagyis nem tudom, mert emlékeim szerint jeleznie kéne valahogy, hogy hamarosan ennyi volt a nóta...de nem tette, hanem csak megállt. Tudom, sanszos, hogy lemerült, mert elmúlt 3 éves, de azért jól jönne egy szakértői vélemény, hogy tényleg
Ehhez kapcsolódóan lenne a másik kérdésem: Nyíregyházán tudtok megbízható órást / szervizest, aki kicseréli benne az elemet? Mindenféle kínai vackot nem szeretnék belerakni, meg jó lenne, ha megmaradna a csere után a vízállósága is, tehát nem lenne hátrány, ha ott végeznének nyomáspróbát is...
Köszönöm a választ
-
concret_hp
addikt
válasz
Kassadin #5870 üzenetére
féléves fizetésedet nyilván nem költöd el egy órára
azt írták "ha megtehetném"a komoly óra meg nem 600K-nál kezdődik, hanem ott, hogy nem egy utánzata egy nagyon drága órának úgy, hogy valójában sz@rt sem ér.
de ha neked jobb mondjuk 20-30Kér' egy gagyi amire az van írva, hogy rolex, mint ha vennél valamit ami tényleg ér is annyit, akkor hajrá -
Empsepo
senior tag
Van egy Doxa Anti-magnetic karórám, még Nagyapámtól örököltem, de nem jár.
Elvittem egy óráshoz, aki az óra hátulján levő sorszámból megállapította, hogy az óra 1945 körül készülhetett.
Körülnéztem, és meglepve tapasztaltam, hogy ezeket az órákat "bagóért" árulják itt-ott.
Sokkal szebb állapotút, mint az enyém nemrég adtak el a vaterán nem egész 12ezer forintért.
Tudom, hogy ez nem egy ritkaság de akkor is.
Hozzáértők!!!
Mi a véleményetek erről az óráról? -
Empsepo
senior tag
válasz
Kassadin #5878 üzenetére
Mellékeltem volna, ha találnék róla.
Nekem nincs olyan fényképezőm, amivel fel tudnék tölteni képet.
Amúgy a múltkor szó volt már róla és akkor Seiko egy hasonló, bár idősebb típust belinkelt.
Ez egy modern, ugyanakkor teljesen hagyományos óra.
A számok meg vannak jelenítve a számlapon, de modern formában.
Egy Atlantic Worldmaster Automata.
Semmi más, csak az óra és egy napkijelző. -
Empsepo
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Én úgy voltam vele, hogy 100ezer forintot szánok egy órára, tavaly tavasszal.
Végigjártam a Ferenciek terénél a sok órás üzletet, mert netről kizárt volt a vétel.
Ott tényleg sok üzlet van egymás után, én egy Tissot akartam, a kitétel az volt, hogy automata legyen.
Volt a kezemben aznap nem egy Tissot, de az igazán szépek olyan 130ezer fölött mozogtak.
Nagyon elgondolkodtam egy komoly Seiko-n az egyik Orex üzletben, végül mégsem vettem meg. Nagyszerű áron volt, de nem automata.
Már a nézelődés elején a kezembe akadt egy gyönyörű Atlantic, kiváló áron, de megnéztem más darabokat is, más üzletekben.
Aztán mégiscsak emellett döntöttem.
Addig nem is hallottam erről a márkáról, de mindenkinek csak ajánlani tudom.
Igaz az óra még nincs egy éves sem, de abszolút megbízható és szerintem nagyon szép is!
Az óra eredeti ára 80ezer forint fölött volt, de volt rá 20% kedvezmény.
Nyilván egy kifutó darab volt de öröm ránézni, nekem pedig ez a legfontosabb.
Az, hogy az időt mutatja, nála természetes dolog... -
ospubis
csendes tag
válasz
Kassadin #5870 üzenetére
Átlagembernek 600 ezer forint egy óráért sok.
Ám számos igen jó, olcsóbb alternatívát ajánlanak a fórumtársak.
A lényeg az óra iránti szeretet,Bandusnál,talán szerelemről is beszélhetünk.
/ Amint látom megvette a kultikusnak számító L Dolce vitát/.
Grat. a döntéséhez. Neki megérte az árát, beteljesült az álma.Mi éri meg? Az ami nagy örömet okoz.Szerintem.
-
végre ittvan velem a drágaság
lövök majd képeket
egyszerűen tökéletes
-
-
Kassadin
addikt
válasz
runner 125 #5851 üzenetére
Inkább BMW. Az Opel nem nagy márka.
De értem mi a véleményük az itteni embereknek a dologról. -
-Ben-
veterán
válasz
runner 125 #5851 üzenetére
Ennél jobban nem tudtam volna megfogalmazni. Pont ahogy runner mondja (írja
), én pl. sosem vennék fel hamisítványt. Inkább legyen csak egy olcsó japán vagy akármilyen alacsony árkategóriás órám, de az legyen eredeti.
-
Kassadin
addikt
Érdemes replika órákra költeni vagy inkább érdemes "olcsóbb" márkás órára gyűjteni?
-
seiko
senior tag
válasz
Empsepo #5844 üzenetére
"Az Auto Relay funkciónak köszönhetően a mutatók megállnak, "elalszanak" és ezáltal energiát takarítanak meg, ha az óra tulajdonosa 24 órán keresztül nem viseli az óráját. Azonban ezalatt is az időmérés változatlanul folytatódik az óra belsejében, akár 4 évig. Amikor az óra újra kézre kerül, a mutatók automatikusan a pontos időre állnak."
-
chatran
őstag
Sziasztok!
A Casio WVA-460 (kb egy éves) típusú órámon ma megállt a másodpercmutató. Néztem, hogy mennyi energia van benne és MED-et mutatott. Rátettem az ablakpárkányra egész napra, estére már HI-t mutatott, de a másodpercmutató továbbra sem mozog. Próbáltam szinkronizálni -ilyenkor ha jól emlékszem a mp mutató beáll 12-re, de meg sem moccant- sikeres volt.
A merülő akku miatt állt le a mpmutató? Miért nem indul el, ha már fullon van az akku? -
Empsepo
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Seiko!
Te mit tudsz a Seiko Premier Kinetic Perpetual óráról?
Ez ha minden igaz megáll amikor leveszed és újraindul, ha felveszed.
Felvétel után pedig újra beállítja magát. Állítólag 4 évig "emlékszik".
És ha éjjel rá akarsz nézni?
Elég megemelni?
Ez hogy működhet? -
seiko
senior tag
válasz
BobChemistry #5842 üzenetére
Szerintem igen.
-
seiko
senior tag
wr30-cseppmentes, kézmosás, eső,
wr50-zuhi, autómosás, mellúszás,
wr100-gyors és pillangóúszás, amatőr merülgetés,
wr200-palackos merülés, jetski,
wr300-tól bármi! ;-) -
BobChemistry
őstag
Csak ezzel az a baj, hogy 1999-ben kaptam egy Casio digit. órát (semmi titanium, sima fém tok, itt-ott műanyaggal, és nem 50ezer volt hanem vmi 8000 talán). 30 m WR, stb. Azzal 10 éven át jártam strandra, rajtam volt amikor tusoltam, meg minden, és semmi baja.
Az a 30 m vízoszlop, meg elég sok. 3 bar, az pedig rengeteg. (Tudom, mert sűrített gázokkal dolgoztam éveken át)
Szóval akkor ne nagyon menjek le vele a tengerpartra?
-
válasz
BobChemistry #5836 üzenetére
a 30m vízállóság az azt jelenti, hogy kibírja azt a nyomást, ami 30 m vízoszlop magassággal egyenlő (ami 3 bar-t jelent). namost ha zuhanyzás közben ennél nagyobb nyomással áramlik ki a víz a zuhanyrózsából, akkor az órád már nem fogja bírni. szóval valamilyen szinten igaza volt az eladónak is.
ha tévedek akkor majd seiko kijavít
-
seiko
senior tag
válasz
BobChemistry #5836 üzenetére
A wr30 cseppmentességet jelent.
Kézmosásnál a freccsenő vizet még bírja, esetleg az esőben lecsurgó vizet.
De a tusolást már nem.
Ahhoz minimum wr50 kell!
Sajnos szerintem igaza volt az eladónak. :-(
Igaz, fel kellett volna világosítania téged a vásárláskor. -
BobChemistry
őstag
Sziasztok!
Szülinapomra kaptam egy DOXA Titanium órát.
30 m water resist, stb.
Na, az első alkalommal beázott. (Tusolás)
Visszavittük, erre a válasz, h ez azt jelenti h cseppálló, erre nincs gari. Mondom OK. akkor keress egy angol szótárt, nézd meg h mit jelent a kifejezés, és útközben hozd ide a vásárlók könyvét. Erre nagy dérrel-dúrral elvette az órát, kitisztította - párás volt belül - majd visszaadta.
Két nappal később megállt. Másik szerviz, másik fickó, felküldette Pestre, cserélték a belsejét. Azóta pöpec, de nem merem vízbe mártani.
Szerintetek? -
pohár
félisten
már megvan majdnem az óra fele
-
ha minden igaz, akkor kedden megyek az óráért végre, úúgyizgulok
-
ujskodas
tag
Mi a különbség a kettő közt?
A szelepen kívül.
http://arukozvetites.hu/spd/AK-308283/Tauchmeister_T0021http://arukozvetites.hu/spd/AK-312993/Tauchmeister_T0107
-
ujskodas
tag
Esetleg ez?:
http://arukozvetites.hu/spd/AK-312993/Tauchmeister_T0107ha nagyon gagyik, légyszives csesszetek le jól!
-
ujskodas
tag
Seiko!
Wenger vagy Tauchmeister a jobb vétel? Szigorúan a legalsó árkategóriában! max. 40-45 ezer.
-
ujskodas
tag
Az előző hozzászóló által ajánlott honlapon találtam ezt:
http://arukozvetites.hu/spd/AK-467628/Wenger_79946WXLOpen_Watermi a véleményetek róla?
-
arukozvetite
csendes tag
Sziasztok!
Már Magyarországon is lehet kapni a Wenger karórákat!
Emellett több gyártó is képviselteti magát ezen az oldalon.
http://arukozvetites.hu/
-
-Ben-
veterán
válasz
runner 125 #5815 üzenetére
Hát azért, ha van rá mód még hagyják egy ideig, mert nem elképzelhetetlen, hogy lesz egy prc 200 -am is
-
pohár
félisten
válasz
runner 125 #5815 üzenetére
ááá ne viccelj már, a fejőstehenet miért vágnák le?
-
pohár
félisten
válasz
runner 125 #5812 üzenetére
hát figyelj, most már ott tartok hogy a PRC200 a minimum
-
ospubis
csendes tag
válasz
norbertb88 #5805 üzenetére
A COSC-ről részletesen olvashatsz a svájcióra.com. lapon, az óra története,10-12 pontok alatt.
A marketing lényege, hogy ez a minősítés a manufaktura számára kb 20 Euro/szerkezet/
az árcédulán már ennek sokszorosa szerepel.Miután a COSC-t viszonylag könnyű megszerezni,ezért az igazán luxusórákat gyártó manufakturák, ennél már jóval szigorúbb, és önkéntesen vállalt minőségi próbákat találtak ki, de ezen márkák/pl/ Roger Dubois, Greubel Forsey, már nem a közönséges halandók által elérhető árszínvonalon vannak.
-
pohár
félisten
válasz
norbertb88 #5801 üzenetére
igen, kis piros, kis ezüst, jól passzolnak egymáshoz
és nem is drágább sokkal mint a sima PRC200 -
seiko
senior tag
válasz
van köztük különbség.
kivitelben, hajszálrugóban, stb.
de egy mezei szerkezet is simán TUDHATJA a COSC elvárásait, és egy kronométer is KILÉPHET ebből a pontosságból.
mindegyik szerkezetnek változik a karakterisztikája életkortól, és viseléstől függően.
az egyik legstabilabb ebből a szempontból a Rolex, de annak is van hőkompenzációs, és pozicionális hibája, csak jóval kisebb a többinél.
az én mezei 2824-esem nappal pár másodpercet késik, éjjel ugyanennyit siet.
így szinte sosem kell beállítanom. -
Empsepo
senior tag
Tegnap láttam Őt élőben:
Szerelem.
-
Palika71
őstag
válasz
Nem minden szerkezet sikerül pont egyformán, (de azért kb. egyformák), így a pontosság terén is lehet különbség.
Nekem a COSC minősítésű Omega Planet Oceanom napi 5mp-et sietett (ez ugye még megfelel a a -2 és +7 mp-es maximális napi eltérésnek), de van egy Perrelet nem(!) COSC órám, ami -1 mp-et tud naponta az óraforgatón, de hordva, estére a szekrényre téve, 0 mp-es járáseltéréssel bír.COSC = marketing
Mikor még az ETA nem gyártott ilyen jó minőségű szerkezeteket, még volt értelme.
Ma már nincs. -
norbertb88
tag
Azt mondod, hogy pl: egy mezei eta 2824-es és egy cosc társa között semmi különbség nincs pontosság terén??? Nincsen semmi kritérium aminek meg kell feleljen a szerkezet??
Gondolom, h amelyik nem minősített az már csupasz szerkezetként is nyílván silányabb, mint amelyik eljut a minősítésig. Azt elhiszem, h romlik a szerkezet pontossága a minősétés-kori állapothoz képest amikor már a tokban van, de akkor amit nem minősítenek, akkor az is romlik! Vagy nem?? -
seiko
senior tag
válasz
norbertb88 #5800 üzenetére
a COSC-ről érdemes tudnod:
1: tokozás előtt, a csupasz szerkezetet vizsgálják.
2: akkor még frissek a kenőanyagok, ha hozzád jóval később kerül az óra, akkor már nem biztos, hogy ugyanolyan állagúak lesznek.
3: a mechanikus óra viselkedése sokban függ a tulajdonosa életvitelétől.
4: az első szerviz után már semmit nem jelent a papírod.
5: egy igazolvánnyal nem rendelkező szerkezet is simán hozhatja az elvárt pontosságot.
6: szerintem (és ez szigorúan magánvélemény) a COSC egy bevált marketing húzás, és akinek az "extrém" pontosság a lényeges egy karóra esetében, az maradjon a kvarcoknál, esetleg keressen egy hőkompenzált kvarcot (akár COSC-vel rendelkezőt). -
-Ben-
veterán
válasz
norbertb88 #5800 üzenetére
Nem vagyunk egyformák. Nekem pont az tetszik benne (ez az egyik), hogy a fekete számlaphoz sárga mutató van.
Jó sportos...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest