Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jookomak
őstag
Most akkor az Omega órák szerkezete eta, vagy saját? nem mintha nem tetszene kevésbé, hogy kiderül ők is csak tokoznak.
-
keeper
csendes tag
boba6
oroknaptaras kell (titanium)
ehhez mit szolsz:http://www.youtube.com/watch?v=8Ppc8FsDzgs
vadi zsir 1 orat volt a kezemen es mondjuk bagatell 60000ft mit szolsz?
a vateran van egy 799990.gyonyoru,es nagyon megbizhatoak akar ki akarmit mond nem veletlenul adjak 5 ev garival
nekem van 12 eves titanium citizenem 3 kiskor(nem eco driveos) tokeletes es van egy 4 eves eco drivos is a tengervizet is jol birja.Es mindjart kerdeznelek titeket (mivel svajcim csak egyszer volt) regebben csak casio gyerekkoromban es utanna csak titanium citizen(soha semmivel gond csak a casiok kulseje igen ronda tud lenne viszonylag hamar) felek a svajcitol(nehogy olyan legyen mint a nemet japan kocsi,hogy a nemetbe csak a nevet fuzeted meg meg a japan sokkal megbizhatobb es olcsobb. (volt vw meg japan es tudom mirol beszelek).Persze most szigoruan quartz orakrol beszelek automatak vonatkozasaban nem vitatom a svajci megbizhatosagot.Pl ugye a seiko talalta fel az elso quartz orat is.
Kerdesem omega seamaster diver 300m quartz milyen a belseje es mennyire megbizhato valmint miert csak 2 ev a gari egy kozel fel millas omegara?
-
Hopkins71
csendes tag
Ezzel csak azt akartam sugallni, hogy egy márkás mechanikus órát nehogymá' egy lapon említsünk egy CASIO-val, mert végképp nem egy kategória.
Az, hogy mindkettő csak az időt mutatja, az igaz.(sőt...a CASIO esetenként ettől sokkal többet is tud, és az is lehet, hogy pontosabb, mint egy ilyen öreg szerkezet)
Akinek az óra csak egy tárgy, ami az időt mutatja, (estleg jól néz ki, ill. tetszik neki), annak ezt hiába is ecsetelném, mert felesleges.Ja, és a kép saját (készítésű), csakúgy mint az óra, ami szintén saját (tulajdon).
[ Szerkesztve ]
-
-
seiko
senior tag
azért arra kíváncsi lennék, mit jelent, hogy egy óraszíj 100m vízálló?
hülye marketingduma az egész.
szerintem akármilyen is a szíj, másfél-két év alatt ez is megbüdösödik.
én mindenképpen az acélcsatot javaslom.
ha a szerkezet most még esetleg pontatlan, akkor pár hónap múlva érdemes szabályoztatni rajta.[ Szerkesztve ]
-
boba6
senior tag
mondjuk ezek pont 100m vízállóak/moshatóak, így is felveszik vajon az izzadságot?
elkezdtem egy pontossági tesztet a mindennapi használattal, kíváncsi leszek hogy sikerült ez a szerkezet
... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
seiko
senior tag
tudtommal az összes kőmentes.
de mire tönkremennének, már úgyis lecserélődnek. :-))))
nekem van egy Ruhla vekkerem, ~25 éve ketyeg vígan műanyag csapágyain.
a bőrszíjakkal az a gond, hogy 1,5-2 év alatt az izzadság miatt bebüdösödnek, és belül szétrepedeznek.
a legjobb alternatíva a fém-csat.
én legalábbis azt részesítem előnyben, mindegyik órámon az van.
de lehet szórakozni azzal, hogy tavasszal-nyáron fém, ősszel-télen bőr.
a kaucsukot-műanyagot nem szeretem igazából, nagyon aláizzadok.[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
-
boba6
senior tag
tényleg, azt nem tudod, hogy a komolyabb analóg Casio kvarcok is kő-nélküliek vajon?
nem használódik el túl hamar az ilyen?kinéztem két szép Hirsch szíjat a Seikóra:
Mariner
Carbon
meddig tartanak vajon? ezek is csak 1,5 év?... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
Furfangos
tag
Értem.Hát annyira nem értek hozzá...
Ez a stílus áll hozzám a legközelebb,persze egy Speedmaster,vagy Tag carrera jobb lenne,de számomra megfizethetetlen.
Szeretnék egy szép automata órát,de most nem követem el azt a hibát mint a quartz vásárlásánál.Megvettem és rájöttem hogy nem az én stílusom.
Most otthon tartom a vitrinbe...Eladhatatlan normális áron.Egyébként egy Certina Ds Furiousról van szówww.carpinfo.hu
-
Furfangos
tag
-
boba6
senior tag
végül csak "igazi" órát vettem
Seiko SKX007K2 automata lett
Caliber: 7S26, Jubilee SS szíjas, 200m-es búvár, Hardlex kristály
38000-ért szerintem jó vétel volt
ez egy klasszikus, nem igazán fog kimenni a divatból, javítható is
valszeg kap majd egy kaucsuk vagy szilikon narancssárga szíjat,ha a fémmel nem tudok megbarátkozni (eddig még nem volt fémszíjasom)... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
Hopkins71
csendes tag
Ezzel magam is tisztába vagyok.
Az előző hozzászólásomra csak az ebben a szegmensben NEM létező ár-érték viszonyra szerettem volna rávilágítani.
Valószínűnek tartom, hogy más luxusmárka megvásárlásánál is megfizeti a vevő az örökös garanciát. Nem hinném, hogy egy Patek Philippe, vagy egy Wacheron Constantin esetében ez másképp lenne.
(pl. furcsa lenne, ha egy 50-es években gyártott PP.-et leejtene a tulajdonosa, és azt mondaná neki a gyár, hogy dobja a kukába. Ha nem is létezne raktáron mondjuk, billegőtengely, akkor legyártanák hozzá.)
De ehhez szerintem nem kell ilyen magasságokig elmenni.
Biztos vagyok benne, hogy az ETA kaliberekhez is lesz még alkatrész még vagy 100 évig! -
Hopkins71
csendes tag
Pont erről beszélekl/írok.
Az Omega ill. Rolex (vagy pl.reitling, Panerai, és még lehetne sorolni) végképp nem az a kategória, ahol ár-érték arányról kellene beszélni.
Egy Candino-nál, egy Atlantic-nál, egy Tissot-nál, vagy Certina-nál lehet, de ezeknél nem.Aki egy új(vagy újszerű) Omega-t, Rolex-et, netán IWC-t vesz, az nem azért veszi mert kell neki egy óra....ezt ugye tudod.
Pontosan úgy van ez, mint az autónál is.
Egy S500-as Mercedes-t nem azért vesz valaki, mert, kell neki egy autó, amivel elszaladgál, ami olcsón fenntartható, kedvező áron megvehető, és befér a garázsába.
(aki ezen szempontok szerint választ, az Suzuki-t vesz, 8 évest, mer' az nem drága, nem fogyaszt sokat)
Aki Mercedes-t vesz, annak nem egyszerűen egy autóra van szüksége, hanem egy Mercedes-re, ugyanúgy mint annak az óravásárlónak, aki egy Rolex-el szemezget, mert neki sem csak egy óra kell, hanem egy Rolex. -
Hopkins71
csendes tag
AZ ár-érték okfejtést nem magyarázatnak szántam, csak egy megközelítés egy bizonyos példán keresztül.
Pont az óra téma az, ahol ár-érték viszonyról nem igazán lehet beszélni.
Pl. volt Omega Seamaster GMT-m is, és abban is ugyanaz a 2892-A2-es automata szerkezet ketyegett, mint ebben a Candino-ban, amit most hordok.
Az Omega sem volt ebből adódóan semmivel sem pontosabb, mint ez, sőt, nem is volt szebb.(persze ez is csak az én véleményem)
Egyik óra sem volt új, amikor hozzám került.
Az Omega most kaucsuk szíjjal+fémcsattal+dobozzal, kártyákkal kb. 300-320 E körül mozogna használtan.
Ez a Candino ennek az 1/6-a volt....pedig ugyanaz a werk, ugyanaz az üveg, szintén tömörszemes, nagyon jó minőségű pillangózáras fémcsat,applikált, kékített indexek,gilossált számlap,kékítet breuget mutatók, sőt ezen még járástartalék kijelző is van...szerintem nem szar, és még szép is.
Na, itt definiálja valaki nekem az ár-érték viszonyt..... -
Hopkins71
csendes tag
Szia!
Félreértesz….nem „hirdettem”, csak megemlítettem, hogy van nekem egy ilyen, ha kell valakinek. (tudom, hogy egy fórumon egyébként sem illő hirdetni, arra ott vannak a hirdetési, ill. az aukciós oldalak)
Ha nem kell, akkor marad, semmi gond, nem „megszabadulni” akartam tőle.
Az viszont nem esik jól, hogy olyan kisstílűnek gondolsz, aki megpróbálja „elhallgatni”, hogy az általa árult dolog nem új. ( azt írtam, hogy nekem van egy ilyen, nem azt, hogy az üzletembe kapható…ezért gondoltam, hogy nem szorul különösebb magyarázatra részemről, hogy nem új)A csat széttöréséről: Ezt a csatot is (mint mindent) szét lehet törni, abban biztos vagyok, mint ahogy abban is, hogy egy ilyen tömörszemes acélcsat minden szempontból messze felülmúlja egy Seiko 5 lemezcsatját. (amin persze nem is kell csodálkozni, mert ha a két óra újkori árát hasonlítjuk össze, akkor ennek az árából 6 db Seiko 5-öst lehet venni, és még egy fagyira is futja a visszajáróból…tehát nem egy kategória már ár szempontjából sem)
Az, hogy nekem csak 6 évet bírt a Seiko-m, annak ellenére, hogy vigyáztam rá, és max. kávét kevergettem, de azt is jobb kézzel…lehet, hogy belenyúltam egy nem túl jó szériába, és így jártam.
Nekem amúgy tetszenek a Seiko-k, csak nem ezek a (már lassan kilóra árult) mai olcsó automaták. Az 5-ösből a régiek (70-es évek) még egészen mások voltak. Egy-egy szép állapotú régi példányért ma is 30.000 Ft,- feletti összeget fizetnek ki, pedig se nem új, se nem garanciális.
(Az újak meg várják a „sorukat” 15-ér’ a Vaterán…most is kínálnak legalább 20-at.)
Pl. A régiek közül a Seiko Bellmatic egyik típusa kifejezetten tetszik, ha találok egy egészséges példányt belőle meg is veszem.Az üveg megint olyan dolog, mint a csat. Persze, ezt is le lehet pusztítani. Csak a Seiko üvege 2 év után csereérett volt, pedig mint már említettem, moslékot nem, legfeljebb kávét….
Zafíros órám volt már vagy tíz (jelenleg csak négy van), de még egyiket sem sikerült összekaristolni. Egy olcsóbb Candino quartz-on pedig megpróbáltam szándékosasan is megkarcolni, de erővel sem sikerült.Ez az ár-érték meg…nem is tudom. 15.000 Ft,-ért tologatják őket a Vaterán. Ebből egy ezres, amit a Vatera kér a sikeres értékesítés után, mint sikerdíjat.
Tehát marad 14…ha ebből min. 2 rugó haszon nincs, akkor már értelmetlen a fényképezgetés, a feltöltés, meg (nagyon sokszor) a hülye kérdésekre való készséges válaszolgatás.
Szerinted? 12k-ért egy rendes (nemes) bőrszíjat sem kapsz, nem még egy acélcsatos, acéltokos automata órát.Tehát igaz, ami igaz, az ár-érték aránya tényleg jó.
Ugyanolyan alacsony az értéke, mint az ára. -
seiko
senior tag
válasz Hopkins71 #2467 üzenetére
máskor majd ne hivatkozz egy új óra eladási árára, mikor a sajátodat "hirdeted", és nem említed meg, hogy a Tied használt.
így nem fair szerintem.2,5 évig használtam egy Robert-et (akkor még párhuzamosan létezett a Steinhart mellett), aminek egy év után széttört a csatja, és kiesett a lünettából a luminova pötty.
garancia sajnos csak a szerkezetre vonatkozott, így vehettem új acélcsatot 8ezerért.Seiko5-ösöm sosem volt még, de apósomnak tizenvalahány éve működik gond nélkül, pedig még a moslékot is abban keveri.
egy személygépkocsi lökhárítójában találtak egy kisebb zsákkal, azóta a tűzoltócsapat tagjainak nagy része ilyen órát hord. :-)
az üveg összevissza van karcolva, de őt ez nem zavarja.
sajnos a drága zafír is összekarcolható, és nem polírozható. :-(szvsz. ezeknek a Seiko-knak az ár-érték aránya nagyon jó.
pl. egy Steinhart árából két Monster kijön. -
Hopkins71
csendes tag
Szia!
Ha ismernél engem, meg az ilyen órákat, akkor azt hiszem nem tetted volna fel ezt a kérdést, mert tudtad volna, hogy fölösleges.....
Egyébként nem akarom kézzel-lábbal eladni, mert nem oldaná meg az ára egyetlen problémámat sem, csak gondoltam, ha valaki keres egy 2824-el szerelt korrekt órát elfogadható áron, akkor annak esetleg jól jöhet, feltéve ha bejön neki ez a fazon.Amiért (már ne is haragudj) nagyon butus a kérdésed:
Ha új lenne, és 2 évig garanciális, nem ennyiért adnám...
Mutass nekem még egy 2824-es tokozást, ami eladó, olyat, ami ilyen ár-érték viszonyt képvisel. (gondolok itt zafírüvegre, a teljes hosszúságú tömörszemes, búvárhosszabbítós csatra, a bónuszként hozzáadott eredeti, használatlan gyári bőrszíjára, amin egy 8.000-Ft-os Rios acél pillangózár van, a 300 m-ig vízálló koronazáras acéltokra....hm?....azért nem tennék mellé egy mostani bóti Seiko 5-öst...még kettőt se)Csak viszonyításként: kb. 2 éve adtam el egy Omega Seamaster-re való nagykapcsos kaucsukszíjat.....40 E Ft,-ért vitték el....csak fotót kért az eladó...2 év garanciát, meg számlát nem...
szóval:
Ha valakinek tetszik egy ilyen, és szeretne is egy ilyet, akkor megér ennyit, ha nem akkor nem.
Bóti áron vásárolni újat mindenki tud.....
Használtan, jó áron jót venni, meg csak az, akinek szerencséje van, ill. ha nem egy pitiáner, hozzá nem értő tagot fog ki, mint eladót.Saját sztori a Seiko5-ről:
Mikor leszereltem a sorkatonai szolgálatból, vettem magamnak egy Seiko 5-öst.
6 évig hordtam ezt az órát, kb. 10.000 Ft,-körül volt az ára.
A járatra nem lehet panasz. Annak ellenére, hogy nagyon igénytelenül megmunkált szerkezetről van szó, nagyon pontos volt.
Kb. 2 év múlva megkarcolódott az ún. Hardlex (Seiko specialitás) üveg.
Seiko szerviz árajánlata 3000 Ft,- körül volt (így elmaradt az üvegcsere)
4 év múlva a csat tokhoz csatlakozó szeme eltört. Mivel integrált csatos volt az óra, csak a gyári csat volt rá jó. Egy új csat akkor 4000 Ft,-körül lett volna, de szerencsére sikerült szerezni egy ilyen szemet „bontottan”, így ez megoldódott.
6 évesen bekrepált az automata felhúzó szerkezet. Megnézte egy órás barátom: a rendkívül finom fogazású felhúzókerék, ami közös tengelyen volt a rotorral, teljesen elkopott, nyilván az ebbe a kerékbe kapcsolódó másik kerék fogastengelye is tönkrement. Alkatrész akkor kb. 5 rugó lett volna, munkadíjat nem számolva.Összegezve:
+Szépen ketyeg a Seiko 5, pontos is, egyes modelljei jól is néznek ki.
+Olcsó…a Vaterán már 15.000 Ft,- ért van belőle bőven, újan- Olcsó, gyenge minőségű, lemezből hajtogatott csat
- Hardlex kristályüveg, ami ahhoz nem elég kemény, hogy ne karcolódjon, ahhoz viszont igen, hogy a karcolást polírozással ne lehessen eltüntetni, csak gyári üvegcserével, ami a jó szerviz háttérnek köszönhetően beszerezhető, de legalább jó drága, és ugyanolyan szar.
- 6 évig működő felhúzó mechanizmus, ami egyenlő a gazdasági totálkárral.Tehát: A Seiko5-ös szép, nem kerül sokba, a fentiek miatt még is azt mondom, hogy drága ez az óra……
[ Szerkesztve ]
-
Hopkins71
csendes tag
válasz werttzui #2461 üzenetére
Ne haragudj, hogy én válaszolok, annak ellenére, hogy nem engem kérdeztél...
Ha tetszik a Rolex fazon, ez is lehet egy alternatíva:
Steinhart automataNekem van is egy eladó! (A vaterás ár feléért)
Nem rossz kis óra, ennyiért meg pláne. (Mondjuk nem neves, és egy nagy márkára "hajaz" a design, ez lehet zavaró)Bővebben az óráról itt olvashatsz!
[ Szerkesztve ]
-
tomcsi23
veterán
válasz werttzui #2461 üzenetére
Pl Tissot PR50.
(most nézem, jól elszaladt az ára, bár asszem 50-60 körül beszerezhető)....de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
Hopkins71
csendes tag
A szerkezeti fotón jól látszik az eldobható kivitel néhány ismérve.
-Teljesen műanyag szerkezet
-Nincs külön alaplemez és híd(hidak), egybe van az egész szerkezet, nem bontható meg!
-Nincs kőcsapágyazás(felirat:no jewels...azaz nincsenek kövek)
Ami érdekes, hogy akár több tízezer forintot is elkérnek egy-egy olyan modellért, amit eme remek "motorral" szereltek.A Vaterán érdemes nézelődni!
Nemrég vettem egy ilyet 56 rugóért.....csodás és ritka darab egy jobb csat áráért.
http://uhr-forum.de/v-candino-chronometer-gangreserve-verkauft-t7423 -
Hopkins71
csendes tag
válasz runner 125 #2455 üzenetére
Hello,
Szerintem felejtsd el az ilyen vackokat. Pénzt nem szabad érte adni!
Ez egy műanyag szerkezetes kétpálcás cucc, ami ha elromlik, eldobhatóbb.
(Írom ezt én, aki teljesen másképp néz egy órára, mint egy átlagember.)
Az ETA 2824-es, vagy 2892-es automata nagyon jó választás, bár az utóbbi kicsit drágább órákba lelhető fel.(szervizelésük örök időkre megoldott)
Ha nem fontos, hogy "szembejön" az órád, akkor a Candino quartz-ok is ajánlhatóak.
Ebből nekem is van egy 7 köves quartz ETA-val....már 8 éve tökéletesen és pontosan működik. Acéltokos, zafírüveges...30-40 E Ft,-os árfekvés.
Atlantic-ba is sok jópofa modell van, nem horror áron, jó minőségű szerkezetekkel, tokokkal, és csatokkal. -
boba6
senior tag
leszűkítettem a mezőnyt 2 versenyzőre
rájöttem, hogy nekem kell a perpetual calendar
már csak a rávalót kell összeszedni mert kicsit kereten kívül vannak
Citizen BL5300-14W
Citizen BL5250-02L - ennek van zafírüveges változata is... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
seiko
senior tag
válasz runner 125 #2455 üzenetére
a Casio is használja ezt az igencsak egyszerű szerkezetet, gondolom, nem ennyit kérnek az óráért!
ennyi pénzért már egy komoly Seiko automata kapható.
de egy ETA 2824-essel szerelt svájci automata sem sokkal drágább![IMG:/dl/upc/2009-09/111673_318inside.jpg][/IMG]
-
runner 125
nagyúr
Hali újra!
Sector 550 -erről mi a vélemény?
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
seiko
senior tag
egy automata szerkezetnél csak belenézésre nem lehet megállapítani, hogy szüksége van-e egy tisztításra.
böcsületes órás csak ennek elvégzése után adja ki a kezéből a portékát, igaz egy ilyen kronográf esetében egy tisztességesen elvégzett nagyszervíz akár 15ezer Ft is lehet, abban az esetben, ha nem kell semmilyen alkatrészt kicserélni!
sajnos a zafírüvegeken mindenki nagyot akar kaszálni, de ha nem töröd véletlenül össze, akkor egy életre szólnak.
a minerált pedig bármikor sikeresen összekaristolhatod. -
boba6
senior tag
gyáriról nem is esett szó
a zafírra azt mondták 12000 (nem sok ez?) a sima 3-4000 beszereléssel
2.5mm-es tehát elég vastag kell bele állítólag
belenéztek, állítólag nincs szükség jelenleg szervizre az órának
a számlap és mutatók hibátlannak tűnt, nincs ugyan felpolírozva de főleg ahhoz képest igen szép, a fekete peremen van minimális nyom/leverődés
35000-et kérnek érte én kb 30000-et adnék új sima üveggel, de még nem szántam rá magam
vmennyi garit is vállalnak rá, azt nem kérdeztem még mennyit[ Szerkesztve ]
... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
seiko
senior tag
válasz Sir Pocok #2444 üzenetére
kvarcszerkezetek esetében a hőkompenzált, precíziós szerkezetek nagyon jók. gyárt ilyet az ETA, de a Citizen is.
vannak de létezik a Seiko SpringDrive, szerintem az is inkább kvarc, mint mechanikus szerkezet.
jelenleg a fejlesztések csúcsa ez.
de kvarcban is egy Oysterquartz lenne az igazi! ;-) -
seiko
senior tag
a Seiko5 egy alsó-közép kategóriás automata széria.
a bennük lévő szerkezet jó, megbízható, kis szerencsével még nagyon pontos is lehet.
a hasonló kategóriájú (2824) svájcinál valamivel egyszerűbb, "gyengébb", de olcsóbb is.
napi használatra tökéletesen megfelel.
sajnos időnként tisztíttatni kell, ami párezer forintos kiadást jelent.
jó a szervizháttér. -
boba6
senior tag
-
boba6
senior tag
végigolvastam a topikot, mostmár még kevésbé tudom mit akarok
régi Oris - ez még tetszik- vélemény?... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
Sir Pocok
őstag
Üdv. Seiko!
A kvarcórák esetén is vannak prémium márkák? Mert a kvarcórákról nem nagyon esik itt szó. Mondjuk, az is igaz, hogy az igazi óra szerető embereket a hideg rázza a kvarcóráktól.
Ettől függetlenül érdekelne, hogy ebben a szegmensben vannak-e etalon darabok?Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Furfangos
tag
Szia Seiko
Lehet valamiféle sorrendet felállítani a legjobb órák között?
Úgy értem hogy pl egy Omega mennyivel rosszabb mint egy Rolex?
Vagy egy Breitling mint egy Rolex?
És mondjuk mit tudnak a több milliós órák?Pl Breguet?Patek,vagy amit Hunvald bácsi vásárolt svájcban csekély 7millióért?Azért én úgy gondolom hogy ezen a szinten már a kialakult szimbolumot kell megfizetni.?
A Hunvald gyüjteményére azért rátenném a kezem....www.carpinfo.hu
-
boba6
senior tag
van itt a szomszéd órásnál egy Citizen Bullhead, csak üveget kéne cserélni és egész tetszetős lenne olyan csúnya hogy már szép, erősen gondolkodok rajta
ha új akkor Casio (csak nem láttam belőle még titánium/zafír kombinációt egyszerű analóg számlappal) vagy Seiko 5 lesz
ha már Seiko 5: ezek mitől gyengébbek a normál Seikótól? érdemes 17000-ért automata órát venni, hogy aztán több legyen a karbantartása?... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
seiko
senior tag
harminc éves Omega kvarcot ne vegyél, de ennyi idős Citizen automatát sem javaslok.
nehézkes az alkatrészellátás, sőt szinte lehetetlen.
30 ezerből nehéz lesz igazán tartós órát venni, de mondjuk a Seiko5 szériában van néhány tetszetős darab.
de 10-15 évig remélhetően egy Citizen, Casio kvarc is elmegy.
fontos, hogy acéltokos legyen az óra, jó volna a zafírüveg is. -
boba6
senior tag
sziasztok
óravásárlás előtt állok
30-ik szülinapomra lenne, a keret sajna kicsit szűkösebb mint eredetileg számoltam (új Citizen és Seiko Titánium-okat nézegettem 50-70k között), most max 30k
a dillema, hogy használt vagy új és milyen szerkezetű legyen
nem 5 évre szeretném venni hanem vmi tartósat és értékállót szeretnék viszont mindennapi használatra
egyszerű analóg kijelző kell dátummal, a kezem elég vékony - az ízlésem elég kényes
ha viszont használt akkor nem 1-2 éves legyen hanem velem egy korú kb.
most ez a kettő a kiszemelt régiből:
omega
citizen
nem tudom, hogy egy quartz Omega mennyire ajánlott vagy kerülendő? hogy lehet ezeknél az eredetiségről megbizonyosodni?
ujjakból teszik 1-2 Timex de egy órás tegnap lebeszélt és azt mondta mint amit hirtelen itt is olvastam, hogy akkor inkább Casio (régen csak az volt nekem is, nem gondoltam hogy szerkezetileg színvonalat képvisel ma)
köszi előre is... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
seiko
senior tag
válasz runner 125 #2435 üzenetére
hifire, fotóscuccra költöttem én is eleget.
de megálljt parancsoltam magamnak, mert a következő lépcsőfok mindkét esetben a milliós küszöböt is túllépte volna! -
volvoguy
addikt
érdekes...sokan az órákat is divatcikkeknek tekintik, mondjuk jómagam is...ami ugye abból adódik, hogy már jópár olyan "mit szóltok ehhez az órához" kérdés született, ahol egy baromi jól kinéző órára kérdeztek rá, amiben kínai belső van....tehát csak a külső dominál..és itt van ez a rolex, ami biztos tuti mesterien van összerakva meg minden fasza benne...csak annyira nem dizájnos...
mondjuk én is azért veszek órát, mert szeretnék, mert jól néz ki, mert ott a telefonom, azon is van idő...de egy óra már önmagában is ékszer, főleg ha szép és mutatós
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
seiko
senior tag
válasz runner 125 #2432 üzenetére
nem vagyok fanatikus, és én sem adnék többet egy óráért jelenleg.
de egy Rolex megéri az árát (szerintem), az nem is egy, hanem több életre szól(hat).
ugyanígy szívesen adnék 2 milliót egy fényképezőgépért, de ezt sem tehetem meg.
de álmodozni talán lehet!
-
runner 125
nagyúr
..de Te egy fanatikus embör' vagy, ettől függetlenül nyilván nagy részt anyagiak döntik el a határt..
Én max 50-60k-t, szánnék egy órára.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
volvoguy
addikt
sztem tök felesleges ilyen drága óra, ha az ember nem bankár vagy mittomén mi....főleg ha kínai a belseje....sztem egy átlagos órahasználónak, aki azért minimálisat ad a prestige-re...tehát azért ne Q&Q legyen, annak olyan 30nál többet nem érdemes beleadnia....persze ez attól is függ, ki mennyit keres, és mennyit engedhet meg magának.de nyilván, ha egy óra hiba nélkül ment 2 évet, és tönkremegy, és javíthatatlan, alacsonyabb árkategóriában oylan 25-30 között még mindig megéri újat venni....hamár 50 fölött, és 2 évet bír, az úgy necces.....sokaknak félhavi fizetése ennyi pénz
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
pohár
félisten
válasz runner 125 #2427 üzenetére
Nekem se, de ezt az órát meg akarom venni egyszer, annyira bejövős
Amúgy 2 év gari van rá, azon túl csak nem szarik beGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
runner 125
nagyúr
Sajnos nekem nem megy úgy, h egy 50k-s (boltban 70) órát kidobjak ha beszarik, így lehet másik alternatíva után nézek. Káár, mert nagyon ütős.
-
pohár
félisten
válasz runner 125 #2425 üzenetére
Én megveszem ha lesz elég pénzem, aztán ha meghótt, akkor vagy nem hordok órát, vagy veszek másikat
De én már a design miatt is meg akarom venniGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
-
seiko
senior tag
válasz runner 125 #2423 üzenetére
sajnos nem ismerek ilyen fazonú órákat.
ha tetszik, nyugodtan megveheted, de egy esetleges hiba felbukkanásakor a garanciaidőn kívül nem fogsz órást találni, aki meg tudná javítani.[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Ahaa, köszönöm.
Kár basszus, mert a design nagyon bejön.
Ahogy látom Te jártas vagy a témában, hasonló külsővel másik márkát tudsz ajánlani?Köszönöm.
-
seiko
senior tag
válasz runner 125 #2417 üzenetére
a Police sosem gyártott órát.
csak egy divatmárka neve.
noname szerkezetek általában kínai köntösben, jó drágán. -
runner 125
nagyúr
Biztos voltam benne, h fiú vagy, csak poénkodtam.
Noh, akkor király. Nincs vékony kezem, szal reméljük jól állós" lesz.
Párok képei PH!-n vagy vmi hasonló topikba raktam fel....egyébként még jöhetne vélemény az óráról..
Köszönöm!"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
pohár
félisten
válasz runner 125 #2419 üzenetére
Honnan veszed hogy csaj vagyok?
Jaja, tetszik az óra, nem kicsit, nagyon
Nincs sajna ilyen órám, de ismerősömnek volt, azt mondja hogy ha lesz pénze megint vesz egyet, annyira szerette
Amúgy láttam Kecsón egy ropi gyereken, hát vékony karon nem tetszetős óraMutasd csak az asszonyt, hátha abban is egyezik az ízlésünk, Hannibal úr
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
runner 125
nagyúr
Jéé, egy pohár megint, pedig most nem is volt róla(D) szó.
..eh, még az ízlésünk is egyezik, kár h van barátnőm, biztos jó csaj lehetsz.
Noh, viccet félretéve, van már ilyened? Ha igen milyen?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz runner 125 #2417 üzenetére
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
runner 125
nagyúr
-
seiko
senior tag
válasz concret_hp #2415 üzenetére
egy kvarcóra pontosságával ennyi idő után nem is nagyon lehet gond!
-
seiko
senior tag
válasz concret_hp #2413 üzenetére
sajnos ez sokszor valóban így van.
fogyasztói társadalomban élünk, lassanként már semmi nem évtizedekre készül. :-( -
volvoguy
addikt
voltam tegnap is egy üzletben, nézegettünk katalógust, aztán érdekes módon nekem eddig a négyzetalakú számlappal ellátott órák nem jöttek be, csak és kizárólag a köralakúak, de volt pár modell, ami így megmaradt bennem...
illetve néhány körszámlapos variáns, amik szintén nagyon tetszetősek:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
seiko
senior tag
válasz concret_hp #2409 üzenetére
annyira olcsóak, hogy senki nem javítja őket, bár nem is lehet a szerkezetüket megbontani.
mint nálad is, sokáig működhetnek kifogástalanul.
ha elromlanak, senki nem fog elmorzsolni egy könnycseppet a szeme sarkában, hanem vesz egy újat.
Miyota szerkezeteket használnak, ez a Citizen saját márkája. de azok közül is az egyszerűbbeket.
no jewels, no service, no problem! :-) -
concret_hp
addikt
válasz volvoguy #2408 üzenetére
ha úgy is az a szempontod, hoyg jól nézzen ki, akkor minek kérdezed meg 10szer ugyanazt?
20 ezerér nem fogsz csúcskategóriás kronográfot venni, nemtudom ezen mit nem lehet megértenihogy ON is legyek azért a Q&Q órákról mi az általános vélemény? jópár volt már családban/ismerősi körökben és mind elég sokáig húzta. az előző órámat olyan 8 éve vettem és még mindig megy, elem is tán 2szer volt cserélve benne. (összvissz annyi parája volt, hogy az első elemcsere után néha bepárásodott, de visszavittem az órásnak és megcsinálta ingyen )
vagy fullba vagy sehogy :D
-
volvoguy
addikt
akkor adj egy olyan tanácsot, hogy Casio 20-25 közötti analóg kronók milyen minőségűek? Tudom, minél egyszerűbb annál jobb, de a Casio-nál vannak már egész jó áron nagyon tuti krono modellek....és volt már arról szó, hogy a Casio-k nagyon megbízhatók, ezt az eladó srác is mondta, sőt, kifejezetten a Casio-t javasolta, ha nem akarok Certina meg egyéb iylen méregdrága cuccost....
-
volvoguy
addikt
hogy csillapítsam a dolgokat....nem ellenetek vagyok, csupán ilyen értékben már szeretne az ember jó minőségi terméket venni...mert 10.000Ft felett már nem kis összegről beszélünk, akármiylen is az óra....
amúgy a Casio-tól eddig idegenkedtem...nemtom..régen nekem is volt digitális Casio-m.....sőt, sztem régebben az egyik legnépszerűbb óra volt, suliban mindenki ilyent hordott.....no mindegy, volt bennem egy oylan sztereotípia, hogy a Casio nem lehet vmi jó analóg órák frontján.de ez mára megváltozott bennem, szal sztem inkább gyűjtök egy jó kis Casio-ra....
-
volvoguy
addikt
mert jól néz ki.......itt már rég nem a funkciónalitásról van szó, sztem manapság az emberek azért vesznek ilyen dolgokat, mert jól néz ki...sok ember napszemüveget sem azért vesz, mert a szemébe süt a nap, hanem mertvagány, én is vehetnék 10 forintos órát a paicon, ami minden hónapban elromlik, de nem, mert nekem fontos ahogy jól nézzen ki..és nem fontos a krono, de nélküle a számlap meg oylan üres és egyszerű....persze egyes óráknál láttam, hogy bár nincs benne semmilyen krono funkció, azért a számlapon ők is megpróbáétak trükközni, felfestettek egy csomo szimbólimot meg vonalat, hogy kicsivel profibbnak nézzen ki.
-
volvoguy
addikt
válasz ujskodas #2401 üzenetére
tudom hogy nem rossz, találtam is egyet e neten.....
Na iylesmi órára gondoltam, amikor azt mondtam, hogy a Casio órái nem vmi elegánsak, de ez elég pofás, egyszerű klasszikus, crono, bár nem tudom 18900ért a Casio Crono-i milyenek....
-
ujskodas
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest