- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Hisense LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fiktív1
tag
Itt is halálpontos a másodpercmutató. Tökéletes időmérő sok extrával, rádiós, soláros 200 méter, iránytű, zafír(!!), tough movement(!!), új elektromos koronavezérlés, 5 motor....sok más.. Külső szubjektív, nekem nagyon bejön. Abszolúte biztonságérzetet (pontos idő, nem kell félteni, ébresztés) és megbízhatóságot érez az ember, amikor rajta van. /nekem is az aviátor sorozatból van a GW 3000/
http://www.youtube.com/watch?v=zBq71rkZaIw
Új modell, 2013-as.
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
Nekem vmi Spring Drive kéne, ha már GS. Mondjuk a GMT.
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
ronin s8
senior tag
Nekem a letisztultabbak jobban tetszenek. Csak ez egy magas lengésszámú modell.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
BAti77
aktív tag
válasz TheZukker #37992 üzenetére
Szerintem az itt ajánlott Orient, Seiko modellek, a költségvetésedhez mérten, jó választások lehetnek. Technikailag nem a csúcsok, de vállalhatóak és sokáig kiszolgálhatnak.
Használtban vehetsz jobb minőséget is, de az már egy más kategória. Ott, ha nem vigyázol, könnyen be is fürödhetsz egy olcsó vételnél..."Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
ronin s8
senior tag
válasz TheZukker #37992 üzenetére
Ma már nincs olyan, hogy szar. Bármelyik gyártó tud megbízható, jó szerkezetet készíteni. A kínai gagyikkal van probléma, de azokkal is elsősorban azért, mert nincs szervízháttér hozzájuk, és ha valami gond van, dobhatod el.
Régen egy világ választotta el az olcsó pecek gátszerkezetes órákat a komolyabb óráktól. Ma mindegyik szerkezet megbízhatóan teszi a dolgát. az órák között nem elsősorban minőségi különbség van, hanem imidzs-beli különbség. Egy japánnak soha nem lesz olyan respektje, mint egy svájcinak. Egy 300 éves hagyományt nem lehet 80-100 év alatt utolérni. Ezt a németek se tudták felidézni az elmúlt 24 évben, mióta komolyabban foglalkoznak órákkal. Tetszik nem tetszik, egy Lange számlap elmarad egy Patektól. A németek ugatják a porcelánt, amit a svájciak 300 éve készítenek magas minőségben. Minden szép és jó, de mégsem.
A japánok pl. nem is ebbe az irányba mozdultak, hanem a tömegtermelés irányába. Hiába tudjuk, hogy egy Grand Seiko Rolex minőségű, mindenki Rolexet akar.[ Szerkesztve ]
-
HourHand
csendes tag
válasz ronin s8 #37975 üzenetére
Nem olvastad el. Ebben a szerkezetben külön holtjáték állító mechanizmus van erre kitalálva. Ez az egyetlen kvarc szerkezet ami ezt megoldja. Nyugodt lehetsz pontosan a markerekre üt ellentétben a nagynevű svájci ETA kvarc szerkezeteivel.
"Caliber 9F is not just extremely accurate, it presents time extremely accurately. Unlike every normal quartz watch, the second hand in Caliber 9F stops exactly on the second marker and without any vibration of the hand. This is achieved by the addition of a regulatory wheel that automatically adjusts the backlash between the gears."
[ Szerkesztve ]
-
BAti77
aktív tag
válasz HourHand #37974 üzenetére
Sok modellnél lehet javítani a dolgon. Nemrégen vásároltam édesapámnak egy Omega Seamaster quartz órát. A szerkezet tönkre ment benne és cserélve lett egy hasonló ETA werkre. A csere után a másodperc mutató nem teljesen a markerre ütött, ezért bevittem az órásomhoz. Egy külön műszerrel simán beállították a megfelelő helyére és azóta pontosan üt a mutató.
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
LLKobe
veterán
Ez pont feltűnt, hogy az én órámon (kvarc omega) a máodpercmutató nem pont az indexek fölé üt. Az eltérés egészen minimális, sztem tized mm-ekben mérhető. Azt hittem csak a mp mutató nincs jól "beállítva" Akkor ez nem egy órások által állítható dolog?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
ronin s8
senior tag
Hehe! Van ilyen is meg olyan is. A szerkezet önmagában nem elég, kell hozzá az óra is. Láttál egy pontosan ütő órát ezzel a szerkezettel. És...?
Nálunk a családban van két női Omega egy 11 köves ETA szerkezettel, az egyik egy nagyon drága brilles Aqua Terrában van, a másik egy olcsóbban. Az olcsóbb pontosan üt.
Valószínüleg nem a szerkezet a ludas, hanem a számlap - szerkezet elhelyezés, plusz a kvarcoknál pici holtjátéka is van a mp mutatónak.Ez a fejlesztés egész egyszerűen nem volt fontos a svájciaknak. Lesz..ják...
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz TheZukker #37971 üzenetére
Tekintettel a szűkös keretre és az igényekre, én először szétnéznék a nagyok között, hogy milyen fazon tetszene? Omega, Longines, Rolex, stb. mindegy...Ezek az Orientek azoktól vett koppintások csicsás stílusban. Ettől még lehetnek jók, most a dizájnon van a hangsúly.
Ketté választanám a nézelődést: 1. elegáns, bőrszíjas modellekre, és 2. sport modellekre fémszíjjal, vagy egyébbel.
Ha már tudom, mi az ami tetszik, utána kezdeném el a klónok keresését...
Ez egyrészt javítja az ízlést, másrészt későbbi csalódásoktól is megkímélhet.[ Szerkesztve ]
-
BAti77
aktív tag
válasz TheZukker #37971 üzenetére
Egy másfajta alternatíva.
Az apósomnak vásároltam innen Seiko 5-öt. Nagyon bevált neki. Hátránya az Orientel szemben a 3-5 ATM vízállóság, a megrendelt órára estenként hónapokat is kell várni, csak nemzetközi 1 év garancia jár hozzá. ( A hivatalos szervizben elfogadják Budapesten.)"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
BAti77
aktív tag
válasz ronin s8 #37969 üzenetére
Szerintem senki sem választott órát a fórumtárs helyett, csak a felvetett igényei alapján javasoltunk valamit. A döntés az övé. A te konkrét érveidet, javaslataidat is szívesen olvasnám...
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Én nem így választanék órát...
-
-
BAti77
aktív tag
-
TheZukker
tag
válasz BAti77 #37954 üzenetére
Szeretnék mechanikusan működő órát, pont az életérzés miatt. Apukám több mint 30 éve hajtott egy szép, nem kvarc falióra után, pedig kaphatott volna sokkal hamarabb kvarcot is. De várt, amíg idén nyáron, születésnapja tájékán talált egy 150 éves Junghanst nevetséges áron. Nem mutatta ki, de sejtettem, hogy nála sokkal boldogabb ember akkor nem létezett.
Vízállóság nem elengedhetetlen. Jó lenne automata (mint fent is írtam). Nem kell rá stopper (vagy hogy hívják), mert számomra az felesleges (ráadásul az olcsóbb fajtáknál legtöbbször el is csúnyítja az órát). Az öröknaptár jó volna, de ennyi pénzért -max 30e- nem hiszem, hogy belefér. Az, hogy bőr vagy fém szíjas mindegy.
Letisztul számlap előny.
Igény van, pénz nincs.
Az előző orientnél mondjuk nem tetszettek azok a gömbök.(#37955) ronin s8
Se nem sportolok, se nem végzek fizikai munkát (sőt, tanuláson kívül semmit).
Nekem mondjuk az elsősorban -attól függetlenül, hogy a kinézete nem elhanyagolható tényező- idő mutatásra kéne.[ Szerkesztve ]
-
BAti77
aktív tag
válasz ronin s8 #37955 üzenetére
Tessék egy "atompontos" quartz, lenni occsó kicsit kínai...
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz TheZukker #37953 üzenetére
A kvarc sem atom pontos, sőt: meglepően pontatlan tud lenni. Ezzel együtt nyílvánvalóan egy kvarcóra pontosabb, mint egy mechanikus. A mechanikusnak viszont lelke van. Az automata alkalmazkodik hozzád, akkor jár, ha viseled. A kvarc mindig megy, amíg bírja az elem. de egyszercsak megáll. A mechanikus automata akkor áll meg, ha nem hordod, a kézihúzós akkor, ha nem húzod fel.
A mechanikusnak szépen úszik a mutatója a számlapon, míg a kvarc össze-vissza üt az indexekre, vagy melléjük. Még a legdrágább kvarcok se tudnak pontosan ütni (bár van olyan filléres vacak is, ami pontosan üt!).
A lényeg az, hogy maga az óra már nem azt a funkciót tölti be, mint 50-100 évvel ezelőtt, tehát nem pusztán az idő mutatására, mérésére jó, hanem elsősorban ruházati kiegészítő, divatcikk, ékszer, öndeffiniáló eszköz. Az időt mutatja bármi, egy mobiltelefon, a számítógéped, vagy 10 méterenként az utcán valami. Ez a funkciója mára már lényegtelenné vált az órának.
Ebből következik, hogy más szempontok alapján érdemes kiválasztani az órádat. Pl. ha amerikai ügyvéd vagy, akkor Rolex, ha vitorlázol, akkor is. Ha gazdag bankár vagy, akkor Patek, ha szegény légiós rabszolga, akkor Casio... Bizonyos körökben ciki nem mechanikus órát hordani, pl. egy német nagyvállalatnál a néhány svájci nagymárka mellett legyen egy Langéd, vagy Glashütte Originálod is, különben hazaáruló vagy.
Sporthoz, fizikai munkához meg inkább csak butaság drága órát felvenni, oda jó a kárcóra is.[ Szerkesztve ]
-
BAti77
aktív tag
válasz TheZukker #37953 üzenetére
Egy mechanikus szerkezet - legyen az kézi felhúzós vagy automata - soha nem lesz olyan pontos, mint egy quartz szabályzós. (Persze itt is vannak kivételek, de azoknak komoly ára van.) Az emberek nem is azért veszik őket. Mint ahogy írtam életérzés... Valakit megfog, valakit nem.
Ha esetleg leírod az igényeidet a választandó órával szemben (vízállóság, funkciók, ár, stb.) tudnánk ajánlani gyártókat, konkrét típusokat neked."Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
TheZukker
tag
válasz fiktív1 #37951 üzenetére
Ez alapján az automata lényegesen jobban tetszik.
(#37950) BAti77
Nem is most akarok mechanikusat, fel kell még hozzá korban is nőnöm.
De azt még mindig nem tudom, hogy a kvarc vagy az automata között a működésükön kívül mi a különbség? Automatára is jobban kell figyelni, esetleg az nem annyira pontos (jó, nyilván pontos, de azt hallottam, a kvarc atompontos a többihez képest) stb. -
fiktív1
tag
válasz TheZukker #37949 üzenetére
(I)Az automata mehanikus órát rugó hajtja, fogaskerekek, stb, nem kell (I)ellem(I) belé.
A kvarc elektromos, elemes, integrált áramkörös, stb. A mehának simán megy a mutatója, a kvarc ugrik.(/I)[http://oravilag.blog.hu/2009/08/24/tech_rovat_mi_micsoda_az_orak_vilagaban
[ Szerkesztve ]
-
BAti77
aktív tag
válasz TheZukker #37948 üzenetére
Az emberek többsége óravásárlásnál "csak" egy időmérőt szokott keresni, ami kellően pontos, mutatós és kevés törődést igényel. Ezzel magam is így voltam, amíg nem kaptam egyszer egy Tissot automatát ajándékba. A mechanikus szerkezet az teljesen más világ, mint egy quartz. Azzal törődni kell, az ember jobban figyeli, egy egész más életérzést okoz a hordása. Próbáld ki és megérted...
Csak vigyázz, mert megfertőződsz és úgy jársz mint az itt megforduló "órabolondok" többsége..."Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
TheZukker
tag
Sziasztok.
Létezik jó Casio, Lorus 30k-ig, vagy inkább egy olcsóbb "nagyobb márka"? Pl Seiko -
adp011
csendes tag
Sziasztok!
Fossil FS típusú órám van, most rendeltem de a dátumot nem tudom beállítani. Elvileg koronát kettes állásba kéne állítani, elforgatni, és ennyi. De nem csinál semmit. Esélyes hogy már küldhetem is vissza...? -
ronin s8
senior tag
válasz TimeCenter #37940 üzenetére
Rendben. Az innen-onnan lehet saját tulajdonú beszállító is, ami máshol van, mint a szerkezetgyár, pl. Kínában.
A Citizent nem nagyon ismerem, de azt tudom, hogy most a TAG-Heuer-rel kooperál. A TAG bajban van, mert amióta az ETA nem szállít nekik, és ezek a Selliták is csak a bajt hozták rá, körül kell néznie Japán vonalon is. Az hogy mennyire közösen fejlesztették a legújabb TAG werket, megintcsak hétpecsétes titok. Svájcban gigantikus összegekbe van egy szerkezet kifejlesztése, a különböző, nagyon szigorúan vett szabadalmak miatt, a svájci ipar szerkezete és a magas munkabérek miatt. A Citizennek valszeg van elég tőkéje és kapacitása ehhez. Mostmár csak a "swiss made"-be kell nekik valahogy beletuszkolni.
Amúgy nem lennék meglepve, ha nemsokára megjelenne egy Citizen prémium kategória ugyanúgy, mint a Grand Seiko a Seiko-nál, vagy az Infinity a Nissan-nál.[ Szerkesztve ]
-
TimeCenter
tag
válasz ronin s8 #37939 üzenetére
1. Én a CITIZEN órák szerkezetéről tudok érdemben nyilatkozni, amik 100% Japánban készülnek. Nincs Kínában vagy a világ más táján szerkezetgyáruk.
2. "Az egész óra ugye ettől még lehet innen-onnan beszállított alkatrészekből." - Lehetne, de inkább a CITIZEN gyárt más márkáknak ( erről hallgatnak mint a svájciak ) minthogy Ő venne más beszállítóktól.
3. "Az meg, hogy mi kerül ide, sokszor még a csomagolásból, és a postai utánkövetésből sem derül ki."
- A hivatalos csatornákon bekerülő óráknál pontosan kiderül, hogy hol történt a gyártás. -
ronin s8
senior tag
válasz TimeCenter #37937 üzenetére
Elhiszem, nem is vitatom. Az egész óra ugye ettől még lehet innen-onnan beszállított alkatrészekből. És az sem mellékes, hogy ezek a márkák a világ legnagyobb darabszámot előállító márkái, simán lehet, hogy vannak Kínában is gyáraik, amik az ottani, vagy európai piacra is termelnek.
A saját japán munkaerejük annyival drágább a kínainál, hogy biztosak lehetünk egyfajta munkamegosztásban.
Az meg, hogy mi kerül ide, sokszor még a csomagolásból, és a postai utánkövetésből sem derül ki."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
BAti77
aktív tag
válasz HourHand #37933 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
December környékén tervezek venni egy komolyabb búvárórát, addigra lesz meg a rávalóm. A Certinát már megnéztem élőben és kvarc szerkezetes búvárom már van tőlük, így van hasonlítási alapom a gyártási minőségre. ETA szerkezetes óráim vannak most is. A japán automatákkal nincs igazán tapasztalatom, csak "átmenőben" volt nálam Seiko, az nem tűnt rossznak. Még körbejárom a témát és a gyártókat, aztán meglátjuk..."Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
TimeCenter
tag
válasz ronin s8 #37936 üzenetére
Saját szememmel láttam a fogaskerékmaró gépeket üzemelni ( made in Japan ). Saját szememmel láttam a csapágylemez megmunkáló gépeket üzemelni ( made in Japan ). Sajnos az elektronika gyártósort kívülről láttam csak üvegfal mögül, mert az tiszta, túlnyomásos, "fejkendős" terület volt. Magát a szerkezet összeszerelő üzemet is láttam, ahol robotok tették össze a szerkezeteket. A teljes óra összeszerelést nem mind Japánban, hanem a Föld több kontinensén is végzik ( ezt már emberek ), de mindig a saját gyáraikban. A komplett szerkezet az 100%, hogy made in Japan.
-
ronin s8
senior tag
válasz TimeCenter #37930 üzenetére
Japán, vagy "made in Japan"? Az ázsiaiaknál ez a két fogalom régóta teljesen mást takar. A japán, az tényleg japán, de ők mindent a sajátuknak tudnak pusztán attól, hogy ők finanszírozták a gyárat, és ők a megrendelők.
Ez egy sajátos japán gyarmatosító felfogás. Én is voltam japán cégeknél, igaz, nem óra ügyben, és simán ráírják a kínai termékre azt, hogy "made in Japon".Akkor már inkább egy "swiss made", ami azért még egy picit tényleg svájci...
-
-
TimeCenter
tag
válasz ronin s8 #37885 üzenetére
A CITIZEN az összes óraszerkezetét Japánban szereli össze. Voltam a tokiói gyárban a gyártósorok mellet. Ott mondták. Bár a komplett órákat nem mind Japánban szerelik össze, de a szerkezet az mindig Japán (!). Sőt az órákat a saját gyáraikban teszik össze ( mint az Audi Magyarországon a TT-t ), amiből még az amerikai kontinensen is található.
-
WiZARD
addikt
válasz Zyrius #37924 üzenetére
100k körül már bőven kapsz automatát, és "aránylag" (szerkezettől függően másodpercenként 6-8 lépés) simán mozog a mutató.
Quartzból ami hirtelen beugrik az egyedül a Bulova Precisionist sorozat, ahol simán mozog a másodperc mutató. 100k-ba ez is belefér.
Fekete az valami pvd vagy dlc bevonat. Mivel bevonat, így idővel tuti kopni fog.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
HourHand
csendes tag
válasz BAti77 #37913 üzenetére
Arra, hogy azonnal kapj itthon, kicsi az esély. Megrendeltem és kb 5 hónap múlva jött meg. 180 e volt az ára.. Külföldön ennek a duplája körül kapható. Olyan cégtől rendeltem aki folyamatosan figyeli az Orient nagyker szállítmányait, ugyanis ha érkezik ezt a típus ha akkor még aznap elviszik az összeset.
Oraparadicsom.hu - ők beszerzik neked ha kell. Teljesen korrekt cég. -
Dzsana
senior tag
-
TheZukker
tag
Egyébként már vagy két hete nézem a topikot. Fájdítom a szívem, hogy nincs több pénzem most órára.
-
Zyrius
aktív tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, volna néhány kérdésem óra vásárlás előtt. Visszaolvastam néhány oldalt és nem találtam választ a kérdéseimre ezért bátorkodok feltenni őket .
1) láttam már olyan órát, aminél a másodpercmutató nem másodpercenként lép, hanem szinte folyamatosan mozog. Ezt hogyan hívják? Ha nézek órát, akkor honnan tudhatom, hogy az adott óra ilyen?
2) ha olyan órát választok, aminek a "tok"-ja fekete színű, mennyire kell aggódnom tőle, hogy esetleg lekopik a festés?Max 100k lenne a keret, nézegettem a zeppelin órákat, ezek tetszenek nagyjából külsőre és a fórumon rákeresve többnyire jókat írtatok róla. kb 65%-ban elegáns 35%-ban sportos órát választanék, esetleg tudtok olyan márkát javasolni, amit érdemes lenne megnézni?
köszi szépen!
https://StellarGear.eu - amatőr csillagászat és asztrofotós bugdácsolások
-
Wg5113
aktív tag
Ez egy érdekes dolog két kollégámnak adtam el egy-egy automata órámat.Elötte órájuk sem volt,de ők is elemest vettek volna.Sikerült meggyöznöm őket olyan sikerrel,hogy évek óta mindennap látom rajtuk ,figyelik járásukat ,szervizeltetik,sőt sokat beszélgetünk órákról.Igaz a mondás pudingról,és az is ,hogy egy mechanikus órával együtt él az ember.
-
Pé
senior tag
válasz Wg5113 #37905 üzenetére
Dettó.
Sokáig racionálisan választottam. Legyen pontos. Legyen víz, ütés és mindenálló, legyen benne ébresztő funkció, fluoreszkáló indexek, 2 időzóna és stopper. És legyen olcsó.
Csókolom. 10.000 - , és 15 évig kiszolgált atom stabilan, pedig amit az kapott ....
Az órásboltok kirakatánál viszont mindig megálltam néhány percre, elmerengtem milyen lenne ha. Aztán gyorsan lebeszéltem magam az automatákról. Később amikor már volt órára költhető pénzem, többször bepróbálkoztam automatákkal, és nem jöttek be Volt Seiko búvár, Citizen, Orient, de csak visszatértem a kvarchoz. A Casió 15 év után nyugdíjba vonult (azóta is a Hall of Fame-ben pihen) és átadta a helyét egy Certina DS Cascadeur-nek.
A változást ő hozta :
Innentől javarészt automata van a kezemen (meg az Oysterquartz, de az más tészta )
-
Dzsana
senior tag
Ja, kicsit átalakítottam, mert a Seiko 5-öt nem lehet koronáról felhúzni, hanem egyszer csak elindul kézmozgásra. A rotor és a motorrugó által előállított energia tölti a két elemet, amely a motorrugó lejárta után működteti a werket.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- OWON SPM6103 programozható tápegység (0-60V/0-10A) és multiméter
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest