Hirdetés
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsana
senior tag
Az. Ez a JAPÁN Seiko 5 is összeállt, mint a krumplis tészta, örültem, hogy ma megjött hozzá az acélbetétes plexi, de basszus, nem jó bele. Mindig alul méretezik őket. Én 310-est mértem, hogy az kellene bele, de az lötyög, sőt, vettem 312-est is, és még az is lötyög benne.
A fellelési állapot képeit nem lelem. Agyon bonyolított naptár rész:
Dzsuvás szerkezet, cuppanós kerekekkel:
Dörzsi:
És tadam, már csak szereznem kell bele egy jó plexit.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Dzsana #37890 üzenetére
Na, megvannak a Ruhla szervizképei! Hú de egy alja munka volt! Egyetlen egy felső csapágylemez van, és ráadásul arra van rögzítve a billegő is!
Alatta csoportosul a 4 kerék, plusz a rohadt hosszú csapos horgony is:
Egy picit hozzáérsz a cucchoz, és összeborul az egész, mint a rohadt nád.
Na most játszd vissza a helyére a felső csapágylemezt úgy, hogy egyszerre kell lyukra menjen a 4 kerék csapja, a motorrugómag vége, és a billegő is. Háááát, basszanáztam vagy fél órát, mire összejött! Valamelyik kerék mindig elszédült.
Persze mindezt alapos tisztítás után, mert jó ganés volt: -
ronin s8
senior tag
válasz
fiktív1 #37886 üzenetére
Nem hiszem, hogy a minőséggel komoly gond lenne attól, hogy kínaiak, mert azok. Szándékoltan olyanok, amilyenek. A japán belpiacosak azért eleve komolyabb modellek, jóval drágábban. Láttam Japánban egy pultban ezeket, a japánokra külön rá volt írva a származásuk.
Nekem mondjuk a Casio fehér folt, mert ők ugye csak kárcórát gyártanak.
Voltam párszor a Seiko szervízben, meg láttam pár Seikot közelről. A kínaiak szánalmasak egy svájcihoz képest. Lötyög a csat, lazábbak az illesztéseik, szóval ordít a különbség. Árban is.
Más tészta egy Grand Seiko, ami teljesen más kategória. Rolex minőség Rolex áron. Egy sima Seiko és egy GS között akkora a különbség, mint egy Skoda és egy Audi között. Vagy nagyobb.
Citizent nem nagyon ismerem. Valahogy kimaradt.
-
Dzsana
senior tag
A manóba, nem találom egy pár képemet. Pé, elkészült a Ruhla zsebesed is, de nem találom az eredeti állapotot, meg a szerviz képeket, fogalmam sincs, hová mentetted le. Mindegy, Te tudod, hogy nézett ki, perc mutató kikalapálva, kis másodperc mutató cserélve, szerkezet gatyába rázva. Ma elvittem magammal dolgozni, és még hordás közben is pontos volt, ami egy Ruhla esetén igen meglepő!
Na most látom, faszán lefényképeztem, pont nem látszik az új kismásodperc mutató!
Hát ez nem az én napom.
-
fiktív1
tag
válasz
ronin s8 #37885 üzenetére
Ez nem teljesen így van. Sokszor volt már ez téma, (magyar mercédesz, stb) attól még japán a Seiko pl. Sok helyen van összeszerelő üzemük, így kínában is, de az én monsterem pl szingapúri. ( a világ legjobb kisállama, nem kína... malajzia déli csücske) A Casio tokoztat kínában, tájföldön is, szerencsére jó minőségben. (Japan mvt, cased in China) Azt gondolnám, hogy a szerkezet japánból jön, hisz így is van ráírva. (lehet ez naivitás) Nem lehet mondani, hogy ezek kínai órák. Ez így meredek.
-
ronin s8
senior tag
Szép órái vannak.
-
Zozzer888
addikt
válasz
Dzsana #37863 üzenetére
Ismét érdekes lett
Örültem annak is, hogy kitértél a hattyúnyakra, stb
A durva az, hogy mielőtt megvettem a doxamat, végig olvastam az egész fórumot. Az összes oldalt a kezdetektől napjainkig, és ez a lol találtam még egy Sully-t komment mai napig itt van a szemem előtt , annyira meglepett ez a dolog, hogy vettél egy ugyanolyan órát mint amid már volt
Szerk.: szombaton majd frissítem a flash-es ajánlót
-
Cha-b
senior tag
válasz
tupacamaru #37879 üzenetére
Most épp a tríciumcsövest [link] nézegetem, mert nem kellene nekem dual time, viszont a 2 korona nagyon bejövős azon.
Kár hogy a tríciumosból nincs youtubeon "világítós" videó.
Nah nem mintha akarnék venni, csak megtetszettek most hogy csabulaxi belinkelte őket.
-
csabulaxi
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
csabulaxi #37868 üzenetére
Kösz mindenkinek! Azért az túlzás, hogy kitanultam, folyamatosan tanulok, kell a gyakorlás, ezért küldjétek csak hozzám az órákat!
Viccet félre téve, rengeteg energiát, időt, pénzt emésztett már fel idáig, és lelkiismeret furdalásom is van miatta, mert mindezt a családomtól vettem el! Remélem, egyszer meghozza a gyümölcsét.
-
csabulaxi
senior tag
Netes hirdetésben szemben jött és kezdtem megörülni, hogy újra kapható, mert a régebbi polír fényes tokosra fájt a fogam, de a pvd feketéket nem komálom, bár az óra nagyon tetszik, ja és úgy nézem ez már 200 m-es
Ez is tetszik.
Vajon mik lehetnek az árak, mert a magyar forgalmazó oldalán nem találtam?Dzsan, grat, hogy mindezt 2 év alatt és még az órásságot is kitanultad!
-
Misi1979
őstag
válasz
Dzsana #37863 üzenetére
Háromféle óragyűjtő van, szerintem:
-aki veled együtt tud örülni a sikerednek, zsákmányodnak, segít, ha kell
-aki csendben irigykedik és nem is árul el információkat kincsekről és azok fellelhetőségi helyéről
-aki, ha teheti, akadályoz, rádígér, akár rosszindulatból, akár 2 Ft haszon reményében.Én mindhárommal találkoztam már, kívánom, hogy neked csak az elsőből jusson, abból viszont annál több!
-
Dzsana
senior tag
Az elmúlt 1-2 év alatt sok történet született, de mivel a blogunk most indult el, ezért időnként visszanyúlok az időben. Természetesen folyamatosan lesznek újdonságok is, de időnként visszanyúlok a múltba is. Lehet, hogy 1-2 kép vagy story már ismerős lesz, de értelem szerűen itt a fórumban röviden fejtettem ki mindent. Ezért most a legújabb blog bejegyzésemben leírtam, hogyan is kezdődött el a a betegségem, azaz az óragyűjtés, és bemutatom az egyes számút. Fogadjátok szeretettel.
-
Palika71
őstag
Egy mérnök barátomtól hallottam: "Amire nincs ráírva, hogy kínai, az hamisítvány."
-
csaszi72
senior tag
Ákcijósak a Seikok!
-
ronin s8
senior tag
válasz
BAti77 #37855 üzenetére
A "swiss made" már rég nem a 100%-ban Svájcban előállítást jelenti.
http://en.wikipedia.org/wiki/Swiss_Made
A deffiníciót a svájciak hozták létre, ők is alakítják. Jelen pillanatban minimum 50% svájci előállítást feltételez, svájci összeszerelést és svájci ellenőrzést.Ebbe viszont már nagyon sok belefér. Belefér az, hogy bizonyos, Svájcban drágán előállítható alkatrészeket Kínában gyárttassanak, de az is, hogy (miután Svájcban sokkal drágább az előállítás) egy drága alkatrész kiteszi az 50%-ot
A Rolexek zöld zafírja is Kínában készül. Az ETA szerkezetek alkatrészei bizonyosan ott, de a tokok, csatok, szíjak is.
Az összeszerelést is elkezdték lazítani, mára lassan már elég lesz, ha a végén ránéz egy svájci.Ez magában hordozza a hamisítás lehetőségét, mert Kínában csak úgy tudsz gyártatni, ha vegyes vállalatot hozol létre, és azt min. 50% kínai tulajdonnal lehet csak. Ez azt jelenti, hogy automatikusan az összes know-how kínai tulajdonba kerül. Övék lesz az összes fejlesztés, és gyártástechnológia.
A gyakorlatban ezt azt jelenti, hogy a hivatalos műszak alatt készül az iPhone, utána az iPoneRengeteg kínai Tissot van, ami pont olyan jó, mint az eredeti. Vajon hogyan lehetséges ez...???
-
BAti77
aktív tag
válasz
ronin s8 #37854 üzenetére
Szerintem a "swiss made" felirat már rég nem azt jelenti, hogy kizárólagosan csak Svájcban gyártanak le és raknak össze egy órát. Sokkal inkább arról szól, hogy egy svájci fejlesztésű és az ottani minőségi normáknak megfelelő óráról beszélünk.
A Tissotokban, tudtommal zömébe ETA werkek vannak. Az ETA pedig már elég régóta gyártat alkatrészeket Svájcon kívül a szerkezeteihez. Eltudom képzelni, hogy bizonyos werkeket kompletten más országban készítenek el (főleg quartzot), pusztán gazdasági okok miatt, de attól az még megfelel a minőségi normáknak...
Nekem például van olyan órám amit Augsburgban raktak össze egy német cégnél, mégsem "Made in Germany" van rajta, hanem "Swiss Made", mivel a szerkezete ETA és a svájci normák alapján készült. -
ronin s8
senior tag
válasz
Zozzer888 #37853 üzenetére
Nekem nem a kínai csúcsminőséggel van a bajom, hanem itt az ún. "swiss made" sérül, aminek a deffiníciója lassan már arra redukálódik, hogy a név marad csak svájci...
Utána meg hörögnek a svájci gyártók, hogy hamisítják az óráikat. El kell dönteni, hogy fürdünk-e (de akkor vizesek leszünk), vagy sem, (akkor meg koszosak maradunk) ?
-
Zozzer888
addikt
válasz
ronin s8 #37852 üzenetére
Sokminden nagyrésze kínàban készül
Pl az iPhone-ok mind Kínában készülnek , és nincs velük semmi gyartasból adódó gond.
Sőt neves német cégek termékei is készülnek Kínában , olyan minőségben hogy simán elhinnéd hogy németből jön ...Olyan minőségben gyártanak , amilyet a megrendelő megfizet.
-
ronin s8
senior tag
válasz
Neurotoxin #37847 üzenetére
Nem tudom, hogy jól tudod-e, de ez indifferens, mert nem az összeszerelés helye a releváns, hanem a darabszám....
Amúgy senki nem tud semmi pontosat. A márkaszervízben is (hadd ne írjam le, melyik, ne legyen má' bajuk belőle!) csak találgatnak, mi a fene van a Certinákkal.
Nagy valószínűséggel (és most lehet fújolni, meg tiltakozni) a Tissot-k egy része már Kínában készül...
-
Dzsana
senior tag
válasz
Neurotoxin #37847 üzenetére
Igen, jól tudod, Chemin des Tourelles 17, 2400 Le Locle, Svájc mindkettő.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
ronin s8 #37807 üzenetére
"Az új Certinák tömítése nagyon jó. Állítólag a kisebb darabszám miatt jobbak, mint a Tissot-k, jobb az összeszerelése az óráknak." Miből gondolod a kisebb darabszámot? Tudtommal egy helyen szerelik össze a Tissot-kat/Certinákat... +Elemcserét csak márkaszervízben, nyomáspróbával!
-
veloke
tag
Értem, és köszönöm a segítséget! A citizen szervizben mondták, hogy 10K az új üveg hozzá. Kicsit nekem is soknak tűnik ez az ár, pláne h úgy tudom, nem is hardlex, hanem sima kristályüveg. Nah mind1, annyira nem zavaróak rajta a karcok...a hátlap polírozása meg ezek szerint nem drága, azt mindenképp elvégeztetem rajta
-
fiktív1
tag
Randham!
Gyöngypipi!
-
Earl_Muttley
őstag
válasz
#46372352 #37834 üzenetére
Köszönöm szépen!
Épp az ár miatt agyalok... Inkább 10e, amiből valami elemest kapok, itt meg a legolcsóbb itthoni árat kicsivel megtoldva kettőt vehetek!
Dzsana: Sennheiser fülessel jártam már így!
Visszakaptam a 30 dollárom - 6000 eladás, bedőltem - és lett egy sz*r fülesem!
-
Randham
csendes tag
Helló! Csak megmutatom nektek három éves, még mindig kedvenc órámat
gyönyörű közelről..már 150ezerbe kerül itthon....
-
Dzsana
senior tag
válasz
Earl_Muttley #37830 üzenetére
A kis kínait? Úgy is azt fogja mondani, hogy persze, hogy eredeti.
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
Miamiquake #37831 üzenetére
Ok!
Akkor nem őt keresik az indexes fórumon. -
Dzsana
senior tag
válasz
Earl_Muttley #37820 üzenetére
Ezt senki nem fogja tudni Neked megmondani, pláne, hogy Kínából jönne.
-
törölt tag
-
Zozzer888
addikt
"A férfi ékszere az órája"
Vicces, hogy amíg a férfi órával díszíti magát, addig a nő órákig díszíti magát...
-
Earl_Muttley
őstag
Üdvözletem az uraknak! Egy nagyon bugyuta kérdéssel fárasztanálak benneteket!
[link] Őt lestem ki magamnak.
Az lenne a kérdésem, hogy az itt árult óra 100% origi? Mert nagyon erőltetik ezt a mondatot...
Köszönöm, és még1x elnézést a zavargásért!
-
veloke
tag
Sziasztok, nemrég vásároltam egy gyönyörű citizen búvárórát használtan(fel is töltöttem róla egy képet). Az állapota sztem nem rossz, minden funkciója tökéletesen működik. Az üvege kicsit karcos, a lünettáról kicsit lekopott a festék, és a hátlapja szintén karcos egy kicsit. A jövőben tervezem, hogy "felújítom", a hátlapjáról mindenképp el szeretném tüntetni a hajszálkarcokat, az üveg polírozása nem tudom mennyire megoldható a festett lünetta miatt. Az üveg csere nem lenne túl olcsó(10K). A kérdésem a következő: egy idézőjelben mezei órásnál kb mennyi a költsége az üveg(amennyiben ez lehetséges), illetve a hátlap karcmentesítésének, polírozásának?
-
Reverting
őstag
-
ronin s8
senior tag
-
Reverting
őstag
-
ronin s8
senior tag
válasz
Dr.Zoo #37805 üzenetére
Az új Certinák tömítése nagyon jó. Állítólag a kisebb darabszám miatt jobbak, mint a Tissot-k, jobb az összeszerelése az óráknak. Viszont tömítés csere után a tömítések hajlamosak repedezni. Valamiért az eredeti gyári tömítések jobbak, mint a márkaszervízeknek szállított, szintén erdeti csere tömítések. Ha egyszer megbontották az órát, minden lehetséges. /Márkaszervíz belső infó)
Egy DS-nek egyébként tömítenie kellene 30m-ig kihúzott koronával is...
-
Reverting
őstag
válasz
Dr.Zoo #37805 üzenetére
Hat meg en...
Elvileg egy Tissot neztem ki helyette... Szerelonel meg nem jartam vele... nem hiszem h gazdasagos lenne a javitasa... mar lemondtam rola
az aprod.hu hirdetem akit erdekel... a hatlap eleg karcos mert kenytelen voltam en letekerni a hatlapot... de nem segitett... az a baj h nem azonnal tekertem le...
Alapos poliral el lehet tuntetni a tokozat es a zafir hibalan, a szij szinten poliral siman ujra varazsolhato... -
Reverting
őstag
Hi Urak... Van egy beazott DS Action 2009 es oram elado... roncskent hirdetve... pontos link privatban ha valami szakit erdekli es tud vele kezdeni valamit.... katt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyúrósok ide!
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Nintendo Switch 2
- Melyik tápegységet vegyem?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest