Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz
zola96 #269699 üzenetére
Nem bánom, csak akkor felejtsék már el 100k felett azt a r.h@dt hajtogatott végszemet...
Cserébe lenyelem a hardlexet meg a 4R-t, de még 200k felett is hajtogatnak (pl. szolár búvárok). Én aztán igazán nem vagyok finnyás, de ez zavar.
Az új 5-ösökről még nem találtam hátulról készült fotót, így van még remény. Ha jól tudom, a GMT-k tömör végszemet kaptak, illene ezeknek is.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Tsebacsi #269696 üzenetére
Én is kéket vettem tavaly, de csak plasztikot, életem első saját Swatch órája, annyira megörültem neki, hogy megírtam életem szintén első hozzászólását ebbe a topikba.Ma is ezt veszem fel, egész nap falakat fogok furkálni, plusz a felesleges lyukakat glettelni, mert anyámék jellemző módon menet közben jönnek rá, hogy mégse ott lógjanak a képek, ahol elsőre mondták:/
Az első Swatch a családba házasság révén került, feleségemnek vettem a duty free-ben nászúton még a múlt évszázadban, kb. felváltva hordtuk vagy 10 évig, de sajnos nyoma veszett valamelyik költözés során:( Pedig lehetett volna heirloom darab;)
-
válasz
bigmasterg #269684 üzenetére
Ezt a marhaságot...
-
A 90-es évek végén tényleg nagyon divatosak és menők voltak ezeket az Irony Swatch-ok. Én is szert tettem egy kékre, hosszú évekig az egyik kedvenc órám volt.
-
perge666
veterán
Sziasztok.
Valaki tudna segíteni nekem beazonosítani ezt az órát ?Vannak ithon olcsó Casio óráim,nagyon szeretem őket,most sikerült egy ilyen retró Swatchoz hozzájutnom,tetszik nagyon,de a pontos tipusát sehol nem találom.Van egy átlátszó műanyag dobozkája,de a papirkáján is csak az van rajta hogy Swatch.
Még a 90-es évekbe gyerekként volt a családba egy nyeremény Swatch óra,azóta sem láttam ilyeneket.
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r #269690 üzenetére
Én nem utálom, egyszerűen csak hidegen hagy általában a marketing, kizárólag magára az órára igyekszem koncentrálni. A neve már engem is zavar, azt nehéz figyelmen kívül hagyni. Ezen az árszinten 4R-t ad a Seiko, 6R inkább 250 felett indul, de igazából nem tartom annyival jobbnak a 6R-t, hogy megérje ezen rágódnom.
Amiatt viszont már többször is panaszkodtam, hogy a Seiko túl olcsón adja el a szerkezeteit, ezzel a saját óráit degradálja. Sokkal jobb lenne, ha nem adnák el fűnek-fának, és akkor nem lehetne felhozni ellenük, hogy alin fillérekért megkapjuk ugyanazt. De nyilván megéri nekik teleszórni NH-val a világot, ez van.
Egyéb:
Na de ha már Seiko, beárazták az új 5-ösöket; mennyire indokolt szerintetek a 158.000 huf? Csak a GMT-s 5-ösök drágábbak, és az előd, az SNXS79K1 kevesebb mint feleennyibe kerül (legalább is szerintem ez az elődje, de nem olvastam a marketinganyagot). Tavaly a Snoopy került 150-be, azt is sokalltam, de az legalább tartja az árát. -
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23 #269688 üzenetére
Ebben most megkötöm magam, nekem ez olcsó megoldás, konkrétan és átvitt értelemben is. A 55th anniversary modell relatíve drága volt, kb. 1M, 1000-es limitáció. Ez a mostani relatíve olcsó, 230K, 5000-es limitáció. A Seiko könyvelőjének kb. ugyanaz lesz a grand total, de a fogyasztóknak, akár rajongóknak, gyűjtőknek is már nehezebb lesz forintosítani vagy megemészteni a márkaérték csorbulását. Azt csak halkan jelzem, Presage, de 4R36, ezt ugye a másik topikban NH35 néven szoktuk kitárgyalni és 10-12 ezer forintért látni az Aliexpress-en. Szóval igen, nem szimpi, szebben is lehetett volna ünnepelni, ha már annyira muszáj volt, szerintem nem kellett volna, bár én alapvetően utálom az ilyen évfordulós marketing hülyeségeket.
-
eldoble
aktív tag
Sziasztok!
A Casio órák keresésében a Bluetooth szűrés beállításánál többféle lehetőség van (pirossal keretezve), melyik mit jelent, meg tudnátok mondani?
-
dzsi23
addikt
válasz
Pár éve volt már hasonló. [link] Igazából jó kis órák, nincs velük semmi gond, csak a nevük (meg a marketing) nem igazán szimpi... szerencsére az nem szerepel az órán. Talán jobb lett volna kvarc szerkezettel kiadni, tényleg kronográfként (még ha két gombos is). Persze, akkor az lenne a baj, hogy az eredeti mecha volt, de legalább a neve stimmelne.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Eh. A legcsodálatosabb mondat a reklámszövegből:
‘A két órát egymás mellé téve keresni kell a különbségeket.’
-
válasz
Szerintem ez így nagyon gáz.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Nem helyes, de érthető. Egy modell miatt én sem fejlesztenék új werket a Seiko helyében. Ha meg egy az egyben beleteszik a régit kidiszítve, akkor az lenne a baj. Mondjuk nekem nem, de nem is én vagyok a célközönség.
-
bigmasterg
addikt
Közben meg a Seiko kihozta a
SRPK61J1 Crown Chronograph 60th Anniversary limited edition -t,
Kronográf funkció nélkül.
"1964-ben bemutatott Crown Chronograph, amely az egy nyomógombos (monopusher) kialakításával és kézihúzós szerkezetével öt évvel előzte meg a szintén legendává vált mechanikus automata kronográfot, amellyel a Seiko ismét az elsők közé került."Pont az óra lényegét hagyták ki.
-
bigmasterg
addikt
Ez volt már?
Omega:
Laboratoire de PrécisionTime&Tide hírlevélben jött szembe, cikk második fele.
-
válasz
bigmasterg #269681 üzenetére
Nekünk világos színű van
-
dzsi23
addikt
Ja, annak már semmi értelme nem volt, hogy ezeket lekerekítettem, csak "miért ne".
+ leszedtem még egy bújtatót, mert 1 is elég nekem, de az visszarakható, ha meggondolnám magam.
Szerk.: Illusztráció: [link].
Mondjuk, mostanában nem csonkoltam a natoimat, mert kisebb óráknak jót tesz a dupla réteg, nagyobbakra meg inkább paratroopert rakok, az eleve egy rétegű. -
momcrew
tag
válasz
bigmasterg #269673 üzenetére
De jó az a bőr alátéted! Egyedi vagy lehet valahol kapni?
-
|AP|
veterán
válasz
dzsi23 #269674 üzenetére
a legutolsó összehasonlító posztodat láttam (az új, "original" verzióról), a többi már nagyon régi, elkerülte a figyelmem
De lehet akkor is megrendeltem volna a single-t kipróbálni ha látom
A következő körből nekem is ki fog maradni, de originalból és prémiumból biztos rendelek még, és szerintem 1-2 originált moddolok single-re. (nem szeretem az alternatív viselési módot, amikor alul van a sok réteg) -
dzsi23
addikt
válasz
bigmasterg #269673 üzenetére
És tényleg... marhajó!
-
bigmasterg
addikt
Levettem a szíjáról és csak most esett le, hogy az egész óra egy teknős.
Teknős jelölésű korona a feje
és az óra mutató a farka:
-
|AP|
veterán
válasz
5-ös kezelő #269666 üzenetére
Köszi a választ!
A többit azért nem teszem már OFF-ba, mert hátha másnak is hasznos lehet:
Szóval berendeltem minden szövet NATO-ból típusból 1-1 darabot, hogy a saját szememmel lássam a minőséget és hogy melyik típusnál mire kell számítani.Ezek alapján az én benyomásaim:
1. Single pass adjustable: praktikus kialakítás annak aki inkább a single passt szereti és nem akar vagdosni. Ami kicsit furcsa az az, ahogy a csatnál át van fűzve a szíj, ott a kialakítás miatt van egy "pukli", ez zavarhat valakit:
2. Deluxe: minőségre nagyon rendben van, seatbelt-szerű anyag, állítható második bújtató. Az én ízlésemnek kicsit túl fényes, csillogós az anyag
3. Original: nekem ez jött be a legjobban. Klasszik, bordázott anyag, de minőségi, a csat körbe van varrva, nem rugós stifttel van rögzítve. Nem sok színben kapható, de van pár jó, ebből a típusból még biztos rendelek
4. Premium: más az anyag szövése, mint a klasszikus bordázott, nagyon minőségi.
A második bújtató itt is állítható. Ez lett a másik kedvenc típusom.5. Ribbed: ez egy érdekes jószág, kicsit olyan, mintha újrahasznosított PET palackból lenne
Vékonyabb az anyag, mint a többinél, de merevebb, elsőre nem is annyira idomul a csuklóhóz. De adok neki egy esélyt, meglátom hosszabb távon milyen.
+1 Single pass nubuk:
Szerettem volna egy bőr single pass-t is rendelni, de a nekem tetsző színből nincs most 20mm-es, ezért gondoltam ránézek a nubukra. Az biztos, hogy extra puha, ezért extra kényelmes, de magával a nubuk anyaggal nem vagyok annyira kibékülveArra jó volt ez a rendelés, hogy képbe kerüljek a CNS termékekkel és találtam is olyat, amiből biztos fogok még rendelni. A szállítás kb. egy hét volt.
-
petipetya
nagyúr
válasz
bigmasterg #269663 üzenetére
Szerintem ez a fajta szíj egyáltalán nem megy az órához, gyári vagy sem, teljesen mindegy.
-
R3ap3r
tag
válasz
GlitterJohan #269652 üzenetére
Van 3 Omegám, imádom őket, de ez más kávéház. Az, hogy nem hallod a rotort, annyira megdöbbentő...
-
|AP|
veterán
lehet itt olyat, hogy CNS-ről rendelt, de mégsem tetsző NATO szíjakat meghirdetni, vagy menjek az apróra?
-
bigmasterg
addikt
Omegához tudtok ajánlai jó minőségű, 20mm milanese szíjat?
A gyárit próbáltam már, de nekem túl nagy a csat, kitart oldalra/lefelé. Lásd videón
Plusz a 800$ körüli árát is soknak tartom.Van egy hirdetés, ahol Edolwellen van, abból két vastagságot találtam [link] és [link].
Olcsóbbak mint amire számítottam, ezek pl okésak lehetnek? De ha van tipp, jöhet drágább vagy akár olcsóbb is.Netes képek alapján szerintem nem néz ki rosszul vele, a gyári kék james bond kivitelre hajaz kicsit így.
Bondos kék:
-
dzsi23
addikt
válasz
pulutodurumo #269659 üzenetére
Ez már LCD, maradok inkább a képcsövesnél.
-
dzsi23
addikt
válasz
dzsi23 #269651 üzenetére
Helyesbítek, néhol 36mm-t írnak, de találtam egy videót, ahol lemérik, és igazából az üveg körüli ráma 34mm, a tok 35.8mm, vehetjük 36-nak, az már majdnem jó, megérne egy próbát... ha nem lenne majdnem 200k huf, mire ideér, és nem buknám minimum a felét, ha esetleg élőben nem jönne be, és el akarnám adni. Akkor meg már inkább megvenném a Mido-t, azon sem buknék többet.
-
válasz
R3ap3r #269645 üzenetére
Azért írtam az 5 évet. Barátom is annyit várt rá. Első éves volt az orvosin, amikor a szülei megrendelték és diplomaosztóra kapta meg.
#Sgr_A: értelmezni sem tudom, amit írtál.meg lehet különböztetni az eredetit és a replikát. Minden óra esetén. Csak érteni kell hozzá. Tudor BB van szinte 1:1 replika, ahol csak a korona "ghost position" buktatja le a kajlit, hogy abban ETA van és nem in house werk.
-
válasz
baal-amiga #269639 üzenetére
Igen. A fészes microbrand csopiból volt.
Nagyon kis patent darab. Megkedveltem. -
csabulaxi
senior tag
-
R3ap3r
tag
Megérkezett az álom órám. 40. születésnapi ajándék magamtól:
-
Új szerzemény. Ez egy Ventus Northstar Blue. Fura, hogy a cég Kickstarter indulását figyeltem, de akkor nem vettem meg. Erre most itt figyel. Kényelmes!
-
fagyalllo
őstag
válasz
bigmasterg #269629 üzenetére
Uhh, ez de szívás! A másik stift is gyanús, a menet tövénél mintha elvékonyodna, vagy csak szennyeződés, vagy optikai csalódás?
-
mqm
senior tag
Külföldre kikkel érdemes órát küldeni értékbiztosítással?
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok! Igényesebb óratartó dobozt tudtok esetleg ajánlani? Feketét keresnék elsősorban. Német amazonon nézelődtem, ami igazán tetszett, az 160 euro
nyilván ennyit nem szánnék rá. Olyan dobozt keresek, aminek üveg a teteje, nagyjából ennyi
-
mqm
senior tag
válasz
bigmasterg #269629 üzenetére
Van stiftkinyomód? Ütlegelés előtt azzal próbálkoznék. Talán kisebb kárt okozol vele, még ha erőlteted is.
-
bigmasterg
addikt
válasz
bigmasterg #269625 üzenetére
Helyi órás örülni fog.
Kíváncsi leszek ezt hogy oldják meg.Mondom kipróbálom a csavarhúzó készletet, a Mido gyári two tone szíját sosem hordtam, most szedtem le róla a fóliát, beállítom.
Erre az egyik (csattól nézve) első szembe beletört a pin menete. Ezek szerint rendesen menetrögzítőzve volt.
A mocsoknak a hegye meg ott maradt a menetben, és mivel kezdő szem, nem tudom simán egy másikkal pótolni:Bár, most post írása közben realizálom, hogy az egy sima kiütős pin lenne és egy másik fél szemmel lehetne pótolni?
Ha igen, akkor órás nélkül is meg tudom oldani.
-
SOAD19
addikt
Hmm, érdemes kis újdonság a Zelostól. Nem olcsó: 1850 dolcsi.
Videó: [link]
-
bigmasterg
addikt
válasz
fagyalllo #269622 üzenetére
Darabszámot nézve pont duplájába kerül a Bergeon, persze lehet az valóban jobb minőség.
Véleményeket olvasgattam különbőző csavarhúzó szettjeik alatt, volt ahol drágább, ismert szettekhez hasonlították a minőségét.Még ezt a szettet néztem, ez akkor kb 13 ezer Ft-ból lett volna meg.
Lényeg hogy nekem, hobbi felhasználásra biztos elég lesz.Ahogy nézem nem csak órához árulnak csavarhúzót.
De ez a szíj pin kinyomó is érdekes. -
Jött ki új színben Timex Q chrono ora. Egész jól mutat sajtó fotón.
-
tboldi
nagyúr
válasz
bigmasterg #269620 üzenetére
Az GW-M5610U-1ER nekem úgy 10-ből 3-szor nem szinkronizált (az ország ÉNy-i csücske, tetőtéri lakás, ablak közelében), viszont a GW-B5600BC-1BER-rel és a GMW-B5000MB-1ER-rel nincs ilyen gond, azok Bluetooth-szal kapcsolódnak a telómhoz.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Nekem is szinkronizált az átállás éjszakáján Orfűn, keletre néző szobában a GW-5000, viszont a szintén keletre néző óbudai panelben az ablakpárkányon is csak időnként sikerül.
A csavarhúzók jól néznek ki és a gyártó többi terméke is szimpatikus, ennyiért már Bergeon készlet is van. [link]
-
bigmasterg
addikt
válasz
Előző hsz óta erre járt a futár és pakkot kaptam.
Előzmény: [link]Még nem próbáltam ki, de kézbe fogva elég korrekt minőség. Fent csapágyazott, hegy cserélhető és összességében jó a kidolgozottsága.
Egy másik sima órás csavarhúzó összehasoníltásképpen (talán forstner szíj mellé adták):
-
bigmasterg
addikt
válasz
tboldi #269593 üzenetére
Nekem is a GMW-B5000GD-9ER és a GMW B5000PB-6 [kép] egymás mellett vannak az óratartóban, ha másodpercre ugyanazt mutatják (szinte mindig), akkor tudom hogy hozzá lehet állítani bármit.
Amúgy most is szépen átálltak, pedig nincsenek ablak közelben, illetve faterom casio lineage-e is átállt, kb 50km-el délebbre.
Mindig csodálkozok amikor panaszkodnak arra, hogy nem veszik a jelet, én nem nagyon tapasztaltam ilyet. -
Veron
addikt
a kollekció
-
dzsi23
addikt
Új limitált kiadás, szerintem beszerzem a Snoopy-m mellé.
-
dzsi23
addikt
válasz
dzsi23 #269608 üzenetére
Ja még valami azoknak, akik nem akarják megnézni a videót: a kismásodpercesnek 60 óra járástartaléka van, ami pont elég, ha 2 naponta veszi fel az ember, de pont kevés ahhoz, hogy átvészelje a hétvégét... mondjuk péntek 16:00-tól hétfő 08:00-ig 64 óra telik el, ezért én úgy gondolom, hogy ha már növelik a járástartalékot, akkor legyen legalább 70 óra.
Valamint a fenti képen úgy tűnhet, hogy a bal oldali órának nincs rendesen visszanyomva a koronája, de igazából nagyobb koronát kapott, így kényelmesebb felhúzni.
-
dzsi23
addikt
Citizen Tsuyosa small second [video]
A számlapon kívül lényeges változás, hogy a szíj középső szemei szélesebbek, ami szerintem egész jól néz ki, de nem mindenkinek fog tetszeni, viszont ami nekem sem jön be (és a videó készítőjének sem), hogy 18mm helyett csak 20mm-re keskenyedik a csatnál, ráadásul pillangócsatot kapott... bár vannak félszemek, így lehet trükközni a szíj hosszával, de akkor sem rajongok a pillangócsatért, illetve a 18mm esztétikai és a kényelmi szempontból is jobb.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
gipsztigris #269592 üzenetére
Amazfit Bip van, de nem használom. Appot is letöröltem a telóról. Szemműtét még nálam sem volt, fogyni elég lenne 15 kilót is (sorállományú 5-ös kezelőként voltam annyi anno).
-
busman
veterán
válasz
gipsztigris #269589 üzenetére
Hasonlóan jártam el mint te,nálam 3 búvár maradt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest