Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BITBOYS
addikt
Sikerült beszereznem egy a.lange&söhne flyback karórát(replika).
Szép meg pontos, viszont a hónapot és a napot enyhén szólva rosszul mutatja sőt, nem vált át magától naptári napot csak akkor ha én megnyomok egy gombot, akkor ugrik a következő napra. Ez így biztos, hogy jó? -
Makaveli
senior tag
Ha megkarcolódik az órámnak az üveg része (valami kriástályból van), kakor azt illik visszavinni? Mármint megcsinálják? Adnak egy másikat, mi a teendő?
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Igen, tudom, hogy a rotorra (vagy ha nincs a csapágylemezre) ált. rágravírozzák a szerkezet néhány paraméterét, de az üvegezésről szóló infót - ami a kérdés volt - én eddig csak tokon láttam, megjegyzem logikusabb is, mert sokféle/fajta kivitelű óra is készülhet uazzal a szerkezettel. Ez a Patekra és a Langéra természetesen nem vonatkozik.
A Langék iszonyat bejönnek, sugárzik belőlük az "élet", a Patekok hozzájuk képest hűvösnek hatnak (de hát sokan meg azt szeretik
).
-
lenox
veterán
válasz
Dr.F.E.R.I. #1177 üzenetére
Hat a Langematik Perpetualomon azert rajta van, hogy hany rubin, meg hogy a rotor melyik resze mibol van, meg hogy 4 allasban van beszabalyozva, szal azert amit lenyegesnek tartanak, azt rairtak. Szerintem ez a zafir/nem zafir mar nem volt a tobbihez kepest lenyeges, ezert nincs rajta...
Nekem egyebkent nem a puritansag jut eszembe a Patek kapcsan, sot, en pl. azert nem valasztottam Pateket, mert a Patek oroknaptaras orait tul zsufoltnak talaltam, a Lange meg olyan szepen kiegyensulyozott.
Amugy en a kerek szamlapot szeretem, a Nautilus sokaig nekem se tetszett, de ujabban egyre jobban bejon. -
GabenHUN
csendes tag
válasz
Dr.F.E.R.I. #1174 üzenetére
igen. bele van gravírozva a hátlapba, hogy zafír.
csakhogy pont az volt a kérdés ugye (áttételesen), hogy ez a hátlap anyagát (is) jelöli-e, vagy csak az "előüveget".
de mindegy is, túl lett beszélve, azt hiszem. utána nézek majd a neten, bár ez már egy régebbi darab (3 éves), nem biztos, hogy egyszerű lesz. -
seiko
senior tag
válasz
Dr.F.E.R.I. #1177 üzenetére
Én csak arra céloztam, hogy a zafírüveg nem jelent minőséget, és a hátlap feliratozása sem. Pont.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Aki egy közép/felsőkategóriás autó árát kívánja leszurkolni egy karóráért, annak a gyártók is feleslegesnek tartják vsz az alapadatok begravírozását. Megnéztem a képeimen a Lange órákat (nekem jobban bejönnek a Patekoknál, nem annyira puritának), azokon sincs ilyesmi, és az egyedi órákra sem jellemző. De nem is erre a kategóriára gondoltam, és szerintem a kolléga sem. Ha meg a zafír olyan olcsó, miért lenne felesleges ezzel szerelt órát venni/gyártani?
-
seiko
senior tag
válasz
Dr.F.E.R.I. #1174 üzenetére
A Patek Philpppe szerintem semmit sem gravíroz az óráiba, mégsem "rosszabb hely".
Már lehet 17ezer Ft-ért zafíros Casio-t venni, és van "hesalitglas"-al készült félmilliós Longines. A Seiko a legtöbb óráját "hardlex crystal"-al szereli, mégsem nevezhető gagyi márkának. Egy szabványméretű zafír"üveg" már ötezer Ft körül simán beszerezhető, csak néhány cég kér magas felárat emiatt (Citizen-Fortis-Zeno-stb.) -
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz
GabenHUN #1172 üzenetére
Jobb helyeken rágravírozzák az órák hátlapjára a fontosabb adatokat (angolul), így azt is, ha zafír üveggel szerelik, tehát csak ezért még a neten sem kell turkálnod. A zafír üveg megléte már csak azért is lehet kívánatos, mert eleve a minőségibb (legalábbis nem az übergagyi) órákba szerelik be, így egyfajta jelzésértéke (is) van szvsz.
-
GabenHUN
csendes tag
azt honnan lehet bizosan tudni, hogy egy órának "csavaros", vagy "pattintós" a hátlapja? pl. ennek?
-
-
seiko
senior tag
válasz
Palika71 #1163 üzenetére
Én annak örülök, hogy egyre többen szeretik a mechanikus órákat is, bár semmi bajom nincs a kvarcórákkal sem! Szememben azoknak is megvan a helyük, akár a csuklómon is.
Nincs bajom az ETA tokozáspkkal sem, ha normális áron kínálják azokat.
Sőt, a kínai szerkezeteket sem gyűlölöm, csak ne akarjanak másnak látszani, mint amik!
-
Palika71
őstag
Sokan kizárólag ékszerként hordanak órát, (főleg a hölgyek)és alakalmanként veszik csak fel.
A feleségem is szereti az órákat, de csak mint ékszert, és a hideg is kirázza attól, hogy mikor néha felvenne egy ékszerórát, azzal kellene kezdenie, hogy beállítja a pontos időt.A kitétek:
- az időmérés eszköze
- legyen megbízható
- piszkosul jól mutasson a kézenEz a három tétel emberenként változhat.
Szerintem az óraviselők iszonyatosan kicsi százalékát teszik ki azok, akik egy gyögyörűen megépített mechanikus szerkezet előtt üllve, hosszú-hosszú perceket tudnak eltölteni, tisztelettel, csodálattal, és soha ki nem elégülő birtoklási vággyal eltelítődve.
Én attól háborgok, mikor a Panerai-Ferrari órákba, ETA-t tesznek, és adják 1-2M -ért.
Vagy a Breitling. Addig volt csak a kedvencem, ameddig nem foglalkoztam egy kicsit jobban az órákkal.
De a gyémántkirakásos Submarinertől is feláll a szőr a hátamon. -
peterszky
őstag
Azok tényleg nagyon "jók"
Sikerült tegnap vennem egy mechanikus, duplanaptáras Rakétát, igaz felújításra szorul. Alkatrész pótlás kell bele, eladó szerint ez 6000 Ft-ból megoldható. Én új tokot is szeretnék hozzá, mert a mostani elég ramaty állapotban van. Kb. mennyibe fájhat egy új tokozás? Hova lenne érdemes elvinni?
-
seiko
senior tag
válasz
WISHENSEN #1159 üzenetére
Én elvinném az Omegát Havadtői órásmesterhez (Nádor utca 19.), megbeszélni a lehetséges felújítást.
A női órának lehet, hogy csak aranyértéke van, de ezt kérdezd meg "odaát"!
Nagyon sok aranytokban tucatszerkezet van, Breilingek, Omegák, TagHeuerek , stb. készülnek így. Én legjobban a platinatokos-gyémántberakásos kvarcórákat "szeretem" a legjobban. -
seiko
senior tag
válasz
WISHENSEN #1156 üzenetére
Azért az Omegáért ennyit ne remélj, én úgy láttam, elég ramaty állapotban van.
Még makulátlan állapotában sem ér ennyit, főleg nem Magyarországon.
Ha eladni akarod, akkor inkább hozzá se kezdj, de a másik fórumon okosabb válaszokat fogsz kapni.
Ott vannak olyan szakemberek, akik egy jó fotó alapján akár be is tudják azonosítani a női óra szerkezetét, és a zsebórapiaccal is tisztában vannak.
Lehet, hogy a női csak egy átlagos szerkezet egyedi aranytokban, de ez csak feltételezés. -
WISHENSEN
csendes tag
Koszi a segitseget, megyek erdeklodni majd a forumra. igazabol a szerkezeten semmilyen jelzes nem volt, azon kivul hogy mukodik
(Omega oranak az arat ebayen es mas oldalalok olyan 100-105e Ft dollar. Remelem a restauralas nem ennyibe fog kerulni.)
De szamomra ez a noi ora egy rejtely. Vajon milyen marka lehet.... Majd kiderul.
-
busman
veterán
Nekem egy ilyen van,csak sajna nem zafíros.....[link]
-
seiko
senior tag
válasz
Makaveli #1152 üzenetére
Milyen óráról van szó egyáltalán!?
A mechanikus órák nap járáseltérése akár +-30" is lehet, ami egy egyszerűbb szerkezet esetnében nem is lehet korrigálni.
A normál kvarcórák havonta elmászhatnak akár fél percet is, nekem volt egy eredeti TagHeuer-em, ami egy percet sietett havonta. -
Makaveli
senior tag
Az miért van, hogy elállítódik az óra? Vagyis, nem jó kifejezés, hanem pl. múlt héten amikor beállítottam óra 45-re (ekkor van a kicsengetés), ezen a héten már csak 46-kor van. Miért lehet?
-
seiko
senior tag
válasz
WISHENSEN #1150 üzenetére
Itt találsz szakembereket:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9161338
Szerintem az Omegát csak akkor érdemes restauráltatni, ha lelkileg nagyon kötődsz hozzá, mivel a felújítás többe kerülhet, mint amennyiért később el lehetne adni az órát.
A női karóra tokja 100%, hogy 14karátos arany. Többet róla talán a linkelt topikon tudhatsz meg. De a szerkezetről kellene egy jó kép! . -
WISHENSEN
csendes tag
Sziasztok,
szekreny pakolas kozben akadtam ra ket orara(orokoltem oket) es mind a kettovel vannak problemaim
Az elso ora egy OMEGA Grand Prix Paris 1900.
hatlap
elolrol
szerkezetIgazabol az a baj, hogy szegenyke nem mukodik.Szerintetek lehet ezt az orat "restauralni" es kb. milyen arat saccoltok a javitasra ?
Masik ora egy "noi karora", igazi John Doe fele, mert nem tudom hogy milyen marka. Elvileg 14k arany, de nem tudom biztosan.Raadasul a hatlap nagyon tukrozodik, lehetetlen normalis kepet alkotni.
A legfelso cimerben harom felirat van, egymas alatt elhelyezkedve: 0585-14K-56
A kovetkezo "motivum" egy 5 agu csillag, mellette korben egy korona.
A ket motivum alatt egy szamsor: 73/1906
Alatta "PATENT" felirat es egy svajci kereszt. Kereszt alatt egy ujabb szamsor:33378. Ez alatt ujabb szamsor:3044 55Ezzel csak az a problema hogy milyen marka
(kifogastalanul mukodik).
Tudnatok segiteni a fennt emlitett kerdesekben, mert nagyon nem ertek az orakhoz(persze azert markakat ismerem, de komolyabban sosem foglalkoztam vele).Nem tudom mennyit ernek, igazabol nem is erdekel jelelnleg, mert nem akarom eladni oket. Csak valaszokat keresek.
Segitseget elore is koszonom.
-
seiko
senior tag
válasz
Palika71 #1148 üzenetére
REF:SBDS001
*Calibre:9S37 Automatic Chronograph
with Power reserve 40 jewels
*Case:Titanium alloy
*Band:Titanium alloy
*Sapphier glass
*Sapphier skelton case back
*Loss/gain Within +15 to -10secCsak tetszik, még azzal együtt is, hogy kronográf.
Kb. félmillió Forint.
Még egy olcsó Seiko5-ös is lehet nagyon pontos (szerintem ezt az órát napi 1-2" eltérésre is be lehet szabályozni), nem árfüggő teljes mértékben a mechanikus karórák ezen tulajdonsága. -
Palika71
őstag
Az oldalt már megtaláltam, ahonnan a képek származnak, így arra nem jöttem rá, hogy ez a Te órád, vagy csak tetszik.
Mennyibe kerül egy ilyen? Csak hasonlókat láttam, amik első pillanatra is jóval gagyibbnak tűntek ennél.
Ha a tied, akkor milyen járáspontossággal bír? Azok az automata Seikok, amiket ismerek, az olcsóságukról voltak inkább híresek, mint a pontosságukról.
Jól olvastam? Ez Grand Seiko?
Úgy sejtem, rosszul láttam. -
seiko
senior tag
válasz
GabenHUN #1139 üzenetére
Az ETA cég legelterjedtebb, 7750-es automata kronográfszerkezetet található a tokban.
Ezt használja kis módosításokkal az IWC, TagHeuer, Breitling, Panerai, stb. is. Szinte a teljes svájci tokozó-lista. Nem a legjobb, de cseppet sem rossz szerkezet. Alkatrészutánpótlása megoldott, kellő karbantartással (5-6 évente mai árakon kb.35-50ezer Ft) akár évtizedekig is kifogástalanul működhet. Jól beszabályozva a kronométer előírásokat is teljesíteni tudja. Itt olvashatsz bővebben róla:
[link] -
GabenHUN
csendes tag
Sziasztok! Ezzel szemezek nagyon-nagyon: Certina DS Pilot. Van valakinek tapasztalata a Certina automatákról? Azt hiszem 2005-ös modell, ha jól emlékszem anno kb. 230.000.- körül volt az új ára. Most 130 eFt körül kínálják.
-
Kopa
tag
Sziasztok!
Lenne még egy kérdésem, nézegettem a Tissot órákat és megláttam hogy a PRC100-as óra autoquartz szerkezetű, ez a szerkezet milyen, mennyi ideig birja, hasonlít egyátalán a mechanikus szerkezetekhez?Citizen eco-drive rendszeréhez hasonlít? -
Kopa
tag
Köszi majd megnézem mindegyiket!
-
Pinya007
aktív tag
Svájci automata órákból ebben az árkategóriában én is Tissot-ot tudom ajánlani. ETA 2824-es szerkezettel szerelt órákat kapsz ennyiért. A design meg ízlés kérdése, a kiszemeltet egy boltban vásárlás előtt érdemes felpróbálni. Tomcsi23 által ajánlott eladót én is csak dícsérni tudom, korrekt srác. Én is tőle vásároltam.
-
tomcsi23
veterán
-
Kopa
tag
válasz
tomcsi23 #1128 üzenetére
Köszi! Találtam kettőt ami elég jó Le Loucle és T-Lord, mi a véleményed ezekről? Tudsz még valami jó márkát mondani ebben az árkategóriában?
Jah nyított szíves azaz óra amelyiknek kilátszik az előlapján egy fogaskerék es az egyik kő na nem tom elmagyarázni inkább : [link]
-
Kopa
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy automata svájci órát max 100 ezret tudok rááldozni. Nézegettem a Tissot és Certina órákat , de amik nagyon megfogtak azok tul drágák. Ti mit ajánlanátok? Ja és bőrszijas órára gondoltam.Még valami "nyított szíves" órák kb mennyibe kerülnek és melyik jó?
Előre is köszi a helpet! -
Palika71
őstag
-
tomcsi23
veterán
válasz
paramedic #1121 üzenetére
Hali!
Lehet kapni játékórákat. Nem járnak, de tekergetni lehet. Ilyet max szerintem.
Pinya007: no, ilyen lett mégis. Megnéztem, hát kicsit nehéz, de elmegy (majd megszokja). A titánoson több a tükrös felület, meg az üveg is mineral. Zafír fontos volt, menetes hátlap, acél tok-szíj, helyenként polírozva - 12900 helyett odaadta 10000-ért. Meglátjuk hogy bírja, ennyit megért.
-
Három éves gyermeknek "való-e" már karóra? Nagyon szeretne egyet, mindig az enyémet akarja elcsaklizni. Vidám színű, világító, rajzos-mesés órára gondoltam. Ötletek?
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz
tomcsi23 #1115 üzenetére
Kicsit még visszakanyarodva a Seiko 'kinetic' szerkezeteihez (bocs
):
Az általad linkelt oldalon a srácnak is megvan a gyűjteményében a két legmodernebb a japán órái közt
[link]
[link]
Ha jól emlékszem, az Arctura valamivel a Premiere fölé van (volt legalábbis) árazva, előbbi a sportosabb, utóbbi a konzervatívabb vonal. Csak ismételni tudom magam, hogy ezeknek igenis ott a helyük egy igényesebb ember csuklóján.
-
Pinya007
aktív tag
válasz
Palika71 #1116 üzenetére
Arra amit Tomcsi23 figyelt meg pár hozzászólással ezelőtt: vannak olyan dátum-számlapok, ahol szimpla egyest és tizenegyet: "1"-el és "11"-el jelölik, de a többi helyen ahol előfordul egyes ott a következőképpen: "I0", "2I", "3I".
Ez csak érdekesség, nem hiszem, hogy egetrengető okai vannak. Inkább hagyomány, vagy stílusjegy. -
Palika71
őstag
Esetleg ha valaki igényes, jó minöségű, automata órát szeretne, nem drágán: [és még nem olvosta ezt]
-
Makaveli
senior tag
Vajon az én órámnak (piros, bőrcsatos) ki lehet cserélni a csatját fémre (acélra)?
-
-
seiko
senior tag
Sajbos manapság nem éri meg javíthatóra készíteni a kvarcszerkezetek zömét, annyira olcsóak. Nem érdemes javíttatni őket, mikor kevesebbe kerül egy új szerkezetet beépíteni.
Nemrégiben tizenezret mondtak egy alkatrészcserére nekem, mikor 6ezerért tudtam volna komplett szerkezetet szerezni.
A Festine japán szerkezetekkel dolgozik, nem rosszak, de sokat nem szabad várni tőlük.
Szerencsés esetben elketyeghetnek akár több évtizedig is. -
Möhe
addikt
Erről az óráról mi a véleményetek? >>KATT<<
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés