Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
receiver
csendes tag
Sziasztok!
Tissot sea star 660-at szeretnék. Hol, kitől merre? -
KMan
őstag
Diplomaosztora kineztem. Ebay-en 2,5k ($) korul mozog.
-
Zebu
addikt
-
Traxx
őstag
Az automata PR 50-el egy bajom van: az ára. 50 rugó már nekem sok...ez a 30 a quarz-ért még belefér.
Sose volt még svájci órám, ezért is néztem onnan valami belépőszintűt...ez volt (meg az ominózus Doxa, amiről lebeszéltetek), ami jobban megfogott.
Úszni nem tudok
Fürdéshez meg levenném...nem szeretném kockáztatni
-
Zebu
addikt
Casio-k durván jól bírják elem ügyileg. Szerintem azért a PR50 annyira nem fogja!
Automata szerkezeten nem gondolkodtál? Akkor nincs elemcsere gond...
Vagy ha nem ragaszkodsz a sjáci cucchoz, a Citizen eco drive-ok szerintem egész jó minőségűek...
Certinával nekem egy bajom van amúgy, hogy a márkaszervíz Szegeden van!
Bár szerencsére még nem volt rá szükség!
ÉN most ezeket nyúzom:[link]
[link], de mindig van kiszemelt. Tissot Heritage is nagyon bejön....csak kicsit drága Tissotnak, viszont formára, üveralles!:
Amúgy azt tudtátok, hogy a szögletes órák tömítése gagyi? Hiába WR100, hosszútávon tutira beázik.... Szóval ha valaki fürödni is akar, akkor inkább csak kerek órát válasszon magának.
Jah azt is érdemes fejbevésni, hogy a WR3), WR50 igazából csak cseppállóságot jelent, ha beázik buktad, gariban semmit nem csinálnak vele. Az WR100-tól jár!
-
Traxx
őstag
Köszi szépen a választ!
Akkor ezennel végleg eldőlt, hogy a PR50 lesz az áldozat...Felpróbáltam amúgy a Doxát (Tissot nem volt abban a boltban), de meg is lepődtem, hogy elég könnyű óra. Szinte nem is éreztem, hogy a kezemen van. Már csak a fém szíj miatt is jobb a Tissot, ha ezt nézzük, vagyis hogy (jobban) van súlya
Tényleg újdonság nekem az, hogy nem igazán számít jól csengő névnek a Doxa. De amilyen érveket felsorakoztattál, jogosan.A boltban volt még Certina számomra emberi áron, de már nem akarom még jobban kombinálni a dolgot.
Az első ingyenes elemcsere meg pozitív
Ha meg lemerül 1-2 év után, abba nem fogok belehalni... (az "etalon" egyébként egy digit. kijelzős Casio, abban a gyári elem 5 évig húzta. De azért másabb lehet mutatót mozgatni, meg másabb folyadékkristályos kijelzőn megjeleníteni a cuccost
)
-
tomcsi23
veterán
válasz
tomcsi23 #777 üzenetére
Asszony-pajtás hozzászólt.
Szóval, itt (meg itt) lenne az óra kicsit jobb képpel. Először fehér számlappal nézegettem, de aztán élőben láttuk ebben, ami sokkal szebb, mint a képen (és a fehérnél is).
Kifutó példányok lehetnek, a honlapon sincs fent már, de nálunk még kapható (pl orex). Viszont annál inkább tetszik. -
-
Zebu
addikt
Doxa tudtommal nem a legjobban megkonstruált óra. Tömegtermelés áldozata lett. Úgy vettem észre leginkább csak Magyarországon cseng jól a neve, de nem egy ismert és megbízható márka.
Edox-szal nekem ugyanez a benyomásom. Volt egy automata Edox-szom és elég megbíhatatlanul működött. Hav +2,3 perc. Ez kissé sok volt. Végül a zafír ellenére sikerült összetörnöm, szóval letettem róla. Szervízbe visszaküldtem, erre kristályüveget raktak vissza bele. Akkor megint vissza lett küldve, akkor meg valamerre elkeverték, igaz nem is bántam, mert választhattam egy másikat hasonló értékben helyette.
Én is tutira inkább a Tissot-or venném. A PR50 ráadásul olyan letisztult, hogy nem unod meg, tutira megállja a helyét később is
Nekem most egy Certina-m és egy Doxa-m van. Az egyik inkább "sportosabb leasure&pleasure"
a másik egy bőrszíjas klasszik, ha inget kell felvenni!
Régóta vágyom egy Monaco-ra, de meg kell húzni a nadrágszíjat ha belecsapunk.
szerk: Jah még annyi, hogy az első elemcsere az mindig ingyenes
Ideális esetben 2 év, de ha a kirakatban járatják az órákat akkor a fene tudja. Apámnak karácsonyra vettem egy elemes Tissot Chrono-t és 1 hónapon belül lemerült..... széééééép nem mondom!
-
Traxx
őstag
Köszi a Választ!
Akkor valószínűleg Tissot lesz a dologból, boltban láttam 31-ért...annyit még megér. Nem az automata verzió (az 50 lenne), de gondolom ez nem nagy hátrány...csak kihúzok azzal az elemmel pár évet, utána meg cserélem
Mármint nem az órát
Amúgy az hogy van, hogy a replika Doxák drágábbak? Nem fordítva kéne lennie?
Az meg pláne a meglepetés erejével hatott, hogy nem igazán jegyzett márka...
-
tomcsi23
veterán
-
seiko
senior tag
A Tissot zafíros, a Doxa minerálos.
A fémcsat mellé tudsz olcsón bőrt venni, fordítva ez nem igaz!
A Tissot wr50-es, a Doxa wr30-as.
Napi használatra a Tissot megfelelőbb! "szerintem"
És amúgy a Doxa név csak kelet-Európában jelent valamit, máshol nem is jegyzik.
Max. 1-2 replika modelljét, de azok méregdrágák! -
Traxx
őstag
Hát, úgy néz ki, mégis találtam órát...két típust néztem ki, de mivel nem igazán vagyok otthon a témában, ezért rátok támaszkodnék, hogy melyiket is lenne érdemesebb megvenni...
Tissot PR 50
Előny: kedvező ár. Hátrány: Vatera (bár megbízható eladó hírében áll, de szkeptikus vagyok...)
Doxa
Előny: boltban venném (ugyanannyiért, mint a PR 50-et), meg egy kicsit talán jobb a bőrszíj. Hátrány: Doxához képest olcsónak találom, így nem igazán tudom, mennyire reális ez az ár...Szerintetek?
-
Palika71
őstag
Az ETA olyan pontos automata szerkezeteket tud csinálni, aminél pontosabbat a drága manufaktúrák sem képesek.
Az én órámban egy megsimogatott ETA van, és az óra 3 nap alatt 1mp késést szed össze, pedig nincs neki COSC minősítése.
Persze szívesen lecserélném a pontosságát, egy jól látható turbillonra.
(mondjuk a kínaik is gyártanak párszázezer forintos órát, szép turbillonnal, aztán az mégsem kéne) -
válasz
venember83 #763 üzenetére
ha van valami comment mező a rendelésnél, akkor írd oda, hogy legyen oly jók, és a csomag értékének 20$-t adkjanak meg, és írják rá, hogy gift. meg számla se muszáj a csomagba
-
venember83
nagyúr
Koszi, de csak eredeti uj Seikokat nezegetek, meg par Festina, Certina es Tag Heuer is akadt. Plusz egy par Fortis, de azt ketlem, hogy megkapom jo arban. Az elobbiek ugy arban okesnak tunnek es vannak nagyon szep peldanyok. Meg ugye csak megbizhato eladotol vasarolok, ha vasarlasra kerul a sor.
Oratisztitas: igen, en is most gondolkozok, hogy hova vigyem... Nem nagyon ismerem az orasokat ebben a varosban, egy biztos: keves az igazi mester sajnos
Kioregedtek s meghaltak
-
seiko
senior tag
válasz
venember83 #764 üzenetére
Vigyázz, mert az olcsó, feltűnően hangzó (de eddig máég sosem hallott) márkanevek mögött silány kínai dömpingáru rejlik!
-
seiko
senior tag
Maradjunk inkább az 5-6 évnél!
Igaz, az sem mindegy, hogy a szerkezetet kompletten berakják a mosóba és utána csak tessék-lássék megkenik, vagy szétszedik dirib-darabokra-így tisztítják meg-és mindenhol olajozzák-zsírozzák, ahol kell!
Sajnos leginkább az első eset a jellemző, és ezek az "órások" vonzzák a vásárlóközönséget olcsó szervízáraikkal. Nekem tisztították már ilyen helyen ki a 25 éves ébresztőórámat úgy, hogy a következő ellenőrzésnél derült csak ki---még az eredeti gyári zsír van belül! :-O
Egy automata óra szakszerű szervízelése ~10-15 ezer Ft, egy atomata kronográfé ~25-30ezer,+ alkatrészárak.
Persze ennél lehet jóval drágább is! Pl. a Rolex minden szervíznél előírja a korona-tokcső-tömítések-plexi cseréjét is! És így már elkérnek egy mondjuk Submariner szervízért 90-100ezer Ft-ot. -
busman
veterán
válasz
venember83 #763 üzenetére
Az automata szerkezeteket 3-4 évente illik tisztítatni...sztem utána nem lesz vele gond.
-
Aladdin
aktív tag
válasz
venember83 #764 üzenetére
Kellett biza
Én tavaly vettem egy Fortist, de asszem automatábaól ennyi elég is.
Két hónapja szembe jött velem az ebayen egy Omega Const. Perp. Cal. De az már megint quartz. Meg kellett vennem. -
venember83
nagyúr
Mert nem szeretem a kvarc orakat. Megbizhatatlannak tartom, meg szeretem, hogy erzem mikor a kezemen van az ora, legyen jo sulyos. Nem vagyok dobos, hogy zavarjon.
Most is egy automata Citizen van a kezemen, 4 evig nem volt vele baj, de mostanaban egyre gyakrabban megall, elviszem megjavittatni, aztan ha nem lehet, akkor veszek egy ujat, mar vagyok egyre.
Bugyuta kerdes: meg szoktak vamolni ezeket?
-
Aladdin
aktív tag
válasz
venember83 #761 üzenetére
Azért ennek a végösszege csak 3600-zal megy túl a 30K-n.
Mondjuk azzal nem számolva, hogy megvámolják. Ha megvámolják.
Nézegesd az ebay-t, ki lehet fogni nagyon jó vételeket.
Egyébként miért is ragaszkodsz az automatához? -
venember83
nagyúr
Hello mindenkinek,
remelem jarnak itt orakban jartas forumozok. 30k korul erdekelne egy automata ora, legyen vizallo, femtokos, pontos es megbizhato, ugy ertve, hogy ne alljon meg a kezemen par napi itthoni ucsorges utan.
Koszonom a segitseget.
u.i. Ez pl megfelelne, de szallitasi koltseggel mar nagyon sok
-
Traxx
őstag
válasz
cousin333 #756 üzenetére
Köszi a tippet, közben azért böngésztem máshol is...találtam 29K-ért egy Tissot PR50 órát, az elég tetszetős darab
Lehet, arra fogok beruházni, bár ha aranyozott lenne a kerete (vagy korona, fene tudja, hogy hívják szakszerűen
), akkor olyan jobb lenne, még ha drágább is...
Szóval az ilyen "nuku digit kijelzős", viszonylag letisztult órák között nézelődök -
-
Salak
aktív tag
-
cousin333
addikt
Csak az ár szerintem elég kevés paraméter. A Casio Edifice típusok között talán találsz neked való. Az áruk változó, de a többsége a 25 ezer környékén van.
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Szeretnék a közeljövőben én is órát vásárolni, csak nem tudom, milyet...az anyagi lehetőségeim sajnos behatároltak, 25K környéke lenne a plafon. Szóval ennyiből szeretnél egy viszonylag szépet és jót kihozni.
Előre is köszönöm mindenkinek a tippeket
-
raczger
őstag
konkrétan egy ilyenről van szó: [link]
-
raczger
őstag
sziasztok!
a mai napon kaptam egy órát rokontól, egy esprit márkájút, chronograph óra
nos mivel nem volt ott az órás a fémszíjából nem tudtak levenni, így egy kissé nagon lóg a karomon ezért hétfőn bemennék egy casio boltba mert ott valszeg emgcsinálják, csakhogy haver mondta hogy az szokott lenne, hogyha nem az ottani órásmester veszi ezeket ki, az óra veszíthet a jótállásából... ez igaz lehet?:S vagy? -
seiko
senior tag
[IMG:http://imgfrm.index.hu/imgfrm/0/5/7/2/BIG_0003500572.jpg][IMG:http://imgfrm.index.hu/imgfrm/0/5/7/4/BIG_0003500574.jpg][IMG:http://imgfrm.index.hu/imgfrm/0/5/7/5/BIG_0003500575.jpg][IMG:http://imgfrm.index.hu/imgfrm/0/5/7/6/BIG_0003500576.jpg][IMG:http://imgfrm.index.hu/imgfrm/0/5/7/7/BIG_0003500577.jpg]
[/IMG][/IMG][/IMG][/IMG][/IMG]
A teljesség igénye nélkül!
-
seiko
senior tag
válasz
Palika71 #746 üzenetére
Nagyon sok cég gyárt Rolex Submarinerre hasonlító órákat. Megtehetik, hiszen a név van levédve, nem a design. A Doxa kissé pofátlan, hiszen egy egyszerű 2824-es szerkezetet tokoz, és 295ezret kér érte. Van ugyanilyen minőségű óra más néven már 60ezerért is.
Robert Poseidon, Steinhart Ocean, Bulova Sub., Orient, stb. -
Palika71
őstag
válasz
Dr.F.E.R.I. #745 üzenetére
Közben mégegyszer megnéztem, és megtaláltam a különbséget a Doxa, és a Rolex között.
De nem volt egyszerű. Valóban csak ici-pici.
Ezzel a Doxaval továbbra is az a problémám, hogy a weblapjukon nincs is rajata.MOD: Pont így nézki, csak a "márkajelzés" más rajta: [link]
-
JBM
újonc
válasz
cousin333 #712 üzenetére
Szia!
Én is ezt néztem ki: Casio WVQ-110TDE-1AER
Láttam is élőben, de nekem az a furcsa, hogy a képen kéknek látom a számlapot, viszont a boltban sötétszürke volt. A gyártó oldalán nem látok rá utalást, hogy több féle számlappal készül. Szerinted ennek mi lehet az oka? Nekem a kék jobban tetszene.
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Ma a Lurdyban jártam, és a mozgólépcső alatt levő nagy órabolt kirakatában megláttam két szép Rolexet. De mikor közelebb hajoltam, megdöbbenve tapasztaltam, hogy nem Rolex, hanem Doxa!
De persze Doxa sem lehet, mert egyrészt a honlapjukon sincs még hasonló sem, meg különben sem képzelem azt, hogy egy, a Rolex Submariner-rel egy az egyben megegyező (még a mutatók is) órát adjon ki a saját nevével.
Szerintetek? -
bnss
veterán
Valaki megmondaná - ha tudja - ennek a Swatch Irony karórának a becsületes nevét? A dobozán nincs rajta (ajándékba kaptam, ezért nem tudom a nevét).
-
busman
veterán
Kérdés:az "üveglapon"keletkezett apróbb karcokat mivel lehet eltüntetni?
-
bnss
veterán
Hello.
Én egy Swatch Irony karórát használok már több mint 2 éve. Képet dobok róla a holnapi nap folyamán.
-
neduddki
nagyúr
-
rdi
veterán
ó de jó,hogy van ez a topik:
van egy orient órám, amit fél éve vettem, de nincs meg a számla
5 bárig lenne vízhatlan, de most bepárásodott belülről.
Nem egy nagy szám óra de mégis! Mit tehetnék? -
moma
őstag
válasz
cousin333 #716 üzenetére
jól néznek ki azok is. egyébként én meg már jó ideje nem hordok órát mert van bennem valami ösztön, ami leszedi a kezemről és ott hagyja mindenhol és így anyagi csőd
De volt, hogy azt vettem észre moziban a film végén, hogy amin állok az valószínűleg az óra
Így csak nézegetem őket
-
cousin333
addikt
válasz
cousin333 #712 üzenetére
Őt váltja: Casio DBC-62
Ez alapján meg vagyok elégedve a Casioval. 11 éve van meg, eddig egyszer cseréltem benne elemet, és kétszer szíjat. Ja, és ez csak 25 gramm
-
cousin333
addikt
Egyetértek, én is ezeket nézegettem...
Mindkettő rádióvezérelt, hosszútávon pontosságban elég nehéz megverni őket. Szerintem a 2. LCD-je egész ízlésesnek számít, más készülékeken sokkal destruktívabban néz ki (gagyibbá tesz).
Én ezt néztem ki magamnak: Casio WVQ-110TDE-1AER
Mindent tud, ami nekem kell:
- ásványüveg (a karcolások ellen)
- rádióvezérelt (atomórával szinkronizál)
- egyszerű, letisztult kinézet
- napelemmel működik
- vízálló (WR100)
- titán ház és csat
- könnyű (csak 79g!)
- automata világítás
- emberi áron kapható (számomra is elérhető) -
lenox
veterán
Jaj, mar megint kvarcorak...
-
macikos
addikt
válasz
Makaveli #707 üzenetére
Igen, manapság nem divat a digitális óra, de így azért elfogadható
Az első, a WVQ-600-as kapható még fehér számlappal is: link
lorcsi: A másodiknak pedig persze hogy szebb a fémje, mert titánium tokozású: link
Egyetlen gond ezekkel az áruk. 40e forintnál többet nem adnék óráért, pedig ezek nagyon tetszenek és elég sok mindent tudnak. Jelenleg nincs is órám, mivel a Fossil órámban lemerült az elem és még nem voltam képes kicseréltetni.
-
macikos
addikt
Nekem ez a két Casio model tetszik:
http://www.casio.de/press/files/WAVE-CEPTOR_WVQ-600DE-1AVER.jpg
http://www.casio.de/press/files/2005_OCW-520TDE-1AV.jpg -
jasszer
őstag
Vki tudna abban segíteni h faliórába óraszerkezetet merre lehet kapni nagyker áron?
-
seiko
senior tag
válasz
sammiedavis #690 üzenetére
az ilyesmit hívják gazdasági totálkárnak!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Gitáros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Acer notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Tesla topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra