Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
válasz
Nicky Nygaro #199 üzenetére
Oszinten szolva nem, talan Le Locle volt, de nem biztos. Viszont ha bemesz egy oras boltba, es mondod, hogy Tissot mechanikus orat keresel, akkor majdnem biztos, hogy lesz ilyenjuk.
-
Kephamos
addikt
UP!
-
Kephamos
addikt
Valaki esetkeg tudna segíteni? [link]
Fontos lenne, mert sürget az idő. -
Snake!
csendes tag
Én kinéztem magamnak karácsonyra ezt a cool darabot....
[link] -
Kephamos
addikt
up.
-
Kephamos
addikt
Valaki nem tuna egy linket adni, ahol árak után érdeklődhenék.
-
Kephamos
addikt
Ezt ajánlja valaki:[link] Megbízható, érdemes rászánni a pénzt (kb. 25k számításaim szerint)?
Kb meddig bírja egy ilyen? -
Kephamos
addikt
debrecenben állítólag van egy bolt, ahol 50-70%-os kedvezménnyel
lehet órát vásárolni.
-
lenox
veterán
Chronograph az stopper. Biztos van szep definicioja is, szal lehet, hogy reszletesebben le lehet irni, de lenyegeben stopper. Szokott lenni legalabb masodperc es percmutato. Pl. Omega Speedmaster Proffessional (ugye az ora, ami eloszor jart a Holdon - de legalabbis amit ezzel hirdetnek):
[link]
Itt elvileg egy kis java alkalmazas toltodik le, amin a gombokat is lehet nyomogatni. Ugye felso gombbal elinditod/leallitod, alsoval nullazod. A nagy masodpercmutato, a jobb oldali kis percmutato es az also ora mutato tartozik a stopperhez. Na ez a chronograph. Kivul a Tachymetre, a szamskala, lasd fent. -
ToBeY
nagyúr
Azt szeretném kérdezni hogy mi is az a Chronograph ésTachometer?Ugyan tudja az órám de fogalmam sincs mik ezek
-
KMan
őstag
Hali!
Amikor anno apukam erettsegizett, kapott egy Doxat, amit most megorokoltem, mivel tavaly erettsegiztem. Szval majdnem 50 eves a kicsikeTisztara old school, meg nagyon durvan le van robbanva, majd dobok fel rola kepet. Meg kene csinaltatnom. Majd szetnezek, hogy hol meg mennyiert lehetne... Egyebkent ez a legjobb ebben, hogy nem szarodik el benne a mechanika, tehat meg mindig pontosan jar, igy majd enis a sracomnak adhatom
mikor 18lesz. Annyira azert nem surgos, mivel van egy uj Doxam is amit eppen hordok, de a regi nagyon LOL!
[Szerkesztve]
-
ToBeY
nagyúr
Hát nem akarom én azt elhinni hogy olyan könnyen berepedne/ betörne egy 30k swatch plexije.Nekem volt egy olyan 3k ''piaci'' órám az kb 2m-ről lesett a betonra,és semmi baja nem lett karcos lett csak.Ez pedig olyan masszívnak tűnik van vagy fél kg tutira(edzet rosdamentes acél az egész).Lehet csak be akart valamit szólni az órás....
[Szerkesztve] -
ToBeY
nagyúr
Most voltam órásnál kivetettni a szíjból mert túl nagy volt.Mondott 1-2 érdekességet az órával kapcsoltban, a plexije nagyon könnyen bereped,a gombokat ne nyomogasam túl sűrűn mert az is könnyen elromlik.Azt mondja sajna ez típus hiba,javítani nem nagyon lehet,vagy nekem nem érné meg a javítás.Azért egy 30k órától ezt nem várnám....
[Szerkesztve] -
ToBeY
nagyúr
Most volt a szülinapom és kaptam egy ilyen Swatch-ot [link]
-
Yaye
őstag
válasz
adalbert1 #148 üzenetére
Ez nem a Swatch sajátossága. Szerintem a mezei kvarcszerkezetű óráknál egyszerűen nem gazdaságos a javítás, egyszerűbb cserélni. Faterom Cetinájának akadt a naptárja, néha nem váltott, és a javítás itt is komplett szerkezetcserét jelentett, és nem is került sokba, pedig tulajdonképpen a tok és a számlap kivételével tulajdonképpen az egész órát kicserélték. Ezek az egyszerű óraszerkezetek gondolom elég olcsó cuccok, még ha svájci óráról van szó, akkor is.
-
lenox
veterán
válasz
ToRR3nt3 #152 üzenetére
Hat en azt ajanlanam, hogy nezz szet azert mas gyartoknal is, mindenesetre a doxa (bar ezt biztos tudod) www.doxawatches.com vagy www.doxa.ch. Es szerintem magatoknak valasszatok mindenkepp, ne ajanlasra... De pl. Omega Seamaster Aqua Terra, nalunk ezt kapja az asszony karacsonyra (nyilvan csak a noit):
-
lenox
veterán
válasz
ponti_ak #151 üzenetére
onfelhuzos: ezt hivjak automatanak. Eleg sok fejlesztes van, ami pont arra vonatkozik, hogy a felhuzas kulonbozo fazisaiban ugyanugy jarjon az ora. Masreszt ez alapjan egy kezi felhuzasi ora se ugyanugy jarna a nap elejen, mint vegen, szal ez biztos, hogy nem az automatak jellemzoje. Marmint lehet, hogy az o oraja rosszul volt beallitva, de altalaban ez nincs igy. Van ugye ez a COSC bizonylat, ami arrol szol, hogy barhogy is csurod-csavarod, az orad napi jaraselterese 5 masodpercnel nem lehet tobb (ennel sokkal tobbet jelent, meg sok kriterium van, de elso kozelitesnek jo). Ennel pontosabb nem kell, de a Rolexeket pl. altalaban be lehet ugy allitani, hogy napi 1 sec legyen kb. az elteres. Azt meg nem gondolnam, hogy eszreveszed, vagy legalabbis nem lenyeges, ha az elso nap 1 sec-et siet, a masodik nap meg felet...
Pl. az en oram 'onfelhuzoja': -
ToRR3nt3
senior tag
válasz
ponti_ak #151 üzenetére
Nekem Doxa Sapphire Chrystal volt. (legalábbis ez volt a hátlapra írva) Gyönyörű fekete számlappal. A menyasszonyomtól kaptam eljegyzésünkre. Azóta a csajjal szakítottam és lehet h a sors akarta h ''eltünjön'' az óra. A mostani barátnőm tuti nem tűrné meg rajtam azt az órát. A doboza meg a papírjai megvannak valahol.
Most karácsonyra párban akarunk órát venni, én ragaszkodnék a Doxához, de a párom sajnálja rá a pénzt. -
ponti_ak
addikt
válasz
ToRR3nt3 #147 üzenetére
ToRR3nt3: haveromnak van egy Doxa órája, a diplomaosztójára kapta.
Nagyon királyul néz ki (nem emléxem a pontos típusra), csak 1 hibája van: önfelhúzós (önműködőnemtom hogy mondják..), és emiatt a srác szerint nem pontos, mert nem mindegy, hogy egész nap hordod, (és így folyton lengeted a kezed, amitől ugye folyamatosan töltődik), vagy állni hagyod 1-2 napig..
Amúgy tényleg tuti kis vekker, azt mondta, hogy egyszer teljesen leállt neki. Kipróbálta, hogy csak felemelte, majd letette az asztalra... erre elindult, és ment vagy fél óráig..
Ha valakinek más tapasztalata van, vagy nem ért 1et, gyugodtan cáfolja meg a sztorit, mert nekem is csak mesélték (és érdekel, hogy tényleg igaz lehet-e?)
-
adalbert1
veterán
válasz
ponti_ak #146 üzenetére
Nekem anno úgy magyarázta a srác, hogy a baj velük, hogy a szerkezetüket csak egyben lehet cserélni, kisebb alkatrészeket nem, de ebben nem vagyok biztos, lehet hogy dezinformállak.
Amúgy meg kinek mi tetszik, én mint fentebb kifejtettem addig nem veszek órát, amig egy megfelelő kaliberűre nem lesz pénzem.
Használd egészséggel! -
ToRR3nt3
senior tag
Dejó h van ez a topik! A barátnőmmel pában akarunk Doxát venni. Tudtok ajánlani? Én már voltam Doxa tulaj, de sajnos elcsórták. Majd megszakadt a szívem!
-
ponti_ak
addikt
válasz
adalbert1 #144 üzenetére
Tavaly karácsonyra kaptam egy ilyen ''eldobhatósat'':
[link]
Korábban 2 évig nekem se volt órám, és a telefont lestem folyton..
Ez meg vasból van, nagy és nehéz. Viszont pontos, (szerintem) elegáns, mindennapi használatra megfelelő.. és még a karomat sem vágják le miatta..
Ha elmegy még 5-6 évet, akkor azt mondom, hogy OK, megtette a dolgát. Javíttatni lehet, hogy nem érdemes, de kidobni nem fogom azért, ha valami kisebb baja lesz... -
adalbert1
veterán
Valaki említett a Swatch-ot itt. Erről azt mondta egy órás haverom, hogyha az elromlik, akkor kidobod, kb. annyit is ér.
Én meg úgy vagyok a témával, hogy amig nem lesz pénzem vmi. normális órára (pl.: legalább egy Omega v. Tag Heuer szintűre), addig inkább nem veszek semmilyen vackot, ha nagyon kíváncsi vagyok, megnézem a telefonon az időt. -
hanari
csendes tag
Frederique Constant
[link]
A Moonphase Chronographot szívesen viselném...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
lenox
veterán
válasz
peterszky #138 üzenetére
Ja, az mas, ez nem a tachymeter, hanem csak sima perc skala, lehet, ennek is van valami neve, de ezt nem tudom. Ez arra jo, hogy pl. ha buvarkodsz, akkor amikor lemesz odatekered a gyurut, ahol a nagymutato all, es akkor tudod, hogy meddig vagy lent - nem fogy el az oxigen, mert ugye nyilvan, ha tudod, hogy miota vagy lent, fele annyi oxigent hasznalsz, mintha nem tudnad... Vagy lehet, hogy megse, de legalabb tudod ;).
-
lenox
veterán
válasz
peterszky #134 üzenetére
Hat ugye meg akarsz merni valamit, amikor elkezdodik, elinditod a stoppert, amikor vege van leallitod, es ekkor orankent annyiszor hajtodik vegre a valami, amilyen szamra ep mutat az ora. Szal pl. auto megy, elersz a kilometerkohoz, elinditod, amikor a kovetkezohoz ersz, megallitod. Ha mondjuk fel perc volt, akkor ugye a masodpercmutato pont a 6-osnal van, ahova 120 van irva, szal 120 km/h a sebesseged. Az benne a jo, hogy fuggetlen attol, hogy mit mersz. Pl. ha a gep nyuszikat gyart, es egy nyuszihoz 24 masodperc kell - orankent 150 nyuszi.
-
peterszky
őstag
egy kérdésem lenne:
a tachy v tachometert (az amit lehet forgatni az órán) hogy kell használni
a manual szerint mutatja a sebességet, de én nem jöttem rá mi a lényege -
szijartg
őstag
elég sok komment lett...
-
lenox
veterán
Sztem meg becsuljuk csak le. Elektronikabol nem nagy poen olyan orat csinalni, ami pl. tudja, hany naposak a honapok, melyik ev szokoev, vagy amelyik elzeneli neked az idot. Ugyanez fogaskerekekbol, az mar tudas. Szal ok, hogy ez egy draga design ora, de mernoki tudas/muveszet az nincs benne egy szal se...
-
neduddki
nagyúr
HI!
Ahogy egy orank ki kel nezni:- )))
:- )))
92-ben pihente g a kezmeben Munchenben vacak 22e markaert:- ))) szep volt:- )))
udv
neduddki
mod: vagy meg inkabb a 4/7 5/7 6/7 a rolex fles-bol:- )))
[Szerkesztve] -
Aladdin
aktív tag
válasz
vizslakutya #124 üzenetére
Tényleg kimaradt, pedig él és virul
[link] -
vizslakutya
senior tag
Ha jól belegondolok anyáméknál van egySchaffhausen zsebórám amit sajnos átalakítottak karórává.De kb az 1920 as évekből való.Lehet,hogy megérné valami értelmes szakira rábízni,hogy hozza rendbe.
Mellesleg ez a márka is kimaradt az 1 # hszből. /lehet,hogy már meg is szűnt?/ -
Aladdin
aktív tag
válasz
peterszky #120 üzenetére
Bizony, a mutatók beállnak egy síkba, és a nagymutató mutat észak felé. Pontosabban úgy mutatja az északot, hogy be kell állítani itt Bp-en a +2fokot mert ennyi a szögeltérés most éppen az északi sark és mágneses pont között. Eközben az órát vízszintesen kell tartani.
-
lenox
veterán
Hat pl. ha alberletben lakik az ember vagy a hitelet probalja nagy kuzdelmek aran visszafizetni, akkor egy 20-30k-s ora is draga, de nem errol van szo, hanem a kiraly orakrol. Egy kvarcorat sosem lehet egy lapon emlegetni egy jo kis mechanikus oraval, viszont azokert meg jo kis penzt kernek.
-
Zebu
addikt
válasz
T. Vercetti #111 üzenetére
Óóóóóóóóóó ténleg el ne felejtsük!
Anno volt egy szép Candino Blue Sea órám is. Alig látni manapság itthon belőle.... -
T. Vercetti
csendes tag
Ezt a tipust használom....
Meg kell mondjam, már nagyon sokmindent túlélt... -
T. Vercetti
csendes tag
Hello!
A teljességget elősegítvén:
Candino
[link] -
Troy.
addikt
vannak svájci zsebórák?
( nem mintha azt szeretnék [gondolom milyen az ára] ) csak nekem mindig is tetszettek.
[Szerkesztve] -
Zebu
addikt
Egyértelmű, hogy a mechanikus értékesebb. Mondjuk nekem most pont elemes óráim vannak, mert a mechanikusokat vagy elajándékoztam, vagy eladódtak
Azért mit nem adnék egy bőrszíjas szögletes mechanikus Revue Thomme kronográfért.
Igaz az olyan 230-300 között van, nem felső kategória, de nekem az is kicsit sok -
Troy.
addikt
mutassatok már egy-két órát 15-25 e ft között.
( vagy inkább lőjjek magamnak búcsúba ?
)
-
lenox
veterán
válasz
peterszky #99 üzenetére
Nekem mindenkepp csak a mechanikus ora az 'ora', es ily modon a 100-200 ezer az inkabb a minimum, mint a felso hatara az 'egeszseges oraknak'... Sztem inkabb 1 milkanal van az egeszseg hatara. Szal pl. egy Omega SpeedMaster Prof 500k-ert meg egy normalis ora. Vagy egy sima acel Jaeger (es az mar surolja).
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Kedvenc zene a mai napra
- Borderlands 4 - Így harcol Rafa
- PlayStation 5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bestbuy játékok
- LEGO klub
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA