Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
Konnyen lehet. Amugy az en oraim kozott olyan kulonbseg van, hogy a 30m-esnel csak siman be van tolva a korona, a 100 es 300 m-esnel meg ra is van csavarva, szal azok nyilvan extra nyomast birnak. Mondjuk azert konnyu dolgom van, mivel a 30m-es vizallosagunak bor szija van, szal azzal nyilvan nem megyek vizbe, a tobbi meg femszijas, azokkal lehet.
-
lenox
veterán
válasz
canniball #375 üzenetére
Szal a 30m-es az valoban csak cseppallo. Ez ugye azt jelenti, hogy 3 atm-t bir. Csakhogy pl. amikor egy zuhany spriccel, vagy erosen megnyitod a csapot, az mar erosebb ennel. Szal egy ilyen pont arra valo, hogy ha esik az eso, meg birja, illetve ha rafroccsen a viz, azt is. Uszni mar nem erdemes benne, mert ha egy nagyobbat csapsz a kezeddel, akkor megint lehet nagyobb a nyomas 3 atm-nal. 100m-est vagy 300 m-est mar batran hasznalhatsz uszasra/furdesre. 300m-est mar buvarkodni is kis melysegre. Nagyobb melyseghez meg heliumszelepes kell.
-
kp78
addikt
Várjuk a képeket
-
peterszky
őstag
Óriási dolog történt velem, amire egyáltalán nem számítottam! Most volt a ballagásom ( ma ) és a szüleimtől egy Omega zsebórát kaptam! 1910ben gyártották. Gyönyörű! Ezüst tokozás, ezüst lánccal, amin van még egy pecsétnyomó is. Majd holnap készítek képeket is ha ráérek.
-
canniball
nagyúr
-
válasz
canniball #385 üzenetére
Első körben valszeg évekig fog menni az óra, érdekes utána nekem nem bírtak annyit az elemek.
Nálam az elemcsere úgy néz ki hogy órás bácsi berakja egy zárható tartályba és túlnyomást csinál, majd az órát vízbe rakja, és ha levegőt nyom ki akkor nem zár rendesen. A cuccos úgy néz ki mint az Általános sulim fizikaszertárának tartozéka, de működik.
Viziparkos melo : [link]
( nincsen semmi közöm a céghez, de ők vittek ki két alkalommal, szóval ez itt most nem a reklám helye ) -
canniball
nagyúr
válasz
davenport #383 üzenetére
''Használtan vette, gondolom elemcserés volt és nem passzintott rendesen''
Hát...sz@r ügy...
''Swatch Irony-m bírta a vizisít + kétnyári melót a viziparkban''
Ha jól látom az a széria is 30m-s, akkor ennek is bírnia kell.(Viziparkos melót én is akarok!
)
''de ha jól látom a tied bőrszíjas, azt nem biztos hogy kínoznám a vízben''
Jól látod, természetesen a víz előtt szíjcsere lenne. (Csak nem akartam feleslegesen költeni rá, ha esetleg maga az óra nem bírta volna.)
''olyan helyen cseréltess elemet ahol tudnak nyomáspróbát csinálni''
Nyomáspróbát?Én azt hittem ha megfelelő helyre viszem (pl. Swatch márkaszervíz) ott is csak a belső szigetelés (vagy mi van ezekben) megfelelő visszahelyezésére figyelnek és ennyi elég is. Nem gondoltam volna hogy még ilyet is csinálnak...
Egyébként kb. két hete vettem az órát, remélem mostanában nem lesz szükség elemcserére. -
válasz
canniball #380 üzenetére
Használtan vette, gondolom elemcserés volt és nem passzintott rendesen, egyébként a napi használatú Swatch Irony-m bírta a vizisít + kétnyári melót a viziparkban, de ha jól látom a tied bőrszíjas, azt nem biztos hogy kínoznám a vízben
Sectort meg valahogy nincs szívem áztatni, hiába a 300 méter)
De mint írtam olyan helyen cseréltess elemet ahol tudnak nyomáspróbát csinálni rajta ( nem egy nagy kunszt a dolog, de mégis kevesen csinálják, Pécsen spec. 1-2 órást találtam ilyet )
[Szerkesztve] -
kp78
addikt
Nekem ezen órámra csak simán 100 meter van írva.
[link]
De nem hiszem hogy én is tesztelném a vízállóságát. -
canniball
nagyúr
válasz
davenport #379 üzenetére
''Ha csak úszkálsz vele akkor nem probléma...''
Ez tuti? Nem ám beázik nekem!
''...sógor búvárkodik, és direkt erre vett egy Swatch-ot ( és direkt a búvárabb verziót, az sajnos nem bírta a kiképzést)''
Ez szerintem egyszerű kérdés: ha direkt ''búvár verziót'' vett és az beázott vissza lehet vinni cserére.
Azért ha valaki tudja leírhatná/megkérdezhetné valami hozzáértő ismerőstől hogy mit jelet potosan az, hogy egy óra x méterig vízálló. -
válasz
canniball #377 üzenetére
Ha csak úszkálsz vele akkor nem probléma, viszont ha majd elemet kell cserélni akkor azt olyan helyen tedd ahol az órás meg tudja nézni hogy rendesen vissza van-e zárva a hátlap.
Arra hogy a felirat éppen mennyit ér, hát a sógor búvárkodik, és direkt erre vett egy Swatch-ot ( és direkt a búvárabb verziót, az sajnos nem bírta a kiképzést)
Spec az enyémre 300 m van írva, de nem hiszem hogy valaha kipróbálom, itt is van egy kép róla [link]
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
Azt gondoltam, hogy 30méter/100láb akar lenni, de ez mit jelent pontosan? Eddig a mélységig, vagy mit?
Múlt héten barátnőm is vett órát a Westendben egy kis boltban, ott rákérdeztem, azt mondta az eladó, hogy ez nem is vízálló csak cseppálló (vagy mi), mert csak 50 vagy 100m-től (nem emlékszem pontosan melyik számot mondta) számít vízállónak egy óra. -
Deluxe00
senior tag
Jujj de jó topic ez
Imádom a karórákat!Bár még olyan hű de nagy tapasztalatom nincs az órákkal kapcsolatban, lévén még 17() vok! Svájci vonulatról nekem Apa Omega Devillje tetszik ölég rendesen! Látszik rajt, hogy össze van az eszkábálva rendesen
(Ha nem nagy pofátlanság megjegyezni, és idearcátlankodni egy japán órával, de holnap kapom meg eztet:
Majd ha nagyfiú leszek Patek Philippe-m lesz -
kp78
addikt
Üdv óramániások
Én mindig Certina mániás voltam, és nagyon szerettem volna egyet, míg végre meglett.
Egy DS Podium Titanium.[link]
Vettem rá bőrszíjat is, igaz nem gyárit, mert a Certinanak csak barna bőrszíja van, én meg feketét akartam, azzal is nagyon szép szerintem.
Amúgy a NAGY álom nekem egy Tag Heuer, de hogy lesz-e valaha olyanom
Persze egyenlőre ez is bőven megteszi.
Ami nagyon szép még Certinában szerintem az a DS Pilot.
[Szerkesztve] -
ToBeY
nagyúr
A Helvetia óra az milyen?Márkásnak mondható esetleg oldala van a gyártónak?
-
Nem tudom valaki hallott-e már a Sector órákról, részemről ezt nyúzom már vagy 11 éve, ls az előző tulaj is beletett 3-4-et, csak mintha páriaként kezelnék az órások.
Akkor ez most svájci van nem? -
Balli
őstag
Meglett az első svájci karórám
S nem is akármilyen, egy Omega Dynamic Chronograph személyében:
Képek még:
[link] -most épp ez a hátterem
[link]
Valamint az óráról egy hasznos link, ha valakit érdekel:
[link]
Sajnos saját képeket nem tudok még felrakni gép hiányában. Az enyém fémszíjas, de van hozzá fekete bőrszíj is, igaz nem Omega bőrszij. Egyébként bőrrel jobban tetszik
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
asszem ilyenre, hajtok, ha nincs ellenjavallat
[link]
nézegettem certina-kat, festina-kat, de valahogy a tissot-ok jobban bejöttek formára.
Csábultam sokáig a quartz kronométerek felé, de valahogy ''megfogott'' az automata szerkezet. (igaz, van automatából is kronométer, de az már nem az én kategóriám)
Viszont szívesen várok bármilyen javaslatot svájci fémszíjas, automata szerkezetes órára, 100e ft-ig.
[Szerkesztve] -
Razor1
aktív tag
Na, majd 2 hónap várakozás után megjött a válaszlevél az Omega-tól, beazonosították a tok számozása alapján a vekkert, most már mindent tudok az órámról. Azért nem semmi ez a cég, sztem ezt hívják customer supportnak
:
Dear Sir,
Overwhelming demands did not allow an earlier reply - thank you for your patience.
we have the following details from our archives :
OMEGA - pocket watch
case N° 3'828'379
mvt N° 2'925'049 ( hidden under the dial side )
manual winding mvt of caliber 17/19''' LO - Quality BBs
watch reference : 775/17-19 - 14K solid gold, inside cover in 14K gold
manufactured and delivered to our Agents in Serbia = July 30, 1908
for your infomration: the inside case back engraving '' Grand Prix Paris 1900'' does not give any special value to such watches, which have been produced ( in gold or silver) in large quantities from 1904 until almost 1940 ... all having this inside cae back engraving !
best regards
John R. Diethelm
OMEGA Museum / vintage information -
Balli
őstag
Azért köszönöm a segítségeket,
Mi az a zsanérzár vagy mi? (tuti rosszul irtam le, nem is találtam semmi találatot) -
Aladdin
aktív tag
''Sapphire glass characteristic
The hardness of sapphire is extremely high which is scale 9 of moh's scale, only second to diamond. This also explains why watch crystals made of sapphire have a very good mechanical strength, wear and weather resistance. Sapphire is commonly used in high — class watches.
Sapphire is chemically very stable, insoluble in watch, resistant to acids and alkaline. Sapphire only reacts with hydrofluoric acid, phosphoric acid and potassium hydroxide at high temperature of above 300 degree celsius. Sapphire has over 95% light transmission rate on natural light ray and over 85% on infrared ray. Because of its excellent transmission for infrared ray, sapphire is also widely used as infrared filters in military and industrial applications.'' -
lenox
veterán
A nem zafir uveges sokkal jobban karcolodik, a zafir az gyakorlatilag nem karcolodik (ha csak nem az asszony gyemantgyurujetol). Amugy en nem ertek hozza, de az biztos, hogy nem a banyaszott zafirbol van, gondolnam, hogy az mestersegesen eloallitott zafir, vagy legalabbis korund, de hogy ez csak egy reteg, vagy az egesz, sajna nem tudom.
-
Balli
őstag
Nézegettem Fortis órákat, s ott van pár modell aminek sima kristályüveglapja van s nem zafír, pedig ez egy elég penge márka, nem értem.
Kérdésem: ha nem zafír üveges az mennyire vészes, tényleg könnyen karcolódhat? Egyáltalán a zafír üveg, az ténylegesen a drágakő zafírból van 100%-osan? -
Kokog
tag
Szerintem ez nagyon kiraly!
[link] -
Balli
őstag
Döntöttem: hosszú távra tervezek igy egy jó svájci órát fogok választani. Kiszemelt márkám jelenleg a Tissot, mely egy megbízhattó jó minőségű, s elérhető árú márka.
Ezt a modellt felpróbáltam még 1szer most már nagyon tetszik:
[link]
Ezt a modllet is próbáltam, jól néz ki ez is de az előző komolyabb, viszont ez Automata, s ráadásul csak 50k!
[link]
A köv. modellt csak a neten néztem ki, ez is elég jónak tűnik, s az előnye a fentivel szemben hogy átlátszó a hátlapja
[link]
Gondolkodóba estem, a téglalap alakú bár jobban tetszik, de a másik kettő csak automata. Az igazi órának meg azért csak annak kell lennie s nem quartznak, nemVagy inkább csak tetszés alapján döntsek egy márkán belül?
-
Balli
őstag
-
lenox
veterán
Nekem meg ez tetszik:
[link] -
Balli
őstag
Köszönöm a segítségeteket, felpróbáltam a linkelt Tissot órát és nem igazán tetszett -a számlap túl négyzetes nekem inkább egy nyújtottabb téglalap alakú s nem ennyire ''duci'' óra tetszene/állna jól mint pl. a lent belinkelt Tommy óra.
Mostanában sajna el vagyok havazva nincs időm kutakodni, de majd keresgélni fogok egy jó kis zafírüveges svájci órácskát, csak találok egy nekem valót -
én őt néztem ki magamnak, már csak az a kérdés hogy hol lehet kapni, mert se az idozona.hu-n sem az oraszalon.hu-n nem láttam..
-
Zebu
addikt
Én sem nagyon hiszek az ilyen design órákban. Milyen szerkezet lehet benne? Milyen anyagokból készül?
Lényeg, hogy mennyi időre tervezel. Rövid távra belefér szerintem egy ilyesmi óra, őszintén szólva nem vagyok róla meggyőződve, hogy úl jó minőségek lehetnek. Bár ki tudja. Akkor már inkább Citizen. Szerintem a Citizen ECO Drive-ok egész jópofák.
Figy. Tissotból azért találsz 70 körül már zafír üvegest. Szerintem ne a Westendben nézz körül... Certinából is találsz olcsóbbat. Mondjuk a mechanikus szerkezet ilyen árban felejtős
PL:[link]
Simán találsz 70 körül szögletes kvarc zafírüvegest. Chronot mondjuk nem biztos... -
OBrien
csendes tag
Választottam, ilyenem lesz, zafírüveggel:
[link] - Pilot Classic Automatic Date (6554-e2)
Köszönöm a topic minden hozzászólójának, hogy felkeltette az érdeklődésemet a szép órák iránt! -
Balli
őstag
Tegnap a Wendben, mivel ott sok órásbolt van, nézegettem magamnak órákat a cél az volt hogy lehetőleg 70k alatt legyen a vételára valamint téglalap alakú legyen a számlapja, s lehetőleg fémszíjas.
Ilyen árkategóriában persze sajnos nem sok svájci órát láttam magamnak, igy elnézést is a topicnak..de ha vki tud szóljon(más topicot nem leltem)
Végül két Tommy Hilfiger órát találtam, ami brutál jól állt a karomom
Az egyik a fent belinkelt óra, 29.000Ft-ért:
[link]
A másik versenyző 38.000Ft-ért, de ennek is fehér a számlapja akárcsak a fent belinkeltnek:
[link]
Azt tudom, hogy a Tommy nagyon jó márka, csak hát nem éppen óramárka lenne ez egy picit zavar +az hogy amcsiban 70 dodóért megkapnám ezeket az órákat.
Ebben az árkategóriában inkább azt tanácsoljátok hogy nézzek más márkákat? Nézegettem a Citizen+Festina órákat is de nem találtam nekem tetszőt
Még ami zavart a Tommy órában, hogy sima kristályüveg a számlapja, s nem zafír- vagy ebben a kategóriában nem is találok zafir üvegezésűt, s egyáltalán vészes az ha csak sima üveg? -
Zebu
addikt
Nekem most Ő a favorit:
[link]
bejön és megfizethető.... -
OBrien
csendes tag
Sziasztok!
Kérdések:
Valakinek van bármilyen tapasztalata (pozitív/negatív) a Zeno órákkal kapcsolatban? [link]
A zafírüveg vajon mennyire lehet más, mint a ''keményitett minerálüveg''? Megéri opcionálisan megrendelni a zafírüveget? (a Zeno PILOT BASIC Automatik Date órához (ami kivételesen tetszik is) lehet pl. rendelni ~30k pénzért)
Az előző hozzászólásomban említett Doxát amúgy nem lehet Európában kapni, csak rendelni lehetne, de az meg azért elég zsákbamacska-szagú... Ezért is kényszerülök most valami mást kinézni magamnak, úgyhogy ha még tudnátok mechanikus, egyszerű, lehetőleg nem arany színű, bőrszíjas órát ajánlani max. 150k értékben, ne habozzatok megosztani velem!A Tissot órák nem tetszenek, a fent említett Zenoval szemezek, kérdés, hogy megéri-e...
[Szerkesztve] -
Up!
Remélem tudtok segíteni, persze én is keresgélek. Szóval ilyen órát szeretnék találni magamnak: inkább téglalap mint négyzet alakú, világos (fehér, vagy vajszínű) óralappal, bőrszijjal (lehetőleg barna), kronográf nem szükséges. Árban úgy 120, 150 k i mennék el.. Néhány hsz-el feljebb linkeltem két szép Longinest, csak azmár más kategória
Tehát, ha valakinek megakadnagy egy ilyen órán a szeme, az belinkelné nekem?
köszönöm -
Ma döntöttem el, hogy 18. szülinapomra órát szeretnék karkötő helyett. A longines órái tecenek nagyon, meg 1-2 Tissot. A honalpukon nem találtam árakat, egy közelítő értéket tud mondani valaki? Egy egyszerűbb darabot szertetnék, inkább bőr szíjjal, négyzetes alakút. Amint lesz időm végignézegetem részletesebben a linkeket..
köszi -
peterszky
őstag
Fontos dolog sztem -> menj el annyi boltba, ahányba csak tudsz, nagyon nagy árkülönbségek vannak az én tapasztalataim szerint ( a saját órámat, amit asszem a #3 postban láthatsz, több helyen néztem, és a különbség elérte a 10e forintot!! ). Sztem nézegesd meg a Tissot automata óráit is, sztem ezek még az átlagembernek megfizethető kategóriában vannak, nem úgy mint az Omega, Longines, Tag Heuer, stb. Itt egy magyar link [link]
-
OBrien
csendes tag
Sziasztok!
Végigolvasgattam a topikot, és nagyon megtetszettek a mechanikus karórák. Úgyhogy eldöntöttem hogy kérek egyet a ballagásomra.
Nekem az egyszerü, de elegáns órák tetszenek (mint például az Omega Co-Axial Chronometer ezüst színben, fekete börszíjjal.... csak azért az az óra már egy drágább kategória), szóval kinéztem magamnak a Doxa Flieger II-jét. Igen ám, de csak miután már 2 Doxa ''szaküzletet''
(mindkettőben gondot okozott a teljesen dilettáns eladónak, hogy megkülönböztesse a katalógusban (!) a mechanikus órákat a kvarcóráktól (bazinagy Q-betü!)) megjártam olvastam el normálisan a Doxa honlapját, és jöttem rá hogy ez az óra a Re-Edition kollekcióban van, ami csak netröl rendelhető.A ''normál'' kollekcióban nem szerepel ilyen egyszerübb kinézetű óra ami automata felhúzós, az összes automatán van egy kis arany berakás vagy valami egyéb bizbasz...
A Juta Kft. [link] honlapján van több Doxa óra is a Re-Editionből (Flieger persze nincs kirakva), őket még megkérdezem hogy tartanak-e ilyet, de ha nemleges választ kapok akkor más óra után kell néznem.
Tehát tippeket szeretnék kérni Tőletek egyrészt normális óraboltokra, másrészt a fent leírt kívánalmaimnak megfelelő órákra.
Előre is köszi: OBrien -
Zebu
addikt
Én most ebbe szerelmesedtem bele, ami még elérhető kategória:
-
Razor1
aktív tag
akit érdekelnek a régi órák, annak ajánlom ezt a honlapot: [link]
-
Razor1
aktív tag
ez 14 karátos. az se mindegy hány köves a szerkezet. a gyűjtő szerint, akinek mutattam róla képet ez 17 köves. igaziból nem lehet tudni a pontos típusát, ez a grand prix paris 1900 felirat szinte az összes omega zsebórán rajta van amit 1904 és 40 között gyártottak, szal ezzel nem vagyunk előrébb... a teljes story a #294-es hozzászólásban.
-
Razor1
aktív tag
Hát ez több mindentől függ, pl hány karátos arany, milyen extra díszítés van rajta, stb. Meg ugye az óra állapota az ami meghatározó.
Mindenképp elviszem majd felújíttatni, az üvege amúgy sem eredeti, kéne csináltatni rá egy újat. Nemtom milyen állapotban van a szerkezet, az elmúlt 60-70 évben senki sem használta...
[Szerkesztve] -
lenox
veterán
Szal ez egy Omega Grand Prix Paris 1900 (marmint a neve is ez), keress ra neten. Ezustbol olyan 30-50k-ert talaltam, aranyra arat nem nagyon talaltam, de ha tobb idot szansz ra, akkor biztos lesz, en csak egy 300k-s arat lattam. Ha nem tunik annyira ujnak, akkor akar a 100k is realis lehet, de szerintem valamivel tobbet erhet, de nem vagyok szakerto. Mas kerdes, hogy ilyen oranak konkret piaca nincs, szal igazabol annyit erne, ha eladnad, amennyiert talalnal ra vevot.
Viszont minel hamarabb vidd el karbantartasra, ugyanis az olaj ennyi ido alatt mar biztos kiszaradt belole, es egy ideig meg jol fog jarni, de ilyenkor mar a tengelyeket koptatja, elobb-utobb komoly karasodast fog szenvedni, akkor meg mar nagyon sok penzt kell majd rakolteni, hogy rendbehozasd. -
Razor1
aktív tag
Beszéltem egy gyűjtővel, azt mondta tuti eredeti, a szerkezet számozásának a hiánya nem jelent semmit, mivel ez egy nagyon régi modell, elképzelhető h a számlap hátoldalára vannak beütve a ''hiányzó'' gyári számok. Értéke kb 80-120e Ft.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!