Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ans
aktív tag
válasz TimeCenter #21099 üzenetére
Melyik típus van a képen?
-
-
nagyúr
válasz Teasüti #21086 üzenetére
Van egy rádióadó, ami sugározza a pontos időt. Az óra veszi ezt a jelet, és beállítja magát. Ez ennyire egyszerű.
Ha nem titok elárulod, hogy milyen tevékenység az, amire egy karóránál nem elég a 30ms-os pontosság?
Amúgy meg: [link]
[ Szerkesztve ]
Aki él és nem boldog, az téved!
-
törölt tag
Sziasztok!
Kaptam egy Orient kék Mako órát. Ez milyen minőségű és mennyit bír?
-
nagyúr
válasz Teasüti #21080 üzenetére
gondolván arra, hogy már a jel megérkezéséig is mekkora időeltolódások keletkeznek
Mekkorák is?
Fénysebesség megvan? 300.000 km/s. Ha 1500 km-re vagy az adótól, akkor az 0,005 másodperc eltérés.
Én ezt valahogy még kibírom, legfeljebb fejben hozzáadom az időhöz, ha nagyon pontosat akarokAki él és nem boldog, az téved!
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Rettentően foglalkoztat az a kérdés, hogy hogy működik az atomóra szinkronizáció a wave ceptor óráknál.
Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy egy egyirányú rádiós kapcsolatban, hogy lehet visszacsatolás nélkül közvetíteni a pontos időt gondolván arra, hogy már a jel megérkezéséig is mekkora időeltolódások keletkeznek.
Ismeri vki ennek a mikéntjét? -
pézoli
csendes tag
-
pézoli
csendes tag
ez mennyit ér meg újan kp.-ben? automata triton 100atm, 120-130 ok szerintetek?
(nem marad nyugton az ember,nem....)
[link][ Szerkesztve ]
Roger Dubuis. 100% Poíncon de Geneve.
-
seiko
senior tag
1: én nem emlegetem Fehér urat, mivel nem ismerem, sosem vásároltam tőle semmit, és nem vagyok hajlandó ismeretlenül bármit is mondani róla.
2: erre csak ő tud válaszolni.
3: én a mechanikus órákat preferálom, de amíg volt eco-drive-om, vagy tough-solar-om, semmi gondom nem volt velük. De a sima kvarchoz képest nekem macerásnak tűnnek (napoztatás például).
4: szerintem a fém óracsat a legjobb alternatíva. Gyorsan szárad, szellős, erős.
Komolyabb fizikai "munkához" én kizárólag mozgó alkatrész nélküli (digitális) kvarcórát javasolnék, akár egy teljesen egyszerű, olcsó Casio-t.
Mellé pedig egy neked tetsző analóg kronográfot, ami elérhető anyagilag (bár a kereted eléggé karcsú). -
Yurp
csendes tag
Kedves Seiko és mások!
Több kérdést is szeretnék feltenni nektek, mint szakértőknek.
Először is, tőled és másoktól is többször láttam a Fehér Óragaléria (oragaleria.hu) említését, a fórumon.
Az oldalt még az előtt megtaláltam, hogy a fórumra tévedtem, sőt tulajdonképpen az eladó leellenőrzése miatt jöttem ide. A oragaleria.hu oldalon nem találtam arra vonatkozó információt, hogy pontosan miként történik az ott "megrendelt" termék szállítása, kifizetése, egyebek (gondolom nem véletlenül).
A lényeg, hogy akkor véleményetek szerint megbízható eladóról van szó, akire nyugodtan támaszkodhatom?
A másik kérdés (amit neki is fel fogok tenni, ha kapcsolatba lépek vele), hogy az oldalán található órákon kívül lehetséges-e a nála feltüntetett márkák azon termékeinek "megrendelése" is rajta keresztül, amelyek adott pillanatban nem találhatók meg a honlapon?
A kérdés amiatt fontos, mert sajnálatos módon engem eléggé vékony alkarral áldottak meg (a mostani órám 39mm-es) ezért viszonylag kis átmérőjű (39-41 max 42 mm-es) órára lenne szükségem.
A harmadik kérdésem, hogy mi a véleményed, a véleményetek a solar típusú (azt hiszem fényenergiás óraként említik leggyakrabban pl. Citizen Eco-drive vagy a Casio órái) illetve az automata órákról?
Negyedszer pedig a jövőben kerékpárral szeretnék majd dolgozni járni és olyan óraszíjra lenne szükségem, amelyiknél a legkevésbé zavaró az izzadtság, de amelyik egy komolyabb szituációban is "megállja a helyét".
Mindezeken felül az órára max. 60-65 000 Ft-ot tudok szánni és külsőre a chronograph típusú órák tetszenek.
Segítségedet, segítségeteket előre is köszönettel,
Attila
Ui: Amennyiben a válaszok egy része (gondolom az első) nem publikus, úgy privátban is szívesen veszem a választ.
-
nagyúr
válasz Miamiquake #21069 üzenetére
Várjál, szerintem nem mindegy, hogy hová teszed a vesszőt a monadtban!
(királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz... )Mert mondjuk ha azt nézed, hogy: "ha veszel egy rolexet, 5 milláért kapsz hozzá egy ugyanolyan replikát. az is gagyi?"
Mindjárt másképp hangzik, nem?
[ Szerkesztve ]
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Miamiquake
aktív tag
válasz Misi1979 #21059 üzenetére
"2. ha veszel egy rolex-et 5 milláért kapsz hozzá egy ugyanolyan replikát. az is gagyi?"
Hát ez a csúcs, ennél nincs jobb. Ezen lefagytam.
Gondolom a srác naponta 4x jár a Vörösmarty téri ROLEXBE és szabad bejárása van az emeleten az öreghez...
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
Dzsana
senior tag
válasz Dzsana #21062 üzenetére
Más előtt is ott volt a lehetőség, hetek óta barátkoztam vele, de a kutyának se kellett. Nem értem.Pedig hibátlan, frissen szervizelt, új plexi, új szíj, bronz Adolph Shield 1130-as ütésbiztosított (Incabloc) szerkezettel, és még azt se lehet mondani, hogy nem lenne szép, sőt! Egy fillért nem kell rá költeni, olcsó is volt, és hozzá se nyúltak hetek óta, még csak megfigyelő se volt rajta. Hát megsajnáltam szegényt.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
Dzsana
senior tag
válasz pézoli #21064 üzenetére
:-)) Én mellette azért megpróbálok pénzt is csinálni belőle. Most nagyon halott az órapiac a vaterán, vagy válság van, vagy a nyár és a jó idő miatt, nem tudom, de egyszerűen nem mennek az órák, és szemtelenül lehet alkudni. Tegnap is össze válogattam az egyik eladótól 6 db órát, amik fix árasak voltak, és összeadva 46.000 Ft-ra jött volna ki. E-mail emailt követte, és végül 30.000-ért hoztam el a 6 órát, és még az értékbiztosított postát is a vevő állja! :-) Pedig van közte alsó kismásodperces Doxa, Silvana, Certina, Nirvel, szóval jó kis bolt volt.
-
Dzsana
senior tag
Ájj, már megint nem bírtam magammal! Nekem nem szabad bekapcsolni a gépet, mert akkor veszek egy órát! Oriosa WW
-
Misi1979
őstag
válasz tupacamaru #21058 üzenetére
Sajna bezárták azt a másik topicot, a nemsznob-órásat pedig!
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
tupacamaru
veterán
válasz Misi1979 #21057 üzenetére
Nem tudom hogy miért kell minden értelmes embert elüldözni a fórumokról.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
pohár
félisten
-
Misi1979
őstag
"hivatalos replikák, amiket a Rolex is ad az órái mellé" moderátori topicban is zajlik az élet
[ Szerkesztve ]
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
csabulaxi
senior tag
válasz HourHand #21051 üzenetére
A római számokat nem nagyon csípem, akkor inkább ez:
SEIKO BRIGHTZ PHOENIX SAGH007[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
HourHand
csendes tag
Egy limitált Seiko modell. Teljes képernyőn nézzétek meg 1080 felbontásban. Szerintem egész jó. A felvétel is teljesen korrekt.
-
WiZARD
addikt
hát elég nehéz lebontani:
csak 20gramm az egész - 30 millió
ráadásul tourbillon - 25 millió
név - 20 millió
limitált - 15 millió(aztán van akinek egyik se ér semmit, mert nem világít a sötétben)
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
WiZARD
addikt
ha már vmi drága kell: A. Lange & Sohne Lange 31
kézi húzós, 31 nap járástartalékkalSoha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
pézoli
csendes tag
válasz Miamiquake #21034 üzenetére
egyértelmű.
nálam az abszolút favorit ezen a szinten az Ulysse Nardin.
MINDEN modelljük elvarázsol(t).Roger Dubuis. 100% Poíncon de Geneve.
-
seiko
senior tag
Én önként egyiket sem hordanám.
Néha az a gyanúm, hogy a hírességek sem azért viselik őket, mert tetszik nekik, hanem mert jól megfizeti őket a cég. -
törölt tag
és ehhez mit szóltok?
-
jookomak
őstag
válasz Miamiquake #21034 üzenetére
Engem nem tudnának kényszeríteni, hogy ilyen órát vegyek. Nagyon nem szimpi ez a Franck Muller márka, a másik ilyen meg az Ulysse Nardin. Inkább Patek, vagy Lange, ha már űber kategóriáról van szó.
(Bár ilyen komoly problémáim lennének...Na sebaj, következő életemben sportoló leszek, vagy rocksztár.)
-
Miamiquake
aktív tag
Tourbillon és még abból is limitált...
Tudom tudom senki sem venné meg, de azért én örülök hogy vannak ilyen ékszerórák is.
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
csabulaxi
senior tag
Mi kerül ezen az órán 90 millió forintba?!
Vajon mennyibe van hozzá a szíj? Biztosan az is bebüdösödik 1 meccs alatt.
[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
Egyedi Rolexet kedvelők siessenek a rendeléssel.
Nekem nem kéne, mert nincs rajta a merci csillag.
-
seiko
senior tag
válasz runner 125 #21023 üzenetére
Végülis semmivel sem jobb, mint egy bármilyen zafíros, vízálló, acéltokos, G10-essel szerelt óra, csak neked pont ez tetszik.
Az pedig, hogy milliónyian ilyet hordanak, nem jelent semmit, hiszen Ice Watch-ból még többet adtak el. :-O
Nincs nekem semmi bajom ezzel a prc200-al, de nem látom benne azt a pluszt, amitől kiemelkedne a kategóriájából! -
Zozzer888
addikt
válasz runner 125 #21023 üzenetére
egy Audi/BMW tulaj sose fogja azt mondani hogy ár/értékbe ez volt a legjobb
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
t-bali3
senior tag
válasz Joe bácsi #21013 üzenetére
Ha mindenáron egy automata óra a vágyad, akkor azért egy alap óraforgatóval meg tudod oldani a hétvégi óra nélküli létet. Ebben az esetben azért én jobban körülnéznék és valószínűleg elhagynám a Tissot-Certina vonalat. Millió más jónevű svájci márka van még, igaz lehet picivel több, mint 250ért. Ráadásul szerintem csakis élőben lehet felmérni mennyire is tetszik egy óra.
Az óraforgató ott lett felesleges nekem, h leggyakrabban is csak havi 1-2 alkalommal hordtam, így elkerülhetetlen volt az idő, dátum utólagos újraállitása mindig.
Sajnos a dátum a jelenlegi kvarcomnál is megvan, de sokszor van az, hogy jópár napig nem kerül rám óra, ilyen szinten pedig ez macera-mentes ledobom, majd pár nap múlva felveszem, gond letudva.A régi óra imádat, gyűjtés kérdésébe nem akartam belefolyni, mert a hobby az hobby
Egyébként nekem is van egy nagyon régi felhúzós Longines-em sajna már nem jó, de családból jött így marad is. A későbbiekben lehet kérnék majd tánácsot Tőletek kihez vihetném és kb mennyi egy restaurálás? -
runner 125
nagyúr
Ne legyél már cinikus, nem áll jól.
..megkérdezel egy Audi, BMW, de legyen egy Honda felhasználót, h miért jó szerinte a saját autója, mit fog mondani?
Nyilvánvalóan elfogultan azt fogja nyilatkozni, h neki az tetszett, szerinte a kategóriában az a legszebb, legjobb ár/érték arányú, és minőségi gyártó márkajelét viseli.
A PRC200 népszerűsége meg nem kérdéses, ezt te is tudod.[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Miamiquake
aktív tag
válasz Zozzer888 #21020 üzenetére
Nem akarom reklámozni de tényleg meglepően jó volt. vacsi új + kis doboz leírás gari meg ami kell.
Apropó ha valaki esetleg tud órás szerszámokat, ne habozzon rám írni
-
seiko
senior tag
válasz runner 125 #21018 üzenetére
Miért jó, mondd el nekünk is, ne kelljen bután meghalnunk! ;-)
-
Zozzer888
addikt
válasz Miamiquake #21019 üzenetére
na mondom én hogy nem rossz az
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
Miamiquake
aktív tag
Jelentem tegnap átvettem (megvettem) az ismerősömnek az Alpha Sub-ot.
Amiken meglepődtem:
Acél tok ami tényleg ACÉL TOK, nem valami krómozott hitvány akármi.
Minőségi érzet még mikor felhúztam a szerkezetet akkor is.Nagyon kellemes csalódás volt...
-
runner 125
nagyúr
válasz Joe bácsi #21013 üzenetére
Pont nekem mondod, amikor 1,5 éve van PRC200-am, tudom h miért jó.
Egyébként egyetértek a fentebbi véleményekkel, felesleges automatát venned, ahhoz elszántság kell.
Certina, Zeppelin, Tissot vonalon bármikor tudnék piszkosul bejövős kronós típust választani."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Joe bácsi
őstag
válasz runner 125 #21006 üzenetére
Veszek 250-ért egy órát és vegyek még hozzá egy óraforgatót.
Ezért jó a PRC200-am. Ahhoz nem kell és 100 k volt.seiko: Akkor egy kvarc Tissot max. 200-ig már jó? Már kezdtem belemenni az autómatába 250 k-ért, de kicsit utána olvastam és inkább letettem róla. Hétvégén füvet nyírok, kocsit mosok, takarítok, stb.....azokhoz a munkákhoz nem kell óra.
[ Szerkesztve ]
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
Dzsana
senior tag
válasz t-bali3 #21011 üzenetére
Ezzel maximálisan egyetértek, egy apróságot leszámítva, hogy a vintage órákban azért jó a mechanikus, és meg is éri. Nem ezek a mai tucat gyártott ETA és társai, hanem azok még minőségi darabok, 50-100 év után is nm egy órám napi 20 másodpercen belül van! Új órában én sem vennék mechanikusat.
-
t-bali3
senior tag
válasz Joe bácsi #21005 üzenetére
Pont ebbe szaladtam bele én is, mindig automatát akartam (lett is egy Tissot Le Locle) aztán kiderült, hogy miután nem hordom napi szinten sokat áll az óra és csak macera van vele...most is már hónapok teltek el mióta utoljára a kezemen volt.
Persze az elegáns óra, nem mindennapi viseletre van és létezik óraforgató is a világon, de nekem nem vált be.
Azóta megfizethető áron csak kvarcokat nézek. Ráadásul szerintem pont a Tissot kategória az amiből felesleges a mechanikus verzió. Kb ugyan úgy néznek ki az egyes kvarc és automata változatok egy családon belül csak az ár a duplája. Ezzel nem a mechanikus órákat akarom fikázni, mert szerintem igenis van létjogosultságuk és értelmük is, de csakis a magasabb árkategóriában min 500 e Ft-tól (új árra gondolok) a csillagos egekig. Persze ez én vagyok, más másként látja -
runner 125
nagyúr
válasz Csigusz 1 #21008 üzenetére
Tényleg az..
.., de ilyen órához, csukló, pontosabban kéz és testalkat kell. A fazonon úgy néz ki, mint ha a gyerek felvette volna apu óráját.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Csigusz 1
aktív tag
Érdekes! Még nem döntöttem el, hogy tetszik-e - vagy nem...
My name is Biga... Csigabiga! :D
-
jookomak
őstag
válasz Joe bácsi #21005 üzenetére
Nálam ritka, hogy ne mozduljak ki két napig, szóval nem nagyon szokott megállni az órám.
chatran: Inkább beszéld le róla, vegyél neki egy karkötőt. Meg egy rendes órát. Szörnyűek ezek a műanyagdarabok. Mondjuk szerintem ilyen tárgyaknál fennáll, hogy az ebay-es sem annyival rosszabb, mint az eredeti. 2 hónap múlva meg úgyis más lesz a divat.
[ Szerkesztve ]
-
Joe bácsi
őstag
Nézegettem az Automata Tissot órákat és az merült fel bennem, ha a járástartalék 45 óra és én péntek délután leteszem az órát és hétfő reggel veszem fel újra, akkor utánna kell állítani. És azt írták, h. egyáltalán nem jó vízzárás szempontjából, ha sűrűn van tekergetve az állító.
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
-
chatran
őstag
Kishúgom most teljesen meg van őrülve egy ilyen Slap óráért. Neten kerestem, de nem találtam magyar boltot ahol be lehetne szerezni. Valakinek van ezekkel tapasztalata? Érdemes megvenni az eredetit vagy teljesen megfelel e-bay-ről a 2-3 dolléros kínai is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Renault, Dacia topik
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.