-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mamuska #190693 üzenetére
A kétmilliós TAG jobb kidolgozású, mint a kétszázezres Seiko? Nemmo'
Hogy egyáltalán felmerül a kérdés, már az is gáz. Azért egy kétmilliós Grand Seiko már más tészta.
A TAG szerkezete rendben van, gondolom egy jobb minőségű 2824 van benne.
Nem, de hol árulnak itthon 700 ezer körüli, és 1 milliós Seiko órákat?
Van egy csomó. -
Mamuska
őstag
válasz
lord.lakli #190695 üzenetére
Nem, de hol árulnak itthon 700 ezer körüli, és 1 milliós Seiko órákat? Én megnéztem a TAG-okat, és szerintem baromi jó a külső, a belső az már problémás.
-
Mamuska
őstag
válasz
pulutodurumo #190688 üzenetére
Kinézetre, kidolgozásra én fényévekkel jobbnak láttam a TAG-okat mint a Seikot. A szerkezet az tényleg gagyi a TAG Heuer-ben. A Seiko szerintem csak a SARX sorozattól fölfele "valami", azalatt nem annyira nagy szám mint ahogy itt mindenki el van ájulva tőle.
-
szivarvég
csendes tag
válasz
evo87 #190691 üzenetére
Ha csak az objektív szempontok számítanának, akkor mindenki 5$-os olcsó kvarc órákkal rohangálna.
Ha tetszik, és meg tudod fizetni, akkor hajrá. Szerintem te már tudod hogy mit szeretnél, csak abban bízol, hogy mi ezt feketén-fehéren meg fogjuk neked erősíteni. Sajnos nem így működik.Nagy levegő aztán hajrá. Megbánni nem fogod.
-
evo87
őstag
A héten jött az isteni sugallat - bármennyire is imádom a jégkék Baby Monstert, egy szinttel komolyabbra lépnék... nevezetesen a helyette egy kék Seiko Samurai (SRPB49K1) volna a kiszemelt. Egyszerűen tetszik, hogy a Samurai visszafogottabban és elegánsabban hozza a búvás stílust, nekem összességében egy komolyabb cuccnak hat... Szerintetek nagy oktondiság volna ezt meglépni, tehát a BabyMonster helyett egy Samurai?
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Polarstar #190685 üzenetére
Kérdezd meg az exkluzív topikban hogy ki venne TAG Heuert. Nem lenne sok pozitív válasz. És nem azért mert csak a Seiko a jó. Egyszerűen az utóbbi néhány (sok) évben nem jó a márka óráinak az ár/érték aránya. Pedig a nemrég újra kiadott Autavia modellek elég kellemes darabok.
-
-
-
DJosef
őstag
válasz
-szabi- #190672 üzenetére
Ez csak a szemelyes velemenyem:
Ha fenyevo akkor Citizen Eco-Drive.
Ha mozgasi enegrgia akkor Seiko Kinetic.
A legnagyobb fenyevo valasztekot a Citizen-nel talalod.
Egyebkent a japan szentharomsag (Casio, Citizen, Seiko) markai kozul batran veheted a tetszesednek megfelelot.
-
-szabi-
addikt
Hi
Kíváncsi lennék a véleményetekre Citizen Eco-drive vagy Seiko Solar órák közül melyik gyártót érdemesebb választani?
Van még olyan gyártó akinek napenergiával működő modellje van?üdv
-
@mriya@
őstag
válasz
voyager4.4 #190646 üzenetére
Ebben az állapotában szinte semmi értéke nincs.
Ha felújítod jópárezerért (nehéz jó aranyozót találni), akkor talán el lehet adni valamennyiért, de lehet hogy még úgy is ráfizetsz.
A tokon látszik, hogy nem acél, ugyanilyen csúnyán meg fog kopni aránylag rövid idő alatt.
Én beraknám az órát a fiókba, vagy megpróbálnám elpasszolni alkatrészként (hátha valakinek pont olyan szerkezet kell, amit a tok rejt). -
@mriya@
őstag
válasz
zümzümm #190650 üzenetére
Bocsáss meg, még a jóval drágább használati tárgyakat sem cserélik újra egy hónap után, maximum, ha nem lehet javítani!
Szerintem túlbonyolítod a dolgot.
Külhoni üzletben vetted az órádat, ezzel vállaltad azt, hogy a garancia NEM itthon érvényesíthető.
Az le van írva bárhol is, hogy hiba esetén a forgalmazót terheli a postaköltség?
Vagy csináltasd meg itthon (tuti nem kapsz rá egy fillért sem), vagy küldd ki a kijelölt szervizbe!Ha már példálózunk: valamikor az őskorban vettem egy 0 kilométeres autót a Merkurtól.
Már újkorában hibás volt, motorháztetőt kellett cserélni rajta, mert szét volt rohadva.
Az első 1-1,5 hónapban hetente 2-3 alkalommal kellett vinnem a szervizbe, mert állandóan leállt.
Megcsinálták nagynehezen, utána 8,5 évig élltünk együtt. -
törölt tag
Az Orientek automata szerkezete milyen szintet képvisel? Például van a JC00001B, ami az átlagnál drágább. Versenyre tud kelni a svájci "társaival"? Vagy akár a japánokkal.
-
Csigusz 1
aktív tag
(\(\
( ':')
(,(")(")
Boldog Nyulat mindenkinek! -
ricsik
őstag
válasz
Sajnos, ahogy többen is írták, minden elromlik egyszer. Neked pech-ed volt. Mással is megesett már, nem te vagy az első és nem is az utolsó. 1 hónap után nem várhatod el a teljes cserét, semminél nincs ilyen. Illetve van, ha mázlid van és javíthatatlan a termék és még gyártják. Óra esetén majdnem minden javítható, így cserét nem hiszem, hogy kapni fogsz.
Igen bontva lesz. Ha ügyes a szervizes, akkor semmit sem fogsz belőle észrevenni, ha szarik rá, akkor összekarcolja itt ott.
Ha ebbe nem tudsz belenyugodni, akkor add el az órát és vegyél egy újat.
A pénzkiesést írd fel a pech számlájára és annak, hogy ilyen maximalista vagy, hogy egy használati tárgyon egyetlen egy mikrokarc sem legyen, amit a szervizes okozott, igaz, hogy neked az 1 hét után több lesz. Az hogy elveszted a bizalmad meg marhaság, egy szakszerűen megjavított termék ugyanolyan jó, mint az eredeti.
Ha bedöglik az új tv-d és alaplapot cserélnek benne, már szomorúan nézed utána rajta a focit? -
-
szivarvég
csendes tag
válasz
Szóval ha évente veszünk órát, akkor ha egy közülk elromlik, akkor az már szerinted nekünk nem is számít?
Senki sem fogta fel lazán a gondodat, de hogy a túlzásoknál maradjak, például az sem jutott eszünkbe, hogy kivégezzük a watchshoposokat, és felgyújtjuk a Seiko gyárat a téged ért kellemetlenség miatt. Semmi olyan nem történt, ami bárhol máshol, vagy bárkivel mással, bármilyen egyéb termék kapcsán ne fordulhatott volna elő.
Lehet pont azért látjuk a megoldást, mert objektíven tudjuk nézni a történetet... szerintem ne aggódj raktárra.
Ismered a nyuszikás viccet a róka porszívójával? -
g0n21
senior tag
válasz
Vettem csereberével 650.000 ezer forintért egy 24 éves órát.
Voltam 26 éves. Mivel a saját pénzem volt benne ez igen soknak számított nekem. Órásnál vettem át, megmondták h szervizelni kell, mert eljött az esedékes szerviz ideje..5 éve. Elvittem, de nem oda, mert 240.000 forintot mondtak.
Máshova, 40ert.
Olyan troger mocsok munkát végzett az órás, hogy elnyalta a szép éleket, azt is tükörpolirra huzta amit nem kellett volna, és 7 hónappal később megállt, mint a szög.
Közben átmentem egy nevesebb orashoz, aki szépen megcsinálta a felület kezelést, leszervizelte, új koronát, tokcsövet kapott, a szijat Hongkongba küldtem felújítani, mert ott volt szaki, nagyjából annyiért, amennyiért az órádat vetted... ez az óra ma 27 éves, atompontosan jár, pedig mechanikus, megbízható, és hibátlan. Úszni, kirándulni, dolgozni ebben járok. És teljesen megbízom benne.
Pedig egyszer megállt. És szerkezetet sem lehetne nagyon cserélni benne, mert ha találni is “bontva”, félmillió alatt nemigen van.Szóval azok az emberek, akiktől úgy érzed h elbagatellizálják a problémád, igazából csak átéltek ilyet, hasonlót, rosszabbat, és próbálnak segíteni neked.
Te pedig csak kötöd az ebet a karóhoz az elvarasaiddal. Tömegtermelés világát éljük. Becsúsznak neccesebb darabok. Ha jól értem, nem hivatalos képviselettől vásároltad az órát, mert akkor itthon is érvényes lenne a gari...
engedd el, tedd azt, ami a lehetséges út, és legközelebb 1) vásárolj tisztább, hazai forrásból, 2) más kategóriát...Arról, hogy mi hogy van az óraiparban, sok hasznosat meg tudsz tudni ha az aláírásomban levo linken olvasgatsz... kitartás, lesz jobb!
-
fagyalllo
őstag
válasz
Nagyon nem érzem a feleséges példát a helyzethez illőnek, mert vagy a a nőt alacsonyítja le, vagy az órához fűződik betegesen szoros viszony.
Ez egy egyszerű használati tárgy, ami ugyanúgy elromolhat, mint a hajsütővas, vagy a sövényvágó. Van rá gari, visszaviszed/küldöd, megjavítják, használod tovább. -
zümzümm
senior tag
válasz
fagyalllo #190635 üzenetére
Inkább a para hogy milyen állapotban kapom vissza. Meg a kiábrándulás a watchshopból. Itthoni órás szervizekről is hallani horror sztorikat. De itthon legalább lehet helyben reklamálni.
Amugy meg... nem tudom ki hogy van vele, de ha basszus egy karóra elromlik a vásárlás után rövid időn belül, de főleg 1 hónap után, akkor sztem illene minden egyes boltnak automatikusan visszafizetni a teljes vételárat, vagy egy vadonat újat adni a szarért cserébe amit adtak. Attól függ hogy dönt a vásárló. Mert most végül is az a helyzet hogy vettem egy elromlott órát. De nem én rontottam el. A raktárukban pihenve is elromlott volna rövid időn belül. 1 hónapot hordtam. De egy ilyen árucikknél, amit 10-20 vagy akár még több évig hordana az ember.....
Veszel egy órát aztán mehet 1hónap után a szervizbe és lesz egy megbontott szervizelt órád amiben elveszted a bizodalmad, holott pontosan az lenne a lényege hogy megbízhatóan pontos legyen.
Ez nekem kb olyan mint ha 1 hónap házasság után gyanús lenne hogy a feleségem rendszeresen eltűnik aztán ki is derülne hogy swinger clubokba járna és szana szét csinálgatnák.
Kéne bárkinek is ilyen feleség?? Elvinnéd őt párterápiára?? Ugye megvan a hasonlat?
Olyan lazán fogjátok fel a gondomat. Minden egyes fórumtag, aki lazán kifiguráz, az járt már igy? De olyan ne is reagáljon aki évente vesz új órát. Ha én veszek egy órát akkor azt nem úgy veszem hogy egynek jó lesz. Ha nem úgy, hogy az velem legyen akár örökre. -
saiyajin
senior tag
válasz
mbela69 #190576 üzenetére
Szia! Nekem volt fekete es kek is. A keket sokkal szebbnek es erdekesebbnek mondanam, de en megis attol valtam meg, mert egesz egyszeruen a fekete szamlapos orakat jobban szeretem.
A netes fotok valoban katasztrofak. Eloben nem is sotet, de nem is vilagos kek. Fenyviszonyoktol fugg, de szep. -
rbalint88
addikt
válasz
FIREBLADE78 #190644 üzenetére
én az ékszerész és mellékesen órabuzi barátunkat szoktam megbízni az ilyen jellegű dolgokkal
-
Flatline
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérni: hosszú távú (20-30+ év) szervizelhetőség tekintetében van különbség automata Seiko - Citizen - Orient vonalon?
A szerkezettel gondolom nem lesz javíthatatlan baj normális karbantartás mellett, de olyan márkát szeretnék választani, amiben akár 25+ év múlva is tudnak pl korona tömítést cserélni - vagy ez nem annyira spec alkatrész? (idén lesz kerek évfordulós születésnapom, és vennék 50-150k között egy új japán alap automata órát hosszú távra). Persze ennyi időre előre tudom nem lehet jósolni
Ellenpélda - nem mintha csodálkoznék rajta - van egy 1993-as digitális Casio-m, amit nagyon szeretek, és tavaly előtt a márkaszervizben én vittem el az utolsó hátlap tömítést, de pl a gombokhoz már nem tudtak adni, így a vízállóságnak már annyi.
Az olvasottak alapján az a benyomásom hogy leginkább a Seikonál megoldott a régi órák szervizelése. A másik két említett márkánál vajon mi a helyzet?
Köszi! -
MARVEL
tag
Szép napot, kellemes ünnepeket!
Szerkezetekkel kapcsolatosan lenne pár kérdésem, már tegnap írtam, hogy szeretnék órát vásárolni, nagyon megfogott a seiko baby monstere, illetve nézegettem, Tag H-ket, azokból főleg a kvarc szerkezeteket.
Nézegettem még pár órát, azoknak a szerkezetének a minőségéről szeretnék érdeklődni.
-ETA 955.112
-ETA 955.114
Illetve érdekelne, hogy a T.h. 962.006r modelbe milyen szerkezetet tettek. -
rbalint88
addikt
válasz
FIREBLADE78 #190639 üzenetére
Cserelni nem biztos, hogy lehet, de egy polir es ujrafestes ezt meg ki tudja hozni kozel gyarira.
Btw egy alapos tisztitas nem artana az oranak. Elhalt bordarabok es kosz eltavolitasa is sokat dobna rajta. -
FIREBLADE78
addikt
Choron találtam egy új longines mastert. 290 körül. Itthoni ára az jóval több. Habár a szíj színe ilyen halvány barna fos 😁
-
Misi1979
őstag
válasz
FIREBLADE78 #190631 üzenetére
FB-csoportban nézz körül. Keress rá: Használt órák eladása/vétele/cseréje
-
zümzümm
senior tag
válasz
alphaville #190626 üzenetére
Igaz hogy külföldi volt a link, de itthonról rendelem.
A Seikon 20ezret nyertem hogy külföldről rendeltem. 5-10ezerért nem rendeltem volna külföldről. De 20ért már bevállaltam a rizikót. És hát rábasztam. -
fagyalllo
őstag
válasz
FIREBLADE78 #190631 üzenetére
USA webshopokban keress Hamilton kronókat, szállítással és vámterhekkel együtt is lehet találni 200k alatt újat.
-
Misi1979
őstag
válasz
FIREBLADE78 #190627 üzenetére
Jó kis óra, én szeretem a kisméretű órákat, pláne, hogy öltönyórának minősül, viszont az előző, általad nézett óra alapján ez számodra kicsi lenne - a számlapja kb akkora, mint egy 20 forintos.
-
apuc
őstag
válasz
gipsztigris #190628 üzenetére
Bizony, nem esett le neki, hogy szivatod.
Annak rendje és módja szerint, ráerősítek, hiszen a fiatal tehetségeket mentorálni kell! -
alphaville
aktív tag
válasz
zümzümm #190618 üzenetére
E Festina megint külföldi rendelés lenne...
Biztosan az én elmém zászlóshajója bontott silány vitorlát, de soha nem leszek képes megérteni, miért éri meg ebben az árkategóriában a külhoni rendelés kockázata? Mennyit lehet nyerni a hazai árakkal összemérve? 5-10-15ezret? Legfeljebb! -
apuc
őstag
válasz
5-ös kezelő #190584 üzenetére
Na igen, lassan lecseng nekem is..remélem.
-
válasz
schawo #190619 üzenetére
Dobok rá még egy eredeti franszia kvarc és mecha szerkezetgyártót, hogy növeljük a sort: Yema csoport.(Yema, Lip, Yonger and Bressons)
Zümmzümm: Minek sírsz most? Elmész egy elemcserés óráshoz és belerakatsz egy újat. Semmi 20 fontos csomagküldős franc nem kell. Legyártás óta járt a szerkezet, biztos elfogyott a szufla. Ennyike!
Cserélj elemet, nem kell sírni.
-
zümzümm
senior tag
válasz
schawo #190619 üzenetére
Én eddig abban a hitben éltem, hogy kizárólag a divatórák azok amiket tokoznak, illetve a kizárólag óragyártással foglalkozó cégek pedig saját maguk gyártják a szerkezetet. Aztán most meg meglepődve tapasztaltam hogy még sem.
Gondoltam, hogy a tour de france olyan támogatót szerez magának, aki az óra lelkét is maga gyártja.
Ennyi. Nem vártam semmit. Béke! -
razzorr
őstag
Ha már divat és szerkezet. Van egy Naviforce ketyegőm, amiben állítólag Seiko a szerkezet(ezt biztos tudjátok) és ettől hasraesik a közönség.
Volt aki annyira áradozott róla,hogy inkább azt venne,mint egy unalmas Seiko-t, na ezek istenítik a police-t és társait.
Én csak azért vettem,mert megfogott a kinézete (polcon pihen szinte mindig), de a dátum az valami annyira vicces,hogy az aznapit még csak véletlenül sem mutatta soha sem, ha direkt odaállítottam se
A Casio-t viszont nem bántani, abban még nem csalódtam. -
zümzümm
senior tag
Köszönöm szépen mindenkinek az infókat!
Azt azért nem mondanám hogy csalódtam a kiszemelt órát illetően. Inkább csak pislogok még mindig
Egyébként erről van szó.
Volt szerencsém belekóstolni a minőségi kvarc órák világába egy Seikoval... Kb 1 hónapig tartott a szerelem, aztán megállt. Ez volt februárban és még mindig harcolok a watchshop ügyfélszolgálattal. Annyit sikerült eddig elérnem, hogy 20 fonttal beszállnának a posta ktg-be, mert a mo-i szerviz ktg-ét nem állják. De basszus nem akarom utaztatni, és nem bízom a szervizükben hogy vigyáznak rá ás nem karcolják szét. Plusz ki tudja mikor kapom vissza.
A Casio-m meg a mai napig megbízhatóan jár. Szóval lehet adok esélyt ennek a Festina-nak, vagy is egy olcsóbb brandnek. -
Sungoo
addikt
válasz
gipsztigris #190616 üzenetére
Most miért? Csak nyóceröccá.
-
gipsztigris
addikt
Megint megjelent a FB-n bőrszíjmágus egy újabb remekbeszabott példánnyal!
-
Azért hál istennek van még rendes óragyártó cég is spanyolban.
-
zümzümm
senior tag
válasz
ricsik #190603 üzenetére
Ahh értem. Illetve még sem...
Pontosabban, azt értem amit írtál, hogy lehet neves és minőségi óragyártó olyan cég is aki veszi a szerkezetet, az összeszerelést viszont maga végzi. De számomra ez amolyan köztes állapot, vagy is kb egy fokkal jobb mint a divatóra. Valószínű hogy nagyobb tapasztalata van Festinanak az órák terén mint pl a Dieselnek. De ha egy brand nem saját maga gyártja a szerkezetet, az óra lelkét, akkor így nálam inkább a divatórák felé billen a mérleg nyelve.(#190604) BAti77
A legtöbb Toledóban és Barcelónában lévő összeszerelő üzemeikben készülő Festina, Lotus, Calypso brandek modelljei a japán Miyota (Citizen) szerkezeteivel készülnek, amik főként kínai tokokba kerülnek...
Ez azt jelenti, hogy a Festina megveszi a Seiko szerkezetet, Kínában pedig legyártatja a tokot, aztán Spanyolban meg összeszerelik?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
@mriya@ #190593 üzenetére
Igen, ezt én is gyanítom, de még csak alig 2 éves az óra. Semmi se indokolná, hogy lemerüljön, inkább 5 évig szokta bírni egy minőségi quartz óra, nem?
Addig nem vinném el kicserélni amíg végleg meg nem áll.
Elvileg van benne olyan funkció is, ha a "végét" járja, akkor 4 másodpercenként ugrik a mutatója, de ez nem jött elő még....
-
BAti77
aktív tag
válasz
zümzümm #190600 üzenetére
Ilyen brand a Festina manapság...
-
ricsik
őstag
válasz
zümzümm #190600 üzenetére
Kevered a dolgokat.
Vannak divat órák és vannak nem divat órák.
Ez a tény független attól, hogy veszik, vagy gyártják az óra szerkezetet.
Attól még hogy a Festina veszi, attól még rendes óragyártó, nem venném egy kalap alá a Diesel-el például.BAti77
Igen, nyilván nem egy top márka, de többre tartom, mint az említett divat vackokat, Diesel, Police és hasonló 1 pálcás szarokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Automata kávégépek
- Vicces képek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest