Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
von toth
tag
válasz
Mercutio_ #158592 üzenetére
193 esszeh teljes áron....gondolom naivan olyan 80 környékén hozzá lehet jutni
Hito: az van, hogy nagyjából három tendencia van egy nagyon vékony középréteggel, igény az abszolút luxusra van, a divatos hülyeségekere vagy vesznek valami olcsó szart.
Megmarad a szarovszki meg a májköl korcs mert azt ismerik-az abszolút luxus, meg a szar.
-
hito
nagyúr
válasz
Mercutio_ #158590 üzenetére
Engem azért az Orex disszidálás eléggé mellbe vágott. A gazdaságról nem tudom milyen képet fest egy 91' óta működő luxus óra-ékszer bolt kivonulása. Bár még minute repeater-es modellük sincs, nem tudom így mit akartak a magyar piacon
Egyébként befektetés szempontjából nekem az óra az első 10-be se jutna eszembe.
von toth: voltak rendesen, de azért oda lehetett férni a vitrinekhez.
-
hito
nagyúr
válasz
Oposzumtoszó #158583 üzenetére
Nincs mit!
-
-
hito
nagyúr
válasz
Miamiquake #158580 üzenetére
Westend biztos, onnan jövök, Andrássy út talán, szerintem ott is. Vagy ha még ott, illetve máshol nincs, akkor lesz. De a Westend-ben is van rendesen választék: Longines, Raymon Weil, Rado, Hamilton, Tissot, Certina, Seiko, stb.
-
7s26c
őstag
válasz
Miamiquake #158580 üzenetére
Nem hiszem, hogy csak ott, hallani egy ideje. Ha van, akkor mindenhol sztem
-
hito
nagyúr
ATTENTION!!!!!
Az Orex kivonul Magyarországról. 40%-os akció van a Westendben pl. Mindenre! 620eFt-os holdnaptaras automata Reymond Weil óra leértékelve 422-re es meg abból jon le a 40%
-
webórás
csendes tag
Hát, a múltkor rendesen kivertem a hisztit, elnézést is kérek miatta, folyamatosan rendezem soraimat, és kiiktatom, illetve lemészárolom életemből a nem odavaló káros elemeket és órásnak látszó szakembereket.
Mostantól egyedül dolgozom, és szinte mindent lepublikálok, ami érdekes és órásszakmai szempontból tájékoztató jellegű.
Nemrég órásműhelyemben járt egy Zeppelin LZ 127 kézi felhúzású karóra, amit ízekre szedtem. Kíváncsi voltam mi áll a marketing mögött, milyen technikai és szerkezeti megoldásokkal rendelkezik a közismert márka.
A teljes gyakorlati publikáció a linkre kattintva közösségi oldalamon megtekintető.
[Zeppelin LZ127 (Poljot:3105) karóra teljes gyakorlati publikációja]
Maradok tisztelettel: Kőnig Levente www.watchmaker.hu
-
SOAD19
addikt
Igen, én is azt éreztem, hogy már eldöntötted, hogy melyik lesz megvéve, csak megerősítést szerettél volna.
Máskor dobj fel egy érmét, és ha az adott eredmény, érem oldal megpillantása után egy kis csalódottságot érzel, akkor a másik alternatívát válaszd, mert a szíved mélyén arra vágysz.
Ilyenkor szokott nálam az lenni, hogy na, akkor 3 feldobásból döntöm el, majd 5-ből...
Én is, ha egyszer veszek majd egy órát, lehetőleg majd próbálok nem nagyon elszállni árban. Már, csak azért is, mert ha veszek is, akkor minden nap hordanám az órát, és egy sok százezres óra esetén már lehet zavarna az ára. (gondolok itt arra, hogy nehogy megsérüljön, bármi baja is legyen)
Csak kíváncsiságból, 16 cm-es csuklón mekkora tokmérettel rendelkező óra mutatna még jól. Ilyen 44-45 mm nyilván már furán mutatna rajtam. -
stork13
aktív tag
válasz
Mykeee0923 #158546 üzenetére
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
MrSealRD #158552 üzenetére
Ez nagyon szép óra, de sztem sok érte ennyi.
Fagyalllo : Vállalom a panelprolit
Kvazy : Nem gondoltam volna. A digitálisok igen sokat kibírnak, ezek szerint az analógok is.
Mykeee : Ezt bátorításnak veszem. Jöhet még1 Bocmok. Végül is Orient vagy Vosztok, tökmindegy, Mindkettő azt jelenti : Kelet.
-
426os
őstag
Hali!
Első karórámat tervezem megvenni a közeljövőben. Pontosabban a másodikat, mert tizenéves koromban egy ideig hordtam valami olcsó digitális Casiot, de aztán ahogy lett mobilom, nem láttam értelmét tovább hordani.
Most viszont inkább mint "ékszer", kiegészítő gyanánt hordanék órát.
Egy egyszerű, megbízható, nem hivalkodó, de mégis elegánsabb órára vágyom, amit mindennapi viselethez lehet hordani (egyetem, irodai munka, hol ing, hol póló, pulóver).
Mindenképpen fém tokosat/csatosat és sötét számlapú órát szeretnék. Nagyon tetszenek a kékes színű számlappal szerelt darabok (a kék szín egyébként is elég meghatározó nálam, szóval valószínűleg jól kijönnék vele). Fontos, hogy vízálló legyen (csak a mindennapi igénybevételek miatt, nem úszom meg ilyenek), illetve szeretném, ha nem karcolódna idővel (nem lenne kitéve semmilyen extrém igénybevételnek).
Seiko 5-öt néztem első körben, de aztán letettem róla, mert ha pár napig esetleg nem hordom, mindig csak macera lenne vele. Végül egy Citizen Eco-drive-nál kötöttem ki, egészen pontosan nála: BM7251-53L.
Valakinek ezzel tapasztalata? Mit gondoltok? Nekem nagyon tetszik. Egyszerű, nem hivalkodó, mégis aránylag elegánsnak mondható. Még meg kell majd néznem élőben is, hogy méretre milyen, hogy áll.
Illetve érdekelne még, hogy a a Watchshop.com-ról rendelt órákkal kapcsolatban mi a tapasztalat? Az 5 év gari itthon is él? -
7s26c
őstag
válasz
tupacamaru #158562 üzenetére
-
pietrrr
aktív tag
Sziasztok!
Ez az oldal mennyire ajánlott? Elvileg EU-n belülről jön a cucc, így aztán nem kell vámot és áfát fizetni, mikor belép az országba, és azért így elég jó árakkal dolgoznak. Van esetleg valakinek tapasztalata?
Esetleg tudtok más ajánlott oldalakat Seiko/Citizen rendelésre?
Köszi előre is!
-
-
Voltam ma Tutu-ban a méret miatt. Segítőkészek voltak.
Azok alapján amit mondtam Orient márkát ajánlották a boltból. (Fekete számlap, automata, 50-100 közötti ár, zafír üveg). A méret miatt felpróbáltam 2-őt. A lényeg, hogy inkább 41mm a felső határ nálam ami jól néz ki. Ez volt amit felpróbáltam és jó volt...
-
Mykeee0923
csendes tag
válasz
5-ös kezelő #158506 üzenetére
Nekem is pre-order a választottam. Igen, én is úgy értelmeztem, hogy az "üzletben" nincs, de hamarosan lesz. Én is szemeztem mégegy seiko val.. de tudod, ezt "nem kell" félteni. Strandolós aszfaltbúvárnak lesz. A seiko meg inges story.. majd valamikor azt is. De az is megakadhat a "határon".
-
ktg3
őstag
Elkezdtem nézegetni ezeket a glycine combat subokat és eléggé tetszenek. Jó áron is vannak és azért mégsem egy direkt koppintás, mint egy steinhart vagy ilyesmi.
Búvárhoz képest egész kecses kialakítású és még vékony is, ráadásul elég sok színben elérhető.
Zafir, wr200, eta...Van kapásból 3-4 ami szerintem marha jól néz ki.
blue dial, orange bezel
white dial, blue bezel
black dial, red bezel (BB-re hajaz)
black-red dial, black bezelMit gondoltok a combat subokról?
-
von toth
tag
Seikoval már akár proli de luxe kategória
Azért, hogy ne offoljuk szét a topicot (bár jól esik) akinek 2436-2 vel szerelt órája volt mennyi volt a max pontossága tapasztalata szerint?
-
BAti77
aktív tag
válasz
resool #158514 üzenetére
Ez alapvetően az időre és nem a tárgyra értette Gárdonyi...
Az én olvasatomban: csak azt az órát érdemes igazán megvenni, amit kompromisszumok nélkül bejön, szeretsz és akár egy életen át is megtartasz...a többi úgy is menni fog és jó esetben nyersz, de akár buksz is rajta...
De ez csak az én nézetem...fagyalllo
És ha Omegám és Seikom is van, mi vagyok? -
fagyalllo
őstag
válasz
alphaville #158518 üzenetére
Lúzer vidéki panelproli.
A Seiko lúzer fővárosi panelproli, csak viszonyításként. -
7s26c
őstag
válasz
Ott az érzelmek találkoznak a racionalitással. Sunyin lopják magukat szívünkbe apránként.
-
hito
nagyúr
válasz
Őőő, ezek szerint bántó és félreérthető volt a hozzászólásom ezen részre
Nem így akartam. Csupán azt akartam ezzel érzékeltetni, hogy nem vagyok én senki ahhoz, hogy SOAD19 által sugalltak szerint Tissot-tól magasabb minőségű, osztályú órára gyűjtsek.
-
hito
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #158512 üzenetére
Na ezt jól látod, belül már tegnap eldőlt
Csak gondoltam átbillentitek az agyam felé a dolgot. Ennek most pont az ellenkezője történt, úgyhogy köszönöm, tényleg
SOAD19: már megvettem mindkettőt, csak az a kérdés, hogy melyiket tartsam meg.
Vagy spórolj még, és vegyél használtan egy minőségibb, de sportosabb stílusú órát.
Elég minőségi nekem ez az osztály (Tissot, Certina, Hamilton). Tudom, hogy hol a helyem, igyekszem ahhoz belőni az órát is
Meg tudnék fizetni drágábbat is, de társadalmi hierarchiában elfoglalt helyemnél fogva túlzásnak érezném. Maradjon csak a politikusok, nagyvállalati vezérigazgatódirektorurak, és a csibész befektetők csuklóján a Rado, Omega, Vacheron Constant, nekem bőven jó a Tissot osztály.
-
SOAD19
addikt
Én is hasonló véleményen vagyok, mint t_a_m_a_s, igaz én nem értek az órákhoz. Szerintem is azt válaszd, amelyik kinézetben jobban tetszik neked. Ami stílusban közelebb áll hozzád, úgyis abban fogod kényelmesen érezni magad. Ha a Hamilton nem igazán a Te stílusod, akkor miért vennéd meg, gondolom, akkor ruházatban is inkább a sportosabb, nem az elegánsabb vonalat követed, nem?
Vagy spórolj még, és vegyél használtan egy minőségibb, de sportosabb stílusú órát. -
t_a_m_a_s
addikt
Egyrészről én ezt nem bonyolítanám ennyire túl. OK, fontos a szerkezet, de végülis nem azt nézegeted nap mint nap, hanem magát az órát. Másrészről ez két nagyon különböző óra. Az én ízlésemhez a fekete, fémszíjas tissot sportosabb megjelenése közelebb áll, és ez egyúttal ki is zárja hogy helyette a fehér-rózsaarany(?), bőrszíjas, sokkal elegánsabb Hamiltont válasszam. Harmadrészről, szerintem eldöntötted te már ezt, ne változtasd meg azért mert itt némelyek ezt mások meg azt mondanak
-
hito
nagyúr
G10.961 vs. ETA 251.272 legyen szempont, amikor döntök a Hamilton és a Tissot között? Az eszem a Hamilton felé húz, viszont a szívem egyértelműen a Tissot-é
Hamilton értékesebb, különlegesebb és megbízhatóbb a szerkezet benne, Tissot Couturier meg úgy érzem az én órám. A szokásos mire hallgassak kérdés
A G10 jobb eséllyel betegedik meg, vagy nem rosszabb szerkezet, csak a javíthatatlansága miatt nem szeretik, nem ajánlott?
-
törölt tag
válasz
5-ös kezelő #158504 üzenetére
Ha megnézed a tálcás képet ott látszik, hogy a kvarcon vastagon áll a vízkő, bele nem tud menni mert védi a burkolat. Tekercsen meg van valami "lakk" réteg az védi a sérüléstől. A többi rozsda meg üvegkefével szépen lejön. Bírják ezek csak időbe szét kell szedni.
-
bence0929
tag
válasz
5-ös kezelő #158507 üzenetére
Épp kérdezni szerettem volna a nagyérdeműt, hogy kik a megbízható eladók, akiktől nyugodtan lehet Bulova-kat rendelni? Jól ráéreztél
ettől a kérdés még áll. Köszi előre is
-
5-ös kezelő
senior tag
Bulova "topikóra" megint jó áron van Amazonon, akinek még nincs.
96b229 modell 107-120 dodó + tréfa. Snorkel is 170 körül.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
g0n21 #158505 üzenetére
Seiko lesz az. Enyémben hibás fogaskerék volt, újonnan. Becsúszhat minden gyártónál némi hibaszázalék. Szerencsére pénztárca - barát a szervizelés, egy Rollerhez vagy Omihoz képest.
Bár ahogy számolgatom a Vosztokot, ha minden xrul alakul : 60 dolcsi + 27% + 2000 Ft + szerviz újonnan - ennyiért már inkább japánt vennék, mint oroszt. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
#17803776 #158490 üzenetére
Azt hittem, kuka lesz. Nem gondoltam volna, h ennyi vizet kibír az elektronika.
Mit jelent a pre-order 10-30 days a Meranom oldalán? Előrendelem, és csak ennyi nap múlva lesz nekik? Még nem szántam el magam végleg /minek még egy Vosztok
/ a 100819-est illetően. Ma a tankos Komandirskie volt rajtam.
-
Bazsi101
tag
válasz
Mykeee0923 #158462 üzenetére
Ha rendelsz akkor a wus2015 kuponnal kapsz 3% kedvezményt.
-
stork13
aktív tag
válasz
Mykeee0923 #158497 üzenetére
Nekem 1 hete jött egy rendelésem tőlük. 6 napig volt custom clearence alatt, de simán átjött.
Most érkezik a következő.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest