Új hozzászólás Aktív témák
-
Béééla
őstag
Nem akarok gonosz lenni, de így látatlanban vagy zabhegyezel, vagy nagyon-nagyon rossz helyen dolgozol.
Vagy rossz a szakterületed: ismerős ugyanott végzett, ahol én (ugyanaz a papírunk), kb. kétszer annyi tapasztalata van, és mégis feleannyit keres, mint én. Mindenesetre érdemes erősen elgondolkoznod a karriereden, mert frissen kipottyanó egyetemisták keresnek ennyit. -
bambano
titán
válasz
#56573440 #221 üzenetére
lol, szép kis vita alakult ki, mintha két süket beszélgetne...
a fogalom, aminek a megtalálását a funkcionális analfabétizmusotok hátráltatta: a reprezentatív minta.
igen, lehet minőségbiztosítást csinálni kisszámú mintából, ha az reprezentatív.tehát mind a két oldal, aki itt osztotta az észt, vegye elő megint a matek könyveket.
egyébként pedig matematikailag az is korrekt állítás lehet, hogy az itt megnyilatkozók szerint 10 női főnökből 10 csak hátráltatja a munkát. ezt simán ki lehet jelenteni, ugyanis semmit nem mond a teljes sokaságról.
-
Béééla
őstag
válasz
#56573440 #221 üzenetére
Látom a sértegetés képessége az értelmezés rovására ment, kár.
1: lehet fugázni a fingot 0.1%-os minta az lóf@sz. semmi. 0. mondhatod hogy a fű kék, ha sokat ismételed se lesz az.
Ha emberünk egész életében csak kék füvet látott, jó darabig fogja hülyeségnek tartani a zöldet.
Maradva a korábbi konnektoros példánál, ha 100-ból 100 megb*sz, 101. alkalommal belenyúlni "mer' ennyiből nem lehet mindre következtetni" is baromság. Ha véleményt akarsz gyártani, abból dolgozol, ami van, abban próbálsz valami találni, aztán finomítod az idő múlásával. Ha ennyire ragaszkodsz ahhoz, hogy mindenből reprezentatív mennyiség kell a véleményalkotáshoz, furán működhetsz.a rossz vezető nem definiált fogalom
Jajj, el is érkeztünk a "definiáld már"-ig?a női főnökökről volt szó, az nem csak a közvetlen főnök
Igen, viszont én a másik végéről fogom meg: a felsővezetőket emlegették, de a többit nem mérték bele. Pont azokat, akikkel sokkal közvetlenebb kapcsolatban van az ember, és sokkal nagyobb hatással van rá.azonos év egy kicsit bővebb leosztásban kicsit más szemszögből
Onnan:
A 202020 Klub alapítói vállalják, hogy növelik a nők arányát a vállalatok vezetésében, a cél, hogy jobb legyen a nemek aránya a szervezetek minden szintjén.
Hajrá, majd sok sikert a másik szakmákból való importáláshoz, mert amikor az 500 fős nagyelőadóban van 5 nőnemű, csak úgy lesz a végére 50-50%, ha 490 férfi kiesik, és mind az 5 csaj túléli. Jó dolog ez az "egyenlősdi", csak nincs miből.szerintem hagyjuk, amíg a matekot véleményes szabályaid alapján alakítod és értelmezed,
Míg te csupán a mindennapok valóságát felejted kinn. Lehet dobálózni a matekkal és definíciókat dörgölni az ember orra alá, akkor sem így működünk. A fizikát lehet nehéz megkerülni, de amikor tapasztalod a világot, nem húzogatod a strigulákat, akármennyire is megköveteli a matematika. Persze jó dolog, amikor az ember csak a híreket olvassa, nem vonja le az abszolút igazságot, mely szerint "minden arab terrorista", csak mert akivel a hírekben találkozott, az 100%-ban öngyilkos merénylőként szerepelt. Intelligencia kérdése, hogy értelmezi az ember a maga mintáját. -
törölt tag
bocsi, de ezt nem bírom sírás nélkül
komolyan ember van olyan tárgy tudom hogy nem jártál arra de úgy hívják hogy statisztika, meg valószínőség számítás, javaslom legalább az érettségi szintet próbáld meg elérni benne, mert a matek nem szerintem meg véleményem szerint működik, akármennyire ezt szeretnéd. nagyon kevés benne a józan paraszti ész, és nagyon sok a jól leírható, reprodukálható, bizonyítható szabály. ha nem értesz vele egyet akkor is sajnos.
1: lehet fugázni a fingot 0.1%-os minta az lóf@sz. semmi. 0. mondhatod hogy a fű kék, ha sokat ismételed se lesz az.
2: ha nem vonsz le következtetést akkor a véleményed úgy hívják hogy alaptalan, definíció szerint.
3: a rossz vezető nem definiált fogalom ami valakinek rossz az nekem simán lehet hogy jó, volt rá precedens
4: a női főnökökről volt szó, az nem csak a közvetlen főnök.
5:link azonos év egy kicsit bővebb leosztásban kicsit más szemszögből6: szerintem hagyjuk, amíg a matekot véleményes szabályaid alapján alakítod és értelmezed, addig igazából nem sok beszélgetni valónk van, mert ennyi erővel azon is mehetne a bruszt hogy van e gravitáció vagy volt e evolúció. erre meg se kapacitásom se kedvem úgy igazából.
viszont látásra
-
Béééla
őstag
válasz
#56573440 #219 üzenetére
a 192-es hsz-ben ugyanezeket az adatokat kaptad meg, nekem nem volt nehéz érdemben hozzátenni valamit
Forrás nélkül pont ugyanolyan hasból vett, mint az "Elég sokszor lehet hallani hogy rossz a főnököm".0.1%-os minta alapján következtetést levonni egészen pontosan az égbekiáltó baromság definíciója.
De nem következtetést von le, hanem nem mond az ember égbekiáltó baromságot. Ha még 2-3-5-10 mintáról lenne szó, egye fene, abból tényleg nem szabad semmit jósolni, de ha már néhány tucatnál kirajzolódik valami és erősen tartja magát később is, akkor azon érdemes elgondolkozni, miért lehet. (persze ebbe majd erősen beleszól az, hogy mit képzeltél el, és az abba illeszkedőt hamarabb észreveszed, vagy a kritika jobban megmarad)"hiszen nagyobb cégnél nem a főfőnök szervezi a munkát, és az ő döntéseik (a leépítés-ukázon kívül) nagyon nem szólnak bele a mindennapokba."
aha. az ilyen felsővezetőt vagy tulajdonost hívják úgy hogy csődbe mentél.
Miért is?gondoltam hogy nem nagyon láttál még bele a felső vezetés munkájába, mert akkor nem írnál ilyeneket. rohadt sok lépés van addig hogy a csopvez adhasson neked utasítást egy normális cégnél. addig lement egy csomó meeting, ahol megtárgyalták az eszköz, erőforrás és egyéb szükségleteit a projektnek, a finanszírozási oldalt, a megtérülést, hoztak több döntést, majd kiadták az alsóbb szinteknek a feladatokat, akik megszervezték ezek végrehajtását, és utasították a csopvezeket hogy ott indul ez ott meg az...
Igen, aki alá tartozik 5-10 ezer ember, majd gondja lesz minden apróságra. Nekik azt mutatják be hogy ennyibe kerül, ennyit hoztak eddig, még a nevüket sem ismeri, jobb esetben azt se, melyik országban vannak. Majd lentebb lepofozzák a hogyant, és itt jön be az, hogy személyi problémákkal sem foglalkoznak fenn, csak személytelen számok. Nagyon jó az, amikor egy főnöknek mindenre és mindenkire van ideje és energiája, de amikor meghízik egy cég, nem véletlenül lesznek közbeiktatva emberek vagy osztják fel divíziókra az óriási vállalatokat, mint MS vagy Google (megnézném, hogy Tim Cook vagy Larry Page hogyan megy le két tárgyalás között a néphez foglalkozni a gondjaikkal a kötelező körökön kívül mint az "együtt ebédelhetsz a főnökkel"). Én azt látom, hogy Gizike vagy Sanyika szexualizálja a rezet és ezért több meló marad a többiekre, két szinttel fentebb meg legfeljebb annyit látnak, hogy nem érték el a kitűzött célt, a felsővezetés meg aztán tényleg csak egy számot lát. Igen, a helyi főnöknek lehet feladata a projektre előteremteni a forrást meg a céges politika útvesztőjében vívni a csatákat, a csoportvezetőnek meg azzal foglalkozni, hogy Jóskát elhagyta a neje vagy szabira ment, de valahogy teljesíteni kell a számokat. -
törölt tag
a 192-es hsz-ben ugyanezeket az adatokat kaptad meg, nekem nem volt nehéz érdemben hozzátenni valamit
"TALÁN 2-300 tapasztalattal már nem mond az ember égbekiáltó baromságot"
0.1%-os minta alapján következtetést levonni egészen pontosan az égbekiáltó baromság definíciója.
"hiszen nagyobb cégnél nem a főfőnök szervezi a munkát, és az ő döntéseik (a leépítés-ukázon kívül) nagyon nem szólnak bele a mindennapokba."
aha. az ilyen felsővezetőt vagy tulajdonost hívják úgy hogy csődbe mentél.
"első helyemen alhangon 5+ réteg volt felettem, és gyakorlatilag a helyi csapatvezetőn mint helyi döntéshozón és a közvetlen minket irányító PO-n kívül szinte sose láttunk senkit)"
gondoltam hogy nem nagyon láttál még bele a felső vezetés munkájába, mert akkor nem írnál ilyeneket. rohadt sok lépés van addig hogy a csopvez adhasson neked utasítást egy normális cégnél. addig lement egy csomó meeting, ahol megtárgyalták az eszköz, erőforrás és egyéb szükségleteit a projektnek, a finanszírozási oldalt, a megtérülést, hoztak több döntést, majd kiadták az alsóbb szinteknek a feladatokat, akik megszervezték ezek végrehajtását, és utasították a csopvezeket hogy ott indul ez ott meg az...
-
Béééla
őstag
válasz
#56573440 #217 üzenetére
Na ugye hogy nem volt nehéz érdemben hozzátenni valamit
Az ebből kijött nagyon durván 200e tényleg nehezen közelíthető, TALÁN 2-300 tapasztalattal már nem mond az ember égbekiáltó baromságot, annyit meg nem szokott az ember összeszedni.
Mondjuk kisfőnök-csoportvezető-egyéb nincs ebben mérve, csak "női vezetők (képviseletre jogosultak)", hiszen nagyobb cégnél nem a főfőnök szervezi a munkát, és az ő döntéseik (a leépítés-ukázon kívül) nagyon nem szólnak bele a mindennapokba. (első helyemen alhangon 5+ réteg volt felettem, és gyakorlatilag a helyi csapatvezetőn mint helyi döntéshozón és a közvetlen minket irányító PO-n kívül szinte sose láttunk senkit) -
törölt tag
"de még megsaccolni se tudják.."
+
"hogy szakmai fórumnak hívják, de egy szövegértési feladat kifog majd' mindenkin..."
vs
"csak a tisztán látás kedvéért. 2014-es adatok szerint, a hazai cégvezetés 33%-át teszik ki nők, a tulajdonosi státuszt tekintve pedig 40%-on állnak. ebben az évben 1.6 millió vállalkozásról beszélünk."
önkritika over 9000
-
Béééla
őstag
Nem b+, nem szégyen, ha az ember belátja a tévedését.
De milyen tévedést? Hányszor említettem, hogy már pedig ellene vagy mellette állok, esetleg hogy ez a 10 tapasztalatos fórumtopik márpedig eldöntötte a vérre menő gender-vitát is? Az egyetlen kijelentésem az egésszel kapcsolatban ez volt: ITT a női főnök témakörében sokaknak az a tapasztalat gyűlt össze, hogy 10 női főnökből 10 inkább árt, mintsem használ, na ezt finomítottam annak ellenére, hogy a női főnökök és munkatársak ellen komolyabb érvek és tapasztalatok szóltak.
Komolyan néha fáj, hogy szakmai fórumnak hívják, de egy szövegértési feladat kifog majd' mindenkin... Főleg hogy a "nem lehet mások tapasztalataiból tanulni" legnagyobb érve a "dehát mennyi női főnök lehet", de még megsaccolni se tudják... -
proci985
MODERÁTOR
válasz
#56573440 #210 üzenetére
Nézd meg mire válaszolt, én is kb elsírtam magam a levezetésen.
Béééla: Egy tipp, vagy értsd meg a statisztikát, vagy inkább ne használd. A fórumon bőven vannak akik használják munkaeszközként is, nekik azonnal látszik, hogy mennyire nem értesz hozzá.
blackrulz: ja nem emiatt mondtam
, csak ha vegignezed a threaded valahol ertheto a kisse erosebb es vulgarisabb velemeny.
-
Béééla
őstag
válasz
#56573440 #207 üzenetére
Nem luxus értelmezni, de hogy ne beszéljek a levegőbe, összeszámoltam főre (nincs súlyozva a vélemény mert a
Mindezek ugyanúgy elmondhatók a férfiakról is.-tól a
...Ezért nem jók a nők főnöknek. Volt tapasztalatom párral.-ig terjed és főnökasszonyok/kolléganők száma se számít mert pontosan nem meghatározható), olvasatomban itt 6 fő pozitívan tekint általánosságban a női munkavállalóra és 4 kifejezetten a női főnökre, és pontosan ugyanennyi a negatív oldalon is - na most gyorsan levonom a következtetést hogy 50% az esély komoly pofonba futniÉs nem ennyiből kell egyvalakinek a végső következtetést levonni, az indexesek és a hasonszőrűek is mindig abba a hibába esnek, hogy az ő egységsugarú és nagyon homogén környezetükből veszik a mintát, mert például abból az adódik ki, hogy már évek óta nem ugyanaz a miniszterelnök, mint aki éppen az. A kockák birodalmából kilépve biztos van valahol főorvos-asszony, igazgatónő iskolában, vállalkozó hölgy és még sorolhatnám. Ezek összességéből kell tájékozódni, mert innen tényleg csak azt lehet max kihozni, hogy az informatikusokkal esélyes, hogy meggyűlik a főnökasszonyok baja és viszont.
Akkor már van neked három itt a fórumon kb 10. Erről vetitjuk ki hogy a maradék pár száz vagy ezer az is ilyen. Értem. Köszönöm
Nincs mit, látom nem hallottál arról, miként működik a minőségbiztosítás a való életben. Idézem (kb. a közepe):
A statisztikai mintavételes ellenőrzés az előzőekkel szemben hatásosabb és megbízhatóbb, mert viszonylag kis számú mintából vonnak le következtetéseket matematikai statisztika segítségével a nagy számú sokaságra vonatkozóan.
Magyarázd el kérlek az iparnak és pár millió mérnöknek, mennyire is hülye, aki ezt meri használni.Na szóval hogy legyen mibe belekötni, hozzuk ki hogy a fele a női dolgozóknak és főnököknek szemétre való. Tök jó, és ezzel tudunk valamit kezdeni anélkül, hogy tudnánk a jó férfi főnökök meg dolgozók arányát?
-
törölt tag
Értelmezni luxus inkább ahogy látom. Nem azt kérdeztem hogy elfogulatlan van e és lehet az ismerosokon kívül is infó ahogy írtad pl a fórumról... Ugye ugye...
Akkor már van neked három itt a fórumon kb 10. Erről vetitjuk ki hogy a maradék pár száz vagy ezer az is ilyen. Értem. Köszönöm
Részemről zártam mert mindegyik ph-n altalanosit
-
Béééla
őstag
válasz
#56573440 #204 üzenetére
Továbbra is áll a kérdés más tapasztalataiból mennyi van?
Olvasni luxus még mindig?Nincs elfogulatlan véleményem, mivel egy közvetett főnöknőm volt eddig, és ÖSSZESEN hármat tudok összeszedni ismerősi körből.
Sokkal több autóst látok az úton mint ahány női fonokrol te tudsz bármilyen forrásból. Mégse mondanám hogy mindegyik köcsög vagy nem tud vezetni, mert az nem igaz. Még az se hogy a jelentős többségre ez igaz. Pedig saját példát tudnék mondani ezret. Csak jut mindegyikre 10.000 amelyik normális.
Pont ez a lényeg, hogy magad is tapasztalsz vagy ezerszer annyi normálist, mint seggfejt, EZÉRT (hacsak nem retardált valaki) azt lehet levonni, hogy van néhány idióta autós, nem azt, hogy minden autós seggfej!
Ezzel szemben ITT a női főnök témakörében sokaknak az a tapasztalat gyűlt össze, hogy 10 női főnökből 10 inkább árt, mintsem használ. Amíg nem fogyasztóvédelmi fórumot nézünk hibás termékekkel kapcsolatban, addig ez igencsak figyelemre méltó eredmény, ami felett nem szabad elsiklani! Lehet amiatt jött ki az eredmény, mert
- mindenki férfi itt eddig
- és akkor természetesen a fehérlovagokon kívül mindenki bigott nőgyűlölő, hímsoviniszta
- vagy csak mert amúgy is IT téma, ami erősen férfias ipar, tehát egy női főnök nehezen tudja tartani pár tucat férfi gyeplőjét egyszerre (mondjuk mert nem érti a világukat, nem nyílnak meg neki, esetleg pont leszarják és gyárilag alkalmatlannak tartják)
- vagy szerencsétlen csillagállás miatt sikerült rossz mintát kifogni. -
dabadab
titán
Az érzelemi lóláb ott lóg ki baromira, hogy amikor arról lenne szó, hogy vizsgáljunk meg rendesen, tudományos alapossággal egy problémát, akkor van mellébeszélés, személyeskedés, védhetetlen módszerek védelme, szóval minden, csak éppen a rendes, tudományos alaposság nincs meg egyáltalán.
-
törölt tag
Továbbra is áll a kérdés más tapasztalataiból mennyi van? Az hány százaléka a valós halmaznak? Levonva persze az általános hibákat amik nemtől függetlenek és a férfiaknál is arányaiban jellemzőek.
Sokkal több autóst látok az úton mint ahány női fonokrol te tudsz bármilyen forrásból. Mégse mondanám hogy mindegyik köcsög vagy nem tud vezetni, mert az nem igaz. Még az se hogy a jelentős többségre ez igaz. Pedig saját példát tudnék mondani ezret. Csak jut mindegyikre 10.000 amelyik normális.
-
törölt tag
"de mint említettem, mások tapasztalatának átvételével azért jelentős minta szerezhető!"
Figyelembe véve az átlagos emberi kapcsolati hálókat, azon belül is a véleményre adás mértékét, valamint a társadalom összeségét, nem, akkro Sem szerezhető.
"De jó, mert nekem eddig túlnyomó részben jó arcok voltak."
Logikád alapján nincs igazad, neked is szar főnökeid kellett legyenek.
-
Béééla
őstag
Kihagytad hogy:
1. A rossz hírek nagyobb mértékben terjednek
Nézz be tetszőleges WP, Droid vagy iPhone topikba, mindháromban mindig van olyan, aki védelmébe veszi valamelyiket, amikor szardobálás megy. Egy beszélgetésben szerintem előkerül általában ellenvélemény is, amennyiben nem fizetett politikai "vita"műsor, amiben a műsorvezető segítségével jól megveregetik egymás vállát az egy oldalon ülők ellentábor nélkül. A negatív tényleg jobban megmarad, de itt a topikban látottak alapján se láttam még sok jót.2. Az emberek hajlamosak átsiklani a hagyomános szerepeken ("Az ég kék, a BKV ellenőr bunkó, a főnököm meg utálatos."
De jó, mert nekem eddig túlnyomó részben jó arcok voltak.3. Racionalizálás ("Biztos azért rossz főnők, mert NŐ.")
Pont erről volt szó: nem azért rossz főnök mert nő, hanem mert teljesen idióta, értelmetlen döntéseket hozott, plusz személyes preferencia alapján osztotta az érdemeket. Jó lett volna végig elolvasni...@blackrulz
"de keményen feltornázható olyan szintre, hogy elég pontosan lehessen belőle extrapolálni."
na várjál. belátod hogy nem reprezentatív szeletét nézed a halmaznak, aztán megpróbálod megerőszakolni, hogy dehát ha extrapolálod akkor igaz?Ájájáj... Feltornázható! Kettőből tényleg nem érdemes messzemenő következtetést levonni, de mint említettem, mások tapasztalatának átvételével azért jelentős minta szerezhető!
hány női vezetőről van ilyen jellegű elfogulatlan információd pl neked?
Nincs elfogulatlan véleményem, mivel egy közvetett főnöknőm volt eddig, és ÖSSZESEN hármat tudok összeszedni ismerősi körből. Ugyan mindháromra panaszkodtak, de három teljesen eltérő okból, így még azt se tudom mondani, hogy van egy női főnökre jellemző tulajdonság azon kívül, hogy nő... Mellesleg mutasd meg kérlek, hol fikáztam a női főnökök összességét, csak a békesség kedvéért@emvy
En mar tobb tizezer emberrel talalkoztam, es nagyreszuk feher, europai. Majdnem mindenkinek volt mit ennie, es normalis ruhakban jar. Ebbol fakadoan biztos vagyok benne, hogy a vilagon majdnem mindenki europai, feher, es nem nyomorog.
Rengeteg konnektorral találkoztam, és eddig gyakorlatilag mindben volt 230V AC villany, és egy-egy volt olyan, amiből semmi nem jött ki, mégse dugom bele a százas szöget kulcstartónak egyikbe se abba bízva, hogy "biztos csak rossz volt a minta"... -
MCGaiwer
addikt
válasz
MrSealRD #200 üzenetére
én erre mindig a fáról éppen lemászó ember és a szavanna oroszlánjai közti érdekes kis szöszzenetett szoktam reagálni:
Bár lehet, hogy Maugli52 előtt 51 másik Mauglit téptek szét az oroszlánok, Maugli52 mégse lehetett teljesen biztos abban, hogy a 53. oroszlán szét fogja tépni őt, de akkor baszott volna rá nagyon, ha nem is feltételezi... Maugli52 nagyon előítéletes kis dög volt.
-
MrSealRD
veterán
Utólag visszaolvasva sejtettem, hogy erre fogsz reagálni mert ez a gyenge pont... Bár én az "együnk szart mert 20 millió légy nem tévedhet" szóvirágra számítottam...
Nem is állítottam, hogy ha valamit sokan állítanak akkor az igaz. De a tőlem idézett mondat végén ez ott is van. Csak azt mondtam, hogy "érdemes figyelembe venni". Klasszikus "Lehet benne valami.". Nem mindenből lesz világigazság, de minden ugyanabból a helyzetből indul ki....Valami kis dologból indul el.
-
törölt tag
Nem statisztika, általánosítás. tudod: "Magyar, ne lopj!"
Férfi is modnott már olyat, hogy a férfiak a faxukkal gondolkodnak. A jelek szerint nem sikerül megértened, hogy általánosítasz, kis minta alapján, s így diszkriminálsz. Vagyis a te állításod cáfolatához elég egyeteln ellenpélda, miközben mi nem a te állításod teljes ellentettjét mondjuk.
-
Chaser
legenda
válasz
#06658560 #196 üzenetére
A megközelítés nagyon jó, neked menni fog egyedül is, esetleg segítsek megérteni, hogy a saját tapasztalataim azok az enyémek? Megint más kérdés ismerősöktől mit hallok ilyen témában...de ezt. Ez nem statisztika, de úgy látom neked nem megy egyedül hogy megértsd..majd egyszer talán összejön.
Egyébiránt homályosíts már fel, milyen statisztikát lehetne erről felállítani? Mert akárki méri a végzést kénytelen lenne szubjektíven ítélni, mivel nyilván nem lehet rálátása mindenre. Tehát irracionális lenne a végeredmény. És nagyon kár ezen rugózni, nagyon régen egy nő mondta nekem hogy akinek (I) van a lába közt egy se normális..ő már csak tudjaMásképp működnek, mi is. Van aki tudja szabályozni, van aki nem...nyilván nem robotok vagyunk, hogy mindig csak racionálisan döntsünk, nekem se megy mindig.
-
válasz
#06658560 #196 üzenetére
... ami egyebkent akar eleg is lehetne, ha reprezentativ minta lenne, dehat nem az.
En mar tobb tizezer emberrel talalkoztam, es nagyreszuk feher, europai. Majdnem mindenkinek volt mit ennie, es normalis ruhakban jar. Ebbol fakadoan biztos vagyok benne, hogy a vilagon majdnem mindenki europai, feher, es nem nyomorog.
-
Chaser
legenda
Segíts már nekem kérlek, abban hol az érzelmi alap, ha egy nő úgy választ embereket akiket "bír", nem pedig azt nézi adott munkára mi a legmegfelelőbb felállás, az mért is érzelmi. Nyilván szubjektíven éltem meg a tapasztalataimat, de ott volt mellett az objektív rész is amit én tudok. Egy eset a kismillióból...és egy szóval nem mondtam, hogy ugyanez férfiakra nem lenne igaz. De arányait tekintve amiket eddig tapasztaltam nőknél az érzelmi alapú döntés nagyságrendekkel nagyobb. Nem próbálok bizonygatni semmit...ezek tények, csak elegendő mennyiségű nő közt kell dolgozni. Te meg nem így látod, nem kell hogy egyezzen a véleményünk.
-
dabadab
titán
"Örülök neki, hogy te is tudod ki hol dolgozott mennyi nővel és mennyi ideig...."
A jelek szerint egy betűt nem értettél se az én, se emvy hozzászólásából, ugyanis egyáltalán nem állítottuk azt, hogy ezt tudjuk, csak azt, hogy a rendes, tudományos megközelítés szempontjából ez teljesen lényegtelen.
Egészen vicces az, hogy miközben azt próbálod bizonygatni, hogy a nőkkel ellentétben a férfiak nem érzelmi, hanem logikai alapon hoznak döntéseket, az összes érvelésed érzelmekre alapul, a rendes logikai megközelítést meg alapból elveted.
Az objektivítás nem "szerintem" kérdése, ahogy egy statisztikai minta reprezentatív volta sem, ahogy annak a kiértékelésének a módszertana sem.
(#186) sutszi: "Mindössze arra szeretnék rámutatni, hogy bár egy ember egyetlen tapasztalaton alapuló állítása csupán egy adat a nagy halmazból, de ha már jön X ember a hasonló (szubjektív) tapasztalatával, ami már arányaiban sem elhanyagolható mennyiség akkor minimum érdemes figyelembe venni."
Nem, erre talán a legismertebb példa a homeopátiával kapcsolatos laikus vélemény és a rendes, kontrollcsoportos tesztek eredménye közti irtózatos szakadék.
-
törölt tag
válasz
MCGaiwer #190 üzenetére
1. Volt jó pár fönököm, rengeteg cégnél. A nöivel sosem volt szakmailag bajom, a férfiak között sokat tartottam alkalmatlannak a feladatuk elvégzésére.
2. A férfi fönökeim most annyira dilettánsok, kompletten, annyira tesze-toszák, kenik a felelösséget másra, hogy ilyen botrány bandát még nem láttam. A kollégák, fönökök között a nök azok, akik hajlandóak beleállni a rizikósabb lépésekbe. A férfiak nem, mert abból baj lesz.
-
törölt tag
"nem lesz még reprezentatív"
ezzel egyetértünk...
"de keményen feltornázható olyan szintre, hogy elég pontosan lehessen belőle extrapolálni."
na várjál. belátod hogy nem reprezentatív szeletét nézed a halmaznak, aztán megpróbálod megerőszakolni, hogy dehát ha extrapolálod akkor igaz?
csak hogy kontextusba helyezzük:
hány női vezetőről van ilyen jellegű elfogulatlan információd pl neked? az hány százaléka hazai viszonylatban a teljes halmaznak?
csak a tisztán látás kedvéért. 2014-es adatok szerint, a hazai cégvezetés 33%-át teszik ki nők, a tulajdonosi státuszt tekintve pedig 40%-on állnak. ebben az évben 1.6 millió vállalkozásról beszélünk.
tehát egy bőségesen 1% alatti mintavétel extrapolálásával akarsz következtetést levonni. ez azért olvasatomban nem kicsit problémás.
-
MageRG
addikt
válasz
MCGaiwer #190 üzenetére
Köszönöm hogy már megint figyelmen kívül hagytuk az érveket, amivel nem tudunk mit kezdeni.
1. Elég sokszor lehet hallani hogy rossz a főnököm. És nem a férfi főnököm, mert ez a default.
Én pl. többször hallottam (ha már az anektotikus bizonyítást szeretjük). Vagyis ezzel nem bizonyított semmi.
2. Ha a férfi főnök agresszív, akkor kemény kezű vezető. Ha a női főnök agresszív, akkor *fatal exception*. Mit akar ez a hárpia? - így érthető?Egyébként az tényleg igaz, tyúkólban dolgozni borzalom. De férfi főnök alatt is ugyanúgy fúrják egymást a csajok.
-
MCGaiwer
addikt
1: a rossz hír férfi főnök esetében is rossz hír. Tehát ha egyenlő arányban jók/rosszak a főnökök függetlenül a nemtől, akkor ugyan olyan arányban kellene hallani azt, hogy rossz a férfi főnököm. (abba már bele se megyek, hogy számszerűen sokkal több férfi főnök van, tehát még többet is kellene hallani ezeket)
2: a férfi főnököm utálatos, mert blablabla (ide javarészt beilleszthetünk vmi munkával, teljesítménnyel, hozzáállással kapcsolatos okot)
a női főnököm utálatos, mert blablabla (ide meg a fentiek mellett bekerül, hogy nem tetszik neki a viccem, nem voltam elég kedves vele a múlt héten, challangelni mertem vmi ötletét stb is.) (5 nő között dolgozok, és néha megdöbbenek, milyen apró dolgoknak képesek rohadt nagy segget keríteni és hülyének, idiótának, retardáltnak titulálni más férfi kollégámat) -
MageRG
addikt
Kihagytad hogy:
1. A rossz hírek nagyobb mértékben terjednek ("Képzeld, van egy olyan jó átlagos főnököm!" - volt már ilyen?)
2. Az emberek hajlamosak átsiklani a hagyomános szerepeken ("Az ég kék, a BKV ellenőr bunkó, a főnököm meg utálatos."). Ugyanaz már feltűnik egy nőnél, mert nem hagyományos szerepben van.
3. Racionalizálás ("Biztos azért rossz főnők, mert NŐ.") -
Béééla
őstag
Én vettem a héten két és fél kiló gesztenyét. Felvágtam az elsőt, rohadt volt. Második jó. 15-20 után durván a fele volt kukába való, másik fele ehető. Szerinted miután 100+ gesztenyével végeztem, meglepődtem, hogy a végén ~60% volt jó, és 40% landolt a szemetesben? Nem.
Majd ha jövőre újra sütni támad kedvem, és hasonló eredményt kapok, netán az egész csomagban lesz kettő rossz, vagy fordítva: kettő ehető, meg fogok lepődni? Nem, legfeljebb visszamegyek a piarcra és egyenként lövöm csúzlival a kofa arcába.
Viszont főnökből nem fogyaszt el az ember egy élet alatt néhány százat, ellenben van egy olyan fenomenális képességünk, mely szerint tudunk egymással kommunikálni, és meg tudjuk osztani az élményeinket, így a minta ugyan nem lesz még reprezentatív, de keményen feltornázható olyan szintre, hogy elég pontosan lehessen belőle extrapolálni.
Itt jön képbe a racionalitás, amikor nem azért állítják be rossz főnöknek, mert bedurcizott és nem engedte el Gizikét péntek délután munkaidő előtt műkörmöshöz vagy mert az R2-D2-s pólóban flangáló, Star Wars premier napján véletlen lebetegedő kollégát hétfőn számon kéri, hanem például amikor egy egész iskola szalagavató próba miatt gyakorlatilag nem tart tanítást (komplett évfolyam táncol, eggyel alatta díszít-szervez-műsort próbál, ezért a többi diák otthon maradhat) behívják azokat a tanárokat is három órára malmozni, akiknek aznapra SEMMI dolguk (hiszen otthon nem lehet pizsiben dolgozatot javítani vagy készülni), vagy mert a kedveltjei és a többiek között notóriusan és látványosan különbséget tesz (esetleg komplett karriert gátol meg azzal, hogy a nem kedvelt nem taníthat olyan tárgyat, amihez ért, hanem kizárólag olyat, aminek köze van hozzá, de utálja, tanárként meg nem egyszerű jó helyről jó helyre kerülni, ennyiből sokkal jobb az IT szektor).
Amikor egyszer egy ilyen diskurzusban nem kerül elő ellenvélemény, elmegy. De amikor számos eset után egyszer se hallani, hogy "képzeld, volt egy nagyszerű női főnököm", akkor az ember joggal könyveli el, hogy valószínű nem jó dolog a női főnök.
Ezek után érthető, ha az ember melóhely keresésekor előnyben részesíti a férfi főnököt, de az már nem, ha csak egy helyre vennék fel és épp nincs munkája, de azt elutasítja mert "nemá, nő nekem ne dirigáljon". -
Chaser
legenda
Örülök neki, hogy te is tudod ki hol dolgozott mennyi nővel és mennyi ideig....
Nyilván kell szubjektív véleménynek lenni, ami nem zárja ki azt hogy egyben objektív is. Szted fail, sztem meg van elég tapasztalatom ilyen téren, ami lehet másnak nem objektív, nekem az. Ettől függetlenül nem általánosítok.
-
MrSealRD
veterán
A nagy felfedezők/feltalálók/tudósok szerinted mit elemeztek? Empirikus úton jutottak el az olyan alapvetésekig, amiket ma tényként fogadunk el. Persze ehhez az is kellett, hogy a megfelelő módon alátámasztva tényként lehessen kezelni ezeket... Egyáltalán nem arról van szó, hogy én most a nagy koponyákhoz hasonlítanék bárkit a fórumról. Mindössze arra szeretnék rámutatni, hogy bár egy ember egyetlen tapasztalaton alapuló állítása csupán egy adat a nagy halmazból, de ha már jön X ember a hasonló (szubjektív) tapasztalatával, ami már arányaiban sem elhanyagolható mennyiség akkor minimum érdemes figyelembe venni. Még ha nem is fogadod el mert te éppen a másik halmazban vagy egy más típusú tapasztalatod miatt... De egyébként nyugodtan leírhatod te is, hogy milyen ezzel ellentétes tapasztalatod van és akkor kicsit többet adsz hozzá mint üres kötekedést.
-
dabadab
titán
"Most nem azért, de ha valaki tapasztal valamit az akkor hülyeség?"
A logikus, analitikus gondolkozás csúcsteljesítménye a tudományos módszertan - ha már mindenki logikusan és analitikusan gondolkozó férfi, akkor ezt azért illene ismerni legalább alapszinten és akkor nem kellene ilyen kérdéseket feltenned. A rövid válasz meg az, hogy néhány random, szubjektíven megélt egyéni tapasztalat teljes mértékben alkalmatlan arra, hogy abból bármiféle általános következtetést le lehessen vonni.
-
Chaser
legenda
Most nem azért, de ha valaki tapasztal valamit az akkor hülyeség? Nyilván szubjektíven tapasztalod meg...én is tapasztaltam ilyen dolgokat, meg gondolom elég sokan. Kis cégtől multiig....fiatalabb nőtől idősebbig. Vannak kivételek persze ahogy minden területen. A reakciód is egy szép illusztráció...
-
dabadab
titán
válasz
Dr. Akula #178 üzenetére
Igen, mindjárt gondoltam, hogy logikusan gondolkodó férfiként pár teljesen szubjektíven megélt élményből vonsz le általános következtetéseket. Ennél jobb illusztrációját annak, hogy miért beszélsz zöldségeket, nem is találhattam volna
Egyébként a rendes kutatások alapján úgy tűnik, hogy a homo sapiens alapvetően érzelmi alapon hoz döntéseket: [link]
-
bambano
titán
"Az elmúlt évek egyik leghasznosabb, legtöbb releváns információt kínáló felsőoktatási projektje lett a Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR), mely folyamatosan monitorozza a végzett hallgatók pályáját" nem ártana az első paragrafusban olvasható állításokat alátámasztani valamivel.
megpróbáltam utánanézni, hogy mi ez a dpr, amit eddig találtam, az alapján ezek a következtetések nem vonhatók le, amiről a poszt szól.
-
azbest
félisten
válasz
Kékes525 #173 üzenetére
"Unokát ő nem szült, nem tudjuk, hogy azt hogyan kell szülnie."
Előre bocs a, ha vulgáris leszek, nagyon egyszerű. Ha egy nő a fiának szül gyereket, akkor ő nem csak anya, hanem egyben a nagymamája is. Persze a mi társadalmunkban ez nem elfogadott, nem tudom a Kövér hogyan gondolja
-
válasz
fordfairlane #118 üzenetére
És biztos hogy ez a legjobb megoldás? Milyen megoldást akarunk? Ami csak nekünk jó, vagy mindenkinek jó? Mindig lehet találni más megoldást, csak akarni kell.
-
azbest
félisten
hmm, érdekes mellé nézni a matematikust is, ott nincs olyan nagy különbség a nemek közt első blikkre (bsc, msc szinten, de doktorinál már jobban elválnak). Az informatika sok iránya és tartalma ma már egyre messzebb kerül a matematikától, már hogy csak egy töredéke az ami matekosabb.
Valamiért az én fejemben úgy él, hogy régebben sokan jöttek fizika és matematika irányból infó területre. Mondjuk a magyar képzés még mindig inkább matematikus felé húz, de lehet nyugatabbra gyakorlatiasabb.
hmm, fizikusok közt viszont szintén kevesebb sokkal a nő [link]
-
azbest
félisten
A diagram kapcsán: a nők aránya lehet azért csökkent, mert megváltozott a munka jellege? Úgy értem, hogy sok régebbi videóban, amik még a régi nagygépes rendszerekről szóltak, ott sok nőt lehetett látni operátorként (akár lyukszalag adagolóként). A mai feladatok között ez nem annyira van meg, vagy fizikai - szerelgetős terület, vagy sokkal elvontabb terület.
Másrészt, manapság is sok nő dolgozik például a szerverek / gépek összeszerelő üzemeiben. Régen lehet ők is informatikusnak számítottak volna.
-
azbest
félisten
válasz
Cathfaern #143 üzenetére
Arra kíváncsi lennék, hogy az itthoni statisztika és mondjuk egy nyugati statisztika adatait nézve hol rosszabbak a mutatók. Nálunk, ahol sokaknak két fizetésből is nehéz eltartani a családot, feltételezem, hogy rosszabb helyzetben vannak a nő / családok, mint ott ahol tudnak fizetni segítőket (bébiszitter, házvezető)...
Egyébként úgy tűnik, hogy a jobb életszínvonal mellett jellemzőbb, hogy a nő háztartást vezet. Csak ott nem a napi robotot jelenti ez, hanem ügyintézést, társadalmi élet szervezését. Attól még lehet mellette fizetett segítség is. Persze lehet naiv vagyok és lehet tévedek, mert sok mindent csak a médiából és a tévéből látok.
-
MrSealRD
veterán
válasz
MCGaiwer #162 üzenetére
Az a probléma, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítasz jelentéktelen dolgoknak, és azt hiszed abból áll az élet, meg a mindennapok... El tudom fogadni, hogy másnak kihagyhatatlan egy semmitmondó beszélgetés valami agyatlannal... De szeretném ha elfogadnád, hogy más embereknek ez nem létszükséglete. Köszi.
-
MageRG
addikt
"...bár ki mit ért rajta..."
Nem ez volt a kérdés. Attól hogy 30 oldalas menüt kapsz, még választhatsz ugyanúgy marhapörköltet.
MCGaiwer kolléga azért félrevezető, mert a svédasztalnál nincs korlátozva a mennyiség.Egyébként ez eléggé a személyes felelősség vs. paternalista társadalom/állam dolog.
-
MrSealRD
veterán
(#153) Tel Elek : Ez megint olyan dolog, hogy mindenkinek más jön be... Ha nagyon egyszerűen akarom megfogalmazni. Nem a polc törölgetéséről szól a történet. De ebbe nem akarok belemenni, mert nem kapcsolódik a téma. A lényeg az, hogy ha tényleg rendesen csinálják, akkor szervezés, odafigyelés, előrelátás, kell ami szellemileg és fizikailag is megterhelő
(#155) Cathfaern :
így oké.
(#157) MCGaiwer : Légyszíves ne. Komolyan. Megkérlek rá, hogy ne írj le badarságokat, csak azért mert szerinted úgy van. Az arány nem biztos, hogy így van. Az meg, hogy nincs mit csinálnia, azt meg nem tudom honnan szeded... Nálatok ez a minta otthon, vagy mi?
-
Ghoosty
őstag
válasz
MCGaiwer #151 üzenetére
Pedig ha egy nemre vonatkozó tendenciát akarsz bizonyítani, elkerülhetetlen, hogy megnézd a másik nem alakulását is, mert anélkül nem sokat ér, mert valószínűleg nemtől független esemény okozza.
Drogfogyasztásra most gyorsan csak 90-es évek közepétől találtam statisztikát ott kétszer annyi férfi drogozott, mint nő és az arány nem változott 2008-ig, amíg a tanulmány tart. [link] (37. oldal.) Szóval drogfogyasztás se növekedett Magyarországon gyorsabban a nők körében.
Az alap feltevés, hogy kevesebb választási lehetőségnél boldogabb legyen valaki, az létező jelenség. Nem ismerem az arányt, de sok esetbe belefutok. Egyik extérém eset: szülői értekezleten az anyuka közölte, hogy ne legyen 2 féle menü csak 1, mert az ő gyereke nem tud választani.
(#154) MageRG
Nem kell retardált óvodásnak lenni, (bár ki mit ért rajta) sok eset van, mikor all inclusive szállodában megy pár ember és nem bír magával, túlzabálja magát és egész nyaralás alatt rosszul van.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
MrSealRD #152 üzenetére
Jogos, rosszul írtam. Jobb megfogalmazás lett volna az, hogy:
"De biztos van olyan is, aki megőrülne ha az egész napját gyereknevelés és háztartásvezetés tenné ki, és nem dolgozhatna munkahelyen, nem építhetne karriert vagy nem vihetne vállalkozást, mert ez a társadalmi elvárás." -
MageRG
addikt
válasz
MCGaiwer #144 üzenetére
"...pakolsz minden szart a tányérra, aztán a végén meg elcseszed a gyomrod..."
Az emberek nem retardált ovodások, csak ha annak kezeled őket.A felmérésed légy szíves linkeld. Nagyon remélem nem csak Mo.-ról van szó.
Az öngyi/drog/depi dolgot meg jó lenne a férfiak arányainak összehasonlításában is vizsgálni. -
törölt tag
válasz
MrSealRD #152 üzenetére
Én a környezetemben pont azt látom, hogy aki a "háztartásbeli" életstílust választja, az hosszú távon belerogy. Nem találkozik emberekkel, keveset beszélget, szocializálódik másokkal, nincs meg az állandó pörgés., kicsit céltalanná válik az élete és magányos lesz. A polc törölgetésébe is bele lehet ám hülyülni attól függetlenül hogy kemény munka...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Cathfaern #143 üzenetére
De biztos van olyan is, aki megőrülne ha csak otthon kéne ülnie egész nap, és nem dolgozhatna, mert ez a társadalmi elvárás.
Várjunk, várjunk! Ezzel ugye nem ezt akarod sugallni, hogy aki "otthon ül" az nem csinál semmit? Mert attól, hogy nem kell kimenni a lakásból, még lehet dolgozni. És most még csak nem is a home office-ra gondolok. Ha egy nő rendesen viszi a háztartást, akkor nem sétagalopp manapság sem...
-
-
fordfairlane
veterán
válasz
Cathfaern #140 üzenetére
A munkavégzés kéne hogy fontos legyen, és a nemek aránya lényegtelen.
Én nem arról írtam, hogy mi kéne hogy legyen, hanem hogy megoldás-e a általad felvázolt megoldás. Én azt írtam, hogy igen, amennyiben megoldja a felmerült problémát. Nem azt, hogy igazságos, nem azt, hogy divatos, hanem hogy ez megoldás. És le merem fogadni, hogy sok munkáltató gyakorlatias lenne, nem pedig mindenféle ideológiák mentén cselekedne.
Kivéve persze, ha a média kereszttüzébe kerül az eset, mert akkor persze meg kell játszani az igazságos gendervitézt, és akkor elképzelhető, hogy a felvázolt helyzetben a munkatársakat rugdosná ki a munkáltató.
-
KERO_SAN
aktív tag
Nem mondják meg mi lehetsz, meg hogy mit illik. Az a véleményük hogy mi az ideális . Ehhez nekik is megvan a joguk. Mint ahogy egy nőnek joga van karriert építeni 50 éves koráig, aztán szülni egy down-szindrómás gyereket.
Őket senki nem szólja meg ezért, akkor fordítva miért jelent ez akkora problémát ? Miért nem lehet valakinek más a véleménye ?
Amúgy, nekem személyes tapasztalatom van ezzel a dologgal: a főnököm egy 3 diplomás nő ( teljesen eltérő területekről, tényleg lenyűgöző ) aki meglátásom szerint sosem áldozta fel a család értékeit a karrierjéért. És nagyon boldognak tűnik ettől a dologtól. Mármint, ettől tűnik boldognak igazán, nem pedig a munkától amit csinál, pedig az se semmi.
-
MCGaiwer
addikt
itt pusztán érzéseket hasonlítanak össze: boldogabbnak érezte-e magát vagy nem. Ha anno 100ból 60 nő mondta, hogy boldog életet él, ma meg 20, akkor még akkor is boldogabbak voltak, ha anno fele azért hazudta, mert ezt várta el tőle a férje. Ez mellett ott van a többi adat, ami exactul mutatja, milyen arányban vannak a boldog nők. Valószínűsítem a boldog nők nem lesznek se öngyilkosok, se depressziósok, és droghoz is kevésbé fordulnak.
lehetőség szűkítés: svédasztal vagy előre válogatott menü. Van egy menü, amit más állít össze neked, de tuti finom, vagy svédasztalról pakolsz minden szart a tányérra, aztán a végén meg elcseszed a gyomrod...
persze nem azt mondom, hogy kevesebb lehetőséggel biztosan boldogabb lesz az ember, csak hát nem olyan egyértelmű ez a helyzet, mint ahogy ezt elképzelitek.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
MCGaiwer #138 üzenetére
"Pedig ha valami, akkor mind a lehetőségeik, az esélyeik, a jogaik, az elfogadottságuk is csak emelkedett azóta."
Ja meg a rájuk terhelt feladatok száma is. Ami nyilván nem okozhat "boldogtalanabbnak mondják magukat, az öngyilkossági ráták emelkednek, a depresszió nő, a drog fogyasztás emelkedik"-etMert ugye régen egyetlen dolguk volt a háztartás vezetése és a gyereknevelés. Manapság emellett elvárás a napi 8 órás munka, és ugyanúgy elvárás a háztartás vezetése és a gyereknevelés. Nagyon kevés olyan párkapcsolat van, ahol mivel már nem a férfi az egyetlen pénzkereső, ezért az otthoni tennivalókat is 50-50%-ban megosztják (figyelem: ez nem azt jelenti, hogy a tányérok felét a nő mosogassa el, a másik felét meg a férfi... ).
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy egy nőnek nem jelentheti a "háztartásibeli" a boldogságot, mert biztos van aki tényleg csak erre vágyna, ehelyett 8 órában dolgoznia is kell. De biztos van olyan is, aki megőrülne ha csak otthon kéne ülnie egész nap, és nem dolgozhatna, mert ez a társadalmi elvárás. -
Agostino
addikt
az informatikát a csajok sokáig lenézték és kis kivételtől eltekintve nem láttak benne fantiziát. addig a férfiakat lekötötte, tanultak, fejlődtek. a nők most váltottak sebességet és álltak neki felzárkózni. amíg kevesebb az össz női létszám az átlagos fizetés is kevesebb lesz. illetve
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
fordfairlane #139 üzenetére
A munkavégzés kéne hogy fontos legyen, és a nemek aránya lényegtelen. De a lényegtelen azt kéne hogy jelentse, hogy mindegy hogy férfi vagy nő, ha jobb dolgozó, őt kell alkalmazni. És az egyenjogúság (egyenlőségről nincs értelme beszélni, azt tényleg csak a szélsőségesek teszik) sem azt kéne hogy jelentse, hogy nem fordul elő olyan eset, hogy van egy nagyon hímsoviniszta, de amúgy produktív csapat, és csak azért is oda kell rakni 2 nőt, hiába egyértelmű, hogy a csapat összes tagjának a fejéből kimegy a vér, és nem lesznek alkalmasak munkára, hanem azt, hogy azért legyen elutasítva mert nem illik a csapatba, és nem azért mert nő. És igen, valahol ezek látszólag nyelvtani finomságok, de a mögöttük lévő elv már sokkal keményebb és fontosabb dolog.
Igazából azt kéne megérteni, hogy a születés alapján történő kategorizálást el kéne már felejteni, és a képességek és teljesítmény alapján kéne kategorizálni az embereket. De ezt sokan képtelenek megérteni, és csak mint a vörös posztó az lebeg a szemük előtt, hogy "nők = férfiak", és hogy ez hülyeség (persze hogy az, szélsőségeseket leszámítva senki se mondott mást). Megjegyzem pontosan emiatt a "Munkahelyen dolgozók X%-a legyen nő" lényegében ugyanúgy sérti a nők (!) egyenjogúságát, mint a "Nőket nem veszünk fel". -
MCGaiwer
addikt
generációktól veszik el a boldog élet lehetőségét.
és ki bizonyította, hogy a jelenlegi mainstream életkép jelenti a "boldog élet lehetőségét"?
Mert bár ezt rengetegen beképzelik, mégis, tanulmányok azt bizonyítják, hogy a világháborúk óta a nők egyre boldogtalanabbnak mondják magukat, az öngyilkossági ráták emelkednek, a depresszió nő, a drog fogyasztás emelkedik. Pedig ha valami, akkor mind a lehetőségeik, az esélyeik, a jogaik, az elfogadottságuk is csak emelkedett azóta. Miért nem kerül elő legalább csak feltételezés szintjén, hogy a jelenlegi nézet esetleg hibás lehet, és tényleg boldogabb életet élhetnének a másik verzióban, csak nem tudnak róla?
-
MageRG
addikt
válasz
KERO_SAN #119 üzenetére
Figyelj, ez nem feminizmus, hanem személyes szabadságjog.
Megmondják mi lehetsz, meg mit illik, és közben generációktól veszik el a boldog élet lehetőségét.
Férfi és nő nem egyenlő. De jogilag lehetnek azok.
Rengeteg szakma van, amit férfiak és nők egyformán el tudnak végezni. Ez az I. vh óta evidens kellene legyen.
Hogy mit csinálhatsz, az szakmai alkalmasságtól kellene függjön, nem a nemedtől, meg hogy bigott tökfejek mit gondolnak az ideális szerepedről a társadalomban.A röhej meg az, hogy az ilyen melldöngető patriarchák is örülnek bezzeg, amikor pl. Polgár Judit vagy Hosszú Katinka öregbíti az ország hírnevét. Csak ők sem jutottak volna odáig, ha nincs meg a lehetőségük.
-
-
törölt tag
Nem hiszem, hogy bárki is legitimmé tenné egy nő megerőszakolását itt a topikban csak azért, mert az áldozat úgy öltözik, ahogy. Ez alól nincs mentség, bestiális dolog és kész.
Viszont azokat a nőket sem értem, akik egy szál semmiben pattannak ki az utcára, aztán jól megsértődnek, amikor valami prosztó nyáladzva méregeti, vagy akár be is szólnak neki, hogy de megdugnálak, szivi. Az ilyen, kihívó öltözködés értelemszerűen ezt váltja ki az alacsonyabb értelmi szinttel megáldott férfitársainkból, szóval tényleg nem tudom, hogy a mini-miniszoknyás, mély dekoltázsos topokban rohangáló nőcik ilyenkor mégis, mire számítanak a megszólások és kieső szemek helyett...
-
MCGaiwer
addikt
válasz
szupermacs #125 üzenetére
mondjuk ez pont nem ilyen. a kecskék sem azért félnek a tigristől, mert az sárga meg csíkos, hanem mert a k****b*szott tigris.
ÉS amúgy igenis van kimutatható korreláció az erőszak áldozatának viselkedése, öltözködése, és az erőszak valószínűsége között, csak éppen a várttól eltérő: a visszahúzódó, csendes, szolidan öltözködő, úgymond "áldozatforma" nőket erőszakolják meg a legnagyobb eséllyel, ugyanis ők mutatnak olyan képet, mint akin uralkodni tud a tettes. Én igazából azt büntetném, aki teljesen elutasítja ezt, ezzel megfosztva nő társait attól, hogy esetleg effektíven védekezzen a bűncselekmény ellen, ezzel pedig veszélybe sodorja őket.
-
válasz
Nyugi, itt a topicban eleg sokan jo ervnek gondoljak ezt is.
-
KERO_SAN
aktív tag
válasz
Ez az elkövetőt nem mentesíti a bűnössége alól. Viszont, az áldozattá válás kockázatát növeli, mint ahogy a tapasztalatok mutatják.
-
MCGaiwer
addikt
válasz
KERO_SAN #121 üzenetére
van 40 kecskénk, majd jön egy tigris a területre., ami hatására a kecskék nem alszanak nyugodtan, és kevesebb tejet adnak. Mi a "jólelkűek" megoldási javaslata? Tanítsuk meg, neveljük át a kecskéket úgy, hogy ne féljenek a tigristől. Mi az értelmes megoldás? Nem engedem oda a tigrist...
-
KERO_SAN
aktív tag
válasz
fordfairlane #118 üzenetére
Az EGY megoldás.
A hatékonysága kérdéses az egyén szempontjából.
-
AusWolf
őstag
válasz
#96349952 #109 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék. Szégyen, hogy manapság nincs poén, amin nem sértődik meg a fél világ, ahelyett, hogy mosolyognánk egy jót magunkon.
Úgy érzem, itt súlyos önértékelési és világképi gondok vannak.
(#108) szupermacs: Hatalmas respect!
Nekem pl. mindig is voltak női haverjaim. Attól, hogy egy ember a másik nemet képviseli, még nem kell szexuális tárgyként látni.
-
KERO_SAN
aktív tag
Nekem csak az a bajom vele, mint a többi, dogmatikus eszmével: képes meglepetésszerű kárt okozni az élet legkülönfélébb területein. Olyan mint a nácizmus... Mennyien de mennyien hittek benne, annak ellenére hogy az emberiség egyik legkárosabb eszméje volt. Annak a rengeteg embernek aki hitt benne, az volt akkor a valóság, és rengeteg borzalomnak kellett ahhoz megtörténnie hogy a társadalomnak kifejlődjön rá az immunitása. Szerintem, a feminizmus is valami hasonló lehet... Egy szükséges rossz, bizonyos szempontból mégis pozitív következményekkel.
Bízzunk benne , hogy a jelenlegi fejlettségi szintünkön a káros hatások nagy részét tudjuk majd kompenzálni. -
fordfairlane
veterán
válasz
Cathfaern #105 üzenetére
Ha jól értem amit írtok, akkor arra, hogy ha egy erősen férfiakból alló társaságban (ugye tipikusan IT jött fel, mint példa) bekerül egy nő, és ettől a férfiak elkezdenek irracionálisan viselkedni, szerintetek az a megoldás, hogy a nőt ki kell rúgni?
Hát ha a kirúgásával megoldódik a probléma, az megoldás. A megoldás az megoldás.
-
szupermacs
veterán
Ha ilyen jellegű cégem lenne, elvárnám, hogy viselkedjen mindenki és azon igyekeznék, hogy egyenlő legyen mindenki. Ha egy nő a férfi munkatársakat kihasználná és a bájaival rávenné őket, hogy elvégezzék a munkáját, akkor beszélnék vele és összehívnék mindenkit, mit-hogyan-merre. Minden beosztott végezze a saját munkáját és munka után csináljanak azt amit csak akarnak. Egy vezető dolga, hogy vezesse a céget és azt jó irányba tegye.
Nem hiszem, hogy a nők kirekesztése a legjobb lépés, mert annak semmi értelme. Ilyen esetben nem egy nőt kellene alkalmazni, hanem többet, hogy megtanuljanak együtt dolgozni. Ezt persze minél hamarabb kellene, hogy ne alakuljon ki az a véglény, ami legtöbbször az építőiparban, hogy meglátnak egy formás idomot és fütyülnek meg a töküket vakarják.(#115) Porthoszx: Akkor a megoldás, hogy el kell távolítani azt/azokat akik "nemi kisebbségben" vannak egy munkahelyen?
-
törölt tag
válasz
szupermacs #108 üzenetére
"Nem tudom, hogy ez az IT szektorban miért ennyire nyögvenyelős"
Mert az IT kökemény racionalitáson és logikán alapul de abból is a keményebb fajta (pl. a programozás tök logikus, de olyan logikája van amit ha elkezdenél elmagyarázni egy nőnek, a 99% azonnal agyf@szt kapna).
A másik fele meg a dolognak, hogyha beraksz egy full férfiakból álló csapatba egy jól kinéző nőt, akkor ott garantált hogy problémák lesznek. És valószinübb hogy a nőt rúgják ki mint hogy az összes férfi kollégát.
Megjegyzem ez fordítva is müködik, amikor sok nő közé bekerül egy jóképü férfi (tipikusan iskola/tanári kar) na ott meg a nők kezdenek olyan gyilkolászásba egymás közt hogy ihaj... Pillanatok alatt lek.rvázzák egymást mert valamelyik épp együtt ebédelt a férfi kollégájával, ha ne adj isten férje is van, akkor már megy is a pletyka hogy biztos összeszüri a levet az új férfi kollégával...
-
törölt tag
"Az a baj, hogy az egyenjogúság és ennek okainak bizonyítása elméleti síkon létezik, bizonyíthatatlan, nem úgy mint egy fizikai dolgok."
Pedig igazából ezt tök egyszerü bizonyitani.
Egyforma-e egy nő és egy férfi? Ha férfi vagy és már láttál meztelen nőt, akkor elég egyszerü belátni hogy nem
Ha pedig egy kicsit mélyebben is megvizsgáljuk a dolgot, akkor a biológusok elég sok különbséget tudnak mondani, olyannyira hogy a gyógyszergyárak is külön tesztelik férfiakra, nőkre, terhes nőkre stb a gyógyszereiket.És nem csak a külső jegyek eltérőek, hanem a hormonrendszer, immunrendszer és az idegrendszer(!) is.
Tehát egy férfi és egy nő soha nem lehet mindenbe egyenjogú bármennyire is ezt szeretnék a feministák. Minden erre irányuló kisérlet alapból bukás, maximum olyan jó dolgokat lehet elérni, mint hogy a nők elhiszik hogy majd ők 50 évesen is tudnak szülni ha egyáltalán.
A valóság meg az hogy vannak amikben a nők jobban, vannak amikben a férfiak és k.rvára nem azt kéne erőltetni hogy a nők informatikusok legyenek a férfiak meg ovóbácsik, hanem hogy mindenki azt csinálja amiben jó!
-
MCGaiwer
addikt
válasz
a meglévő szervezethez kell felvenni az egyént, nem pedig az új egyénhez alakítani a meglévő szervezetet...
ezért is nevetséges az "azonos munkáért azonos bér", mivel szinte lehetetten azonos munkát végezni. milyen érdekes, mindig csak azokban a szakmákban jön elő ez a baromság, ahol a teljesítmény tényszerűen nem mérhető közvetlenül. Még ugyan az az ember 1 munkahetében is komoly eltérések lehetnek az egyes napok viszonylatában, nem hogy két különböző személyében. -
Chaser
legenda
válasz
Megint más egy társaság, meg ha össze vagy zárva valakivel x órán át. Te tudod kezelni, sokan nem. Én ha ilyen jellegű cégem lenne nem barkóbáznék azon ki hogy kezelné, nem vennék fel egy vonzó nőt és kész. Dolgoztam már pár helyen, láttam ezt-azt mondjuk így
-
törölt tag
A 101-es és 102-es hozzászólás logikai vagy érzelmi megfontolásokból lett törölve?
-
szupermacs
veterán
válasz
Cathfaern #105 üzenetére
Pontosan erre gondolnak.
Nem hajlandóak megtanulni viselkedni egy nővel és nem is tudnak, ezért ő a hibás egy munkahelyen. Nem tudom, hogy ez az IT szektorban miért ennyire nyögvenyelős, de én pl. egy olyan helyre kerültem be dolgozni, ahol csak nők vannak. Nem okoz gondot senkinek, mert az iskola alatt is voltak lány osztálytársaim és tudtam, hogyan kell viszonyulni hozzájuk. Lehet uralkodni a primitív ösztönökön és nem kell minden nőben a csak a lyukat látni (ahogy ezt itt többen előadják).
Kíváncsi vagyok, hogy az ilyen emberek ha elmennek egy társaságba, akkor mit csinálnak, ha nő is van ott. Főleg, ha az nem a feleségük/párjuk. -
Cathfaern
nagyúr
Többen is felhozták ezt, szóval nem akarok senkinek se választ nyomni, de:
Ha jól értem amit írtok, akkor arra, hogy ha egy erősen férfiakból alló társaságban (ugye tipikusan IT jött fel, mint példa) bekerül egy nő, és ettől a férfiak elkezdenek irracionálisan viselkedni, szerintetek az a megoldás, hogy a nőt ki kell rúgni? (vagy fel se kell venni?) -
AusWolf
őstag
Én ezt az egyetemi tanáraimon érzékelem. A női profok csapongóbbak az előadásaik során, hajlamosabbak előre nem látható módon változtatni a tanmeneten, és emiatt általában nehezebb készülni az óráikra, még ha a tananyag könnyű is. Van egy férfi tanárom, akiről kb. mindenki tudja, hogy homoszexuális. A fent leírtak rá is jellemzőek, sőt! Persze ez mind nagyívű általánosítás, kéretik annak megfelelően kezelni.
(#101) El Nano: Sírok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest