Új hozzászólás Aktív témák

• Béééla

őstag

válasz MageRG #189 üzenetére

Kihagytad hogy:
    1. A rossz hírek nagyobb mértékben terjednek

Nézz be tetszőleges WP, Droid vagy iPhone topikba, mindháromban mindig van olyan, aki védelmébe veszi valamelyiket, amikor szardobálás megy. Egy beszélgetésben szerintem előkerül általában ellenvélemény is, amennyiben nem fizetett politikai "vita"műsor, amiben a műsorvezető segítségével jól megveregetik egymás vállát az egy oldalon ülők ellentábor nélkül. A negatív tényleg jobban megmarad, de itt a topikban látottak alapján se láttam még sok jót.

2. Az emberek hajlamosak átsiklani a hagyomános szerepeken ("Az ég kék, a BKV ellenőr bunkó, a főnököm meg utálatos."
    De jó, mert nekem eddig túlnyomó részben jó arcok voltak.

3. Racionalizálás ("Biztos azért rossz főnők, mert NŐ.")
    Pont erről volt szó: nem azért rossz főnök mert nő, hanem mert teljesen idióta, értelmetlen döntéseket hozott, plusz személyes preferencia alapján osztotta az érdemeket. Jó lett volna végig elolvasni...

@blackrulz
    "de keményen feltornázható olyan szintre, hogy elég pontosan lehessen belőle extrapolálni."
    na várjál. belátod hogy nem reprezentatív szeletét nézed a halmaznak, aztán megpróbálod megerőszakolni, hogy dehát ha extrapolálod akkor igaz?

Ájájáj... Feltornázható! Kettőből tényleg nem érdemes messzemenő következtetést levonni, de mint említettem, mások tapasztalatának átvételével azért jelentős minta szerezhető!

hány női vezetőről van ilyen jellegű elfogulatlan információd pl neked?
    Nincs elfogulatlan véleményem, mivel egy közvetett főnöknőm volt eddig, és ÖSSZESEN hármat tudok összeszedni ismerősi körből. Ugyan mindháromra panaszkodtak, de három teljesen eltérő okból, így még azt se tudom mondani, hogy van egy női főnökre jellemző tulajdonság azon kívül, hogy nő... Mellesleg mutasd meg kérlek, hol fikáztam a női főnökök összességét, csak a békesség kedvéért :)

@emvy
    En mar tobb tizezer emberrel talalkoztam, es nagyreszuk feher, europai. Majdnem mindenkinek volt mit ennie, es normalis ruhakban jar. Ebbol fakadoan biztos vagyok benne, hogy a vilagon majdnem mindenki europai, feher, es nem nyomorog.
    Rengeteg konnektorral találkoztam, és eddig gyakorlatilag mindben volt 230V AC villany, és egy-egy volt olyan, amiből semmi nem jött ki, mégse dugom bele a százas szöget kulcstartónak egyikbe se abba bízva, hogy "biztos csak rossz volt a minta"...

Új hozzászólás Aktív témák