Új hozzászólás Aktív témák

• Béééla

őstag

válasz dabadab #183 üzenetére

Én vettem a héten két és fél kiló gesztenyét. Felvágtam az elsőt, rohadt volt. Második jó. 15-20 után durván a fele volt kukába való, másik fele ehető. Szerinted miután 100+ gesztenyével végeztem, meglepődtem, hogy a végén ~60% volt jó, és 40% landolt a szemetesben? Nem.

Majd ha jövőre újra sütni támad kedvem, és hasonló eredményt kapok, netán az egész csomagban lesz kettő rossz, vagy fordítva: kettő ehető, meg fogok lepődni? Nem, legfeljebb visszamegyek a piarcra és egyenként lövöm csúzlival a kofa arcába.

Viszont főnökből nem fogyaszt el az ember egy élet alatt néhány százat, ellenben van egy olyan fenomenális képességünk, mely szerint tudunk egymással kommunikálni, és meg tudjuk osztani az élményeinket, így a minta ugyan nem lesz még reprezentatív, de keményen feltornázható olyan szintre, hogy elég pontosan lehessen belőle extrapolálni.
    Itt jön képbe a racionalitás, amikor nem azért állítják be rossz főnöknek, mert bedurcizott és nem engedte el Gizikét péntek délután munkaidő előtt műkörmöshöz vagy mert az R2-D2-s pólóban flangáló, Star Wars premier napján véletlen lebetegedő kollégát hétfőn számon kéri, hanem például amikor egy egész iskola szalagavató próba miatt gyakorlatilag nem tart tanítást (komplett évfolyam táncol, eggyel alatta díszít-szervez-műsort próbál, ezért a többi diák otthon maradhat) behívják azokat a tanárokat is három órára malmozni, akiknek aznapra SEMMI dolguk (hiszen otthon nem lehet pizsiben dolgozatot javítani vagy készülni), vagy mert a kedveltjei és a többiek között notóriusan és látványosan különbséget tesz (esetleg komplett karriert gátol meg azzal, hogy a nem kedvelt nem taníthat olyan tárgyat, amihez ért, hanem kizárólag olyat, aminek köze van hozzá, de utálja, tanárként meg nem egyszerű jó helyről jó helyre kerülni, ennyiből sokkal jobb az IT szektor).
    Amikor egyszer egy ilyen diskurzusban nem kerül elő ellenvélemény, elmegy. De amikor számos eset után egyszer se hallani, hogy "képzeld, volt egy nagyszerű női főnököm", akkor az ember joggal könyveli el, hogy valószínű nem jó dolog a női főnök.
    Ezek után érthető, ha az ember melóhely keresésekor előnyben részesíti a férfi főnököt, de az már nem, ha csak egy helyre vennék fel és épp nincs munkája, de azt elutasítja mert "nemá, nő nekem ne dirigáljon".

Új hozzászólás Aktív témák