- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- RAM topik
- Milyen egeret válasszak?
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Cathfaern
üzenetére
Arra kíváncsi lennék, hogy az itthoni statisztika és mondjuk egy nyugati statisztika adatait nézve hol rosszabbak a mutatók. Nálunk, ahol sokaknak két fizetésből is nehéz eltartani a családot, feltételezem, hogy rosszabb helyzetben vannak a nő / családok, mint ott ahol tudnak fizetni segítőket (bébiszitter, házvezető)...
Egyébként úgy tűnik, hogy a jobb életszínvonal mellett jellemzőbb, hogy a nő háztartást vezet. Csak ott nem a napi robotot jelenti ez, hanem ügyintézést, társadalmi élet szervezését. Attól még lehet mellette fizetett segítség is. Persze lehet naiv vagyok és lehet tévedek, mert sok mindent csak a médiából és a tévéből látok.
-
válasz
Cathfaern
üzenetére
De biztos van olyan is, aki megőrülne ha csak otthon kéne ülnie egész nap, és nem dolgozhatna, mert ez a társadalmi elvárás.
Várjunk, várjunk! Ezzel ugye nem ezt akarod sugallni, hogy aki "otthon ül" az nem csinál semmit? Mert attól, hogy nem kell kimenni a lakásból, még lehet dolgozni. És most még csak nem is a home office-ra gondolok. Ha egy nő rendesen viszi a háztartást, akkor nem sétagalopp manapság sem...
-
fordfairlane
veterán
válasz
Cathfaern
üzenetére
A munkavégzés kéne hogy fontos legyen, és a nemek aránya lényegtelen.
Én nem arról írtam, hogy mi kéne hogy legyen, hanem hogy megoldás-e a általad felvázolt megoldás. Én azt írtam, hogy igen, amennyiben megoldja a felmerült problémát. Nem azt, hogy igazságos, nem azt, hogy divatos, hanem hogy ez megoldás. És le merem fogadni, hogy sok munkáltató gyakorlatias lenne, nem pedig mindenféle ideológiák mentén cselekedne.
Kivéve persze, ha a média kereszttüzébe kerül az eset, mert akkor persze meg kell játszani az igazságos gendervitézt, és akkor elképzelhető, hogy a felvázolt helyzetben a munkatársakat rugdosná ki a munkáltató.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Cathfaern
üzenetére
Ha jól értem amit írtok, akkor arra, hogy ha egy erősen férfiakból alló társaságban (ugye tipikusan IT jött fel, mint példa) bekerül egy nő, és ettől a férfiak elkezdenek irracionálisan viselkedni, szerintetek az a megoldás, hogy a nőt ki kell rúgni?
Hát ha a kirúgásával megoldódik a probléma, az megoldás. A megoldás az megoldás.
-
szupermacs
veterán
válasz
Cathfaern
üzenetére
Pontosan erre gondolnak.
Nem hajlandóak megtanulni viselkedni egy nővel és nem is tudnak, ezért ő a hibás egy munkahelyen. Nem tudom, hogy ez az IT szektorban miért ennyire nyögvenyelős, de én pl. egy olyan helyre kerültem be dolgozni, ahol csak nők vannak. Nem okoz gondot senkinek, mert az iskola alatt is voltak lány osztálytársaim és tudtam, hogyan kell viszonyulni hozzájuk. Lehet uralkodni a primitív ösztönökön és nem kell minden nőben a csak a lyukat látni (ahogy ezt itt többen előadják).
Kíváncsi vagyok, hogy az ilyen emberek ha elmennek egy társaságba, akkor mit csinálnak, ha nő is van ott. Főleg, ha az nem a feleségük/párjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ingatlanos topic!
- Cudy routerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! LENOVO ThinkCentre M800 - i7, 8GB/120GB
- Felújított Samsung Galaxy s22 ultra 12/256
- RTX 4070 ti I Ryzen 5 7600X I 2x16gb ddr5 6000mHz
- LAST MINUTE KARÁCSONY! 2 egyforma i7 GAMER GÉP! Ingyenes SOS kiszállítás (Bp.) !!!
- Asus ROG Zephyrus G16 Intel Core Ultra 9 185H/RTX 4060/16GB DDR5/1TB SSD eladó NÁLAM A LEGOLCSÓBBAN!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 12 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest