Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Utólag visszaolvasva sejtettem, hogy erre fogsz reagálni mert ez a gyenge pont... Bár én az "együnk szart mert 20 millió légy nem tévedhet" szóvirágra számítottam...
Nem is állítottam, hogy ha valamit sokan állítanak akkor az igaz. De a tőlem idézett mondat végén ez ott is van. Csak azt mondtam, hogy "érdemes figyelembe venni". Klasszikus "Lehet benne valami.". Nem mindenből lesz világigazság, de minden ugyanabból a helyzetből indul ki....Valami kis dologból indul el.
-
Chaser
legenda
Segíts már nekem kérlek, abban hol az érzelmi alap, ha egy nő úgy választ embereket akiket "bír", nem pedig azt nézi adott munkára mi a legmegfelelőbb felállás, az mért is érzelmi. Nyilván szubjektíven éltem meg a tapasztalataimat, de ott volt mellett az objektív rész is amit én tudok. Egy eset a kismillióból...és egy szóval nem mondtam, hogy ugyanez férfiakra nem lenne igaz. De arányait tekintve amiket eddig tapasztaltam nőknél az érzelmi alapú döntés nagyságrendekkel nagyobb. Nem próbálok bizonygatni semmit...ezek tények, csak elegendő mennyiségű nő közt kell dolgozni. Te meg nem így látod, nem kell hogy egyezzen a véleményünk.
-
Béééla
őstag
Én vettem a héten két és fél kiló gesztenyét. Felvágtam az elsőt, rohadt volt. Második jó. 15-20 után durván a fele volt kukába való, másik fele ehető. Szerinted miután 100+ gesztenyével végeztem, meglepődtem, hogy a végén ~60% volt jó, és 40% landolt a szemetesben? Nem.
Majd ha jövőre újra sütni támad kedvem, és hasonló eredményt kapok, netán az egész csomagban lesz kettő rossz, vagy fordítva: kettő ehető, meg fogok lepődni? Nem, legfeljebb visszamegyek a piarcra és egyenként lövöm csúzlival a kofa arcába.
Viszont főnökből nem fogyaszt el az ember egy élet alatt néhány százat, ellenben van egy olyan fenomenális képességünk, mely szerint tudunk egymással kommunikálni, és meg tudjuk osztani az élményeinket, így a minta ugyan nem lesz még reprezentatív, de keményen feltornázható olyan szintre, hogy elég pontosan lehessen belőle extrapolálni.
Itt jön képbe a racionalitás, amikor nem azért állítják be rossz főnöknek, mert bedurcizott és nem engedte el Gizikét péntek délután munkaidő előtt műkörmöshöz vagy mert az R2-D2-s pólóban flangáló, Star Wars premier napján véletlen lebetegedő kollégát hétfőn számon kéri, hanem például amikor egy egész iskola szalagavató próba miatt gyakorlatilag nem tart tanítást (komplett évfolyam táncol, eggyel alatta díszít-szervez-műsort próbál, ezért a többi diák otthon maradhat) behívják azokat a tanárokat is három órára malmozni, akiknek aznapra SEMMI dolguk (hiszen otthon nem lehet pizsiben dolgozatot javítani vagy készülni), vagy mert a kedveltjei és a többiek között notóriusan és látványosan különbséget tesz (esetleg komplett karriert gátol meg azzal, hogy a nem kedvelt nem taníthat olyan tárgyat, amihez ért, hanem kizárólag olyat, aminek köze van hozzá, de utálja, tanárként meg nem egyszerű jó helyről jó helyre kerülni, ennyiből sokkal jobb az IT szektor).
Amikor egyszer egy ilyen diskurzusban nem kerül elő ellenvélemény, elmegy. De amikor számos eset után egyszer se hallani, hogy "képzeld, volt egy nagyszerű női főnököm", akkor az ember joggal könyveli el, hogy valószínű nem jó dolog a női főnök.
Ezek után érthető, ha az ember melóhely keresésekor előnyben részesíti a férfi főnököt, de az már nem, ha csak egy helyre vennék fel és épp nincs munkája, de azt elutasítja mert "nemá, nő nekem ne dirigáljon". -
MrSealRD
veterán
A nagy felfedezők/feltalálók/tudósok szerinted mit elemeztek? Empirikus úton jutottak el az olyan alapvetésekig, amiket ma tényként fogadunk el. Persze ehhez az is kellett, hogy a megfelelő módon alátámasztva tényként lehessen kezelni ezeket... Egyáltalán nem arról van szó, hogy én most a nagy koponyákhoz hasonlítanék bárkit a fórumról. Mindössze arra szeretnék rámutatni, hogy bár egy ember egyetlen tapasztalaton alapuló állítása csupán egy adat a nagy halmazból, de ha már jön X ember a hasonló (szubjektív) tapasztalatával, ami már arányaiban sem elhanyagolható mennyiség akkor minimum érdemes figyelembe venni. Még ha nem is fogadod el mert te éppen a másik halmazban vagy egy más típusú tapasztalatod miatt... De egyébként nyugodtan leírhatod te is, hogy milyen ezzel ellentétes tapasztalatod van és akkor kicsit többet adsz hozzá mint üres kötekedést.
-
Chaser
legenda
Most nem azért, de ha valaki tapasztal valamit az akkor hülyeség? Nyilván szubjektíven tapasztalod meg...én is tapasztaltam ilyen dolgokat, meg gondolom elég sokan. Kis cégtől multiig....fiatalabb nőtől idősebbig. Vannak kivételek persze ahogy minden területen. A reakciód is egy szép illusztráció...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest