- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Relatíve kompakt, "platinás" tápszörnyekkel gyarapodott az ASUS kínálata
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Béééla
őstag
Kihagytad hogy:
1. A rossz hírek nagyobb mértékben terjednek
Nézz be tetszőleges WP, Droid vagy iPhone topikba, mindháromban mindig van olyan, aki védelmébe veszi valamelyiket, amikor szardobálás megy. Egy beszélgetésben szerintem előkerül általában ellenvélemény is, amennyiben nem fizetett politikai "vita"műsor, amiben a műsorvezető segítségével jól megveregetik egymás vállát az egy oldalon ülők ellentábor nélkül. A negatív tényleg jobban megmarad, de itt a topikban látottak alapján se láttam még sok jót.2. Az emberek hajlamosak átsiklani a hagyomános szerepeken ("Az ég kék, a BKV ellenőr bunkó, a főnököm meg utálatos."
De jó, mert nekem eddig túlnyomó részben jó arcok voltak.3. Racionalizálás ("Biztos azért rossz főnők, mert NŐ.")
Pont erről volt szó: nem azért rossz főnök mert nő, hanem mert teljesen idióta, értelmetlen döntéseket hozott, plusz személyes preferencia alapján osztotta az érdemeket. Jó lett volna végig elolvasni...@blackrulz
"de keményen feltornázható olyan szintre, hogy elég pontosan lehessen belőle extrapolálni."
na várjál. belátod hogy nem reprezentatív szeletét nézed a halmaznak, aztán megpróbálod megerőszakolni, hogy dehát ha extrapolálod akkor igaz?Ájájáj... Feltornázható! Kettőből tényleg nem érdemes messzemenő következtetést levonni, de mint említettem, mások tapasztalatának átvételével azért jelentős minta szerezhető!
hány női vezetőről van ilyen jellegű elfogulatlan információd pl neked?
Nincs elfogulatlan véleményem, mivel egy közvetett főnöknőm volt eddig, és ÖSSZESEN hármat tudok összeszedni ismerősi körből. Ugyan mindháromra panaszkodtak, de három teljesen eltérő okból, így még azt se tudom mondani, hogy van egy női főnökre jellemző tulajdonság azon kívül, hogy nő... Mellesleg mutasd meg kérlek, hol fikáztam a női főnökök összességét, csak a békesség kedvéért@emvy
En mar tobb tizezer emberrel talalkoztam, es nagyreszuk feher, europai. Majdnem mindenkinek volt mit ennie, es normalis ruhakban jar. Ebbol fakadoan biztos vagyok benne, hogy a vilagon majdnem mindenki europai, feher, es nem nyomorog.
Rengeteg konnektorral találkoztam, és eddig gyakorlatilag mindben volt 230V AC villany, és egy-egy volt olyan, amiből semmi nem jött ki, mégse dugom bele a százas szöget kulcstartónak egyikbe se abba bízva, hogy "biztos csak rossz volt a minta"... -
MCGaiwer
addikt
1: a rossz hír férfi főnök esetében is rossz hír. Tehát ha egyenlő arányban jók/rosszak a főnökök függetlenül a nemtől, akkor ugyan olyan arányban kellene hallani azt, hogy rossz a férfi főnököm. (abba már bele se megyek, hogy számszerűen sokkal több férfi főnök van, tehát még többet is kellene hallani ezeket)
2: a férfi főnököm utálatos, mert blablabla (ide javarészt beilleszthetünk vmi munkával, teljesítménnyel, hozzáállással kapcsolatos okot)
a női főnököm utálatos, mert blablabla (ide meg a fentiek mellett bekerül, hogy nem tetszik neki a viccem, nem voltam elég kedves vele a múlt héten, challangelni mertem vmi ötletét stb is.) (5 nő között dolgozok, és néha megdöbbenek, milyen apró dolgoknak képesek rohadt nagy segget keríteni és hülyének, idiótának, retardáltnak titulálni más férfi kollégámat) -
KERO_SAN
aktív tag
Nem mondják meg mi lehetsz, meg hogy mit illik. Az a véleményük hogy mi az ideális . Ehhez nekik is megvan a joguk. Mint ahogy egy nőnek joga van karriert építeni 50 éves koráig, aztán szülni egy down-szindrómás gyereket.
Őket senki nem szólja meg ezért, akkor fordítva miért jelent ez akkora problémát ? Miért nem lehet valakinek más a véleménye ?
Amúgy, nekem személyes tapasztalatom van ezzel a dologgal: a főnököm egy 3 diplomás nő ( teljesen eltérő területekről, tényleg lenyűgöző ) aki meglátásom szerint sosem áldozta fel a család értékeit a karrierjéért. És nagyon boldognak tűnik ettől a dologtól. Mármint, ettől tűnik boldognak igazán, nem pedig a munkától amit csinál, pedig az se semmi.
-
MCGaiwer
addikt
itt pusztán érzéseket hasonlítanak össze: boldogabbnak érezte-e magát vagy nem. Ha anno 100ból 60 nő mondta, hogy boldog életet él, ma meg 20, akkor még akkor is boldogabbak voltak, ha anno fele azért hazudta, mert ezt várta el tőle a férje. Ez mellett ott van a többi adat, ami exactul mutatja, milyen arányban vannak a boldog nők. Valószínűsítem a boldog nők nem lesznek se öngyilkosok, se depressziósok, és droghoz is kevésbé fordulnak.
lehetőség szűkítés: svédasztal vagy előre válogatott menü. Van egy menü, amit más állít össze neked, de tuti finom, vagy svédasztalról pakolsz minden szart a tányérra, aztán a végén meg elcseszed a gyomrod...
persze nem azt mondom, hogy kevesebb lehetőséggel biztosan boldogabb lesz az ember, csak hát nem olyan egyértelmű ez a helyzet, mint ahogy ezt elképzelitek.
-
MCGaiwer
addikt
generációktól veszik el a boldog élet lehetőségét.
és ki bizonyította, hogy a jelenlegi mainstream életkép jelenti a "boldog élet lehetőségét"?
Mert bár ezt rengetegen beképzelik, mégis, tanulmányok azt bizonyítják, hogy a világháborúk óta a nők egyre boldogtalanabbnak mondják magukat, az öngyilkossági ráták emelkednek, a depresszió nő, a drog fogyasztás emelkedik. Pedig ha valami, akkor mind a lehetőségeik, az esélyeik, a jogaik, az elfogadottságuk is csak emelkedett azóta. Miért nem kerül elő legalább csak feltételezés szintjén, hogy a jelenlegi nézet esetleg hibás lehet, és tényleg boldogabb életet élhetnének a másik verzióban, csak nem tudnak róla?
-
KERO_SAN
aktív tag
Nekem csak az a bajom vele, mint a többi, dogmatikus eszmével: képes meglepetésszerű kárt okozni az élet legkülönfélébb területein. Olyan mint a nácizmus... Mennyien de mennyien hittek benne, annak ellenére hogy az emberiség egyik legkárosabb eszméje volt. Annak a rengeteg embernek aki hitt benne, az volt akkor a valóság, és rengeteg borzalomnak kellett ahhoz megtörténnie hogy a társadalomnak kifejlődjön rá az immunitása. Szerintem, a feminizmus is valami hasonló lehet... Egy szükséges rossz, bizonyos szempontból mégis pozitív következményekkel.
Bízzunk benne , hogy a jelenlegi fejlettségi szintünkön a káros hatások nagy részét tudjuk majd kompenzálni. -
MCGaiwer
addikt
már az a feltételezés sem állja meg a helyét, hogy csak a HR-est zavarta volna, vagy azért nem vették fel, mert Marika akart lenni az egyetlen szép nő az irodában. Nem tudhatjuk, de mint néhány itt olvasható példa mutatja, igenis zavarhatta volna a deliveryn dolgozók munkáját is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Robogó, kismotor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Vigneau interaktív lokálblogja
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged