Új hozzászólás Aktív témák
-
Béééla
őstag
Nem b+, nem szégyen, ha az ember belátja a tévedését.
De milyen tévedést? Hányszor említettem, hogy már pedig ellene vagy mellette állok, esetleg hogy ez a 10 tapasztalatos fórumtopik márpedig eldöntötte a vérre menő gender-vitát is? Az egyetlen kijelentésem az egésszel kapcsolatban ez volt: ITT a női főnök témakörében sokaknak az a tapasztalat gyűlt össze, hogy 10 női főnökből 10 inkább árt, mintsem használ, na ezt finomítottam annak ellenére, hogy a női főnökök és munkatársak ellen komolyabb érvek és tapasztalatok szóltak.
Komolyan néha fáj, hogy szakmai fórumnak hívják, de egy szövegértési feladat kifog majd' mindenkin... Főleg hogy a "nem lehet mások tapasztalataiból tanulni" legnagyobb érve a "dehát mennyi női főnök lehet", de még megsaccolni se tudják... -
Chaser
legenda
Örülök neki, hogy te is tudod ki hol dolgozott mennyi nővel és mennyi ideig....
Nyilván kell szubjektív véleménynek lenni, ami nem zárja ki azt hogy egyben objektív is. Szted fail, sztem meg van elég tapasztalatom ilyen téren, ami lehet másnak nem objektív, nekem az. Ettől függetlenül nem általánosítok.
-
azbest
félisten
hmm, érdekes mellé nézni a matematikust is, ott nincs olyan nagy különbség a nemek közt első blikkre (bsc, msc szinten, de doktorinál már jobban elválnak). Az informatika sok iránya és tartalma ma már egyre messzebb kerül a matematikától, már hogy csak egy töredéke az ami matekosabb.
Valamiért az én fejemben úgy él, hogy régebben sokan jöttek fizika és matematika irányból infó területre. Mondjuk a magyar képzés még mindig inkább matematikus felé húz, de lehet nyugatabbra gyakorlatiasabb.
hmm, fizikusok közt viszont szintén kevesebb sokkal a nő [link]
-
azbest
félisten
A diagram kapcsán: a nők aránya lehet azért csökkent, mert megváltozott a munka jellege? Úgy értem, hogy sok régebbi videóban, amik még a régi nagygépes rendszerekről szóltak, ott sok nőt lehetett látni operátorként (akár lyukszalag adagolóként). A mai feladatok között ez nem annyira van meg, vagy fizikai - szerelgetős terület, vagy sokkal elvontabb terület.
Másrészt, manapság is sok nő dolgozik például a szerverek / gépek összeszerelő üzemeiben. Régen lehet ők is informatikusnak számítottak volna.
-
törölt tag
Nem hiszem, hogy bárki is legitimmé tenné egy nő megerőszakolását itt a topikban csak azért, mert az áldozat úgy öltözik, ahogy. Ez alól nincs mentség, bestiális dolog és kész.
Viszont azokat a nőket sem értem, akik egy szál semmiben pattannak ki az utcára, aztán jól megsértődnek, amikor valami prosztó nyáladzva méregeti, vagy akár be is szólnak neki, hogy de megdugnálak, szivi. Az ilyen, kihívó öltözködés értelemszerűen ezt váltja ki az alacsonyabb értelmi szinttel megáldott férfitársainkból, szóval tényleg nem tudom, hogy a mini-miniszoknyás, mély dekoltázsos topokban rohangáló nőcik ilyenkor mégis, mire számítanak a megszólások és kieső szemek helyett...
-
KERO_SAN
aktív tag
Esküszöm, nem vagyok se Ákos rajongó, se fideszes, a feministákkal sincs semmi bajom, de szerintem ez a dolog kissé túl lett reagálva.
Mint, ahogy a női dolgozók alacsonyabb bére is. Szerintem az ok a biológiai különbségekben keresendő, a nőknél kisebb az agresszió faktor, a kezdeményezésre való hajlam,rendszeresebb a fiziológiailag magyarázható hangulatingadozás, és ezeket a dolgokat fordítják le a gyakorlatban a munkáltatók egy valamivel alacsonyabb fizetésre. Szerintem ez OK a versenyszektorban. Ugyanakkor, azt kell mondjam, láttam már férfiakat megszégyenítő tudással és munkabírással rendelkező nőt, de ő "érdekes" módon nem is keresett kevesebbet egy hasonló beosztásban dolgozó férfinél sem. De csak mert megvoltak a hasonló érdekérvényesítő képességei, mint egy férfinek, ami viszont nem általános egy nőnél.
Magyarán, létező problémát kezelnek vele, egy egyelőre nem túl szalonképes módon. De szerintem, ezzel nem mondanak értékítéletet senki felett. Nem tartanak alkalmatlanabbnak senkit, csupán egy olyan dimenzióját értékelik a teljesítménynek, amit nehéz szerződéses környezetbe átültetni.
Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy ha kell is megoldást találni ezekre a különbségekre, annak sokkal szofisztikáltabbnak kell lennie. A valós dolgozói teljesítmény mérésére nincsenek elfogadható módszerek ( főleg kreatív vagy magas képzettséget igénylő területeken ) szerintem ezért folyamodnak a munkáltatók a diszkriminációhoz. Egy jó menedzsernek pont az a dolga, hogy ezeket a jelenségeket, intuitív módon a helyén kezelje.
És még egy kis extra. Tegyük a szívünkre a kezünket. Kinek segítünk szívesebben ? Kocka Karcsinak, aki még szépen se tud kérni tőlünk semmit,ezért meg sem próbál együttműködni, vagy Csini Csillának, aki daloló hangján boci szemekkel kisgyermeki ártatlansággal szól hozzánk ? Én személy szerint Csillának segítenék. Abban a munkaidőben, amiért én magasabb fizetést kapok mint ő, megoldom helyette a problémáját, mert mint emberi lény, jól érezném magam a társaságában. Lehet, hogy kirívó példa vagyok ezzel, de a megérzéseim azt súgják, az IT-s kollégák 90% így tenne.
Nem tudom érezhető-e a dolog. De én láttam már nem egy nőt IT-s környezetben dolgozni, és kivétel nélkül láttam példát arra hogy használja a nőiességét a céljai eléréséhez. És szerintem ez is teljesen rendben van, ugyan úgy a természet része, mint az alacsonyabb kezdeményezési készség, alacsonyabb stressztűrés, vagy éppen a hangulatingadozások.
Az viszont egyáltalán nincs rendben, hogy nem egy diskurzus részeként, hanem egy egy kiragadott mondat ( gondolatsor ) alapján ítéljünk meg valakit, esélyt sem adva neki arra, hogy alaposabban kifejtse az álláspontját, ami során esetleg kiderülne, hogy tulajdonképpen egy dologról beszélünk, csak más gondolatokkal írjuk körül...
A női princípium, pedig szerintem létezik, ugyanakkor nem kell feltétlen elválnia a karriertől, de ezt, az én értelmezésemben nem is mondta senki...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Stellar Blade
- Nintendo Switch 2
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest