Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
bocsi, de ezt nem bírom sírás nélkül
komolyan ember van olyan tárgy tudom hogy nem jártál arra de úgy hívják hogy statisztika, meg valószínőség számítás, javaslom legalább az érettségi szintet próbáld meg elérni benne, mert a matek nem szerintem meg véleményem szerint működik, akármennyire ezt szeretnéd. nagyon kevés benne a józan paraszti ész, és nagyon sok a jól leírható, reprodukálható, bizonyítható szabály. ha nem értesz vele egyet akkor is sajnos.
1: lehet fugázni a fingot 0.1%-os minta az lóf@sz. semmi. 0. mondhatod hogy a fű kék, ha sokat ismételed se lesz az.
2: ha nem vonsz le következtetést akkor a véleményed úgy hívják hogy alaptalan, definíció szerint.
3: a rossz vezető nem definiált fogalom ami valakinek rossz az nekem simán lehet hogy jó, volt rá precedens
4: a női főnökökről volt szó, az nem csak a közvetlen főnök.
5:link azonos év egy kicsit bővebb leosztásban kicsit más szemszögből6: szerintem hagyjuk, amíg a matekot véleményes szabályaid alapján alakítod és értelmezed, addig igazából nem sok beszélgetni valónk van, mert ennyi erővel azon is mehetne a bruszt hogy van e gravitáció vagy volt e evolúció. erre meg se kapacitásom se kedvem úgy igazából.
viszont látásra
-
törölt tag
a 192-es hsz-ben ugyanezeket az adatokat kaptad meg, nekem nem volt nehéz érdemben hozzátenni valamit
"TALÁN 2-300 tapasztalattal már nem mond az ember égbekiáltó baromságot"
0.1%-os minta alapján következtetést levonni egészen pontosan az égbekiáltó baromság definíciója.
"hiszen nagyobb cégnél nem a főfőnök szervezi a munkát, és az ő döntéseik (a leépítés-ukázon kívül) nagyon nem szólnak bele a mindennapokba."
aha. az ilyen felsővezetőt vagy tulajdonost hívják úgy hogy csődbe mentél.
"első helyemen alhangon 5+ réteg volt felettem, és gyakorlatilag a helyi csapatvezetőn mint helyi döntéshozón és a közvetlen minket irányító PO-n kívül szinte sose láttunk senkit)"
gondoltam hogy nem nagyon láttál még bele a felső vezetés munkájába, mert akkor nem írnál ilyeneket. rohadt sok lépés van addig hogy a csopvez adhasson neked utasítást egy normális cégnél. addig lement egy csomó meeting, ahol megtárgyalták az eszköz, erőforrás és egyéb szükségleteit a projektnek, a finanszírozási oldalt, a megtérülést, hoztak több döntést, majd kiadták az alsóbb szinteknek a feladatokat, akik megszervezték ezek végrehajtását, és utasították a csopvezeket hogy ott indul ez ott meg az...
-
törölt tag
"de még megsaccolni se tudják.."
+
"hogy szakmai fórumnak hívják, de egy szövegértési feladat kifog majd' mindenkin..."
vs
"csak a tisztán látás kedvéért. 2014-es adatok szerint, a hazai cégvezetés 33%-át teszik ki nők, a tulajdonosi státuszt tekintve pedig 40%-on állnak. ebben az évben 1.6 millió vállalkozásról beszélünk."
önkritika over 9000
-
törölt tag
Értelmezni luxus inkább ahogy látom. Nem azt kérdeztem hogy elfogulatlan van e és lehet az ismerosokon kívül is infó ahogy írtad pl a fórumról... Ugye ugye...
Akkor már van neked három itt a fórumon kb 10. Erről vetitjuk ki hogy a maradék pár száz vagy ezer az is ilyen. Értem. Köszönöm
Részemről zártam mert mindegyik ph-n altalanosit
-
törölt tag
Továbbra is áll a kérdés más tapasztalataiból mennyi van? Az hány százaléka a valós halmaznak? Levonva persze az általános hibákat amik nemtől függetlenek és a férfiaknál is arányaiban jellemzőek.
Sokkal több autóst látok az úton mint ahány női fonokrol te tudsz bármilyen forrásból. Mégse mondanám hogy mindegyik köcsög vagy nem tud vezetni, mert az nem igaz. Még az se hogy a jelentős többségre ez igaz. Pedig saját példát tudnék mondani ezret. Csak jut mindegyikre 10.000 amelyik normális.
-
törölt tag
"de mint említettem, mások tapasztalatának átvételével azért jelentős minta szerezhető!"
Figyelembe véve az átlagos emberi kapcsolati hálókat, azon belül is a véleményre adás mértékét, valamint a társadalom összeségét, nem, akkro Sem szerezhető.
"De jó, mert nekem eddig túlnyomó részben jó arcok voltak."
Logikád alapján nincs igazad, neked is szar főnökeid kellett legyenek.
-
törölt tag
"nem lesz még reprezentatív"
ezzel egyetértünk...
"de keményen feltornázható olyan szintre, hogy elég pontosan lehessen belőle extrapolálni."
na várjál. belátod hogy nem reprezentatív szeletét nézed a halmaznak, aztán megpróbálod megerőszakolni, hogy dehát ha extrapolálod akkor igaz?
csak hogy kontextusba helyezzük:
hány női vezetőről van ilyen jellegű elfogulatlan információd pl neked? az hány százaléka hazai viszonylatban a teljes halmaznak?
csak a tisztán látás kedvéért. 2014-es adatok szerint, a hazai cégvezetés 33%-át teszik ki nők, a tulajdonosi státuszt tekintve pedig 40%-on állnak. ebben az évben 1.6 millió vállalkozásról beszélünk.
tehát egy bőségesen 1% alatti mintavétel extrapolálásával akarsz következtetést levonni. ez azért olvasatomban nem kicsit problémás.
-
MageRG
addikt
Kihagytad hogy:
1. A rossz hírek nagyobb mértékben terjednek ("Képzeld, van egy olyan jó átlagos főnököm!" - volt már ilyen?)
2. Az emberek hajlamosak átsiklani a hagyomános szerepeken ("Az ég kék, a BKV ellenőr bunkó, a főnököm meg utálatos."). Ugyanaz már feltűnik egy nőnél, mert nem hagyományos szerepben van.
3. Racionalizálás ("Biztos azért rossz főnők, mert NŐ.")
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest