Hirdetés
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Riasztó topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Az szétnyomja így a kocsit!

-
KonzolKartel
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Ja, de amondó vagyok, hogy hozzá értés nélkül inkább senki ne fogjon hozzá. A forrasztást nem magam csináltam, mert két lábú ledeket vettem, a gyári ledek meg négy lábúak voltak, és abból három test volt, és egy pozitív, így kellett méricskélni bőven. Illetve ki esett a fűtés vezérlőből ki pattant egy rugós érintkező, ami elpattant, és több óra múlva találtam meg be esve a váltóhoz, így még ott is szét kellett kapnom ezt-azt, hogy kiszedjem onnan. Na meg persze van még egy-két trouble, amit meg kell oldanom.
Jó a kicx, legalábbis szerintem. Most már sikerült bekötnöm a ládát is hídba 2ohm-ra

-
zolikaDB
veterán
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Sztem frankó
Megy a 9853-as beállításaihoz! Kicx hogy szól? -
KonzolKartel
őstag
-
zolikaDB
veterán
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Kepet!!
-
KonzolKartel
őstag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Fogalmam nem volt róla. Egy fél órája végeztem a művelettel, mert volt némi truble szokás szerint. Nem volt egyszerű. A BC-be 38db led kellett
.Akkor valószínű azért csinálta, hogy először csak pislákolt néha néha, majd amikor elindultam, akkor beálltak normális működésre.
Amúgy fa*za lett nagyon, szerintem. -
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Azt ugye tudod, hogy minden színnek teljesen eltérő nyitófeszültsége van, és a fogyasztásuk sem egyforma? Ergo könnyen lehet az a vége, hogy nem fog normálisan működni a dimmelés.
-
qdak
addikt
válasz
tomyoy
üzenetére
huha, ilesmit man en is linkeltem, milyen autot vegyek be

G feltoltot a golfokbol dobjatok a kukaba, vajon hany bar t tud ? :-P
vajon IQ it is bekell kotni moge ?h visszahutse a felmelegedett levegot ?
es meg csipsz is van melle, hummm, erzem az eroot,,Fontos, hogy ezáltal nem terhelődik a motor folyamatos
jelleggel, csak addig a 10 másodpercig amig'' a muanyag darabok szettesnek es mar hivhatod is a sargaangyalt
-
-
Okuyama
tag
válasz
üzenetére
Nemtudok mutatni most neked képet de sötétzöld színben +vauxhall króm hűtőrács egész jól mutat .Az elején még énse akartam rátenni
De a testvérem annyit mondta hogy rátettük ,és azóta még jobban is tetszik .Egyébként a kormány is Vauxhall-os már ,mert igy lett kormányról vezérelhető a gyári hifi
Persze nem azt mondom hogy úgy akarom hagyni hogy hátul b2 elől meg b1 .Majd ahogy meglesznek a cuccok hozzá lassan átalakitom b2 re teljesen ,de 1 szerre anyagilag is megterhelő fényeztetni mindent stb .... -
Okuyama
tag
válasz
üzenetére
Nekem az eleje még marad egyenlőre B1 ,Vauxhallos hűtőráccsal egész faszán néz ki
,a hátulját fogom b2 re alakítani .Sajnos ez is azután jött rám amikor eladtam a B2 csomagtérajtót
Viszont a hátsó lökös lámpa és a hozzá tartozó kábelköteg megvan
Amint meglessz Áprilisban a bontásra itélt B2 viszem is a fényezőhöz a cuccokat 
-
zolikaDB
veterán
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Az a merete. 3.5*2.8mm-es SMD LED.
Leforrasztod a regit, ez meg megy a helyere? -
törölt tag
valaki mostanság bont itt vekit vagy astrát vagy valami régebbi opelkát ?
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Pontosan mi a foglalata ezeknek? Én is gondolkodok a cserén!
-
KonzolKartel
őstag
válasz
sziada5925
üzenetére
Agyaltam a fehéren is, de végül nyert a piros. Piros volt minden az előző autómban, és azt imádtam.
-
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
Astra F 92-es 1.7 D "17 DR" motorkódos autóval kapcsolatban kérdezem, hogy tud-e valaki segíteni fordulatszámmérős óraegység (W1111) beszerzésében? Továbbá lenne egy olyan problémám, hogy a tolatólámpa kapcsolót meghibásodását követően hiába cseréltem ki, 1 nap után megint nem működik. Elképzelhető, hogy a kapcsoló gombja nem nyomódik be rendesen? Direkt a drágábbikat vettem bele. Előre is köszi!
-
sziada5925
aktív tag
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Fehér ledes lesz?
-
KonzolKartel
őstag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Kínairól Magyarra már csak ilyen ez a fránya google fordító

.Más:
Megjöttem a ledjeim a műszerfalba. Holnap be is építem. Nem gondoltam volna, hogy ezek ennyire kicsik. Eléggé pepecs meló lesz. Igazából lehet szereznem kell egy pákát, mert csak ilyen pillanat pákám van, és az mondhatni nagynak látszik a feladathoz. -
válasz
tomyoy
üzenetére
Beszerelés:
Speciális kapcsoló mellékelve!
A méret-szűkítő gumicsövek, szorítók, és vezetékek beszerzése a vevő feladata!
Az akkut lekötjük az autóról. Talán a sarut az akkuról.
A turbót rögzítjük egy lemezzel a karosszériához, a szívócső környékén.
Az akku fázis oldaláról beviszünk egy vezetéket az utastérbe (220v-os 3 részes vezeték a legjobb) Egyenáramnál fázis. Klassz!
A kapcsolót rögzítjük a gázpedálra. Ja, csak úgy.
A kapcsoló egyik oldalára rákötjük a fázist Aha.
A másik oldalára a egy másik vezetéket, amit visszavezetünk a turbó piros drótjához.
A turbó fekete drótját elvisszük egy földelő csavarig.
Majd a turbó szájára rászerelünk egy sportlégszűrőt.
A turbó használatra kész! A többi se semmi. -
tomyoy
senior tag
-
válasz
zolikaDB
üzenetére
Magocsánál még nem jártam, nem ismerem.
Az Olympiához hordtam régen az autókat, csak azután elkezdtek okosba dolgozni, akkor átszoktam a skorpióba. Ők meg rövid úton megszűntek, akkor mentem az újhelyihez.az újhelyinél az utóbbi két menetben szabin volt az egyetlen munkafelvevő, aki ér is valamit, emiatt sok napot csúszott a meló. ezek után nem cserélték ki a toronycsapágyakat a vekiben, merthogy ők nem érnek rá. jbka.
úgyhogy oda egy darabig nem valószínű, hogy megyek. -
-
zolikaDB
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
A b@szott volna be...

-
válasz
zolikaDB
üzenetére
én eddig egyszer voltam szakszervizben a vekivel, a többi alkalommal mind márkaszervizben volt.
most jutottam el oda, hogy ezen változtatni kellene, nem anyagi okokból. újhelyiék már 3x szivattak meg mélytorokra, kezdem unni őket. amióta nem apuci viszi a kuplerájt, azóta egyre rosszabb a helyzet.
-
válasz
sziada5925
üzenetére
oké, a pollenszűrő az ilyen.
de én pl. vezérlést csak olyan márkaszervizben cseréltetnék, akikben megbízom (upsz, mostanában egy ilyet sem ismerek...
) és ha valamit elbarmolnak, akkor garanciálisan javítják. -
zolikaDB
veterán
válasz
bambano
üzenetére
Ha mindent lepostáznak, külön-külön eladótól, az nem plusz 500Ft... Én nem értek hozzá, az autó fontos, szétbarmolni nem akarom, sőt nem is tudnám, mert semmi szerszámom nincs hozzá, de egy udvar se nagyon, ahova beálljak, nemhogy garázs akár 220V-al...
Ezért rábízom olyanra, aki ezzel foglalkozik. Nem MTZ-vel, hanem ezzel. -
sziada5925
aktív tag
válasz
bambano
üzenetére
Fűrészgép

Szerintem nem teljesen ugyanarról beszélünk. Ha valaki megcsinál valamit kifogástalanul 5000/óradíjért, akkor miért fizessek ki 7000-et? Most nem a konkrétan a 2000Ft különbségről beszélek, hanem a felesleges pénzkidobásról. Azért meg nem fogok egy fillért sem fizetni, hogy bepattintsa pl az új levegőszűrőt.
-
válasz
sziada5925
üzenetére
ha saját munkádat óránként kevesebb, mint 7000 forintra értékeled, akkor csináld saját kezűleg. ha nem, vagy nincs meg hozzá a szakértelem és az infrastruktúra, akkor marad a szerviz.
pl. fáradt olaj megsemmisítés hogy megy házi olajcserénél? -
válasz
sziada5925
üzenetére
ehhez hozzáveszel mondjuk 4 óra munkadíjat, 7000 forintjával, és pont ugyanott vagy, mint a 100k-s számlája. egy centivel nem olcsóbb ez a megoldás.
-
sziada5925
aktív tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Vezérlés szett: 23990Ft
Vízpumpa: 9500Ft
Gyertyák: 3880Ft
Motorolaj: 6190Ft
Olajszűrő: 660Ft
Levegőszűrő: 812Ft-tól
Pollenszűrő: 1120Ft-tól
Benzinszűrő: 1107Ft-tól
Féktárcsa+betét: 19000FtÖSSZESEN: 66259Ft+munkadíj
Ebből amit szervizben csináltatnék, az a vezérlés cseréje, amit a múltkor 10000Ft-ért cseréltek ki, a többi kivitelezhető otthon is. Akkor még árultak Vaterán Contitech szíjjal gyári szettet vízpumpával,
postázással együtt 27000Ft-ért. Ezeket a termékeket én személyesen át tudnám venni, de Te nem biztos, így sok lenne a postaköltség is, ha mindenhonnan szállítással kéred. Vízpumpából a Cromaxban találni
6000Ft körülit is. Fékbetétből kapható ~5000Ft-tal olcsóbb is. Szűrőket árulnak több helyen is szettben, (pl. Vatera...stb) jobb minőségűt olcsóbban.
Tárcsából is van "gazdaságosabb". Szóval szinte mindenből kapható jobb és rosszabb is.Ha jól értelmeztem, akkor Te azt írtad, hogy 100k-ban volt a vezérlés szett+ vízpumpa cseréje+ féktárcsák és betétek cseréje. Ha ez valóban így van, akkor láthatod, hogy tényleg sokat kértek el.
-
zolikaDB
veterán
válasz
sziada5925
üzenetére
Oké, mutass konkrét árajánlatot, valóban érdekel. Olaj, olajszűrő, levegőszűrő, benzinszűrő, pollenszűrő, komplett vezérlés, vízpumpával, komplett első pár fékcsere (betét, tárcsa), 4db gyertya + munkadíj.
-
sNORh
addikt
Vectra B DTI, ki tudom én otthon légteleníteni az üzemanyag rendszert? Vagy szerelős meló?
-
bzoley
veterán
válasz
tomyoy
üzenetére
Sok mindentől függ. Nem túl motorkímélő távokat járok(2x6km). Télen mindig 13-14l(nyáron 10l) körül volt a fogyasztás(ebben benne van 5-10perc hótakarítás, jégkaparás, plusz menetidő, és nagyon óvatoskodni sem szoktam). Mióta magasabb fordulaton járok(5. kizárva, óra szerint 40-50 alatt 3., közelítve az optimálisnak tűnő 3000rpm-hez), jelentősen csökkent a fogyasztás, az utóbbi két hónapban nagyjából 10l körül jött ki(+/-1l).
x14xe-ről van szó, és így igen jól érzi magát, nincs is rá panaszom. -
Spancer RE
aktív tag
válasz
Remekelek28
üzenetére
Ebbe a 3 hónapos dologba szerintem ne éld bele magad. Jusson eszedbe, hogy melyik országban élsz

Főleg akkor felejtsd el, ha az adásvételibe ez nem kerül bele.
Persze ez csak magán vélemény. -
zolikaDB
veterán
válasz
bambano
üzenetére
Akkor jo, 2000-2500-nal valtok kb en is. De varosban sokszor 45-50 km/h-nal 3-ban van, h legyen egy kis ero is. 60-nal meg nem rakom meg 5-be.
Renekelek28: olyan kocsit vegyel, amire a vetelaron kivul tudsz kolteni legalabb egy jo 100-ast, maskulonben egyik masik verda igencsak veszelyes. Plusz atiras, biztositas. -
Remekelek28
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Köszönöm a válaszokat....Még nem vettem meg,viszont azt meg fogom kérdezni a kereskedésbe,hogy mik letek benne cserélve mostanába,pl lehet,hogy a kuplung is már volt cserélve,vagy a vezérlés is....Az a baj,hogy 100-at most nem tudnék rá költeni....Bár kérdés,hogy mit hazudnak majd a kereskdésbe,mert ott mást se tdnak mndani,csak,h minden rendbe a kocsival...

-
Calogero
addikt
válasz
zolikaDB
üzenetére
Én csak a nyomom a gázt
Fűnyíró motornak mindegy hogy melyik sebesség fokozatban van a váltó, így se úgyse megy 
Ha manuálban megyek (ha nosztalgiázni akarok) akkor is csak felfele váltogatok, vissza váltásokat rábízom az autóra. Kivéve az előzéseknél, mert hiába taposom kattanásig a pedált lassan reagál rá a váltó. Ekkor szoktam csak manuálisan visszakapcsolgatni.
De többnyire automata módba megyek... jobban szeretem a kezemet a barátnőm combján pihentetni, mint hogy azt a botot rángassam összevissza

-
-
-
_seth_
veterán
Cromax.hu oldalról érdemes rendelni, én sokat spóroltam náluk és így is csak bevált márkákat választottam. 12e felett már a kiszállítás is ingyenes de megyeszékhelyeken van boltjuk is mindenhol.
-
adorjant
őstag
válasz
Remekelek28
üzenetére
Dízelre drágább a vezérlés,és úgy általában a munkadíj is,ha a motortérben kell turkálni,mert nehezebb szerelni,mint a benzinest,ezt jó ha belekalkulálod.
Kuplung kopása használatfüggő,elméletileg 150-en túl kellene bírnia,de le lehet gyalulni hamarabb is...
Egyébként az üzemanyag minősége nagyon fontos ezeknél a motoroknál,munkahelyen volt több is,ami rendes töltőállomás üzemanyag minőségét is panaszolta sárga lámpa formájában...
Egyébként strapabíró motor,de mint minden autóra,attól még erre is oda kell figyelni. -
zolikaDB
veterán
válasz
Remekelek28
üzenetére
Vezermuszij, feszitogorgo, ilyenkor vizpumpat is erdemes.
Nem tudom, dizelnel mennyi, de ezek hasonlo tetelek. A felsorolt buli, nekem benzinesbe ugy, h ket elso fektarcsa es betet csere is volt, 100k-ba fajt tavaly marciusban. Es nekem sima gyertya kellett, nem izzito.
A kupplungot azert mondtam, mert a te autod egy joval nyomatekosabb motorral van szerelve, nagyobb az igenybevetel.
Tipushibat mondanak a tobbiek, vagy Totalcar -> Nepitelet rovat.
Nem akarok baromsagot mondani, de mintha az adagoljaval lennenek nyugok... Mindenesetre kevesbe beteges, mint pl az 1.9 CDTI. Persze minden karbantartasfuggo. Az enyemet ma megnezte a szerelosrac, es jelen allapotban nagyon jo a motor, allapota megfelel a 108e km-nek.
De pl computercserem mar volt. Holott ez nem minden 2. Astraban fordul elo, de nalam igen, szivtam is a fogam miatta.
A Seat Ibizakban meg felevente kiegnek az izzok... Na bumm, ra kell tudni.
Teny, h a dizel szervizigenyesebb, ha lefingott, akkor meg gazdasagi csod. Mert pl evi 20e km alatt ne vegyen az ember dizelt. Egy kettostomegu arabol jo ideig tankolhatod a benzint. -
_seth_
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Szép.... ilyenek ezek a fránya verdák

Generátor nekem tegnap már elhalkult, ma járattam, üresbe, hogy mennyire gyorsan melegszik fel, nincs vele gond jó a termosztát, viszont megint kattogot a generátor, csak meg kell nézetni. Ez a vacak kopogásérzékelő is az önindító környékén van, képtelenség hozzáférni pedig ott a régi motoron egy hibátlan.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Remekelek28
üzenetére
Olaj, olajszuro, uzemanyagszuro, pollenszuro, vezerles, vizpumpaval, izzitogyertya, fekek, bar gondolom, azokat csak csereltek, kupplungtarcsara is ra lehet talan nezni... Illetve a tobbiek majd mondjak, h ennek a motornak mi nyugje van.
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Egy 1.7-e Isuzu diesel motoros,C-s Corának milyen szervizigényei lehetnek úgy 150E km körül? Olajat milyet kiván?
Van vkinek ilyen tipusú corsája?
köszi -
hdman
őstag
Tegnap bevittem szerelőhöz a Corsát, kapott egy kis arcpakolást:
Itt a lista:
- olajcsere - castrol magnatec 5w40
- szűrőcsere (pollen,levegő,üzemanyag,olaj) - Mann
- fékolaj - textar
- hűtőfolyadék (desztvíz+fagyálló)
- 1 rizsszem izzó
- 1 helyzetjelző izzó
- 1 szelepsapka
- 1 repedt tükörlap cseréje-----
Igy fizettem kedvezménnyel 30 rongyot + a szerelő 10-et kért.
Ismét mértem fogyasztást, 726 km átlaga, 90% autópálya 130-140 km/h, 10% város, 5,51 liter.
-
manoarc
senior tag
Sziasztok!
2008 - as Astra G classic II 1.4 twinport gépsárkányon az első vezérműszíj csere tényleg 60e km-nél esedékes ?
Köszi köszi

-
zolikaDB
veterán
A Z14XE az hengerenkénti vagy központi befecskendezéses?
-
tomyoy
senior tag
válasz
_seth_
üzenetére
valószínűleg azért nincs bekötve, mert nem kopásjelzős a betét vagy csak trehányság?
lassan kezdek elgondolkodni ezen az egész kocsin

tegnap leszedtem a szívósort, mert megakartam nézni hol folyik be az olaj a gyertyákhoz, természetesen szelepfedél tömítés körbe szivárog... azután beindítottam és a bal hátsó hengerből valami irtózatos szelephang jön, vagy hidrototőke, bár jellegzetes csattoggás hallatszódik, mint ha a szelep verné az ülepét...elől semmi hang se hátul jobb oldalt, szóval motort is kell bontanom

-
tomyoy
senior tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
megvoltam győződve róla, hogy téligumi van rajta
csak kiderült, hogy mégsem...még az okmányirodával is vitázok, mert mint utólag kiderült, 2 emberen is keresztül ment a kocsi átíratás nélkül... ráadásul az adásvételi még az eredeti nevére szól...eddig laza okirathamisítás gyanúja áll fönt, természetesen velem szembe, lehet megy rallyautónak papírok nélkül, jövőhét hétfőn derül ki, lehet bukóba megy a kocsi...és már az illetékek is be vannak fizetve 73.000 Ft egyre jobb

közben meg lett rángatva a futómű is, körbe kell szilentezni az egész kocsit + a kormánymű lóg, nem a kormányösszekötő gömbfej, hanem maga a kormánymű szerkezet

számításaim alapján még rá kell költeni 250et, hogy gyári legyen, így is bőven árában leszek "szerencsére"

tanulópénz level99
így ahogy átvizsgáltam a kocsit vagy 5 évre visszamenőleg, csak az olaj volt cserélve benne-ha volt, más nem, vagyis a fékbetétek vadi újak, legalább is közel 8mmes a betét, vagy csak levegős a rendszer és nem is fog

-
tomyoy
senior tag
kapott téligumit a kicsi

azok a gumibakok gondolom nem természetes okból vannak ott.... ezt azért rakhatták bele mert cuccolós autó volt? vagy mert kivan a rugó lágyulva?
a másik meg hogy ott lóg egy kábel amire nem jöttem rá hogy mi, egy tippem van, hogy a fékbetét kopásérzékelő kábele, jó a tippem?
ráadásként a jobb hátsó agyba 2 csavar konkrétan csak éppen benne van, a csavarokról hiányzik a menet
1et visszarakott az fogja még, 1 et meg nem, így már mind a 4 kereket csak 4 csavar fogja...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Xbox tulajok OFF topicja
- Okos Otthon / Smart Home
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen NAS-t vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- További aktív témák...
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Honeywell DC311E elemes kapucsengő BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.

De a testvérem annyit mondta hogy rátettük ,és azóta még jobban is tetszik .Egyébként a kormány is Vauxhall-os már ,mert igy lett kormányról vezérelhető a gyári hifi
Elöl meg úgyis b2 " egybelámpa " lesz
Viszont a hátsó lökös lámpa és a hozzá tartozó kábelköteg megvan
Amit leírtál azok rég elkeltek sajnos
Viszont ha tudsz várni Április elején jön még egy veki ,az ugynézki diesel lessz ,szintén b2 es
) hanem hogy több a leves mint a hús vagy hogyvan..