Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Bluetooth hangszórók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz
nrg.960 #110289 üzenetére
Amikor a magyar nyelvi fájlokat kerestem, akkor a fordítók honlapján ezt láttam: Opel CD70 DVD90 2019-es térkép frissítés és magyar nyelvű felület !!!
Aztán az Opel navigációt készítő Navteq oldalán a legutolsó frissítés 2013 végéről való. A kocsihoz adott gyári CD Németország főbb útjai 2006/07De van egy írott lemez is, amin magyar térkép van, de a fene tudja mikori kiadás. Pár hétig még marad ez a gyári fej, de jövő év elején szeretnék egy Androidos fejet venni, addig elleszek ezzel.
body007 Tudom melyik a gyári fagyálló, vettem is belőle 4 flakonnal. Az a kérdésem, hogy ez a gyári lötty, melyik nem Opel szabványnak a megfelelője lehet? Mert a kék szín az általánosságban a G11-et jelenti, ami egy régi termék és azt írják az 1996 előtt gyártott autókhoz való. A piros/rózsaszínes trutyi G12/G12+ és G12. Mert nem minden esetben lehet hozzájutni a gyárihoz és nem is a legolcsóbb a gyári.
A G11 nitrit, foszfát, amin és szilikát alapú, ami a régi motornál védelmet jelent, az újaknál viszont kifejezetten káros. Remélem a gyártó a színével együtt az összetevőket nem változtatta meg -
Honda567
tag
[link] Én évek óta Glicosam Töményet szoktam be keverni desztvizzel nincs vele probléma.
-
hdanesz
őstag
válasz
csoszogi #110292 üzenetére
Én már meg sem próbálom megérteni. Elvileg tényleg csak színezés kérdése, de semmi összetételbeli vagy specifikációt nem jelöl.
A Honda Accordban nekem kék volt, 10-12 év körüli Hyundai és Kia autókban is kéket láttam, nekem a 2012-es Astrában narancssárga van anno a 2007-es G Astrába is narancsszínű volt...szóval ki tudja.
-
-
dethroner
veterán
Megvan a CD70 navi gyári CD, de van egy írott is hozzá. Hogy a bánatba lehet kideríteni hogy az írott lemez mikori térképet tartalmazza?
-
Honda567
tag
H astra-n a kondenzvíz kifolyót hol találom?
-
csoszogi
tag
válasz
ncc1701 #110281 üzenetére
Kézifék mellőzéssel az lehet a gond, hogy a féked ugyanúgy befagyhat nyitott állapotban is, amire csak akkor jössz rá, mikor fékezni akarsz és nem fog. Vagy rosszul tudom? Én nem tudom mi a megoldás, melyik a jó, szerelőm mindig sebességben hagyja, én behúzom(elektromos kézifék) és lejtős helyen sebességbe is teszem. De itt délvidéken régen volt olyan fagy ami miatt befagyott volna a fék...vagy bármi
-
ncc1701
veterán
3 kocsink van:
2009 yaris gen II: kuplung nélkül nem indít.
2019 gen V swift: simán indít kuplung nélkül.
2012 insignia A: automata váltós. Igazából sosem próbáltam azt, h D-ben állítom le, majd ott röffentem be. Kulcsot csak P-ben engedi kivenni, de ott nem kér féket indítózáshoz. -
-
ncc1701
veterán
válasz
mephi666 #110274 üzenetére
A befagyás nem műszaki probléma. Ha nem akarod ez miatt egyszer trélerezni, vagy megvárni, míg leolvad tavasszal, akkor leszoksz róla. Asszonynak is kellett pár év, mire leszoktattam, de összejött.
Indítózásnál pedig alap szokás, h fékre, kuplungra rálépni. Elöbbi egyértelmű, utóbbi pedig azért, h kissebb legyen a forgó tömeg. -
mephi666
nagyúr
válasz
ncc1701 #110269 üzenetére
berögződött már nagyon, hogy kézifékkel rögzítem az autót... és igazából 100%os műszaki állapotnál nem is lehet ebből gebasz... ha pedig mégis, az előre jelez problémát, amit javíttatok...
...céges kocsinál megviccelt már, hogy beülök, kulcs berak, gyújtás, öv, ráindítok, ugrik, anyád
-
gban
veterán
válasz
hdanesz #110270 üzenetére
Nekem is ilyen volt amikor 6 évesen vettem.
Aztán szép lassan elmúlt, volt betét csere az tuti, már többször is, tárcsát is talán cseréltünk, nem figyeltem mióta szűnt meg 'magától' - vagy a cseréktől, vagy már nem annyira laza a mozgása hogy lifegjen - csörögjön, vagy ki tudja.
Idővel észre fogsz venni egy másik hangot is elindulás után, olyan mintha csatornafedélre mennél, nekem is azt mondta a szerelő hogy az, de mondtam hogy a földúton pl. nincs csatornafedél, vagy a mélygarázsban
Az az ABS önteszt vagy mi hangja. -
hdanesz
őstag
Sziasztok,
J Astra, 1.4 turbó benzin, 2012.
Egyre többször kopog...voltam ma rázópados mérésen, minden oké. Ez az egyetlen dolog amit talált a jóember....a féknyereg csúszkájának zörgése. (Ezt már korábban tárgyaltuk, hogy ez lehet a gond, mert a másik szerelő sem talált semmit, igaz ő csak rángatta ide-oda az autót meg a kereket.Szerinte fel lehet újítani...ha lehet. A kérdésem az lenne, hogy csinált már valaki ilyet? Mit kell rendelnem hozzá? Találtam mindenféle készletet....de nem tudom melyik lehet a jó.
Értem, hogy csak a hang zavaró...mechanikailag nincs baja, de elég trágya így járni vele.
-
mephi666
nagyúr
válasz
MaddeNNNN #110266 üzenetére
itt igazából nem is a kézifék kötél rohadt be (az kb 2 éve lett cserélve és filléres mutatvány volt ehhez képest) ...a kiszerelt féknyerget mutatta a főnök, hogy 2 részből áll: az egyik felére megy a kötél, másik oldalról pedig az üzemi fék dolgozik olajjal... a köteles részét húzza a kézifék és ez szokott x év után megszorulni... ennek próbálkoztak manuális tisztításával-javításával-felújításával, de soha nem lett tökéletes a végeredmény... ellenben ha ez a gyári 17 évet bírt, remélem a most belerakott bírni fogja sok évig
-
mephi666
nagyúr
...ma reggeli meglepi b zafinál: jobb hátsó féknyereg kézifék kiengedése után is fogott valamennyire... furcsa volt hogy 3-4ben lomhának tűnt... asszonyt+gyereket kiraktam félúton munkahelyre, mondta hogy valami büdös a kocsi mellett... melóhelynél leálltam és egyértelmű volt a jobb hátsó... átgurultam a szomszéd szervizbe, kicserélték: 60k+munkadíj
mondta a főnök, hogy a csere a tuti, mert próbálgattak ilyeneket felújítani: végigszoptak fél napokat vele és hosszabb távon nem lett tökéletes... tárcsa szerencsére nem kapott komolyabbat, van még benne jópár év (ők cserélték 3.5 éve)
-
hdanesz
őstag
válasz
Markizmark #110263 üzenetére
A J Astra könyvében -25 fok alatt ajánlanak 0W 30-at vagy 0W 40-et.
Míg nekem a X. gen. civic-be 0-ásat tettek a márkaszervizben már az első szervizen is (nyáron)
-
dethroner
veterán
válasz
hdanesz #110261 üzenetére
Én jártam R19-el Opel olajjal
Mindegy volt neki, 10W-40 legyen aztán kész.
Tudom hogy ennek is bőven jó lenne a Total által gyártott GM, most már el is dőlt végérvényesen hogy az lesz benne, főleg mert van a csomagtartóban egy bontatlan literes flakon, így csak 4 darabot veszek még. A 0W-s olaj csak a hidegindítás kisérő hang miatt kellett volna, hátha javít rajta. -
-
nrg.960
tag
válasz
dethroner #110256 üzenetére
Vezérlés és hosszbordás szíj cserénél nem történik a motornak olyan jellegű bontása ami az olajat érintené a te motorodnál, szóval ha egy héttel kesőbb cserélsz olajat az sem gond. A láncosnál már érintené. Persze dühítő az ilyen. Azért nézem meg ilyenkor a hivatalos weboldalon, de ott is csak az 5w30 van dexos 2-vel az edge szériából. Ha más márkánál van 0w40 amit szeretnél bele ott is nézd meg inkább a hivatalos weboldalon a leírást.
-
gban
veterán
válasz
dethroner #110251 üzenetére
FST ahogy nézem az a (advanced) full synthetic, ami a te fotódon egyiken se szerepel.
Dexos2 nincs is a leírásukban csak a képen
Ráadásul mindkettőnél az szerepel hogy van náluk a polcon...
Viszont más képekre keresve nehéz eldönteni hogy mi az igazság.
Kauffernél amit kaptál 1 literes az drágább mint a titanium
Meg rámondják hogy változott a csomagolás, ami lehet is, Kovácsnál már ezek a képek szerepelnek -
dethroner
veterán
válasz
hdanesz #110254 üzenetére
Igen, valahol volt egy Dexos2 olajokat összefoglaló oldal, amin nem szerepelt, de nem gondoltam volna hogy többszörösen hibázna a webshop amikor egy nem létező termékről tölt fel képet, ad írásban tájékoztatást és még az elküldött termék se stimmel
Mindegy, megy vissza nekik. Csak az bosszant, hogy jövő hétfőre van betervezve az olajok, szűrők, vezérlés csere stb, erre most vehetek helyi boltban kétszeres áron olajat.
Tényleg, vezérlés és hosszbordás szíj csere esetén motorolaj nem kerül ki a rendszerből? -
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Újra én
Szóval megrendeltem a sok cucc közepette a motorolajat is. A kiszemelt webshop a motorolajbolt.hu, innen a remek paraméterekkel rendelkező Castrol Edge Titanium FST 0W-40 4L és a kisebb méretű Castrol Edge Titanium FST 0W-40 1L amivel pont meglenne a szükséges mennyiség. Ma jött meg a csomag, egyik sem a kiválasztott termék. A webshopban nagyon szépen virít a képeken a Dexos2 logó, a termékek leírásában is ott szerepel, ám a termékeken sehol, sőt, a kicsi az nem is hasonlít
2db kérdésem volna.
1: Minden ilyen Castrol Edge Titanium FST 0W-40 amin szerepel a Dexos2 logó az kamu, soha nem is volt ilyen? Mert most beleások a Castrol ilyen termékvonalába, de egyelőre nyoma sincs ilyen minősítésű 0W-40 olajuknak.
2: Ez a webshop ekkora kamu, hogy minden szirszart odahazudnak amit csak olvasni és hinni akarok, plusz a kis dobozossal még át is qrnák a fejem? -
Honda567
tag
H Astra elsö ülések elötti lábtérhez a müszerfal aljára led világitást be lehet úgy kötni hogy ajtó nyitásra világitson?
Két állású kapcsolóval biztos be lehetne azon gondolkoztam de annak nincs sok értelme. -
dethroner
veterán
válasz
Markizmark #110242 üzenetére
Értem. És lehet akkor hol lehet ilyen elemet venni?
-
Markizmark
addikt
-
dethroner
veterán
válasz
dethroner #110161 üzenetére
Sziasztok!
Pár napja írtam arról, hogy az autó minden egyes ajtó nyitás-csukásnál valamiféle "üdvözlő" zajt hallat. Eddig azt hittem hogy a fejegységből jön ez a hang. De észrevettem azt is, hogy hiába zárom le kellemetlen szagos helyen a belső keringésre a szellőzőt, továbbra is bejön a rossz szag. Pár napja összekapcsoltam fejben a két dolgot és szembe jött velem [ez] a videó. Ugyanúgy teker nálam is körbe és körbe másodpercen a rostélyt lezáró elem, de mindig nyitva marad. Szerintetek ezt kibontani, szemügyre venni nagy meló, sok bontással jár? -
dethroner
veterán
válasz
nrg.960 #110238 üzenetére
Nem biztos hogy a fejegység a ludas. Nekem a 70 navi van benne és gondolom még a gyári hangszórók, de valami gyönyörűen szól [Katatonia-Vakeren] pedig a basszusgitár nagyon kiemelt szerepet kap. Inkább a forrásnál, a lejátszónál keresném a hibát először, utána a hangszóróban, legutolsó lenne a fej.
-
nrg.960
tag
Astra H CD30 MP3-aux-os fejegység megérett a cserére, működik, de egy Lindemann albummal nem tud mit kezdeni aux kábelen, doboz hang, semmi mély, kín hallgatni.
Kenwood KMM-306 volt előző autómban, most a 309 az utódja, ha jól látom, az menne a H-ba.Vennék hozzá kormány adaptert is. A fejegység és az adapter bekötésnél mire kell figyelni? Vagy csak plug&play? Esetleg valamit át kell kötögetni?
Astra G-ben csak rádugtam és köszönte jól volt, gyújtásra kapcsolt a fejegység, itt is az lenne a cél, nem akarom hogy kulcs nélkül áramot kapjon. -
dethroner
veterán
válasz
Bilux #110236 üzenetére
Nekem ez így nem kerek. Olyan, mintha ez a lötyi univerzális lenne, jó az OT-s öntöttvas blokkba és a legmodernebb alu+műanyag motorhoz, hűtőhöz. Márpedig olyan szerintem nincs. Ahogy az összes olajfajtából vannak évjárathoz, motortípushoz stb függő olajok, úgy szerintem itt is kell valami szabványnak, specifikációnak lennie. Az hogy milyen színű, nem sokat mond [link]
-
dethroner
veterán
Hello!
Van bárhol bármilyen hivatalos leírás hogy az Opel milyen specifikációval rendelkező fagyállót ír elő H Astra-ba? Se a kézikönyv, se az interneten nem található erről semmiUgye a hűtöm a felső sarokban picit szivárog, cserélve lesz a hűtő, és nem akarnék olyat önteni bele, amitől újra gondja lehetne.
-
hdanesz
őstag
Gondoltam feltöltök pár képet a szekérről. Másfél hete van nálunk, második autóként van használatban. (2012, 1.4 turbo benzin - 120LE, 156 ezer km-rel)
Sajnos mostanában nem igazán jutott a napsütésből....pedig akkor mutatna igazán jól ez a szín. -
Hachiko95
aktív tag
-
313313
addikt
válasz
dethroner #110226 üzenetére
Ma voltam egy Bosch service partnernél, beszélgettünk üzemanyagról. Amennyire háklis az Opel az üzemanyagra (pláne a Magyarra) úgy elhiszem, hogy az olajra is. Feljött még, hogy 10-15k km-ént nyugodtan cseréljek olajat...
Egy újabb autóba tucatjával több érzékelő és kütyü van...
Én gyári olajat raknám bele...Az enyémbe pl majd Liqui Moly Special Tec DX1 (A14NEL)-t fogok rakatni.
Én is Franciából ültem egy Opelba...
-
dethroner
veterán
Ma érdekes beszélgetésben volt részem. Tegnap rendeltem egy szlovák webshopból Mobil 1 ESP X3 0W-40 olajat. Ma felhív egy nagyon durva palóc tájszólással (ami igazából inkább szlovák volt) beszélő manus, hogy az X3 mégsincs készleten, küldjön-e inkább helyette X4-et? Mondtam nem kell, mert ahogy látom az X4 nem rendelkezik Dexos 2 minősítéssel. Aztán fél perc további beszélgetés után szinte kiabálva közli hogy ne merjek az eddig használt 5W-30 helyett áttérni a 0W-40 olajra, mert az eddig a régi olajhoz szokott motoralkatrészek kipurcannak, mert már be vannak kopódva az 5W-30 olajhoz, és a hengerfej környékén lesz nagy gubanc az új viszkozitás miatt.
Erre mi a ti Opeles véleményetek? Én nagyon laikus vagyok, eddig a régi autóim franciák voltak, kapták a 10W-40 Elf és Total-t és boldogság volt. -
nrg.960
tag
Ködlámpás Astra H-nál nincs opció arra, mint az újabb autóknál, hogy kanyarodás közben azt az oldali ködlámpát felkapcsolja, hogy jobban lehessen este látni az ívet?
Mert a cim modul ha jól tudom már figyeli a kormányszöget is, így nem tűnik olyan távolinak. -
dethroner
veterán
Vennék vízhűtőt a 2006-os H Astra-hoz. Z18Xer motoros kombi az autó. Nem gondoltam hogy egy hűtő kiválasztása is ennyi kérdést hoz a felszínre. Először is melyik jobb, a forrasztott bordás, vagy a mechanikusan rögzített bordás? És mi az hogy hálózathossz, hálózatmélység, hálózatszélesség? Ez a hűtő mérete virágnyelven?
És mekkora kell, mert elég nagy a szórás ezekben? És van javasolt és kerülendő márka?
-
dethroner
veterán
válasz
ncc1701 #110219 üzenetére
Azt írod 2019-es Swift elől-hátul 2.5, gyári adat. Nem baj ha én ezt most nem hiszem el?
Nekem is van 2019-es swiftem, elől 2.5 minden körülmények között, de hátul sose. Kis terhelésnél 2.2, fullra rakva pedig 2.8 hátul. Szóval amit írsz, egyik esetben túl sok, másik esetben túl kevés.
-
peet137
tag
válasz
ncc1701 #110216 üzenetére
A kopással nincs gondom a gépnél, most a nyári szett felszerelésekor a gumis az elsőt 2,5-re fújta, mondván ez a megszokott nála, de nekem határozottan "pattogós" lett tőle a kocsi, vissza is engedtem a nekem szokásos értékre. A télit meg én raktam fel és én fújtam a fent már említett számokra. Bár a télim 15-ös, eleve kicsit ballonosabb...
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark #110218 üzenetére
Érdekes a benyás mennyivel puhábbra írja, 1.7-nek a matrica 2,1-et ír comfortra és 2,3-at ECO-ra. (2.4-2.5 közé vannak nyomva)
-
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark #110218 üzenetére
Nem foglalkozom ilyesmivel, csak szaladgálós autó, nem várok el tőle semmi olyat, h halk legyen, meg komfortos. Ez csak egy városi kisautó, kb nulla zaj csillapítással.
-
peet137
tag
válasz
dethroner #110213 üzenetére
Nekem kombi Z16XE1 van, de szerintem ami a tanksapkába van írva, az egy vicc. Olyan lesz tőle, mint egy hajó a gyári kerékmérettel.
Én a korábbi Nissanomon is használt előre 2,2, hátra 2,1-et használok, azzal szerintem zseniális. Jellemzően 2 felnőtt + 2 gyerek kombóban használjuk a gépet hosszabb utakon, városban meg ketten.
-
dethroner
veterán
válasz
Honda567 #110212 üzenetére
3 különböző kezelési könyvem van letöltve, és amelyikben van ötajtósról szó, abban nincs Z16XEP motorral, és amelyikben van Z16XEP abban pedig nincs ferdehátú, csak kombi, sedan és twintop
Helyezd el a kocsid valahol a táplálékláncban, ha sedannak veszed akkor helyes a tanksapkánál lévő 1.9 bar, ha kombinak, akkor fújd 2 bar-ra.
-
Honda567
tag
H Astra Guminyomás 3 személyig szerintetek mennyi lenne a megfelelő?
A Tanksapka belsejében 1.9bart ír az összes kerékbe.
Most előre 2,3 hátra 2,1-re állítottam. -
ncc1701
veterán
válasz
mephi666 #110204 üzenetére
Jól teszed, én is így csinálom. Igaz insigniánál nem nagy kunszt, mikor muternál leteszem a garázsba, akkor ráteszem csepp töltőre, onnan csak pár mozdulat. Október végén ment utoljára, ideje lenne megjáratni picit, de kellene egy száraz, napos hétvége, mert h esőt, havat, sót ez az autó alattam nem fog látni, az fix.
-
mephi666
nagyúr
válasz
hdanesz #110203 üzenetére
...meg amikor nyit a termosztár, onnantól a teljes vízkör használatban van, tehát nagyobb helyen tud tágulni a folyadék... ebből is lehet magasabb ingadozás, mint amit eddig láttál...
nekem mániám ellenőrizgetni a folyadékszintet, főleg ha bolygatva volt a vízkör... ilyenkor képes vagyok városi 5km-es utak után is rácsekkolni (semmiből nem tart felpattintani kiszálláskor a motorháztetőt, kiszállni, megemelni és ránézni a tartályra) ...de ha már több ezer km óta jó, olyankor is kb hetente ránézek vízre-olajra
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Nem nyitott a termosztát (1.4 turbo J Astra), most már nyit mivel kicserélték tegnap.
De úgy látom csökkent valamennyit a hűtőfolyadék szintje a tartályban, 4-5mm-t. Ez összefügghet...ugye? Most hogy már nyit...az eddigi zárt állapothoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Energiaital topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest