Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS notebook topic
- A NEX üzletágat is leválasztaná az Intel
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ncc1701
veterán
válasz
molnarpeter #111097 üzenetére
Így van! Olajfelszívócső tömítés cseréhez le kell bontani a hajtást is.
-
313313
addikt
válasz
ArthurShelby #111070 üzenetére
Itt egy (Face marketplace nem én árulom) Insignia 2.0 dizel 196LE 4x4 full extra. Ehhez nem sok extrát kell venni útólag
-
nrg.960
tag
válasz
Zola007 #111074 üzenetére
GM-et érdemes beletenni, az álmoskönyvek szerint. Az is INA, csak más minőségbiztosításon ment kereszül.
Kb 100-120k/db, meg szolenoidokat is érdemes cserélni. Szóval munkadíjjal én egy 400-at számolnék rá, mert akkor már ugye a szíjjat is dobsz rá újat, meg feszítőt.Kb 1-2mp-ig az enyém is traktorozik indítás után, de elhallgat, amint tovább fogja csinalni akkor cserélem is.
Ja és minőségi olaj, megfelelő szabvány és viszkozitás, meg max 10k után ledobni. -
Tikakukac
titán
válasz
Tikakukac #111088 üzenetére
Meg egy kis lámpa meg egy kis rozsda meg egy kis ez meg az. Nincs ezzel gond. Ha nem mondjuk az egyik legdrágább kocsi lenne a hahun és mondjuk ezt leírná a kereskedő, ha már javítani büdös 
És amikor ezt észreveszed akkor nem szólni kell, hanem szépen elhagyni a helyet. Mert ahol így kezd egy autó ott csak rosszabb lesz, erre rakok tétet.
-
dethroner
veterán
válasz
BlackmMmDog #111057 üzenetére
5 hónapja vettem ilyet 2006-os évjárattal, kereken 1 millió volt az ára. Igaz, nem félbőr, hanem valami sport ülések vannak benne, meg mind a négy ablak automata villany, meg a 140 lovas 1.8 motor van benne, de a többi kb stimmel. Szóval szerintem picit drága volt ez a fekete, alkudni kellett volna.
És az a duma a hirdetésben: ritkaságnak számító közkedvelt kombi. Na most ha kilép az ember az utcára 5 percen belül jön szembe legalább 1 kombi H Astra. És ha ritkaság, akkor hogy lehet közkedvelt? Süket duma az van
-
Tikakukac
titán
válasz
ArthurShelby #111080 üzenetére
Vagy a kedvencem amikor 1 gyártó 4 másik márkára csomagol vagy csomagolnak éppen át. Szóval sehol sincs itt már jó világ.
-
Greentea
senior tag
válasz
ArthurShelby #111080 üzenetére
Nagyon szomorú
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Zola007 #111075 üzenetére
Múlt héten mesélte az autószerelő, hogy vittek hozzá egy dustert, mert újra hangja volt vezérlés csere után fél évvel. Conti volt benne (látta, mikor szétszedte), de a tulaj azért vitte hozzá, mert az előző szerelőben emiatt már nem bízik.
Mondta, hogy látja, hogy az alkatrész szar, es hogy márkás conti. Ő sem tud mást csinálni, összeteszi egy másik minőségi(nek mondott) alkatrésszel, és reméli, hogy jó lesz. -
Zola007
veterán
válasz
ArthurShelby #111072 üzenetére
Múltkor voltam Junikszban teleszkópért, ott is panaszkodott a srác hogy már a Bilstein, Monroe se a régi minőség, de árakat folyton emelik.
Most cseréltünk rugót, telót, szilentet, csapágyat, még a gyári volt benne mindenből és a gyári teló puhán, de jól dolgozott és nem volt kifolyva 16 év és 230 ezer után.
Minőségi dolgok kerültek a helyére, mégis örülök ha az új a felét kibírja!
-
Zolabol
tag
válasz
Tikakukac #111062 üzenetére
Szia, elvágtam a vezetéket a hajlatnál, egyelőre igy sem múködik.
Szétszedtem a motort is, biztos ami biztos, de annak semmi baja, szépen múködik, de legalább rájöttem a múködésére.Ha jól gondolom, akkor folyamatos 12V kellene legyen, ami elmegy a motorig, na ezt nem találom egyelőre, lehet lentebb kell elvágnom a vezetéket.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Zola007 #111065 üzenetére
Kovid óta minden szétesett. Az alapanyagárak az egekbe szöktek (minden területen), az energia árak is jócskán megnőttek, és az új autók/autóalkatrészek árai is. Az utángyártott alkatrészek nagyon gagyik lettek, a gyári beszállitói alkatrészek is sokkal rosszabbak (nem gyári dobozos, de ugyanaz a cég gyártja, mint a gyárit, gyengébb minőségellenőrzéssel), a gyári alkarészek a tűrhetőek (gyári dobozos) arany áron. (És a gyárinak is rosszabb a minősége magához képest [link] )
-
Micsurin
nagyúr
válasz
ArthurShelby #111070 üzenetére
..persze mert egy másik használttal hamarabb látnak viszont ismeretlen előélet híján.
-
iZol92
csendes újonc
válasz
BlackmMmDog #111063 üzenetére
Bár otthagytátok, de:
A kerepelés induláskor tipikus okoskerék hiba, XER-motoroknál igen gyakori. 1-2 másodperc még ok, de ha már tovább hallod akkor rövidesen cserélni kell. A kiegyenlítőtartályban olajfolt látszik a képeken, ez is gyakori hiba, elfárad az olajhűtő tömítése és úgy jut motorolaj a hűtővízbe. Arra figyelni kell, hogyha már nagyon olajos, az bizony a vízcsöveknek sem tesz jót, azokat is ajánlott cserélni.
Van elérhető INA utángyártott készlet okoskerekekkel meg minden jóval, azt érdemes beszerezni + olajhűtő tömítés sem drága és akkor a vétel utáni vezérléscserével letudhatók ezek a problémák. -
BlackmMmDog
aktív tag
Egyet értek veled ,Essentiánál légkondicionáló berendezés nincs (lehet valaki külön kért) .
Ha 600-700 ezres kategória mindben találtam, jó lenne ha közzel 2 milliónál is lenne.Ködlámpa utólag mennyire nehéz megoldani(leginkább munka időben)mert sokat közlekedek hajnalban.
-
gban
veterán
válasz
BlackmMmDog #111063 üzenetére
Ne vedd sértésnek de felszereltségben új autónál válogass. Ilyen korban egy dolog számít, az állapot.
Amúgy nekem 15 múlt a J-m, km picivel kevesebb mint ebben, a felsorolt hibákból a trafósor volt már cserés , a többi ilyen futás mellett indokolatlan nekem.
És az volt picivel több árban, 6 évesen, 60k km-rel
Tudom mi történt az árakkal és nem összehasonlítható, de gáz ez a drágulás…. -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
nrg.960 #111059 üzenetére
Szép gép, én is ilyesmit szeretnék kifogni.
. Az egyik fehér indexes, a másik pedig amiben megvannak a vékony piros csíkozás.
Autó dobott rá hibajelzést, de volt még rozsdára festés, kipofugó rögzítő elengedés stb.
ArthurShelby
Jól hangzott, Essentiánál jobbat keresnék.
-
Zolabol
tag
Sziasztok.
Van egy G astra, Z14XEP motorlkóddal, 2005-ös 5 ajtós.
A hátsó ablaktörlővel szenvedek. A motort kiszedtem direkt 12V-al szépen megy.
A biztositék jó, relét kicseréltem a mellette lévőre azzal sem megy (ugyan az a relé tipusa). Zárlatot nem mértem, habár akkor kilótte volna a biztositékot szerintem.
Relét kiszedve kicsipogtam a hátramenő vezetékeket is...
Bajúszkapcsolóra a relé kattan bizonyos idóközönként.Valakinek még valami ötlet?
Illetve a hátramenő 3 vezeték közül van ugye a +/- és a harmadiknak mi a szerepe?köszi
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Itt szerintem a felszereltséggel és a külsővel próbálják drágán eladni az autót, nem a motorral (aergo az lesz a gyenge pontja)
-
nrg.960
tag
válasz
Nálam már beszédes lett volna az eltérő hátsó lámpa is. Az egyik fehér indexes, a másik pedig amiben megvannak a vékony piros csíkozás.
Bár a félbőr egész szép állapotban van benne.Egyebként ennyiért hoztam el én is az enyemet egy fél éve kb., viszont végig magyar, meg 101.000km volt benne, és 2012 évi. Sajnos nem 1.8, pedig azt szerettem volna, de valahol engedni kellett.
Most van benne 109.000 és egy Delphi trafósort és 4db Champion gyertyát kért ez idő alatt, a szokásos vásárlás utáni teendőkön kívűl.
Meg a nyári 17" szett is most került rá Nexen NFera Sport gumikkal. -
Tikakukac
titán
válasz
Kereskedő gondolom süket.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
Tikakukac #111051 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, telepen maradt.
[Egyébként ezt néztük ] , ha nem lehet felrakni kérlek töröljétek -
Zola007
veterán
válasz
Tikakukac #111054 üzenetére
Lesz olyan aki elviszi, mert nem ért hozzá vagy nem vizsgáltatja át.
Nyilván te képben vagy, így nézed.Én eddig akárhányszor néztem autókat saját részre és álltam el egy autótól (mentettem és írtam megjegyzést hozzá ha.hun), következő héten már nem volt a telepen (kereskedő sor mellett laktam) vagy lekerült a hirdetés ha.hu parkolóból és nem került vissza.
Szóval én azt tapasztaltam hogy van a sz*rnak is keletje rendesen.Jó autót találni meg szinte csak drágán lehet és ha azonnal tudok menni nézni.
Lekopogom eddig 4 autót adtam el és mindegyiket az első megtekintő elvitte minimális alkuval, de árban is rendben volt és ha ismert baja volt azt elmondtam.
-
Zola007
veterán
Ha magánszemély akkor nyilván nem eladás előtt fog rákölteni 6-7 számjegyet, mert nem fizeti ki egyik vevő sem.
Kereskedő ismerős is kezd leállni az eladásra szánt autók kipofozásával, mert hamarabb megveszik olcsóbban hibásan mint kicsit drágábban hibátlanul. Ilyen alkatrész és szervizdíjak mellett nem éri meg az erőfeszítést ,csak értékesebb autóknál és működést akadályozó hibánal.
-
gban
veterán
válasz
BlackmMmDog #111050 üzenetére
Traktorozás szerintem okoskerék, megtorpanás meg trafósor.
De nem biztos így látatlanban, és ha igazam is van, attól még nem biztos hogy csak ennyi a baja. De az hogy ‘így hagyták’, az sok jót nem sejtet. -
Tikakukac
titán
válasz
BlackmMmDog #111050 üzenetére
Tőkére nem torpan az autó, meg amúgyis. Az az autó akkor szemét.
-
BlackmMmDog
aktív tag
Nincs Opel gépjárműm, de szeretnék beszerezni Astra H kombit.
Ma elmentünk megnézni a kiszemeltet(HA kínálat tetejét), amivel szembeszülünk indítás után 4-5 másodpercig kopogást hallottunk a motor felől. A hideg és meleg indításnál is ,de utána elmúlt, gázadáskor pedig mindig megtorpant. Hidrotőkere gondolunk. -
mephi666
nagyúr
válasz
Tikakukac #111046 üzenetére
...kopasznak volt pár témába vágó videója, amiben olyan emberek beszéltek, akik tudják is, hogy mit csinálnak... lényegében patikamérlegen állítanak be mindent, hogy annak értelme is legyen, mindezt úgy, hogy tesznek a másik oldalon is a rendszerhez
egyébként meg az az általános vélemény, hogy jó az a gyári szoftver gyári alkatrészekhez, mert nem hülyék csinálták...
-
Tikakukac
titán
válasz
Woodslave #111043 üzenetére
Igazándiból lehet optimalizálni úgy, hogy annak tényleg legyen értelme és akár használjon is. Vezetési stílus és a tesztek nem feltétlenül esnek 1 síkba és ezen olykor tudnak segíteni utólag. Ez vitathatatlan.
De ide tényleg az kell, hogy valaki értse is amit csinál, és jelenleg ami chiptuning téren megy az kegyetlen, facebookon vannak durva sztorik. -
Woodslave
félisten
válasz
ncc1701 #111044 üzenetére
Én pláne nem értek hozzá. Azzal magyarázzák hogy sok ország különböző szabályainak kell megfelelnie ezért egy köztes átlagra hozzàk. Mondjuk ez leírva nagyobb hülyeségnek tűnik mint amikor olvastam
Amúgy lehet rossz példa de anno az Astra lnál lehetett volna pár tíz vagy százezer forintért fedélzeti számítógép. Lehet bmi csomagban volt passz. Pár évvel később szerelő haver kérdezte kell-e aztán vmit bekapcsolt kiiktatott nem tudom de ott volt a fedélzeti szgep ami amúgy benne volt csak nem fizettem ki.
-
ncc1701
veterán
válasz
Woodslave #111043 üzenetére
Lehet. Én mondjuk nem nézem hülyének annyira a gyári mérnök gárdát.
Ha alacsonyabb fogyasztást ki lehetne hozni, csupán szoftveres módosításokkal, úgy, h közben minden más paraméter rendben marad (kopás, élettartam, káros anyag kibocsátás), akkor úgy adnák el a kocsit. Nem pedig azzal variálnak, h most már 0w8-as olajok vannak, h 1%-al csökkentsék a surlódást.
Aztán lehet, h hülye vagyok a témához, de sztem ha valahol nyer az ember, akkor másik oldalt valamit veszít is. -
Woodslave
félisten
válasz
ncc1701 #111042 üzenetére
Csak olvasgattam egyelőre hogy optimalizált működés kisebb fogyasztás nem árt (enyém manuális váltós) a mechanikànak stb. Lehet marketing duma csak.
Nem akarok én szaguldozni vagy arra amennyire akarok még igy is jó csak pörgetni kell
csak a pozitívnak tűnő dolgok meg nyilván kicsit jobban megy az se rossz - miatt nezelodtem
-
ncc1701
veterán
válasz
Woodslave #111041 üzenetére
Ne aggódj, én is filóztam rajta, A20DTH motoros insigniám van. Itt a 160 paciból szoktak 190-200 köré menni. És még azt sem tudom mondani, h az automata váltó ne bírná, mert a 19x lovas biturbó verzión is ugyanaz a váltó. Üzemanyag ellátó rendszerem új, turbóm is. Csak én oda jutottam, h minek?
-
ncc1701
veterán
válasz
Woodslave #111026 üzenetére
Ha menést akarsz, akkor ott kezdődik, h megvenni a gyári legnagyobb motorost, és azt lehet piszkálni, ha kevés.
Egy kismotoros autót piszkálni kicsit olyan, mint amikor az egyszeri ember nagyot akar fingani, oszt befosott.
Használt autót pláne nem bántanék, ott örülni kell, ha megy úgy, ahogy van. -
-
chopin42
őstag
válasz
Tothgera30 #111023 üzenetére
Köszönöm! Ez alapján inkább szívó 1.4 vagy 1.6, ha a probléma lehetőségeket nézem. Esetleg 1.4 turbó. De ott az m32.
2012től az m32 mennyire necces? -
Woodslave
félisten
válasz
Tikakukac #111025 üzenetére
gondoltam hogy megkapom mondjuk jogos nem vagyok egy tudatos vásárló . De a turbó nem volt szempont csak nézegettem ilyen chip tuning oldalakat aztán bosszantott hogy nem találok semmi konkrétumot illetve azt hogy turbos ez elég konkrét de nem voltam biztos
Ezt a motorkódot nem kellene a motorszamnak tartalmaznia vagy teljes tévedésben vagyok
-
Woodslave
félisten
Van egy 1.5 140 lovas Insignia Grand Sport autóm. Nem régen vettem. Kívülről imádom komolyan jó visszafordulni és megnézni. Belülről is mert egy 18 éves H Astrat váltott ami szégyen módra lerugtam.
Amit egyszerűen nem tudok hogy ez turbos vagy sem. Úgy vettem hogy nem az meg nem is érzem bár soha nem volt turbós autóm, a chatgpt szerint (tudom nem mérvadó) nem volt nem turbos változat. Se alvazszam se motorkód alapján nem találtam. B1190 a motorszam eleje. Magyar forgalomba helyezés szóval nem vmi egzotikus országból van.
Van vmi tipp honnan tudnám meg biztosan mindenhol gugliztam katalógus stb
-
válasz
chopin42 #111021 üzenetére
A14NEL/NET vagy A20DTR. Itt részletezve.
-
chopin42
őstag
Üdv!
Tájékozódni szeretnék
Egy ismerősömet aki 3 millióért szeretne autót venni kevés km-el 2012+ a J Astra irányába vinném. Min 100le a kikötés és 5 ajtó. Meg hogy nem lehet kombi.
Mi a legajánlottabb motor, ami dinamikus, jól viszi a (valszeg ferdehátú) kis astrát, nem eszi az olajat, alkalmas pályára (Sopronból jár ki németbe dolgozni) és nem zabál sokat? (tudom, hogy a J kicsit nehéz lett elvileg). Dízel/benzin is jöhet, mindegy. Akár mindkettőből a legjobb motor. Illetve mire érdemes figyelni a típusnál, mi lehet a buktató?
Köszönöm -
Dominik2023
újonc
[kép]
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem hogy Opel Vectra C Facelift Hatchback kivitelbe bele megy ez a váltógomb (csatolom a képet)? Ha jól tudom ilyen váltógombok Insigniákban, Astra Jkben, Zafira Ckben vannak gyárilag. Pár Vectra C-s barátom akik nagyon értenék ezekhez a típusokhoz azt mondták hogy bele megy meg Vectra C - Signum - Owners Clubban is azt írták hogy passzolniuk kell egymással viszont akitől vásárolni szeretném az azt mondta hogy csak Astra J-be jó. Ezért biztosra szeretnék menni hogy bele megy e vagy sem. Az én váltógombom/váltóm.:6 sebességes manuális, rükverc gombbal.
U.I..: Remélem maradhat mert nagy szükségem lenne erre az infóra hogy akkor most jó e vagy sem. Ha maradhat akkor segítségeket előre is nagyon köszönöm szépen. További szép napot mindenkinek. -
hdanesz
őstag
-
Üdv! Van itt Corsa D tulaj? A guminyomás lámpa mit jelent ha villog? Meg folyamatosan is világít. Nyomások könyv szerint. 200kpa. Nem én autóm nem én vezetem, csak elmondás alapján kérdezem.
-
Tikakukac
titán
válasz
dethroner #111011 üzenetére
Semmiképpen sem pozitív, kérdés, hogy ha van egy visszahívás a kocsira amit nem csinál meg a szerviz mert xyz akkor jogilag ez hogyan áll. Nyilván itthon úgy, hogy még a bmw kérte ki magának, hogy hát hiába volt náluk márkaszervizben a kocsi és van rá visszahívás, ez nem az ő gondjuk
-
molnarpeter
nagyúr
-
nrg.960
tag
válasz
Tikakukac #110984 üzenetére
Hát az már szalonnak sem szalon, mert darab autó nincs bent, szerintem értékesítés sincs már, csak szervíz meg alkatrész/kiegeszítő értékesítés.
Más:
Mind a 4 ajtón kicsit akad a kilincs, olyan mint ami kenetlen, nehezen nyílik, ha nem hüvelykujjal támasztok és nyitok. Mivel lenne érdemes megkennem a kilincs részt? Szilikonzsír jó lehet? -
dethroner
veterán
válasz
Markizmark #110997 üzenetére
Az enyém 2006-os és nekem is ezt írja:
Dear Customer, We confirm that your vehicle is equipped with Takata airbags, but it is not included in any measure already launched. We will provide further information as soon as it is time to proceed with the recall process for your vehicle.
Azt se mondja hogy hány zsákom Takata-s, csak hogy az van benne. Lehet be kéne gurulni egy pécsi szervizbe és megbeszélni. -
Ezt a gumi vackot mivel lehetne helyettesíteni (mert a világon sehol nem kapni, 90495967, 51345967)
Aki nem tudná mi ez (mert miért is tudná?) ez a kézifék "kallantyújának" a porvédője.
gondoltam veszek folyékony gumit (mert ilyen is van) és kikenem ott a szakadt rész -
Tikakukac
titán
válasz
molnarpeter #111002 üzenetére
Vagy keresni olyan darabot aminek a közepe sérült
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali informatikai kérdések órája
- EAFC 25
- Alkoholista nevelde
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest