Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Boldog Új Évet Kívánunk 2026-ra!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
csoszogi
tag
A16XER J Astra, trafó gyertya és benzin érzékenységet nekem is mondta már a szerelő, meg hogy jobban oda kell figyelni a gyertyák állapotára ezeknél az autóknál már. A mi autónkban egy pólusú GM gyertya van.
A trafósort egyszer kellett cserélni, párszor volt azóta is, hogy rángatott kicsit gyorsításnál, alapjárat ugrált, de idővel elmúlt. Szerelő semmit sem talált. Emiatt mikor nyaralni mentünk, vettem is egy Delphi trafósort, ami azóta is a kocsi hátuljában van..
(remélem nem romlik meg
). 100-as benzint tankolok, de azok között is van különbség, az is okozhat rángatást. -
csoszogi
tag
Nézzétek mi jött velem szembe, mint lógó tetőkárpit javítás:
[link]
én két kocsimnál is gombostűvel oldottam meg, műszakin se kötözködtek, de szerintem ez is ötletes, és lehet szebb is....szerintem csak csavarral jobban néz ki... -
csoszogi
tag
válasz
kory24
üzenetére
Nekem A16XER van, J Astra 2010. Szerintem hasonló a két motor, ennek is magas az üzemi hőfoka, 104-105°C, a belső kijelző csak parasztvakítás semmit sem ér. Termosztát is akörül nyit, ha jól emlékszem szerelőm szavaira. Nálam is a kupaknál folyt, szerelő mutatta, hogy a tömítés profilja megváltozott (régi új között tényleg volt különbség), nem volt már olyan alakja, hogy teljesen szigeteljen, amit csak a kupak csere oldott meg. A kupak kb.: 4 éves volt.
-
csoszogi
tag
válasz
pontyos
üzenetére
A videóban egyértelműen lehet látni, a likon keresztül, hogy szíjas. Igazából iZol92 képén egyértelmű, hogy máshol van az olaj betöltő nyílás, ha láncos...
Csak egy tippet szeretnék adni, úgy általában, máshol is használható (torok, fog, fül stb..):
Teljesen sötét legyen, kapcsold fel a telefonod világítását, vagy bármilyen pici lámpát, csak az legyen a fényforrás, így könnyebben be tudsz lesni bármilyen kicsi likon is. A lik fölé teszed, ügyelve, hogy csak a visszaverődő fény jusson csak a szemedbe, így sokkal tisztábban látsz mindent így el tudod dönteni, hogy neked mi van. -
csoszogi
tag
válasz
Honda567
üzenetére
Én ilyen helyre tuti nem fújnék semmi vizes dolgot...lehet nem most, hanem fél év után lesz valami, mert leoldott valami dzsuvát valahonnan. Másrészt hogy távozik maradéktalanul a rendszerből? Elpárolog, megszárad? Ha valamire rászárad akkor meg szívod a porát...Azt hiszem itt is volt tárgyalva, hogy az ózonos klímatisztítás az ajánlott. És az még ér is valamit.
-
csoszogi
tag
Nekem is ilyen autóm van. Nem dob hibát. Nekem az alapjáraton szarakodott, hogy ugrált, meg mintha kihagyott volna egy henger, és igen hirtelen erőt vesztett lett menet közben. Mikor így szarakodott a trafósor volt a hibás. Mellé ajánlatos gyertyát is sűrűbben cserélni, mert az is okozhat ilyet. Nem én mondom, hanem a szerelőm. Tavaly előtt is szarakodott, épp utaztunk el. Vettem egy trafósort, a szerelőm meg cserélt gyertyát. Azóta se kellett trafósort cserélni..ott van a kocsi hátuljában.
-
-
csoszogi
tag
Előző hozzászólásom folytatása:
[link]
röviden: "Opel Astra J 2010-es A16XER. Pénteken reggel jött elő a hiba: "Service Airbag", "Hibakód kiolvasás után:
B001B passenger seat belt anchor pretensioner deployment loop
A neten minden is van erről, az AI is mond okosakat. Valakinek volt már ilyen hibaüzenet? Merre érdemes elindulni?
-
csoszogi
tag
igen erre írtam, hogy Takata légzsákkal szerelt, de nem tudják még:
"Dear Customer, We confirm that your vehicle is equipped with Takata airbags, but it is not included in any measure already launched. We will provide further information as soon as it is time to proceed with the recall process for your vehicle. "
A gondom az, hogy nem tudom hogy ez a hibaüzenet amit kapok mit jelenthet: nem működik majd amikor kellene, vagy random egyszer csak működni fog a légzsák. Ezt a visszahívásos oldalt meg néha csekkolom. Írtam szerelőmnek, de nagyon elfoglalt. Nem válaszolt ebből gondolom, hogy nagy baj nem lehet, különben vinnem kellene azonnal.
-
csoszogi
tag
Opel Astra J 2010-es A16XER. Pénteken reggel jött elő a hiba: "Service Airbag", először többször pittyeget vezetés közben, majd szombaton mar csak indításkor, de a központi penelen és a bal oldali műszerfal lámpán folyamatosan világít a légzsák piktogramm. Megnéztem mert van visszahívási akció a Takata légzsákok miatt, de az autónkról meg nem tudjak érintett-e. Az ülés alatti csatlakozót megnéztem, kis üregben van, úgy láttam semmi baja nincs, nincs szétjőve, legtöbbször ezt hozzák fel oknak. Valaki találkozott már hasonlóval? Az utasoldalit kikapcsoltam, akkor sem tűnt el a hibaüzenet. Ott nem néztem a csatlakozót.
-
csoszogi
tag
Betelt a szervizkönyvem, Astra J, A16XER üreset hol találok? Lehet venni? Vagy van valami letöltési link? Kerestem de nem találtam. Eladó autók feltöltött képeiről mentettem ki üreset, de nyilván az nem tökéletes, de jó lesz ha nincs más....
-
csoszogi
tag
válasz
exoduss
üzenetére
Nekem F-el volt ilyen, nagyon kormosodott (sünis kokszlerakódás volt rajta) az egyik gyertya. És igen néha nem is működött az a henger. Olajlehúzó gyűrűvel volt valami annál a hengernél, azt hiszem el volt repedve, vagy törve. Alig kapott a szerelő, mert olyan ritka ez a hiba. Kicserélte, sokkal jobb lett de nem szűnt meg a hiba teljesen a szerelő szerint azért, mert volt egy kicsi egyenetlen hengerfalkopás is. Mikor gyújtókábel hibám volt akkor csak egyenetlenül járt a motor, de nem volt kormos a gyertya, én úgy emlékszem...de nem most volt már.
-
csoszogi
tag
Köszönöm az infókat, kb. 20-30000 km mentem már azóta, hogy 2022.02-03. án lett cserélve ott a cső mert elporladt és köpte a hűtőfolyadékot. Azóta is random előjön ez a fogyás.
313313: beltérnél semmi ilyen csöpögés nincs, teljesen random, télen nyáron is előjön, vagyis akkor is mikor nincs. Nincs is semmi büdös illat. -
csoszogi
tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Ez lehet a J-k rákfenéje lehet pár másik dologgal együtt. Nekem is valami csere: hűtő/termosztát/olajhűtő után sokat kért, szerelő mondta normális ha levegős. Oké. Utána meg volt, hogy 100-300-1000-3000 km-ként kiabált, hogy alacsony a szint. Volt ott átnézés, tapogatás, kupakcsere, aztán egy ideje lesz**rom, ha kiabál töltök bele épp ami van, desztvíz vagy hűtőfolyadék. És nincs tele töltve, a minimum szint felett van valamivel egy fekete vonal húzva....
addig töltöm. -
csoszogi
tag
Ezt olvasd el, igaz angolul van, íme itt van a kutya elásva:
[link]És ott a nyolcadik oldalon van egy ilyen szöveg:
"FOR USE WITH CIGARETTE LIGHTER PLUG
WARNING: If more than 150 Watts of AC power are required from the
Inverter, DO NOT connect the Inverter through the vehicle’s cigarette
lighter socket. THIS WILL OVERHEAT THE WIRES AND COULD CAUSE A
FIRE. When using the devices that require a TOTAL of 150 Watts or more,
connect the Inverter directly to the vehicle’s battery terminals using the
provided Battery Clip."Aki ért az autóvillamossági dolgokhoz, ha ezt a manualt elolvassa, akkor tud válaszolni a felmerülő kérdésekre szerintem. Az én készülékemen van egy OverLoad lámpa is, meg egy biztosíték is a készülék hátulján (5. oldal), de sose kapott igazán nagy terhelést. Lehet a készülék alján jelezve is van ez az info.
-
csoszogi
tag
Én ilyet vettem már kb 10-15 éve
[link]
Ezt használtam F Astrá-ban, és a J Astrában is használom. Minden nyáron utazáskor, vagy ha kimozdulunk hosszabb útra év közben. Három telefon van rákötve és használta a család folyamatosan erről az áramforrásról az utóbbi években, de volt hogy tablet, és volt hogy laptop is arról ment. Más nem rémlik...Te mit szeretnél működtetni? -
csoszogi
tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Kézifék mellőzéssel az lehet a gond, hogy a féked ugyanúgy befagyhat nyitott állapotban is, amire csak akkor jössz rá, mikor fékezni akarsz és nem fog. Vagy rosszul tudom? Én nem tudom mi a megoldás, melyik a jó, szerelőm mindig sebességben hagyja, én behúzom(elektromos kézifék) és lejtős helyen sebességbe is teszem. De itt délvidéken régen volt olyan fagy ami miatt befagyott volna a fék...vagy bármi
-
csoszogi
tag
válasz
mephi666
üzenetére
Szegedet tudom: feleségem egy felpukkadt powerbanket adott le, augusztusban. Ami ehhez kellett: időpont foglalás, oda pontosan érkezni. A lakás 20 éve a mienk, lakótelepi, mégis az excelben egy előző emberke van beírva erre a címre (előttünk ő lakott ott). Átvették, de mondták, fáradjunk be és módosítsuk. Szóval erre készülj fel. Hogy fizetnek-e érte passz.
-
csoszogi
tag
DOT szám manipuláció:
#109324 Markizmark: Erre az CAN: Na pirítsuk egy kicsit ezt a par*tot ki is van kiért...te mond hogy 0.4-0.5 V a különbség a te hangod mélyebb....

-
csoszogi
tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Még klímás F Astra időkből, ilyenkor pont kikapcsolok szinte mindent (most J van és akkor is), ablak le, meleg be, tengerre mész: hogy szokjad...hazafele: jéé tegnap nem panaszkodtál a melegre
Én félek, valami felforr elszáll a nagy melegben, sorban tötyörgésnél, menetszél sincs csak jó idő a motornál... -
csoszogi
tag
válasz
SkiDev
üzenetére
Youtubon találtam:
[link]
itt be van hajtva. Szerintem lehet még hasonló videókat találni, ahol lehet nem pont azt mutatják, hogy kell behajtani, de behajtják reflexből a tükröt. Esetleg, ha elmész egy Opel szalonba, lehet segítenek.Keress rá a folding szóra a linkelt dokumentumban. Dokumentum végén pedig motorkódok is vannak, én nem tudom neked pontosan milyen van:
[link] -
csoszogi
tag
válasz
body007
üzenetére
Pont ezek az alkatrészek/összetevők, amik szinte 100%-ban újrahasznosíthatóak, csak be kell olvasztani.
És igen az én szerelőm is csinál(t) felújítást, már ha megoldható, először mindig azzal az opcióval jön. F Astra féktárcsa esztergálva, J Astra olajhűtő síkköszörülés stb. De van amit nem éri meg, ezt ő tudja én nem szakmabeli vagyok. -
csoszogi
tag
válasz
rumos XIII
üzenetére
Háziorvosi beutaló a reumatológiára, ha nem tudod a kulcsot elfordítani. Szerintem kéztőalagút szindrómád lehet. Erre oda kell figyelni, és ne erőlködjél, az csak árt... Cserélni sajnos nem tudsz semmit, csak műtétileg lehet megoldani, még szerencse, hogy rutinműtét. De hogy miért az Opel topicban kérdezed, számomra rejtély...
-
csoszogi
tag
válasz
body007
üzenetére
Hogy miért gondolják, hogy most nincs igazad: a motorolaj nem megújuló energiaforrás, kibányásszák, és a végén csak valahova kerül, de alapvetően nem megújuló, ha a végén elégetik, akkor meg CO2 lesz belőle. Nem tudom, újrahasznosítható a motorolaj? Ezzel szemben a motor olyan mint az alumínium doboz, bármennyiszer újra felhasználható (vas, réz, alumínium, kevés műanyag), csak fel kell olvasztani, formába önteni megmunkálni stb...és ehhez használhatsz 100% megújuló forrásból származó elektromos energiát. Így nem lesz karbonlábnyom, szinte zéró lesz a CO2, és munkahelyet is teremtesz. Ez egy elméleti okfejtés volt, de el tudom képzelni, hogy valóságban is valami hasonlót kalkuláltak
-
csoszogi
tag
Köszi, de elírtam
...Kovács lett az, holnapra itt is van. Mivel a szerelőm se találta a hiba okát, nem tudom mi lehet. Lehet valami tök más. Nálam lesz, ha kell cserélem, ahogy láttam nem ördöngösség. Ha nem akkor megy a hátsó fékpofák mellé a polcra, és ha kell akkor lesz.
tlala: mint írtam holnapra itt lesz. Ez helyi bolt. GLS-el volt már mindenem. Keddig ide kell érjen mindenképp.
Markizmark: Volt nekem szelepfedél membrán szakadás is...jó volt ide is beírtam, 2-3 éve volt...szóval az frissen cserélt, mármint a szelepfedél. És volt trafósor hiba is. Nem ilyen, mint a mostani, más volt a tünet, de még ez is változhat. -
csoszogi
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Akkor elbattyogok a Bárdihoz.
Markizmark: Mint említettem, május vége óta van ez a probléma hol elő jön hol nem, hibalámpa nincs. A szerelőnél volt több napot, neki semmi nem volt, semmi hibalámpa semmi. Ő se érti. Ma reggel is szarakodott. -
csoszogi
tag
Lenne egy kérdésem,
Gyújtótrafót nézegetek, írtam ide május végén, hogy problémám van a hideg indítással, mintha nem menne egy henger stb. Volt szerelőnél többször, de semmit nem talált. Azóta néha szórakozik, néha nem
. Astra J benzines, 2010 A16XER
Mivel megyünk nyaralni (kedden), és lehet a gyújtótrafó a ludas, tuti ott fog teljesen letérdelni, nézegettem mi is a kínálat, vinnék magammal egyet
. Oké tudom nem ez a legjobb hely ahonnan lehet rendelni, de ez itt van közel hozzánk, be tudok menni:Jelenleg egy Delphi van benne, CE01841
Kérdésem: ha csak erre keresek
A végén ott van az hogy DEL/JS, DEL/SZ, DEL/F, DEL/TE
Különböző árért, ezek mit jelentenek pontosan? Melyiket kell/lehet/ajánlott megvenni?
Esetleg ha van valami webáruház ami kihozza a megfelelőt keddig, és olcsóbb, azt a tanácsot is szívesen fogadom. -
csoszogi
tag
gban: elől lóg, vezető és anyósülés fölött, F Astra hátul lógott. F az bordó metál(?) volt, a J meg sötétszürke metál (?), olyan mint Findzs autója. Végig csillaggarázsban álltak, ugyanott
.Tikakukac: igazad van, tényleg szivacs. Én is találkoztam már való életben igen instabil, és nagyon stabil szivaccsal is. Itt az UV nem játszik ugye, hanem főleg a hő gondolom, más nem nagyon lehet.
Csak fura, hogy nem történt fejlődés/fejlesztés ezen a téren....és ugye erről nem mondható el, hogy ami jó azon minek változtatni... -
csoszogi
tag
Egy kis csalódást érzek.... annó 1996-os F Astra tetőkárpit elkezdett lógni, szépen megoldottam. Nem ragasztással, de megoldottam. 2010-es J Astra, most látom, hogy ugyancsak elengedett a kárpit, elkezdett lógni...nem sokat változtattak ezek szerint a rendszeren
...gondolom csak kevesen panaszkodtak...vagy rohadt sok, ilyen sz*r ragasztójuk volt
... Gertrúd legyen szíves rendelni 10.000l (azaz 10liter) ragasztót...igen főnök, szóval 10000l ragasztó...vagyis 10ezer liter....
hoppá.. -
csoszogi
tag
hali, nos nekem kiírja az átlagfogyasztást, amit lehet nullázni, és akkor újra kezdi. Nekem városban 8.5-re áll be, akármit csinálok, 95/100-as benzin. Kétféle megtett távolságot tud kiírni, ezen kívül középre kiteszi a pillanatnyi sebességet, szép nagy képernyővel, illetve az átlagsebességet is kiírja, az is nullázható. Meg az olaj hátralévő életidejét százalékban. Kb ennyit ír ki szerintem.... Távirányító, mint ablak zárásra én is néztem, de semmit nem találtam.
Ha már itt vagyunk, lenne egy kérdésem. Az utóbbi napokban nem rendszeresen de többször az alábbit produkálta az autó (Astra J A16XER):
múlt héten jött elő, reggel/délután munka után hideg motor indítás, és mintha az egy/két henger nem kapna delejt rángat és le is fullad. Ezt elköveti még egyszer, utána meg mintha semmi baja nem lenne. Menet közben semmi gond nincs.
Benzin miatt lehet? Shellnél tankoltam valami 100-ast
, ott nagyon ritkán tankolok. -
csoszogi
tag
köszi, majd említem neki, hogy más típus kell. A jobb oldali nálunk is kicsit jobban kopott, az is nyikorog jobban. Mind a 4 féket megnézte a múltkor. Szerintem egy kicsit még hajtjuk, és utána ha elviselhetetlenebb lesz, akkor megint elviszem a szerelőhöz. Most külön figyelem az autókat (gyalog járok), és elég soknak nyikorog...
-
csoszogi
tag
Üdv emberek, írtam ide, hogy nyikorog a fék a vason, ha lassan megyek, gurulok, mint valami nem olajozott talicska, és mikor ilyet csinált legutóbb akkor cserélni kellett a féket. A vas: Astra J, A16XER, 2010. Nos megnézte a szerelő, szerinte nem nyikorgott, hozzá kell tenni pont akkor volt a hideg esős idő. Amúgy se a betétek se a tárcsák állapota nem indokolja a cserét, még van benne kb 15-20.000 km, megnézte alaposan stb... Én megbízok a szerelőmben. A fék rendesen működik, novemberben volt műszakin én se tapasztalok mást. Csak zavar ez a nyikorgás, itt visszaolvasva másnak is volt ilyen problémája, sok megoldás nem volt akkor. Esetleg van valakinek tanácsa?
mephi666: Ó ismerem én azt a dombot...Kkfháza/Szeged...én imádom az Alföldet, egyszer a Hortobágyon voltam, se hold se felhő..gyönyörű volt az ég azzal a rengeteg csillaggal, szinte a horizontig látszódtak, mintha valami csillagbúra alatt lettünk volna...
-
csoszogi
tag
-
csoszogi
tag
lehet, nem tudom, használtan vettem. Automata kézifékes, kétfajta színű belső borítás, szóval gondolom nem teljesen szériás...talán Selection volt a hirdetésben...cserébe több minden ment tönkre már nálam..
Most megint nyikorog a fék, szorul csere érett lett, bírt 57ezerkm-t...ez van. -
csoszogi
tag
nem értelek, mit aktiváltál. Csak eltekerem az indexen az eltekerhetőt, és azt látom amit itt leírtál. Lásd: [link]
Vagy ezeket egyszerre, folyamatosan kiírja a panelen?Az már más...A kijelzett értékek tényleg, mint az ökör**ggyozás, autópálya alföld tempomat ugrál a pillanatnyi fogyasztás. De én is szoktam néha nézegetni...
-
csoszogi
tag
Volt benne szervo, legzsak dupla, es klima....nagyszeru gep volt..
Osztrak import.
ncc1701: igen, nyilvan. De nem erte meg uj klimahutot venni hozza, mert arany arban volt. De azt ismondtak, mivel regi darab, barhol ereszthet. Az ablakemelo manualis, beszart a vezeto oldalon: 50000ft lett volna az uj, de hala volt bontott...inkabb evente ketevente ratoltettem a klimara. -
csoszogi
tag
Egykorú autónk van, de az én klímám még hála jó
. Én kérdeztem a szerelőm, kell-e valamit csinálni, a klímával, de azt mondja, nem, ha jól működik. Az ugye megvan, ha bekapcsolod a páramentesítő funkciót (épp ma este tettem meg) akkor is a klíma kapcsol be. Vagyis ősszel/télen ebben a nyálkás esős időben tuti járatod....
Én abból tudtam az F Astra-nál, hogy kell bele gáz a nyár előtt, mert nem jól párátlanított.... -
csoszogi
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
sajnos néztem ezeket....
minden látható helyet, de lehet elkerülte a figyelmem, azért is kérdeztem...hátha valaki tudja pontosan hol van.. -
csoszogi
tag
Lenne egy kérdésem:
"Mégis van valami minden 2004 utáni Opelben, ami a tulajdonosoknak meglepő, és nem kevésbé mulatságos lehet. Nem valamiféle hibáról van szó, mint meglepetés, hanem apró kis szimbólumokról az utastérben. Eddig erről az Opel egyetlen szót sem ejtett, de 14 éve minden egyes legyártott Adamban, Corsában, Astrában, Insigniában, Crossland X-ben és Grandland X-ben ott figyel néhány cápa."
Kérdésem: Astra J, 2010, A16XER, tudja valaki hol van a cápa? Próbáltam guglizni, keresni és hát rohadtul nem találtam meg.....tudja valaki hol van a "cápa" ??

-
csoszogi
tag
válasz
dani999
üzenetére
Üdv, nekem és gban-nak, 1.6 szívó van 2009-2010-esek, A16XER motor, páran kérdeztek itt már ezzel kapcsolatban. Keress rá miket irkáltunk. Személyes tapasztalat: 120-125kg emberkéknek szűk kicsit, ha azt akarod hátul is üljenek
... Nehéz ezért sokat eszik városban (8-10l). Mióta ki lett cserélve amiket ki kellett, azóta sok bajom nincs vele. Megjártuk vele tavaly nyáron Lefkadát, télen meg műszakin volt, hibát nem találtak. -
csoszogi
tag
válasz
Findzs
üzenetére
"Az EU-ban 2014. november 1. után forgalomba hozott új gyártású autók esetén kötelező széria tartozék a TPMS (tire-pressure monitoring system), magyarul az abroncsnyomás-ellenőrző rendszer."
JanR: 3V-os gombelem van benne. Egy csomó mindenben van, van amelyik tovább bírja, van amelyik nem.
De akkor is, azért fura, ha egy eszköz attól már kuka, ha egy elvileg cserélhető jelen esetben 3V-os elem tönkremegy. Környezetvédelem, elektromos hulladék, meg kötelező szerelhetőség mint EU-s alapelv..vicc az egész ilyen formában.
"Az idei első 11 hónapban 9 681 752 új személygépkocsit helyeztek forgalomba, "
[link]
Mennyi szenzor is ez? ~36 milla? -
csoszogi
tag
üdv emberek, igaza van gban-nak. Én 64k-val vettem(2017), most 126k van benne. Váltottunk itt pár szót, egyforma autónk van
. Az előző tulajt az iratok alapján név szerint megtalálhattam volna a kereskedőtől megkaptam, szlovák/osztrák üzembe helyezés volt, vezetett szervizkönyves, de a szerelőm szerint is valós volt a kilométer. Másrészt ilyesmi típusú motor van a H Astrákban is, a szerelőm mondta hogy a nálam előjövő dolgok ott is előjönnek, előbb utóbb. Remélem gban-nak nem jönnek elő...Igaz, mióta a hibák orvosolva lettek, azóta szépen megy.
MaddeNNNN: Rá lehet keresni milyen típusú hibák voltak, de szerintem (a teljesség igénye nélkül) a membrán szakadás, egy hűtőcső eldurranása, olajhűtő eresztés, termosztát ház repedés, kerékcsapágy hiba és gyújtótrafósor csere, nem tudom mennyire magyarázható ez az előző tulajjal.Benzin: igen valóban szeret sokat inni...én 100-ast tankolok bele, mert az ajánlották, jobban is megy csendesebb is. Ugyanakkor ha MOL kerül bele, az észrevehető most a hidegben, hogy kicsit rángat..
-
csoszogi
tag
válasz
body007
üzenetére
Nézd, nekem kerékcsapágyat kellett cserélni, pedig kb. 100000 volt a kocsiban, pedig az adott mennyit forog a kerék, hogy elérje a 100k kilométert....szerintem nem jók az alkatrészek minősége, vagy nagyon tág határ között változnak ezért ekkor, vagy akkor de tönkremegy. . ..F Astrán nem volt ilyen gond kb. 230k km futás után sem. Ha már kuplung: J Astra, sokszor az van, hogy hátramenetbe akarom rakni, kuplung be és recseg miközben próbálom beletenni a hátramenetet. Aztán várok, ismétlés kuplung mozgatás és vagy jó vagy nem, de van, hogy elsőre megy. Ez mitől lehet? Gondolom semminek nem tesz jót a recsegés...
-
csoszogi
tag
válasz
cappa72
üzenetére
ez körülbelül olyan, mint a sport. Otto motor adott, akárcsak az emberi test. Lehet feszíteni, túlhúzni, hegyezni stb.., lásd hihetetlen rekordok versus szinte levegőt pöfögő autók. Aztán kiderül, hogy, vagy nem úgy van(dopping), csalás (VW), vagy meghal a sportoló/keveset bír a motor...
És igen, lehet a régebbi motor környezetszennyezőbb, de ha 100000 km-ként motort cserélsz? Nekem ne mondja senki, hogy az "környezetkímélőbb"
-
csoszogi
tag
Nem értek a motorokhoz, csak szembejött a cikk, gondoltam megosztom. Nekem évekig F Astrám volt, most meg J Astra van, olyan, mint gban-nak, J Astra A16XER, 2010-es. Most jártuk meg Görögországot (~2900km), full tele kocsi+tetőbox, de nem panaszkodhatom. Igaz végig 100-as benzint tankoltam, ment rendesen. Olajszintet megnéztem, fogyást nem láttam, Aral High Tronic 5w-40, szerelőm ezt tett bele. De ha csak a fele igaz a cikknek, már szörnyű szerintem...
-
csoszogi
tag
-
csoszogi
tag
válasz
sopruk
üzenetére
Én épp a napokban találtam egy használt gyári tetőcsomagtartót, nagyon jó árért, jó állapotban. És sikerült vennem egy puha/összehajtható 270l-es tetőbokszot is, újat nagyon olcsón.
Kérdésem lenne: 32026268/69 es típusú csomagtartó alumínium keresztrúdjához, hol találok gumi tömítést? Ez hosszában végigfut a keresztrúdban. Anélkül is használható, de ha lehet kapni beletenném. Hol érdemes keresni az ilyesmit? -
csoszogi
tag
válasz
cappa72
üzenetére
Mint látjátok fentebb, én is csomagtartóban utazom. Ha fixpontos, ott a cumi, hogy az eddigi használt hirdetések átnézése után az a véleményem: ami jó, és jó árban is van az gyorsan elkel. Viszont rengeteg pontatlan hirdetés is van, ha rákérdezek, a pontos típusra, vagy hogy jó-e nekem, vagy tudja vagy nem lásd #105593 kérdésem, még én sem tudom
És túl sok idő ez a keresgélés, vagy én vagyok a béna.. 
Ezért is hajlok affele, hogy veszek egy újat, ami biztos jó. A régi F Astra-ra is vettem azt hiszem a Cora-ban valami nonamet, és jól tette a dolgát. -
csoszogi
tag
tetőcsomagtartó kérdésem lenne:
Astra J típusú tetőcsomagtartóra ha rákeresek, fixpontosra, akkor feldobja, hogy más típusra, Corsa D, E Meriva A,B stb... re is felszerelhető. Például középtájon írja: [link]
A kérdésem az lenne, ha találok eredeti gyári Opel tetőcsomagtartót Corsa D, re, akkor az simán felmegy AstraJ-re is? Ugyanakkorák a tetők?
Igazából találtam két cikkszámot, de nem mentem sokra vele, méret infót nem találatam, csak azt hogy az egyik Astra J a másik Meriva/Corsa
GM13347255 Astra J gyári
93199364/365 Meriva Corsa -
csoszogi
tag
válasz
mephi666
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást. Tetőcsomagtartóba beruházok, a többi gondolkodok...Autópályázás lenne, a bérlés lehet játszik, vagy a kölcsönkérés. Amúgy trükkösek a bérléssel, most 1500 nyáron meg a duplája. A légellenállásban igazad van, habár ez az Astra se egy fürge nyúl..
. A puha mellett szól, hogy leszedhetem könnyen, és gumipókkal, ha kevés cucc van benne, akkor laposabb lesz, nem fix a mérete. Tárolni én is tudnám a tetőboxot egy másik városban szüleimnél. Ígértem régebben és most előkerestem, anno így mentünk négyen a Balcsira:
-
csoszogi
tag
Egy kérdéssel fordulok hozzátok: Írtam már ide és kaptam is tanácsot mephi666 barátunktól, hogy J Astra tetőbox esetén mit tegyek bele, illetve mit ne..

Szóval, a gondolatot nem engedtem el, véletlenül láttam meg egy hirdetést, ahol nem tetőboxot, hanem puha anyagból készült tetődobozt ajánlanak. Előnye, hogy összehajtható kis helyen elfér.
Az autón nincs tetősín. Kétféle megoldás létezik, az ártól tekintsünk el utána nézek csak példaként:
1, Tetőcsomagtartóra rögzítés:
[link]
2, Tetőcsomagtartó nélkül, közvetlenül a tetőre helyezhető, és kampókkal rögzíthető.
[link]Nem tervezek nagyot venni. A véleményeteket szeretném kérni, esetleg tapasztalatot, szerintetek melyik a megbízhatóbb, stabilabb? A másodikkal kételyem van, be kell valljam, habár sok videó van arról a megoldásról is a youtubon.
Hol érdemes nézni tetőcsomagtartót, és milyen márka az ajánlott/nem ajánlott? -
csoszogi
tag
Ez jogos. Megnézem, de úgy rémlik, mivel pár hete volt egy defektem, hogy nem fér be egy normál kerék. Eléggé kompaktra össze van ott minden hajtogatva/pakolva. De hogy amit adtak vele kocsiemelő alkalmatosságot az mennyivel silányabb, nem kézre állóbb, mint ami az F-hez volt...brr...

-
csoszogi
tag
Lenne egy kérdésem:
Tervezünk majd menni nyáron egy hosszabb útra (~3-4000km), kocsival. A kérdésem az lenne, mivel csak mankókerék van, hogy érdemes lenne-e ilyesmi gumijavító szettet vinni magunkkal:
[link]
plusz hozzá egy 12V-os kompresszort.
Vagy esetleg van más ötlet ajánlott gumijavító szett?
A spray-t próbáltam már biciklin, de ott nem vált be ott is inkább ragasztgatok. Vagy kocsin ok? -
csoszogi
tag
válasz
gzbotii
üzenetére
Most komolyan...őszintén mit vársz? Nyáron lemerül az elem és nem törődsz a kulccsal? Képzeld magad a helyébe...több, mint fél év... én biztos tuti berágnék, ha csak ennyit jelentenék valakinek....
Astra J 2010, nem kellett tanítani semmit. De volt már olyan is, hogy rossz volt a gombelem amit vettem.
-
csoszogi
tag
válasz
HdRew
üzenetére
Keress vissza a nevemre miféle bajaim is voltak. 2010-es gyártású J Astra A16XER, 96000km el 2017-ben megvettem, akkor jó állapotú volt, nem kellett rá költeni ez első években, aztán meg kellett, nem is keveset, sokféle baj előjött, pedig keveset használtuk, de ahogy a szerelőm is mondta: megette az idő, silányabb alkatrészek stb... Most talán megint nem kell rá költeni. Van aki hasonló cipőben jár, mint én, van aki nem ezzel a típussal. És olyan is van itt, aki többet szívott ugyanazzal a típussal, mint mások. De itt senki nem úszta meg, hogy költeni kell az autóra.
-
csoszogi
tag
válasz
mephi666
üzenetére
Nos ha már F Astra: képet most nem találok hirtelen, de egy kereszttartóra felfogattam egy hagyományos régi típusú Dacia, Trabant tetőcsomagtartót. Régen is ilyenünk volt Daciára. Ehhez apámnak megvolt a 30x éves citromsárga ponyva, műanyag bevonatos, rendesen megvarrt, patent fülekkel a gumipók rögzítéshez, hibátlan. Na az betyár volt..
Igen sok minden aláfért (sátor, asztal szék). De mi is cuccoltunk rendesen...
Nyaralás: mi is abba a hibába esünk, hogy elkezdem nézegetni (Airbnb), szuper mentem. Mikor aztán leülünk, legtöbbször el van kelve mind
...Az áraknál beállítok egy max értéket, és igen egyre fogynak a lehetőségek... Két kamasz fiammal pedig nem pálya az étterem, párszor voltunk, és utána még megvacsoráztak...cappa72: és igen, két kicsi gyerekkel babakocsi és igen sok minden befért. Habár most egy kamasz pólója akkora, mint egy kisgyerek három egység ruhája...de valahogy nagyobbnak tűnt az F csomagtartója....kétszer háromszor mi is voltunk F-el HR-ben, mikor már nagyobbak voltak a gyerkőcök, befértünk.
-
csoszogi
tag
válasz
tlala
üzenetére
semmi gond, kérdeztem, válaszoltál, igazad van amúgy. Én már inkább a pihenős, mint bulizós nyaralásokat kedvelem. Sok szabim van, mégse tudom kivenni
. És el kell hagynom az országot, hogy biztos ne érjenek el...mindegy. Volt olyanban is részem, egy kis hátizsák egy hét..
de az igen régen volt, Rába, Tisza, bicajtúra stb...memphi666: majd megemlítem a fiamnak....lehet ebbe ő is belemenne
, csak ha sör van a kocsiban akkor ki fog vezetni???? -
csoszogi
tag
válasz
tlala
üzenetére
Köszönöm a tanácsokat J Astra ügyben. Sajnos nem Sport Tourer , és igen a másik gond a kicsi csomagtartó...azt már tapasztaltuk. lehet beszerzek majd tetőcsomagtartót... Nem sokkal nagyobb mint az F Astra csomagtartója.
Én is "öreg" vagyok már, közel az ötvenhez
, akikkel mennék az a családom plusz a fiam barátnője, ő az új szereplő a képletben. Isztria lenne a távolság, ami olyan nyolc-kilenc óra. Rövid távon, mint írtam vittem nagy kamaszokat, nem volt gond. -
csoszogi
tag
válasz
Integrale
üzenetére
Lenne egy hülye kérdésem, amire igazából tudom is a választ, de itt igazából tapasztalat érdekelne: szóval van egy 2010-es J Astra autónk, és tudom nem igazán fér el benne öt ember, de nyáron lehet öten mennénk nyaralni. Hátul három átlagos 1.75-1.85 magas emberke ülne, előlre kerülnének a súlyosabb szintén ily magas egyének. Valakinek ezzel hosszabb távon van tapasztalata mennyire kényelmes öt embernek a J Astra? Én sejtem, hogy nem igazán. Igaz, volt hogy voltunk öten nyáron lenge ruhában a kocsiban, és elfértünk, nem volt probléma az 1 órás úton.
-
csoszogi
tag
válasz
Pityu.
üzenetére
Félreérthető voltam, nem téged akartalak minősíteni, itt magamra utaltam, hogy ezen nem szarrákóskodtam, mert fontos dolognak tartottam. Ezért is mentem hivatalos Opel kereskedőhöz/szervizbe. Ennyi. Én azt ajánlom. Nyilván ha a szerelőm azt mondja van megbízható utángyártott valami, akkor hiszek neki mert megbízom benne.
Jut eszembe, azt is ő mondta, ő is így csinálja, mert nincs hozzáférése a rendszerhez, mivel nem hivatalos Opel kereskedő/szerviz. Amúgy a szerviz sem maga esztergálta a kulcsot, hanem küldték neki DHL-el Németországból. És előttem nyitották fel a borítékot, majd igazolnom aláírnom is kellett. És az egy 1996-os F Astra volt 2010-2015 körül. És igen igaza van Tikakukacnak, ez licenszes GM dolog, tuti nem férhet hozzá bárki (szerintem az immobilizer miatt).
És rögzítésre is került valami rendszerben, hogy új kulcs stb..
Más tapasztalatom nincs kulcs ügyileg, vagy felhasználod, vagy nem, részemről ennyi. -
csoszogi
tag
válasz
Pityu.
üzenetére
Én voltam a te helyzetedben: egy kulcs volt az autóhoz (F Astra) az is kissé ramaty állapotban. Bementem egy Opel kereskedésbe/szakszeszvízbe, ők az ilyen olyan azonosítók alapján megkérték a gyártól a kulcsot, egyet immobilazerrel a másikat nem. Megjött feltanították a kulcsot, és tadamm. Volt két vatta új kulcsom plusz egy régi. Hogy mennyibe került nem számít, mert kellet és nem szarrágóskodtam ezen ilyen olyan megoldásokkal, ami vagy jó vagy nem. A mostanihoz (J Astra) kettő van, de jó is, mert egy a felségemnél egy nálam, és ha kell valakinek az autó akkor nem szarakszunk azon, hogy jaj istenem hol van a kulcs... de az egyikhez kell majd új ház (~2000Ft) mert a mikrokapcsolók már kiesőfélben vannak..
-
csoszogi
tag
válasz
cappa72
üzenetére
Nekem A16XER van, sima szívó benzines, első generációs 2010-es. Ha visszaolvasol, rákeresve a nevemre, van/volt vele gond. Benzines városi használat van (1-2 személy) főképp és így 8.3l a komputer szerinti átlagfogyasztás. Nehéz nagy autó. Legalábbis kívülről. Belül már nem olyan nagy. A gyerkőcök megnőttek (2), 180-190 cm magasak, emberes testalkat, és ez így szűkös négyünknek, főleg télen. Én 178 cm vagyok de a fejem súrolja a kárpitot. Csomagtér kb. 10l-el nagyobb mint az F-é volt. A kerekek nem is férnek simán a csomagtartóba, mikor cserére viszem, le kell hajtani a hátsó üléseket.
Motorról:ugyanaz mint a H Astra, csak kicsit húztak rajta, hogy euro 6-os legyen, így szerintem rosszabb/érzékenyebb lett. -
csoszogi
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Én ezért nem merem soha a kocsiban hagyni a kulcsot, egyből zsebre vágom, amint kiszállok. Van másik, de az a feleségemnél van a város túloldalán
-
csoszogi
tag
kicsit olvassatok vissza miket írtam ide 2021 nyarán. Nekem is gondom volt a szelepfedél membránnal. A16XER, J Astra. Igen meg lehet próbálni a membránt kicserélni, van akinek sikerül is, de nálunk se jött össze, az a meleg meg olaj nem igazán tesz jót a szelepfedélnek...sok problémám volt, a végén a teljes szelepfedélházat kellett cserélni. Azóta nincs gond vele.
-
-
csoszogi
tag
válasz
saril
üzenetére
Én is utánaolvastam, J Astra sima szívómotor, benzin A16XER első generációs. Ha van időd, olvass vissza miket írtam be ide, mint probléma és javítás, és nézd meg, hogy összefutottál-e ezekkel, vagy olvastad-e. Mert mikor én olvastam 2017-ben, nem igazán írt ezekről a problémákról senki semmit. Ugyanakkor mivel alkatrész kapható többféle is az adott elromlott részhez, gondolom azért éri meg gyártani, mert tényleg elromlik.
-
csoszogi
tag
Mint laikus kérdezem, ha már a fékfolyadékoknál vagyunk (mint kiderült nem olaj). Tudtommal ez egy zárt rendszer, nincs olyan része ami közvetlenül a levegővel érintkezik, kb. olyan zárt, mint a motor hűtő rendszere, nem? (kupak tömítőgyűrűvel, nyomást bírja, 100 fok feletti hőmérséklet)
A kérdésem az lenne, ha zárt a rendszer, akkor hogy tud a külső levegő víztartalma beleoldódni, hígítani a rendszert? -
csoszogi
tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
A vágatba ragassz egy darab bútorfilcet, vagy öntapadós dekorgumit, egy kis csíkot vagy U alakban, helytől függ mennyit bír el. Olyanról is hallottam, hogy valaki egy kevés szilikonzsírt tett a vágatba, az tompította a zörgést.
Én szilikon csövet húztam a F Astra kalaptartót tartó pici pöcökre ( hú de szép megfogalmazás) -
csoszogi
tag
Igen, az enyém 2009-es gyártású, tuti első szériás. 2010.12 volt üzembe helyezve, hozzánk 2017 év végén került. Keveset futott, jelenleg 108000 km van benne. Mégis előjöttek azok a problémák amik előjöttek, hogy miért? Szerelőm szerint a felhasznált anyagok minőségével van a baj, sok a műanyag (ami a meleg motortérben gyorsabban is öregszik), alultervezettség stb...
-
csoszogi
tag
mohabá 007: jogos, figyelmetlen voltam.
gban: nem szokott állni, heti bevásárlást intézzük, meg szaladgálunk vele néha hét közben is, de 90%-ban városi használat rövidebb utakra. Évente párszor pályázunk Pestig (130km), meg évi egy külföldi nyaralás. Csillaggarázs.
Szerelőm szerint ez van: ilyen minőségűek az alkatrészek, Opeles, előzőt is hozzá hordtam 18 éve ismerem. Amiket írtam, hogy tönkrementek, azok volt, hogy a H Astrákban is tönkre mentek (már ami ott is megvan), vagy másik J Astrában, mutatja, mikor viszem a kocsit, hogy valami tönkrement, nézzem meg, ez a másik autóban tovább/rövidebb ideig bírta ugyan, de tönkrement. Meg miért kell 17 colos kerék??
Másrészt az, hogy lehet kapni ugyanazt az alkatrészt több gyártótól, szerintem azért is lehet, mert megéri gyártani, el lehet adni van rá kereslet. Vagyis elromolhat. De ez szubjektív vélemény.
Amit nem tudom írtam-e ide:
Valaki már írta, hogy random fogyott a hűtővíz. Nálam is előjött és vettem egy új hűtőzáró fedelet és az megoldotta a problémát.
Integrale: én csak tippeltem. Vagy lehet az Insignia magasabb kategóriás autó és ott a haspajzs jár alapból?
-
csoszogi
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Üdv Astra J tulaj A16XER, keress rá itt a nyavalyáimra, amit eddig írtam, sok minden volt cserélve. Amit gban és a többiek irtak teljesen igaz. Azért is nagy viszonylag a motortér, mert ez a motor 105 fokon üzemel, nagyon meleg. Szerintem ezért is nincs fenéklemeze, vagy mi a szösz motor alatt (látod a földet a motortérből), mint sok más autónak. Jól szerelhető az igaz, de van amihez csak úgy férsz hozzá ha sok mindent leszerelsz előtte. Lásd olajhűtő.
Én F Astrából ültem át, mit mondjak nem sokkal nagyobb a beltere, se a csomagtartója, pedig egymás mellett mikor álltak, majd dupla akkorának tűnt. Nem csak hosszban szélességben sem. Nehéz autó, a biztonságra mentek rá.
Most voltunk Ausztriában, tavaly meg Szlovéniában. Nem vékony típusok vagyunk, és ezért igaz: ha hegyre felfele mész vagy előzöl, akkor vagy klíma vagy haladás. Ha csomagok is vannak akkor meg nem kérdés.
Amúgy tudtommal van benne EGR szelep:
[link]Ajánlanám-e? Passz. Jó szívvel nem igazán. Ahhoz képest, hogy keveset futott, igazolt életúttal, sok minden tönkre ment benne, mert "elöregedett", első szériás 2009. De keveset használjuk 9000km/év. Alultervezett csövek, műanyag dolgok (termosztát, de már az utángyártott fém), PVC membrán ( szelepfedél membrán) stb. Meg ugye a fogyasztás. És az ajtónál az a rohadás nekem is megvan. Nekem 8.3 az átlagfogyasztás, már isten tudja mióta. Igaz sok város, de most sok pálya is volt, igaz most meg meg volt pakolva.
-
csoszogi
tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Én mindkét kulccsal néztem, J Astra (A16XER 2010) és nem moccan az elektromos ablak, hiába nyomom az a nyüves gombot
Ajtót nyit zár ahogy kell, kocsit indítja normálisan ahogy kell. Mi lehet a trükk?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Diablo IV
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256 SSD + 2TB HDD
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
(remélem nem romlik meg
...Kovács lett az, holnapra itt is van. Mivel a szerelőm se találta a hiba okát, nem tudom mi lehet. Lehet valami tök más. Nálam lesz, ha kell cserélem, ahogy láttam nem ördöngösség. Ha nem akkor megy a hátsó fékpofák mellé a polcra, és ha kell akkor lesz.
. Astra J benzines, 2010 A16XER
...gondolom csak kevesen panaszkodtak...vagy rohadt sok, ilyen sz*r ragasztójuk volt
Most megint nyikorog a fék, szorul csere érett lett, bírt 57ezerkm-t...ez van.
minden látható helyet, de lehet elkerülte a figyelmem, azért is kérdeztem...hátha valaki tudja pontosan hol van..