Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dudee
senior tag
válasz
undercover
üzenetére
én 3 hete hoztam magamra azzal a szívbajt, hogy tuti visszaküldött TV-t adtak el nekem, mert 'nem volt rajta fólia', és a lehúzást segítő narancssárga fülből 2 teljesen radnom helyen volt. És persze nem is húzott le semmit, leszakadtak.
Kb 1 órán keresztül néztem, hogy most akkor van ezen fólia vagy sincs.
És akkorra már annyira felhúztam magam, hogy nekiálltam a képernyő szélének egy sniccerrel. Szép mutatvány volt
De erre már a fólia is beszart, és megmutatta magát, hogy ott van az...
[disclaimer: don't try this at home] -
zack
nagyúr
Mivel nem szoktuk az átutalást választani, csak azt tudjuk, ha elutaljuk, akkor azt a másik fél lényegében azonnal meg is kapja, így számomra ez nem volt egyértelmű, hogy erre vonatkozik. A másik, hogy én az ügyfélszolgálatot hívtam, megkapták e, ott pedig egy LG dolgozó azt mondta, a bank tartja vissza a pénzt 3 napig, nem pedig azt, hogy "türelmét kérjük 2-3 nap erejéig, amíg a könyvelés feldolgozza az átutalását". Nyilván ideges lettem, mert a bank nem tarthat vissza pénzt. Ezért indult be a sztori mint egy lavina. Az, hogy a könyvelés miatt van, és nem a bank miatt, ez már egy jóval későbbi szakaszban derült ki, de ezt korábban le is írtam. Ettől függetlenül le a kapalappal, mert segítőkészek voltak és gyorsak, amit szóvá is tettem.
Aki a tv-hez olyan soundbar-t választ, amiben van hátsó sugárzó is, és falra akarja szerelni, itt egy jó minőségű olcsó alternatíva:
-
Dudee
senior tag
válasz
Celtis
üzenetére
Úgy tudom itt nem a bank aki bizonyos garanciát vállal, hanem a kártyakibocsájtó (pl mastercard, amex, akármi).
Meg aztán rengeteg olyan beépített dolog is fut a bankoknál, amik a gyanús kártyás vásárlásoknál vagy sms-t küldenek, vagy pl blokkolják is a vásárlást. Pl 5 perc különbséggel fizetsz a kártyával mondjuk Szegeden és Budapesten.
Vagy ha beigazolódik hogy vhonnan vkik lenyúlták a bankkártya adatokat és úgy nyúltak le pénzt, etc. Szóval jobb az, ha van rá mód. -
ρσгτσ
addikt
"Banki átutalásos fizetési mód esetén vásárlóinkat e-mailben tájékoztatjuk a megrendeléssel kapcsolatos tennivalókról. A megrendelést akkor tekintjük véglegesnek, amennyiben az átutalás megérkezett a jelzett bankszámlaszámra. Arra kérjük Önt, hogy 2 napon belül tegyen eleget a fizetési kötelezettségének, 5 nap elteltét követően a rendelése automatikusan törlődik a rendszerünkből."
Persze írhatnák egyértelműen is, mert ez alapján elég félrevezető, ha összességében nézzük az ide vonatkozó részt. De mondhatni ott a 3 nap...
Egyébként ez valóban normális. Akár 2-3 nap is lehet, mire lekönyvelik.
-
-
zack
nagyúr
válasz
undercover
üzenetére
Ott van az. Nekem a 65"-ös tv-ről simán lejött úgy, hogy a sárga széleket fogtam. Nem szabad megtépni, csak szépen érzéssel. Nem tudom hogy szakítottad le úgy, hogy a fólia fent maradt.
-
zack
nagyúr
válasz
Quadgame94
üzenetére
Nem reprezentatív? A kártyámmal történt.
Azon, hogy várnom kell ne csodálkozzak? De. Csodálkozom. Jelezzék, ha így fizetek akkor az +3 nap. Mert ha nem jelzik, nem vagyok köteles tudni, hogy kártya és utalás között van különbség a jóváírásban. Annyira mégsem lehetett ez az LG-nél "katonás" szabály, és bevett gyakorlat, ha a jelzésem után pár órával jóvá is íródott.
-
zsistvan7
kezdő
válasz
undercover
üzenetére
Már többen jártunk így, biztos hogy rajta van a fólia. Próbáld meg a szélén a sárga ragaccsal megindítani, vagy celluxal.
Nekem is sikerült úgy leszedni a sárga cetliket hogy nem jött le a fólia. Hidd el szebb a képe fólia nélkül
-
Calogero
addikt
válasz
Malfroy
üzenetére
Én 2018-ban mintaboltban vásároltam egy kanapét, a 100 000 Ft előleget amelyet vagy utalással vagy bankkártyával lehetett kifizetni. Szerencsére a kártyát választottam. A bútorgyár lelépett a pénzemmel, meg még vagy 300 ember pénzével. Elfelejtettek teljesíteni. A bankkártyához tartozik egy olyan szolgáltatás, hogy ilyen esetben a bankod megtéríti a károdat.
Jeleztem a banknál az esetet, megküldtem nekik minden papírt (szerződés, előleg számla, kártyás fizetési bizonylatot) A bank ilyenkor megkeresi a másik felet, az én esetemben a bútorost. Ők nem tudták bizonyítani, hogy teljesítettek, így a bank megterhelte a számlájukat, plusz kifizettették a céggel az eljárás költségét. (kárigény 1-2 %-a). Ha egy kereskedő ellen több ilyen eljárás is indul, akkor a kártya kibocsájtók bontják vele a szerződést, és azután nem lehet nála majd bankkártyával fizetni.
Szerencsém volt, így visszakaptam a 100 000 Ft-ot. -
Celtis
veterán
válasz
Malfroy
üzenetére
Jelen esetben volt email, amiben a légitársaság elismerte, hogy jogos a követelésem, és majd-majd-majd ki fogják fizetni. Nagyon segítőkész volt a bank.
Egy másik alkammal egy külföldi étteremben kétszer húzták le a kártyámat, mondván az első terminál nem jó. Megjelent a dupla terhelés. A banknál jeleztem, hogy nincs rendben. Ilyenkor azonnal jóváírják az összeget és ők intzézik a kereskedővel a többit. Ha kiderülne, hogy mégis jogos volt a levonás, akkor újraterhelik.
Mint a mesében, mi? Pedig így működik. Gondolom ez a kártyakibocsájtó előírása, nem a bank jószívűsége.
Nem árt tudni, hogy vannak jogaid. De ez már nagyon off.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
undercover
üzenetére
Pedig lekaparhatnál róla mindent is, megnézzük az LG hogy reagál erre
-
undercover
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Tehát akkor C3-nál felveszem az oled pixelek fényerejét 80-ra.
Köszönöm a válaszokat!
Amugy létezik, hogy nekem se hátul se elől nem volt fólia? Elől volt rajta ilyen sárga matrica amit letudtam szakítani de nem jött vele le a TV-ről egy nagy fólia. Igy tappintásra én nem érzek fóliát. Nem fogom kezdeni elkezdeni kapargatni xD
-
chris0000
őstag
hi. C1-en ti, h állítottátok be az automatikus dinamikus kontrasztot és a fekete szintet?
a kép mód az eredeti. thx. üdv. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
undercover
üzenetére
[link]
Ugyanez vonatkozik minden lg oledre. Annyi hogynsdr esetében az oled pixelek fényerejét feljebb lehet venni
C3 esetében a 100 nit 24 oled pixelek fényereje. A 80 meg kb 240 nit. -
zack
nagyúr
válasz
undercover
üzenetére
"Filmmaker" mód, azon belül pedig külön forrásonként kell beállítani, és amikor a tv érzékeli az adott forrást a beállított értékeken fogja megjeleníteni. Amúgy youtube-on rengeteg anyag van erre, ami végig megy az összes kép formátumon.
-
zack
nagyúr
válasz
Quadgame94
üzenetére
Leírtam, miért utalással lett fizetve.
Az a másik, hogy láttam már kártyáról 2 percenként leugrani 50-100 EUR nagyságrendeket...Pedig stabil helyekre történt a vásárlások kifizetése... Megtérült, bank rendezte (kb 700 EUR nagyságrend), de szopás. Új kártya igénylés, több hét mire megjön az új kártya, és bár kapsz számokat hozzá korábban, de fizikailag nem tudod használni a kártyát. -
undercover
őstag
C3-hoz ki milyen képbeállítást használ?
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Celtis
üzenetére
Én még soha nem igényeltem vissza semmit a banktól biztos vagyok benne hogy ennek megvan a szigorú eljárása. ugyanis hogyan tudod bebizonyítani a banknak azt, hogy amit vásároltál kártyával Legyen az szolgáltatás vagy termék, azt nem kaptad meg. Veszel egy 2 milliós tévét kifizeted kártyával ,felhívod utána a bankod hogy figyeljetek már nem szállították ki a tévét és visszakapod a pénzt tőlük ?azért ez biztosan nem így működik, mert ahogy a magyarokat ismerjük kb. háromnegyed ország ezzel visszaélne.
-
Celtis
veterán
válasz
torma1981
üzenetére
Az azonnali utalás lakossági ügyfelekre vonatkozik.
A kártyás fizetés sokkal biztonságosabb, sokan nem tudják, de bizonyos garanciát is tartalmaz. Ha nem teljesül a szolgáltatás, a banktól visszakérheted a kártyás fizetés összegét.
Egyszer külföldi légitársaságtól vásároltam repjegyet neten. Covid miatt törölték az összes járatot, persze eszük ágában nem volt visszatéríteni az árat. Az eu-s fogyasztóvédelem mondta, hogy próbáljam meg a bankomnál. Teljes képtelenségnek tartottam, de a bank több mint 10 hónappal a tranzakció után azonnal visszatérítette az összeget.
Utalásnál nincs ilyesmi. -
Quadgame94
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Nekem nem derogál nyomulni. Pont nem érdekel a lényeg hogy csinálják meg. Célorientalt vagyok. Nyílvan lehetne 1.nap.alatt válaszolni és harmadnap már vinni is el a terméket/javítani.
De ez egy hipotetikus szitu. Szerencsére sosem kellett még gariztatnom semmit ami az enyém (volt). -
undercover
őstag
A sok fóliás malőr miatt
Van a kijelzőn egy fólia ami sárga füllel van jelölve azt lelehet húzni igaz?
-
zack
nagyúr
válasz
Malfroy
üzenetére
Nem volt itt semmi user error. Csak nem publikus, mi és miért történt így. Addig amíg xy dolog nem történik meg a számláról, nincs internetes bankkártyás tranzakció. Ennyi.
Akkor az LG honlapjáról ne vásárolj. Ugyanis náluk nincs lehetőség utánvétes vásárlásra. Ha pl szeretnéd ezt a soundbar-t, amit vettem, megveheted máshol 270-310k között. LG-től sikerült 235k-ért kedvezménnyel, igaz előre kellett utalni. Nekem ért 35-40k-t hogy előre elutaljam egy hivatalos gyártói honlapon keresztül. Ha neked nem éri meg, örülök, mert az azt jelenti, hogy mocskos módon tele vagy anyagilag.
-
ricsip
addikt
válasz
ricsip
üzenetére
Főleg h. a karácsony előtti átverős történetek mindig arról szólnak, h. a kártyás fizetés a csaló gazember kamu-webshopjában ÉPPEN nem működik, de utalgasd csak át az akciós ájfónért a 100 ezret erre meg arra a számlaszámra, és bízisten-eskü h. külldjük neked a telefont azonnal. Aztán kiderül h. semmilyen telefon nem volt soha, a pénz meg azonnal továbbment külföldre (jellemzően ukránokhoz) a bankszámláról. Mivel csak a kártyás fizetés mögött áll kártyakibocsátói jótállás, a banki átutalás esetén meg kurvára senki nem fogja megtéríteni a károdat, a beszopódott áldozat csak ott áll bambán, mint Bálám szamara. Jobb esetben megtanulja egy életre a leckét: előre nem utalunk vadidegen ismeretleneknek lóvét! De általánosabban a lecke így szól: senkinek SOHA nem utalunk előre meg nem kapott eszközért, sem meg nem kapott szolgáltatásért, el nem végzett munkáért meg főleg nem, 1 árva rohadt büdös fillért sem. Lehet az akár LG akár Samsung webshop is.
-
zack
nagyúr
válasz
torma1981
üzenetére
Kiderült az igazság amúgy. Nem a bank "ült" a pénzen nagy valószínűség szerint, hanem az LG könyvelése ül az átutalásokon 3 napig, tehát a pénz azonnal megérkezett az LG-hez, csak nem lett lekönyvelve. Majd közlik, ha kártyával fizettem volna, az azonnal megérkezett volna hozzájuk. Kérdeztem, "de ez hol van feltűntetve? Mert ha ezt tudom, akkor kártyával is tudtam volna fizetni." Nyilván ezt nem tűntethetik fel, mert ráb@sznának. Aki hagyja, azoknál megteszik, aki balhézik, előre veszik. Gondolom így megy a gyakorlatban.
-
zack
nagyúr
válasz
torma1981
üzenetére
Rendeltem egy [S80QR]-t az LG honlapjáról, és előreutalással fizettem. Ez ezen a héten hétfőn reggel történt. Úgy számoltam, legkésőbb péntekig ideér. Kedden felhívtam az LG ügyfélszolgálatát, mert azt írta a rendelésnél, hogy várják az utalást. Jeleztem, hogy hétfőn reggel 6 óra magasságában el lett utalva, amit már meg kellett volna kapniuk, mire az ügyfélszolgálatos közölte, hogy nem tud mit tenni, mert utalás után a bank 3 napot ül az átutalt pénzen, és legjobb esetben csütörtökön vagy pénteken fogják látni a pénz beérkezését. Kérdeztem, tőle, "hogy mi van?" "A pénzemet milyen alapon tartja vissza a bank 3 napig?" "szeretnék látni egy ide vonatkozó jogszabályt, hogy ezt törvényileg megtehetik e, hogy 3 napig használják a pénzemet, mind ezt úgy, hogy velem ezt senki se közölte, és nem hívták fel erre a figyelmemet ha utalással fizetek, akkor ez a szopóroller vár rám". Azt mondta nem tud mit tenni, náluk ez így megy...Másnap balhéztam egyet az LG ügyfélszolgálaton, és közöltem, hogy péntekig szeretném ha ideérne, és nem fogadom el azt, amit az ügyfélszolgálaton mondtak, hogy pénteken fogják még csak látni a pénz beérkezését. Már kedden este azt láttam, hogy a rendelés státusza megváltozott. Megérkezett, le lett könyvelve az összeg, informálva email-ben, hogy szerdán hívnak a kiszállítással kapcsolatban. Szerda délelőtt hívtak is, hogy csütörtök délelőtti időpontban kapnám meg a terméket. Jeleztem, hogy tökéletes, és köszönet az ügyem prioritásként való kezelését illetően, és a gyorsaságukért. Ha nem szólok, szépen kényelmesen valamikor jövő hét közepén hozták volna. Nem volt olcsó, de megérte. Qurva szépen szól. Meg aztán 1 hónapon belül tévével együtt majd 900e-ért vettem LG terméket. Nyilván ez extra jogokat nem generál számomra, de azért ebben az ügyben is látszik, hogy a gyártóknak fontosak a fizetőképes ügyfelek, főleg ha még adott sztoriban vastagon igazuk is van.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
undercover
üzenetére
ne felejtsd el bedugni a konnektorba
-
ricsip
addikt
válasz
Dexter17
üzenetére
El kell küldeni az ügyfélszolgálatost az anyja picsájába (és akkor még szuper-finom úrias voltam), semmi köze hozzá milyen név szerepel a számlán! Ez nem egy személyhez kötött szolgáltatás, annak adom el akinek akarom. Ha nagyon pedáns akarnék lenni, odatolnám az adásvételit az eredeti tulajdonos és köztem, de szerintem már ehhez sincs semmi köze nekik.
-
undercover
őstag
Sziasztok!
Sosem volt még oled tvm. Úgy nézz ki megjön délután a C3.
Néhány tanácsot szívesen fogadnék
Mire figyeljek, hogyan állítsam be jól a képet stb. -
Dexter17
tag
Ügyintézés folyt köv. Mivel a számla apósom nevén van és nem enyémen, de én indítottam az ügyintézést, addig nem folytatják amíg nem töltöm ki. Mindegy megoldom nem gond, de bakker ha én eladnám a nevemen lévő tévét prohardveren bárkinek akkor csak a számla tulajdonosa járhat el?
Ha veszek gariba egy videókártyát nem elég akkor a garipapír, névre szóló számla és akkori vevő tud csak ügyintézni? Ha ez így van akkor én vagyok a tájékoztatlan, akkor ebből is tanulok. -
Sasi001
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Az ügyfélszolgálat gyors az Lg-nél de nálam is megpróbálták megmagyarázni, hogy a panel velejárója a hiba. Miután erősködtem kiadták a szervíznek. Valljuk be, hogy ezek után minden a kiérkező szervizesen múlik. Ha vissza olvasol van rá precedens, hogy a szervizes elutasította a cserét. Azért kíváncsi leszek, hogy mit lép a kapargatásra a Samsung.
-
torma1981
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
Nem erre értem ami történt. Ez jogos lenne a részükről természetesen. De vannak más dolgok is. LG sem hibátlan sosem mondtam. De hogy sokkal több tv-t adtak el az években az is igaz. OLED. Így több a hibás is. És az ügyintézés első rangú. Akár garanciális, akár más. És ez nem mindegy.
-
Sasi001
őstag
-
torma1981
veterán
válasz
Quadgame94
üzenetére
Nehogy már NEKED keljen agresszíven intézkedni mert nem végzik rendesen a dolgukat.??? Nagy ívben leszarnak és még én írogassak nekik, stb? Ugye ezt te sem gondolod, hogy egy rendes ügymenetnek a normális része. Te vagy a ügyfél minimum intézkednek, ha gond van, és nem nagy ívben leszarnak mint látszik sajnos. Itt nem azzal van a baj, hogy jó vagy rossz termékeket gyártanak, hanem, hogy ha gond van akkor hogy intézik. Ezek után hiába jó valami én nem vennék tőlük. És nem hiszem, hogy én vagyok ezzel így. A cégeket komolyan veszik, mi pórnép meg mehetünk ahová akarunk.
-
Quadgame94
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Nem hallunk, mert nagyon kevés romlik el az összesen eladott telefonhoz képest. Szerintem meg DOA (Dead on Arrival) ráta a legfontosabb nem a garancia. És ebben a Samsung nagyon jó. Nagyon kevés százalékban érkezik eleve hibásan a termék.
Ha nekem elromlana egy tévém, akkor én vinném be a szervízbe, vagy intézném, hogy futár/fuvaros vigye be. Ha ők agresszívek akkor én is az lennék. Pár éve barátom Philips tévéje romlott el és nyomult nagyon agresszíven és meg is lett az eredménye.
-
lala666
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Ez így van. Nálam is szempont, hogy semmi problémám a termékekkel ráadásul nekem jó a kezelhetőségük. Telónál is remek a oneui,asszony sem bír mást használni hiába próbálta.
-
Quadgame94
őstag
válasz
zozika84
üzenetére
Igen, ez a marketing lényege. Az, hogy egy cég agresszíven promózza magát még nem jelenti, hogy sikeres lesz. Az emberek elégedettek a termékeikkel. Nyilván van pár szegmens ahol felejtősek szerintem is: konyai felszerelések, otthoni kisgépek stb. De a többi termék kategóriában versenyképesek. Megbízhatóak. Ha nem lennének azok akkor ma nem tartanának itt. Ehhez a marketing önmagában kevés.
-
PhoenixSzG
tag
-
ρσгτσ
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
Anno az LG is velük dolgozott telefonokkal, tabletekkel. Aztán később összeraktam a két kezem, amikor már a Váci úton is le tudtam adni közvetlenül a gyártó szervizében.
Csak az volt a baj, hogy onnan is sokszor ment a TMX -be, mert nem volt elég kapacitásuk ellátni a sok problémás telefont. Mert volt bajuk rendesen. Bár ettől függetlenül imádtam például a G4 -et is.
Ez a TMX már sok éve szitokszó.
Szerk.:
Egyébként én anno pont LG nagygéppel szívtam. Csak mondjuk az sokkal nagyobb problémát jelentett, mert mosógép volt a beteg. TV nélkül azért még egyszerűbben megoldja az életét az ember.De az lenne az igazi, ha semmivel sem kellene szívni. Hiszen ezért van garancia.
-
torma1981
veterán
válasz
Quadgame94
üzenetére
Szerintem márpedig van gond velük. Akár tv akár más termék. Főleg a telefonoknak van kontár szervizes cége. Szimplán nem hallunk itt a fórumba róla.
És mivel a mai világban az egyik legfontosabb a garancia (szerintem), így nem mindegy mit, honnan vesz az ember. -
zozika84
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Azért adnak el sokat, mert agresszívan, orrbaszájba reklámozzák magukat az üzletekben. Tonnányi promóter cápázik a sorok között és csábítanak el mindenkit a többi gyártó terméke mellől. Fullba nyomják a kamuadatokat a hozzánemértő népeknek.
Szerk: Ezzel rengeteg, de tényleg nagyon sok idős és kevésbé informált embert beszippantanak maguknak.
-
Quadgame94
őstag
Amúgy van egy teóriám, hogy mégis miért ad el sok tévét a Samu és más termékeket - pedig gáz az ügyfélszolgálat: Nagyon alacsony a meghibásodási arány, ezért eleve kevés ember találkozik a rossz ügyintézéssel. Nekem rengeteg Samu cuccom volt az elmúlt években és a családban is. Sosem mentek tönkre, szóval ha mondanám anyámnak, hogy ne vegyél Samsung TV-t, akkor csodálkozna, hogy sosem romlott el még semmi stb. és bízik bennük. Más okok miatt lehet nem venne, de az más kérdés.
Egyébként S23 Ultra telómnak van most egy kis baja: Az SIM 1 tálca nem olvas SIM-et csak a SIM 2. Nagyon gondolkodok a javíttatásán..
-
bghistvan
senior tag
válasz
Dexter17
üzenetére
Szia!
Bemásolom ide egy lapcsaládon belüli topik bejegyzésem, pár hozzászólásommal ezelőtt nem véletlen fejtettem ki a véleményem a márkára vonatkozó és jellemző garanciális ügyintézéssel.
Esetemben nem oledet érintett a dolog, hanem egy QLED Q80 65" tv a főszereplő.
Tehát :
"Referálni szeretnék a 2023.11.17 - 2024.01.19 időszak közötti, kvázi 2 hónapos ügyemről!
Korábban már leírtam, hogy a QE65Q80A Samsung QLED tv-m mélyhangja elment, tavaly november 17-én bejelentettem, és egy nagyon hosszadalmas "javítási" folyamat vette kezdetét házhoz kiszállás keretén belül a gyártó elsőszámú garanciális márkaszervize részéről.
A hangszórókat cserélték, viszont a szerelési folyamatnak köszönhetően a tv hátlapja és maga a keret belső része sérült, nem tudták visszarakni rendesen, elállt a hátlap.
Természetesen kértem, hogy állítsák vissza az eredeti állapotára a tv-t(itt extrémen belassult az ügymenet a samsung support és a szervíz részéről is), majd egy új javítás folyamatot kíséreltek meg egy új hátlappal, de azzal sem sikerült orvosolni a helyzetet.
Leakartak rázni, hogy alig észrevehető, szinte nem is látszik, hátul is van stb.... ők nem foglalkoznának vele, a support pedig csak türelemre intett, én továbbra sem törődtem bele, és minden létező kommunikációs csatornát megragadtam ahhoz, hogy nyoma legyen a megkereséseimnek/panaszbejelentéseimnek.
A jelenleg is hatályban lévő fogyasztóvédelmi törvényekre való hivatkozásokkal , mind az elektronikus úton és a tértivevénnyel elküldött leveleimben álló tartalmakban arra hívtam fel a gyártó figyelmét, hogy jogorvoslattal fogok élni, mert a készülék érintésvédelmi szempontok alapján sem felel meg a biztonságos használatra azontúl, hogy a szervíz kontár munkájának köszönhetően egy erősen esztétikai hibás készülék lett a tv-ből,nem beszélve arról, hogy a törvényben álló javítási határidőből is kicsúsztak!
Míg nem adtam nagyobb nyomatékot feléjük, addig a szokásos sablon lerázó dumák, de a végére szerencsére úgy alakult, hogy csereutalványt állítottak ki amit a forgalmazónál érvényesíthettem, pénz visszafizetés formájában, mivel az adott típusból már nem volt készleten."Nekem elég idegőrlő procedúrával járt ezt végig csinálni, viszont az én ügyem teljesen más jelleggel bírt, kvázi napnál is világosabb volt a" szakemberek " károkozása.....szerintem nem számít náluk a termék értéke, én speciel anno 400e felett vettem a tv-t cirka több mint 2 éve. Nagyon kíváncsi leszek arra, hogy a tiéd hogy fog zárulni, és sok szerencsét, sok türelmet /sikert kívánok hozzá.
Ui:
Nekem már nagy háztartási géppel is évekkel ezelőtt meggyűlt velük a bajom, de az újabb friss élményemnek köszönhetően(ami túlnyomórészt a garanciáztatási folyamatnak köszönhető), én a jövőben személy szerint tiltólistára raktam őket 😏 -
hunspikey
őstag
Nekem egyszer volt mindösszesen dolgom samsung ügyfélszolgálattal, vettem ugyanis átmeneti csóróságra hivatkova még 2015-ben egy samu 55JU7100-ast - előző párommal zártuk a kapcsolatot aztán van az a pont amikor mindent hátrahagyva inkább futsz és csak erre futotta...
Na szóval ez kiterjesztett MM garis shopping volt - 4 év totálban. Mit tesz isten a 4 év előtt 2 hónappal egy kb 5 centi hosszú vertikális pixelsor csík jelent meg, zölden a TV képernyőjének jobb felső sarkában. Hívtam is a gariztató céget akik egyből kijöttek, megnézték, fotózták és mondták, hogy ez panel csere. Mondtam OK.
Hívtam őket hetente, mondták hogy várják a Samsung válszát. Persze minden létező jogi időkorlát letelt és a végén nem lett panel, mert a Samsung szart az egészre.
Én meg szépen kiszálltam az ügyből is visszakaptam az 55 colos alap 4k-s TV teljes vételárát ami 350k volt!!! Ebből lett egy 75Q60 másnap, ráadásul a kis 55 colos maradhatott, pont leszarta az MM szerződött garis biztosítója mit csinálok én azzal, szóval végül bement a lányom szóbájába, míg a q60 kint van a nappaliban.. persze ekkor már volt C9 is - hogy legyen filmezésre alkalmas TV is.
Szóval nem, a samsung nem reagál.
Aztán elhelyezkedtem egy cégnél ahol a minőségbiztosításon egy volt samsungos srác dolgozik. Ő mesélt egy-két dolgot - horror dolgot. Tákolmány az egész- ennyi.
-
ρσгτσ
addikt
-
torma1981
veterán
válasz
Scholes9
üzenetére
Inkább kérdéses.
Na reméljük lesz pozitív fejlemény. Az azért elég bicskanyitogató, hogy hetek kellenek, hogy intézkedjenek. Addig ha nincs tv elég bosszantó tud lenni.
A pixelhibás kolléga az ezek szerint jól járt.
Jó lenne itt is a fórumba akár egy külön rész a garancia ügyintézés menete, sebessége. Ugye pl sokszor nem is a termék a lényegesebb (persze az is) hanem a support ami mögötte van. Cégeknél ez még fontosabb. Hiába olcsó valami, ha nincs jó háttér. 
-
Dexter17
tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Viszont volt egy pozitív gariztatás egy ilyen tv-nél, fórumtárs rajta ki, hogy volt 2 db pixelhibája és 1,5 hét alatt megoldódott, kimentek hozzá és 40perc alatt kicserélték a panelt.
Térdre és imára borulnék, ha megjelenne nekem egy-két pixelhiba mert akkor nem volna kérdéses a garanciáztatás.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Dexter17
üzenetére
Hát ez sajnálatos, hogy a legdrágább tv-jüknél ilyen az ügyintézés.
Csak azért kérdeztem, mert eddig nem igazán volt tapasztalat ennek a tv-nek a granciális ügyintésével kapcsolatban, így már tudom én is milyen a hozzállás (függetlenül attól, hogy ez belefér e gariba vagy sem), mindenképpen figyelembe veszem a tv ajánlásaimnál. Itt a reagálással van baj. Köszi.
-
Dexter17
tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Samsung S95C. Amiről pár hete beszéltünk, hogy lekapódott egy részen a polaricáziós réteg. Próbálnám intézni a javítását, ha megy így vagy úgy, de nekem a végeredmény lenne a fontos, hogy valahogy megegyezzek velük, hogy jöjjön már ki valaki cserélje ki a panelt és utána majd az elszámolás részét megoldjuk, csak tartsunk már ott.
Itt tette be egy fórumtárs, hogy 30napjuk van rá, és 2 hét után sincs eredmény, bízom, hogy kihúzzák 30 napot és akkor nincs mese, hogy kicserélik vagy sem.
-
Dexter17
tag
Samsung ügyfélszolgálat ügyintézés 2. hét után:
-Küldjem el a vásárlást igazoló számlát
-készüléken található azonosító matricáról készített fotót isRoham léptekkel haladunk a megoldás felé.
-
hunspikey
őstag
válasz
ricsip
üzenetére
Én ezt természetesen láttam, de ahogy bekopiztad illetve írod is, nem közlik, mert minor hiba van amit nem fejt ki. Szerintem az ABL-el baszakodnak - ha engem kérdezel. Gondolom próbálnak azon a határmezsdjén lavírozni ahol még az EU-s fogyasztási limitet nem sérti, de nem is otromba a nézőnek. De ez csak feltételezés mások teljesen nem professzionális megfigyelései alapján. Nekem az feltűnt, hogy sokkal kevesebb az ABL látványra, mintha nem is lenne..
-
Gabor970
addikt
válasz
PhoenixSzG
üzenetére
nem maximális, hanem fix a tv hátulján a furatkiosztás. A leírásában benn lesz.
-
ricsip
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Release History (teljesen nyilvános a lista, itt van: https://www.lg.com/hu/tamogatas/szoftver --> beírod a tv modellkódját, és a szoftverletöltés alatt ott van a teljes changelog lista)
[03.10.19]
1. You can use game and music services. (Only for selected countries)2. Music Discovery(music recognition service) has been improved.
3. You can identify any song just by singing it.
[03.10.55]
1. Fixing minor bugs in software[03.10.85]
1. Fixing minor bugs in software[03.11.10]
1. Fixing minor bugs in software[03.11.30]
1. Fixing minor bugs in software[03.11.45]
1. Fixing minor bugs in software[03.11.52]
1. Fixing minor bugs in software[03.11.54]
1. Fixing minor bugs in software[03.20.06]
1. The home screen layout has changed.2. TTS(Text-to-Speech) feature has been greatly improved
3. You can use Always Ready mode to check various information.
4. With the Tips app, you can easily check how to use the TV's main functions.
5. You can customize your Q card using the edit function.
6. You can experience high-quality sound by connecting your LG TV to the LG Soundbar via Wi-Fi.
7. Using the PPW(Personalized Picture Wizard) feature, you can create a personalized picture mode for each user account.
8. Discover the WOW Orchestra feature that provides harmonious sound when you pair your LG TV with a compatible LG Soundbar.
[03.20.11]
1. Fixing minor bugs in software[03.20.14]
1. Fixing minor bugs in software[03.20.17]
1. Fixing minor bugs in software[03.30.60]
1. Smart TV service expanded its availability to more countries.2. LG Channels expanded its availability to more countries. (India)
[03.30.70]
1. Fixing minor bugs in software[03.30.71]
1. Fixing minor bugs in software[03.30.73]
1. Fixing minor bugs in softwareSok sikert eldönteni, mi változik (ténylegesen) release-ről release-re

Ennyi minor bug a világ összes szoftverében összesen nincs, amennyit ezek a kóreai kontárok állítólag javítanak, pedig nincs még 1 éve se a piacon. Ha valami annyira minor lenne valóban, akkor basznának ezek javítani, hisz minden egyes release-el jó sok meló van. Aki ebben az iparban (szoftverfejlesztés) dolgozik, pontosan tudja. Azaz valójában paraméterek tekergetése, "próbálkozgatások éles fizetős ügyfelekkel" bétateszt megy itt, csak ezt nyilván a jó kóreai gyártó nem fogja a kuncsaftjai orrára kötni, ezért megy ez a minor fix bullshit. -
PhoenixSzG
tag
65G3 tulajok, meg tudná valaki mondani a gyári fali konzol méreteit? Legfőképp a maximális vízszintes, illetve a függőleges furattávok érdekelnének.
-
torma1981
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Igen lehet. Én mostanában ezt látom most a legnagyobb akciónak. Pár hónapja pedig figyelem már.
-
válasz
Quadgame94
üzenetére
Egyébként miért szokás letiltani? Szokott problémát okozni?
Nekem az elmúlt 7 évben gondot soha nem csinált, olyan volt, hogy valami jobb lett, vagy kapott valamilyen + funkciót. Pl. 55C3-om dobozból kivéve (nem tudom hány 100 éves szoftver volt rajta) olyan durván produkálta a "near black chrominance overshoot" jelenséget, hogy majdnem elkezdtem visszatenni a dobozába, miután kicsit lenyugodtam, rákerestem van e új szoftver, frissített, és annyit javult, hogy azóta is megvan a tv, bár néha látható sajnos. -
ricsip
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
Szélmalomharc. Egyszer véletlenül kijut a szerverre, azonnal leszipkázza. Mert cserélted a rútert, az újban még nincs bekonfigolva a blokkolás. Vagy factory reset-et kapott a rúter. Vagy véletlenül wifi helyett a vezetékes kapcsolatra dugtad a tv-t, és csak a wifi mac address volt blokklistán, stb. stb. stb. stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Anyagi helyzetek és életutak
- Xbox tulajok OFF topicja
- Projektor topic
- Óra topik
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- További aktív témák...
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Asus Zenbook 13 laptop Oled kijelző!
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezen én is rendesen kiakadtam volna. Teljesen igazad van.

E szerint 452x129mm a teljes keret mérete. Vízszintesen a két szélső furat kb 40cm-re lehet, az alsó illetve felső furatsor pedig kb 10cm-re lehet.