Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
torma1981
üzenetére
Pedig le van írva az LG jótállási feltételekben.
Tavaly ezt a válaszat kaptam.
Köszönjük, hogy ügyfélszolgálatunkat a levelével megkereste.
Az Ön által megvásárolt OLEDG4-es, 2024-es OLED modellre is biztosítja az LG az önkéntesen vállat plusz kijelző garanciát. Mellékeljük az a linket, ahol megtalálhatóak a garanciális feltételek, termékkörönkénti bontásban:
https://www.lg.com/hu/tamogatas/LG-Jotallas-es-Termektamogatasi-feltetelek/Attekintes/#table-of-contents-4
Itt olvasható : Televízió: 250.001 Ft felett, 3 év kötelező jótállás, és a kiegészítés: „2022 modellévtől az OLED G és Z sorozatszámú és 2023 modellévtől az M sorozatszámú televíziókra további 2 év jótállás a kijelzőre - amely tartalmazza az alkatrész árát, de nem foglalja magában a javítás munka- és kiszállási díját -, és amely a kötelező jótállási idő lejáratát követően, de legkésőbb a vásárlás időpontjától számított 5 éven belül érvényesíthető. „
Tehát a 2022-es évtől kezdve az OLED G valamint az OLED Z, 2023-as évtől már az OLED M modellekre is kiterjesztésre került a pluszban vállalt 2 év jótállás, a kötelező, törvény által előírt jótállás mellé.
Az LG termékek garanciáját nem befolyásolja, hogy a vásárló rendelkezik-e termék regisztrációval, vagy sem. A regisztráció nem érint garanciális jogokat. A garanciális jogok érvényesítéséhez csupán számlával szükséges rendelkezni a vásárlás és annak idejének az igazolásához.
Bízunk benne, hogy tudtunk Önnek hasznos információval segíteni.
A fenti linken ma is ez olvasható a jótállási feltételekben, tehát a G5-re is él az 5 év kijelző garancia. -
hunspikey
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Szerintem ezt szépen csendben elkummantották, mivel eddig verték a mellük az 5 évre, asszem a g2 óta minden évben, illetve a weblap is nagybetűkkel ezzel nyitott. Nyilván nem fogják reklámozni, hogy már csak a C osztály alap garija jár a G-re is, illetve szerintem még az is lehet, hogy fostak az új tandem paneltől, nem volt idő tesztelni, hogy öregszik és úgy döntöttek, hogy amíg nincs több empírikus adat erre vonatkozóan addig inkább ne feszegessük a húrt, legyen csak 3 év standard gari, aztán majd a G6-nál visszahozzuk az 5 éves panel garit ha addigra azt látjuk, hogy bírja is rendesen, tehát nem lesz anyagi csőd...
szerintem valami ilyesmi lehetett a gondolat menet
-
hunspikey
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Ez nem egy kvantitatív mennyiség - mármint a "ha nagyon hangos" kinek mi a hangos.
Én inkább úgy határoznám meg, hogy SDR-ben 30-as oled fényerővel az 50%-os szürke diát mutatva nem recseghet.
HDR demo esetén, főleg, ha hidegen egyből ezzel kezd a dolgozó, akkor nincs a TV amelyik ne reccsenne, olyan hő van ott.
Nekem is recseg mint a szakramentum ha így "vandálkodok" vele- de pl normál TV adás után pár perccel már lehet HDR-t indítani illetve az is jól látszik, hogy a demok tudják kizárólagosan olyan hangosan reccsenősen megfingatni, a streamingek letekert HDR-je semmivel sem ad összességében nagyobb terhelést mint egy SDR - mert csúcsfény itt-ott néha villan, de a ABL sehol sincs - szerintem 100 nit alatti.
-
gabo01
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Na látod erről nem is tudtam, hogy volt ilyen. Nekem a C1-re is 3 év volt a gari és azóta sincs vele gond. Szerintem 3 év alatt is ki kell jönnie a problémának ha van de persze 5 év még jobban hangzik.
Ezt találtam az Lg oldalán:
"2022 modellévtől az OLED G és Z sorozatszámú és 2023 modellévtől az M sorozatszámú televíziókra további 2 év jótállás a kijelzőre - amely tartalmazza az alkatrész árát, de nem foglalja magában a javítás munka- és kiszállási díját -, és amely a kötelező jótállási idő lejáratát követően, de legkésőbb a vásárlás időpontjától számított 5 éven belül érvényesíthető."
Lehet, hogy mégsem vették ki? -
Daywalker
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
Lehet, sajnos nem néztem egész évben a kínálatot, de 640-ért a 77C4 sem volt rossz annyira, pláne hogy nem mindenféle bontott és javított. De igen, 750 a G4-ért tényleg jó ár.
Vhiktor:
én is ebben a szellemben vettem, csak az utóbbi pár oldal arról szól kb. hogy az lg szar és "úgyismegfogdögleni" akármit csinálsz. -
alaves
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
HDMI 2.1 (48 Gbps) meghatározza a lehetőségeket, a 165 Hz egy másik paraméter rovására megy csak. Ha 48 Gbps határán mozgó adatmennyiséget használsz 3m-en, akkor jó kábel kell, mert ha nem visszi át a teljes jelet, akkor pillanatnyi képkiesések lehetnek (a HDMI bitperfekt). Én ezt venném: [link] Ha biztosra akarsz menni és nem baj hogy hosszabb, akkor viszont ez az AOC [link]
-
Rewmac
aktív tag
válasz
torma1981
üzenetére
Nagyon sok rosszat hallok az új modellekról. Már nem dolgozunk a velük a TV-kkel, de mindig voltak anyagspórolások. Mindenki optimalizálni akar, lehet, hogy most beletenyereltek a rossz beszállítóba, de ahelyett, hogy quality controlra költenének ezt is ahogyan az ember keresést már algoritmusokra és AI-ra bízzák rengeteg helyen. Láttam olyanokat gyártóknál amit egy ember kiszúrt volna még Ilonka néni is, de a gép OK-al tovább küldte. Simán benne van. Nyilván a jövő része mindez, de sokszor még nem pótlása másnak.
-
NoOne1976
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Nem volt pont valami változás a "régebbi" eszközöknél is? Mintha a C3-nálnis olvastam volna valami dts dolgot a webos23-ról 24-re való váltáskor. Hogy jött új feature, tud pl. chromecastként működni, de közben meg valamilyen támogatott formátum kikerült.

De majd valaki itt pontosítja. (Nálam még mindig webos23-on van a tv.) -
eL Geri
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Szintén passz. Viszonyítási alap nélkül nekem semmi extra érzésem nincs ezzel kapcsolatban.
Előtte egy Panasonic GT50-es plazmám volt, annál nem tükröződik jobban
Hazudok, mert most ebbe a TV-be már "belelóg" a mennyezeti függő lámba tükörképe, ami az előzőben nem volt benne, de ez a méretnövekedés miatt van (42 >> 77). De legalább még egy ok, amivel rávehetem az asszonyt, hogy nézzük sötét szobában este

-
KTTech
veterán
válasz
torma1981
üzenetére
Igazából a G4-nél sem emelte ki a forgalmazó, legalábbis a garanciális feltételeknél. A "selling point" az nem hivatalos állásfoglalás, csak ami a garanciális feltételeknél megjelenik. A weboldalon ennyi van, jelen pillanatban is:
"2022 modellévtől az OLED G és Z sorozatszámú és 2023 modellévtől az M sorozatszámú televíziókra további 2 év jótállás a kijelzőre - amely tartalmazza az alkatrész árát, de nem foglalja magában a javítás munka- és kiszállási díját -, és amely a kötelező jótállási idő lejáratát követően, de legkésőbb a vásárlás időpontjától számított 5 éven belül érvényesíthető. "
Ezek alapján a G5-re is adják.
-
válasz
torma1981
üzenetére
G4-re igen, a termékoldalon ez selling point:

“2. A törvény által biztosított jótállás ideje alatt a jótállás kiterjed a munkadíjra is. A törvényes jótállás lejártát követően, a vásárlás időpontjától számított legfeljebb 5 évig a jótállás csak a panelra terjed ki.”
G5 esetén ez már nincs jelezve, minden bizonnyal egy ilyen kardinális dolog nem véletlenül, hanem mert nincs +2 év az újakra.
-
John D'oh
senior tag
válasz
torma1981
üzenetére
Ha tinting vagy banding miatt akarsz cserélni azt az LG nélkül is megteheti az ember.
A tinting az első ránézésre kiderül és az már nem is változik utána, szóval 14 napos elállás keretein belül is panel lottózhatsz. A banding meg ugye idővel vagy javul vagy nem, de ha akarja az ember itt is megheteti az ember 14 napon belül.
Én amikor A80J-ről váltottam A80L-re háromszor küldtem vissza a TV-t a MM-nak. Az első tiszta pink, a második még rosszabb, a harmadik meg hasonló volt mint az első csak ezen még brutális banding is volt. (Ekkor lett elegem woledből és vettem meg az első QD-t)
Nem is volt bonyolult a folyamat. Simán felhívtam az ügyfélszolgálatot és elmondtam mi a gond. Konkrétan még a második után emlékszem még kérdezte is a csaj hogy küldjenek e harmadikat, pedig már picit kellemetlen érzéssel hívtam, de mondom ha még fel is ajánlja akkor miért ne
-
Sasi001
senior tag
válasz
torma1981
üzenetére
A helyi szervizesnek nem sok beleszólása van ha kiadják, hogy Tinting meg homogenitás hiba miatt nincs panel csere. Kezdték a tintingel ami miatt már nem igazán cserélnek panelt, mondván a technológia velejárója. Már nem olyan zökkenőmentes a cserélgetés az Lg-nél sem.
-
válasz
torma1981
üzenetére
A vevői elégedettség végett ritkán csökkentenek a jótállás időtartamán a gyártók, de azért nem durva ez, láttunk màr ilyet nem egyszer a történelemben. (Nekem a hdd-k gari kiherélése a 2010 évek körül becsípődött)
Valószínű ahogy szokott lenni, osztottak szoroztak a HQ-ban és stabil már annyira az OLED vásárlói vonal, hogy a plusz szolgáltatásokat ki lehet vezetni.
(pl Samsung házhoz jövős ‘prémium gari’ is elég kellemes volt egy ideig a usernek) -
válasz
torma1981
üzenetére
25 perc telefonálás után sem tudtak az Lg-nél megygyőzni, hogy 5 év lenne rá a garancia: bizonygatta a kis hölgy, hogy rugalmasan kezelik a kijelző hibákat, de hogy leírva hol van az 5 év jótállás,( 3 általános, plusz 2 kijelző) mint G3 esetében /nekem az van/, azt nem tudta prezentálni. Megjegyeztem, hogy ez most egy szakmai fórum témája, és sokan ez alapján (is) választanak maguknak tv-t.
Szerk: visszahívtak, kivizsgálják, mert leírva ők sem találják.
-
eL Geri
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Én viszonylag ritkán cserélgetem a cuccaimat… és akkor is megsiratom a régit egy kicsit
Egyenlőre úgy látom, hogy sikerül egy hiba (tinting) mentes oled-et kifognom, nagynehezen (azért nem is annyira, jó ez a G-s fali tartó) fel is került a falra. Én most már évekig hozzá se akarok nyúlni. Reménykedve a, nem tipikus, tartósságban.
Nálunk napi kb. 0.5-2 óra között megy a TV. Évi maximum 1000 óra, de ha úgy alakul, akkor lehet fele annyi. Inkább a ki-be kapcsolás a sok, nem a nézett óra. -
huby80
senior tag
válasz
torma1981
üzenetére
Igen, van a családban Amibilight TV, nekem nagyon bejön. Picivel drágább a Philips, mint az LG. Ha tudásban egy lenne a panel, megvenném a Philipset, de így inkább az LG C4, aztán kap valami komolyabb háttér LED-et, ami követi az adást. Árban ugyanott leszek, de szebb lesz a képem...
-
hunspikey
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Az a baj, hogy régen ez működött, mert pl C9 és C3 között a jóisten se tudta megmondani, hogy mi a különbség a képét tekintve. Hangban még jobb is volt a c9... szebben szólt, sokkal öblösebb rendes mélyek voltak benne és volt DTS is.
Viszont mostanában rákapcsolt az LG
A G3 látványosan jobb a G2-nél míg a G5 köröket ver a G4-re. Szóval ha fennmarad a fejlődés akkor mindig azt fogod érezni, hogy ténylegesen régi, gyengébb technikát veszel az újhoz képest.
-
warren29
aktív tag
válasz
torma1981
üzenetére
" Márciusra lehet megint akcióznak ki tudja...."
Ez így van.
" 10% mínusz és ott van a 900k. "
Ez viszont nem, ugyanis a mostani legjobb ár a Mediamarkt-os ( tegnap óta él ez a csökentett ár ) ami 1.073.000.
Ha ebből az eleve akciós árból levonok ( de ugye ez csak fikció mert ilyen nincs ) 10%-ot akkor is csak 965.000Szóval a 900 még odébb van ha egyáltalán lesz olyan mielőtt kifutna.
-
KTTech
veterán
válasz
torma1981
üzenetére
A G4 még nem fut kifele, egyébként most alig drágább, mint a G3 volt. A 77G4 most épp 400 fonttal drágább (Richer Sounds-nál), ajándék LG US 70TR soundbarral, mint a 77G3 volt, amikor vettem, és nagyon jó áron fogtam ki - extrák nélkül - (utolsó darabok voltak). Május végére ugyanannyiért fog kifutni kb. mint a G3 futott ki.
-
-
-
alaves
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
Igaz.
"Ha az e rendeletben meghatározott jótállási időtartam alatt a fogyasztási cikk három alkalommal történő kijavítást követően ismét meghibásodik, – a fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában – a vállalkozás köteles a fogyasztási cikket nyolc napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk kicserélésére nincs lehetőség, a vállalkozás köteles a jótállási jegyen, ennek hiányában a fogyasztó által bemutatott, a fogyasztási cikk ellenértékének megfizetését igazoló bizonylaton – az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlán vagy nyugtán – feltüntetett vételárat nyolc napon belül a fogyasztó részére visszatéríteni." -
Rewmac
aktív tag
válasz
torma1981
üzenetére
Jaja bár ezek után én nem bízom a mestermunkában
Mindegy majd lesz valahogy, de fura mennyit fordult a világ. Eddig iszonyat módon támogattam az LG cuccokat. Igaz minden TV-m pixel hibás lett előbb-utóbb. Sajnos én meg kiszúrom, de az, hogy a hibás panel eleve hibásra cserélik majd megtagadják az egész cserét, ilyenre nem voltam felkészülve.
-
Kerio
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Nem... nem. Nem kell kiválasztani semmit, és nem az Atmosról beszélek. A Netflix eleve nem mutatja a filmeknél a Dolby Vision logot, csak akkor ha tudja... Illetve a zöld gombot 7-szer nyomva is kiírja a TV, hogy "RGB 10b 4L12 DolbyVision"
Általános/Külső eszközök/HDMI beállítások/DolbyVision számítógép ki van kapcsolva, és így is feljön a logó. Szóval nem csalok
Amúgy lehet, hogy végül ezzel a beállítással lőttem be, csak keverem.
https://www.reddit.com/r/htpc/comments/1hnq79l/dolby_vision_on_windows/https://github.com/balu100/dolby-vision-for-windows?tab=readme-ov-file
-
Biga123
addikt
-
-
blakey
titán
válasz
torma1981
üzenetére
Nem az Apple TV+-ról írok, hanem a hardverről.
#108051 alaves
Az Apple TV (hardver) megoldása a legjobb, az alap fehér felirat is jól működik, szépen beállítja a megfelelő fényerőre, rendszerszinten, másik hasonló megoldást nem láttam. Mint írtam, a Kodi tud még hasonlót, ott még tetszés szerint állíthatsz. Egyéb hardver ilyet nem tud, legalábbis még nem fordult meg a kezemben, pedig sokat tesztelek, használok. -
hunspikey
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Hát ha abból indulunk ki, hogy a negyedik tandem réteggel olyan fényerő jött, hogy el lehetett dobni az MLA-t akkor vélhetően brutál jó lesz. A kék szín mindig is az Achilles ínje volt az OLED-nek, nevetséges 80 nit körüli maximális szín fényerővel, ezt most duplázzák szerintem.
Aztán persze így hogy láttuk működni az MLA-t előbb utóbb (G6 vagy G7) lesz a mostani G5 négy rétegű tandem panel majd MLA-val.. teljesen logikusan be fog következni ha a samsung illetve kína erre kényszeríti őket, azért az MLA csak 50% fényerő plusz, tehát ha megy a 2000 nit az új panellal, akkor majd megy a 3000 is 4 réteg + MLA!
Az csocsó lesz már nagyon.Zárójeles megjegyzés, hogy az MLA nem csak a fehér max fényerőn hozott hanem a szín volumenen is hiszen mind a 4 pixel fényerejét növelte ezért color gammutban is fejlődést hozott. Ezt akkor most elveszítjük?
-
dropi
senior tag
válasz
torma1981
üzenetére
Plusz ne felejtsd el, hogy nem mindegy milyen rendszer van rajta. Ez is sokakat befolyásolhat. Nekem mindenem Goggle, így valszeg csak ilyen tv-m lesz (Kirpobáltam a Samsungot, nekem nagyon nem jött be, ahogy az LG sem, a Magic Remote-ot meg óránként akartam belevágni a tévébe). Szóval messze nem csak a panelből áll a tévé.
-
válasz
torma1981
üzenetére
Igen ,műszerrel mérhető különbség a QD OLED pedig jelenleg még mindíg jobb színfényerőben , mint az MLA és tök mindegy mennyivel jobb ebből a szempontból.
Azért nem kapkodnak érte ,mert drága és nem annyival jobb, hogy megérje ezt kifizetni,de ettől függetlenül a csúcson van.
Vannak emberek ,akiknek nem jelent problémát kifizetni az árát és az sem érdekli őket ha nem a legjobb ár/értéket kapják. Nincs ebben semmi kivetnivaló számomra. -
Farkassacred
őstag
válasz
torma1981
üzenetére
Az érték már az ami nincs meg ebben a cégben sem. 2 széria hibás oled sorozatukkal megszívtam már, a gyárban ezek még az lg-nél is jobban tojnak kb mindenre. Egy ügy még folyamatban (ahol nekem kell laptop hűtővel hűtenem a tv tápját), kíváncsi leszek mi lesz belőle. Körülbelül 15 db ugyanilyen esetet osztottam meg velük külömböző fórumokról és már nálam is járt 3 tv, mind elcseszett volt sajnos. De szerintem még így se fognak vele foglalkozni.
Ez a minőség már a múlté, személy szerint nem ajánlom már senkinek se. Ha mégis elviszik jön is a helyére egy g4.. -
válasz
torma1981
üzenetére
Nem is arról van szó mennyivel jobb, hanem arról ,hogy még mindíg a legjobb szinte mert QD-OLED panelt használ és remek a képfeldogozása. A legjobb OLED Tv-t még Vincent szerint is ők adják jelenleg.
Leírom újra, nem ár/ érték arányról beszélek, mert abban egyre szarabb a Sony még Konzolban is. -
Orbiteric
tag
válasz
torma1981
üzenetére
Az elvakult fanok egyébként megveszik semmi mással nem foglalkoznak. Csak azt nem tudják hogy a G4 és s95d is már jobb nála bekalibrálva fele annyi pénzért. 2025-ben lesz nagyobb verseny mert Sony és Samsung Fronton is jön a legújabb qdoled kijelző és most a Sony meg tudja mutatni hogy tud-e valami pluszt. Nyilván ár értékben mindig le fog maradni . Ha meg nem hoz ki most se új modellt 25-be akkor szépen kezd lemaradni lassan mindenki mögött.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Otthoni időjárás-állomás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali processzoros kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hálózati / IP kamera
- Temu
- Elektromos cigaretta 🔞
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3376, 100% Akkumulátor
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De mondjuk nem csodálkozom, ugyanúgy a saját lejátszót használja. Ma megnézem ezt a Jellyfin-t.......
én is ebben a szellemben vettem, csak az utóbbi pár oldal arról szól kb. hogy az lg szar és "úgyismegfogdögleni" akármit csinálsz.

Szerk: visszahívtak, kivizsgálják, mert leírva ők sem találják.

Szal nem kell sehol matatni, pc-n meg neked kell letölteni kézzel
Vhiktor