Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- 3D nyomtatás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Malfroy #96297 üzenetére
Ha hozzászoknál a kalibrált képhez, valószínűleg többet másra rá sem tudnál nézni.
Azért nem mindegy hogy a bőrszín úgy néz ki ahogy ki kell vagy betegnek tűnik mindenki.Ha jól emlékszem szkutyi forumtarsnak is ez egy folyamat volt.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Malfroy
aktív tag
válasz TechN7ne #96294 üzenetére
studio monitor hangfalak is mind máshogyan szól.. genelec,atc, neumann stb.. mindegyikhez hozzá szokik a füled és utána úgy kell dolgozni velük. itt sincs jó vagy rosz, fekete-fehér. szubjektiv milyen hangzás tetszik,olyan mint tv-nél a kép.
[ Szerkesztve ]
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
félisten
A TV árát nem szabhatja meg a tőle vásárló cégnek, csak paneljeinek az árát. ( ami persze befolyásolhatja az utóbbit,de a TCL nem hülye, ha az árral nem tudnak operálni akkor elengedik, már pedig az eddigi pletykák szerint keményen akarnak belépni az árakkal a piacra)
Eleve konkurens cégek nem egyeztethetnek piaci árazást.
Az LG külön cégként futtaja a kijelző gyártást azaz maga az LG is úgy veszi át a paneljeit ezt sem véletlenül csinálták meg, pont ezért.
Azt, hogy a TCL mennyiért adjon el OLED tv-t nem szabhatja meg egyáltalán egy alkatrész beszállító.
Ebben dolgozom közel 20 éve hogy nemzetközi és hazai kereskedelmi szerződéseket kötök , igaz egy teljesen más szegmensben.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Szerintem nem tudja ezt bekorlátozni LG ,szembe megy minden kereskedelmi jogszabállyal.
Már hogy a fenébe ne tudná megszabni az árakat?
A piaci szerződésekben ennél sokkal cifrább pontok is lehetnek.
Azt nagyon egyedi, személyre szabott jogszabályokkal (pl. hatósági árszabályozás) lehetne csak korlátozni, hogy meghatározza egy cég a szerződésében, hogy az általa eladott panelekből készült TV-k ára az adott piacon bizonyos árnál olcsóbb lehessen eladni. Ha a partnere nem tartja be, egyszerűen szerződésszegésért bontják a szerződést, és a TV gyártó panel beszállító nélkül marad...Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Malfroy #96288 üzenetére
Jó ,hogy szóba hoztad a hifi rendszert…
Pl. én zenélek is és arra studio monitor hangfalak szükségesek ,hogy rendesen belegyenek hangolva a részletek és aránylag mindenhol úgy/jól szóljon.
De itt jön képbe a lényeg ,egy studio monitoron nem a legszebben szólnak a zenék és a felvételek ,mert nem a felhasználói élményre van kihegyezve hanem a munkára.Hifi is vlmi ilyesmi ,nem monitor hangfalakat készítenek ,hanem egy olyan lehetőséget kreálnak ,hogy minden jól szóljon rajtuk (kettő nem ugyanaz).
-
Malfroy
aktív tag
válasz szkutyi #96291 üzenetére
tudom, de az emberek 99% a tartalmat nézik,fogyasztják,nem pedig vizsgálják egyenként a pixeleket . ez volt a lényege az előző bejegyzésemnek, élvezni kell a tartalmat és nem vizsgálni.
[ Szerkesztve ]
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
-
szkutyi
addikt
-
Quadgame94
őstag
válasz junkpod #96289 üzenetére
Akkor a TCL nem az LG-től veszi majd a panelt, hanem gyárt(at) magának. A kínai tőkeerős cégek mindenre képesek. Ha a TCL be akar törni az OLED piacra akkor így vagy úgy de befog. Az olcsóbbságon kívül amúgy sem lenne semmi értelme nekik betörni ide, hiszen a spanyol viaszt nem találják fel ők sem. Egy C3 vagy C4 szintű OLED-et képesek lehetnek lerakni. Az ár a lényeges kérdés itt.
Példa: Ősszel 65C4 kb. 650-700 ezer lesz. Egy 65 TCL OLED pedig biztos, hogy olcsóbb lenne, legalább 100 ezerrel. Ami azért nem kevés.
-
Malfroy
aktív tag
válasz TechN7ne #96285 üzenetére
abban egyet értek, hogy én is csak monitort kalibráltatnék, és azt is csak akkor ha komoly munkára kell fogni. a tv képe pedig izlés kérdése, ugye szó volt róla hogy inkább vividet használnak túlnyomó részt,mert szebb a szemnek. én azért maradok filmmaker nél, az oled806 igy is erős szineket és látványt tud, de mégis természetes marad egy bőrszin stb.
NE felejtsük el a TV (film) és hifi eszközök azért vannak hogy élvezzük a tartalmat velük, és szórakoztasson. Szemünkel ,fülünkel és agyunkal használjuk,nem pedig számokkal,és mérőberendezésekkel. sokan ezt elfelejtik. szórakoztatás a céljuk, nem pedig hogy mérnököket neveljenek ki az emberekből
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz junkpod #96286 üzenetére
Szerintem nem tudja ezt bekorlátozni LG ,szembe megy minden kereskedelmi jogszabállyal. Egyszerűen panelt vesznek ők meg eladnak.
A TCL annyira tőkeerős cég hogy simán bevállhatnak piacszerzés miatt ilyen dolgot.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Malfroy #96253 üzenetére
Szerény véleményem ,hogy a TV gyártók adnak egyfajta "hatásvadász" színvilágot amitől van egyfajta sajátosságuk.
Pl. az LG TV-k mind kissé mélyebben bánik a kék színnel ,Panasonic inkább fakó míg a Sony természetesebb hatást kelt ,mindegyiknek megvan a saját stílusa.
Az sem biztos ,hogy egy kalibrált készülék képe jobban tetszene mint amit egy Japan gyártó előkészít és kirak a dobozból.
Kalibrálni inkább a pontosság kedvérét szokták munkára ,lényegében monitoroknál szokták többszőr ezt végezni (akik fotós vagy videó vágó programokkal dolgoznak).
Én láttam már egy azon tipusú Sony készüléket kalibrálva és a nélkül ,és nekem pl. a kalibrált változat elvesztette azokat a színmélységeket amitől élvezetesebb egy tartalom.Minden esetben marad három lehetőség ,
Bejárat után a kalibrálás külső megoldással ,
vagy te magad állítod be tetszésnek megfelelően ,
vagy használod a gyári megoldásokat és csak a fényerővel (energiatakarékossággal) és a mozgás megjelenítéssel játszol ízlésnek megfelelően.Vhiktor
Az A80L egy kicsit jobb ebből a szempontbol.
Ennek igazán örülök.[ Szerkesztve ]
-
Aurig@
őstag
válasz N.YCityBoy #96282 üzenetére
Lehet, csak kifogtad a gyengébb darabokat.
Whirlpool mosógép augusztusban lesz 12 éves, hibátlan.
AEG kerámialapos tűzhely augusztusban lesz 10 éves.
LG NoFrost hűtő májusban lesz 14 éves.
Samsung tv júliusban lesz 9 éves.
Sony Blu-ray lejátszó nyáron lesz 7 éves.
PC-ém júniusban lesz 9 éves.
Onkyo házimozi erősítő 9 éves, hibátlan, a hozzá vett 5.0-ás hangfal szett és aktív mélynyomó, szintén 9 éves.
Zidoo médialejátszó 6 éves.
Aldis iratmegsemmisítő 10 éves.
PS4 novemberben lesz 7 éves.
Jelenlegi telefonom 5.5 éves, hibátlan. Nem röcög, nem akad, pörög, mint újonnan.
Asszony és két gyerek telefonja 4.5 éves.
Makita kézi elektromos eszközeim 6-9 évesek.
Minden eszközünk tökéletesen működik. Sosem kellett egyikhez sem szakembert hívni vagy szervízbe vinni. Pedig a villanytűzhelyet magam kötöttem be úgy, hogy ezzel elvesztettem a garanciát. Nem voltam és jelenleg sem vagyok hajlandó az több ezret fizetni, hogy valaki összekössön 3 vagy 5 vezetéket. Bojlertől kezdve, mindent magam kötöttem be. Mosógépet, konnektorokat, villanykapcsolókat stb.
2 éve, mikor vidékre költöztünk itt is mindent magam csináltam. Igaz itt is ugrott néhány dolog /indukciós tűzhely, villanysütő, mosógép stb./ garija, de fölöslegesen nem fizetek.
Lehet, hogy én vagyok szerencsés, hogy minden elektromos cucc, hosszú évekig hibátlanul működik. -
félisten
válasz N.YCityBoy #96282 üzenetére
Esetemben egyáltalán nem igaz ez, két LG LCD TV-t is most úgy váltottam, hogy amúgy üzemképes volt, csak már elavultak, az egyik 11 a másik 8 éves volt.
Van hűtőm, 7 éves, mosógép, 8 éves, stb...
Az erősítőim 15+ évesek.
A OnePlus 3T telefonom tartaléknak a fiókban van, 4 év után váltottam, a páromnak és magamnak OnePlus Nord-ot vettük együtt, most 3 éves mindkettő, eddig kutya baja mindkettőnek...
Most építettem két AM5-ös PC-t, az általuk váltott gépek 10 és 12 évesek voltak...[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
veterán
válasz Tyrone89 #96281 üzenetére
Jó az 2-3 évnek is... tapasztalatom szerint legalábbis, az esetek többségében ahogy lejár a garancia, utána mindig lesz valami gebasz velük, legyen szó tévé, mosógép, telefon vagy egyéb műszaki termékről! Aztán lehet csak én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy ki fogom ezeket, de ki van ez találva nem véletlenül 🤔 Éppen ezért most már évek óta úgy csinálom, hogy amíg van még garancia az adott termékre adom is el😁
[ Szerkesztve ]
-
so_ha
senior tag
-
Vhiktor
Topikgazda
Magyarorszag árérzékeny piac, amíg sokkal többe kerül mint a többi márka és kb ugyanazt hozza, csak a márka fanatikusok fogják megvenni. Külföldön sem kapkodnak érte. Ha ezt nem veszik észre és nem hajlandóak változtatni akkor nem kell sajnalni őket, meg is érdemlik.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Luigi962
őstag
Itt egy összefoglaló a nagy japán tv márkák bukásának okairól és nem csak a szar marketing a ludas hanem a rossz döntések sorozata pl. Toshiba. [link]
-
félisten
válasz Csandi #96271 üzenetére
Több fórumon elhangzott már és itt is írta Vhiktor, hogy ha Jön a TCL az OLED piacra az idén, állítólag feltörli a padlót az árazással és azzal amit adni fognak. Nagyon kíváncsian várom őket és a reakciókat rá.
[ Szerkesztve ]
-
so_ha
senior tag
-
addikt
Amíg az emberek ennyire szeretnek boltba járni, addig a helyi megjelenést kellene a legjobban erősíteni. Kereskedői szerződésekkel, márkaszekcióval, betanított promóterrel, akciós újság megjelenéssel...stb. Ez még mindig sokkal olcsóbb, mint egy normális reklámkampány különböző médiumokban/felületeken...és nagyon hatásos ezen a piacon is.
Bár én más területen dolgozom, de szintén ezt csináljuk és prémium termékekkel is sikeresek vagyunk.
Egyszerűen ez nem megy nekik...nem érik el az embereket. De én is dolgoztam multi környezetben és láttam pár cégnél, hogy ezzel van a legnagyobb probléma.
A Samsung kva jól csinálja, és időnként képes megújulni. Megtalálja az embereket, amiben persze rengeteg pénz, de emellett rengeteg munka is van.
Szerk.:
Plusz ki lehetne szórni is a TV -ket neves oldalaknak, elismert szakembereknek tesztelésre.Én sokat foglalkozom a témával, ha valamit venni szeretnék. Rengeteg cikket, tesztet, felhasználói véleményt elolvasok, illetve elmegyek megnézni az adott eszközt, beszélgetek róla...stb. Vettem pár TV -t az elmúlt években, de szinte még csak érintőlegesen sem találkoztam Panasonic -kal.
Nagyjából a létezését is kisebb csodának tartom. Pedig én tettem is azért, hogy találkozhassak vele. A nagy átlag pedig közel sem ennyire tudatos, körültekintő.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Csandi
őstag
Én LG Oledet veszek, de ismerősöknek rendszeresen TCL-t vagy Hisenset ajánlok amikor leírják az igényeiket és, hogy mennyit szánnak rá. Anyámnál egy TCL van, elégedett vele, egyik haverom most Hisenset nemrég, ő is teljesen elégedett vele. Ugyanez, tudják, hogy van jobb, de nem ér nekik annyit, mikor ez is kiszolgálja bőségesen.
De a kedvencem, amikor megkeres egy ismerős úgy, hogy linkel egy Samsung tv-t, mondom akkor ezt most felejtsük el, ennyiért van TCL ami többet tud. “Jó és akkor Sony? Azt még ismerem.” Mondom persze, akkor csak duplázd meg a kereted
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ez az, amit 20-30 éve a Samsung és az LG felismert, hogy agresszív marketinggel megismertette magát a világgal és olcsón relatíve jó minőséget adott.
Sok-sok évvel ezelőtt a japán gyártók az LCD TV-k piacát (véleményem szerint) két okból vesztette el, az egyik, hogy nem nagyon foglalkoztak a marketinggel (hiába csinált jó TV-ket a Sharp, ha nem foglalkoztak a marketinggel), a másik, hogy a koreai gyártók foglalkoztak a fiatalokat érdeklődő trendekkel, például az integrált (USB-ről való) videólejátszás vagy PC rákötés problémájával.
Amíg a 2000-es évek végén ezek a képességek ott voltak a Samsung és LG TV-iben, a Sony, Panasonic vagy Pioneer mind-mind külön eszközöket kínált, és már az is csoda volt, ha pendrive-ról fotókat meg lehetett nézni a TV-iken. Ez az elitizmus vezetett oda, hogy a Samsung és az LG letarolta a piacot.
A plazma TV-k piaca kicsit más volt, ott a Pioneer és Panasonic próbálta tartani magát, de nehezen vették az elit státusz problémáit (kevés drága TV-ből nehezebb nagy nyereséget realizálni, mint rengeteg olcsó TV-ből).Ami most a különféle kínai márkáknál zajlik, az kb. ugyan az, amit 20-30 éve a Samsung és az LG csinált. Olcsó és jó ár/érték arányban jó TV-ket adnak, és agresszív marketinget raknak mögé. Pont most vett egy ismerős Hisense LCD TV-t és alaposan körbe járva a témát azt mondta, hogy ár/értékben jó, rengeteg visszajelzés van vele kapcsolatban, van szervízhálózat, és tudja azt, ami kell neki.
Majd ha lesz olcsón OLED, akkor fog azt venni, tudja, hogy jók az OLED-ek, de ennyit nem szán rá...Az, hogy a Panasonic ilyen környezetben küzd a fennmaradásért, érthető - egyszerűen annyi, hogy jó minőségű tévéket gyártanak, már évtizedek óta kevés, ha többet kér érte, mint a konkurencia, akkor kell tudni azokat a szolgáltatásokat, amiket a konkurencia tud, és kell mögé egy olyan marketing, ami felkelti az érdeklődést (ez pedig csak részben pénz kérdés, mert lehet kevés pénzből is fiatalos és igényes marketinget csinálni, de ez a japán gyártóknak jó ideje nem megy véleményem szerint)...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
junkpod
veterán
-
ricsip
addikt
Samsung klímával foglalkozót budapesten konkrétan senkit nem találtam mikor kellett volna javítani/szervizelni az enyémet. Mindenki beállt a gree-re meg néhány gagyi de olcsó kínai márkára, oszt csókolom. Legalább 5-öt felhívtam akinél írták a samsung-ot, és mindegyik letagadta h. manapság is foglalkoznának velük.
-
-
félisten
Hát sajnos ezt vagy hasonlót tapasztalom a split klímáknál is egyes nagy neves japán gyártóknál.
A különbség itt az ,hogy valóban piacvezetően jó cuccokat tud adni azért az LG és Samsung is és megfelelő a portfólió eloszlása árazásban.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Panasonic -nál az a legnagyobb baj, hogy az emberek azt sem tudják létezik ilyen márka TV -ből. Hiába csinálnak jó cuccokat, ha alig van bármilyen megjelenésük.
Már az is sokat segítene, ha a nagyobb kereskedőkkel szerződéseket kötnének a bolti megjelenéssel. Csak konkrétan kutya nem foglalkozik velük.
Ahogy a Sony -val sem, mert helyette másik 4-5 márka ömlik az emberek agyába.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
félisten
válasz Malfroy #96260 üzenetére
2023 tól beléptek olcsóbb OLED tv-kel is a piacra, így próbálnak most lépni. Eddig csak a csúcs és középkategóriaban voltak OLED készülékeik.
Kérdés mennyire/ miben tud többet adni mint mások abban a szegmensben.
Például volt 980E nekik 5-600 ezer között,de Alzán van a 65" LZ800E modelljük 65" méretben 490 ezer forintért úgy hogy adnak mellé egy 50 ezres fülest is,de sajnos utána ahogy minőséget szeretnél tőlük elszállnak az árak.[ Szerkesztve ]
-
laci12234
tag
Sziasztok
van egy samsung qe65s90catxxh tv-m és ki milyen led csíkot használ hozzá ami követi a videó színét vagy melyik lenne jó ? -
Quadgame94
őstag
válasz Malfroy #96260 üzenetére
Nem mennek csődbe, hiszen van más üzletáguk, amely sikeres. Mint ahogy a Sony-nak is. A Sony mindenben is érdekelt konkrétan. Bankjuk és biztososítójuk is van Japánban és Ázsiában. Én is vennék Sony tévét, mert eléggé fanboy voltam. Amin látom a logót elfog egy fajta fura és jóleső érzés. De sajnos nem engedhetem meg magamnak az A95L-t.
-
alaves
addikt
Már vagy az 5-6. 2024-es HDR filmet nézem és mind HDR10+ meta-adatos (a rilízben nincs is jelezve) és az S90C belső lejátszója mkv-ból le is játssza.
A Sony kicsivel a Samsung (S90C) alá lövi a színfényerőt. Mondjuk nem is csodálom, az S90C sárga színfényereje gyakorlatilag egyezik a fehér színfényerővel. Három alpixelből kipréselni ezt, azért az nem kíméli az OLED kristályokat. Nem javasolnám QD-OLED-en a csutka fényerőt, még HDR-ben sem). HDR-ben ~80-90% inkább (~40-es értéken). SDR-ben pedig a jó öreg 100-120 nit (27-32).[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
félisten
válasz Malfroy #96255 üzenetére
Temészetesen a Vividnél helyesebb a Filmmaker de a helyestől nagyon mesze van az is, ergo szinte mindegy hogy mit választasz, hogy nézed ha nincs kalibrálva a Tv, csupán ízlés kérdése. Nálam a kalibrálás tette helyre a Dolby Visiont addig azt hittem jó a kép.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Pokskill #96245 üzenetére
Mivel csak a szoba közepére tudod rakni, így el is vesztette az ambilight jogosultságát ezzel együtt a 718 is.
Így C3 vagy S90c. Képre az S90c jobb HDR esetében, de nem tud dolby visiont. Játék módja lg-nek jobb. Ez alapján válassz.
[ Szerkesztve ]
-
Malfroy
aktív tag
válasz Vhiktor #96252 üzenetére
Végülis igaz mert a Vivid az szép színes és Túlszaturált,jobban tetszik az embereknek. Én például a minél természetesebb helyesebb képet használom mindenhol ha tehetem a Filmmaker.
-
Malfroy
aktív tag
Én azt is furcsállom hogy az olyan tier listákba ahol kategóriákba szedték a 2023 oled tévéket a legjobb helyeken mindig a G3 és 95 C és a a95l szerepelt a csúcson . Panasonic-ot szinte meg se említették sehol mintha nem is létezne. A másik hogy olvastam azt is hogy a Panasonic nak egy pár évet adnak még amíg piacon lesz, És valószínű csődbe fog menni. amit meg akkor szintén nem értek ha mindig is legjobb tévéket gyártották mai napig, akkor ez hogyan történhet meg egyáltalán?? Négy éve kivonultak Amerikából is mert veszteséges volt. Valami nagyon nincs rendben itt körülötte mintha túl lenne Hypeolva a semmire. De hogyha elvileg a legjobbak és közbe nem veszik és nem is foglalkoznak velük szinte a tv szakértők minden bizonyára gyanús. Sok ellentmondás van körülötte.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Malfroy #96246 üzenetére
Mert egy normális kalibracio több órás folyamat, nem fér bele a szalagos gyartasba, illetve amúgy is járatni kell a tvt előtte.
Illetve a vasarlok 99% vicid kepmodot hasznal, mert az jobban tetszik neki, szoval minek veszodjenek ezzel.
Nem fognak ezzel tokoreszni, amikor pár másodperces qa kontrollra sem képesek, hogy mennyire felhős, illetve bandinges a kép.
Az összes panasonic oledere igaz, hogy gyarilag deltae 3 alatt vannak. De kalibralassal levihetőek röhögve 1 alá.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Vhiktor #96244 üzenetére
65 colos A95L gyárilag
@baluka fórumtárs 77 colos A95L tv-je gyárilagMajd pedig kalibráltan SDR esetében (a többi majd a csatornámon lesz elérhető)
Itt látszik, hogy 100% szaturáció mellett a piros szín még átlépi a deltaE 1-es értéket, 1.3 egészen pontosan, utána még állítottam rajta egy kicsit, ezekután már az is tökéletes lett:
-
Malfroy
aktív tag
-
-
Malfroy
aktív tag
válasz Vhiktor #96243 üzenetére
"A Panasonic oledek gyárilag deltae 2 körül vannak. melyik tipus, az újak?pl z2000? akkor jelenleg a panasonicnál a legjobb a gyári kalibráció?
Egyébként az roppant módon érdekel hogy a tévégyártók gyárilag miért nem kalibrálják be profi műszerekkel a tévéket? Mert azt nem hiszem el hogy nem értenek hozzá .ez jó nekik is hisz ha a piac ra kikerül és tesztelik őket akkor azt látják hogy milyen jól be van állítva is milyen jól teljesítenek ez az ő érdekük is ..közbe meg nem teszik és pár tízezer forintért nálad vagy másnál ezt el lehet végezni.. Még súlyos pénzekbe se kerül nemhogy a gyártóknak …valahogy nagyon nem áll össze ez a jelenség…. És furcsálom azt is hogy szinte az összes csúcs tv között sincs profi kalibrált tv azért ez valamit csak jelent hogy nem tulajdonítanak neki jelentőséget.
[ Szerkesztve ]
-
Pokskill
tag
Sziasztok. Szeretnék Oled tvt vásárólni a régi meghibásodása miatt. Segítséget kérnék.
Többnyire sötét szobában használnám filmnézésre és játékra pcn, van saját hangrendszerem.
Ami szempont, hogy a színek minél szebbek legyenek, illetve az ambilight nagyon tetszene, de nem tudom a tvt falhoz rakni, csak a szoba közepére. Így annak nemtudom mennyi értelme lenne.
Phillips 718
LG C3
Samsung QE65S90Melyiket ajánlanátok? Előre is köszönöm.
"Sosem az erősek, mindig a kitartóak műveltek nagy dolgokat."
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Vhiktor #96242 üzenetére
Itt egy amcsi model a95l.
Szóval ez ilyen, ez most így sikerült a gyártónak.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Vhiktor #96242 üzenetére
A Panasonic oledek gyárilag deltae 2 körül vannak. Illetve a G3 is jól sikerült. S95c és s90c-ből vegyes az összkép, van amelyik egész jó, míg a másik nem.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Malfroy #96231 üzenetére
Hát ez ma már nem igaz. Este majd megosztom a mereseket. Már 4 db a95l-t kalibrlatam, pici eltérésekkel mind ugyanolyan. Dobozból kivéve a legszinhelyesebb kepmodokban deltae 7-8 körül van a maximalis eltérés, az átlag meg 5 körül. Ez borzasztó, nem jó.
Az A80L egy kicsit jobb ebből a szempontbol.
Egyébként korábban valóban jobban teljesitettek gyárilag, de a 2023as szerdára ez nem igaz, legalábbis azokra amik nálunk kaphatoak. Nem tudom hogy egy uk-ban kapható is ugyanilyen e.
De a sony lézer projektorai is elég rosszak gyárilag, delta e 4-5 körül.
Illetve az sem ritka, hogy a különböző piacokra szánt ugyanazon tv-k gyárilag máshogy teljesítenek.
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
-
Malfroy
aktív tag
válasz baluka #96235 üzenetére
ja, az úgy kényelmesebb,gondolom mert közel voltál
"Az pedig tényleg téves információ hogy out-of-the-box a Sony tv-k jól vannak kalibrálva"
Ezt mire alapozod? ismeretében vagy az összes top oled tv gyári kalibrációjával?nem hiszem..
Akik kijelentették hogy a95l dobozból kivéve a legszinhelyesebb és legjobban kalibrált oled tv meg szakik, ezzel foglalkoznak, kimérték.. tömegek adnak a véleményükre-tapasztalataikra. én is ebben bizok inkább, de kinek mi tudod.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz Zolka25 #96233 üzenetére
Nekem 1. naptól be van kapcsolva a pixel eltolás. Bevallom TV műsor v. NAS-ról filmnézés során soha egyetlen egyszer sem vettem észre a hatását / működését. Abban sem vagyok igazából biztos, h. tényleg csinál ez valamit.
Számítógépet hdmi-n rákötve a windows desktopon lehet h. észre lehetne venni h. a képernyő széle arrébb mozdult pár pixellel jobbra v. balra. Amúgy passz.[ Szerkesztve ]
-
-
Zolka25
tag
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok, hogy LG oleden a képernyő mozgatás funkciót mindenki használja? Csak mert pl egy tv csatorna logója több pixelnyi széles. Tehát ha arrébb mozgatja a képet néhány pixellel, akkor végülis még mindig ugyanazt mutatják azok a pixelek. Tényleg véd ez a beégés ellen?
-
Malfroy
aktív tag
válasz baluka #96230 üzenetére
pedig úgy tudom, hogy az a95l dobozból kivéve a legszinhelyesebb és legjobban kalibrált oled tv. (ezt a legnagyobb tv szakik mondták) gondolom nem volt gondod vele kalibrálás előtt se. nyilván egy kicsit lehet javitani még rajta fizetős kalibrálással. tv-t hogy szállitottad a helyszinre?beraktad egy kisbuszba? elég körülményes lehetett a 77" szállitása. még a csomagszállitó kisteherautósok is megszenvednek velük,pedig ott aztán van hely.
[ Szerkesztve ]
-
baluka
tag
Itt a szakmai fórumon is szeretném köszönetemet kifejezni Vhiktor fórumtársnak a csodálatos munkájáért, kb 15 perccel ezelőtt fejezte be a 77A95L-m kalibrálását Klein K10A-val, élmény volt nézni ahogy dolgozik, a szakértelme több mint kiemelkedő, mindenkinek csak ajánlani tudom akár helyszíni kalibrálásról, akár az ő útmutatásai szerinti eszközbeállításról van szó!
Ami a technikai dolgokat illeti, az én A95L-m gyári SDR kalibrációja ugyanolyan gyatra volt mint amit Vhiktor mért egy másik példányon cca két hónapja, de biztos vagyok benne hogy amennyiben ideje engedi Vhiktor egyéb részleteket is megoszt majd a kalibrálás során szerzett tapasztalatait illetően...
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz leslien #96225 üzenetére
Kép?
Jatasd pár órát, ha nem nézed úgyis jó, csak menjen jó pár órát, aztán egy pixel tisztítás neki.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
leslien
nagyúr
üdv,
most csomagoltam ki a G2.. viszont két szélén látható halványan függőleges csíkok.. ez most ,h új és elmúlik vagy beleszaladtam egy hibásba?Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
szkutyi
addikt
válasz jesszjessz #96221 üzenetére
Ai szir-szarok ki vannak kapcsolva mind?
-
jesszjessz
tag
válasz jesszjessz #96202 üzenetére
Valaki?
-
jeffreybboy
tag
Sziasztok!
G2 vagy s90c között agyalok.
G2 esetén Tudna valaki mesélni 5 éves panel garanciárol ha az mit takar pontosan akinek tapasztalata van vele?
Egyedül az idő a barátom.
-
Peace
nagyúr
válasz Quadgame94 #96217 üzenetére
Na majd meglátjuk addigra mi lesz......
-
Quadgame94
őstag
Novemberben már nem lesz C3 telekomban az biztos. Tavaly tavasszal akartam onnan kihozni 42C2-t és már árpilisban elfogyott! Pont lekéstem róla, így máshol vettem meg. A többi méret még egy ideig volt de őszre már nem volt C2 az biztos.
Most a 65C3 telekomban 592K listaáron. 64C4 Novemberben nem lesz sokkal drágább.
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
válasz Quadgame94 #96213 üzenetére
Nekem is csak azért kellene, hogy lenyomja a kifutó C3 árát.
-
Quadgame94
őstag
válasz Malfroy #96211 üzenetére
A panel lehet tudja. A TV meg majd kiderül. Nem egyenlő a kettő.
S90D meg jó sokáig brutál drága lesz. G4 annál is. Eha
Ha meg oénz nem számit vehetnél most A95L-t vagy MZ2000-ret.De a G3 nwm tudom miert nem jó neked tovabbra sem. G4 alig lesz jobb és megjelenéskor a 77 inch lesz vagy 1 8 millió. Most a 77G3 1 millió.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Malfroy #96211 üzenetére
Én ezeket csak akkor hiszem el, ha saját magam mérem meg, addig fenntartásokkal kezelem a marketing adatokat. Ha igaz lenne amiket mindig behuazdnak, már az LG oledek is 4000 nitnél járnának
Ha valóban meglesz az 50% különbség, az hatalmas difi.
-
Malfroy
aktív tag
válasz Vhiktor #96210 üzenetére
igen tudom, meg androidot is szeretem. de új tv vásárlásnál nem veszek ÉN tavalyi modellt. mindig a frisset, és 2-3 évig használat hive vagyok.
hogyne van nagy különbség. 3gen qd-oled szinfényereje közel 50%-al nagyobb mint 2gen. ennyi nekem már bőven megér, de több dologban jobb nyilván.Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Malfroy #96209 üzenetére
Ebben az esetben Sony. Ott van az A95L tud mindent, nem hiszem, hogy nagy különbség lesz az és az idei model között, inkább csak maszatolás, de majd kiderül
[ Szerkesztve ]
-
Malfroy
aktív tag
válasz Sasi001 #96206 üzenetére
" nem fogsz különbséget észrevenni"
hát nem tudom, ugye a samsung a dv-t hdr10-be játsza csak le, nemrég olvastam egy nagy tv-s portálon hogy dv vs hdr10 esetében magasan jobb a dv szinmegjelenitése,kontrasztja stb. hdr10+ már jóval közelebb van dv-hez mert dinamikus metát tud ,dehát abba meg kb semmit nem fogok nézni. kár hogy csak sony és samu gyárt jelenleg qd-oled tvt, de jelenleg egyik se megfelelő nekem. nem vagyok hajlandó semmilyen kompromisszumot kötni ha 2 milláért veszek egy tv-t.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Malfroy #96204 üzenetére
Nem biztos ám, hogy olyan nagy gond a dv hiánya. Ki kellene probalnod.
[ Szerkesztve ]
-
Malfroy
aktív tag
válasz Malfroy #96203 üzenetére
Szeretném lecserélni idei 3.genes qd-oledre 77" méretbe, de samu kiesik nem tud dv, ami nekem baj, sokat netflixezek és csak dv minőségbe, új sony meg ha lesz év vége fele, horror áron lesz. a95l tavalyit meg nem szivessen veszek már.
-
Malfroy
aktív tag
válasz Sasi001 #96190 üzenetére
nem hiába a legolcsóbb az lg, panel minőségükön meg is látszik, a sok gariztatásuk miatt.. garanciás ügyintézés ide vagy oda,francnak lenne idegzete a szerelőt már bejárósnak tekiteni. ezért vettem 2 éve oled806-ot c1 helyett, milyen jó döntés is volt, mai napig makulátlan 5000+ órával.
[ Szerkesztve ]
-
jesszjessz
tag
Ismerkedek a tv-vel, lenne pár kérdésem:
Miután indítom a ps-t, ugye átvált játékoptimalizáló (hdr) módba a tv. Miért nem tudok aztán rengeteg dolgot állítani a képbeállításoknál? Például a Tisztaság fül alatt egyetlen opciót enged állítani, az élességet le sem tudom venni 0-ra. Illetve ahogy a távirányítóval a légegeret mozgatva megyek a beállítások közt, a kép is erősen vibrál
A régi tv-n, ha indult a konzol, akkor feldobta középen, hogy átválthatok rá azonnal, itt ezt nem csinálja. Ezt valahol be tudom állítani?
Miért felejti el a beállításokat? Filmmaker módnál este beállítottam mondjuk Fényerőt 70-re, aztán bemenetváltások után vissza tette 60-ra. Aztán a Meleg 50 helyett lett Hideg 8. Ma bekapcsoltam, a Meleg 50 maradt, de pl a Fényerő megint nem ott volt, ahol hagytam.
-
Peace
nagyúr
válasz Quadgame94 #96200 üzenetére
Vívódom rendesen, mert gyönyörű képe van a tv-nek és a fekete az fekete. Két szépséghibája van, a blooming és ghosting játékok alatt. De ott is csak sötétebb részeknél. Szóval együtt élek ezekkel majd 5 éve és nem tragikus jelenségek. De azért csak szívesen meglesném már ezt a technológiát, amiről megy az áradozás évek óta. Novemberben tudok is újra hűségidővel vásárolni T-nél. Bár akkor már lehet érdemes lenne megvárni a C4 megjelenést, hátha kicsit bezuhan még a 65C3 ára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iPhone topik
- Ukrajnai háború
- Google Pixel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest