Hirdetés
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Mini PC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Kókuszdió
üzenetére
A bitráta nem minden, ha valami normálisan van tömörítve akkor nincsenek igazán képhibák, és nem állítom hogy ne számítana a bitráta DE van jó pár olyan kis méretre tömörített 4K filmem amiket a remuxal összehasonlítva nem látszik különbség. Legalább is film közben mozgás közben abszolút nem. Azt el tudom képzelni hogy kimerevítve a képet látszana valamennyi diffi, de nem állóképet nézünk és ez a bitráta hajszolás, csak az a jó ami magas..rég nem igaz.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Tyrone89
üzenetére
Azért nagyon nem ,egy 15 max 20gb tartalom nehezen lesz olyan minőségű mint egy remux 75gb.
streaming verziók mind butított.HDR hatásról írtam
Engem a tartalom részletessége jobban érdekel mint a HDR fényerő...
Ha egy tartalom nem teljesen részletes képhibákat okoz ,ez sokkal jobban bántja a szemem mint ha vlmi 1500nit helyett csak 1000nit. -
Malfroy
aktív tag
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Malfroy
üzenetére
Persze, sajnos vagy nem sajnos de így van. De nem csak netflix, bármelyik másik szolgáltatónál is sok ilyen gyenge HDR hatású film van. Ugyanúgy lemezes megjelenés sem garancia semmire..lásd Avatar Way of water..200 nit körüli csúcsfényekkel. Vicc..ez inkább egy HDR jelbe csomagolt SDR anyag kb..
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
Én mindenből folyamatosan 2160p remux ot nézek ,azért a mostani avatar nem "akkora" durranás ,simán vannak olyan minőségűek vagy még jobbak nála.
Szerintem az első rész sokkal jobb és jobban is megvolt csinálva ,igaz csak 1080p a remux belőle de a Sony úgy felskálázza a minőséget amit más gyártó csak úgy irigyelhet. -
PTM
senior tag
válasz
bokorugró
üzenetére
Én ennél közelebbről nézem a 77-est és csak azt sajnálom, hogy a 83-as nem MLA paneles volt, mert akkor azt vettem volna. Majd legközelebb.
Viszont a te képeden be lenne szorítva egy 77-es. Nekem rögtön az látszott, hogy hú, ez ott nem néz ki jól. Ha a bútorhoz nem tudsz vagy akarsz nyúlni, akkor az is segítene, ha soundbart raknál alá, hogy legalább oldalirányban levegősebb hatást keltsen. Ha ez nem opció, akkor én maradnék a 65-ösnél.
-
Laraxior
titán
Hát nem tudom, de nekem mondjuk pl az avatar way of water eléggé lemászott a TVről
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Scholes9
üzenetére
ma már középkategória a QN90B. 2000nit vs 1500nit , normális forrás esetén kicsi a különbség,lehet. De egy csúcs miniled, ami tud 4000-5000nitet, teljesen más a hdr élmény. persze kihangsúlyozva,normális magas peak-el rendelkező master esetén. Nyilván hiába tudja a tv kezelni, ha a forrás egy sz@r.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Malfroy
üzenetére
én nem azt írtam hogy ennek vigasztalnia kell, de emiatt ne a tv-d okold, hogy csökkent a fényerő HDR-ben, inkább a hűha érzés múlt el, és vélhetően újabban már olyan filmeket néztél rajta, amik bár HDR stb, de közel sem használja ki a szabvány nyújtotta lehetőségeket sajnos. Egyre kevesebb a normálisan utómunkázott film.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Malfroy
üzenetére
filmek még ha normálisan is vannak masterelve, akkor sem lesznek olyan képernyőről lemászós élmények mint a demók. Ok egy Gemini man pl brutál jól néz ki HDR-ben, de egy Jurassic Parktól már nem dob hátast az ember, pedig az sem néz ki rosszul egyáltalán. Függ a filmek stílusától is de még inkább az utómunkáktól, mert manapság meg rengeteg filmnél rossz a masterelés..nincs normális csúcsfény stb hogy a HDR effekt elég látványos legyen.
-
bokorugró
tag
Sziasztok,
G3 65" és 77" között vacilálok, két dolog miatt.
Az egyik a méret, mert tartok tőle, hogy a 77" nagyon leuralja a szobát, túl nagynak tűnik. A nézési távolság kb. 330-360cm lenne.
65"
77"
A másik, hogy a fal tömör 10cm-es válaszfal téglából van és tartok a 77-es súlyától, hogy bírni fogja-e a 37kg-ot. Az LG nem ajálja a téglára függesztést, bár itt sokan arra rakták. Jó lenne 77-es tulajok tapasztalata a dologról.
Szóval véleményeket kérnék

-
Malfroy
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
nem hiszem, sdr-be ugyan annyi a fényerő mint új korában. hdr lett laposabb, ha hdr tartalom van a képen nem igen okoz már semmilyen hatást,mintha sdr fényerőn lenne, najó azért látom hogy ott nagyobb a fényerő, de "OK" szinten, nem pedig 'wáo" (amilyennek kéne lennie).
-
Malfroy
aktív tag
nekem kevesebb lett a fényerő jól láthatóan egy oled806-on 2.5 éve használatba van , megy napi 10 óra átlagot. a hdr nem nagy durranás,bár új korában se volt az), ez a 700nit kevés hozzá.mostani mla és qd oled panelek jobbak azért hdr-be, de egy csúcs miniled-hez képest azok is eltörpülnek hdr-be.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
gorenje Mo. viszi, google első találat: [link]
Biga123 55A85H jelen.
-
lapoe
tag
Sziasztok!
Mostanában kicsit többet "nyúzom" a G3-at..
felvetődött bennem a kérdés, hogy van olyan üzemóra szám ami után már csökkenhetnek tulajdonságai (fényerő pl.) vagy akár romlik a képminősége valamilyen szempontból vagy paramétert figyelembe véve?
-
alaves
addikt
válasz
undercover
üzenetére
Mindkét androidTV-s boxnál, de van 'Adaptív HDR' beállítás, jelenleg már jól működik, sőt már Auto Frame Rate is van, így kadencia helyes is.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
undercover
üzenetére
ennél a boxnál van ez. Legalább is nálam ez van. tavaly januárban kötötték be. de csinál más hülyeségeket is...hol kilép a tv adásból a menübe, hol kikapcsol magától 2-3-4 naponta.. -
patakidr
aktív tag
Basszus, létezik, hogy a mikroszálassal való áttörlés után mikrokarcok maradtak rajta?

Agyam eldobom...
-
patakidr
aktív tag
Erre gondolok, amikor hajlást mondok.
De más
nál is hasonló a helyzet, nem gondolom, hogy hiba lenne. -
patakidr
aktív tag
Sziasztok,
az normális, hogy a Samu QN65S90C képernyőjében függőlegesen van egy jól látható hajlás? Kb. 4 mm. Kifelé dől, tulképpen az alsó sarkain látszik nagyon.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
+1
Pontosan. ..hogy az elején mennyit szívtam ezzel, akkor még opció sem volt rendesen kikapcsolni. Aztán a komoly ügyfélszolgálatot felhívtam majd megkérdeztem hogy a francban lehet kikapcsolni? S miután erre a kérdésre azt kaptam válaszként, hogy hát a HDR az nagyon jó, élénkebbek a színek stb..miért baj ez nekem?? Hát mert a box fals jelet küld a tv-nek mivel a tv adások egyike sem HDR itthon..így helytelenül és feleslegesen van abban a képmódban a tv. Aztán mondták hogy a tv-vel próbáljak valamit kezdeni mert szerintük ez rendben van, nem náluk van a hiba. Mondtam hogy a tv akkor vált HDR módba ha olyan jelet kap, automatikus..nekem nincs beleszólásom. Hát ők nem tudják akkor... Végül a HDMI Deepcolor kikapcsolásával tudtam nagy nehezen megszüntetni ezt a birkaságot. Azóta hála istennek legalább ennyi frissítést kapott az a box hogy az adaptív HDR-el kikapcsolható
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Quadgame94
üzenetére
Adaptív hdr
-
szkutyi
addikt
válasz
laci12234
üzenetére
Igazából referenciához nézve semennyire.
.
Az energia takarékos módot szoktuk ajánlani hogy ki kell kapcsolni....vissza fogja a tv-t...
Ezekkel a beallitasokkal fogod elérni a jó (de nem a legjobb képet) : [link] a white ballanc-ot én nem másolnám át...
A legjobb minőségepet pedig kalibrálással érhető el. -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Egy 42-es LG C2 OLED TV-t használok monitornak.
Létezik hozzá valami ajánlott beállítás SDR, HDR tartalmakhoz, játékokhoz?Köszönöm szépen!
-
laci12234
tag
Sziasztok
van egy samsung qe65s90catxxh tv-m és az lenne a kérdés hogy mennyire jó ez az optimalizált mód ? Hasznos amúgy ?
és ki használja az energiagazdaság cuccot benne ? -
Samott
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
Nalam is felkerult a falra, aztan gyorsan le is szedtem:
Mert van meg egy kis melo a fallal:
-
Quadgame94
őstag
Tudja valaki hogy a telekom tv boxnál a "HDR" hogyan lehetne kikapcsolni? Az always HDR -> adaptive HDR-ra tegyem? Az automatic best resolution on vagy off? Mert az nez nem RGB-re teszi a tévét.
-
VincentVG
senior tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
egy rtx4090 esre van kotve, odaig jutottam, ha a HDMI Deep Colour be van kapcsolva akkor tuti no signal ha kikapcsolom akkor van 4k de csak 60hz el ( szval felsiker ) - amugy eleg bena mert hiaba allitom visza csak akkor lesz megint kep ha kihuzom, visszadugom.
masik kepernyot nem raktam ra, illetve probaltam mar ugyis h masik porton is van egy monitor de ugyanez a vegeredmeny.
-
VincentVG
senior tag
sziasztok LG OLED guruk

egy C3 as LG-t szeretnek PC-hez "kotni"Club3D CAC-1087 DisplayPort 1.4 - HDMI 2.1 el (3m) probalkozok.
nem sikerul.
egy pillanatra felugrik a kep, utana no signal es sehogy se tudom visszahozni.
( HDMI kimenetem foglalt, szval most nem opcio a hdmi2.1 to hdmi.)
valakinek barmi tipp? elore is nagyon koszi. -
Swami
senior tag
válasz
lala666
üzenetére
Na mindig szarik valamit a kutya: a G2-t nem lehet letenni a polcra? Nincs lába? Köszi, hogy írtad, mert én ezt nem tudtam, a leírásban meg nem láttam, hogy fel lenne tüntetve, hogy csak falra lehet tenni. Mezei vásárlóként honnan is tudhatnám? Nálunk az pont nem jó, mert sarokban van a tv.
Akkor marad az
S90c és a C3.
Most akkor ezek közül válasszak......
A C3- nàl is van ez a 3+2 garancia? -
patakidr
aktív tag
válasz
Black Dragon
üzenetére
Szia,
pontosan hol, hogyan, mit?
Bocsánat, akár privátban is.Synology alól látom a TV-t, de a TV továbbra sem jeleníti meg forrásként a NAS-t.
-
lala666
őstag
-
Swami
senior tag
THome-nál van 65 inches S90c, G2 és C3 nagyjából egy árkategória.
Teljesen tanácstalan vagyok, hogy melyiket hozzam el.
Nem játszom, ritkán megy rá laptopról film. Elsősorban HD sportcsatornákat nézek, Netflix, AppleTV, SkyShowTime, ezekről jön tartalom. Ennyi. Hangja mindegy, mert soundbart használunk.
Ami fontos szempont, hogy minél megbízhatóbb legyen, ahogy a paraszt mondja: bekapcsolom, kikapcsolom, megyen, megáll. Azt se akarom, hogy aggódjak a death pixelek, a beégés, meg fényerővesztés miatt. Legalább 4-5 évig.
Ezeket a szempontokat véve melyik lenne a legjobb választás?
Vagy vegyek egy Samsung miniLEDet, oszt jóvan. 😄
Köszi! -
Malfroy
aktív tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
amúgy nem jó hozzá, tényleg csak a listában való tévékkel kompatibilis.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Black Dragon
üzenetére
Film vagy filmmaker képmod sdr és hdr esetben is. Sdr esetében nyugodtan vissza lehet venni a fényerőt ahogy alaves javasolta.
Hdrnel kontrasztjavito ki, HDR tónus lekepezes statikus.
-
patakidr
aktív tag
Sziasztok,
a Samsung 65S90C-n az Istenért sem jelenik meg a NAS a források között. Minden más TV látja. Frissítettem a DSM-et, újraindítottam a routert, de semmi. Van valakinek 5lete, mit tehetek anélkül, hogy applikáción keresztül kelljen néznem? Neten semmi használhatót nem találtam. (65Q80-on is gond nélkül megy, meg minden LG-n.) Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Napelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Linux kezdőknek
- Apple asztali gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BOMBA ÁR:Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- LG OLED C1 55"
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4125
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ez biztos? ez szánalmas. Nem láttam még, én csak netflixezek, szerintem fent sincs .. Hát akkor nem a tv fényereje csökkent, meg van az ok. sdr az ugyan az mint új korában az tuti.

ennél a boxnál van ez. Legalább is nálam ez van. tavaly januárban kötötték be. de csinál más hülyeségeket is...hol kilép a tv adásból a menübe, hol kikapcsol magától 2-3-4 naponta..
nál is hasonló a helyzet, nem gondolom, hogy hiba lenne.