Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Lg c2 42"-os tévén pillanatnyilag a 13.30.85 firmware van. A jelenleg elérhető legfrissebb a 23.20.74. Érdemes, lehet frissíteni, vagy vannak vele gondok (leginkább pc-vel való használat vonatkozásában)? Van valakinek tapasztalata?Előre is köszönöm!
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Azt nem lehet kikapcsolni LG-n, hogy ne figyelmeztessen a frissítésre minden alkalommal? -
apszi
őstag
válasz
apszi
üzenetére
Sziasztok!
Ezt csak úgy itt hagyom, ha valaki ilyen "problémával küzdene", vagy ha netán elfelejteném, hogy mi volt a gond. Ha csak engem érdekel, bocsi érte.
Meglett a megoldás arra, hogy pc-re kötött C2-es tévén nem látom a BOOT folyamatot, ezáltal a BIOS-t sem. A tévé beállításaiban a külső eszközöknél a HDMI DEEP COLOR beállítást "ki" állapotra kell kapcsolni.Köszönöm a figyelmet!
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Samsung S90D (S95D) tulajokat kérdezném. Rtings szerint pc-vel összekötve 1440p 120Hz esetén csak egy "kivágott ablakban" jelenik meg a kép, és nem a teljes képernyőn (ps5 és xbox nem érintett). Ha jól láttam ez az S95D-re is igaz. Van ezzel kapcsolatban tapasztalata bárkinek?
-
apszi
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Emlékeim szerint ott is így írja (7-szer zöld gomb). Ezt bizonyos felbontásokkal párosított bizonyos képfrissítési értéknél adja. (pl. 1080p+120Hz=1440p 120Hz; vagy 1080p+119,8Hz=1080p 119,8 (120)Hz) Nincs ezzel semmi gondom, csak kíváncsi lennék, hogy ilyenkor mi történik?
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Egy technikai jellegű kérdés kapcsán hajt a kíváncsiság LG (C2) oledre kötött pc esetében.
Mi történik abban az esetben amikor a pc felbontása 1080p 120Hz-re-van állítva, és a tv gamebar-ja szerint ez 1440p-ben van megjelenítve? Ilyenkor a tv felskálázza a 1080p jelet 1440p-re? Ha igen, akkor ez esetben pl. az inputlag is megnövekszik a plusz melónak köszönhetően? -
apszi
őstag
Sziasztok!
Lehet tudni mostanság milyen ip-t érdemes (már ha van még ilyen) tiltólistára tenni Lg esetében, hogy (lehetőség szerint) elkerüljem a frissítést?
-
-
apszi
őstag
-
apszi
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Egyszer már megpróbálta, de egy ugró-forgó kombóval elvetődtem előle.

Csak azért volt érdekes számomra ez az oled 4 órás pixel tisztítás, mert még sosem hallottam relét, vagy bármi jelét, hogy csinálná (ami egyébként egyáltalán nem baj, ha műkszik a dolog
).MINDENKI:
Játékos lelkületűeknek érdemes még óvatosnak lenni a frissítéssel (Lg), sokan panaszkodnak a bekapcsolt VRR mellett ~60-70 fps közötti szaggatott mozgásra. -
apszi
őstag
Jól emlékszem, ahhoz hogy a 4 órás pixelfrissítő automatikusan működjön nem kell állítani semmit(Lg)?
-
apszi
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nos, igazad volt, HGIG lett a vége. Annyi különbséggel, hogy a Win 10 le lett cserélve Win 11-re, és lefuttattam rajta a HDR calibration app-ot. Én nem tudom a Win 10 mit nem csinált, vagy a Win 11 mit csinál másképp, de olyan képe lett a játéknak, hogy beka-behu. Én azt hittem Win 10 alatt, hogy a HDR ennyi (nem volt rossz, de valami hiányzott), de bammeg amit a rendszerváltás óta mutat, az valami gyönyörű (és ez csak egy "vacak 42"-os C2).
Azt viszont nem tudom, hogy Win11 alatt SDR kalibrációt az oprendszer saját hagyományos kalibráló eszközével kell e csinálni, vagy a gyári alapértékek jók ahogy vannak, és csak rontanék rajta? Van ezzel kapcsolatban tapasztalatod? -
apszi
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Volt időm picit lődörőzni, és nekem a dinamikus tónusáthelyezést "ki" opció, jelen játéknál (Star wars Squadrons) jobban megtolja pl a robbanásokat, szikrázó fényeket (látványosabbak), valahogy fényesebbek, mint HGIG mellett. A hangárban pl. lámpák fénye pedig a HGIG-al erősebb. Másra helyezi a két beállítás a csúcsfények hangsúlyát (C2)?
-
apszi
őstag
Sziasztok!
PC játékoknál HDR esetében a dinamikus tónusáthelyezést mire "kell" állítani.
1. ki
2. be
3. HGIGElőre is köszönöm, és mindenkinek Sokkal Boldogabb Új Esztendőt!
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Olyat lehet csinálni LG esetében, hogy automatice az aktív bemenetre váltson a tévé, ha bekapcsolom a gépet? -
-
apszi
őstag
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Bocsánat az offért.
Van valakinek ötlete, hogy LG tévé esetén (pc monitorként) miért nem látom a Boot folyamatot (egyszer láttam az első rádugásnál, utána többet már nem), és csak a bejelentkező képernyő az első ami megjelenik?
Előre is köszönöm!
-
-
apszi
őstag
Szerintetek miért van az, hogy a ( Coreelec) Kodi gui, menü képe 1080p-ben élesebb mint 2160p-ben azonos képi beállítások mellett Lg-n (C2)?
-
apszi
őstag
Azt próbálta már valaki, hogy mi történik akkor, ha vga-t DisplayPort-HDMI kábellel kötöd össze a tévével (ami 2.1 HDMI)? Okoz gubancokat?
-
-
apszi
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Köszi a választ.
Mivel olyan gépem igénytelenség következményeként (de szép szóösszetétel
) nem lesz, ami képes kihajtani a 144Hz-et 4K-n, így akkor ez a része számomra, még ha pc játékról van is szó, irreleváns. Illetve, ha jól tudom a 10 vs 12Bit sem oszt vagy szoroz jelen helyzetben. Szóval akár, bármelyik is lehet. De, hogy kapja be a Samu, hogy kiszúrja a szemünket a woled-es s90D szériájával "nagyobb képátlón". Ezért nagyon haragszom rá...
Azért nagyon kíváncsi lennék mivel fog jövőre piacra lépni az idei év megosztott sikerei után (gondolok itt a matt, vagy nem matt vegyes fogadtatására). De azért érdekes, hogy összességében, ha az Rtings tesztett nézem, fényerőt leszámítva, az S90D stabilabb masinának tűnik mint az S95D.
Köszi az infót még egyszer!
-
apszi
őstag
S95D/S90D tulajok kérdezem, akik használják PC-vel, tapasztalnak e bármilyen anomáliát, legfőképp játék tekintetében?
-
apszi
őstag
válasz
amdboy
üzenetére
Én még megemlíteném, hogy a következő levél, ha nem úgy lesz ahogy te szeretnéd, a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) is meg fog érkezni. Hidd el, nem vagy egyedi eset a Euronics "karrier történetében". Konkrétan, ahogy a többiek is írták, átb*sztak, és ezt nem lehet szebben írni. Itt nem neked kell jófejnek lenned. Szurkolok!
-
apszi
őstag
válasz
hunspikey
üzenetére
A Euronics-nál ez sajnos nem az első eset. amikor érdeklődtem email-ben a jóárasított 77"-os S90C után, hogy új vagy sem, vagy az ötödik levélváltásra sikerült kinyögniük, hogy "valószínűleg kiállított darab".
Igazából nem értem a jog, miért nem kötelezi a webáruházakat, ennek feltüntetésére. -
-
apszi
őstag
Igen, arra gondoltam. Nincs bajom a mérettel, alapvetően 77"- ban gondolkodom egy mindenes terén majd (ha szembejön egy kihagyhatatlan ajánlat
), de szeretnék egy kisebb kijelzőt is, csak játékra, vagy egy monitor (VA, IPS), vagy egy kisebb oled személyében, és elég távolságtartó vagyok (100-140cm kis kijelző esetén), és a 42-eseket túlárazottnak tartom, főleg újonnan, így az csak használtan jöhet szóba, max elhelyezés szempontjából lenne kényelmesebb, de hajlandó vagyok áldozatokat hozni. 
-
apszi
őstag
-
apszi
őstag
válasz
vata666
üzenetére
Köszi az infókat. Igazából, mivel oled szűz vagyok, nekem még minden hűha érzés lesz, ha egyszer eljutok odáig. Viszont abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy sem a hang, sem a körítés része nem hoz lázba, ezek számomra mind kimerítik a szükségtelen plusz kategóriáját, így ezek nem lehetnek eltántorító körülmények.
Viszont bármennyire is nem bízom a Samuban, odáig eljutottam (bár mondtam már itt sok mindent
) hogy amennyiben lehet, akkor QD lesz az első oled (valamikor).
-
apszi
őstag
válasz
vata666
üzenetére
Ezek a Telekomos tévék vajon mennyire bontatlan, új készülékek, menyire megbízható a webshopjuk?
Amúgy kövezzetek meg, de mm-ban szembejött végre az S95D a maga matt kijelzőjével, basszus kiderült, hogy tetszik 😁.
Ha lesz belőle valamikor emberi áron, és nem veszek semmit a mostani árzuhanás folyamán a T-ben, lehet, hogy kap egy esélyt majd, hogy bizonyíthasson. 😊 -
apszi
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Köszi (korral jár a lustaságom),
amúgy csak mezei monitornak szánnám (talán használtan), arra meg nekem elég a fénye. Ami jobban aggaszt az a panel tartóssága. De ez már azén gondom.
-
apszi
őstag
SZiasztok!
Gyors kérdés. 42"-os C3-ban evo panel van, vagy a "hagyományos" verzió?
Előre is köszönöm!
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Egy olyan (talán banális) "technikai" jellegű kérdésem lenne, hogy:
Rtings szerint az S95D nem rendelkezik Game módban 1440p 60Hz-es támogatással. Mi történik abban az esetben, ha pl. egy 1440p 120Hz-re van alapból állítva a pc, viszont a játék csak 60fps tempóval pörög. Ilyen esetben emelkedik az inputlag, vagy ennek így semmilyen hatása nincs az éppen futtatott játékra?
Előre is köszi, ha tud erre valaki válaszolni.
-
apszi
őstag
válasz
Latyaa
üzenetére
Sajnos bevett szokás, és nincs következménye a kereskedőre nézve.
Bár írtátok, hogy nem igazán van rá esély, de kíváncsiságból megkérdeztem a Samu ügyfélszolgálatát, hogy 77"-os S90D-ből várható-e QD paneles verzió a jövőben kishazánkban, azt a választ kaptam, "hogy panel tekintetében nem oszthatnak meg információ"
. Ezt elég ocsmány húzásnak tartom továbbra is a Samu részéről.
-
apszi
őstag
válasz
Latyaa
üzenetére
Korábban én e-mailben kérdeztem a Euronics-ot, hogy kiállított, visszavitt darabról van-e szó, azt írták a harmadik levélváltást követően, hogy "valószínűleg" igen, és csak személyesen vásárolható meg. Szóval csak óvatosan, járj utána mielőtt beleugranál!
Egyébként a végére nekem is az S90C volt a kiszemeltem, de eltököltem a dolgot, így ez már kimarad az életemből.
-
-
apszi
őstag
válasz
Malfroy
üzenetére
Nálunk pár éve csak "villámcsapás másodlagos hatása" érvényesült, azaz a közelben vágott be. A tévét pont 5 másodperccel előtte húztam ki, na mondom, nehogy baj legyen (még a kezemben volt a dugasza), az meg is úszta. Három másik eszközt viszont részlegesen vitt magával.

-
apszi
őstag
Mit tudtok? A Samu S90D-vel mi a helyzet 77"-on? Kívárják míg kifogy az S90C?
-
apszi
őstag
Gyerekek, csak szólok. PCX-nél árúkereső szerint brutál akciók vannak. 8000-10.000Ft között már van 77"-os G2 is.
-
apszi
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Én kb. ilyen távból használok egy ~80"-nak megfelelő vásznat, de nem kell
.
Korábban kipróbáltam, hogy összehúztam 65"-ra az optikával a képméretet és nagyon kicsinek éreztem.
-
apszi
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Te csak ne nevessél rajtam! Röhögök én magamon. 😁
-
apszi
őstag
válasz
undercover
üzenetére
Biztos elszunyokáltál. 😉 A #94969-es hozzászólást nezd meg. 👍

-
apszi
őstag
válasz
mattheus
üzenetére
"PC-vel nem tervezem használni, ott hallottam, hogy a kép a nem legjobb a pixelek miatt és a Connect box sem ideális"
Nem szeretnélek megkeverni még én is, de a Connect box problémával én leginkább PS5 és Nvidia kártya vonatkozásában találkoztam több helyen is külföldi fórumokon.

Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest