Hirdetés
- OLED monitor topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
warren29
aktív tag
válasz
hunspikey #111397 üzenetére
Én is 77-ben gondolkoztam de végül 83" lett ( már kifizettem csak még nem szállították le ) és 2,4m -ről fogom nézni.
Kicsit tartok tőle, hogy ebből a távolságból a 65" után szokatlanul nagy lesz de azt legalábbis kötve hiszem hogy bármennyi idő elteltével azt mondjam, hogy kicsi -
Pro Koryak
addikt
válasz
hunspikey #111027 üzenetére
Samu S95F vagy LG G5 "prototípus állapotban van"
avforums már tesztelte + nemsokára kapni boltban, az már nem prototípus. -
Sasi001
senior tag
válasz
hunspikey #110950 üzenetére
Mégsem 0-fényerőn használod. Mi látható és mi nem az egy dolog mindenesetre így beállítva nem megfelelő. De a lényeg, hogy 0-fényerőn kiégeti a szemét hagyjuk ezt a butaságot. Ez legalább olyan mint a két panel közti különbség amire azt mondta, hogy szemmel nem látható még egymás mellett sem, csak műszerrel mérhető.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
hunspikey #110548 üzenetére
Manualis kalibralas eseten fényképezés, dv cal file meg megvan, az mehet pendriverol.
Lut kalibralas esetén megy a kukába, de van homebrew megoldás rá, nekem megvannak a lutok oda is adom, és házilag saját felelősségre fel lehet tölteni őket a tvre (nem hivatalos modszer), de működik.
Szóval megmarad minden.
-
gab1ka
senior tag
válasz
hunspikey #110548 üzenetére
Ja, én csak ilyen alap 2/20 pont wb képernyőfotókra gondoltam meg pár alap beállításra ami fotózható. A 3D lut nem tudom hogy ilyenkor a tvn belül tárolódik e, vagy feltölthető/tárolható file-ban mint pcn, de ezt Vhiktor majd megválaszolja, ami azt illeti engem is érdekel hogy az ilyen precíz kalibráció hogyan tartható meg.
-
-
justin+09
újonc
válasz
hunspikey #110013 üzenetére
Én most gyorsan ránèztem és végre jó lett! Igaz elsőnek nem és közben átdugtam a másik netet (igen, kettő van, igen, hol az egyik, hol a másik működik..) nem tudom ez befolyásolta-e, de most jó végre minden app, sport, folyamatos készenlét, otthon stb. Remelem nálad is megjavult
-
blakey
titán
válasz
hunspikey #110013 üzenetére
Valaki magyarázza el, hogy miért érint csak egyeseket? Nem, nem én vagyok az egyedüli, akinél jó. Ha nem DNS-feloldási probléma, vagy nem a felhasználási feltételekkel van összefüggésben, akkor vagy IP-tartományonként, régiónként, esetleg szériaszám alapján történhetett valamilyen hiba, ami miatt azok korlátozva lettek.
-
blakey
titán
válasz
hunspikey #109987 üzenetére
Le van rohadva az egész tetves LG app store.
- Korábban írtam, szerintem DNS feloldási hiba, ami szolgáltatói probléma. Alternatív lehetőség, hogy nincs minden elfogadva, ami a feltételeket illeti.
Nálam nincs gond az áruházzal, tudok telepíteni, minden elindul és működik a lejátszás. -
justin+09
újonc
válasz
hunspikey #109987 üzenetére
Igen, én is ezt érzem. A folyamatos készenlétbe is, az egyik óra működik, a következő tök sötét... nagyon fura, mintha valami vírus lenne és lényegében amit írsz, használhatatlan a tv tegnap este óta. De hogy egy nap alatt ne tudják kijavítani, az is nagyon fura a mai világban...
Reméljük valaki jön és tud valami bővebb infót ezzel kapcsolatban!
-
KTTech
veterán
válasz
hunspikey #109850 üzenetére
Nem kell beleírniuk, hogy LG, mert máson nem nagyon van WebOS 😃 és a kód natívan fut a Tv-n. Egy szimpla verziócheck, ami amúgy is megtörténik, és kis kódolás, hogy a beállítások közt megjelenjen a képernyővédő bekapcsolása, valamint egy watchdog timer arra ha nem érkezik user input és nincs aktív lejátszás egy bizonyos idő után aktiválja a gyári képernyővldőt - ha nem akarnak sajátot használni.
-
Rewmac
tag
válasz
hunspikey #109647 üzenetére
Ja írtam is az emailt a szerelőnek, de az nem megy akkor megint az LG-nek. Gondolom majd az lesz rá a válasz, hogy ez ilyen viszlát vagy nem tudom pedig rendes a pasas aki ide jár, csak már nem akarom elhinni ezt tényleg.
Főleg, hogy elvileg 3 hónapon belül nem számít második meg harmadik javításnak, legalábbis ő ezt mondja.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
hunspikey #109310 üzenetére
Nyomdai gephez és hozza tartozó papirhoz termeszetesen csinalok profilt, ott is vissza kel mérni az adott papirra kinyomtatott színeket. Ahanyfele papír annyi profil kell. Az nagyon egyszerű folyamat.
Ez pontosan az amit leirtal. De nem ez a fő profilom és ezt csak otthoni felhasználásra vállalom, nyomdaknak nem. Otthon is csak kijelzo kalibralassal osszekotve, önmagában nem.
De ez már off topik, gondolom a nyomtatóknak van saját topikja.Van ismerosom aki nyomdai gépeket szervizel, tart karban, neki pl a kalaibralas telejsen mást jelent, nem ezt.
-
warren29
aktív tag
válasz
hunspikey #109037 üzenetére
KisZozó, hunspikey köszi.
Gondolom akkor ezt a tiltást servicemenüben sem lehet feloldani mivel maga a Youtube eszközölte a tiltást?
Itt van olyan amúgy mint a Samsungnál, hogy távsegítség, a központból felhívnak és megszakértik online?De ami ezzel kapcsolatban a legfontosabb: tv nézés ( nem app. ) esetén működik a display off?
-
szkutyi
addikt
válasz
hunspikey #108887 üzenetére
Sorry nem feltétlen értek egyet...
Tbao t8 plusz(n100, 512ssd,16gb rám) usb-n akkora hdd amekkorát akarok. Maga a gép 60 000ft volt...
Nos gigabit le és feltöltés gond nélkül megy, jelenleg is 160torrent van bent , 0-24ben megy plexxel együtt...
Nos haverom felső kategóriás két fiókos synology Nas-a kb 5x ennyibe került és pl torrentben sokkal könnyebb megfogni mint ezt a minipc-t..
Én szvsz emiatt sem támogatom a nas-t.
Ha és ugyanúgy megy otthon az ftp, smb, távoli elérés stb stb stb -
Tyrone89
aktív tag
-
Aurig@
őstag
válasz
hunspikey #108530 üzenetére
+1
Nincs szívás, hogy valami félremegy a frissítéssel. Nem kell várni, hogy javítsák a következőben, valamikor.
Nekem is 2006 óta van "okos" tv, de még egyszer sem volt netre kötve, bármilyen lesz ezután, az sem fog netet kapni.
Én is kizárólag megjelenítésre használom, külső médialejátszóval és Blu-ray lejátszóval.
Semmi értelmét nem látom, hogy netre kössem. -
OPiiPO
veterán
válasz
hunspikey #108508 üzenetére
"vannak szumátrai patkánymajmot megszégyenítő etikátlansággal megáldott mocsári-kannibál-horgasfejű galandférgek, akik pusztán nézettségre hajtva a youtube-on akkora ordenáré intergalaktikus faszságokat hazudnak egy-egy firmware-re" - ritka szép mondat lett, gratula
-
FearFmRadio
tag
válasz
hunspikey #108494 üzenetére
Sziasztok
Egy nagyon "hülye" kérdésem lenne.
Ha a tv-t online kapcsolattal használom... Létezhet olyan hogy ezzel együtt úgymond '' el indul a vissza számlálás " és 1x csak a háttérben aktiválodik valami és kész vége a tv-nek? (akár csak vmi háttérben futó túlterhelés)Meg mondom őszintén én sose frissítek semmilyen műszaki dolgot. Anno mikor az iPhone 3gs volt a best... Akkor tapasztaltam először hogy a frissítésekkel együtt a telefont le butitották / lasitották...
Hasonló történt Samsung s23u nál is... Ott pl frissítések után bizonyos extra funkciók tűntek el... Kamera minősége romlott... Stb
-
Nagy_Gábor
csendes tag
válasz
hunspikey #108466 üzenetére
Én is költöttem már néhány haute cuisine szóvirágot, de ezután a tiédet fogom idézni (ha sikerül bemagolni).
A fényelésről meg annyit, hogy nem véletlenül kardoztam két olyan művésszel, akiknek elhiszem, hogy ilyennek akarják látni a filmjeiket, és nem mellesleg nekem is így tetszenek. Ettől függetlenül elfogadom, hogy sok film meg csak úgy sikerült, ahogy. Bár eddig mertem remélni, hogy egy profi fényelő nem nagyon fog mellényúlni, de neked elhiszem, hogy ez nem ilyen egyértelmű.
-
powerup2
addikt
válasz
hunspikey #108467 üzenetére
Én azt mondom hogy jelenleg az oled éli az arany korát, hibái mellett. De az hogy 4000 nitet tud hát ... kinek kell akkora fényerő nem tudom. A szinek fényereje fontosabb meg hogy a rec2020 hány % fedi le. Majd ha lefedi a 100% a rec2020-nak normális szinfényerőre lesz képes akkor azt mondom ez már fejlődés. De amig ilyen kis minimális változások vannak évről évre az szerintem vicc. Arról nem beszélve évente lehetne tv-t váltani. Azért ez régebben nem igy volt. Pl a c1 és a c2 lg között semmi különbség nem volt az hogy szoftveresen toltak rá 40-50 nit fényerőt nagy bumm. Meg a gyártók nagy része csepegteti a tudást nem az történik hogy 3 évente jön egy újabb generáció és nagyobb lépések hanem pici lépések és vegyél újat. A másik a hulladék gyártás olyan kondikat használnak a tv-kbe hogy ránézek és a stop gomb bekapcsol nálam. Persze hamar be is döglenek. Én esetembe az új alaplap amit kicseréltek a tv-be igy érkezett .
Szerintem ez mindent elmond. A másik tény ennyi a tv.
Számtalan hibája van az lg-nek és nem csak neki !!! Panel esetében is olyanok hogy rohad a panel az elég trééé. Rengeteg dolgot letudnék irni ezzel kapcsolatosan.
-
Nagy_Gábor
csendes tag
válasz
hunspikey #108425 üzenetére
Pont a minap keveredtem szóváltásba a Se7en DV kiadása kapcsán valakivel, aki ki volt akadva, hogy mennyire lapos a dinamikája az új változatnak. Szerintem attól még, hogy manapság vakítóan nagy csúcsokat tudnak a tévék, nem kell mindent OLED-demo videósra fényelni. Igenis létezik olyan, hogy egy rendező sötét filmeket szeret csinálni, a szó szoros értelmében is (pl. Fincher). Legalábbis én eddig erről teljesen meg voltam győződve. Bizonyos filmekhez egész egyszerűen nem passzol a HDR, ez egy szubjektív esztétikai kérdés. Pont az emlegetett Blade Runner 2049 szerintem gyönyörű Dolby Vision változatban (elvégre noir jellegű műfajilag), Villeneuve is imád pislákolósra fényelni. De teljesen nyitott vagyok a parttalan vitára a témával kapcsolatban!
-
PTM
aktív tag
válasz
hunspikey #108425 üzenetére
Szerintem inkább a problémás eARC miatt írta, hogy a márkában csalódott. A panellel nincs probléma, csak jórészt kihasználatlannak látja. Nekem mondjuk olyan a tapasztalatom, hogy fölfelé váltva talán nem látványos a különbség, de ha utána egy gyengébbre megy vissza az ember, akkor rögtön szembeötlő.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
hunspikey #108415 üzenetére
Hidd el, hogy végig zongoráztam már minden beállítást az erősítőn (X-3800H), és folyamatosan minden összeakadt. Már majdnem hogy kijött a szervíz alaplapot cserélni.
Rákötöttem egy LG Soundbar-t és működött! A kábel ugyanaz volt. Itt nem látnám a híbát, főleg hogy C1 ezzel a kábellel jól üzemelt. Majd kivettem a helyéről az erősítőt, és lepróbáltam egy 1,5m hosszú HDMI-vel is. Ugyanaz a jelenség. A végére odajutottam, hogy minden külön HDMI be a TV-be: PS5 - Telekom beltéri - Media Player - Erősítő.eARC ide vagy oda + bitek, de a hangnak nem tett jót. A mély mint ha elveszett volna.
Öszzegezve:A C1 rádobtam kicsit többet mint 500e és káosz, + a hiper MLA panel stb, sem hozza meg azt az érzést hogy ez tényleg megérte.
A következő váltás TV fronton (eddig 3-4 évente cseréltem) akkor lesz, ha ténylegesen olyat fog tudni amit leesik az állam, vagyis minden úgy működik ahogy kell + lehet hogy elengedem a LG vonalat.
-
alaves
addikt
válasz
"De b....kodni kellett a denon grafikus menüjében mert nulla hang volt sokáig"
és PTM fórumtárs: "Aztán megjött a frissítés és minden OK"
Legyetek szívesek részletes technikai segítséget adni a fórumtársnak (pl.beállítások pontok szerint, Denon fw száma, amellyel hibátlanul működik, stb.).
Egyébként biztosan számtalan részletes leírás van a neten, hogy a Denon-t és a G3/G4-et hogyan kell beállítani. -
PTM
aktív tag
válasz
Nekem pedig a G3+X4800-zal egy Denon frissítést kellett megvárni, mert előtte rendszeresen kihagyott-szakadozott az eARC, hangsávtól függetlenül. Egyik picit jobb volt, a másik rosszabb (főleg a DTS sávok), de mindegyik használhatatlan.
Aztán megjött a frissítés és minden OK. Fura jelenségek ezek.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
hunspikey #108414 üzenetére
Pc-m az még meg is van hozzá, de a Davinci-t sosem használtam, így szemernyit sem értek hozzá sajnos. Mindenesetre ezt a most használt szoftvert igyekszem kiismerni amennyire csak lehet, és talán egész "jó" anyagokat tudok kreálni vele. Persze az is hozzátartozik hogy én sem vagyok profi, közel sem. Ezért nyilván van akinek tetszik amit csinálok(szerencsére vagytok jó páran) biztos vannak olyanok is akiknek nem, őket is megértem és elfogadom ha az a véleményük. Mindenkinek megfeleni úgy sem tudnék.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
hunspikey #108312 üzenetére
Gyárilag messzemenőleg az egyik legrosszabb színhelyességgel rendelkezik az A95L amivel eddig valaha találkoztam, egyszerűen borzasztó.
Így mindenkinek azt ajánlom, hogy aktiválja a plusz 2 db képmódot és színprofilt, úgy már sokat javul. Majd teszek fel róla videót, hogy calman nélkül hogyan lehet.
-
Vhiktor
Topikgazda
-
Vhiktor
Topikgazda
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
hunspikey #108249 üzenetére
Nagyon nem mindegy miben tér el 2 kijelzo. ami deltae 2ben tér el nezhetnek ki "telejesen" máshogy. Deltae 1 alatt kezdődik amikor már nem látod, illetve nagyon nehéz megkulonboztetni. Sőt nem mindegy az sem milyen színről van szó, van olyan szín aminél nem látod a deltae 2 vagy több eltérést sem, míg mas színnel akar a delta 1-et vagy 0,8-at is eszreveszed simán.
A deltae csak egy formula a sok közül, nem deltae-re kell kalibralni, az csak egy könnyen értelmezhető szam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED monitor topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Gumi és felni topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Nintendo Switch 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest