Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
+1
-
válasz
Quadgame94
üzenetére
42C2 a monitorom nekem is. Van arra megoldás, hogy a gép bekapcsolja a tv-t, illetve ki ha kikapcsolom a gépet? Köszi!
-
Ja, és már nincs play, pause gomb, a legújabbról lemaradt a forrás gomb is, és a számgombok is.
-
válasz
zenit73
üzenetére
Szemét LG hivatalos válasza:
"Köszönettel megkaptuk az OLED televízióval kapcsolatos észrevételét. Tájékoztatjuk, hogy az OLED TV képernyővédő 30 perc állókép után lép működésbe a webOS23 szeptemberi frissitése után.
A képernyőkímélő promóció bekapcsolásával az üzemmód 3 percre módosítható.
Ezt a funkciót az Általános - Rendszer - További beállítások - Képernyőkímélő promóció menüpont alatt találja."Gyengébbek kedvéért:
A képernyővédő kéz a kézben jár a reklámmal, meg is jeleníti a reklámot.Kipróbáltam, hogy mit csinál, ha a tv-t lecsatlakoztatom a netről, akkor nem tud reklámot megjeleníteni, így nem kapcsol be a képernyővédő.
Marad a "képernyő ki" gyorskapcsoló használata, vagy a tömeges per indítása ez a mocskos-aljas cég ellen. Gondolom a következő lépésük az lesz, hogy a "képernyő ki" funkciót megszüntetik - nálam biztos nem, mert többé nem frissítem sw-t, kivéve ha ezt az aljas lépést visszavonják. -
válasz
Ronam
üzenetére
Ma bejelentettem lg-nél a képernyővédő hiányát, rögzítették a panaszom, azt mondta az ügyfélszolgálat, hogy nem bug, szándékos, kérdeztem, hogy miért csinálták, nem mondott semmit, kérdeztem, hogy nincs véleményé - azt mondta, hogy van, de nem mondhatja el mert rögzítik a beszélgetést. Ezzel mindent elmondott...
Jelentse be mindenki, akkor talán visszacsinálják.
Egyre jobban utálom az lg-t
-
válasz
alaves
üzenetére
és #99641
Ezaz, 55BX és 55CX hihátlan, PC hibátlan, 42C2 és 55C3 nézhetetlen.
Akkor most hibás az adat vagy nem? Ha a 3 évvel ez előtti letöltésem pont úgy-ott szar mint a tegnapi az is letöltési hiba? Szerintem arról van szó, hogy az LG elkezdte a tv-nek butítani a média lejátszó részét.Amikor a szervizes fickó elvitte a tv-met (55BX, kaptam csereutalványt) megkérdezte, hogy mit veszek helyette, mondtam, hogy másik LG-t. Annyit mondott, hogy azt tartsam fejben, hogy ezek a tv-k "egyre egyszerűbbek", itt spórolnak-ott spórolnak - csak, hogy nehogy csalódás érjen. Kezdem érteni mire gondolt...
-
válasz
zenit73
üzenetére
Tű pontosan olyan mint a 3 évvel ez előtti letöltés, nézhetetlen, és minden hiba pont olyan és ott van mint a másikon. Holnap kipróbálom a munkahelyemen, van egy kb. 10 éves kotladék PC, VLC lejátszóval, kb 50e ér. Megnézem az mit hoz ki ebből az anyagból...
Megnéztem, csak 11 hozzászólás van az anyagnál, de egy sem arról szól, hogy ez egy hibásan tömörített fájl lenne.
-
válasz
szkutyi
üzenetére
Nincs 1000 filmem, csak saccnak írtam, hogy nagyon sok filmet nézek. Csak azt archiválom amit még biztos meg fogok nézni később. 720p-től rosszabbat soha nem néztem, 10 évvel ezelőtt sem, ebből is ha látok jóbbnak tűnőt (nagyobb fájl-kisebb tömörítés) akkor azt nézem. Szerintem ezek az oled tv-k, még egy jó 720p-vel is bucira vernek egy csúcs IPS tv-t, számomra a technológia előnye az OLED-ben rejlik. 100x inkább nézek a tv-men 720p-t, mint egy hasonló árú IPS tv-n 4k-t.
-
Köszönöm a hozzászólásokat!
Vhiktor, szkutyi, KTTech:
-Nem tudom miért nem látszik a régi tv-ken (lehet, hogy Vhiktornál az igazság), de örülnék ha az újakon se látszódna.
-Az 55BX és 55CX is 4K tv.
-Nem szoktam ellenőrizni az adatcsomagot, az elmúlt 10+ évben vagy 1000 filmet néztem meg (látható) hibától mentesen, most új tv-n minden 3. ilyen.
- Tv beépített lejátszót használom, számomra több mint elég - ha normálisan lejátszik/lejátszott.
-Ha nem akarok nagy fájlt, akkor nekem is az a szokásom, hogy inkább egy 720p-t szedek le kisebb tömörítéssel, ez a film is ilyen volt.Látom, a gyártok addig nem nyugszanak amíg nem vetetnek velem egy külső lejátszót és egy soundbar-t, megy a butítás addig amíg be nem adom a derekam

-
válasz
Ursache
üzenetére
Mindig, ezt 5x visszaléptettem a fényképezés miatt. Ez 2021-es film, vagyis kb. 3 éve szippantottam le. Azt még kipróbálom, hogy ugyan ezt megpróbálom megkeresni és újra letölteni, hogy akkor is ilyen vagy nem. Mivel meg akartam nézni, leszedtem egy másik (nagyobb) verzióban, az hibátlan. De nem ezen múlik, néha szedek le 720p-s filmeket, mind hibátlan, és ez is az, ha régebbi tv-n indítom el. Olyan is előfordul, hogy valami csak FHD-ban, 3-5GB méretben van fent, ami már nálam is a siralom kategória, de ha nincs más leszedem, és hibamentesek az ilyen fájlok is - ezt csak azért írom, mert majd jön 1-2 fórumtárs, hogy csak 100GB-os full minden fájlokat nézzek, mert ha nem akkor ördög és pokol...
-
válasz
Vhiktor
üzenetére
Már intéztem közben, sikerült egyet lefényképezni, ezek tizedmásodpercekre jelennek meg a kép különböző pontjain, ebben a filmben folyamatosan, ez a nézhetetlen kategória.

Ez a film, 55BX-en hibátlan volt, tegnap 55CX-en is, a két újabb tévémen (55C3, 42C2) ezek a blokkosodós hibák folyamatosan láthatóak.
-
válasz
szkutyi
üzenetére
Mkv mind szerintem, régivel és újabb (1-2-3 éves) letöltésekkel is látható egyik-másik filmen. Jellemzően sdr filmeket nézek.
Nálam is visz mindent, nem azt írtam, hogy nem viszi, hanem azt hogy képhibák vannak, olyan mintha valami baja lenne a HDD-nek, de csak az új 22-23-as évjáratú tv-ken látható.
-
Nem emlékszem, hogy felhoztam e ezt idén, de most a "végére jártam" így leírom.
10+ éve gyűjtöm a filmeket, tükrözve 2 adattárolón, hogy ha az egyik elszáll akkor ne vesszen minden.
Volt Samsung tv-m, aztán LG EG910V, 55BX, 42C2, 55C3, Samsung-ot eladtam, EG910V tönkrement, 42C2 megvan, 55BX tönkrement, most helyette
van az 55C3. Idén feltűnt (55BX-55C3 csere után), hogy sok archivált filmem képhibás lett, van köztük nézhető, van olyan is ami nézhetetlen, arra gondoltam, hogy az adattároló
hibásodott meg, de kiderült, hogy a másikon is ugyanúgy hibásak a filmek. Kipróbáltam a 42C2-n is (ezt számítógép monitornak használom), ott is ugyan az lett az eredmény, viszont ha a filmet a számítógépen játszom le akkor hibátlanok. Itt már gyanakodtam, így tegnap elvittem egy haverhoz az adattárolót, neki 55CX van, és beigazolódott a gyanúm, nála is hibátlanok a filmek. Vagyis ha régebbi tv-n (régebbi hardver-szoftver) játszom le, akkor hibátlan, ha újabb tv-n akarom nézni akkor kukázni kell a gyűjteményt. Tudja valaki, hogy mi a francot csinál az LG, butítja a hardvert-szoftvert, vagy ez szándékos szemétkedés, vagy valaminek a mellékhatása? Nem elég, hogy 2-3 évente kukázni kell egy 400e tv-t, most még ezzel is szórakoznak? -
LG oled TV-ken én sem használom az automata fényerő állítást, mert nem működik elég jól - szerintem. Tizenéve a Samsungon viszont használtam, az szuper volt. Ha jól emlékszem úgy működött, hogy meg kellett adni a minimum és a maximumot is ameddig le és felmehetett. Korom sötét szobában megadtam a minimumot, világos, sötétítő széthúzva a maximumot, ami a szememnek megfelelt, és utána tökéletesen működött.
Olyan jól működött, hogy szándékosan sem tudtam volna belekötni.Egyébként 55C3-nál a 100-120 nit kb. mekkora oled fényerő skálán?
-
kb 10 év gondtalanság (legalábbis ennek az igérete) lenne az igény
Saját esetem lapos tévés vonalon, régebben már leírtam:
Első tévém egy közép kategóriás Samsung IPS volt, garancia idő alatt 2x cseréltek benne képernyőt. Akinek eladtam azóta használja.
Vettem LG oled-et (55EG910V), 4 év gari volt rá, 4 éves és 1 hónapos korában 1 mp alatt tönkrement, javítás egy új tévé árába került volna.
Harmadik is LG (55BX) bő két éves korában találtam 30-40 döglött pixelt, kicserélték a képernyőt. Az új kijelzőnek nagyon durva két oldali szél sötétedése volt, sötét jeleneteknél konkrétan nem is világított, + megismerkedtem a banding, poszterizáció jelenséggel nagyon durva mértékben. Újra képernyőt cseréltek, a szélek sötétedése megoldódott, a banding, poszterizáció jelenség sokat javult, de időnkként látható.
Negyedik egy is LG (42C2), ezt PC monitornak használom, a banding, poszterizáció itt is látható néha kis mértékben, ha film megy rajta, PC monitorként nem találkoztam még vele.
Ötödik is LG (55C3), a banding, poszterizáció itt is jelen van, sajnos többször látom mint szeretném. Itt a fórumtársak javasolták, hogy ne 5-15GB-os tömörített filmeket nézzek, hanem nagyobb fájlokat, de az a tapasztalatom pár hónap elteltével, hogy ennek semmi köze ahhoz, hogy van vagy nincs képhiba. Van, hogy a 6GB-os 720p film végig hibátlan, utána a 50GB-os UHD-REMUX-trueHD-DolbyVision meg a franc tudja mi van még odaírva, és többször-sokszor látom a képhibát. -
válasz
Quadgame94
üzenetére
Egyébként miért szokás letiltani? Szokott problémát okozni?
Nekem az elmúlt 7 évben gondot soha nem csinált, olyan volt, hogy valami jobb lett, vagy kapott valamilyen + funkciót. Pl. 55C3-om dobozból kivéve (nem tudom hány 100 éves szoftver volt rajta) olyan durván produkálta a "near black chrominance overshoot" jelenséget, hogy majdnem elkezdtem visszatenni a dobozába, miután kicsit lenyugodtam, rákerestem van e új szoftver, frissített, és annyit javult, hogy azóta is megvan a tv, bár néha látható sajnos. -
Én is a 4. LG olednél tartok, most 2 van. Hozzám úgy jár 2,5 éve a szervizes mintha haza jönne. Múltkor mondta, hogy leadja a menü igényét, hogy mit szeretne enni

-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nem, csak hülye vagyok és össze-vissza írogatok itt mindent
55CX
-
válasz
torma1981
üzenetére
3-4 éve pont olyan laposak voltak ezek mint ma, mégis jobban szóltak mert nem 80Hz-ig mentek le, hanem 60Hz-ig, G széria még laposabb, mégis 60W, 6 hangszóró van benne, persze ezt is butították. Nem mondtam, hogy pótolni tudnak egy soundbart vagy házimozi szettet, azt mondtam itt többed magammal, hogy szemetek mert butítják, hogy vegyek mellé valami külső hang cuccot, pedig nekem megfelelt amit pár éve tudtak.
Viszont most engedem el a dolgot, mindenki azt gondol amit akar.
-
válasz
Celtis
üzenetére
Ha LG-nek az a leg egyszerűbb, hogy ugyan azt a mélysugárzót/hangszóró egységet használja, akkor szoftveres megoldás a leg kézenfekvőbb. De írtam az imént, lehet, hogy csak 0,5$-al olcsóbb hangszórót használ. Hogy jön ide a hangkeltés fizikája? Gondolod, hogy nem tudnák megoldani azt, hogy jobban szóljon? Ne viccelődj már
Persze tudom, hogy aki házimozi hangot akar, azt a tv nem tudja megadni, vennie kell valamilyen külső hangkeltőt. Viszont vagyunk páran akiknek elég a beépített hangszóró egység, csak nem örülünk annak, hogy szándékosan butítják. Én 20 éve durrogtattam már nem is emlékszem hány száz wattos házimozival, egy idő után rájöttem, hogy nem érdekel és eladtam. A high-end zenehallgatás végig kísérte az életem, elég mélyen benne voltam, úgyhogy tudok a hangról ezt-azt, nyilván a hallásom is megvan hozzá.
-
válasz
Celtis
üzenetére
Nem hiszem, hogy olcsóbb a tv gyártása attól, hogy szoftveresen korlátozzák a mélyeket - legalább is szerintem ez történik. Vagy 0,5$-al olcsóbb mélysugárzót tesznek bele egy 2000-3000$-os tv-be... Szerintem az egész arról szól, hogy vegyek LG soundbart, elég nagy a választék.
-
válasz
undercover
üzenetére
Pl. csak 2 USB lesz rajta, engem ezzel fárasztanak a gyártók, hogy fogynak az USB aljzatok, és azzal, hogy egyre szarabb a mély hang kiterjesztésük - hátha veszek 200-300e-ért soundbart.
-
válasz
Dexter17
üzenetére
Ahha, látom, elsőnél írja, hogy használt, másik kettőnél azt, hogy 12 hó a garancia - ez így gáz. Amennyi rossz tapasztalatot gyűjtöttem az elmúlt évekbe az LG oledekről, a garancia nagyon fontos. 55C3-ra még megyek kötni +2 év garancia biztosítást - nem a girgiszek pénztálcájának való, hogy 2-3 évente kukázni kell egy ilyen tv-t.
-
válasz
ricsip
üzenetére
Rájuk küldtem Chuck Norrist
Kivártam a 30 napot (közben megoldottam a hiányzó alkatrész pótlását), akkor írtam nekik, hogy mivel szórakoznak velem, most már a vételár 50% kérem vissza, erre sem reagáltak. Jeleztem fogyasztóvédelemnek a történetet, azok minden félnek küldték az értesítést, hogy mikor lesz a békéltető tárgyalás, másnap a számlámon volt a vételár fele, ami 10e ft volt, nem nagy összeg, de ez nem a pénzről szólt.
Az volt a bajom, hogy szemét módon álltak a dologhoz, ezzel engem szívattak, úgy, hogy egy évvel előtte 1,5 milláért vettem tőlük számítógép alkatrészeket.
Én is kereskedésben dolgozom, 2 nap alatt meg lehetett volna oldani a dolgot, le is írtam nekik, hogy mi a leg kézenfekvőbb megoldás, de keresztbe feküdtek. -
válasz
szkutyi
üzenetére
Én 3,3m-ről nem látom, 1,5m-ről igen, de mivel a hálóban van a tv így nem tudok közelebb ülni. Ha itt páran azt mondják, hogy látják, elhiszem, de én nem vagyok sasszem.
Majd kipróbálok egy ilyen 50-60GB-osat, bár ami miatt ide elkezdtem írogatni azt szerintem az sem oldja meg - és nekem az a bajom sajnos, nem az hogy FHD nem tetszene. -
Nagyon jó a szemed, tuti vadászpilóta vagy
Én csak közelről látom a különbséget. Viszont néhány embert már próbára tettem, mind korom béli 40-50 éves korosztály, de senki nem tudta megkülönböztetni az 1080p-t a 4K-tól, 3,3m-ről. Mondjuk 70-80GB-osat még soha nem töltöttem le. Nekem is azért van jó tv-m mert szeretek jó minőségben filmet nézni, el is vagyok ájulva a 1080p-től ami 10-15GB
, kivéve amikor húzza a fehér kontúrt maga után, de mint kiderült, arról nem a 10-15GB tehet. Nekem bejön az archiválás, 11 éve gyűjtögetem, sokszor nem tudom mit akarok nézni, pörgetem a film listát és indítom amihez kedvet kapok. -
-
válasz
torma1981
üzenetére
Szerintem ez más. Pl. elromlik a 6 hónapos valamid, bejelented és ha 30 napon belül nem reagálnak, akkor végük van. Én esetemben Ipon-nál vettem valamit, a dobozból hiányzott egy alkatrész, egy másik duplán volt benne. Jeleztem neki, hogy mi a helyzet, és, hogy küldjék el nekem ami hiányzik - valahogy rugalmasan oldjuk meg a dolgot. Írták, hogy nem úgy van az, majd elindítják a kivizsgálást - én meg közben nézegettem a vackom, mert nem tudtam összeszerelni. Kifutottak a 30 napból, na ekkor végük volt...
-
válasz
szkutyi
üzenetére
-Kb. 3,3m-re van a szemgolyóm a képernyőtől, és nem tökéletes a látásom szemüveggel sem, vagyis egy jó minőségű 720p-t nem látom rosszabbnak mint a 4K-t (3,3m-ről szerintem más sem).
-Idáig (7 éve) semmi baj nem volt a képpel, mostanában ezekkel az új képernyőkkel fedeztem fel amiről a fél világ már tudott.
-Szombaton 10 filmet szereztem be, 50-60GB/db-al számolva elég finom lenne az adatmennyiség, aztán ha valamelyik megüti azt a szintet, hogy archiválni szeretném akkor meg rohadt sok tárhely kell.
-Fentebb leírtam, hogy a kísérletezésem alapján tök mindegy mekkora a fájl, ha van fehér kontúr akkor az ott van a 4K remux trueHD HDR ultra brutálon is, ezt ma többen megerősítették. 42C2-n hibátlan a 720p, ugyan az a film 55C3-on 4K csuda izében is hibásan jelenik meg.
Nem megoldás amit javasolsz, szvsz.
-
válasz
Vhiktor
üzenetére
Azt nem próbáltam. Majd kipróbálom.
Egyébként a problémáktól eltekintve, eddig a C3-nak van a legszebb képe nálam.
Tegnap néztem egy 1ó 50p-es filmet, 1080p remux, trueHD, 24GB-méretű, 1x 2x odamentem megnéztem 50 centiről a képet, ha nem tudtam volna, hogy 1080p, azt mondtam volna, hogy 4K, éles-részletes-homogén-zajmentes-sima. Csak volt ebben is pár alkalommal amikor láttam a bajt - a fickó elment a kamera előtt, és a derekától a feje tetejéig húzta maga után ezt a fehéres kontúrt
-
Köszi a hozzászólásokat!
Azért a szerviz is megér egy misét, mert amikor eléjük tártam ősszel a problémát, úgy csináltak mintha ez lenne az első - de már látom, hogy tudják ezek pontosan mi a bajom.Vhiktor
A belső lejátszót használom, használtam mindig is, az első lapostévém óta (kb. 11 éve).
HDMI-be nincs dugva semmi, nem használom, csak antenna + USB, mondjuk USB-k tele vannak dugva, de már azt is kipróbáltam, hogy csak az volt csatlakoztatva amiről ment a film, aztán átdugtam másikba, de nincs változás semmilyen irányba.Mindenkinek:
Erről jut eszembe: nálam folyamatosan csatlakoztatva van (volt) egy 160GB HDD, az volt a dolga, hogy időnként rögzítsen egy tv műsort, full hibátlanul működött idáig minden tv-men. Most 55C3-nál nem jó ez a HDD, mert a hang 5 másodpercenként elmegy a felvett tartalomnál. Van egy 1TB SSD-m, samsung, asus házban (erről nézem az új filmeket), ezzel sem működik, mert ha elindítom a felvételt, akkor random 5-10-15 perc után magától leáll, és csinál egy bejegyzést az értesítések közé, hogy "ellenőrizzem az adathordozót mert leállt a felvétel". Most egy 64GB-os pendrive van bedugva erre a célra, úgy tűnik eddig, hogy ezzel működik a felvétel. Ez mi? Tapasztalt valaki ilyet, vagy van valami infótok erről? -
válasz
szkutyi
üzenetére
Az elmúlt egy hétben kísérleteztem, és az a benyomásom, hogy panel lottó, és vagy SW áldozata vagyok sorozatosan, bő negyed év alatt két képernyő (LG 55BX), és egy új tv (LG 55C3), erről van szó: "near black chrominance overshoot" „banding, poszterizáció”. SW-t azért említem, mert C3 a dobozból kivéve nagyon durván produkálta a jelenséget, azután frissített SW-t, és klasszisokkal jobb lett.
Múltkoriban azt az infót kaptam itt a fórumon, hogy ne 720p/1080p anyagokat nézzek hanem jobb minőséget, a másik konklúzió az volt, hogy ez a jelenség régebben volt jellemző, akkor sem az LG tv-kre. Én az elmúlt 7 évben nem tapasztaltam (azt sem tudtam, hogy van ilyen), de lehet csak szerencsém volt.
Ha egy 720p (kb. 6GB) filmen találkoztam a jelenséggel, akkor kísérletképpen beszereztem 1080p (kb. 15GB), 4K (kb. 25GB), 1080p remux (kb. 25GB), és remux trueHD 4K meg minden izé verzióban, 50GB-os verziót nem próbáltam bevallom. Az eredmény az, hogy ha 720p verzión látom, akkor az összes többin is, egy molekulával nem jobb ebből a szempontból vizsgálva a nagyobb fájl. Aztán kipróbáltam az LG 42C2 tv-men, és ott ha nem volt jelen a képhiba, akkor egyik verzión sem láttam, tehát a 720p sem. Nem tudom mi folyik tv gyártás fronton, de nem tetszik amit látok, és nem tudom mit lehet ilyenkor tenni, mi a megoldás.
Ha szerintetek tévesen gondolom, akkor ne tartsátok magatokban a megfejtést. Köszi!
Ui.: Még annyit tennék hozzá, hogy előfordult már a jelenség tv adásnál és youtube-on is.
-
válasz
szkutyi
üzenetére
Igen, a folyosón a piros fénynél is többször látható. Akkor Te is látod ezek szerint?
Már volt olyan gondolatom, hogy szándékos ez, el akarnak terelni abba az irányba, hogy hivatalos forrásból nézzük a filmeket. De lehet csak paranoiás vagyok.
A hang butítás viszont számomra egyértelmű, szándékos, 3-4 éve elkezdte LG butítani a tv hangszóróit. Ezt is értetlenül néztem az elmúlt 2 hónapban, aztán láttam, hogy legalább 10 féle soundbart árul LG - jaaa, értem már.
-
válasz
szkutyi
üzenetére
Pár képkockát sikerült rögzítenem, látszik ahogy sötét képterületre bejön a fény, és fehéres-szürke fény cunamiként jelenik meg, 1ó 17p 00pm körül. Ez egy 1080p anyag, 16 GB a mérete. Film elején is láttam párszor, amikor búvárkodnak, és félhomály van.

Az "utazók" c. filmben is láttam néhányszor ezt a jelenséget, az a film megvan 8 éve, az összes eddigi oled tv-men láttam többször, azokon hibátlan volt, most ezeken az új tv-ken, vagy régi tv-n, de cserélt új képernyővel látható néha.
Nem tudom, nem vagyok szakértő, valszeg az összes selejtes panel nálam köt ki.
Hozzáteszem, soha egy tv-m nem teszteltem, nem nézegettem rajta teszt videókat/fotókat, nem bújtam a fórumot, csak filmeztem és élveztem amit nyújt - tavaly őszig. 7 éve megvettem az első oled tv-m LG 55EG910V, 4 éves 1 hónapos korában tönkrement, 4 év garancia volt rá - kuka. Vettem egy LG 55BX-et, 2,5 évesen pixelhibás lett, kapott új panelt, így megismerkedtem ezzel a jelenséggel amiről szó van. 55BX kapott még egy új képernyőt, sokkal jobb lett de látható a hiba. Van egy 42C2-m, azon is látható a jelenség, de nem zavaró igazán, meg azt PC monitornak használom. 55C3-mon is látom néha, mint ahogy a fenti képek mutatják. Haveromnál 55CX-en minden teszt anyagom megnéztem, hibátlan, semmit nem láttam ezekből a képhibákból. -
válasz
hunspikey
üzenetére
Látom. Nekem volt egy LG 55-ös oleden, még 3D-s, azon nem vettem észre, 55BX-en sem, amíg nem kapott egy új képernyőt. Azóta viszont minden tv-n, és minden képernyőn látom.
MM-ben a kiállított 55C3-on nem láttam, ez a kivétel.
Félreértés ne essék, nem keresem a hibát, csak nézem a filmet. -
Ezt én rögzítettem a szerviznek, 55BX képernyő csere után ilyen lett: [link]
Eredeti képernyőjével hibátlan volt, szerelő azt mondta, hogy ezek a csereképernyők mostani gyártásúak, nem ugyan az mint az eredeti.
Ennél a filmnél kipróbáltam, hogy 4K-ban milyen, ott is ugyan ezt láttam. -
válasz
Vhiktor
üzenetére
Láttam már több tv-n, 42C2, 55C3, 55BX-en képernyő csere után. Pl. 55C3 dobozból kivéve katasztrofális volt, sw frissítést telepítette, és utána klasszisokkal jobb lett, de néha látható, időnként elég zavaróan. Egy friss élmény, ennél [link] a filmnél, ha jól emlékszem 1ó 17p 00mp körül, sötétben fény széle fehéres kontúros. 42C2-n kevésbé látható, nem zavaró, 55C3-on jobban látható, és zavaró.
Próbáltam már azt is, hogy egy filmet ami pl. 8GB verzióban volt meg (1080p), leszedtem 15GB verzióban (1080p), de csak egy molekulával volt jobb a képhiba.
-
Sziasztok!
Ti találkoztatok e már egy olyan jelenséggel, LG olednél, kb. 21-22-23-as modelleknél, hogy: Néha, olyan a kép, hogy csak mozgásnál, (ha megállítom nem látszik) fehéres-világosszürkés kontúr jelenik meg egy kisebb és egy nagyobb fényerőjű rész találkozásánál. Pl. ember arcbőr és a sötétebb haj találkozásánál, általában sötétebb jeleneteknél, de van, hogy világosabbnál is. Vagy van egy fényforrás, ami sötétben világít, és ahogy mozog a kamera, a fényfolt széle ilyen fehéres-világosszürkés kontúros.
Több LG oled tv-n is láttam már ezt, de csak az újabbakon, 2020-as modelleken soha nem észleltem ezt a jelenséget.
Nem tűnik egyedinek a tapasztalatom alapján. Mi ez a jelenség? Hogy lehet orvosolni?
Köszi! -
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Edigital fan voltam, amikor emag bekebelezte őket, akkor 66 vásárlásnál tartottam.
Emagot kerültem, de azután azt láttam, hogy javulnak, el is kezdtem tőlük vásárolni, volt elállásom is, de minden flottul ment itt a szegedi üzletben. Most konkrétan egyenlőre csak egyet szerettem volna tőlük kérdezni, de nincs rá lehetőség. -
Közben neten (nem emag oldalán) találtam emag ügyfélszolgálati tel számot.
Eredetileg azért szerettem volna pénzt, mert az 55B3 MM-ben olcsóbb mint emagon.
Azóta rájöttem, hogy LG a B3-at több ponton butította a BX-hez képest.
Most már a C3 tűnik befutónak, ez mindkét helyen azonos árú, viszont minek rendelgessem emagtól, ha MM-be besétálok és vihetem - plusz ha gond van is egyszerűbb személyesen intézni, mint emagot hívogatni. -
Köszi a válaszokat!
A szerviz azt mondta, hogy ő állítaná ki az utalványt.
Emagot felhívom ma, ha tudom, mert mét tel számot sem találtam.
Szuper, hogy bezárták a szegedi boltot, ott túl kényelmesen elintéztem bármit 2 perc alatt
-
Sziasztok!
Bevallom nem olvastam vissza mert most nincs erre időm, de lenne 1-2 kérdésem.
LG 55BX-ben 2 éves korában képernyőt cseréltek, és az elején nem láttam rosszabbnak az új panelt, de 1-2 hét után észrevettem, hogy a sötét jeleneteknél nagyon gáz néha a képminősége, olyan sávosan jeleníti meg az árnyalatokat, hogy ennyire rossz képet még nem láttam oled tv-ből. (Pedig amikor a szerelővel kibontottuk a cserepanelt, még örültem is, mert eredeti koreai gyártásút kaptam, gondoltam az anyaországban tuti jót gyártanak.)
Ez a jelenség ismerős valakinek, vagy én jártam csak így?Másik, hogy felmerült az, hogy kapok egy csereutalványt a tv javítás helyett.
Mik a vélemények/tapasztalatok a LG 55C3-ról, esélyes, hogy elégedetlen lennék vele?
Az elmúlt években nem figyeltem az oled témát. Az LG elkezdte rontani a minőséget, elkezdett olcsósítani?Még egy, én még az edigitál-nál vettem, ráadásul most szegeden az emag üzletet bezárták. Ha kapok utalványt, mennyire nehéz ügyintézés ha pénzt szeretnék visszakapni?
Vannak erről tapasztalataitok?Köszi!
-
válasz
alaves
üzenetére
Köszi

Sikerült eldugniuk - paraszt nehogy megtalálja.Még 2 kérdés:
Van e arra megoldás, hogy ha monitornak használom (W10) és a gép beszummant, akkor a képernyő teljesen kikapcsoljon mint a számítógép monitorok?Van a képernyő kikapcsolása lehetőség a menüben, bár itt nekem kell nem elfelejtenem kikapcsolni, viszont ez rohadt sok gombnyomás. Van arra mód, hogy ezt az opciót gyorsan elérje az ember - 1-2 gombnyomásból?
-
Sziasztok!
Segítséget kérek abban, hogy az LG OLED 42C2 tévén, hogy kell kikapcsolni a képek diavetítését ha nincs bemeneti jel? Legújabb OS van rajta - bocs de nem tudom a számát, van egy 55BX-em, annak a menüjében eligazodom, de ebben az újban totál elvagyok veszve.
A lényeg, hogy egy napja keresem, hogy kell kikapcsolni, de nem találom.Köszönöm!
-
-
válasz
mQWeXgsf
üzenetére
Köszi!
Tegnap este 10 fele kapcsoltam ki, és éjjel kettőkor kattogott, még a rádugott vinyó is felpörög ilyenkor, kb 2 perc után kattant újra, és a vinyó is leállt.
A múltkor reggel már ébren voltam, kávé, net, siri csend, és egyszer csak ugyanezt csinálta, akkor már 7-8 órája ki volt kapcsolva. Ha a frissítést kikapcsolás után csinálja, akkor az én esetemben mit csinál órákkal később? -
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy 55BX-en fut-e automatikusan a pixel frissítés, vagy nekem kell indítani időnként? Ha én indítom, az a nagy vagy a kis frissítés? És még egy kérdés, többször hallottam éjjel, különböző időpontokban, hogy bekapcsol a tv kép nélkül 1-2 percre, olyenkor mit csinál?
Köszi!
-
-
Sziasztok!
Néztem a tv-t (LG 55EG910V), és egyszer csak zöld lett az egész kép.
Kikapcsoltam, aztán vissza, nem javult meg.
Áramtalanítottam, de utána is van valami baja.
Ilyen a képe, valami tipp, hogy mit próbáljak még meg?
Vagy nyugodjak bele, hogy eddig tart 430eFt?Hogy kell ide képet feltölteni?
-
válasz
janos666
üzenetére
Nálam mikor melyik, kaotikus az egész, de a frissítés óta jobb lett valamennyivel.
Bő 2 éve vettem a tv-t, akkor is ilyen volt, leírtam ide a fórumba, hogy néha pumpálni kell, akkor még többen használtak ilyen tv-t, és írták , hogy mind (eg910) ilyen. Nem tudom mi az oka, táv-tv hardver, táv-tv szoftver...?
Sikerült nekik elcseszni, ez már ilyen, de ha Te mégis megpróbálod szervizeltetni, és van mód a javításra, azt írd meg légy szíves. -
válasz
Strezi
üzenetére
2 hete jött az enyémre is, és volt benne egy kis meglepi!
Miután frissített a tv, kiírta, hogy frissíti a távot, kb. 1 percig nem is reagált a táv semmire. Reménykedtem, hogy csináltak valamit azzal, hogy néha (gyakran) nem reagál a gombnyomásra, és lám - igen!
Két hét tesztelés után, ez nem placebó, határozottan jobb lett, ritkábban fordul elő, hogy nem reagál.

-
válasz
nobeige
üzenetére
köztévé dolog:
Csatornák menüben HbbTv legyen kikapcsolva
Működik, féltem, hogy nem lehet kikapcsolni.Képbeállítás minden bemenetre:
Nincs ilyen, a fehéregyensúlyt engedné minden bemenetre másolni.
Az elején egyszer megkérdezte, erre biztosan emlékszem, mindegy nem fontos.Távirányító:
Engem mindig idegesít, ha kétszer-háromszor kell megnyomni. Szerencsére nincs mindig így. A korábbi magic remote-os LG tévém is ilyen volt, sajnos ez ilyen. Vagy rosszul fogjuk a távot...
Engem is mindig zavar utólag belegondolva, furcsa jelenség, miért ilyen ez rejtély számomra,
csak 2017-et írunk...?Képpont karbantartó:
Ennél a típusnál erre nincs menüpont, 4 órányi összesített használat után ha a távirányítóról van kikapcsolva a tévé, lemegy a pixel karbantartás. Kb két percig tart, relé kattanás van a végén.
Lehet, hogy másik típusra írták amire emlékeztem, a végén tudom, hogy lefut a program, szoktam hallani a kattanást.Recseg a táv:
Nem kell nyomkodni. Nálam az elemtartó fedél laza egy kicsit, pedig nem is szoktam szétszedni.
A gombokat nyomkodom, úgy értettem, igen az elemtartó csinálja, valamit kitalálok ellene.Netflix:
Ha megadod a kártyaszámot, akkor megy. Érdeklődj a bankodnál, hogy van-e ún. internetkártyájuk, azt nem kell féltened.Ez nem fontos, van mit néznem, pláne, hogy az ips led után újranézem az összes filmem.Nagy területű világos:
Nálam leveszi, a firmware verzió ugyanaz, és remélem, hogy a beleegyezésem nélkül nem kapcsolják ki. (Ha valaha ilyet csinálnának, akkor minimum egy új beállítási lehetőség kellene valamelyik menüben.)
A nagy terület azért viszonyítás kérdése: Teljes képernyős fehér hátterél rendelkező reklámoknál könnyen észrevehető. Engem nem zavar. Az energiatakarékosságot kikapcsoltad?Asszem igen, meg a szemkímélő is kivan, de az ki is volt gyárilag. Az energiatakarékosság funkcióval lehet ezt állítani?
Ezt kipróbálom majd, mondjuk nekem jó így is, hogy nem állítgatja a fényerőtAzt írtátok több helyen ,hogy ezen a passzív full hd-n jobban mutat bizonyos tipusú 3D film, két betű volt a jele annak amit írtatok. Nem emlékszem sajnos, meg nem is tudom, hogy mit jelent, az a két betű film infó file-ba benne van? Mi volt ez a két betű?
Köszönöm az eddigi segítséget!
-
Sziasztok!
Néhány hete vettem egy 55eg910-et, végigolvastam az oled tv topikot
2016.01.01-től mostanáig, de maradt bennem egy-két kérdés.
Ami most eszembe jut megkérdezem hátha tudtok segíteni, előre is köszönöm!- A tv bekapcsoláskor felmegy a wifire, ez nem zavarna, az viszont igen, hogy az
m1-m2-m3-duna-duna world reklámot ad be ha odakapcsolok, ezt csak akkor teszi
ha fent vagyok a neten, szerencsére a többi adónál ilyen nincs (még).
Le lehet ezt valahogy tiltani?- Hol találom a menübe azt a funkciót, hogy a képbeállítás minden bemenetre legyen
érvényes? Egyszer az elején találkoztam ezzel, azóta nem találom.- A táv néha idegesít, van, hogy 2x 3x kell megnyomni a gombot, hogy kiküldje a jelet,
olyan mintha bealudna energia megtakarítás miatt. Ez ilyen, vagy csak az enyém lassú néha?
Már egyszer újra párosítottam a tv-vel, de nem történt változás.- Hol van a menüben az, hogy kézzel tudjam elindítani a képpont karbantartó
funkciót? Csak kíváncsi vagyok, mert többször írtátok, de nem találom.- Zavaró, hogy nyomkodás közben recseg a táv, ezt is megjegyezte más is, valami módszer ez ellen?
- A netflix nem ingyenes első hónapban? Nem sikerült beüzemelni, kéri a kártyám számát,
amit biztosan nem kap meg.- Nem tapasztalom azt, hogy nagy területű világos képernyő tartalomnál levenné a fényerőt.
Legutolsó firmware (asszem 04.05.45) van rajta, belerakta az LG, hogy ne csinálja ezt a dolgot?Hirtelen ezek jutottak eszembe, ha lesz még kérdésem megírom, hátha tudtok segíteni, köszi!

Feri
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Jövedelem
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen egeret válasszak?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest